Вивчаємо історію людства і його майбутнє

звалище оффтопу

Модератори: Artur, ihor

Віктор Онищак
новик
новик
Повідомлень: 27
З нами з: 15 січня 2013, 13:10

Вивчаємо історію людства і його майбутнє

Повідомлення Віктор Онищак » 21 січня 2013, 22:18

Вивчаємо історію людства і його майбутнє

Сучасні безбожні історики придумали правило: історія вчить, що вона нічого не вчить. І та історія, яку вони вивчають і пропагують, дійсно нічого не вчить, бо це не історія, а людська видумка. Історія, описана в Біблії, має іншу силу і дію. Так, євреї, за розповідь правдивої історії, вкаменували диякона Степана, апостола Павла. Правда, апостол Павло тоді вижив, це євреї подумали, що він мертвий. Господь каже, що, без знання історії, людина не може набути правдиві знання, а, значить, і мати віру.
Підручник історії кожен може зробити собі сам. Для цього потрібна Біблія і 6 метрів міліметрового паперу, якщо зробити масштаб 1рік/1міліметр. Якщо робити масштаб 2 роки в одному міліметрі, то паперу потрібно 3 метри. Папір може бути любий, але міліметровий зручніше, а дрібніший масштаб не позволить зробити багато виписок на полях. Посередині паперу провести вісь координати часу, розбити її на відрізки по 10-20 років, оцифрувати кожні 100 років по наростаючій.
Початок координат – створення Адама. «І жив Адам сто літ і тридцять, та й сина породив». Відкладаємо на осі координат 130 років і так кожний раз аж до потопу. По обидві сторони осі координат виписуємо події, Божі постанови і повчання, все, що для нас буде важливим і потрібним.
Після потопу, до переселення Ізраїля до Єгипту, таким самим чином дається хронологія подій. А дальше Господь розказує скільки часу євреї були в Єгипті, скільки тривала епоха суддів, скільки і який цар царював, коли, які пророки і чого навчали, і так аж до вигнання Ізраїля, дата якого збереглася. Збереглася дата відновлення Божого храму в Єрусалимі. А Господь розказує дальше, які покоління жили до народження Христового.
Після воскресіння і вознесіння Господнього, через 1290 днів на землі знову буде встановлена «гидота спустошення», яка була за днів Ноя, за днів Лота. Як рахувати ці 1290 днів не сказано, але явно, що не в прямому смислі і що «гидота спустошення» вже встановлена. Як і тоді, люди проводили богослужіння, приносили жертви, мали своїх священиків, пророків, вчителів, свої свята, так і цього разу, але тепер Господь каже, що для Своїх послушних людей Він створить нову землю і нове небо і забере їх туди, де буде «оселя Бога з людьми, і Він житиме з ними!». Та земля, на якій ми живемо і небо над нами, разом із всіма непослушними людьми будуть «розрушені і спалені».
Забирати на нову землю Господь буде не «нас», а кожного окремо: «і візьму вас із роду по два, а з міста по одному». Апостоли вчать, як поводитися нам тепер, щоби бути отими «з роду по два , а з міста по одному».
В Біблійній історії наявна похибка, бо написано, що Адам мав 130 років і породив сина. Скільки він мав тоді місяців і днів, - невідомо, а це є похибка. За всі покоління це може бути десятки років. Всі бажаючі, за теорією ймовірностей, можуть обчислити максимальне значення похибки, але потреби в цьому немає, бо це несуттєво. Є і інші несуттєві похибки.
Таким чином, всю нашу історію Господь подав нам у Своєму Писанні і вся вона налічує зараз біля 6000 років. Господь попереджував, що люди Його слухати не захочуть, вони оберуть собі вчителів, які будуть їм «вуха влещувати», які придумають свою історію, щоби нею можна було гордитися, щоби вона виправдовувала їх безбожні вчинки. Не знаючи Божої історії прийти до віри і до Його спасіння неможливо, але коли її розказувати іншим, як диякон Степан або апостол Павло, то люди за це не похвалять. Якщо Господь позволить, то розберемо конкретно події в історії, Божі повчання при них.

Аватар користувача
Just_me
Модератор
Модератор
Повідомлень: 1374
З нами з: 25 лютого 2010, 10:20

Re: Вивчаємо історію людства і його майбутнє

Повідомлення Just_me » 21 січня 2013, 23:27

Пане Віктор, Ви як особа на форумі нова, повинні засвоїти правила форуму. Зараз Ви займаєтеся лише створенням усе нових і нових тем, не реагуючи на аргументи Ваших співрозмовників у темах, які вже існують. Наразі Вам не рекомендую створювати нових тем, доки не поясните свою позицію щодо питань, котрі вже були підняті. Якщо Ви не дотримуватиметеся даної рекомендації, Вашу участь у форумі буде обмежено.
Відповідей на всі питання у вас ніколи не буде. Це – нормально. Не мучте себе. Але ніколи не обманюйте хворих, даючи їм фальшиві надії. Джиліан Берн.

Валентин
новик
новик
Повідомлень: 25
З нами з: 24 лютого 2011, 22:12
Звідки: Київ
Контактна інформація:

Re: Вивчаємо історію людства і його майбутнє

Повідомлення Валентин » 22 січня 2013, 00:36

Пане Вікторе, ви сказали дуже цікаву річ про "Сучасних безбожних істориків" і винайдене ними "правило". Чи не могли-б ви назвати конкретні прізвища чи монографії, де викладені подібні точки зору?

І та історія, яку вони вивчають і пропагують, дійсно нічого не вчить, бо це не історія, а людська видумка.


Яку саме історію у даному випадку ви маєте на увазі? Судячи з того, що у подальшому своєму тексті ви розглядаєте Біблію, мова йде про історію стародавнього світу. У цій дисципліні Старий Завіт є одним з основних джерел, він використовується для її написання. Перевірити це досить просто. Візьміть тритомник Дьяконова, "Историю Древнего Мира" Кузіщіна чи "історію стародавнього Сходу" Крижанівського, уважно прочитайте історію Месопотамії, Єгипту, Ізраїлю та Сирії і проведіть паралелі з написаним у Старому Завіті.

Таким чином, всю нашу історію Господь подав нам Своєму Писанні і вся вона налічує зараз біля 6000 років.


Якою саме системою літосчислення ви користувались, подаючи таку дату?

Віктор Онищак
новик
новик
Повідомлень: 27
З нами з: 15 січня 2013, 13:10

Re: Вивчаємо історію людства і його майбутнє

Повідомлення Віктор Онищак » 22 січня 2013, 18:12

Мир вам від Бога Отця і Господа нашого Ісуса Христа! Так вчить вітатися Господь і апостол Павло Так вітався у всіх своїх посланнях. А ще казав апостол Павло, що всі ми у Христі брати і сестри і звертатися один до одного треба зі словом брат, чи сестра, а не пан, як то прийнято у світі, бо той хто охристився, повинен відкинути все, щоє у світі. Тому, брату Валентину маю сказати так: я виклав лише методику вивчення історії, яка закладена у Біблії, а саму історію ще не описував. Жаль, що через технічні причини я не можу показати у готовому вигляді, як виглядає це дослідження, але коли за тою методикою поступово розглянемо історію людства, описану у Бібліі, то ваші запитання і пропозиції відпадуть самі собою, а якщо ні, тоді звинуватите мене, що я вводив вас в оману.

Валентин
новик
новик
Повідомлень: 25
З нами з: 24 лютого 2011, 22:12
Звідки: Київ
Контактна інформація:

Re: Вивчаємо історію людства і його майбутнє

Повідомлення Валентин » 22 січня 2013, 19:33

Мені буде дуже цікаво спостерігати за викладенням історії у такому форматі. Проте, будь яке дослідження повинно бути підкріплене фактами, посиланнями на джерела. У даному випадку - цитатами з Біблії.

Звинувачувати-ж вас я не збираюся. Ви можете бути праві або ні, а звинувачувати вас за ваші переконання було-б неправильно.

Аватар користувача
ShMariam
Модератор
Модератор
Повідомлень: 4653
З нами з: 06 грудня 2008, 14:08
Звідки: Львів

Re: Вивчаємо історію людства і його майбутнє

Повідомлення ShMariam » 22 січня 2013, 19:33

Віктор Онищак писав:Мир вам від Бога Отця і Господа нашого Ісуса Христа! Так вчить вітатися Господь і апостол Павло Так вітався у всіх своїх посланнях. А ще казав апостол Павло, що всі ми у Христі брати і сестри і звертатися один до одного треба зі словом брат, чи сестра, а не пан, як то прийнято у світі,...

Сказав, що мусимо звертатися тільки так, а не інакше завжди у спілкуванні? Якщо так, наведіть конкретну цитату.
Віктор Онищак писав:... бо той хто охристився, повинен відкинути все, що є у світі.
:) ... користування суч. транспортом і телефоном, Інтернетом?... А що? Це є точно "в світі". І апостол Павло тим не користувався. :pardon: Просто відтворюю Ваш спосіб мислення: якщо якийсь праведник діяв (не діяв) так чи інакше, ми мусимо вести себе виключно так, бо крок вліво... Якщо ж таки маємо право користуватися Інтернетом, то поясніть, будь ласка, чому.
Валентин писав:Пане Вікторе, ви сказали дуже цікаву річ про "Сучасних безбожних істориків" і винайдене ними "правило". Чи не могли-б ви назвати конкретні прізвища чи монографії, де викладені подібні точки зору?
І в чому полягає їх "безбожність"?
Важливо!Може врятувати життя: http://forum.ugcc.org.ua/viewtopic.php?f=3&t=97&p=56358#p56281

Віктор Онищак
новик
новик
Повідомлень: 27
З нами з: 15 січня 2013, 13:10

Re: Вивчаємо історію людства і його майбутнє

Повідомлення Віктор Онищак » 23 січня 2013, 11:10

Ось що для мене виявилося важливим в історії до потопу.
В Раю Адам провів, ймовірніше всього, 100-130 років, бо всі події, які відбулися з ним до народження сина, відбулися в Раю. Із Раю Господь вигнав Адама з Євою за те, що вони захотіли самі визначати, що із того, що вони роблять, буде для них добрим, а що – поганим, захотіли пізнати добро і зло, не питаючись у Бога.
Адам спілкувався із Богом більше часу, ніж Мойсей, а це може бути свідченням того, що він і більше навчився. Але, як би там не було, Адам знав, що Господь від свого задуму відносно людей не відмовився і для того, щоби цей задум здійснити, людині потрібно відбути покарання, виправити свою поведінку ( стати слухняними Богу) і повернутися до Раю, щоби продовжити навчання у Бога. Зараз ми не кажемо, «шукайте Раю», а кажемо «шукайте Божого Царства», бо нова земля, яку Господь створить для Своїх людей, буде кращою за попередній Рай, але Господь буде навчати всіх достойних Царства так, як і навчав Адама в Раю.
Адам це знав і навчав цього своїх дітей, внуків, правнуків,… Можна акцентувати, що навчав не дуже добре, бо Каїн вбив свого брата Авеля. А подальші покоління Адама, в додачу до цього, ще й не хотіли слухати і його. Як це відбувалося невідомо, але сьомий від Адама, Енох, був пророком Божим. Він написав книгу, про яку згадували апостоли Христові. Значить Господь бачив, що нащадки не слухали Адама, бо посилав пророка. А якщо були книги, були жертвоприношення, то були священики і богослужіння.
Через 50 років по смерті Адама народився Ной, який пережив потоп, а батько Ноя, Ламех, народився при житті Адама і міг бачити його ще 111 років.
В 1598, а грубо можна рахувати у 1600 році прийшов потоп. Якщо взяти до уваги дату народження і дату смерті батька і діда Ноя, то можна стверджувати, що вони, їх брати і сестри, їх діти,.. загинули в потопі. Коли Ной будував ковчег кілька років, вони глузували з нього, називали його поганими словами, крутили пальцями біля скроні. Це, якщо судити по реакції сучасних людей, бо до потопу люди також служили Богу, приносили Йому жертви, відбували богослужіння, всі рахували себе побожними, але тоді вони не знали, що таке є дощ і умови життя тоді були зовсім іншими.
Ной за Божим словом будував ковчег, а по сучасному – великий корабель довжиною 150 метрів далеко від моря, на суші. Ні способу доправити корабель до моря не було, ні якимось відомим чином використати його в тому місці, де він будувався, не було можливості. Ной говорив про якийсь потоп, але того ніхто і не хотів слухати, бо всі знали, що то є нісенітниця і всі священики того дотримувалися.
А коли прийшов потоп, то, напевно, всі просили: синок, внучок, братику відчини, бо ми тонемо! Ной не відчинив ковчег тому, що Бог не дозволив, а Ной, на відміну від інших, був послушний. Апостол Петро назвав потоп прообразом хрищення. (Я будував часовий графік з допомогою олівця і лінійки. При такому способі, загальноприйнятою похибкою вважається 1мм, тобто, 1 рік при кожному відкладанні відрізка).
Таким чином, до потопу у людей був свідок Раю, який навчався у Бога, - їх батько, Адам. Була писемність, були розвинуті технології, бо сам Ной збудував такого великого корабля, був календар, були пророки, священики і богослужіння. Але все це не вберегло людей від розбещення і безбожності, за що Господь засудив всіх на смерть. Бог при потопі другий раз прокляв землю. Прокляв, означає значно змінив на гірше. В Старому Заповіті Господь каже, що коли одна кара не навчить вас, то Він збільшить її у сім разів. Можливо і у цих випадках було так же.

Валентин
новик
новик
Повідомлень: 25
З нами з: 24 лютого 2011, 22:12
Звідки: Київ
Контактна інформація:

Re: Вивчаємо історію людства і його майбутнє

Повідомлення Валентин » 23 січня 2013, 12:26

Віктор Онищак писав:були розвинуті технології, бо сам Ной збудував такого великого корабля


Честь і хвала Ною за таку величезну роботу! Але, щодо розвинутих технологій - це не є аргументом. Єгипетські піраміди, також, дуже складні для побудови, вимагали часу, грошей та робочої сили. І складних математичних розрахунків. А технологій при цьому майже не було.

Аватар користувача
andrey s.
старець
старець
Повідомлень: 2624
З нами з: 13 січня 2011, 19:40
Звідки: м.ІВАНО-ФРАНКІВСЬК
Контактна інформація:

Re: Вивчаємо історію людства і його майбутнє

Повідомлення andrey s. » 23 січня 2013, 13:13

Віктор Онищак писав:Адам спілкувався із Богом більше часу, ніж Мойсей, а це може бути свідченням того, що він і більше навчився.

щоби продовжити навчання у Бога.


Знаєте, цікаво було почитати, дякую. Але особисто я підібрав би інше визначення чи слово замість " навчався " . "Навчався " це надто кволо в мому розумінні тих подій у Старозавітній Історії. Тобто я не кажу що навчання не було..., було, ще й як було, але, було ще Щось.., Набагато більше і глибше.
Адам це знав і навчав цього своїх дітей, внуків, правнуків,… Можна акцентувати, що навчав не дуже добре, бо Каїн вбив свого брата Авеля.

Чи Ви думаєте що Каїн не знав що вчинив погано і що так чинити не можна ? Ще і як знав.., тільки ті знання не допомогли бо впустив щось чужорідне в нутро своє, те саме що і Адам через Єву у свій час.
Ви упускаєте одного персонажа у цій історії.., і цим самим ставите саму людину на його місце. А змій не був частиною Адама.., ні, ні і ні. Спитайте себе.., чому Ви упускаєте цього персонажа у вищенаписаній розповіді ( дях ) ?
Розумієте, при такому погляді , якщо балакати за перспиктиву ( назва теми ) , то людина неодмінно зіткнеться з Богом .., і звичайно все повториться як з потопом. Вона не встоїть проти змія маючи тільки знання. Власне змій це знає і тому наголошує на першочерговості , на фундаменті яким є знання.

Ну.., поки зупинюсь.
І для чого Адаму священники ?

Дякую.
З повагою ПРОСТО андрій!!! УГКЦ

Віктор Онищак
новик
новик
Повідомлень: 27
З нами з: 15 січня 2013, 13:10

Re: Вивчаємо історію людства і його майбутнє

Повідомлення Віктор Онищак » 23 січня 2013, 19:27

Мир і благодать вам від Бога Отця і Господа нашого Ісуса Христа, брат Андрій! Погоджуюся з вами, що пропустив в своїй публікації одну особу, яка була винуватцем всього дійства. Краще би про нього не говорити. Та й у всіх підручниках історії його пропускали. Дякую за доповнення. Про технології сперечатися не варто, бо зараз таку піраміду, як єгипетські, навряд, чи побудують. Щодо корабля, згадайте "Титанік", "Коста Конкордію", а Ковчег все витримав.
Всіх вам благ!

Віктор Онищак
новик
новик
Повідомлень: 27
З нами з: 15 січня 2013, 13:10

Re: Вивчаємо історію людства і його майбутнє

Повідомлення Віктор Онищак » 24 січня 2013, 15:41

Із Ноєм Господь склав заповіт. До потопу Господь нічого не каже про заповіт, а Ноєві, зразу по закінченні потопу, дає заповіт. Якщо люди виконають всі вимоги заповіту, то Господь їх поверне у Рай (зараз говорять «Боже Царство»). Хто не виконає, той сам себе засудив на смерть.
Недовго потомки Ноя дотримувалися Божого заповіту. В 1730 році вони взялися за будову Вавилонської вежі. Пройшло 130 років після потопу, а вони вже збунтувалися проти Бога. Хоч Господь обіцяв більше не знищувати все живе на землі потопом, людство захотіло самостійно гарантувати собі безпеку. Вавилонська вежа мала бути тою гарантією.
Господь розділив людство на народи, дав їм різні мови, щоби вони не розуміли один одного, не копіювали один одного, щоби жили розрізнено, а, також, розділив землю на континенти. Який тоді був землетрус невідомо, але написано, що земля була розділена за часів Пелега (Фалека), а це – якраз той час. Не мільйони, не сотні мільйонів років нас розділяють від того поділу землі на континенти, а Господь каже, що це було за днів Пелега, який народився в 1703 році і прожив 239 років.
В 1890 році народився Авраам, а Ной помер через 55 років, після народження Авраама. Господь вивів Авраама із Уру халдейського, щоби він жив окремо від свого народу, бо, якщо він проживав би із своїм народом, то зіпсувся би так само, як той народ. А на прикладі єврейського народу Господь показує всім іншим народам, як люди відвертаються від свого Бога і починають служити демонам диявола.
В 1990 році Господь знищив Содом і Гомору. Для Авраама Господь розказав за яким принципом він судить: «…якщо Я знайду в місті Содомі п’ятдесят праведників, то ради них прощу всій місцевості,.. Він сказав не знищу і ради десяти.» Так буде і в останні дні: коли на землі залишиться ще десять праведників, то Господь не почне дня Свого гніву і не буде нищити землю, а як їх не стане, почнеться день Божого гніву.
Це може стосуватися і кожної місцевості. Там, де не залишилося праведників, будуть землетруси, і війни, і голодомори, і страшні стихійні лиха, як було у Содомі і Гоморі.
В 2180 році Яків переселився у Єгипет, де його потомки служили демонам разом з єгиптянами, де вони відчули всі трудності життя «національної меншини» без Бога і Його опіки. Мойсей народився у 2530 році, а в 2610 році євреї вийшли із Єгипту.
Господь звелів євреям винищити сім народів Палестини, всіх, від немовляти до найстаршого діда, щоби і сліду за ними не залишилося, бо інакше, вони навчили би євреїв робити ті гидоти, які робили самі. Господь чекав 430 років, коли виповнився гріх цих народів, а тоді наказав винищити їх. Отих 430 років євреї пробули у Єгипті. Господь знає, що жодний народ на землі з плином часу не виправляється, а псується і при тому, у них, кількість храмів і церков збільшується.
З цього часу і до 3010 року Ізраїлем правили судді. Першим суддею був Мойсей, а останнім, дванадцятим – Самуїл. Написано, що у час, коли євреї дотримувалися Божих законів і постанов, вони жили в мирі і достатку, маючи все з надлишком, втішаючись вирощуванням і вихованням дітей. А коли євреї переймали звичаї, традиції, обряди сусідніх народів, то Господь віддавав їх у неволю до тих народів.
В неволі, «в голоді і холоді» євреї згадували про Бога, відчували, як погано без Нього, каялися, просили змилостивитися і визволити їх з неволі. Господь змилосерджувався, настановляв їм суддю, через якого визволяв народ із неволі.
Тоді знову, коли євреї на волі обжилися, наростили свій жир і запаси, то знову заводили звичаї сусідніх народів. Господь знову віддавав їх у неволю. Євреї знову у неволі каялися, просили змилуватися і визволити. Господь визволяв. Так було багато разів, доки євреї не захотіли вибрати собі царя, «як всі народи».
Кожний, хто всі війни і події за датами у хронологічному порядку викладе на папері, отримає правдиву історію єврейського (Божого) народу, як у підручнику. Але тут Господь дає оцінку діям царя і народу, вказує їхні гріхи і кару за них. Ця історія дається нам для навчання, щоби ми не повторювали їх помилок і не загинули так, як вони. Описати все це у статті на форумі неможливо, бо буде дуже великий обсяг інформації із Біблії. Та й завдання кожного Христового учня, дослідити це самому, щоби принести Богу плід. Правда, історичні дати подані у різних книгах, при описуванні різних подій, а тому треба добре пропотіти, щоби їх віднайти і розкласти по порядку, але це через кару: «В поті чола свого будеш їсти хліб».
Господь сказав Самуїлу, що євреї, отим бажанням вибирати собі царя, відкидають не самуїлове суддівство, а Боже царювання, щоби Бог не царював у них. Це другий великий гріх людства. Першим великим гріхом (перворідним) люди відкинули Боже навчання, про це всі говорять, а другим великим гріхом – Його царювання, та про це говорити у сучасних церквах не прийнято. Власне, молитва «Отче наш…» появилася після цього гріха, бо до того Бог і так царював, і непотрібно було молитися «нехай прийде Царство Твоє,…»
Науку про владу державну, бажано би виокремити, бо вона досить об’ємна, але наразі скажу про неї коротко так.
Бог розказав Самуїлу, яке буде право царя, що царі зроблять на землі і, що після того будуть просити люди у Нього, але Він їх не послухає. Розказав, також, які люди прагнуть до влади – найгірші із народу (тернина). Вони тілом можуть бути красиві і можуть красиво говорити, але розумом – найбридкіші перед Богом. Євреї не послухали Господа, хоч при цьому Господь створив чудо.
Епоха царів в Ізраїлі продовжувалася до 3390 року, а Юду цар Навуходоносор завоював пізніше, через 113 років.
Цар Давид судив Ізраїль з 3042 року по 3082 рік, а Соломон змінив батька на престолі і написав, що для людей все що вони роблять, є новим, а Господь відновлює вже те, що колись було. Тобто, Господь знає наперед, що будуть робити люди і як вони будуть робити, бо Він вже це бачив. Виходить, що історія життя Ізраїльського народу нагадує життя людства до потопу і перед вигнанням у неволю, Ізраїль робив так само, як люди перед потопом.
Варто порівняти довготу життя людей при управлінні суддів і царів, кількість воєн, пошестей хвороб, щоби переконатися, наскільки краще і коли жилося простолюдину.
В епоху царів Господь посилав до народу і царів пророків, які призивали повернутися до управління суддів, як було на початку, повернутися до Божих законів і заповідей, бо царі встановили свої закони і порядки, а через це народи бідують. Отих суддів, які були на початку, Господь обіцяв повернути, обіцяв послати Спасителя і відродити Своє Царство (яке було при суддях), обіцяв дати Новий Заповіт, обіцяв повернути «Свій народ», Свою Церкву на Обіцяну землю у Боже Царство. Все, що говорили пророки, записано у їхніх книгах. Одних пророків євреї вбили, других – побили і посадили у в’язницю, третіх – вигнали із своєї землі. І у 3493 році вавилонський цар Навуходоносор перший раз завоював Єрусалим, другий раз через 11років а третій раз – у 3509 році.
В 3560 році вийшов указ про повернення євреїв в Єрусалим для відбудови Божого храму. Його будівництво було закінчено в 3660 році. Але євреї продовжували традиції своїх прадідів: служили Господу і ідолам, святкували все, на що вистачало грошей, ради грошей женилися на чужоземках і їхні діти не знали єврейської мови, Божий Закон не вивчали,.. Написано, що першими в споневіренні були керівники народу і священики. При чому, царі підкорили собі священиків повністю і, навіть, суддя Самуїл казав, що він боїться царя Саула, якого помазував на царство. Є винятки у тому, по іншому було за часів царя Давида, Йосії, Аси, Єзекії.
Господь відкинув Ізраїль від Свого лиця і він знову втратив свою державність. Хоч патріоти пробували відстоювати її проти волі Божої, але з того нічого не вийшло.
Через Божих пророків Господь дає цікаве повчання про патріотизм, про захист вітчизни і армію. Шкода, що це навчання нами не використовується.
В 4090 році прийшов Спаситель, щоби відродити Боже Царство і Він його відродив. Він поставив суддями Своїх апостолів і тепер збирає Своє Царство у «місці Свого відпочинку», згідно із Новим Заповітом.
З цього моменту люди чомусь розділяють літочислення, кажуть, що так зручніше. Господь попереджував, що хід історії ніхто із людей змінити не може, а зміна літочислення не може захистити від Божого гніву, як і зміна календаря.
Таким чином, історія Старого Заповіту для нас дається Богом із описом дат, подій, діяння учасників подій, їх оцінкою і карою за порушення Божого заповіту. Але жодний із істориків Божого навчання не використовує. Вони описують події за людськими переданнями, при цьому путають дати, не показують Божої оцінки подій, не показують до чого це веде, не вказують Божі кари, які отримали учасники подій. Люське тлумачення історії зараз для всіх є і привичним, і подобається, і його захищають, а Боже залишається невідомим.

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Вивчаємо історію людства і його майбутнє

Повідомлення о.Олег » 24 січня 2013, 16:49

Віктор Онищак писав:... В 1730 році ... Пройшло 130 років ... прожив 239 років... ... ...

в Біблійній хронології є багато суперечностей (між різними древніми рукописами/перекладами/списками... та і коментаторами і істориками (Августин Аврелій, Йосип Флавій, Євсевій Кесарійський...), які в тій чи іншій мірі використовували Біблійну хронологію), про які Вам, як виглядає з допису, варта поцікавитись - зможете підставовіше описати те, що систематизуєте. Проте навіть не про це хотів би запитати. З допису виглядає, що Ви знаєте, що таке "рік" в Біблії. Питання: це у мене таке враження, чи Ви справді в (так різно трактоване дослідниками Біблійне поняття) рік вкладаєте зміст "рік=365 днів"? Чому?
З повагою. о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Валентин
новик
новик
Повідомлень: 25
З нами з: 24 лютого 2011, 22:12
Звідки: Київ
Контактна інформація:

Re: Вивчаємо історію людства і його майбутнє

Повідомлення Валентин » 24 січня 2013, 20:21

Віктор Онищак писав: Про технології сперечатися не варто, бо зараз таку піраміду, як єгипетські, навряд, чи побудують.


Можливо, ви й праві. Я впевнений, що це питання хтось із вчених досліджував (можливість відтворення пірамід). Попитаю у мого колишнього викладача. Він єгиптолог, можливо, зможе дати відповідь на таке питання.

Віктор Онищак писав:В 4090 році прийшов Спаситель, щоби відродити Боже Царство і Він його відродив.


Дуже цікава дата виходить. Ніде такої не зустрічав. Зараз спеціально (щоб не вийшло необгрунтованих заяв) продивився існуючі дати "від створення світу", точніше - її варіанти. 4090 не згадується. Найближчі до неї це 4192 (її запропонував Маріан Скот у ХІ ст.) та 4058 (Маймонід, ХІ-ХІІ ст.). Можливо, вам варто було-б ознайомитись з їх працями?

Також, хотілося-б висловити повагу і подяку щодо вашої праці, оскільки хронологія того періоду дуже важка через обмежену кількість джерел. :good:

Віктор Онищак
новик
новик
Повідомлень: 27
З нами з: 15 січня 2013, 13:10

Re: Вивчаємо історію людства і його майбутнє

Повідомлення Віктор Онищак » 25 січня 2013, 12:33

Шановний пане Олег! Пелег народився в 1703 році і жив до 1942 року, а у 1730 році, коли будували Вавилонську вежу, він вже був дорослий і міг приймати участь у будові. Але Господь не каже приймав він участь, чи ні. Зате Господь каже, що в період з 1730 по 1942 рік була розділена земля. Іншої інформації немає.
Для пана Валентина: коли люди будують графік з олівцем і лінійкою, вони при відкладанні відрізків допускають помилку, в середньому, це ціна поділки лінійки 1 мм. Але у кожного розмір помилки різний і в кінці всі отримають різні цифри. Це просто треба мати на увазі, щоби не шукати «правильну дату». Правильна дата буде у вас.
Пан Андрій закинув мені, що він про мене нічого не знає, мовляв я не заповнив анкету. Щиро кажучи я її не бачив і не знаю, де вона є. Врахуйте, що старші люди так, як ви, по інтернету вже «не бігають», як і взагалі не бігають. У свій час, коли повстало питання, що із Божої науки необхідно вивчати дітям в школі, про Божу науку мені випало розмовляти з багатьма греко-католицькими і православними священиками різного рівня. Розмовляв з римо-католицьким священиком не один вечір. Розмовляв із старійшинами свідків Єгови багато разів і перечитав їхнє вченя. Розмовляв із протестантами і їхнім Львівським єпископом Василем Боєчко не один раз. Найбільше однаково ми розуміли Писання із польським священиком, але він казав, що життя зараз таке, що дозволяється робити так, як вони роблять, а не строго по Господніх заповідях. Василь Боєчко казав, що крім заповідей, люди мають ще й свій розум. Православний священик справив на мене гнітюче враження, а греко-католицькі священики необхідності у постійному вивченні Божої науки не бачили, їм, якби роздобути гроші, то вони всі проблеми вирішать і так. Батьки мене хрестили у православній церкві, бо інших тоді не було, а зараз вона є греко-католицькою. Рідня на Україні зараховує себе до греко-католиків. Маю рідню у Росії, вони православні. Для рідні у Росії виклав те саме, що викладаю тут, на російському сайті, щоби вони могли подивитися те, що я кажу, подивитися реакцію на це інших, порівняти з тим, що написано у Біблії і вирішити, як їм бути. Рідня, яка тут, має можливість подивитися на ваш сайт. Судячи із реакції дописувачів, можна сказати так, що плід для Бога, якщо хто хоче, то може приносити, вони прти цього нічого не мають. Віра найкраща і правдива це – не просто віра, а греко-католицька віра, написане про любов до Бога нас не цікавить, бо ми і так дуже любимо, а то, що Бог вибирає тільки поодиноких, які Його люблять, приносять Йому плід, яких Він у Старому Заповіті називав перворідними, а у Новому – учнями Христовими, це – неправда, бо Господь приймає всіх греко-католиків.
Зрозумійте, що при всьому бажанні, Віктор Онищак не зможе стримати вас і не пропустити у Боже Царство, бо він проти Бога – ніщо і не може змінити, чи відмінити Божу постанову. Якщо когось Бог забирає до Себе, тому ніхто не завадить. Яким чином Бог забирає людину до Себе, Він розказав у Писанні, у якому каже, щоби принести Богу плід, Біблію треба досліджувати. Цар Давид наказував євреям: «Додержуте й досліджуйте всі заповіді Господа», апостол Павло вчить, щоби ми все досліджували. Дослідження це велика праця.
Сучасна молодь не привчена до важкої праці, бо великі статки, багатство, слава не у тих, хто важко працює. Вони це бачать, але у Бога не так, як є навколо нас. Хто не прикладе праці, великих зусиль, той не зможе догодити Богу. Різниця між мною і вами у тому, що я досліджував Біблію, а ви ні. Я показую, що є там написано, а ви хочете, без дослідження того по Біблії, показати, що я поганий, бо я не такий, як ви. Господь каже, як Він дав вам розуміння при дослідженні Писання, так у тому стійте. У нас може бути різне бачення якоїсь проблеми, бо різні дари Бог дає людям. Зрештою, і вибір Господь залишив за людиною.
У мене є Біблія перекладу І. Огієнка, є Святе Письмо перекладу І. Хоменка, є Біблія перекладу Біблійного Товариства. В Україні найбільш добрим перекладом вважають переклад І. Огієнка і його особа є признаною всіма конфесіями. По перекладу Хоменка, зрозуміти те, про що я пишу неможливо по тій причині, що він порушив Божу постанову: «Коли хто до цього додасть що, то накладе на нього Бог кари»… Ісус Христос повчав, що до Святого Писання включені книги Мойсея, книги пророків і Псалми. Хоменко цей текст переклав вірно, але додаткові книги, включені до Писання і його коментарі роблять його переклад протилежністю до перекладу Огієнка.

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Вивчаємо історію людства і його майбутнє

Повідомлення о.Олег » 25 січня 2013, 13:00

Віктор Онищак писав:Шановний пане Олег! Пелег народився в 1703 році і жив до 1942 року, а у 1730 році, коли будували Вавилонську вежу, він вже був дорослий і міг приймати участь у будові. Але Господь не каже приймав він участь, чи ні. Зате Господь каже, що в період з 1730 по 1942 рік була розділена земля. Іншої інформації немає...

якщо це до мене грішного, то питання було в тому, на якій підставі Ви вписуєте в Біблійне поняття "рік" період обертання Землі навколо Сонця (приблизно 365 днів). Ні - не хочете відповідати: воля Ваша. Це мені не конечно. А от для Ваших роздумів мало б бути важливим :Rose:
З повагою, о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Аватар користувача
ShMariam
Модератор
Модератор
Повідомлень: 4653
З нами з: 06 грудня 2008, 14:08
Звідки: Львів

Re: Вивчаємо історію людства і його майбутнє

Повідомлення ShMariam » 25 січня 2013, 13:16

Я показую, що є там написано, а ви хочете, без дослідження того по Біблії, показати, що я поганий, бо я не такий, як ви.
О ні - Ви показуєте Вашу інтерпритацію, а не лише що там написано. Тому просимо Вас вже не в одному дописі - в спірних питаннях наводьте конкретні цитати, а ми дослідимо, чи дійсно так є, як Ви кажете. Тому ми за дослідження Біблії - спільне.
Важливо!Може врятувати життя: http://forum.ugcc.org.ua/viewtopic.php?f=3&t=97&p=56358#p56281

Віктор Онищак
новик
новик
Повідомлень: 27
З нами з: 15 січня 2013, 13:10

Re: Вивчаємо історію людства і його майбутнє

Повідомлення Віктор Онищак » 26 січня 2013, 13:45

Шановний пане Олег! Для мене була незрозумілою суть питання. До потопу Господь каже про календар, але яким він був невідомо. Після потопу дається пояснення. Першим місяцем у році, каже Господь, буде вам місяць достигаючого колосу пшениці. Починався місяць із настанням нового місяця на небі. Роки могли мати нерівну кількість днів, в середньому 365. Апостол Петро вчив, що для Бога один день, як для людей 1000 років, але це не стосується літочислення від Адама до народження Господа.
Щодо другої пропозиції по дослідженню Біблії, п. sh.Mariam. Коли мені необхідно вияснити значення якогось слова, чи терміну, наприклад, Христові учні, я молюся, щоби Господь дав мені розуміння, відкриваю першу сторінку Біблії, кладу поряд листок паперу і ручку. Читаю і що має відношення до цього терміну, виписую на листок. Таким чином доходжу до останньої сторінки Біблії. Біблію закриваю і співставляю все виписане. Те, що я хочу сказати, не повинно заперечувати виписаним текстам. Із тієї інформації, яку мені Господь відкрив, частину виставляю на форумі.
Ви хочете взяти мої цитати і по них досліджувати викладену частину інформації. Вся решта інформації для вас залишиться невідомою. Тому так робити не можна. Як зробив я, так зробіть і ви, а тоді ви отримаєте багато відомостей і будете переконані в правильності, чи неправильності, то ми з вами будемо обговорювати, як оте раніше сказане пов’язане з іншим.
Апостол Петро вчив, що значення кожного слова в Біблії пояснюється самою Біблією і від людського пояснення воно не залежить. Ніхто із людей без молитви і дослідження не зможе дійти до його розуміння: «Тому докладіть до цього всю пильність, і покажіть у вашій вірі чесноту, а в чесноті – пізнання, а в пізнанні – стримання, а в стриманні – терпеливість, а в терпеливості – благочестя, а в благочесті – братерство, а в братерстві – любов». Бачите скільки вимог ставить до нас апостол Петро?
А тому найкращий спосіб, щоби сподобатися Богу, не заглядати скрізь і виясняти, де, хто, що, чому, а поки є «сьогодні» в міру своїх сил і можливостей досліджувати і виясняти для себе значення слів Ісуса Христа, щоби, коли Він прийде, мати що Йому показати і мати відвагу підняти до Нього свої руки, якщо до того часу хтось із Його учнів залишиться на землі.
Про це можна сказати і по іншому. Божий пророк каже : «Ти дав нас до в’язниці». Тобто, наші прабатьки, Адам з Євою, порушили Божий закон, були осуджені та із Раю, де люди відчувають себе на волі, бо створені вони для Раю, потрапили у в’язницю. У Бога не було приготовленої в’язниці для людей, а тому Він землю, на якій був Рай, перетворив на землю, яка стала в’язницею. Через те, для Своїх людей, Він створить нову землю і нове небо.
У людській в’язниці прийнято, що людину, яка старанно вивчає законодавство, старанно вчиться жити згідно до законів і своєю поведінкою показує, що свою провину зрозуміла, що вона виправилася і надалі буде законослухняною, звільняють на волю. Людину, яка не вивчає законодавство, робить, як їй хочеться, надалі порушує закони, осуджують додатково і продовжують їй термін ув’язнення і так аж до смерті. Якщо у в’язниці не залишається таких людей, які бажають виправитися, які бажають звільнитися на волю, а залишилися лише ті, хто і надалі продовжує зухвало порушувати закони, то таку в’язницю ліквідовують. Навіщо своїм коштом утримувати тих, хто тобі весь час робить шкоду і буде робити шкоду і надалі. Правильно?
Адам з Євою можливо у в’язниці і покаялися, але їхні нащадки почали облаштовуватися у тій в’язниці, створювати собі умови для зручностей, для вигоди. Одні почали притискати інших і результатом того всього стало то, що ніхто і не збирався виходити із в’язниці, бо вони і там облаштувалися непогано.
Господь вберіг послушного Ноя, який хотів на волю, а всіх решту вигубив і змив землю потопом. Ною і його нащадкам, Бог у сім разів погіршив в’язничні умови, щоби вони там не облаштовувались, дав законодавство, Заповіт, за яким вони будуть виходити на волю. На містах Содомі і Гоморі Господь показав, яким чином Він буде знищувати сучасну в’язницю, коли на ній не залишиться бажаючих і прагнучих на волю.
Господь каже, що так, як було за часів Ноя, часів Лота, так буде наприкінці днів землі. Люди облаштуються у в’язниці, лицемірні і наглі поспихають слабших з кращих місць, заставлять їх працювати на себе і створювати їм блага… Не буду продовжувати, бо ви це знаєте не гірше мене. Замість вивчення законодавства Божого, яке би спонукало їх до виправлення, попридумують собі догмати і різні вчення, які будуть оправдовувати в їхніх очах те, що вони роблять. Одна людина в таких умовах собі не може дати ради, вона бунтується проти такого, бунтується і якщо не звернеться до Спасителя, в кінцевому результаті гине.
Власне, для того і прийшов Спаситель, щоби Самому все попробувати, пережити і після того, як Його Бог воскресив, Він Своїм Духом помагав навчитися, зрозуміти в вибратися на волю. «І дам Я Тебе Заповітом народові, за світло поганам, щоб очі відкрити незрячим, щоб вивести в’язня з в’язниці, а з темниці, - тих мешканців темряви», - написано у Ісаї.
Неважко зрозуміти, що вивести в’язня з в’язниці не тоді, коли Він прийде нищити ту в’язницю, а зараз, поки це не почалося.
Господь залишив на землі своїх учнів і звелів їм: «Тож ідіть, і зробіть Моїми учнями всі народи, христячи їх в Ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа». (Переклад Огієнко, Євангелія від Матвія). Зауважте, «зробіть Моїми учнями» і не «хрестячи», а «христячи» або охрищуючи. Між тими поняттями велика різниця.
Ось, коли учнів Христових, апостола Петра, апостола Павла і інших, всілякі негідники знищили, то вони і їхню науку перекрутили на свій лад. Одні кажуть не переживайте, Христос прийде і нас спасе, це Йому нічого не стоїть, а Він - добрий. Другі кажуть, що всі люди ще отримають одне життя і при царюванні Господа всі виправляться. Треті кажуть, що Христос прийшов, щоби покращити нам життя тепер і знайшли цитати для підтвердження. Говорять ще багато іншого.
Таких в Писанні названо «антихристами». Це не тварина з рогами і вилами, а група людей. Оті люди, що звільнилися із в’язниці і перейшли до Христа, всі разом називаються Христовою Церквою. На землі є ще такі, які очікують звільнення, вони опечатані Духом Божим, їх апостол Павло називав святими, а всіх їх разом, в якомусь місті, чи місцевості – церквою.
Таким чином, вийти із в’язниці за «чужий рахунок», тобто, не прикладаючи власної праці «в поті свого чола», не получиться і виходять тільки за своїми іменами, а не так, що одне робив під одним іменем, друге – під другим, а до виходу із в’язниці підійшов під третім. Ви робіть собі, що хочете. Докоряти більше не буду, але мені вас шкода.

Аватар користувача
пілігрим
активний учасник
активний учасник
Повідомлень: 347
З нами з: 15 жовтня 2011, 02:35

Re: Вивчаємо історію людства і його майбутнє

Повідомлення пілігрим » 26 січня 2013, 16:21

Пане Віктор Онищак !

Я впевнений , що ви провели велику працю по вивченню Святого Письма. Ви закликаєте до цього і нас і впевнені , що саме вивчення Біблії є тією працею , яка дасть найкращий плід для Господа. Я не заперечую важливості навчання і вивчення Святого Письма . Я звичайно не так ретельно як ви , але все ж регулярно читаю Святе Письмо і (каюсь) полюбляю читати ще й Отців Церкви(інколи самому важко знайти правильні відповіді на питання які ставить .Біблія).Але більш важливим я вважаю , і мені здається до цього закликає Господь , для людини є праця по боротьбі з гріхом і злом , яке є в нашій душі. І молитва.Щоденна щира і уважна молитва( Я впевнений , що ви знаєте , що каже з цього приводу Господь тому і не наводжу цитат). Ви ж нічого не кажете ні про боротьбу зі страстями , ні про молитву.
Вивчення Святого Письма , по вашому досить? Чи не перетвориться така віра в "законництво", що зараз прекрасно демонструють іудеї до приміру?
Κύριε ελέησον

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Вивчаємо історію людства і його майбутнє

Повідомлення о.Олег » 26 січня 2013, 20:33

Віктор Онищак писав:Шановний пане Олег! Для мене була незрозумілою суть питання. До потопу Господь каже про календар, але яким він був невідомо. Після потопу дається пояснення. Першим місяцем у році, каже Господь, буде вам місяць достигаючого колосу пшениці. Починався місяць із настанням нового місяця на небі. Роки могли мати нерівну кількість днів, в середньому 365. Апостол Петро вчив, що для Бога один день, як для людей 1000 років, але це не стосується літочислення від Адама до народження Господа...

тобто і Ви мали б розуміти, що вписування післяпотопного в допотопне не випливає з Біблії? :) А чому "не стосується літочислення від Адама до народження Господа"? :) І чи в шість днів Творення Ви вписуєте 1000 років=1рік? :)
ой вже те "використання Біблії не за призначенням" :(
З повагою, о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Віктор Онищак
новик
новик
Повідомлень: 27
З нами з: 15 січня 2013, 13:10

Re: Вивчаємо історію людства і його майбутнє

Повідомлення Віктор Онищак » 27 січня 2013, 18:22

Шановний пане Олег! Стосовно охрищення ви мене зрозуміли правильно, але я більше довіряю апостолу Павлу, ніж митрополиту Іларіону, тому у мене інше розуміння. Пропоную це розглянути поза темою «Історії». Про календарі прошу виражатися ясніше. Я жодним чином те, що було до потопу не доповнюю тим, що було після. Апостол Павло писав, що все, що потрібно для розуміння Божого слова, Господь людям об’явив. На тій підставі я порахував, що рік до потопу був таким, як і після. Якщо у вас є достовірна інша інформація, то покажіть. Я вам подякую.
Пану Пілігриму. Ви кажете, що більш важливим за вивчення Писання є праця по боротьбі з гріхом і злом, яке є в нашій душі. Для того, щоби обстоювати свою позицію, нам необхідно з’ясувати, що кожний з нас розуміє під словом «гріх, зло, душа», бо я відчуваю, що розуміння у нас різне. Для мене гріхом є порушення Божих заповідей, законів, постанов, що породжує все погане (зло) яке ми спостерігаємо. Не знаючи отих заповідей, законів і постанов, неможливо боротися із їх порушенням. Про душу, як Бог позволить, поговоримо окремо.
Вибачте, що я нічого не кажу про боротьбу зі страстями, бо я не маю такої потреби. Мене страсті не мучать. Чи досить по-моєму вивчення Святого Писання? Ні, не досить, його ще й потрібно виконувати, бо інакше і саме вивчення не має смислу.

Аватар користувача
пілігрим
активний учасник
активний учасник
Повідомлень: 347
З нами з: 15 жовтня 2011, 02:35

Re: Вивчаємо історію людства і його майбутнє

Повідомлення пілігрим » 27 січня 2013, 19:53

Віктор Онищак писав:Пану Пілігриму. Ви кажете, що більш важливим за вивчення Писання є праця по боротьбі з гріхом і злом, яке є в нашій душі. Для того, щоби обстоювати свою позицію, нам необхідно з’ясувати, що кожний з нас розуміє під словом «гріх, зло, душа», бо я відчуваю, що розуміння у нас різне. Для мене гріхом є порушення Божих заповідей, законів, постанов, що породжує все погане (зло) яке ми спостерігаємо. Не знаючи отих заповідей, законів і постанов, неможливо боротися із їх порушенням. .

Тобто спочатку треба досконально вивчити , скільки цвяхів пішло на ковчег у Ноя , чи як вимагає древньоіудейський закон справляти нужду за табором , а вже тоді братись за боротьбу з гріхом?
Може вистачить для початку розуміння 10 заповідей і 5,6,7 глави Матвія? А вже потім заглиблюватись в малювання історичної мапи 1мм-1рік.
Віктор Онищак писав:Вибачте, що я нічого не кажу про боротьбу зі страстями, бо я не маю такої потреби. Мене страсті не мучать. Чи досить по-моєму вивчення Святого Писання? Ні, не досить, його ще й потрібно виконувати, бо інакше і саме вивчення не має смислу.

"Ті ж, що є Христові, розп’яли тіло з його пристрастями та пожадливостями” (Гал. 5, 24). "Яке блаженство – мати душу, вільну від гріховного рабства. Душа, непідвладна пристрастям, – цілковито вільна, цілком богоподібна, вона цілком панує над собою, вона – світловида, радісна, ревна, відкрита, поєднана з Богом і заглиблена в Бозі, небесна " св.
Теодор Студит
"23. Описуючи боротьбу з головними вісьмома пристрастями, вкажу на їхні особливості, причини їхнього виникнення та придатне для них лікування.
1 Про боротьбу з духом черевоугодництва
2 Про боротьбу з духом розпусти
3 Про боротьбу з духом грошолюбства
4 Про боротьбу з духом гніву
5 Про боротьбу з духом печалі
6 Про боротьбу з духом нудьги
7 Про боротьбу з духом марнославства
8 Про боротьбу з духом гордости "
св.Йоан Касіян Римлянин

Як ви побороли в своїй душі всі ці пристрасті - я вам заздрю.Особливо , я бачу , зборена 8-а пристрасть
Κύριε ελέησον

Аватар користувача
andrivovk
старець
старець
Повідомлень: 2907
З нами з: 09 січня 2010, 16:49
Звідки: леополіс

Re: Вивчаємо історію людства і його майбутнє

Повідомлення andrivovk » 27 січня 2013, 20:31

пілігрим писав:Як ви побороли в своїй душі всі ці пристрасті - я вам заздрю.Особливо , я бачу , зборена 8-а пристрасть

:lol: І не треба в пустелю йти. :ROFL:
Хороші релігійні книги по теології, біблеїстиці http://esxatos.com/books

Аватар користувача
пілігрим
активний учасник
активний учасник
Повідомлень: 347
З нами з: 15 жовтня 2011, 02:35

Re: Вивчаємо історію людства і його майбутнє

Повідомлення пілігрим » 27 січня 2013, 20:57

andrivovk писав:
пілігрим писав:Як ви побороли в своїй душі всі ці пристрасті - я вам заздрю.Особливо , я бачу , зборена 8-а пристрасть

:lol: І не треба в пустелю йти. :ROFL:

Поститись 40 днів , я думаю ,тоді також лишнє. Але чи тоді варто сподіватись , що ворог відступить від нас хоч до часу?
Κύριε ελέησον

Віктор Онищак
новик
новик
Повідомлень: 27
З нами з: 15 січня 2013, 13:10

Re: Вивчаємо історію людства і його майбутнє

Повідомлення Віктор Онищак » 28 січня 2013, 13:18

Шановне панство! Про хрищення я просив поговорити в окремій темі, щоби у темі «Історія» не робити незручностей для тих, кого цікавить лише історія. Трошки терпіння і поговоримо. Спочатку треба закінчити розмову про історію. Для тих, хто зібрався рахувати цвяхи на ковчезі. Робити цього не варто, бо буде багато суперечок, хто правильніше порахував. Боротися з порушеннями Божих заповідей , законів і постанов має смисл лише після того, коли їх вивчили: «Бо лиш справу оцю Я звелів їм, говорячи: Слухайтеся Мого голосу, і Я буду вам Богом, а ви будете народом Моїм, і ходіть усією дорогою, про яку накажу вам, щоб вам було добре». Якщо Господь не наказував боротися, а тільки слухати Його і виконувати те, що Він каже, то навіщо таке пропагувати, знаючи, що непослушних Господь карає?
Святе Писання для всіх є одне і віра є одна, а конфесія від конфесії відрізняються вченням їхніх святих. Для себе я вибрав триматися Писання, а не вчення святих, які оправдовують розділення людей на ворогуючі конфесії.

Віктор Онищак
новик
новик
Повідомлень: 27
З нами з: 15 січня 2013, 13:10

Re: Вивчаємо історію людства і його майбутнє

Повідомлення Віктор Онищак » 28 січня 2013, 13:27

А тепер найцікавіше, новітня історія, описана в Біблії. Це не дати воєн і Папських Соборів у Римі, не їхні результати і домовленості, не дати створення нових християнських конфесій, релігій, церковних догм і канонів, свят, традицій, інквізиції і хрестових походів, а це історія встановлення «гидоти спустошення». (Для кого важливими є такі події, той може нанести на своєму графіку і це буде етапами встановлення оцієї «гидоти»). Мова йде про встановлення такої гидоти, яка була перед потопом, яка була у Содомі і Гоморі перед їх знищенням, майже така була у Ізраїлі перед його вигнанням із Палестини і коли розіп’яли Ісуса Христа.
Ні священики, ні керівники народу, ні народ цього не зрозуміли при Старому Заповіті і не хочуть зрозуміти зараз, що не Єрусалимські первосвященики, не Папа Римський, не Кирило, не Мартін Лютер, не інші засновники конфесій та релігій збирають Божу Церкву, а Сам Ісус Христос. А тому треба і догодити своїм життям не названим особам, а Господу.
«Сам буду пасти отару Свою», «І візьму вас із роду по два, а з міста по одному», «Щасливі, хто від сьогодні помирає у Христі», бо вони ввійдуть до «місця Його відпочинку». Про місце Божого відпочинку навчав Господь через пророка Ісаю і апостола Павла. У людини в її житті не може бути іншої мети, крім «Уввійти до місця Божого відпочинку», бо туди проходять не за своїми заслугами і посадами, а проходять тільки ті, кого візьме Ісус Христос.
Коли Мойсей передавав народу Божий заповіт, він наказував: «Не додавайте до того, що я вам кажу, і не віднімайте від того», а коли апостол Іван закінчував Святе Писання книгою «Об’явлення», то записав: «Свідкую я кожному, хто чує слова пророцтва цієї книги: коли хто до цього додасть що, то накладе на нього Бог кари, що написані в книзі оцій, а коли хто що відійме від слів книги пророцтва цього, то відійме Бог частку його від дерева життя, і від міста святого, що написане в книзі оцій». Апостол Павло, учитель поган, тобто, нас з вами, з цього приводу пише: «Але якби й ми або Ангол із неба зачав благовістити вам не те, що ми вам благовістили, - нехай буде проклятий. Як ми перше казали, і тепер знов кажу: коли хто вам не те благовістить, що ви прийняли, - нехай буде проклятий».
Тобто, придумувати нові терміни, яких немає у Писанні, нові догми, нові вчення, нові свята, створювати конфесії, змінювати Божу науку, заповіді, постанови, категорично заборонено карою смерті і незалежно, чи то буде робити Віктор Онищак, чи всіма вами признаний святий. Кара смерті не у земному житті, а людина помре для Божого Царства.
Через пророка Даниїла Господь сказав, що через 1290 днів, після Його воскресіння і вознесіння до Отця, на землі буде встановлена «гидота спустошення» і, що щасливі ті, хто буде жити через 1335 днів. Коли Своїм учням-апостолам Господь розказував про признаки Його другого приходу на землю, серед них Він згадував і пророцтво Даниїла.
Апостол Петро вчив, що для Бога один день, як для людей тисяча років. Апостол Іван писав, що настала остання година, навіть не останній день, а остання година. Є і інші повчання. Таким чином, якщо порівняти час встановлення «гидоти спустошення» до потопу, після потопу, яка була встановлена перед винищенням Содоми і Гомори, семи народів в Палестині, то можна припустити, що 1290 днів, це буде 1290 років. Припустити, а не стверджувати. Встановлення гидоти спустошення це не закінчений акт, як прийняття Конституції. А після того,як вона встановлена, вона продовжує поглиблюватися.
Боятися треба не того, чи ми правильно встановили цю дату, а того, що гидота спустошення встановлена і вона майже всіх затягує в «пропасть», бо Ноя і Лота зараз не буде.
Гидота спустошення була започаткована тим, що люди «відставляли» в сторону Божі закони і постанови, а замість них почали запроваджувати свої закони, постанови, укази, свята. Ще, у час апостола Івана, Господь звертався до семи азійських Церков і вказував їм, що вони відхилилися від Його науки і вимагав виправитися. Апостол Павло писав, що після його відходу, в Церкву ввійдуть «вовки люті», які будуть перекручувати Божу науку, казати неправду, лиш би мати побільше «парафіян», побільше доходу. Він вже навіть вказував імена учнів, які почали це робити.
А ще, писав апостол Павло, що в Божому домі засяде беззаконник (антихрист) і буде видавати себе за Бога, нестися понад усе, зване Богом і святощами. Люди будуть пихаті, грошолюбні, чванливі, ліниві, сварливі. Вони здорової науки не будуть триматися, а настановлять собі вчителів, щоб їхні вуха влещували.
Апостол Іван, також, писав про антихристів і казав, що вони вийшли із апостольської Церкви, що їх багато. Судіть самі, із апостольської Церкви повиходили лише християнські конфесії і мусульманська релігія, а їх духовенство він і називає антихристами.
Пізніше, по смерті апостолів, до поширення гидоти долучилися винахідники і вчителі церковних догм, канонів, адже у Писанні цього немає і апостоли про це не вчили. Так появилася догма про перворідний гріх, святу Трійцю і всі решту. А у 362 році нашої ери, Римський імператор видав указ про перенесення святкування суботи на неділю, на день народження божества сонця, якого він вшановував. У той час християнська церква ще не набула визнання і була гонима. Папа Римський, щоби бути у добрих стосунках з імператором, на папському соборі затвердив і для християн перенесення святкування суботи на неділю. Після того «мудрі і світлі голови «святих» придумали, що християни святкують не день народження божества сонця, а день воскресіння Христа і на російській мові він так і називається – «воскресениє». Правда в тому, що бачимо.
Господь повчав, що розділений у собі, дім, місто, царство не встоїть, а запустіє і загине. Апостольська Церква, розділена на конфесії, загинула, переродилася на антихристів, про яких Господь казав: «Тоді, як хто скаже до вас: «Ото, Христос тут» (що Господь є у православних, у протестантів, у католиків,..) чи «Отам» (у свідків Єгови, у сектантів,..), - не йміть віри. Бо постануть христи неправдиві, і не правдиві пророки, і будуть чинити великі ознаки та чуда (як чуда у протестантів із лікуванням, у православних – сходження вогню на Пасху в Єрусалимі), що звели б, коли б можна, і вибраних.»
Тепер слово про те, чому нас у пророцтві Даниїла (ті, хто буде жити через 1335днів) названо щасливими. Ми, в порівнянні, з нашими неграмотними предками, щасливі тим, що всі є грамотні і всім нам зараз доступна Біблія. Ми маємо, що їсти і у що одітися. Ніякі священики, ніякі проповідники не зможуть ввести в оману того, хто шукає дорогу до Божого Царства і покладається на Господа, на Його слово, хто все досліджує по Біблії і це виконує. Адже таким чином у останні дні буде проповідувана Євангелія Божого Царства: «кожний сам по своїй Бібліі, з молитвою до Господа про розуміння Його слова». Не антихристи же будуть проповідувати правильне вчення Христове?
Останні часи на землі будуть дуже важкі і початок дня Божого гніву буде дуже страшний. Пророк Єзекіїль записав таке: „Третина твоя помре від моровиці й загине від голоду серед тебе, а третина попадає від меча в твоїх околицях, а третину розпорошу на всі вітри, і витягну за ними меча!.. Той, хто далекий, помре від моровиці, а хто близький – впаде від меча, а хто залишиться та буде врятований – помре від голоду. І так Я викінчу Свою лютість на них!”
Пророк Осія закликав щоб шукали правди, шукали смирення, щоб молилися, то тоді може будуть сховані від Божого гніву ті, хто послушний Йому.
Звичайно, кожний народ свою історію покидання Бога проходив у свій час, із своїми особливостями. На історії Свого народу Господь показує людству як Він змагався за нього, які чудеса Він творив, щоб цей народ повірив і навернувся до свого Творця, свого Господаря, до вічного життя, миру, радості і щастя. Господь не пошкодував навіть Сина Свого Однонародженого, віддав Його на наругу, на знущання, на смерть у людському тілі. Але Ізраїль не оцінив цього, не захотів покласти надію на Бога і залишився у своєму гріху.
Перед самим другим приходом Ісуса Христа, коли праведників залишаться одиниці, на землю прийдуть Його Анголи і непомітно заберуть тих одиноких праведників із землі, як колись забрали Лота праведного із Содому перед його знищенням. А тоді розпочнеться день Божого гніву. Написано «день», але при ньому тільки скорпіонами Бог буде мучити людей 5 місяців. І це невідомо в якому обчисленні. Хто буде ретельно досліджувати це по Писанню, той скоріше прийде до висновку, що ймовірніше день Божого гніву триватиме 1000 наших людських років, ніж до іншого.
Апостол Іван описав в книзі «Об’явлення» два звірі, які були на землі перед приходом Господа. В Біблійній мові, звір, це група людей, яка в народі займає певне місце і виконує певні функції. Перший звір, який повстав із води, значить, що його будуть мати всі народи землі, це – влада державна: депутати і чиновники, судді і прокурори, міліціонери і всі інші чини. Є описано, що і як вони будуть робити, що їм дано перемогти праведників. І коли другий раз прийде Господь, вони будуть живцем вкинені в огняне озеро. Господь їх вже засудив за те, що вони роблять, а тому все буде справедливо і по суду Божому.
Є описаний і другий звір, що вийшов із землі, що мав два роги, подібні до баранячих. Значить, цей звір не буде однаковим у всіх народів. Він названий антихристом, фальшивим пророком, його число 666. Стільки буде конфесій і релігій наприкінці віку, 666. Порівняйте їх з наявними зараз і будете знати, чи будуть ще нові греко-католицькі конфесії, чи ні.
Якщо одні антихристи, вийшли із апостольської Церкви, називають себе християнськими релігіями, християнськими церквами і складають одну потугу у світі, один ріг баранячий, то другий ріг може складати лише мусульманство.
Є описано, що зробить цей звір, він дасть знак антихриста кожному на землі. Знак антихриста – належність до якоїсь конфесії, релігії. Цей звір із приходом Господа, також живцем буде вкинений в огняне озеро. Так написано, але у різних конфесіях трактують це по-своєму.
Ось оті звірі і те, що вони зробили, і є тою гидотою спустошення, про яку писав пророк Даниїл. Кому не підходить, із якихось причин, таке трактування Біблійних звірів нехай його не приймає, якщо хто має інше трактування прошу поділитися ним. Протестанти з тим не згідні і кажуть, що кожний звір це є особа. Свідки Єгови кажуть, якщо Святе Писання можна порівняти з фільмом, то книгу Об’явлень з мультиком і не треба перейматися тим, бо всі люди матимуть ще одне життя. Коли кажу про це знайомим священикам, вони відмахуються і потім обминають мене. Один із греко-католицьких священиків, який у радянські часи проводив богослужіння підпільно, сказав: «Якби ви знали, що вони витворяють, то вам були би непотрібні ті докази».
Для праведників буде створена нова земля і нове небо, де буде жити Бог з людьми, а сучасна земля буде спалена і знищена. Тисячу років у Божому Царстві Ісус Христос разом із 144000 суддів буде навчати і вдосконалювати всіх достойних називатися Божими Синами. Ось чому важливо стати учнем Христовим, яких при Старому Заповіті називали перворідними, бо інших у Божому Царстві, крім учнів, не буде. Написано, що всі будуть розуміти Божу науку, всі будуть виразно говорити і пояснювати, бо все це від Бога. Коли хто вдосконалиться до рівня суддів, того Господь передасть Отцеві, а коли передасть останнього, тоді підійде Сам, поклониться Йому і отримає нове Ім’я. Після цього Бог буде все і у всьому, а кожний із людей буде частинкою або учасником Бога. На цьому виповниться Божий задум щодо людини.
Господь сказав про Писання: «Наприкінці днів добре зрозумієте це все». Чому власне так? Не пояснив, а може я не бачив цього пояснення, а може тому, що зараз більше грамотних людей, які досліджують Біблію і немає монополії священиків. Конкретного трактування не має.
А коли мине тисяча років, із темниці буде випущений сатана, щоб зводив народи, які не ввійшли до Божого Царства. Буде останній бій із святими і хто не був записаний у книзі життя, буде засуджений до огняного озера разом із сатаною, де вже будуть знаходитися вищевказані два звірі.
Із врахуванням всіх можливих похибок, можна сказати так, зараз закінчується шоста тисяча років. Сказати точно, коли закінчиться наша історія і розпочнеться день Божого гніву не зможе ніхто із людей, але , що історія не має мільярдів і мільйонів років, це факт. Іншої вірної книги, крім Біблії не має. Другий прихід Господа вже близько, а до Його приходу, треба протиснутися до «місця Божого відпочинку», де відпочивають всі, вибрані Богом, до початку Божого Царства. Вузька та стежина і тісні ті ворота, що ведуть до Божого Царства і мало хто їх знаходить і широка дорога, яка веде у пропасть, і багато по ній ідуть. Не забувайте ці Господні слова і не тримайся більшості, і не робіть так, як всі, бо це є, за Господнім визначенням, «широка дорога». Господь дозволив кожному вибирати, що йому потрібно і ніхто із людей нехай тому не перешкоджає.

Аватар користувача
пілігрим
активний учасник
активний учасник
Повідомлень: 347
З нами з: 15 жовтня 2011, 02:35

Re: Вивчаємо історію людства і його майбутнє

Повідомлення пілігрим » 28 січня 2013, 13:44

Віктор Онищак писав:

. Судіть самі, із апостольської Церкви повиходили лише християнські конфесії і мусульманська релігія, а їх духовенство він і називає антихристами.
Пізніше, по смерті апостолів, до поширення гидоти долучилися винахідники і вчителі церковних догм, канонів, адже у Писанні цього немає і апостоли про це не вчили. Так появилася догма про перворідний гріх, святу Трійцю і всі решту.


Питань більше немає :(
Κύριε ελέησον

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Вивчаємо історію людства і його майбутнє

Повідомлення о.Олег » 28 січня 2013, 15:55

Віктор Онищак писав:...
Святе Писання для всіх є одне і віра є одна, а конфесія від конфесії відрізняються вченням їхніх святих. Для себе я вибрав триматися Писання, а не вчення святих, які оправдовують розділення людей на ворогуючі конфесії.

Святе Письмо - одна із Догм, прийнятих Церквою Христовою далеко опісля переставлення у Бозі Апостолів. Вам пропоную всеж трошечки хоч вчити предмет, про який так говорите і, щонайважливіше, побачити, до Господь Зісланням Святого Духа Оснував Свою Церкву, а вже вона силою Святого Духа встановлює Догми (одну з яких лудиска включно з Вами використовують для поділу Церкви на "конфесії") і Святе Письмо - не перша Догма (розберіться з цим, прошу пана, бо так і будете жити в неправді :( ). Дуже надіюся, що заборону дописувати на Форум Ви використаєте для самоосвіти. Термін - 1 місяць. Причина - використання Форуму для пропагування марновірств
З повагою, о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).


Повернутись до “Смітник”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 9 гостей