Благодатный огонь.

УПЦ КП, УПЦ МП, УАПЦ

Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor

rbn
дописувач
дописувач
Повідомлень: 56
З нами з: 09 грудня 2006, 22:45
Звідки: Киев
Контактна інформація:

Благодатный огонь.

Повідомлення rbn » 09 квітня 2007, 18:30

Как вы относитесь к тому, что Ющенко самочинно раздал благодатный огонь представителям различных конфессий, в том числе, католикам и греко-католикам? Признает ли греко-католическая церковь эту святыню?

Аватар користувача
brat Martyn
активний учасник
активний учасник
Повідомлень: 289
З нами з: 26 березня 2007, 13:10
Звідки: Львів, Україна
Контактна інформація:

Повідомлення brat Martyn » 10 квітня 2007, 14:04

наскільки я знаю, цей вогонь вже багато років передають нам пластуни, вже кілька років від присутній на Святій Вечері нашої родини...
Звичайно, це для мене не догма віри, це просто ще одне свідчення про Боже Різдво і поганого у тому точно нічого нема. Не маю жодного наміру це якось ганити чи заперечувати.

греко-католик (один з)
© 1983-2013 Maryan Kachmar: Ето неловкое чуство..: коли дорослий світ до люті огидний, а дитиною залишатися не вихід.
Skype: m.s.kachmar; e-mail: [email protected]; або сайти: www.simport.org.ua, www.photography.kachmars.com

Аватар користувача
Marat
дописувач
дописувач
Повідомлень: 99
З нами з: 01 січня 2007, 17:09
Звідки: Львів

Повідомлення Marat » 10 квітня 2007, 14:52

Брат Мартин просто не знає, що таке благодатний вогонь.Читайте тут http://www.rian.ru/society/religion/.../63284133.html А чому ви думаєте,rbn, що він є приватною власністю РПЦ і УПЦ ? Я не можу сказати про ієрархію УГКЦ, але прості миряни і я в тому числі вважаємо його чудом і знаком Божої благодаті. А ще я вважаю, що і Католицька, і Православна Церкви, незважаючи на всі протиріччя між ними, ведуть до спасіння.

rbn
дописувач
дописувач
Повідомлень: 56
З нами з: 09 грудня 2006, 22:45
Звідки: Киев
Контактна інформація:

Повідомлення rbn » 10 квітня 2007, 18:29

Marat писав:А чому ви думаєте,rbn, що він є приватною власністю РПЦ і УПЦ ?


Нет, я так не думаю. Просто поинтересовался, какое отношение инославных к этой святыне.

Я не можу сказати про ієрархію УГКЦ, але прості миряни і я в тому числі вважаємо його чудом і знаком Божої благодаті.


Но ведь знак этот только православным показывается. Армяне как-то попробовали. Результат известен. Католики даже не пытаются :))

Аватар користувача
Marat
дописувач
дописувач
Повідомлень: 99
З нами з: 01 січня 2007, 17:09
Звідки: Львів

Повідомлення Marat » 11 квітня 2007, 10:46

Те. що благодатний вогонь сходить тільки на православну Пасху, говорить про те,що більш правильним є юліанський календар і александрійська пасхалія. Сходження благодатного вогню стверджує істинність Воскресіння Ісуса Христа і те, що це дійсно Гріб Господень. Так, він сходить по молитві православного Патріарха, але він сходить тільки тому, що там воскрес Христос.

rbn
дописувач
дописувач
Повідомлень: 56
З нами з: 09 грудня 2006, 22:45
Звідки: Киев
Контактна інформація:

Повідомлення rbn » 11 квітня 2007, 16:52

Marat писав:Те. що благодатний вогонь сходить тільки на православну Пасху, говорить про те,що більш правильним є юліанський календар і александрійська пасхалія. Сходження благодатного вогню стверджує істинність Воскресіння Ісуса Христа і те, що це дійсно Гріб Господень. Так, він сходить по молитві православного Патріарха, але він сходить тільки тому, що там воскрес Христос.


Армянский патриарх тоже на пасху там молился, а благодатный огонь сошел на колонну, рядом с которой стоял православный патриарх. :)

orest
постійний дописувач
постійний дописувач
Повідомлень: 189
З нами з: 06 березня 2006, 14:57
Звідки: Ukraine

Повідомлення orest » 19 квітня 2007, 13:34

думаю вам буде цікаво ознайомитись з цим
К истории обряда святого огня, совершаемого в Великую Субботу в Иерусалиме
Успенский Н. Д., проф.
Актовая речь, произнесенная 9 октября 1949 г.
http://kiev-orthodox.org/site/worship/1036/
тож далеко не всі православні вірять у "чудо"

rbn
дописувач
дописувач
Повідомлень: 56
З нами з: 09 грудня 2006, 22:45
Звідки: Киев
Контактна інформація:

Повідомлення rbn » 22 квітня 2007, 21:13

Есть понятие о соборном церковном разуме, которому каждый верующий должен беспрекословно подчиняться. Есть официальная позиция церкви по этому поводу, так что отдельные маргиналы идут лесом.

orest
постійний дописувач
постійний дописувач
Повідомлень: 189
З нами з: 06 березня 2006, 14:57
Звідки: Ukraine

Повідомлення orest » 03 травня 2007, 17:04

ну з розумом Вам може і не пощастило....
а щодо маргіналів (бо таким професора Московської Духовної Академії годі вважати), - то дорогу до найближчого лісу запитайте у першого, кого зустрінете...

Аватар користувача
NetomaN
новик
новик
Повідомлень: 22
З нами з: 29 грудня 2008, 20:45
Контактна інформація:

Вифлиємський та Благодатний вогонь

Повідомлення NetomaN » 30 грудня 2008, 18:49

Слава Ісусу Христу! Шановні брати та сестри, хочу почути вашу думку нарахунок Вифлиємського та Благодатного вогоню. Навіщо нам Вифлиємський вогонь, якщо ми маємо Благодатний вогонь, який нам дає сам Господь? :)

Аватар користувача
o.Mykil
старець
старець
Повідомлень: 3456
З нами з: 11 вересня 2008, 10:57
Звідки: Galicia
Контактна інформація:

Re: Вифлиємський та Благодатний вогонь

Повідомлення o.Mykil » 30 грудня 2008, 21:22

NetomaN писав:Слава Ісусу Христу! Шановні брати та сестри, хочу почути вашу думку нарахунок Вифлиємського та Благодатного вогоню. Навіщо нам Вифлиємський вогонь, якщо ми маємо Благодатний вогонь, який нам дає сам Господь? :)



А хіба вогонь із Вифлиєма не є одночасно Благодатним? Принаймні є незвичайним... :)
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

Аватар користувача
NetomaN
новик
новик
Повідомлень: 22
З нами з: 29 грудня 2008, 20:45
Контактна інформація:

Повідомлення NetomaN » 30 грудня 2008, 22:39

Благодатний вогонь:

Так відбувається завжди. У капличку Кувуклії, що в центрі Храму Гроба Господнього, заходить Єрусалимський Патріарх. На його тілі лише біла сорочка і хрест. Перед цим його ретельно обшукують, щоб переконатись, що у нього нічого більше немає. А далі він молиться, щоб на Землю зійшов Благодатний вогонь. І він сходить. Бо коли не зійде – вважається, настане кінець світу. Але загорається вогонь не в один час. Іноді молитва триває 2 години, 3, бувало і більше 7-ми.

Віруючі кажуть, що так Всевишній засвідчує, наскільки людство наблизилось чи віддалилось від істинної віри. Коли представники вірменської конфесії захотіли послати на молебень свого священика, у капличці вогонь не загорівся. Але блискавка вдарила в колону, біля якої стояв Єрусалимський Патріарх... Можна вірити чи не вірити цьому... Але як не повірити, вмившись у перші секунди вогнем, який від Духу Святого розгорається, не обпалив ще жодної людини у храмі? Що це – містика, науково-технічний секрет чи все-таки Знак Божий?

Щоб виключити людське втручання, в храмі в п'ятницю ввечері гасяться всі свічки, лампади і паникадила. Частина паломників закривається в будівлі разом із мусульманським сторожем.

Зазвичай Благодатний вогонь сходить приблизно о 14:00.

Літанія (церковна церемонія) Святого Вогню починається приблизно за добу до початку православного Великодня. У Храмі Гроба Господнього починають збиратися паломники, які бажають на власні очі побачити це диво.

Сам Храм вміщає до 10 тисяч людей, також опиняються заповненими народом вся площа перед ним і анфілади навколишніх споруд.

В суботу вранці в Кувуклії (каплиці), побудованій над мармуровим ложем, на якому, за переказами, лежало тіло Христа після зняття з хреста, ставиться незасвічена лампада з олією та 33 незасвічених свічки (за числом років Спасителя).

Приміщення опечатується у присутності ізраїльських поліцейських. За часів османського правління за відсутністю фальсифікації стежили яничари.


Вифлеємський Вогонь Миру:

Вифлеємський Вогонь Миру — міжнародна щорічна скаутська акція до святкувань Різдва Христового, котра полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа.

Цей вогонь, що горить постійно у Вифлеємі, є спомином про прихід на землю Христа – нашого спасителя – котрий є символом Любові та Миру, визволенням від гріхів. Він визволяє людей з розпачу і дає сил, сподівання та надію.

В скаутському поясненні палаючий вогник символізує очікування, в період посту означає повну жертовність. Світло є символом випромінювання добра, душевного спокою, любові до людей і до світу. Рівночасно, цей промінчик - це солідарність зі всіма, хто є далеко. Солідарність з убогими, поєднання з Христом, котрий народився в убогості. У XII столітті один учасник христових походів привіз це світло з Вифлеєму, як дар для своєї родини і близьких, як символ найбільшого Добра.

Вогнем з Вифлеєму люди можуть запалити свічки вдома на Святу Вечерю. Крім того, Вогонь заносять до сиротинців, лікарень, щоб ті, котрі перебувають далеко від своїх родин, могли відчути тепло Вифлеємської зірки. Традиційно Вогонь зберігається в церкві до Йордану — до 19 січня. Потім його можна погасити. Люди можуть брати Вогонь на кожну Святу Вечерю або гасити раз запалену від Вогню свічку — за твердженням священиків, від цього святість Вогню не втрачається

Цю прекрасну передріздвяну традицію – розповсюджувати Вифлеємський Вогонь Миру – започаткували у 1986 році австрійська телерадіокомпанія ORF з міста Лінц. Із самого початку акція планувалася з метою підтримки неповносправних дітей та усіх інших, хто потребує допомоги та підтримки. І одразу ж цю благородну справу, з ініціативи Гюстава Ґрюнвальда, взяли в свої руки скаути.

Щороку австрійські скаути беруть Вогонь на місці народження Ісуса Христа у Вифлеємі, а далі транспортують його літаком до Австрії. Після урочистостей у Віденському Кафедральному соборі естафета передається до сусідніх країн. Саме з рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого, Вифлеємський Вогонь долає безліч кордонів і потрапляє до всіх, хто чекає на світло тепла, спокою та віри. Від Австрії, через Словаччину та Польщу, у середині грудня, Вогонь потрапляє і в Україну, де ним опікується найбільша скаутська організація України — Пласт.

Вперше Вогонь до України потрапляє ще 1992 року, але як приватна ініціатива окремих пластунів. Офіційно відлік ведеться від 1998 року, коли Вогонь передали в Україну на митному переході.

Xrystia
дописувач
дописувач
Повідомлень: 72
З нами з: 24 листопада 2008, 20:38
Звідки: Neapol'

Повідомлення Xrystia » 31 грудня 2008, 00:07

ce pravda,bo ja chyla,wo ceu vogon' sxodut' luwe pravoslavnomy patriarxy.Wo nibu robulusja "eksperementu" i ni katoluc'kum chu byd' -jakum inwum ne sxodut'(tyt bez tini cunizmy!).Ce pravda???
"Jakwo y vas v dywi mur,vu vsjudu vdoma!I vsjudu vil'nuu!Bo tou,xto ne mae mury,dywe zalewnuu,adwe palae bawannjam robutu zlo.Krawe vuprominjuvatu dobro."L.Hyzar

Аватар користувача
NetomaN
новик
новик
Повідомлень: 22
З нами з: 29 грудня 2008, 20:45
Контактна інформація:

Повідомлення NetomaN » 31 грудня 2008, 07:02

Вибачте за мову, але більш доступного пояснення не знайшов:

Только ли православным?

Многие инославные, когда впервые слышат о Благодатном Огне пытаются укорить православных: откуда Вы знаете, что он дарован именно Вам? а что если бы его принимал представитель иной Христианской конфессии? Однако попытки силой оспорить право получения Благодатного Огня со стороны представителей других деноменаций были и случались не единожды.

Лишь в течение нескольких веков Иерусалим находился под контролем Восточных христиан, большую же часть времени, как и сейчас, городом правили представители других недружелюбно или вовсе враждебно относившихся к Православию учений.

В 1099 г. Иерусалим был завоеван крестоносцами, римская церковь и местные градоночальники почитая Православных за вероотступников, смело принялись попирать их права. Английский историк Стивен Рансимен приводит в своей книге повествование об этом летописца западной церкви: "Неудачно начал первый латинский патриарх Арнольд из Шоке: он приказал изгнать секты еретиков из принадлежавших им пределов в Храме Гроба Господня, затем он стал пытать православных монахов, добиваясь, где они хранят Крест и другие реликвии… Несколько месяцев спустя Арнольда сменил на престоле Даймберт из Пизы, который пошел еще дальше. Он попытался изгнать всех местных христиан, даже православных, из Храма Гроба Господня и допускать туда лишь латинян, вообще лишив остальных церковных зданий в Иерусалиме или около него… Скоро грянуло Божье возмездие: уже в 1101 г. в Великую Субботу не совершилось чуда сошествия Святого огня в Кувуклии, покуда не были приглашены для участия в этом обряде восточные христиане. Тогда король Балдуин I позаботился о возвращении местным христианам их прав…"[*].

Капеллан Иерусалимских королей-крестоносцев, Фульк, рассказывает, что когда западные поклонники (из числа крестоносцев) посетили св. град прежде взятия Кесарии, для празднования в нем св. Пасхи пришли в Иерусалим, весь город был в смятении, потому что святый огонь не являлся и верные целый день оставались в тщетных ожиданиях в храме Воскресения. Тогда, как бы по небесному внушению духовенство латинское и король со всем двором своим пошли... в храм Соломонов, недавно обращенный ими в церковь из мечети Омаровой, а между тем Греки и Сирияне, оставшиеся у св. Гроба, раздирая свои одежды, с воплями призывали благодать Божию, и тогда, наконец, сошел св. Огонь."

Зображення

Но самый знаменательный случай произошел в 1579 г. Владельцами Храма Господня являются одновременно представители нескольких Христианских Церквей. Священникам армянской церкви, вопреки традиции, удалось подкупить султана Мурата Правдивого и местное градоначальство, чтобы те позволили им единолично праздновать Пасху и принимать Благодатный Огонь [*]. Колонна из которой изошел Благодатный Огонь, стоит до сих пор, как напоминание о воле БожиейПо призыву армянского духовенства, со всего Ближнего Востока в Иерусалим приехало множество их единоверцев, дабы одним отметить Пасху. Православные вместе с Патриархом Софронием IV были удалены не только от кувуклии, но и вообще из Храма. Там, у входа в святыню, они и остались молиться о схождении Огня, скорбя об отлучении от Благодати. Армянский Патриарх молился около суток, однако, несмотря на его молитвенные усилия, никакого чуда не последовало. В один момент с неба ударил луч, как это обычно бывает при снизшествии Огня, и попал точно в колонну у входа, рядом с которой находился Православный патриарх. Из нее во все стороны брызнули огненные всплески и зажглась свеча у Православного Патриарха, который передал единоверцам Благодатный Огонь. Это был единственный случай в истории, когда схождение произошло за пределами Храма, фактически по молитвам Православного, а не армянского первосвященника. "Все обрадовались, а православные арабы от радости стали прыгать и кричать: "Ты еси един Бог наш, Иисус Христос, едина наша истинная вера - вера православных христиан" - пишет инок Парфений [*]. В это же время на анфиладах построек прилегающих к храмовой площади находились турецкие солдаты. Один из них, по имени Омир (Анвар), увидев происходящее воскликнул: "Единая вера Православная, я - христианин" и спрыгнул вниз на каменные плиты с высоты около 10 метров. Однако юноша не разбился - плиты под его ногами растопились как восковые, запечатлев его следы. За принятие христианства мусульмане казнили храброго Анвара и пытались соскоблить следы, столь явно свидетельствующие о торжестве Православия, однако им это не удалось, и приходящие в Храм до сих пор могут видеть их, как и рассеченную колонну у дверей храма. Тело мученика было сожжено, однако греки собрали останки, которые до конца XIX века находились в женском монастыре Великой Панагии, источая благоухание (см. подробно).

Турецкое начальство весьма разгневалось на самонадеянных армян, и поначалу даже хотело казнить иерарха, но позже смиловалось и постановило ему в назидание о случившемся на Пасхальной церемонии всегда следовать за Православным патриархом и впредь не принимать непосредственного участия в получении Благодатного Огня. Хотя власть давно сменилась, обычай сохраняется до сих пор [*,*]. Впрочем, это была не единственная попытка мусульман, отрицающих Страсти и Воскресение Господне, воспрепятствовать схожденияю Благодатного огня. Вот что пишет известный исламский историк ал-Бируни (IX-X вв.): "...однажды губернатор приказал заменить фитили медной проволокй, надеясь что лампады не загорятся и само чудо не произойдет. Но тогда же когда огонь сошел, медь загорелась" [*].

Трудно перечислить все многочисленные события, которые происходят перед схождением Благодатного Огня и во время его. Однако одно заслуживает особого упоминания. Несколько раз за сутки или непосредственно перед схождение Благодатного Огня, в Храме начинали мироточить иконы или фрески с изображением Спасителя. Впервые это произошло в Великую Пятницу в 1572 г. Первыми свидетелями стали два француза, письмо об этом одного из них хранится в Центральной Парижской библиотеке. Через 5 месяцев - 24 августа Карл IX устроил в Париже Варфоломеевскую резню. За два дня была уничтожена треть населения Франции. В 1939 в ночь с Великой пятницы на Великую субботу она опять замироточила. Свидетелями стали несколько монахов, живущих при Иерусалимском монастыре. Через пять месяцев, 1 сентября 1939 г. началась II мировая война. В 2001 г. это случилось вновь. Христиане не увидели в этом ничего страшного (см. описание свидетельницы)... но о том что произошло 11 сентября этого года - через пять месяцев после мироточения, знает весь мир.

сергій
старець
старець
Повідомлень: 507
З нами з: 27 березня 2008, 22:48
Звідки: Галичина

Повідомлення сергій » 31 грудня 2008, 13:21

Як можна довіряти Вашим аргумантам, якщо Ви подаєте історичні не точності? :(
Варфоломійську ніч Карл ІХ, аж ніяк не організовував. І всі солідні історики твердять, що його просто поставили перед доконаний факт. Розходяться тільки в одному – одні твердять, що її організував клан Гізів інші, що це була стихінй «революція» парижської черні.

Байка про так званий благодатний вогонь ніким не є доведеною.

Дивна та християнська конфесія, яка у своїй науці і практиці віддалилася від слова Божого, а доводить свою правоту через дешеві фокуси.
:(

Аватар користувача
NetomaN
новик
новик
Повідомлень: 22
З нами з: 29 грудня 2008, 20:45
Контактна інформація:

Повідомлення NetomaN » 31 грудня 2008, 13:28

Сергій які вам потрібні ще докази якщо Благожатний вогонь не обпалює перші 2 години, якщо б це був простий вогонь то Єрусалимський храм згорів би вщент під час зходження! Аргументуйте свою думку чому ви Благодатний вогонь вважаєте байкою.

сергій
старець
старець
Повідомлень: 507
З нами з: 27 березня 2008, 22:48
Звідки: Галичина

Повідомлення сергій » 31 грудня 2008, 13:34

NetomaN писав:Сергій які вам потрібні ще докази якщо Благожатний вогонь не обпалює перші 2 години, якщо б це був простий вогонь то Єрусалимський храм згорів би вщент під час зходження! Аргументуйте свою думку чому ви Благодатний вогонь вважаєте байкою.

Чому жодний ТВ канал не був допущений при сходженні «благодатного» вогню? Значить щось приховується. Твердження проте чи обпалює він чи необпалює, та проведіть рукою над свічкою і... не обпечетися.
А окрім того прихильники вуду магії танцюють по розпечениму вугіллі – то що також доказ благодатності релігії вуду?
Для чого вигадувати чудеса, щоб довести правоту тієї чи іншої конфесії?

Аватар користувача
NetomaN
новик
новик
Повідомлень: 22
З нами з: 29 грудня 2008, 20:45
Контактна інформація:

Повідомлення NetomaN » 31 грудня 2008, 14:22

Як це жодний ТВ канал не був допущений? Кожного року іде он-лайн трансляція зходження Благодатного вогню.
І ще одне, зовсім невдале порівняння прихильників вуду і християн.

сергій
старець
старець
Повідомлень: 507
З нами з: 27 березня 2008, 22:48
Звідки: Галичина

Повідомлення сергій » 31 грудня 2008, 15:40

NetomaN писав:Як це жодний ТВ канал не був допущений? Кожного року іде он-лайн трансляція зходження Благодатного вогню.
І ще одне, зовсім невдале порівняння прихильників вуду і християн.

Прошу Вас, не траскайте вр’ята. Ви і самі прекрасно знаєте, що Єрусалимський патріарх входить до Христового Гробу сам, і звідти виходить з вогнем. Жодного разу жодна знімальна група не зазняла самого сходження.

Стосовно порівняння з вуду, прошу дочитуйте до кінця. Я наголосив, що не розумію для чого шукати чуда, коли нема обіпертості на слові Божому.
Шамани, гуру, індуїсти також творять чуда і про Звір з Одкровення пише шо він зводитеме вогонь з неба. Чудо ще не є доказом правдивості тої чи іншої віри. А на чудеса покликаються власне ті, хто не може довести з Святого Письма що його віра дійсно є ортодоксна.

Аватар користувача
NetomaN
новик
новик
Повідомлень: 22
З нами з: 29 грудня 2008, 20:45
Контактна інформація:

Повідомлення NetomaN » 31 грудня 2008, 19:21

Сергій якщо б ви уважно дивились трансляції сходження ви б побачили, що вогонь інколи запалюється і в людей у храмі ще перед тим ще як його передав Патріарх. Напевно якщо б люди почали просто запалювати спалахнула б пожежа. І ще попри спалахи фотоапаратів пожна побачити як голубе полум'я "тече" по стінах Єрусалимського храму.

Ось деякий матеріал:


Здесь следует заметить, что многие из паломников, которых воскресший Христос удостоил счастия не в первый раз присутствовать при этом священном обряде, еще дорогою рассказывали нам, что и свечи, связанные в пучок, зажигаются чудесно, "сами". Так, например, несут поднятые над головами народа возжженные пучки свечей; вы хотите зажечь от них свои свечи, то есть, свой пучок свечей, и вот, стоит только вам направить вашу руку со свечами в сторону горящего пучка в чужой руке, то, хотя бы Ваши свечи и не приблизились до горящих свечей вершков на 5 или даже на пол-аршина, они моментально зажигаются. Я не помню, как зажглись мои свечи, но лично наблюдал у других столь чудесное явление." Ростовцев Константин, член Императорского православного палестинского общества (1896 г.). Искра Божия // "Православная жизнь", № 4, 1962 г.

"У людей в руках свечи начинают сами по себе возгораться, в Храме вспы-хивают лампады (у меня фитили свечей обуглились и пошёл дымок. Эти свечи сохранены мною до сего дня и могут послужить доказательством). Всё пылает, такое ощущение, что Храм вспыхнет, хотя этого никогда не может произойти." Борис Тимурович Бабилуа, студент III (в 2002 г.) курса РХГИ (СПб.) // БОГ. ЧЕЛОВЕК. МИР. Материалы ежегодной научной конференции. Раздел "Религиоведение, философия, богословие". Издательство Русского Христианского гуманитарного института, 2000 г.

"Оборачиваюсь, пытаясь все запечатлеть в своей памяти. Вверху на балконах стоят люди, у них свечи уже горят, непонятно, как он туда попал, оказывается у паломницы молния от купола Кувуклии при свидетелях зажгла свечи, лампады на Гробе Господнем зажглись сами." Александр Новопашин, священнослужитель из Новосибирска.

"У одной седой пожилой женщины из нашей группы при схождении Огня свечи сами возжглись в руке. Во время стояния румынки сильно побили ее, но она не проронила ни слова, а в конце поклонилась им. Она видела схождение Огня, не как другие, а в виде огненных шаров, нисходящих на кувуклию. Когда от этих шаров загорелись ее свечи, она трижды тушила их, но те снова возжигались… Оказалось, у этой женщины до поездки на Святую Землю убили сына." Юриев Юрий. Газета "Завтра", 4 сентября 2001 г.

Одна русская монахиня рассказывала, что рядом с ней стояла гречанка и как только она увидела всполохи света, то вскрикнула от радости и подбросила свои свечи вверх, так они к ней вернулись зажженными.Архимандрит Варволомей (Калугин), насельник Троице-Сергиевой лавры, 1983г. Сухинина Н. Огонь попаляющий сомнение // "Семья", еженедельная неполитическая газета, №16 (апрель), 2001 г.

"Самое удивительное, что я увидела, как огонь сошел на один из балконов - там стоял священник, и у него зажегся пучок свечей еще до того, как огонь вынесли из храма." Наталья О. - журналистка из Москвы. Трофимов А. К событиям Великой Субботы в Иерусалиме. // журнал "Русь державная", №8(52) (продолжение №9(53)), 1998 г.


Зображення

Сергій нетлінні мощі Святих угодників Божих ви також не вважаєте чудом а байкою? Та кількість Святих які лежай хоча б у Києво-Печерській Лаврі, дає нам підстави задуматись в істинності тої чи іншої віри?

ljubomyr_ps
старець
старець
Повідомлень: 506
З нами з: 27 жовтня 2008, 20:14
Звідки: Місто на кордоні

Повідомлення ljubomyr_ps » 31 грудня 2008, 19:59

NetomaN писав:Та кількість Святих які лежай хоча б у Києво-Печерській Лаврі, дає нам підстави задуматись в істинності тої чи іншої віри?


До чого Ви друже клоните: чия віра , чи чия конфесія "правильніша" в кого більше "чуд і святих"?

То все мені нагадує дитячі теревені і сперечання. Святі вони й в африці святі. Чуда є і будуть по цілому світі.

Для чого сперичаємось. Даваймо краще заколядуємо разом православний ти чи грекокатолик.

З Наступаючим Різдвом Христовим та Новим роком!

Боже обєднай нас усіх у єдиній ХРИСТОВІЙ ВІРІ!
Життя таке коротке - поспішаймо творити добро!

Аватар користувача
NetomaN
новик
новик
Повідомлень: 22
З нами з: 29 грудня 2008, 20:45
Контактна інформація:

Повідомлення NetomaN » 31 грудня 2008, 20:35

Спаси Господи Любомире, я прийшов на цей форум дізнатись думки у братів греко-католиків по деяких питаннях що і роблю формулюючи їх.
З НАСТУПАЮЧИМ СВЯТОМ РІЗДВА ХРИСТОВОГО! :Yahoo!:

сергій
старець
старець
Повідомлень: 507
З нами з: 27 березня 2008, 22:48
Звідки: Галичина

Повідомлення сергій » 31 грудня 2008, 20:40

NetomaN-ові:
Всі аргуманти стосовно автентичності такзваного «благодатного» вогню – це просто БіБіСі – баба бабі сказала. Жодного документального підтвердження «благодатного» вогню ви не дали.

І веселих Вам і благословенних Свят

newroman
дописувач
дописувач
Повідомлень: 87
З нами з: 28 грудня 2008, 14:04

Повідомлення newroman » 31 грудня 2008, 21:51

Жодного документального підтвердження «благодатного» вогню ви не дали

По вірі вашій буде вам дано.
Або не дано.

Веселих свят!

Святослав
гість
гість
Повідомлень: 7
З нами з: 29 жовтня 2008, 21:49

Повідомлення Святослав » 01 січня 2009, 11:20

Слава Ісусу Христу! Шановні, про що йде суперечка? В мене таке враження, що тут розгорнулася війна аргументів, а точніше, не аргументів, а чудес. Ви що, міряєтеся силами? Звертаюся до православних: повірте, в Католицькій Церкві не менше чудес, як у Православній. Звертаюся до католиків: не бутьте твердосердними, закриваючи очі на очевидні чуда в Православній Церкві, і не забувайте, що і ІІ Ватиканський Собор, і Катехизм Кат. Церкви проголошують, що православні церкви мають всі засоби для спасіння, адже вони є в сопричасті з Єдиною, Святою, Соборною і Апостольською Церквою (хоча в сопричасті недосконалому).
А стосовно Благодатного вогню в мене немає остаточної думки, тому щ я, з одного боку, не розумію, для чого, власне , він потрібен, яка його ціль, а з другого - не маю підстави не довіряти Православній Церкві, бо я не вірю, чи, принаймі, не хочу вірити, що Церква може так цинічно обманювати. Але в одному я впевнений точно: якщо цей вогонь є символом Пасхальної радості, якщо він згуртовує різні країни і конфесії в прославі Христового Воскресіння, то він, однозначно, є позитивним явищем.
А з приводу Вифлиємського вогню, то прошу не сприймати його як конкурента Єрусалимському, бо їхнє значення різне, і задуманий він був, як символ єдності, а не конкуренції чи розбрату.
Веселих свят!

ljubomyr_ps
старець
старець
Повідомлень: 506
З нами з: 27 жовтня 2008, 20:14
Звідки: Місто на кордоні

Повідомлення ljubomyr_ps » 01 січня 2009, 13:14

сергій писав: Жодного документального підтвердження «благодатного» вогню ви не дали.

І веселих Вам і благословенних Свят


Я греко-католик і про Благодатний Вогонь давно знаю як і про Туринську Плащеницю, як і про багато інших чуд Божих по цілому світі, які милосердний Господь посилає нам християнам незалежно від конфесій, щоб підтримати, в нас грішних, дух Віри і Надіі на життя вічне.

Браття зрозуміймо Бог любить нас незалежно від конфесії, національності, раси. А ще більше любить нас, якщо ми любимо братів своїх і сприймаємо чуда Господні не розумом і науковими мудруваннями (що є групота) а вірою серця!

Христос Рождається!
Обєднаймось в молитві.
Життя таке коротке - поспішаймо творити добро!

ljubomyr_ps
старець
старець
Повідомлень: 506
З нами з: 27 жовтня 2008, 20:14
Звідки: Місто на кордоні

Повідомлення ljubomyr_ps » 01 січня 2009, 13:36

сергій писав: Жодного документального підтвердження «благодатного» вогню ви не дали.
І веселих Вам і благословенних Свят


Я Греко-католик і про чудо Благодатного Вогню і про Туринську Плащаницю і про багато інших Господніх чуд по цілому світі знаю і вірю. Господь творить чуда незалежно від конфесій, а для того, щоб зміцнити у нас Віру й надію на Бога на вічне життя. Чуда Божі сприймаймо не слабким нашим розумом, чи науковим мудруванням (що є глупота) а вірою серця, духом розпізнання правди Божої.

Зрозуміймо браття, Милосердний Господь любить нас всіх і бажає невимовно нашого спасіння і вічної радості з ним у Небі незалежно від нашої приналежності до конфесій, націй, рас. А найбільше любить нас коли ми любимо братів наших бажаємо добра кожному бо є викуплені дорогоцінною Кровю Господньою.
Любімо братів наших!
Обєднймось у молитві світлого праздника Різдва Христового!
Христос Рождається!
Славім Бога вовіки!
Життя таке коротке - поспішаймо творити добро!

сергій
старець
старець
Повідомлень: 507
З нами з: 27 березня 2008, 22:48
Звідки: Галичина

Повідомлення сергій » 01 січня 2009, 14:13

Стосовно «благодатного» вогню дійно варто задуматись над його сислом, а смислу його, я особисто ніякого не бачу. Не бачу, що Бог би хотів тим чудом виразити.

Як Бого когось зцілює – це є знаком Його Царства, як відбуваються чудеса для потвердження того про що нас навчає слово Боже то і це має смисл – Бого підтверджує свою Істинність, але «благодатний» вогонь... Що він виражає? Превагу юліанського календару над грегоріянським? Правдивість православ’я (схизми)? Для чого Богові робити з Себе циркача, який підпалює свічки?

newroman
дописувач
дописувач
Повідомлень: 87
З нами з: 28 грудня 2008, 14:04

Повідомлення newroman » 01 січня 2009, 19:23

За юліанським календарем на свято Преображення Господнього на горі Фавор кожного року, яка б не була погода, сходить хмара і пербуває там. Це для так, для довідки. Для кого чудо, для кого таке...

сергій
старець
старець
Повідомлень: 507
З нами з: 27 березня 2008, 22:48
Звідки: Галичина

Повідомлення сергій » 01 січня 2009, 21:35

newroman писав:За юліанським календарем на свято Преображення Господнього на горі Фавор кожного року, яка б не була погода, сходить хмара і пербуває там. Це для так, для довідки. Для кого чудо, для кого таке...


А ше за за життя Алєксія ІІ почав мироточити його портрет і за юліянським календарем на день народження Сталіна на Кремль спускається велике світло, а в баби Параски на день народження Юлія Цезара, автора юліанського календаря корова дає тілько помаренчеве молоко, в якому виявили 20% героїну, 3 % меду і 24% невідомого барвника помаранчевого кольору.

Я розумію безсенсовість сперечатися з Вами, бо зводити Бога до рівня циркача, якому нема чим занятися і Він бавунькається то спускаючи вогонь то хмару, лише, щоб підтвердити автентичність календару введеного поганським римським політиком, виглядає мені особисто богохульним схибленням, а для Вас потвердженням віри.

І ше так для роздумів. Чому РПЦ і розколи які з неї виникли навіть назви біблійні перекручують: Тавор – Фавор, Тамара – Фамарь, Бетел – Віфіль? Чи не є це ознакою що РПЦ та розколи які з неї виникли такаж далека від Святого Письма, як і Віфіль від Бетелу?


Повернутись до “Українські традиційні Церкви”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей