Гомосексуалізм

питання з життя Церкви/Суспільства, які не відносяться до тематики інших розділів Форуму

Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor

Аватар користувача
Anatolij
постійний дописувач
постійний дописувач
Повідомлень: 186
З нами з: 07 грудня 2008, 20:13
Звідки: Kalush
Контактна інформація:

Re: Гомосексуалізм

Повідомлення Anatolij » 28 вересня 2013, 16:17

Моніторю інформаційні ресурси різних церков як в Україні, так і в Росії. Роблю висновок про те, що православ"я - це релігія, яка не тільки здатна прочитати Біблію, але і її зрозуміти. Тобто. Зараз дуже сильно поширився інформаційний рух проти гомодиктатури, гендерної політики,узаконення педофілії, ювенальної юстиції і т.д. Православні служителі різних статусів із активним мирянським рухом рішуче боряться проти цих антихристиянських явищ у проповідях і зокрема на офіційному полі битві - інтернеті, де одночасно активізувалася пропаганда гомосексуалізму та іншої нечисті, спрямована на промивку мозгів користувачів і на вплив на їхню свідомість. Це боротьба і її видно.
Ось католицька Хорватія вступила до євросоюзу - але боротьбу проти нечисті почала запізно - після вступу і, зрозуміло ж, програла. Католицькій і Православній Церквам там рот уже закрили, тому священослужителі тепер мовчать, щоб їх не посадили за грати за дисримінацію і т.д., а Боже Слово проповідують мовчки, ліберально і бояться назвати гріх гріхом уголос.
Країни Європи також у цьому болоті погрузли. Священослужителі цих країн тихенько щось там у церкві скажуть на проповіді і то так, - любити один одного і содомітів зокрема. Цими словами виховується молодь. З одного боку церква вчить їх любити, з іншого боку держава вчить, що церква - це зло, бо негативно ставиться до збоченців (які там уже сприймаються нормальними людьми). Виховується покоління, яке найближчим часом повстане проти усієї церкви і викорінить її з суспільства.

Тепер повернуся до нашого простору і задам риторичні питання, на які можна не відповідати - відповідь очевидна. Чому наша УГКЦ так активно (хоча б пасивно, аби чути було) не включається у цю боротьбу? Чому вона мовчить і не бореться проти наступну гомодиктатури і збочення? Чи тільки православна церква вважає содомію і педофілію гріхом? Чи УГКЦ чекає вступу (чому активно і сприяє) до Гейразійського союзу і тоді, щоб людям було видно, скаже своє "фі, противні", коли вже буде пізно? Чому вона підтримує ювенальну юстицію, при якій у Європі дітей забирають від батьків, якщо ті вважають содомітів грішниками, і тоді продають цих дітей тим же содомітам??! Питання у грошах? якщо так, то думаю, церква їх має достатньо і не потребує підтримки збоченої політики і продавати душі дияволу за кілька срібняків! Чому УГКЦ активно не поширює свою конкретну думку (не свою, ліберастичну, а науку Господню) і активно не займає позицію в інформаційному просторі? Все вчите любити всіх і все, молодь думає, що і гріх треба любити. Вчора на Літургії у церкві сусіднього міста молоді люди так духовно і піднесено "вслухалися" і слова священика, що таки при людях почали цілуватися, по-французьки!!! Досить викладати психологію на проповідях, слід уже починати проповідувати Божу науку! Казати конкретно, що є гріх, а що ні, як треба поводитися, а як не треба. Потрібна радикалізація церковного вчення, інакше церква зведеться до психологічного соціального інституту, забувши взагалі про існування Бога.
Ось саме тому і через це молодь іде у секти - вона читає Біблію, а священики вчать зовсім протилежному. Сектанти живуть по Біблії і як там написано, так і проповідують. А якщо блаженіший Святослав щось і говорив про гомосексуалістів один раз, то після цієї проповіді нормальні люди ще досі чухаються у голову і так і не зрозуміли - так Церква підтримує їх чи ні??!! І більшість вважає, що таки підтримує, що содоміти - це нормальні люди і їх Бог любить і нема нічого страшного бути педиком чи лесбіянкою, Бог нас все одно любить.

Ви калічите людям долі і душі, власне і за свої відповісте, якщо дозволите приходу гомодиктатури в Україну, ви відповідальні за душі українців і якщо не вбережите їх, якщо не попередите - гріш вам ціна! Досить цієї лібератсії і толератсії, виховуйте не андрогенних християн, а воїнів, які в майбутньомиу повинні стати на бік Церкви і захистити її, а не піти проти неї. Які зможуть рішуче стати проти гріха і навіть понести мучеництво за віру.

Чому у себе на сайті я повинен розміщувати публікації, інтервю тільки російською мовою і православних священиків, мирян, публіцистів, активістів, простих християн? Чому в Україні ніхто не хоче писати на цю тему? Образливо і сумно, до глибини душі. Не зрозуміло, чи церква підтримує содомію і різні збочення чи це церква настільки українська, що їй до всього байдуже і її парафія скраю.

Називайте мене ким хочете, сектантом, фанатиком, мені байдуже. може хтось мене і памятає, я раніше тут на форумі писав, я католик-традиціоналіст, і просто хочу показати християнському суспільству реальну проблематику і стан речей і ту загрозу, яка неминуче до нас наближається. Слава Ісусу Христу!

Аватар користувача
Anatolij
постійний дописувач
постійний дописувач
Повідомлень: 186
З нами з: 07 грудня 2008, 20:13
Звідки: Kalush
Контактна інформація:

Re: Гомосексуалізм

Повідомлення Anatolij » 28 вересня 2013, 18:08

Ось тут чітка позиція Європейської Католицької церкви - http://pravoslavnews.com.ua/massmedia/p ... orty_geji/

Великі лобісти секс-меншин цитують Папу у своїй гомо-пропаганді. З цим всім ясно. Церква в руках антипапи.

Але ж чому ми, консервативне, українське суспільство повинні наслідувати антихристів, а не справжню християнську, здорову і тверезу науку?

Доречі, радий, що і українські православні починають цю тему поширювати у нас, в Україні, цікаво, коли голову з пісочниці витягне УГКЦ.

А то одні сектанти, типу догналітів, цю тему підтримують..

Аватар користувача
andrivovk
старець
старець
Повідомлень: 2907
З нами з: 09 січня 2010, 16:49
Звідки: леополіс

Re: Гомосексуалізм

Повідомлення andrivovk » 28 вересня 2013, 19:17

Anatolij писав:Великі лобісти секс-меншин цитують Папу у своїй гомо-пропаганді. З цим всім ясно. Церква в руках антипапи.

Два запитання. Хто ці "всі", яким ясно? Ви вважаєте Папу Франциска антипапою? :x
Хороші релігійні книги по теології, біблеїстиці http://esxatos.com/books

Аватар користувача
ShMariam
Модератор
Модератор
Повідомлень: 4653
З нами з: 06 грудня 2008, 14:08
Звідки: Львів

Re: Гомосексуалізм

Повідомлення ShMariam » 28 вересня 2013, 19:43

Anatolij писав:Ось тут чітка позиція Європейської Католицької церкви - http://pravoslavnews.com.ua/massmedia/p ... orty_geji/
Ви серйозно (щодо "чіткої позиції") чи притворяєтесь? Тут навіть слово confession не могли адекватно перекласти, не дивлячись вже на все інше. Зрештою, нічого дивного, їх ціль - зневажити Христову Церкву, не важливо якими методами.

Щодо чіткої позиції, то я подала уривок кількома постами вище, повний текст.

Anatolij писав:Великі лобісти секс-меншин цитують Папу у своїй гомо-пропаганді.

А великі засновники сект і схизм цитують(вали) Христа і Біблію у своїй пропаганді.

Anatolij писав:Церква в руках антипапи.

Вам попередження.
Продовження історії догналівців, тільки на глобальному рівні.
Ні, план диявола мені зрозумілий. Дивує одне: а чого свої ж ведуться? Невже брак інформації? Ой, не повірю. :(
Важливо!Може врятувати життя: http://forum.ugcc.org.ua/viewtopic.php?f=3&t=97&p=56358#p56281

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Гомосексуалізм

Повідомлення о.Олег » 28 вересня 2013, 21:47

Anatolij писав:Моніторю ... УГКЦ чекає вступу ... підтримує ювенальну юстицію...

звернув увагу на ці твердження. Про що Ви? Напевно - Ви моніторите і можете пояснити, про що мова.
якщо можна - без гасел, пане Анатолію
З повагою, о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Гомосексуалізм

Повідомлення о.Олег » 28 вересня 2013, 22:19

Злий Іван писав:Ні, дурницями не вважаю.
Проте, європейські країни є світськими, а тому на позицію Церкви не зважають, надто, коли при владі меншинства...
Росія. Дадуть їм хорошу цукерку, поміняють думку, нмсд.

у відповідь на другу половину всієї попередньої сторінки... хотів би поцікавитись у дискутантів: невже лише п.Експрес хочеться, щоб Папа знову чітко повторив/озвучив науку Церкви про гидоту гомосексуалізму? "Я син Церкви" - наскільки доречно у даному контексті війни за... гм... людськість людини не розкрити те, що означає бути сином Церкви у даному питанні (і, відповідно, як кожен, хто вважає себе сином Церкви, мав би позиціонувати себе у цих складних обставинах)? Тобто, переформулюю: Церква видала з приводу статевих збоченців багато засудів і Вчення про моральне/неморальне не міняється (немає причини говорити про Папу "антипапа" - звинувачення, що можуть бути/є закинутими Понтифіку, випливають з нерозуміння того, що постійно повторює в різних варіантах "люби ближнього/ворога свого як себе самого"/"люби грішника") і змінитися не може. Але чи є хтось тут на Форумі присутній, якому завадило б Слово з уст Папи/Патріарха на цю теми? Осторога якась, звернення до основ віри і моралі? Просто... комічним дещо виглядає переписка, в якій ніби протиставляються одні одним люди, що вболівають за одне і те саме (за Правду про людину), а якщо ще і до того всім нам таки бракує чіткого голосно (не в посиланнях на Катехизм для тих, кому відоме це слово :) і не в об`ємно висловленій вірі "я син Церкви") сказаного слова архипастиря...
Про що тоді говоримо?
Так - розумію, що відповіді стосуються звинувачень часто недоречних і різного роду напівправд або і відверто спровокованої масмедіа брехні - також про це писав - але все ж... хотів би прочитати... що кожен із дописувачів знає про науку Церкви з обговорюваного у Темі питання і, відповідно, спробуймо зрезюмувати те, що Свята Церква вірити навчає (що означає фраза "син Церкви") і, відповідно, що ми хотіли б почути від Папи/Патріарха (що б направило на "мою" думку ситуацію в Україні/Світі) і, відповідно, можливо вдасться продискутувати тему, що Папа/Патріарх не міг би сказати, позаяк це вже не про "любов до грішника"/"ближнього/ворога"
З повагою,о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Аватар користувача
Tornado
постійний дописувач
постійний дописувач
Повідомлень: 165
З нами з: 07 березня 2009, 18:42

Re: Гомосексуалізм

Повідомлення Tornado » 28 вересня 2013, 23:40

О.Олеже, на мою думку, офіційна УГКЦ в лиці всіх єрархів дуже пасивна в питанні захисту вірян від гомодиктатури, що насувається. Сліпому і глухому треба бути, щоб не бачити цього і не чути, вибачте за різкий вислів. Чому кажу пасивна, та тому, що ще не чув якогось послання чи звернення владик, а тим більше Синоду єпископів щодо загрози, яку несе в собі пропаганда і просування гріха гомосексуалізму в Україні. Та ж ця біда руйнуватиме людські душі, сім' ї і т.д.
Що я хотів би від УГКЦ? А хотів би почути не менш гучніше звернення до вірян, як це було в УПЦ КП http://www.cerkva.info/uk/patrposlannia ... -patr.html і http://hram.lviv.ua/2665-deklaraciya-po ... lizmu.html.
Коли один священик розмовляв з митрополитом Володимиром (Війтишиним) і питав його про ці глобалізаційні та секуляризовані виклики, а саме пропаганда гомосексуалізму, то владика, за словам священика, був мало обізнаний в цих питаннях. Без коментарів...
Востаннє редагувалось 29 вересня 2013, 12:52 користувачем Tornado, всього редагувалось 1 раз.
Помилуй мене, Боже, помилуй мене, бо на Тебе надіється душа моя. (Пс. 56, 1)

Аватар користувача
Tornado
постійний дописувач
постійний дописувач
Повідомлень: 165
З нами з: 07 березня 2009, 18:42

Re: Гомосексуалізм

Повідомлення Tornado » 28 вересня 2013, 23:43

Anatolij писав:Ось тут чітка позиція Європейської Католицької церкви - http://pravoslavnews.com.ua/massmedia/p ... orty_geji/

Великі лобісти секс-меншин цитують Папу у своїй гомо-пропаганді. З цим всім ясно. Церква в руках антипапи.

Але ж чому ми, консервативне, українське суспільство повинні наслідувати антихристів, а не справжню християнську, здорову і тверезу науку?

Доречі, радий, що і українські православні починають цю тему поширювати у нас, в Україні, цікаво, коли голову з пісочниці витягне УГКЦ.

А то одні сектанти, типу догналітів, цю тему підтримують..


Дякую, Вам, Анатолій, що і Ви тут сказали свою думку, а то таке враження, що тільки декілька осіб є невдоволених пасивністю нашої Церкви, а для решту - все гаразд.
Хотів би ще дати Вам пораду, не всім новинам з Православного оглядачу слід сліпо довіряти, бо, з власного досвіду, цей сайт має упереджене ставлення до Католицької Церкви, і Папи в тому числі.
Помилуй мене, Боже, помилуй мене, бо на Тебе надіється душа моя. (Пс. 56, 1)

Експрес
дописувач
дописувач
Повідомлень: 143
З нами з: 10 травня 2013, 10:22

Re: Гомосексуалізм

Повідомлення Експрес » 30 вересня 2013, 10:46

о.Олег писав:у відповідь на другу половину всієї попередньої сторінки... хотів би поцікавитись у дискутантів: невже лише п.Експрес хочеться, щоб Папа знову чітко повторив/озвучив науку Церкви про гидоту гомосексуалізму?


Не знову чітко озвучив, а хоча б раз чітко, ясно, недвозначно озвучив позицію Церкви.
Ісус Христос вчить розпізнавати людей по їхніх плодах. Так от, на слова Папи щодо гомосексуалізму посилається чимало ЗМІ, політиків, самих же педерастів, які побачили в ньому підтримку збоченців - це наслідок двозначності. В той же час в період розквіту содомії, в той час, коли просто необхідна чітка позиція щодо засудження гріха (не кажу грішника, а саме гріха мужоложництва) - її немає.

о.Олег писав:"Я син Церкви" - наскільки доречно....


:no:
Це - не відповідь, а якраз те, що Ви просите не використовувати Анатолія -ГАСЛО.
Гарний вислів, за яким можна заховати позицію.
Такий прийом часто використовують політики. Мені це видається звичайною демагогією.

о.Олег писав:Церква видала з приводу статевих збоченців багато засудів і Вчення про моральне/неморальне не міняється і змінитися не може.


Засуди... Вчення... Катехизм. Погодьтеся, отче, - це не є дієвим механізмом протидії гріху. Я переконаний - в Католицької Церкви (як і в Православній чи Протестантській) є дуже-дуже багато подібних письмових пересторог.
Ефективність роботи Церкви з людьми, на мою думку, не вимірюється кількістю написаного, а конкретними справами.

В кожної політичної партії є прекрасні програми, з якими вони йдуть на вибори. Але ж хіба Ви, отче, роблячи вибір, будете голосувати за політсилу з найгарнішою програмою, чи все ж будете за справами їх оцінювати?
Катехизм - гарна "програма" Церкви. А от забезпечення виконання цієї "програми" у мене викликає великі запитання.

о.Олег писав:і, відповідно, що ми хотіли б почути від Папи/Патріарха (що б направило на "мою" думку ситуацію в Україні/Світі) ...

Вже викладав деякі свої думки з цього приводу.
1. Гомосексуалізм = великий гріх, який нарівні з вбивством кличе про помсту з неба.
Заклик до всіх, хто веде такий спосіб життя - навернутися.
2. Світська гендерна політика прямо суперечить Слову Божому.
3. Ювенальна юстиція у тому вигляді, що маємо - злочин проти Бога і людини
4.Заклик до католиків і загалом до всіх християн - не підтримувати в жодному вигляді, особливо на виборах, партії, осіб, які пропагують вище згадані цінності. Підтримувати тільки тих, хто своїми справами відстоює християнські цінності/публічно засуджує гріховний спосіб життя.
5.Заклик до усіх влад не дискримінувати християн у зв"язку з їхніми релігійними переконаннями.
Різко засуджувати КОЖНУ дію осіб/організацій/владних інститутів при намаганні ними переступити через християнські цінності (одностатеві шлюби, усиновлення збоченцями дітей, збочена освіта, гомодиктатура, ювенальна юстиція, гендерна політика) - не загальними "дипломатичними" фразами, а конкретно і однозначно.
Скажімо де заклик до французького, американського президента чи британського парламенту не узаконювати одностатеві шлюби? Содом вже під боком у Ватикану, а він мовчить. Чому?

Аватар користувача
Tornado
постійний дописувач
постійний дописувач
Повідомлень: 165
З нами з: 07 березня 2009, 18:42

Re: Гомосексуалізм

Повідомлення Tornado » 30 вересня 2013, 21:36

Дуже слушні думки в Експреса. Цілком погоджуюсь.
Якщо не помиляюсь, то в ЄС вже понад 10 країн легалізували одностатеві шлюби. У зв"язку з цим в мене питання: чи було якесь звернення з проханням відмінити чи навіть і осудити це явище з уст Папи? І коли були майже півторамільйонні протести в Парижі проти легалізації тих нечистот, то чи було якесь звернення і підтримка вірян від Папи? Я не зустрічав цього. Може просто ЗМІ не подали, бо було не вигідно. Але ж є в Україні і християнські ЗМІ, як от Кат. оглядач, Кредо чи Кіріос, думаю хтось з перекладачів переклав би таке звернення, якщо б воно було.
Шкода, що якось так стається. Не думаю, що апп. Петро чи Павло так би помовчували. Ап. Павло дуже різко в деяких посланнях висловлювався і не був толерантним до того всього: «Не обманюйте себе: ні розпусники, ..., ні мужоложники (гомосексуалісти) ... – Царства Божого не успадкують вони» (1 Кор. 6, 9-10). Нема тут дуже популярного слова у XXI ст. - толерантності. Є тільки Божа Правда.
Помилуй мене, Боже, помилуй мене, бо на Тебе надіється душа моя. (Пс. 56, 1)

Іггор
активний учасник
активний учасник
Повідомлень: 252
З нами з: 01 жовтня 2013, 01:03

Re: Гомосексуалізм

Повідомлення Іггор » 02 жовтня 2013, 20:50

Експрес писав:Вже викладав деякі свої думки з цього приводу.
1. Гомосексуалізм = великий гріх, який нарівні з вбивством кличе про помсту з неба.
Невже суддя всієї землі не чинитиме по Правді? Невже вб"є праведного з грішним?
Експрес писав:Заклик до всіх, хто веде такий спосіб життя - навернутися.
Скільки необхідно таких закликів? Навернення залежить від кількості закликів?
Експрес писав:2. Світська гендерна політика прямо суперечить Слову Божому.
3. Ювенальна юстиція у тому вигляді, що маємо - злочин проти Бога і людини
Увесь світ лежить у злі. Як тоді, так і нині.
Експрес писав:4.Заклик до католиків і загалом до всіх християн - не підтримувати в жодному вигляді, особливо на виборах, партії, осіб, які пропагують вище згадані цінності. Підтримувати тільки тих, хто своїми справами відстоює християнські цінності/публічно засуджує гріховний спосіб життя.
Хіба той хто судить не робить те ж саме? А влада у нас від виборця, чи від Бога?
Експрес писав:5.Заклик до усіх влад не дискримінувати християн у зв"язку з їхніми релігійними переконаннями.
Якщо карає нас влада не по правді? Хіба ж не повинні ми цьому радіти? Терпіти, Божу волю виконуючи.
Експрес писав:Різко засуджувати КОЖНУ дію осіб/організацій/владних інститутів при намаганні ними переступити через християнські цінності (одностатеві шлюби, усиновлення збоченцями дітей, збочена освіта, гомодиктатура, ювенальна юстиція, гендерна політика) - не загальними "дипломатичними" фразами, а конкретно і однозначно.
Засуджувати, та ще й різко? А хіба не єдиний Суддя і Законодавець? Що може врятувати та погубити.

Іггор
активний учасник
активний учасник
Повідомлень: 252
З нами з: 01 жовтня 2013, 01:03

Re: Гомосексуалізм

Повідомлення Іггор » 03 жовтня 2013, 00:23

Tornado писав:.. офіційна УГКЦ в лиці всіх єрархів дуже пасивна в питанні захисту вірян від гомодиктатури, що насувається. Сліпому і глухому треба бути, щоб не бачити цього і не чути, ...
Так, затуляти вуха і закривати очі, щоб не бачити зла.

Аватар користувача
Just_me
Модератор
Модератор
Повідомлень: 1374
З нами з: 25 лютого 2010, 10:20

Re: Гомосексуалізм

Повідомлення Just_me » 03 жовтня 2013, 08:17

Випадково потрапила мені на очі листівка в інтернеті, яка загалом мала засудити гомофобські настрої. Повного змісту її не передам, але опишу загалом. То комікс на кілька картинок, дві дійові особи - хлопець і дівчина. Дівчина починає розмову словами "Америці слід повернутися до християнських принципів", а хлопець ставить їй питання по черзі на зразок "Потрібно ретельно сплачувати всі податки?" "Потрібно відвідувати хворих у в"язниці?" "Потрібно годувати і приймати в себе вдома бідних?" "Ми повинні боротися із соціальною несправедливістю?". На всі питання дівчина відповідала "Ні, не про це йдеться", "Ні, вони повинні собі на це заробити", "Ні, це ж наші гроші" і т.п. Вкінці на питання: "А до яких же принципів ми повинні повернутися?" лунає відповідь "Боротися з гомосексуалізмом".
Спочатку я, звісно, обурилася, але потім прийшло мені до голови, що автори коміксу.... мають рацію. Мало хто з тих, хто бореться проти гомопропаганди дотримується всіх християнських принципів, якщо копнути глибше. Ситуація, в якій активісти рвуть на собі волосся щоб побороти гомосексуалізм, але забувають, що є ще 9 інших заповідей, дозволяє з нас кепкувати в такому жанрі. На жаль. Може тому нашдуховний провід не викрикує гасел, а спокійно каже "думка церкви відома" (бо таки відома, хтось у цьому сумнівеється?) і тихо працює над всіма пороками сучасної людини в рівній мірі. Бо невиплата заробітної платні - також гріх, який кличе про помсту до Неба, але щось я ніколи не чула, щоб створювалися цілі рухи проти цього гріха, вівся активний суспільний опір і тому подібне. Так само з образою вдів, убогих і сиріт. Де активісти?
Відповідей на всі питання у вас ніколи не буде. Це – нормально. Не мучте себе. Але ніколи не обманюйте хворих, даючи їм фальшиві надії. Джиліан Берн.

християночка
новик
новик
Повідомлень: 20
З нами з: 11 червня 2013, 17:36

Re: Гомосексуалізм

Повідомлення християночка » 03 жовтня 2013, 14:01

Експрес писав: Не знову чітко озвучив, а хоча б раз чітко, ясно, недвозначно озвучив позицію Церкви.
Ісус Христос вчить розпізнавати людей по їхніх плодах. Так от, на слова Папи щодо гомосексуалізму посилається чимало ЗМІ, політиків, самих же педерастів, які побачили в ньому підтримку збоченців - це наслідок двозначності. В той же час в період розквіту содомії, в той час, коли просто необхідна чітка позиція щодо засудження гріха (не кажу грішника, а саме гріха мужоложництва) - її немає.


Невже незрозумоліло, що позиція Церкви не може бути двозначною! Церква ніколи не підтримає гріх!
Просто кожен трактує слово як хоче, так само можна по різному розцінювати і мовчання.
Гріх цей існує давно, і він хоче заполонити якщо не тіло, то свідомість людей, бодай своїм обуренням на Церкву щодо її бездіяльності!
Дитина уже від народження розуміє, що робить добре, а що погано. То невже в дорослому віці про те, що це гріх треба голосно кричати.


Інша справа - куди наші політики нас ведуть, приймаючи відповідні закони, зобовязання...??? І як зробити так, щоб вони (політики і влада) почули, що ми (українці) не хочемо так жити!
Ми хочемо, що інститут батьківства і материнства не втратив своєї моральної цінності!
Хочу замітити, що гендерна політики, це ще не означає узаконення одностатевих шлюбів.

Аватар користувача
Tornado
постійний дописувач
постійний дописувач
Повідомлень: 165
З нами з: 07 березня 2009, 18:42

Re: Гомосексуалізм

Повідомлення Tornado » 04 жовтня 2013, 12:19

Just_me писав:... Може тому нашдуховний провід не викрикує гасел, а спокійно каже "думка церкви відома" (бо таки відома, хтось у цьому сумнівеється?) і тихо працює над всіма пороками сучасної людини в рівній мірі.


А як мають дізнатися про науку Церкви ті, які не є її членами, коли Церква в особах єпископів і священиків буде спокійно на вушко казати, "думка Церкви відома..."
Якщо дуже коротко, то коренем цієї всієї нечисті по світі, на думку Патр. Кирила, "в тому, що люди відмовилися від Бога..." (http://www.patriarchia.ru/db/text/3026946.html). Тут я повністю згідний.
Добре, припустимо, що Ви маєте рацію в тому, щоб Церква не голосила про ці загрози, а спокійно казала "думка Церкви відома". А тепер перенесемся в часи Ісуса Христа. Йоан Хреститель сказав один раз "Покайтеся, бо Царство Небесне близько", а потім каже: "Я вже вам раз сказав, ви знаєте, що я проповідую. Чому маю ще повторюватися?". Або Ісус Христос один раз тільки закликав до любові до ближнього? Але ж вони постійно закликали, постійно наголошували на покаянні і любові, постійно ВИКРИВАЛИ ВГОЛОС і нетолерантно навіть називали фарисеїв "гадючим поріддям", чи не так? А як із пророками? Господь міг послати одного пророка і потім сказати: "Я вже вам давав пророка, ви знаєте чого я хочу". Але ж так не було! Хто має вчити як не Церква, що гомосексуалізм - це тяжкий гріх? Не досить послатися на Катезизм і все.
Для мене ще по цю хвилину є великою загадкаю, чому вл. Борис Гудзяк, будучи єпископом в м.Париж, і словом не обмовився про мільйонні протести проти легалізації одностатевих шлюбів. Чому жодного інтерв"ю чи звернення про підтримку???
Церква, на мою думку, має постійно боротися з гріхом, викривати його, застерігати перед ним. Інакше вона перетвориться в соціальну організацію, як це частково можна побачити в Рим.-Кат. Церкві.
Помилуй мене, Боже, помилуй мене, бо на Тебе надіється душа моя. (Пс. 56, 1)

Аватар користувача
Just_me
Модератор
Модератор
Повідомлень: 1374
З нами з: 25 лютого 2010, 10:20

Re: Гомосексуалізм

Повідомлення Just_me » 04 жовтня 2013, 13:03

Торнадо, мені видається, чи то ви просто разом з іншими колегами рекламуєте в нас на форумі діяльність православної церкви московського партіархату? Бо маю стійке враження, що ви вперто не чуєте своїх співрозмовників, а на кожен аргумент хором відповідаєте "а партріарх Кирил сказав", "а православний портал опублікував". Зрозумійте вже нарешті, що наші провідники не кидають всю артилерію проти одного гріха. Я вам скажу, що Блаженніший Любомир - один з небагатьох, хто говорить про потребу обирати чесну владу, бути соціально відповідальним бізнесменом, про те, що слід з гідністю і ретельністю виконувати свої щоденні обов"язки. Щось я у патріарха Кирила таких закликів не чула. Хвала Богові, що наші провідники не зациклені настільки, як ви від них цього очікуєте; що вони дбають про всесторонній розвиток нас як вірних Церкви, а не кидають популістських гасел і не використовують увесь наявний ресурс для боротьби з гомопропагандою, бо гомопропаганда нічим не поширеніший гріх за виплату заробітньої платні в конфертах та експлуатацію працівників на підприємствах, але щось проти останнього не помітно масових виступів.
Відповідей на всі питання у вас ніколи не буде. Це – нормально. Не мучте себе. Але ніколи не обманюйте хворих, даючи їм фальшиві надії. Джиліан Берн.

Експрес
дописувач
дописувач
Повідомлень: 143
З нами з: 10 травня 2013, 10:22

Re: Гомосексуалізм

Повідомлення Експрес » 04 жовтня 2013, 14:45

Just_me писав:Спочатку я, звісно, обурилася, але потім прийшло мені до голови, що автори коміксу.... мають рацію.


А мені після перечитаного прийшло до голови, що автори коміксу.... на"язали Вам "потрібну" думку.

Just_me писав: Мало хто з тих, хто бореться проти гомопропаганди дотримується всіх християнських принципів, якщо копнути глибше.

А якщо ще глибше копнути, то і ті, що боряться проти гомопропаганди і ті, що не боряться на 100% не дотримуються християнських принципів. То й що? Сидимо, склавши руки?

Just_me писав: Ситуація, в якій активісти рвуть на собі волосся щоб побороти гомосексуалізм, але забувають, що є ще 9 інших заповідей, дозволяє з нас кепкувати в такому жанрі. На жаль.

Висновок який? А давайте не будемо боротися зі збоченнями, бо раптом нас потім висміють в коміксах???

Пам"ятаєте, Just_me, яку дорогу приготував нам Господь?
-Вузеньку стежину.
І люди з "широкої дороги" часто будуть дивитися на нас, як на диваків, що не сприймають очевидних благ цього світу.
Гарні слова підтримки для нас у таких випадках: "Блаженні ви, як ганьбити та гнати вас будуть, і будуть облудно на вас наговорювати всяке слово лихе ради Мене. Радійте та веселіться, нагорода бо ваша велика на небесах! Бо так гнали й пророків, що були перед вами" (Мт 5)

Just_me писав:Може тому нашдуховний провід не викрикує гасел, а спокійно каже "думка церкви відома" (бо таки відома, хтось у цьому сумнівеється?)

...напевно церковні очільники, чіткої позиції яких так і не бачимо.

Just_me писав:Бо невиплата заробітної платні - також гріх, який кличе про помсту до Неба, але щось я ніколи не чула, щоб створювалися цілі рухи проти цього гріха, вівся активний суспільний опір і тому подібне.

Якщо переглянете новини за останній час, то в тій же "розвинутій" Європі активний, навіть дуже активний, суспільний опір невиплаті чи недостатній зарплаті ведеться профспілками. Страйки паралізовують цілі держави.
Але кесарю кесареве, а Богові - Боже.
В жодній, мені відомій державі не приймаються закони на захист роботодавців, які не виплачують зарплату, чи на захист людей, які ображають сиріт і вдів. А от держави, які приймають закони для збоченців, дискримінуючи тим самим християн, мені (та й Вам напевно) добре відомі.

Аватар користувача
Tornado
постійний дописувач
постійний дописувач
Повідомлень: 165
З нами з: 07 березня 2009, 18:42

Re: Гомосексуалізм

Повідомлення Tornado » 04 жовтня 2013, 16:57

Just_me писав:Торнадо, мені видається, чи то ви просто разом з іншими колегами рекламуєте в нас на форумі діяльність православної церкви московського партіархату? Бо маю стійке враження, що ви вперто не чуєте своїх співрозмовників, а на кожен аргумент хором відповідаєте "а партріарх Кирил сказав", "а православний портал опублікував"...


Можете бути спокійною, бо нікої реклами тут не роблю. Просто цікавлюся цією актуальною проблемою і перечитую заяви глав Церков і т.д. з цього приводу. Інколи є доступ до найсвіжіших інтерв"ю чи статтів відомої постаті в Католицькій Церкві Німеччини - Габріели Кубі, за твердженням якої - в Німеччині голос Церкви вже не чути, там ніхто на проповіді не скаже, що гомосексуалізм - це гріх, що одностатеві пари не можуть виховати психічно здорових дітей, що потрібно берегти свою чистоту до шлюбу і т.д. А знаєте чому? Якраз через толерантність, щоб нікого не образити та й щоб не втратити "вірян", які йдуть в ногу з часом. І помаленьку Західна Церква цим самим пристосовується до духу часу. Частина "вірян" бажають жіночого священства, відміну целібату і т.д.
Якщо Ви не розумієте всієї загрози від пропаганди і легалізації одоностатевих "шлюбів", від гендерної ідеології, то знайдіть в УКУ Петра Гусака і поговоріть з ним, він Вам на багато що відкриє ширше очі.
І повірте, Just_me, це йде шалена атака на найважливіше, що є в кожній державі - на сім"ю. Бо якщо зруйнувати сім"ю (якраз через розтління молоді різними збоченнями), то жодна держава не матиме міцної основи і такими державами/народами/націями буде дуже комусь (думаю, що знаєте кому...) керувати.
Пасивність УГКЦ розумію тим, що бояться, щоб хтось з Ватикану не посварив за те, що такі нетолерантні до секс-меншин. Хоча ап. Павло казав, що перелюбники, розпусники, мужоложники ... Царства Божого не успадкують. На сучасній мові можна йому закинути гомофобство. Але церковні мужі (чи то Папа, чи Блаж. Святослав, а чи Патр. Кирил) мають обов"язок захищати паству від хижих вовків, і на гріх казати гріх.

П. С. хоч я не є прихильником Путіна, але слава Богу, що в Росії заборонили пропаганду гомосексуалізму. Ще б Україна спромоглась на це. Але вона не зможе якраз тому, що ЄС не допустить.
Помилуй мене, Боже, помилуй мене, бо на Тебе надіється душа моя. (Пс. 56, 1)

Аватар користувача
Just_me
Модератор
Модератор
Повідомлень: 1374
З нами з: 25 лютого 2010, 10:20

Re: Гомосексуалізм

Повідомлення Just_me » 04 жовтня 2013, 18:59

Експрес писав:Але кесарю кесареве, а Богові - Боже.

Добробут людей, соціальна відповідальність - це також Боже, не кесареве.
Експрес писав:В жодній, мені відомій державі не приймаються закони на захист роботодавців, які не виплачують зарплату, чи на захист людей, які ображають сиріт і вдів.

Якщо ви трохи ширше відкриєте очі на нашу реальність, то в нас УСІ закони спрямовані на захист олігархічних кланів і тої системи, яку за десятиліття вдалося вибудувати. І що ми бачимо? Мовчазну згоду на несправедливість? Чим вам не привід пообурюватися щодо даного факту?
Tornado писав:Пасивність УГКЦ розумію тим, що бояться, щоб хтось з Ватикану не посварив за те, що такі нетолерантні до секс-меншин.

Суща вигадка, вибачте. Папа тоді, по-вашому, теж боїться, щоб хтось у Ватикані його за нетолерантність та й не висварив :D
Tornado писав:Якщо Ви не розумієте всієї загрози від пропаганди і легалізації одоностатевих "шлюбів", від гендерної ідеології

Я розумію, але не розумію, чим це привід все кинути і побігти рятуватися від гомосексуалізму, забувши про все на світі. Напевне, то вигідно комусь, щоб відвернути увагу від потреби комплексного вирішення проблем, багато з котрих ЗНАЧНО ПОШИРЕНІШІ за гомосексуалізм.
Tornado писав:І повірте, Just_me, це йде шалена атака на найважливіше, що є в кожній державі - на сім"ю.

Так я ж вам вірю. Але ви огляньтеся - українська сім"я ДАВНО ЗРУЙНОВАНА, бо цілі села і на східній, і на західній Україні вимерли - живуть тільки бабусі із внуками, яких нікому виховувати і які ведуть розпусний спосіб життя тому, що їх матері поїхали в Італію, батьки - в Росію. Чи ви не пізнувато взялися за порятунок родин?
Відповідей на всі питання у вас ніколи не буде. Це – нормально. Не мучте себе. Але ніколи не обманюйте хворих, даючи їм фальшиві надії. Джиліан Берн.

Експрес
дописувач
дописувач
Повідомлень: 143
З нами з: 10 травня 2013, 10:22

Re: Гомосексуалізм

Повідомлення Експрес » 04 жовтня 2013, 21:59

Just_me писав:Якщо ви трохи ширше відкриєте очі на нашу реальність, то в нас УСІ закони спрямовані на захист олігархічних кланів і тої системи, яку за десятиліття вдалося вибудувати. І що ми бачимо? Мовчазну згоду на несправедливість? Чим вам не привід пообурюватися щодо даного факту?


Спробуємо відкрити ширше очі разом.
В теперішньому часі, як в прадавні часи, політичний устрій чи то демократичної Римської імперії, чи то абсолютно монархічного Єгипту чи Вавилону, був побудований так, що основна маса суспільства важкою працею заробляла на хліб, в той час, як обмежений прошарок суспільства жив досить заможно. І тоді і зараз народ не любить владу. І в часи приходу Христа і сьогодні, ми не любимо митарів,а закони спрямовані "на захист олігархічних кланів і діючої системи". Так що ж змінилося? Чим маю обурюватися? - Такий вже устрій цього світу.
Я недарма згадав про повчання Ісуса щодо того, як маємо сприймати владу. Кесарю-кесареве, Богові-Боже.
Політика, влада, гроші - це, як сказав диявол Ісусові, - все віддано йому. То й нехай собі має. Нам туди не треба пхатись.
Але інша справа, коли кесареве посягає на Боже.
...Як тут можна мовчати?
Чому навернення через хрестові походи чи інквізиція - виправдані Церквою, а відверта позиція проти содомії - це неприпустима дискримінація? Що це за подвійні стандарти?

християночка писав:Дитина уже від народження розуміє, що робить добре, а що погано. То невже в дорослому віці про те, що це гріх треба голосно кричати.

Власне, дорогенька Християночка, що не розуміє. Дитинку з дит. садка вчать, що збочення-це нормально, а християнські цінності - це нетолерантне ставлення і дискримінація. Це жахливий гріх.Горе тому, хто спокусить одного з малих цих, — сказав Христос, — було б краще , якщо б йому повісити млинове жорно на шию і втопитися в пучині морській. Але нема кому вже про це сказати в "розвинутій" Європі. Содомська влада і содомські ЗМІ нав"язують своє збочене світосприйняття, а Церква...мовчить, щоб не дискримінувати.


християночка писав:Хочу замітити, що гендерна політики, це ще не означає узаконення одностатевих шлюбів.


... :( вони, напевно, теж так думали:

Країни, в яких дозволені одностатеві шлюби: Аргентина, Бельгія, Канада, Ісландія, Нідерланди, Норвегія, Португалія, Південна Африка, Іспанія, Швеція, Франція, Мексика (Mexico City), Сполученні Штати Америки (Коннектикут, Колумбія, Айова, Массачусеттс, Нью-Гемпшир, Вермонт).

Країни, в яких дозволено одностатеве партнерство (шлюб з деякими обмеженнями): Андорра, Австрія, Колумбія, Чеська Республіка, Данія, Еквадор, Фінляндія, Німеччина, Гренландія, Угорщина, Ірландія, Люксембург, Нова Зеландія, Словенія, Швейцарія, Великобританія, Уругвай.

Країни, у яких визнається незареєстроване співжиття одностатевих партнерів: Австралія, Бразилія, Хорватія, Ізраїль, Сполучені Штати Америки (Меріленд, Род-Айленд)

Іггор
активний учасник
активний учасник
Повідомлень: 252
З нами з: 01 жовтня 2013, 01:03

Re: Гомосексуалізм

Повідомлення Іггор » 07 жовтня 2013, 22:44

Tornado писав:Добре, припустимо, що Ви маєте рацію в тому, щоб Церква не голосила про ці загрози, а спокійно казала "думка Церкви відома". А тепер перенесемся в часи Ісуса Христа. Йоан Хреститель сказав один раз "Покайтеся, бо Царство Небесне близько", а потім каже: "Я вже вам раз сказав, ви знаєте, що я проповідую. Чому маю ще повторюватися?". Або Ісус Христос один раз тільки закликав до любові до ближнього? Але ж вони постійно закликали, постійно наголошували на покаянні і любові, постійно ВИКРИВАЛИ ВГОЛОС і нетолерантно навіть називали фарисеїв "гадючим поріддям", чи не так?
Так, але.. Хреститель, Христос, апостоли, вони були першопроходцями християнської віри. Кожен з них виконував Божу волю за своїм призначенням, і тут не коректно навіть порівнювати ті часи, коли лише зароджувалась нова релігія, з сьогоденням, з нашим рівнем комунікацій, доступністю інтернету, з часом, коли Євангелія, якщо так можна сказати, проповідувана усім народам. Можливо Ісус та апостоли в деяких містах проповідували та закликали кілька разів, але не більше того. Як казав Ісус, коли не приймуть вас в якомусь місті, або не послухають ваших слів, то обтрусіть пил з ніг та ідіть у інше місто.
Tornado писав:.. і нетолерантно навіть називали фарисеїв "гадючим поріддям"
Йоан Хреститель був останнім старозавітнім пророком, що звіщав про прихід месії, його не толерантні заклики до євреїв що жили Законом, не було ще Нового Завіту. Старе служіння з букви закону ап. Павло назвав служінням осуду. Воно хоч і славне, та набагато вище від нього служіня з духу, служіння виправдання, служіння Нового Завіту. Тому Ісус про Хрестителя так сказав: "Істинно кажу вам, що між народженими від жінок не було більшого від Йоана Христителя; однак найменший у Небеснім Царстві більший від нього." (Мт.11:11)
Tornado писав:постійно наголошували на покаянні і любові, постійно ВИКРИВАЛИ ВГОЛОС і нетолерантно навіть називали фарисеїв
Ісус теж викривав фарисеїв, хоч і казав що їх треба слухати, але за прикладом їх не чинити. "Я милосердя хочу, а не жертви" - цими словами пророка Осії, Ісус не раз дорікав фарисеям. Він приклад нам, та чи у всьому, Він міг судити, бо Йому, але не нам, відомі помисли сердець.
10 Коли Ісус був при столі в його домі, прийшло багато митарів і грішників, то й посідали з ним і з його учнями.
11 Побачивши це, фарисеї почали говорити його учням: “Чого це ваш учитель їсть з митарями та грішниками?”
12 Почувши те, озвався: “Здорові не потребують лікаря, лише хворі.
13 Ідіть, отже, і навчіться, що значить: Я милосердя хочу, а не жертви. Бо я прийшов кликати не праведних, а грішних.”
(Мт.9)
Кого Вам тут більше нагадує Христос, Папу, чи Кіріла? А хто краще підходить на місце фарисеїв, що так різко були засуджені Ісусом? Чого б нам більше вчитися в Спасителя? Нетолерантності, чи лагідності? Ісус: "Візьміть ярмо моє на себе й навчіться від мене, бо я лагідний і сумирний серцем, тож знайдете полегшу душам вашим."(Мт.11.29) Любов, любов яка не надимається, все терпить, лагідна, не поривається до гніву, .. Звісно, є заповідь дорікати, викривати, а є і прощати і любити. Яку ж обрати? Думаю найбільшу, адже любов не те що не чинить зла ближньому, вона ще й покриває інші наші гріхи.
Tornado писав:Хто має вчити як не Церква, що гомосексуалізм - це тяжкий гріх? Не досить послатися на Катезизм і все.
Може краще нехай більше вчить, якою має бути здорова сім"я.
Tornado писав:Для мене ще по цю хвилину є великою загадкаю, чому вл. Борис Гудзяк, будучи єпископом в м.Париж, і словом не обмовився про мільйонні протести проти легалізації одностатевих шлюбів. Чому жодного інтерв"ю чи звернення про підтримку???
Матір Тереза казала: Я ніколи не приєднаюся до руху проти війни, покличте мене, як з"явиться рух за мир.
Востаннє редагувалось 08 жовтня 2013, 21:59 користувачем Іггор, всього редагувалось 1 раз.

Експрес
дописувач
дописувач
Повідомлень: 143
З нами з: 10 травня 2013, 10:22

Re: Гомосексуалізм

Повідомлення Експрес » 08 жовтня 2013, 21:17

о.Олег писав:Про що тоді говоримо?
....... відповідно, що ми хотіли б почути від Папи/Патріарха (що б направило на "мою" думку ситуацію в Україні/Світі) і, відповідно, можливо вдасться продискутувати тему, що Папа/Патріарх не міг би сказати, позаяк це вже не про "любов до грішника"/"ближнього/ворога"
З повагою,о.Олег


Те, що хотів би почути від Папи - написав.
Що з перелічених пунктів і чому, на Вашу думку, не може бути озвучено Папою?
Чи можливо Папа про це говорив, просто я цього не знаю?
Ваша думка, отче?

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Гомосексуалізм

Повідомлення о.Олег » 09 жовтня 2013, 08:59

Експрес писав:
о.Олег писав:Про що тоді говоримо?
....... відповідно, що ми хотіли б почути від Папи/Патріарха (що б направило на "мою" думку ситуацію в Україні/Світі) і, відповідно, можливо вдасться продискутувати тему, що Папа/Патріарх не міг би сказати, позаяк це вже не про "любов до грішника"/"ближнього/ворога"
З повагою,о.Олег


Те, що хотів би почути від Папи - написав.
Що з перелічених пунктів і чому, на Вашу думку, не може бути озвучено Папою?
Чи можливо Папа про це говорив, просто я цього не знаю?
Ваша думка, отче?

Ваша позиція була зрозумілою і питання було до опонентів. Свою позицію також неодноразово озвучував. Тут лише зазначу, що з перечисленого Вами не бачу нічого, що б не міг озвучити Папа/Патріарх.
З повагою, о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Іггор
активний учасник
активний учасник
Повідомлень: 252
З нами з: 01 жовтня 2013, 01:03

Re: Гомосексуалізм

Повідомлення Іггор » 10 жовтня 2013, 08:26

о.Олег писав:..Свою позицію також неодноразово озвучував. Тут лише зазначу, що з перечисленого Вами не бачу нічого, що б не міг озвучити Папа/Патріарх.
З повагою, о.Олег
Так. Міг би, адже людині Богом даний свобідний вибір. І він не вельми широкий - між благословенням та прокляттям
о.Олег писав:..позаяк це вже не про "любов до грішника"/"ближнього/ворога"

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Гомосексуалізм

Повідомлення о.Олег » 10 жовтня 2013, 08:57

:) для тем про висловлювання Папи досить доречно нмсд
Зображення

Іггор писав:
о.Олег писав:..Свою позицію також неодноразово озвучував. Тут лише зазначу, що з перечисленого Вами не бачу нічого, що б не міг озвучити Папа/Патріарх.
З повагою, о.Олег
Так. Міг би, адже людині Богом даний свобідний вибір. І він не вельми широкий - між благословенням та прокляттям

безперечно, що свободу має і Папа (з ремаркою - в питаннях віри і моралі має свободу навчати тої самої Істини, якої навчали його попередники), але цього ніхто, так розумію, тут і не оспорював. Йдеться про доцільність (нагальність) висловити не просто покликатись на "позицію Церкви з цього (/дотичних) питання", а підставово крок за кроком знову сказати про те, що гомосексуалізм/содомізм - гріх, що кличе про помсту до Неба.
Адже, погодьтеся, розрізнити гріх і грішника, ведучи (детальнішу) розмову на загал саме про грішника, а стосовно самого гріха (який сьогодні нам впихають у законодавства в якості "норма людини") - лише відсилати до того, що "відомо" (і не можу тут не згадати, що знаю лише небагатьох, хто взявся таки відшукати те, про що казав Папа - більшість гріх і грішника не розрізнили і за запрошенням гомосексуалістів в Церкву помилково побачили "відміну гріха содомського")... це спокушає велику кількість читачів/слухачів. А значить - з цим треба щось робити. І я грішний на своєму рівні роблю (наприклад - тут на Форумі).
Ви це не так бачите, пане Ігоре?
З повагою, о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Аватар користувача
ShMariam
Модератор
Модератор
Повідомлень: 4653
З нами з: 06 грудня 2008, 14:08
Звідки: Львів

Re: Гомосексуалізм

Повідомлення ShMariam » 13 жовтня 2013, 07:43

А з чого розмова починалася? Не всі погоджувалися щодо конкретних вчинків Папи для виконання приципу "люби грішника, ненавидь гріх". Папа зосередився на першій частині цього принципу, а не на другій, та й почалось... Слухайте, народ, а може відчепимося від Папи і від осіб його рівня (бо це має сенс, хіба як напишемо йому листа і він нам потім передзвонить :D ) і подумаємо, що конкретно "я" можу зробити у цій ситупації?
Важливо!Може врятувати життя: http://forum.ugcc.org.ua/viewtopic.php?f=3&t=97&p=56358#p56281

vitalko
старець
старець
Повідомлень: 987
З нами з: 25 березня 2009, 14:13
Звідки: Львів

Re: Гомосексуалізм

Повідомлення vitalko » 14 жовтня 2013, 14:23

ShMariam писав:бо це має сенс, хіба як напишемо йому листа і він нам потім передзвонить :D )


Ну... з теперішнім Папою це цілком можливо :)
Правда треба когось хто італійською чи іспанською шпрехає :), бо англійською Папа ніби не говорить.
"Для чого шукаєш ти для себе почесті в інших? Поважай сам себе, і ніхто не принесе тобі безчестя."
св. Йоан Золотоустий

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Гомосексуалізм

Повідомлення о.Олег » 15 жовтня 2013, 12:01

Іггор писав:
о.Олег писав:моє питання про те, чи у всій цій ситуації з пропиханням гомосексуалізму в якості "норма" Вам (особисто Вам, але питання до всіх) не бракує чіткого слова від сучасної нам Церкви, зокрема Папи Франциска
Таке просте(содомський гріх) мені додатково пояснювати не треба.

ні - не про "Ваше" розуміння і пояснення (особисто Вам чи іншим учасникам дискусії) йдеться у моєму питанні, а про те, чи на Вашу думку світовій спільноті не бракує чіткого (у сучасних обставинах пропихання гріха содомського в якості норми для людини - ще і ще раз) окреслення проблеми/небезпек для всього світу, перестороги з боку Папи/Христової Церкви. Чи, можливо я не все чув/бачив, Ви знаєте якийсь виступ Папи, в якому чітко сказано про те, що в світі (у даному контексті) робиться і що... так робити не можна?
З повагою, о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Michail
старець
старець
Повідомлень: 1196
З нами з: 29 грудня 2009, 10:42
Звідки: Ужгород
Контактна інформація:

Re: Гомосексуалізм

Повідомлення Michail » 15 жовтня 2013, 23:19

В інтернеті зявилась така інформація

Більшість американських католиків - за одностатеві " шлюби " і жіноче священство
Лише в питанні про аборти католики США поки більш консервативні

ВАШИНГТОН. Більшість католиків США , які відвідують Месу щотижня і можуть вважатися глибоко воцерковленими людьми , тим не менш , підтримує одностатевий " шлюб " і висвячення жінок у священний сан , згідно з дослідженням , проведеним Університетом Quinnipiac , дані якого були опубліковані 4 жовтня і цитуються агентством CWN .

Згідно з даними дослідження , 53% католиків , які ходять на Службу Божу тижні , і 65% католиків , які відвідують Месу менш часто , підтримували б введення в своїх штатах закону , який дозволив би одностатевим парам вступати в " шлюб " . На підтримку даної міри більш схильні виступати католики у віці 18-49 років (64%) , ніж літні , у віці 50-64 років (62%) або старше 65 ( 46%). Однак і серед останніх частка ліберально налаштованих осіб вельми велика.

За даними дослідження , 72% жінок - католичок підтримують одностатевий " шлюб " , у той час як серед чоловіків за нього виступають тільки 49 %.

Дані дослідження також показують, що 52 % католиків, які відвідують Месу тижні , і 66 % тих , хто буває на Месі рідше , схвалюють висвячування жінок у священний сан. Підтримка жіночого духовенства більш сильна серед католиків у віку старше 65 років ( 68%) , у віці 50-64 років за жіноче священство виступають 64 % , у віці 18-49 років - 57%. Лише на 2% більше прихильників жіночого священства серед самих жінки , ніж серед чоловіків.

Згідно з даними опитування , 53 % американців вважають, що аборт повинен бути узаконений в більшості або в усіх випадках. 61 % католиків , які ходять на Месу щотижня, вважають, що аборт повинен бути визнаний незаконним у більшості або всіх випадках . 64 % католиків , які відвідують Месу менш часто, вважають, що аборт повинен бути узаконений в більшості або всіх випадках . Лише на 2 % серед жінок більше противників аборту, ніж серед чоловіків.

93 % католиків , які ходять на Службу Божу тижні, і 85 % католиків , які бувають на Месі рідше , мають сприятливий або дуже сприятливу думку про Папу Римського Франциску.

Джерела: http://www.sedmitza.ru/text/4129869.html
http://www.word4you.ru/interesting/18878/
http://www.pravoslavie.by/news/bolshins ... raki-opros

Звичайно може бути накрутка в статистиці, але сказано, що опитували людей, які ходять на Месу...

Цікаво, яка статистика по інших країнах... Чи ми достатньо добре знаємо про думку вірникі в Україні на рахунок цього?


Принаймні не дивно чому вибрали Обаму з його гомосексуальними підтримками. Якби велика більшіть католиків біли правильної думки, то він би не виграв на виборах. А тепер ще більше йде "розтління умів" в народі США. Сумно.

Аватар користувача
Tornado
постійний дописувач
постійний дописувач
Повідомлень: 165
З нами з: 07 березня 2009, 18:42

Re: Гомосексуалізм

Повідомлення Tornado » 16 жовтня 2013, 11:14

http://pravoslavnews.com.ua/articles/sc ... _zobovyaz/
http://pravoslavnews.com.ua/massmedia/j ... oty_simji/ - тут цілком реальні перестороги! І я не знаю як наші традиційні Церкви зможуть протистояти тиску ЄС щодо певних законів про недискримінацію сексменшин...
Помилуй мене, Боже, помилуй мене, бо на Тебе надіється душа моя. (Пс. 56, 1)


Повернутись до “Церква і Суспільство”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 14 гостей