Чародії, екстрасенси, окультне серед нас...

"єговісти", "мормони"...

Модератори: Just_me, Artur, ihor

Vsevolod
початківець
початківець
Повідомлень: 35
З нами з: 13 лютого 2006, 16:57
Звідки: Lviv

Замість релігії езотерія і окультизм?

Повідомлення Vsevolod » 14 лютого 2006, 13:40

Доки наші традиційні Церкви чубляться між собою і не можуть дійти згоди котра з них найканонічніша, найтрадиційніша, найпатріотичніша і найспасенніша, в українському суспільстві вже давно утверджується езотерія і окультизм. Доки церковники «тиснуть» на державу, щоб «впустити Бога в школи» (тобто запровадити християнську етику в школах), в систему вищої освіти вже давно «запустили» езотерію і окультзм, причому їхній найпримітивний російський блаватсько-реріхівський різновид. Цікаво, що взялися за те не представники зросійщеної релігійно індеферентної інтелегенції регіонів східної України, а інтелігенція найпатріотичнішого, національно і релігійно найсвідомішого міста Львова!!!
«Божественною природою звуку» - саме так називається навчальний посібник для студентів вищих навчальних закладів, рекомендований Державним методичним центром навчальних закладів культури і мистецтв Міністерства культури України. Посібник вийшов у львівському видавництві «Світ» у 2003 році. Автор посібника – Анна Дашак - співачка львівської опери, викладачка Львівської державної музичної академії ім. Лисенка. На звороті обкладинки посібника відгук академіка, доктора філологічних наук, професора Роксолани Зорівчак: «Книга захоплює і пристрасним викладом, і цікавими екскурсами в різні царини світової культури та філософії, і – це найвагоміше – глибоким професіоналізмом». Вступну статтю «Устами мелодій говорить любов» написала не менш знана у львівських наукових колах кандидат філологічних наук Марія Якубовська, яка не скупилася на похвали: «Уникаю пишних фраз, але ця книга є відкриттям – і не тільки у теорії вокального мистецтва. Це стосується абсолютно всіх видів мистецтва – скульптури, архітектури, живопису, літератури... Книга Анни Дашак – це великий крок у розвитку духовної свідомості людства, це той фундамент, на основі якого виростуть нові дослідження, школи, напрямки – і не лише у теорії вокального мистецтва. Не маю певності, що ця книга буде належно оцінена – як завжди буває з відкриттями, що випереджують час. Що раніше усвідомимо важливість викладеного у цій книзі, то швидше відбудеться духовний розвиток людської цивілізації... Книга Анни Дашак Божественна природа звуку – це реальний внесок також у реалізацію Національної освітньої програми...» (сс. 5-6).
Але вже від перших рядків «Слова від автора» повіяло чимось до болю знайомим, що вже якось почало навіть набридати: «Звук – Світло, як основа Творення, у своїй безмежній диференціації пронизує увесь Космос, аж до фізичного плану, на якому ми здатні його сприймати у тій чи іншій вібраційній шкалі» (с.7). Перегорнувши сторінку, мої передчуття цілковито справдились. «У цій книзі я намагалась обережно торкнутися Істини – прадавньої Мудрості віків, що засвідчує невимовну космічну велич Бога. ЦЯ МУДРІСТЬ НАЛЕЖИТЬ ІСТИНИМ УЧИТЕЛЯМ ЛЮДСТВА – ВЕЛИКИМ ВЛАДИКАМ ШАМБАЛИ, ПЕРЕД ЯКИМИ СХИЛЯЮСЬ У ГЛИБОКІЙ ПОШАНІ» - пише Анна Дашак (с.8). У розумінні автора посібника М. Реріх є великим мислителем ХХ століття, а багатотомне видання Б. Абрамова «Грани Агни Йоги» є чи не найцитованішою книгою у посібнику. Платона пані Дашак іменує масонською термінологією – «Великим Втаємниченим Стародавньої Греції» (с. 10). І не дивно, бо ці «знання» пані Дашак почерпнула із російського видання енциклопедії масонської, герметичної, кабалістичної і розенкрейцерської символістичної філософії, яка зазначена у списку використаної літератури. «Таємна доктрина» відомої істеричної окультистки «мадам» Блаватської у розумінні автора «за глибиною і масштабністю знань немає аналогів у світі» (с. 29-30). Саму Блаватську – велику втаємничену у всі можливі масонські ступені - Анна Дашак називає «великим містиком-провидцем» (с. 93). При цьому пані Дашак не згадує, що «мадам» Блаватська основною метою своєї діяльності вважала боротьбу проти християнства.
Неодноразово згадується в посібнику і Христос, але вже в типовому для езотерії нехристиянському трактуванні. Кілька разів повторена фраза Ісуса Христа «ви боги», на яку так люблять посилатися представники езотерично-окультних напрямків. Відтак, і саме Євангеліє трактується у спотвореному сенсі: «”Споконвіку було Слово, Слово було у Бога і Слово було Бог...” Чи багато людей, слухаючи у Світлий День Христового Воскресіння Євангеліє від Іоана, замислюються над езотеричною глибиною цієї Великої космічної Істини?» - запитує пані Дашак. Здається, що вона сама досі нічого не зрозуміла, бо відразу ставить наступне питання: «А що було перед Словом?» (с.15). ХРИСТОС у розумінні пані Дашак не є Богом і не є єдиним спасителем, він є своєрідною «ПРИЗМОЮ», через яку випромінюються «чисті кольори» (с. 72) і ОДНИМ ІЗ «великих вчителів людства»: «Великі Вчителі людства, Великі Владики, як-от Христос, Будда, Майтрейя, Ілларіон, Сен-Жермен, Серапіс Бей, Джавал Кул, Кутхумі, Ланто та інші, ці гіганти духу, ці незмінні рятівники людства, Жертовний Вогонь Серця Яких палає яскравим рожевим полум’ям любові, не тільки рятують людство від остаточної загибелі, а й будують його майбутнє на засадах Краси... Великі Вчителі читають “астральну хроніку” минулих тисячоліть і за причинами, закладеними нині, бачать майбутнє» (с. 74).
Анна Дашак приймає всі основні «доґми» духовності Нової Доби, як аура (сс. 72-73), чакри (с. 23), карма. Вона вважає, що «глибинну загадку людської психіки наука розв’яже, коли вчені Заходу визнають закони РЕІНКАРНАЦІЇ І КАРМИ» і щиро жаліє, що християни відкинули вчення про реінкарнацію у 553 році на ІІ Вселенському соборі у Константинополі (с. 40). Саме КАРМА, а не БОГ, визначає місце людини у цьому світі. Тому слово «карма» пані Дашак пише з великої літери (див. с. 97) Головним творцем всього не є Бог, а сама людина і все людство, які «творять на матеріальному та психодуховному планах свою долю і долю усієї планети» (с. 97).
Важко збагнути, де у тому езотерично-окультному «борщі ala Реріх» від пані Анни Дашак, кандидат філологічних наук Марія Якубовська побачили «великий крок у розвитку духовної свідомості людства» і «фундамент, на основі якого виростуть нові дослідження, школи, напрями»? Непомітно і «глибокого професіоналізму» про який згадала академік Роксолана Зорівчак. Посібник є радше свідченням деґрадації української культури і підставою для великого занепокоєння. Для цього є кілька причин:
По-перше: наскільки відомо відомий православний публіцист диякон Андрєй Кураєв вже давно поставив всі крапки над «і» у справі реріхівщини, доказавши, що вони не несуть жодного ні культурного, ні духовного відродження, а навпаки, є руйнівниками культури. Про це він досить широко написав у своїх працях «Сатанизм для интелигенции» і «Оккультизм в православии» з притаманною йому самокритичністю і відвертістю. Дивує, чому вчення Реріхів, зазнавши розгрому у Росії (звідки воно походить), раптом стало привабливим для львівської дуже патріотично налаштованої інтелігенції.
По-друге: Те, що пані Анна Дашак для написання свого посібника використала вчення Реріхів, Блаватської і інших, свідчить про духовний вакуум, який, попри щоденне зростання релігійних структур, все відчутніший в українському суспільстві. Чому в списку використаної літератури немає жоної книги видавництва «Місіонер», «Свічадо», або Католицького Університету?
По-третє: Все активніше йде мова про офіційне запровадження курсу християнської етики по школах. Міністерство освіти, не визнавши богословської освіти, дало добро на офіційне запровадження основ християнства у школах. Хто буде писати програми для шкіл? Хто буде викладати? Можна лише здогадуватись, який «жах» будуть плести дітям у школі нашвидкоруч «спечені» педагоги християнської етики, якщо такі заслужені педагоги, як Якубовська і Зорівчак у окультно-езотеричному хаосі не менш заслуженого педагога Анни Дашак, вбачають «високий професіоналізм» і «реальний внесок у реалізацію Національної освітньої програми».

гість
дописувач
дописувач
Повідомлень: 86
З нами з: 04 грудня 2008, 00:07
Контактна інформація:

Амулети Фен-Шуй -- запрошення для диявола

Повідомлення гість » 08 січня 2009, 19:28

Останнім часом у багатьох людей з'явилося нове захоплення, яке називається фен-шуй. Література про фен-шуй рясно представлена в книжкових магазинах. У інтернеті йому присвячено безліч сайтів. Загалом, можна сказати, що фен-шуй нині в моді. Але наскільки ті, що глибоко або поверхнево захоплюються цими практиками, розуміють їхню природу?

Християнський погляд на Фен-Шуй
http://christusimperat.org/uk/node/5963

Історія і розвиток Фен-Шуй
http://christusimperat.org/uk/node/5956

Фен-Шуй - від середньовіччя до наших днів
http://christusimperat.org/uk/node/5955

Аватар користувача
o.Mykil
старець
старець
Повідомлень: 3456
З нами з: 11 вересня 2008, 10:57
Звідки: Galicia
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 08 січня 2009, 22:07

Звичайно, це "феншуйство" - поганські практики, далекі від суті християнства. Про це зло також можна ще почитати дещо й тут - http://www.pravoslavja.lutsk.ua/vev/stattja?newsid=575
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

Малий
постійний дописувач
постійний дописувач
Повідомлень: 218
З нами з: 03 травня 2008, 08:41

Повідомлення Малий » 09 січня 2009, 13:55

цікаво чи хтось з дописувачів форуму зізнається, що має вдома такі дзвіночки? :D

а якщо серйозно, то ці магічні прибамбасики наповнюють наші міста і села. Куди не глянь -- всюди фен-шуй.
чи дійсно не розуміють? чи просто пофіг все? :shock:

ljubomyr_ps
старець
старець
Повідомлень: 506
З нами з: 27 жовтня 2008, 20:14
Звідки: Місто на кордоні

Повідомлення ljubomyr_ps » 09 січня 2009, 17:36

Дзвіночок маю, але не той бляшаний язичницький(феншуйськай), а наш український мелодійний, дзвінкий правдивий дзвоник, який по голосу нагадує дзвіночки які використовуються в церкві при Службах Божих.
Бережімо українські традиції і автентичність, а за поганими гидкими божками поганських народів неходімо!

А з тими жабами феншуйськими і "животиками будди" то чиста пошесть заполонили вони вже прилавки магазинів і надяться заповзти і в наші оселі. Тре гнати іх пок не пізно!
Життя таке коротке - поспішаймо творити добро!

enginer
дописувач
дописувач
Повідомлень: 121
З нами з: 04 листопада 2008, 17:29

Повідомлення enginer » 10 січня 2009, 12:51

У мене в хаті є красива кована шкатулка у формі здається черепахи - це має якесь відношення до фен-шуй - чи воно буде має таке відношення тільки тоді, якщо я сам буду цьому надавати таке значення (тримати в якомусь відповідному місці і т.д. і т.п.)? Вона появилась в нас ще тоді, коли про фен-шуй в нас ще ніхто нічого не підозрював? Чи подалі від гріха може її викинути?

сергій
старець
старець
Повідомлень: 507
З нами з: 27 березня 2008, 22:48
Звідки: Галичина

Повідомлення сергій » 10 січня 2009, 13:38

enginer писав:У мене в хаті є красива кована шкатулка у формі здається черепахи - це має якесь відношення до фен-шуй - чи воно буде має таке відношення тільки тоді, якщо я сам буду цьому надавати таке значення (тримати в якомусь відповідному місці і т.д. і т.п.)? Вона появилась в нас ще тоді, коли про фен-шуй в нас ще ніхто нічого не підозрював? Чи подалі від гріха може її викинути?


Я би рекомендував від гріха подалі – викинути. Краще бути певним що не даємо місця дияволу.

Аватар користувача
o.Mykil
старець
старець
Повідомлень: 3456
З нами з: 11 вересня 2008, 10:57
Звідки: Galicia
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 10 січня 2009, 14:26

Отже, як на мене, головне, який ми не раз вкладаємо зміст у певні речі: чи християнський (боговгодний) чи нехристиянський. Християнинові (справжньому) відомо, що його від зла захищає якраз Господь, а не якийсь амулет, що призводить до ідолопоклонницьких поглядів... Пригадайте собі символ Помаранчевої Революції, тобто слово "Так" на фоні простої кінської підкови... Ну це вже викликає підозру... На що надіємося - на щастя від рукотворної підкови? Видумані забобони?

До речі, якщо не хочемо мати значних духовних проблем, то варто вважати у плані "феншуйства". Якось раніше я запитав був одну особу, що займалася до свого навернення магією, чи може бути шкода від різних язичницьких богів, брелків-амулетів, фігурок подібних?.. І от знайомий мені відказав, що - так, адже ці поганські предмети є часто сакральним місцем для... злих духів-демонів. Тому краще не гратися з вогнем, особливо якщо не стоїш добре у вірі...
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

сергій
старець
старець
Повідомлень: 507
З нами з: 27 березня 2008, 22:48
Звідки: Галичина

Повідомлення сергій » 10 січня 2009, 18:12

mmm82 писав:Пригадайте собі символ Помаранчевої Революції, тобто слово "Так" на фоні простої кінської підкови... Ну це вже викликає підозру... На що надіємося - на щастя від рукотворної підкови? Видумані забобони?


Мені це доречі так само не сподобалось. А плоди які ми пожинаємо під цією підковою не вельми приємні. Цікаво чи підкова має яке значення у феншуї чи це наш український «феншуй»?

ljubomyr_ps
старець
старець
Повідомлень: 506
З нами з: 27 жовтня 2008, 20:14
Звідки: Місто на кордоні

Повідомлення ljubomyr_ps » 11 січня 2009, 00:20

mmm82 писав: Пригадайте собі символ Помаранчевої Революції, тобто слово "Так" на фоні простої кінської підкови... Ну це вже викликає підозру... На що надіємося - на щастя від рукотворної підкови? Видумані забобони?


Підкова наша і її нічого лякатись, але й замість образка на стіні вішати не годиться (чи навіть поряд), бо тоді вона справді перетворюється на «фен-шуй а-ля юкрейн» А на рахунок Помаранчевої революції то тут можна сказати, що «коні не винні ні їхні підкови» народ зробив свою справу і велика дяка йому за те що почав пробуджуватись! А що до владних мужів то що тут скажеш… влада світу цього відомо в чиїх лапах лежить. Коли ми християни нарешті зрозумієм, що на цій землі ми зявились не для благоденствія, ситості й матеріального добробуту а для того, щоб перенести пробу і здобути заслуги – сподобитись Богу. А в добренькому, ситому житті, яке для нас мають влаштувати, по нашому ж задуму, вибрані нами владні мужі ми ніяких заслуг перед Господом не здобудемо, хіба що впадемо і споганемось, як пів ситої Європи. Так сказав Господь: Легше верблюду перейти через вушко голки ніж…»
А на владу тим більше на конкретні особи ненарікаймо - це занизько для християнина, а краще пороздумуймо над такими словами:" Хіба не цілком комуністичне переконання: коли прийде новий президент, нам не треба мінятися, ми далі будемо поводитися так, як поводилися, все далі буде йти своїм шляхом, а от президент наведе порядок і ми відразу будемо всі жити як в Америці. Це - віра в світле майбутнє. Ми обираємо президента, навіть за нього не молимось, і чекаємо, що він буде робити свою роботу і поведе нас до «світлого майбутнього», а нам думати не треба".(взято з http://christusimperat.org/uk/node/5284 ).
Життя таке коротке - поспішаймо творити добро!

Аватар користувача
Yuriy D
активний учасник
активний учасник
Повідомлень: 270
З нами з: 30 вересня 2008, 09:41
Звідки: Броди, Львівська обл.

Повідомлення Yuriy D » 11 січня 2009, 10:54

Саме небезпечне, на мій погляд, у справі з "фен-шуєм" це те, що рідко хто з власників цього добра задумується про те що таке "фен-шуй". Сприймають як якийсь сувенір зі сходу, модний амулет який приносить удачу і т.д. Почепили дзвіночки в хаті, гарно дзвонять от і добре :crazy: , а як купляли продавщиця ще й сказала що приносять удачу - взагалі супер %) Але ж насправді є в них містичний зміст який має нехристиянське походження, і є шкідливим для кожного християнина. Якими наслідками для людини може обернутися заняття практикою фен-шуй важко сказати, але напевно користі для душі не принесе :(

enginer
дописувач
дописувач
Повідомлень: 121
З нами з: 04 листопада 2008, 17:29

Повідомлення enginer » 13 січня 2009, 16:42

А чи достатньо просто викинути якусь підозрілу річ?
А якщо хтось потім підбере?
Інквізиція якщо я не помиляюсь спалювала всі підозрілі речі (і не тільки речі...)?
До речі на рахунок літератури, чи хтось знає чи існують десь списки забороненої літератури, автори і т.п. Мене конкретно цікавить - Сведенборг?

Igor
старець
старець
Повідомлень: 437
З нами з: 27 грудня 2008, 23:27
Звідки: Івано-Франківськ

Повідомлення Igor » 13 січня 2009, 17:12

enginer писав:А чи достатньо просто викинути якусь підозрілу річ?
А якщо хтось потім підбере?


Євангелія від св.Марка 7
15. Нема нічого зовнішнього для людини, що, входивши в неї, могло б її осквернити; лише те, що виходить з людини, те осквернює людину.

Перефразовуючи(я не виправляю Бога, я конктеризую для нашого випадку) в даному випадку можна би було сказати так

Не речі оскверняють людини, а її відношення до цих речей.
Якщо ти якоюсь річчю намагаєшся замінити Бога, тоді це гріх. А так, та хай висить брязкальце...

enginer писав:Інквізиція якщо я не помиляюсь спалювала всі підозрілі речі (і не тільки речі...)?


І що? Їм то допомогло?
Хоча підхід підхід оригінальний: Щось не подобається?! Ф топку!

enginer писав:До речі на рахунок літератури, чи хтось знає чи існують десь списки забороненої літератури, автори і т.п.


Ясно що є! Хоча я би скоріше говорив про те, що дозволено.

enginer писав:Мене конкретно цікавить - Сведенборг?


www.google.com.ua

Перше посилання Сведенборг: жизнь и труды. Новая Церковь

Можна не відкриваючи сказати - заборонено!

Малий
постійний дописувач
постійний дописувач
Повідомлень: 218
З нами з: 03 травня 2008, 08:41

Повідомлення Малий » 13 січня 2009, 17:23

Igor писав:Євангелія від св.Марка 7
15. Нема нічого зовнішнього для людини, що, входивши в неї, могло б її осквернити; лише те, що виходить з людини, те осквернює людину.Перефразовуючи(я не виправляю Бога, я конктеризую для нашого випадку) в даному випадку можна би було сказати так

Не речі оскверняють людини, а її відношення до цих речей.
Якщо ти якоюсь річчю намагаєшся замінити Бога, тоді це гріх. А так, та хай висить брязкальце...


та ти просто не бажаєш сприймати тобі не вигідне! перед тим, як робити такі ТУПІ висновки -- перечитай, що являють собою ті "брязкальця"

enginer
дописувач
дописувач
Повідомлень: 121
З нами з: 04 листопада 2008, 17:29

Повідомлення enginer » 13 січня 2009, 17:37

Євангелія від св.Марка 7
15. Нема нічого зовнішнього для людини, що, входивши в неї, могло б її осквернити; лише те, що виходить з людини, те осквернює людину.


Я це пам"ятаю, але для чого тоді існують застороги? Зрештою людина може і не усвідомлювати (не розуміти) про те яку шкоду можуть принести певні книжки чи речі... Тому мені здається. що якісь демонстративні акції могли б відбити бажання деяким нестійким душам... Особисто за себе можу з певністю сказати, що дуже багато речей я волів би не знати....

Аватар користувача
o.Mykil
старець
старець
Повідомлень: 3456
З нами з: 11 вересня 2008, 10:57
Звідки: Galicia
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 13 січня 2009, 20:32

Звідсіля ще потрібна інформація: http://sueverie.net/fen-shuy/fen-shuy-n ... verie.html

"...К науке фэн-шуй не имеет никакого отношения. Основы его лежат в религиозной доктрине даосизма. При этом, если даосы стремятся слиться с ци, современные фэншуевцы явно пытаются им манипулировать. Современный фэн-шуй по сути является пародией на даоское учение. С христианством фэн-шуй не совместимо. А если учитывать, что в фэн-шуй даются советы для лечения СПИДА и рака, то он может быть и смертельно опасным, если поверивший советам мастеров фэн-шуй человек отвратит свое внимание от медицины и будет «лечиться» только методами фэн-шуй. На взгляд автора статьи, современный фэн-шуй– это типичное суеверие. Занимающимся им можно адресовать слова из Священного Писания: «Негодных же и бабьих басен отвращайся, а упражняй себя в благочестии…» (1Тим.4:7). Ну а допускать фэн-шуй в свою жизнь или нет, это уж пусть читатели решают сами...".

Автор: Питанов В. Ю.


Корисно, як на мене, буде зайти і на форум змістовного сайту проти всякого марновірства http://azbyka.ru/forum/forumdisplay.php?f=96
Адже в нашій УГКЦ важо віднайти щось подібне...
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

Igor
старець
старець
Повідомлень: 437
З нами з: 27 грудня 2008, 23:27
Звідки: Івано-Франківськ

Повідомлення Igor » 13 січня 2009, 20:56

enginer писав:Я це пам"ятаю, але для чого тоді існують застороги? Зрештою людина може і не усвідомлювати (не розуміти) про те яку шкоду можуть принести певні книжки чи речі...


Речі самі по собі не можуть заставити людину щось зробити.
Ми самі віддаємо себе в руки забобонам.
Людям властиво створювати собі речі, які мають приносити удачу, чи гарантувати захист від темних сил. А тепер увага: жодна річ чи предмет не можуть цього зробити, а тільки Ваша Віра.

До речі, як тоді відноситись до хрестиянських оберегів? А до традиційних староукраїнських? Особисто мені було дуже дивно спостерігати одного разу за освяченням нової машини.
Я можу зрозуміти освячення дому, храму...., але щоб машини.

Ми дуже хочемо, щоб нас хтось оберіг, але не завжди докладаємо до цього зусиль.
Тільки розвиваючи власну Віру ми можемо оберегтись, а Бог нам буде в допомогу і примножить її. Але Він (Бог) не зможе примножити те, чого немає.

Стосовно книг.
Книги не бувають поганими чи хорошими, вони всі просто засіб передачі інформації. А от наші думки, те як ми трансформуємо цю інформацію, це уже зовсім інше. Ну наприклад Всі присутні читали Новий Завіт, а от думки і висновки в кожного свої.

enginer писав:Тому мені здається. що якісь демонстративні акції могли б відбити бажання деяким нестійким душам... Особисто за себе можу з певністю сказати, що дуже багато речей я волів би не знати....

Що Ви маєте на увазі під демонстративними акціями?
Особисто у мене деякі акції викликають тільки посмішку.
На власному досвіді переконався: якщо людина хоче зробити дурницю, вона її зробить.

Я би в цьому випадку бульше покладався на силу переконання, аргументацію, докази, щоб не було слабких душ. Не треба їх оберігати, треба їх робити сильними.

Кайнос
гість
гість
Повідомлень: 3
З нами з: 12 січня 2009, 13:21
Звідки: Коломия

Повідомлення Кайнос » 14 січня 2009, 13:17

Хто підкаже оці дзвіночки, які вішають часто в магазинах біля дверей, коли хтось заходить дзвенять, бувають різних форм це фен-шуй. вибачте за необізнаність.
Зробімо сьогодні цей світ хоч на мізинчик кращим!

enginer
дописувач
дописувач
Повідомлень: 121
З нами з: 04 листопада 2008, 17:29

Повідомлення enginer » 14 січня 2009, 13:54

Що Ви маєте на увазі під демонстративними акціями?
Особисто у мене деякі акції викликають тільки посмішку.
На власному досвіді переконався: якщо людина хоче зробити дурницю, вона її зробить.


Для прикладу та ж інквізиція: я думаю, що страх перед інквізицією в Європі злякав не одну людину і багато людей зреклися того і відповідно були врятовані їхні душі.... у нас в цьому плані - "неляканий заповідник"...

Стосовно книг.
Книги не бувають поганими чи хорошими, вони всі просто засіб передачі інформації. А от наші думки, те як ми трансформуємо цю інформацію, це уже зовсім інше.


"Усе мені можна, - але не все мені на користь..." - вважаєте, що застороги вже своє віджили?

Тільки розвиваючи власну Віру ми можемо оберегтись, а Бог нам буде в допомогу і примножить її. Але Він (Бог) не зможе примножити те, чого немає.

З тим повністю згоден....

Речі самі по собі не можуть заставити людину щось зробити.

А як тоді на рахунок усіляких пороблень і т.п. речей...?
Ми самі віддаємо себе в руки забобонам.

Малий
постійний дописувач
постійний дописувач
Повідомлень: 218
З нами з: 03 травня 2008, 08:41

Повідомлення Малий » 14 січня 2009, 14:19

Кайнос писав:Хто підкаже оці дзвіночки, які вішають часто в магазинах біля дверей, коли хтось заходить дзвенять, бувають різних форм це фен-шуй. вибачте за необізнаність.

скоріше за все так! -- зрештою завжди можна в інтернеті пошукати -- дещо є "за цим посиланням"

Igor
старець
старець
Повідомлень: 437
З нами з: 27 грудня 2008, 23:27
Звідки: Івано-Франківськ

Повідомлення Igor » 14 січня 2009, 21:17

enginer писав:Для прикладу та ж інквізиція: я думаю, що страх перед інквізицією в Європі злякав не одну людину і багато людей зреклися того і відповідно були врятовані їхні душі.... у нас в цьому плані - "неляканий заповідник"...

І не тільки злякав смію Вас запевнити! І не тільки винних! Але це так, витратний матеріал...
А до речі: Чим Ваша інквізиція краща за мусульманський Аллах-Акбар? Не боїтесь супротиву?А якже любов? Прощення? Терпимість?

enginer писав:"Усе мені можна, - але не все мені на користь..." - вважаєте, що застороги вже своє віджили?

Особисто я володію (на мою думку) достатнім розумом(відчуттям якщо хочете), щоб самостійно визначитись, що мені на користь, чого і Вам бажаю.

enginer писав:А як тоді на рахунок усіляких пороблень і т.п. речей...?


А Ви в курсі, що якщо людина вистоїть, то це пороблення повертається до тієї людини, хто це зробив? Тому вони дуже добре думають з ким звязуватись.

Малий
постійний дописувач
постійний дописувач
Повідомлень: 218
З нами з: 03 травня 2008, 08:41

Повідомлення Малий » 14 січня 2009, 21:43

Igor писав:Особисто я володію (на мою думку) достатнім розумом(відчуттям якщо хочете), щоб самостійно визначитись, що мені на користь, чого і Вам бажаю.

enginer писав:А як тоді на рахунок усіляких пороблень і т.п. речей...?


А Ви в курсі, що якщо людина вистоїть, то це пороблення повертається до тієї людини, хто це зробив? Тому вони дуже добре думають з ким звязуватись.


як не прикро на цьому наголошувати, але, приймаючи до уваги життєві обставини, в яких ти живеш, виникають цілком оправдані підозри, що твоїми устами говорить далеко не Божа мудрість. На твоєму місці я б утримався від будь-яких намагань давати комусь поради або тлумачити Святе Письмо. (обійдемося без подробиць, ок?)

enginer
дописувач
дописувач
Повідомлень: 121
З нами з: 04 листопада 2008, 17:29

Повідомлення enginer » 20 січня 2009, 10:40

зрештою завжди можна в інтернеті пошукати -- дещо є "за цим посиланням"


Я ходив за цим посиланням, і що мене здивувало, що до амулетів там відноситься також глобус та віяло! Може це щось напутали?

Igor
старець
старець
Повідомлень: 437
З нами з: 27 грудня 2008, 23:27
Звідки: Івано-Франківськ

Повідомлення Igor » 20 січня 2009, 11:53

enginer писав:Я ходив за цим посиланням, і що мене здивувало, що до амулетів там відноситься також глобус та віяло! Може це щось напутали?

Та це Вони так, для перестраховки, на всякий випадок.

ну от скажіть мені будь-ласка: Ви(в загальному контексті) ж вірите в наприклад хрестики освячені, іконки...
Чому ми такі нетерпимі, коли хтось вірить в щось відмінне від нас. Навіть якщо Вони помиляються - Вони мають на це право, це їх віра, а для нас це не більше ніж брязкальце, не варте уваги.
І ще скажіть чи сам по собі хрестик є оберегом чи після посвяти?

Посвята, і тільки щира посвята може надавати речам сили оберегів, але тільки в якості допомоги нам.

enginer
дописувач
дописувач
Повідомлень: 121
З нами з: 04 листопада 2008, 17:29

Повідомлення enginer » 20 січня 2009, 17:20

[color=green]Чому ми такі нетерпимі, коли хтось вірить в щось відмінне від нас. Навіть якщо Вони помиляються - Вони мають на це право, це їх віра, а для нас це не більше ніж брязкальце, не варте уваги.[/col

Не знаю з чого це випливає, що я нетерпеливий до чужої віри?
Мені байдужі амулети китайців, індусів і т.п. і ніколи ними не цікавився та не переймався. В мене була якась шкатулка в формі жабки чи може черепашки, яку я давно вже кудись подів.... та й усе. Ще колись здається пробував щось читати про дизайн в стилі фен-шуй (хтось дав мені таку книжку), але воно мене не зацікавило - це й усі мої пізнання в цій сфері.
Про хрестики та образи можу сказати, що мені невідомо звідки пішла традиція їх освячувати, але нічого поганого в тому не бачу за означенням.

Igor
старець
старець
Повідомлень: 437
З нами з: 27 грудня 2008, 23:27
Звідки: Івано-Франківськ

Повідомлення Igor » 21 січня 2009, 00:04

enginer писав:Не знаю з чого це випливає, що я нетерпеливий до чужої віри?

Борони Боже до Вас! Навпаки я вдячний Вам за розсудливу думку.
Вибачте як образив.
Це я так загалом до нас усіх.
Ну от скажіть будь-ласка на близькому сході війна була, а ми думали: вішати жабу на двері чи не вішати?

гість
дописувач
дописувач
Повідомлень: 86
З нами з: 04 грудня 2008, 00:07
Контактна інформація:

Повідомлення гість » 21 січня 2009, 10:49

enginer писав:Я ходив за цим посиланням, і що мене здивувало, що до амулетів там відноситься також глобус та віяло! Може це щось напутали?


Материал - искусственный хрусталь. Размеры = 8.5 х 4.6 см, шар d = 4.6 см.
При помощи различных методов Фен Шуй вы можете создать "энергетическое поле благополучия", в котором вы всегда будете чувствовать себя хорошо и сможете расти и развиваться дальше. Личностный рост не менее важен, чем богатство, и предполагает как развитие умственных способностей и накопление знаний, так и духовное развитие.

Очень хорошо усиливают так называемую "удачу в образовании" хрустальный глобус. Он улучшает восприимчивость к знаниям. Ежедневно вращайте его - это создаст благополучную ци. Его можно размещать в зоне образования, на рабочем столе, на книжных полках и конечно возле компьютера. Главное - никогда не ставить глобус на пол и очень далеко от места учебы.

http://www.bezproblem.com/product_info. ... cts_id/590

Веер является очень популярным символом фэн-шуй. Он насыщает дом позитивной энергией.
Веер является талисманом долгой жизни, символом защиты. В древние времена веер свидетельствовал о высоком положении в обществе, поэтому будет уместно поместить его на юге, в зоне славы, опахало веера должно быть направлено чуть вверх.
Для того чтобы направить энергию в какое-нибудь помещение, достаточно повесить веер в соответствующем направлении.
Разместите этот "золотой" веер в секторе славы фэн-шуй Вашего дома и он принесет Вам процветание, успех и активизирует положительные вибрации этого сектора.

http://www.gd-market.ru/index.php?productID=263

enginer
дописувач
дописувач
Повідомлень: 121
З нами з: 04 листопада 2008, 17:29

Повідомлення enginer » 21 січня 2009, 16:19

Ну от скажіть будь-ласка на близькому сході війна була, а ми думали: вішати жабу на двері чи не вішати?

Не зрозумів запитання, про яку війну тут йдеться? На Близькому Сході війна - це нормальний стан речей, а ось відсутність хоч якоїсь "маленької напруженості" - це аномалія... Про жабу на дверях також нічого не чув - це що якась нова мода?

Цікаво з глобусом та віялом - якщо в мене на столі стоїть велий глобус "України"..))) - то це нормально, а якщо маленький і хрустальний то це амулет фен-шуй? Якщо віяло висить на стіні і опахало направлено "чуть верх" - то це амулет, а якщо його носила в середньовіччі кожна пані (майже) - то це просто предмет жіночого туалету? Так нелегко заблукати...?

Малий
постійний дописувач
постійний дописувач
Повідомлень: 218
З нами з: 03 травня 2008, 08:41

Повідомлення Малий » 21 січня 2009, 16:46

enginer писав:Цікаво з глобусом та віялом - якщо в мене на столі стоїть велий глобус "України"..))) - то це нормально, а якщо маленький і хрустальний то це амулет фен-шуй? Якщо віяло висить на стіні і опахало направлено "чуть верх" - то це амулет, а якщо його носила в середньовіччі кожна пані (майже) - то це просто предмет жіночого туалету? Так нелегко заблукати...?

та нема ніц складного! ніхто ж не ствнрджкє, що кожен плюшевий слоник це окультний амулет! так само і з глобусом і з віялом.
невже для тебе це складно? :)

enginer
дописувач
дописувач
Повідомлень: 121
З нами з: 04 листопада 2008, 17:29

Повідомлення enginer » 22 січня 2009, 10:37

Складність в тому щоб провести чітку границю - коли одна й та сама річ є амулетом, а коли забавкою? Тобто макет глобуса на робочому столі - це завжди робочий інструмент, а він жеж припустім на шиї, це вже амулет? По аналогії і з віялом: в руках жінки - це предмет туалету, а на стіні воно жеж є амулетом?
Чи тут не так все просто?


Повернутись до “Спільноти, що пов'язують себе з Християнством”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість