Що таке Європа ?

питання з життя Церкви/Суспільства, які не відносяться до тематики інших розділів Форуму

Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Що таке Європа ?

Повідомлення о.Олег » 28 січня 2014, 18:10

Іггор писав:
ShMariam писав:
Іггор писав:...

А вихід з єгипетської неволі - це був спротив чи так собі вийшли погуляти?
Ні
Це не був спротив юдеїв проти юдеїв.
Це не був спротив юдеїв проти своїх старшин чи влади.
Це не був спротив юдеїв проти Божої волі.
Порівнювати ті часи з новою ерою некоректно, тому що юдеї були обраним народом.

так і в нас це не спротив юдеїв проти юдеїв (українців проти українців).
і в нас це не є спротив проти своїх старшин чи влади.
і в нас це не є спротив проти Божої волі.
порівнювати ще й як коректно - ми є народ вибраний.
Зрештою все вже Вам сказано і з Вами писаного остаточно виглядає - Революція переможе чи прийде загарбник: Ви ж всерівно будете відстоювати своє нерозуміння Божої волі, прикриваючи свою бездіяльність на вбивства людей Божих кавальцюванням Божого Слова відповідно до того, як Вам заманеться :( і зайди в Україну іноземне військо чи ще якийсь бандит стань при владі... наврят чи підійметесь на захист українського - одного із Божої скарбниці - народу. Слово Вам було дано і, якби не вбиті - говори людино в межах правил що хочеш. Зараз же... Це вже наруга/оправдання вбивств. Вам заборонено дописувати на цей Форум, допоки ситуація в Україні не стабілізується.
З повагою, о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Експрес
дописувач
дописувач
Повідомлень: 143
З нами з: 10 травня 2013, 10:22

Re: Що таке Європа ?

Повідомлення Експрес » 29 січня 2014, 10:51

Just_me писав:Правдивий і відвертий текст журналістки з Криму Ольги Духнич - Не делить на две части. Те, що я завжди розуміла, але не мала таланту сказати - словами автора тексту:
Вы знаете, мне 32 года, и у меня до сих пор нет детей, так вот я вдруг сегодня впервые не завидую тем, у кого дети в этой стране есть. И их каждый день легко могут погубить не европейские педофилы, а отсутствие асфальта на дорогах, исправно работающих светофоров, пожар в доме, что выше четырёх этажей, не подписанное государством решение о закупке редких медпрепаратов, пьяный мальчик-мажор за рулём. А может и проще — ценности их родителей, просто потому, что за эти ценности папа и мама теперь на некоторое время могут оказаться за решеткой.


Правдива настанова Сина Божого і Господа нашого Ісуса Христа: "Не бійтеся тих що вбивають тіло, душі ж убити не можуть, а бійтеся радше того хто може погубити душу й тіло в пеклі"
Тому несправні світлофори і відсутність асфальту мене чомусь не лякає. Для мене це всього лише питання нашого комфорту.Жили ж люди і без асфальту майже 2 тисячоліття. А мажори...Так вони й раніше "беспредельничали". Ще в ті далекі часи Ісус Христос казав: "Ви знаєте, що князі народів панують над ними, а вельможі гнітять їх." Такий вже устрій цього світу.
Натомість європейські педофіли... Для мене це не окремо взяті особи. Це наслідок збоченої ідеології.
Ольга Духнич пише, що за свої цінності в Україні люди можуть опинитися за гратами. Так розумію, що європейські цінності їй більше до вподоби.
Так от. В Україні сьогодні я можу жити і виховувати власну дитину по-християнськи, не порушуючи жодних світських законів. В більшості країн Європи - це неможливо. Я зобов"язаний там віддати свою дитину на уроки збочення, де ламатимуть дитячу психіку порнографією і пропагуванням содомії як суспільної норми. Якщо ні - можу опинитися за гратами (посилання на відео такого випадку в Німеччині вже подава на цьому форумі) . Або ж в мене просто можуть відібрати дитину, віддавши її потім у прийомну сім"ю "подружжя" педерастів лише за "надмірну опіку" на думку соціальних служб (посилання на відео того, як у Фінляндії відбирають дітей у правозахисника я також вже подавав на цьому форумі) . Я не можу засудити гріх гомосексуалізму в більшості країн Європи, бо це "нетолерантно" і цим я можу когось образити. Там це порушення закону.
Диктатура збоченої ідеології для мене набагато страшніша аніж відсутність асфальту і мажорів на дорогах. Страшніша навіть за диктатуру особи, яка обкрадає власний народ і силою придушує виступи проти себе. Сьогодні я можу мирно жити в своїй країні, виконуючи Закони Божі і кесареві. В багатьох т.зв. "розвинутих" державах це вже неможливо, бо цінності культу людини і її задоволення стали вищими, аніж цінності християнські, а закони кесарів прямо суперечать Божим Законам.

Експрес
дописувач
дописувач
Повідомлень: 143
З нами з: 10 травня 2013, 10:22

Re: Що таке Європа ?

Повідомлення Експрес » 29 січня 2014, 14:15

о.Олег писав:...так і в нас це не спротив юдеїв проти юдеїв (українців проти українців).

http://ua.korrespondent.net/ukraine/pol ... itsioneriv - а хто ж ці люди зі щитами на відео? - Російські спецслужби?
о.Олег писав:і в нас це не є спротив проти своїх старшин чи влади.

Тут часто посилаються на Конституцію, коли хочуть підкреслити, що джерелом влади є народ.
Але в Конституції прописано як саме народ керує державою. Державна влада в Україні здійснюється на засадах її поділу на законодавчу, виконавчу та судову.
Органи законодавчої, виконавчої та судової влади здійснюють свої повноваження у встановлених Конституцією межах і відповідно до законів України.
Можемо по-різному (в основному звичайно ж негативно) ставитися до діяльності президента і парламенту. Але ж прийшли вони до влади згідно Конституції і Законів України. І міжнародні в т.ч. європейські спостерігачі це також визнали. Тому і йти з влади повинні в межах визначеної законом процедури. Є ж президентські вибори в 2015 році. Прийдіть - проголосуйте і оберіть того, хто подобається. Переступом закону не досягнемо нічого доброго. Це - шлях до анархії. А погана влада завжди краща аніж анархія. Прикладів за останні роки безліч: Арабська весна (Єгипет, Лівія, Кувейт, Сирія, Туніс, Йорданія), нещодавна "цегляна революція" в Молдавії. Всі пройшли під гаслами демократії, і що маємо сьогодні? В кращому разі перестала литися кров, економіка в гіршому стані, ніж була до того, а людей, що відчули смак протесту вабить уже не результат, а сам революційний процес. Спочатку - ейфорія, потім торжество анархії.
о.Олег писав:і в нас це не є спротив проти Божої волі.

Нехай кожна людина кориться вищій владі, бо немає влади, як не від Бога, і влади існуючі встановлені від Бога. 2 Тому той, хто противиться владі, противиться Божій постанові;
...Я розумію ці рядки з Святого Письма саме так.

о.Олег писав:Зрештою все вже Вам сказано і з Вами писаного остаточно виглядає - Революція переможе чи прийде загарбник: Ви ж всерівно будете відстоювати своє нерозуміння Божої волі, прикриваючи свою бездіяльність на вбивства людей Божих кавальцюванням Божого Слова відповідно до того, як Вам заманеться :( і зайди в Україну іноземне військо чи ще якийсь бандит стань при владі... наврят чи підійметесь на захист українського - одного із Божої скарбниці - народу. Слово Вам було дано і, якби не вбиті - говори людино в межах правил що хочеш. Зараз же... Це вже наруга/оправдання вбивств.
З повагою, о.Олег

... Нерозуміння Божої волі... всього лише Ваше, отче,бачення. Бачення людини, грішної, як і ми всі.
Моє бачення з Вашим цілком не співпадає. Більшість з нас обурюється яскраво вираженою підтримкою УПЦ МП діючої влади. І мені не подобається зайняття Церквою не властивою їй діяльністю. Але чому не бачимо зворотньої сторони. Коли практично вся церковна вертикаль УГКЦ підтримує протестуючих на майдані - також займає свою політичну позицію.
Поважаю священика своєї Церкви, але не розумію, чому він, як і багато інших священиків УГКЦ, є ініціатором створення і активним учасником протестної районної ГО "Майдан".
Я переконаний, що місце Церкви загалом і кожного священика зокрема - поміж правоохоронцями та протестувальниками. Саме це місце, на якому сьогодні живим щитом стоять священики різних Церков. Церква має нести мир і в жодному разі не повинна бути однією зі сторін конфлікту.

Експрес
дописувач
дописувач
Повідомлень: 143
З нами з: 10 травня 2013, 10:22

Re: Що таке Європа ?

Повідомлення Експрес » 29 січня 2014, 14:59

ShMariam писав: А Божа воля - бути бидлом? Чи може Вам потрібно щоб відкрилися Небеса і Бог сказав Свою волю?

Бог вже сказав нам про Свою волю:

"Прийдіть до Мене, усі струджені та обтяжені, і Я вас заспокою! Візьміть на себе ярмо Моє, і навчіться від Мене, бо Я тихий і серцем покірливий, і знайдете спокій душам своїм. Бож ярмо Моє любе, а тягар Мій легкий!"

“Ви чули, що сказано: “Око за око, і зуб за зуба”. А Я вам кажу не противитись злому. І коли вдарить тебе хто у праву щоку твою, – підстав йому й другу."

"Жертва Богові зламаний дух; серцем зламаним та упокореним Ти не погордуєш, Боже!"

"Я Пастир Добрий! Пастир добрий кладе життя власне за вівці.Я Пастир Добрий, і знаю Своїх, і Свої Мене знають. Як Отець Мене знає, так і Я Отця знаю, і власне життя Я за вівці кладу."

Зрештою ап. Петру Ісус каже слова "паси вівці Мої". Хто ці вівці, ShMariam і чому саме вівці, як Ви вважаєте?

Ігор В
дописувач
дописувач
Повідомлень: 106
З нами з: 27 вересня 2012, 10:33
Звідки: м. Тернопіль

Re: Що таке Європа ?

Повідомлення Ігор В » 29 січня 2014, 15:33

шановний Експрес, ви писали:
"Я навіть бачу позитив у нинішній владі. Їм ніхто не дає кредитів. А це значить, що живемо бідно, зате "по средствам".
Ви повинні згодитись з тим, що помилялись. Повинні подумати, що можливо і зараз в дечому помиляєтесь.
Згідно вашої логіки, якщо б у вас болів зуб, чи живіт то його не треба йти лікувати, бо на це є Божа воля, бо ж без Божої волі "і волосина з голови не впаде". А якщо в Північній Кореї правитель недавно знищив всю сімю свого дядька разом з немовлям, ви повинні підтримати його, бо в нього влада від Бога

Аватар користувача
Tornado
постійний дописувач
постійний дописувач
Повідомлень: 165
З нами з: 07 березня 2009, 18:42

Re: Що таке Європа ?

Повідомлення Tornado » 29 січня 2014, 16:11

"... бо немає влади, як не від Бога...". - Так, нема, але на мою думку, це не означає, що кожна влада благословенна Богом.
Помилуй мене, Боже, помилуй мене, бо на Тебе надіється душа моя. (Пс. 56, 1)

Експрес
дописувач
дописувач
Повідомлень: 143
З нами з: 10 травня 2013, 10:22

Re: Що таке Європа ?

Повідомлення Експрес » 29 січня 2014, 17:35

Ігор В писав:шановний Експрес, ви писали:
"Я навіть бачу позитив у нинішній владі. Їм ніхто не дає кредитів. А це значить, що живемо бідно, зате "по средствам".
Ви повинні згодитись з тим, що помилялись. Повинні подумати, що можливо і зараз в дечому помиляєтесь.

Позитиви можна знайти у кожній владі, як і негативи. Я вже наводив позитивні, на мою думку, сторони президента Ющенка, більше того, бачу позитивні сторони під час правління Кучми. При тому свого часу був активним учасником акції "Україна без Кучми" та "Помаранчевої революції".
Я змінив своє бачення щодо влади. Сьогодні я б точно не протестував проти діючого, законно обраного президента.
Так мені велить Слово Боже. Тому моя зброя - не коктейль Молотова і каміння, а молитва за Україну.
Звичайно я, як і кожна грішна людина, помиляюся. Але щоб цих помилок уникнути, намагаюсь своє життя узгоджувати із Писанням (принаймні так як це Писання розумію).

Ігор В писав:Згідно вашої логіки, якщо б у вас болів зуб, чи живіт то його не треба йти лікувати, бо на це є Божа воля, бо ж без Божої волі "і волосина з голови не впаде".

Я не порушую відомих мені Заповідей, коли йду до лікаря. А от настанови стосовно влади, як на мене, чітко прописані в Біблії.
Ігор В писав: А якщо в Північній Кореї правитель недавно знищив всю сімю свого дядька разом з немовлям, ви повинні підтримати його, бо в нього влада від Бога

Ігорю, Вам напевно добре відомі операції з демократизації та примушування до миру в Афганістані, Іраку, Югославії. В кожній з цих держав при владі були м"яко кажучи "недемократи". Наслідком їхнього правління були вбиті і переслідувані люди. Але назвіть мені країну, в якій після приходу демократичної влади стало краще жити. В Югославії в 200 (!) разів зросла кількість ракових захворювань через бомбардування їх збідненим ураном.Єдина православна держава в центральній Європі розпалась. Християнство викорінюється. В Іраку І В Афганістані чи не щодня теракти, які забирають життя тисяч і тисяч людей.
Я не підтримую лідера Північної Кореї, як і Януковича у їхніх силових діях. Але не мені судити, чому Господь допустив їх до влади.
Ви можете бути впевненими, що повстання народу в Північній Кореї не призведе до громадянської війни в ядерній державі? Число жертв в результаті цього може бути значно більшим від жертв сьогоднішнього режиму. А чи потрібно таке втручання самим корейцям?
Знаєте, мій брат побував в центральній Африці. Познайомився з місцевими аборигенами, разом з друзями напросилися в гості. Життя - жахливе. З іжі якась там їхня трава на сніданок, обід і вечерю. Воду пити неможливо - дуже неприємний смак і брудна. Будинків як таких і немає. Щось типу стайні без дахів. Вони з собою набрали цукерок, щоб пригостити місцевих дітей - дали кільком дітлахам, щоб вони поділилися з іншими. І за деякий час всі сільські діти були біля брата. Він дотепер зі сльозами на очах це згадує. Каже діти дуже чесні і безпосередні. Просто підходили і цілували руки за такий подарунок.
Так от. Зі слів брата, що було для нього дивним. Ці африканці від малого і до великого були щасливі. Вони, живучи в цих, здавалось би нелюдських умовах, просто раділи життю. Їх не цікавила влада, політична/економічна ситуація.Їх влаштовувало це життя, яким жили їхні батьки і діди.
Так вже чомусь Господь заклав. Одним демократичну владу, іншим - диктатора.Одним багатство, іншим - злидні. Але чи нам дано оцінювати Його задум? Тим більше маємо пересторогу: хто противиться владі, противиться Божій постанові.

Ігор В
дописувач
дописувач
Повідомлень: 106
З нами з: 27 вересня 2012, 10:33
Звідки: м. Тернопіль

Re: Що таке Європа ?

Повідомлення Ігор В » 29 січня 2014, 18:20

а якби влада заборонила Греко-католицьку церкву, про що вона вже поговорювала, як би ви до цього ставились?

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Що таке Європа ?

Повідомлення о.Олег » 29 січня 2014, 18:53

Tornado писав:"... бо немає влади, як не від Бога...". - Так, нема, але на мою думку, це не означає, що кожна влада благословенна Богом.

Христова Церква роздумує над цим вже два тисячоліття. Зрештою - якби було все так просто і Бог наказував коритися владі безоглядно...
Пропоную для ознайомлення охочим розуміти Слово Боже з Його Церквою:
V. Влада в цивільному суспільстві

2234 Четверта Заповідь Божа наказує нам також шанувати всіх тих хто для нашого добра прийняв від Бога владу в суспільстві. Вона висвітлює обов'язки тих, хто виконує владу, як і тих, для добра яких вона виконується.

Обов'язки цивільної влади

2235 Ті, що виконують владу, повинні виконувати її як служіння. «Як хтось хотів би у вас бути великий, нехай буде вам слуга» (Мт. 20,26). Виконання влади морально регулюється її Божим походженням, її розумною природою і її особливим предметом. Ніхто не може наказати чи встановити того, що суперечить гідності особи і природному законові,
2236 Виконування влади прямує до виявлення справедливої ієрархії вартостей, щоб усім полегшити користування свободою і відповідальністю. Вище керівництво повинне мудро виконувати «розподільчу справедливість», враховуючи потреби і внесок кожного, маючи на меті згоду й мир. Вони повині стежити за тим, щоб встановлені ними закони й розпорядження не спричинювали спокуси протиставлення приватних інтересів суспільним (Пор. Іван-Павло II, Енц. « Centesimus annus», 25.)
2237 Політична влада зобов'язана поважати головні права людини. Вона повинна служити справедливості гуманним способом, поважаючи права кожного, а передусім права родин і знедолених.
Політичні права, пов'язані з громадянством, можуть і повинні надаватись відповідно до вимог загального добра. Вони не можуть бути незаконно й безпідставно припинені цивільною владою. Використання політичних прав має на меті загальне добро нації і людської спільноти.

Обов'язки громадян

2238 Підвладні повинні вважати своїх керівників представниками Бога, Який настановив їх слугами Своїх дарів (Пор. Рим. 13, 1-2): «Коріться ради Господа кожній людській установі. (...) Поводьтеся як вільні, та не як ті, хто з волі роблять покривало злоби, але як слуги Божі» (1 Пт. 2,13.16). їхня лояльна співпраця містить право й обов'язок підносити голос на засуд того, що виглядає шкідливим для гідності людини і загального добра.
2239 Обов'язком громадян є співпрацювати разом із цивільною владою для добра суспільства в дусі правди, справедливості, солідарності і свободи. Любов до батьківщини, служіння їй випливають з обов'язку вдячності та з порядку любові. Покірність законній владі і служіння загальному добру вимагають від громадян сповнення їхньої ролі в житті політичної спільноти.
2240 Підпорядкування владі та спільна відповідальність за загальне добро морально вимагають сплати податків, виконання права голосування, захист країни:
«Тож дайте кожному належне: кому податок - податок, кому мито - мито; кому острах - острах, кому честь - честь» (Рим. 13,7). Християни «живуть у власній батьківщині, але як поселені там чужинці. Вони користуються усіма своїми правами громадян і переносять усі тягарі, як чужинці. (...) Вони коряться установленим законам, але їхній спосіб життя перевищує закони (...). У такому почесному становищі поставив їх Бог, і їм не дозволено його покинути» (Послання до Діогнета, 5, 5. 10; 6, 10.)
Апостол закликає нас молитися і дякувати за царів та всіх тих, що мають владу, «щоб нам тихо та спокійно вести життя з усією побожністю та пристойністю» (1 Тим. 2, 2).
2241 Багатші народи повинні по можливості прийняти чужинця, який шукає безпеки і засобів до життя, що їх не може знайти у своїй рідній країні. Публічна влада повинна забезпечити повагу природного права, яке ставить гостя під захист того, хто його приймає.
Політична влада для загального добра, за яке вона відповідає, може на право на імміграцію накласти різні правові умови, особливо, щоб іммігранти виконували свої обов'язки перед країною, яка їх приймає. Іммігранти повинні вдячно поважати матеріальну і духовну спадщину країни, яка їх прийняла, коритися її законам і брати участь у її видатках.
2242 Сумління зобов'язує громадянина не виконувати приписів цивільної влади, якщо ці приписи суперечать вимогам морального порядку, основним правам людини або вченню Євангелія. Відмова послуху цивільній владі, якщо її вимоги суперечать вимогам чесного сумління, знаходить своє оправдання у розрізненні між службою Богові і службою політичній спільноті. «Віддайте кесареве кесареві, а Боже - Богові» (Мт. 22,21). «Слухатися слід більше Бога, ніж людей» (Ді. 5,29):
«Якщо державна влада, перевищуючи свої повноваження, пригноблює громадян, то нехай громадяни не відмовляються від того, чого об'єктивно вимагає загальне добро і нехай їм буде дозволено захищати свої права і права своїх співгромадян від зловживань влади, дотримуючись меж, установлених природним і Євангельським Законом» (II Ватиканський Собор, Паст, конст. « Gaudium et spes», 74).
2243 Збройний опір проти гноблення політичною владою обґрунтований лише тоді, коли існують одночасно такі умови:
– у випадку несумнівних, тяжких і тривалих порушень основних прав людини;
– після вичерпання всіх інших засобів;
– якщо він не спричинить більшого безладдя;
– якщо обґрунтована надія на успіх;
– якщо раціонально неможливо передбачити кращі вирішення
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Експрес
дописувач
дописувач
Повідомлень: 143
З нами з: 10 травня 2013, 10:22

Re: Що таке Європа ?

Повідомлення Експрес » 04 лютого 2014, 12:13

о.Олег писав:
Експрес писав:
о.Олег писав:мої міркування з приводу цієї таблички...

Мені прикро, що в УКРАЇНСЬКОГО священика можуть бути такі міркування з приводу написаного.

і мені прикро що Вам прикро. Поряд із цим - Ваша думка стосовно таблички сама у собі не є антиукраїнською/насмішкою над українцями: Ви показали контекст Вашого несприйняття і у такому ракурсі я грішний з Вами. Просто ракурс, поданий Вами, не єдиноможливий.


Безумовно, отче, не єдиноможливий. Мій колишній співробітник - людина пенсійного віку, затятий атеїст, комуніст, типовий "советский человек".
Дуже часто намагався його переконати в своїх поглядах: що українці - народ з власною мовою, культурою, корінням, а не "недоразумение"; що Союз - утопія; що Бог існує. Спеціально для нього навіть шукав наукові аргументи стосовно існування Бога.
Радянщина була в нього в крові. І у своїх поглядах, по-моєму, він так і не зрушився ні на крок (сподіваюсь все-таки, що Господь відкриє йому очі ще при земному житті).
Так от. Його "советский" ракурс голодомору дуже навіть співпадав із написаним у табличці. І чому тут дивуватися? Все зрозуміло. Радянська людина.
Те саме можна сказати про ракурс пересічного азіата чи африканця. В них також буде свій, неукраїнський погляд на нашу історію
Але ж коли це "смакує" українець...Це мені незрозуміло.
Часто приходять на думку відомі слова Андрея Шептицького:"Не потоком шумних і галасливих фраз, а тихою, невтомною працею любіть Україну!" Українськість не вимірюється кількістю кинутих на майдані коктейлів молотова чи шумних гасел. На моє переконання в українця повинен бути один-єдиний український ракурс погляду на власну історію, мову, культуру.
Я вже проводив паралелі нашої трагедії голодомору та, на мою думку, значно перебільшеної трагедії ізраїльського народу - голокосту.
Але ж подивіться - як по-різному сприймаються ці дві історичні драми у світі. Наш голодомор визнаний у кількох країнах світу, натомість заперечення голокосту - це не просто ознака поганого тону, це сьогодні в багатьох державах кримінальний злочин. Яка величезна різниця...! Чому? Напевно тому, що в жидівського народу - жидівський ракурс на жидівську історію
Хотілося б, щоб і в українців цей ракурс був виключно українським.

о.Олег писав:Думку свою пояснив і тут вже дозволю собі не погодитися з Вашим криком (великі літери) про те, що поданий мною контекст розуміння данної таблички/напису ранить моє українство. Навпаки. Хто не знає своєї історії ризикує не мати майбутнього (с) З подіями в Україні перед Голодомором нмсд паралелі напрошуються і без всіляких там малюнків/написів
З повагою, о.Олег Жаровський

Погоджуюся, отче, в тому, що історію треба знати. Але в жодному разі не намагатися використовувати її в своїх меркантильних цілях, подаючи, на моє переконання, неприродній причинно-наслідковий зв"язок, як глибоку істину сьогодення.

Експрес
дописувач
дописувач
Повідомлень: 143
З нами з: 10 травня 2013, 10:22

Re: Що таке Європа ?

Повідомлення Експрес » 04 лютого 2014, 13:07

Ігор В писав:а якби влада заборонила Греко-католицьку церкву, про що вона вже поговорювала, як би ви до цього ставились?


...Не зовсім розумію, що мається на увазі під забороною церкви. Скасування реєстрації юридичної особи?
Наскільки мені відомо - УГКЦ- не зареєстрована як юридична особа. То що ж забороняти?
Служби Божі проводити і молитися жоден закон нам не забороняє. Більше того - Конституція гарантує нам право кожного на свободу світогляду і віросповідання. Це право включає свободу сповідувати будь-яку релігію або не сповідувати ніякої, безперешкодно відправляти одноособово чи колективно релігійні культи і ритуальні обряди, вести релігійну діяльність.
На сьогоднішній день не бачу правової можливості (чи навіть неправового механізму) заборони Церкви.
Хоча...Жорстоке переслідування владою християн перших століть, як на мене, приносило свій позитив. Церква Божа і світська влада - жили в різних площинах, які не накладалися одна на одну. В результаті, знову ж таки, на мою думку, Церква перших християн була не такою великою, як сьогодні, проте сильнішою.
"Літеплих" християн у такій Церкві, напевно, було мало. Бо бути християнином тоді - означало жити в постійних гоніннях, ув"язненнях, стражданнях за віру.
І навпаки, чим ближче Церква з світською владою, тим більше в Ній політики і тим важче залишатися "Святою Собрною й Апостольською Церквою".

Якщо повернемося знову до Вашого запитання, то хочу нагадати слова відомого фарисея і шанованого вчителя Закону Гамаліїла, які він сказав на синедріоні, і до яких прислухався увесь синедріон, коли судили Петра та інших Апостолів: "Відступіться від цих людей, і занехайте їх! Бо коли від людей оця рада чи справа ця буде, розпадеться вона. А коли те від Бога, то того зруйнувати не зможете, щоб випадком не стати і вам богоборцями!"
Божу Церкву людям заборонити не дано, яких би вони зусиль не докладали.

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Що таке Європа ?

Повідомлення о.Олег » 04 лютого 2014, 15:30

Експрес писав:
о.Олег писав:...ракурс, поданий Вами, не єдиноможливий.
...колишній співробітник ... затятий атеїст, комуніст, типовий "советский человек"... "советский" ракурс голодомору дуже навіть співпадав із написаним у табличці...ракурс пересічного азіата чи африканця... неукраїнський погляд на нашу історію ...Але ж коли це "смакує" українець...

бачите - у викладеному мною грішним ракурсі, окрім того, що він не співпадає із пропагованим Вами, так розумію - на Вашу думку "єдиноможливим" для українця/католика - немає нічого спільного з описаним Вами в атеїста/азіата/африканця, як і немає нічого від "смакує". Спроможіться написати щось у відповідь на пропонований мною неваш український погляд і доведіть, що я там подібний на Вашого атеїста/азіата/африканця. Інакше це і несерйозно/непредметно, і наклеп на опонента - справа, за яку зазвичай на Форумах карають. Моя проблема у тому, що являюсь тут Адміністратором/модерую і, якби Ви в такому свавільному тоні сварили (дискусією це назвати не можу - Ви не відповідаєте на дописи опонента; полемікою назвати не можу - Ви не полемізуєте, а просто поставили мою думку в контекст атеїста чи неукраїнців) когось з присутніх на Форумі дописувачів, Ваша участь у роботі Форуму була б зупинена, як і кожне намагання голосніше і голосніше викрикувати тезу "лише я правий і крапка" :( Тут же - віддаюсь на модерування відповідальних за цей підфорум осіб. Поряд із цим - даю нагоду виправитись: Вам попередження: за навішування ярликів опонентові. Прошу пробачити - не маю можливості не відреагувати.
Експрес писав:Хотілося б, щоб і в українців цей ракурс був виключно українським...

як там в Жванєцкого: "а чтоб было точно по справедливости, делить будет именно он" :) Добре - повторюся з надією, що Ви всеж прочитаєте і відповісте саме на те, що я грішний пишу, а не на фантазії-прирівнювання думки мене-українця, яка не співпадає з Вашою думкою українця, з думками атеїста/азіата/африканця: подана картинка з підписом попереджає українців про те, що піддавання на покликані замилити очі гарні фрази про мир, справедливість і благо для всіх, дали ворогові нашого народу створити машину вбивства - Голодомор. Перепрошую - може занадто складно пишу, тому ще раз, перефразовуючи: Голодомор може повторитись.
Експрес писав:Погоджуюся, отче, в тому, що історію треба знати. Але в жодному разі не намагатися використовувати її в своїх меркантильних цілях, подаючи, на моє переконання, неприродній причинно-наслідковий зв"язок, як глибоку істину сьогодення.

якщо хтось має меркантильні інтереси у виході (адже саме до виходу на Майдан/протесту закликає табличка, про яку у нас мова) на Майдан - точно не я грішний. І з усіх моїх знайомих, що там, жодного не знаю, щоб в такий спосіб дбав про свої меркантильні (ми ж одинаково розуміємо це слово, що походить з французької mercantile — гендлярський, корисливий/італійської mercante — торговець: українською в поданому Вами контексті мало б перекластися як користолюбство?) інтереси. В чому (окрім Вашої, так розумію з Вашої участі на цьому Форумі, незгоди з ідеєю відстоювання людьми правової держави на Майдані) обовязковість сприйняття обговорюваної нами таблички в такому-от, Вами відстоюваному, меркантильному ракурсі? Тільки дуже прошу не писати ліричних відступів про ракурс атеїста/азіата - візьміть на себе обовязок (це ж нормально, нічого неприроднього для перебігу дискусії Вам не пропоную до розмови) відстоювати свою тезу про неукраїнськість і (якщо Вас правильно розумію) негідність українського священика ракурсу, поданого мною.
Зі свого боку зацитую священика, 20-х років минулого століття і, хоч багато всього в житті народу змінилося, саме про це мені нагадує обговорювана нами картинка:
Селянство в часи НЕПу зовсім збайдужіло. ОГПУ переважно арештовувало в той час інтелегенцію і священиків. Селянин до цього діла ніякого не мав і тільки спостерігав з боку

так ось нам і наслідок збайдужіння, про який мова - Голодомор. Жодного висміювання чи кепкування над Голодомором. Чи, навіть, недоречності згадки. Лише факт і попередження
З повагою, о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Експрес
дописувач
дописувач
Повідомлень: 143
З нами з: 10 травня 2013, 10:22

Re: Що таке Європа ?

Повідомлення Експрес » 06 лютого 2014, 14:24

о.Олег писав:мої міркування з приводу цієї таблички: вона в жодному разі не іронізує, а покликана нагадати про те, що ми, українці, пережили (штучно створений Голод для тих, хто переважно ні не оперався приходу до влади войовничих безбожників, ні не хотів покинути Бога і свій спосіб життя і примкнути до їхніх лав) і попереджає про те, що за умов тоталітарного режиму (до якого новими "законами" прямує Україна не за часів Кравчука/Кучми/Ющенка, а саме за Януковича - безвідносно до того, чи він має реальну владу) винищення неугодних обов`язково повториться.
З повагою, о.Олег

Я так розумію - відповідь на цю цитату Вас образила. І саме стосовно цієї цитати я по-Вашому не полемізував?
Отже мої міркування стосовно цієї таблички. В нас, українців є спільна історія і спільна трагедія, навколо якої всі ми повинні гуртуватися. Голодомор - фізичне винищення нашого народу.Тут у нас - я так розумію бачення спільне.
Йдемо далі. Чи морально українцю покладати вину за винищення українського народу на українців, які "відсижувалися вдома"?
Якщо так, то морально буде підійти до своїх батьків, дідів і запитати їх - а чому ж ви, дорогенькі, в 50-х, 60-х, 70-х роках сиділи вдома. А чому не виходили на майдани - не повставали проти режиму, не воювали з ним? Цього самого режиму, який заморив мільйони українців в 33-му...Не патріоти наші батьки, ой не патріоти...
По моєму, це аморально. Сидячи в теплому кріслі за комп"ютером героїв багато. Та ми б... Та якщо б....Якщо кулю в лоба, то чесно і справедливо... :x
А от от нести відповідальність за життя своєї сім"ї, своїх дітей в ті лихі часи - це зовсім не по клавіатурі стукати.
До речі, те що українці "відсижувалися " в ті часи вдома - неправда. в В 20-х і 30-х, в державних архівах зафіксовані тисячі (!) повстань українців по всій Україні, на відміну від середини минулого століття.
Який причинно-наслідковий зв"язок в цій фразі? По-перше сьогодні маємо законно обрану українцями владу, а не окупаційний режим іншої держави.
По-друге відверто виступити проти режиму тоді майже напевно означало ув"язнення, заслання або розстріл. Сьогодні - не виступити проти режиму хоча б язиком - майже злочин в очах більшості.
І тут уже Ваш, отче, коментар, зовсім в мене не вкладається в голові:
о.Олег писав:за умов тоталітарного режиму до якого новими "законами" прямує Україна винищення неугодних обов`язково повториться

Це Ваш причинно-наслідковий зв"язок? Тобто якщо сьогодні не скинемо діючу владу - матимемо повторення 33-го? Звідки такі міркування? Тоталітарний режим - це неминуче винищення власного народу? Чому? Сьогодні є багато прикладів держав, з беззаперечною владою однієї особи, де рівень заможності людей значно вищий, аніж у демократичних державах. Я не знаю, який шлях моєму народові приготований Господом. І якщо нам судилося бути тоталітарною державою з християнськими цінностями, то такий шлях мені більш до вподоби, аніж бути заможною демократичною державою, де християнські цінності викорінюються.
Зрештою, запитавши в пересічного громадянина держави (Іраку, Єгипту, Молдови, Лівії, Афганістану, Сирії) в якій нещодавно відбулося повалення тоталітарного режиму, коли ж йому жилося краще до , чи після "демократизації", думаю, відповідь буде на користь тоталітарного режиму, коли всі боялися владу, зате не проливалася кров мирних жителів, була робота і було чим годувати сім"ю.
Переглядав цю тему спочатку і знайшов Вашу, отче, цитату:
о.Олег писав: в рукаві у євроунійних політиків ще стільки всього приховано - вони ж на національності не зупиняються: тут і сім`я вже не сім`я, і подружжя не подружжя, і мама з татом... При тотальному диктаті "демократії" такого-от пошиву... не думаю, що не вдасться забути людей про свій народ...

Отже і Ви, так розумію, бачите небезпеку диктату демократії.
Тоталітарний режим поганий, демократичний - теж недобрий. Для чого ж тоді валити діючий режим? Українець валить українську владу... Ну не парадокс?
Бо ж кожен, хто виступає проти влади, кожен, хто закликає до її повалення нестиме свою відповідальність за те, що буде потім. Хіба не краще довіритися Богу і молитвами просити про краще життя?
Погоджуюся з Вами, на історичних помилках повинні вчитися. Для мене урок історії в контексті сьогоднішнього дня полягає в тому, що на протязі останніх століть так десяти маємо на трьох українців двох гетьманів. Може зійдемось на одному, якого вибирає більшість? Це ж і є демократія...?!

Експрес
дописувач
дописувач
Повідомлень: 143
З нами з: 10 травня 2013, 10:22

Re: Що таке Європа ?

Повідомлення Експрес » 06 лютого 2014, 15:16

о.Олег писав:.... і, якби Ви в такому свавільному тоні сварили (дискусією це назвати не можу - Ви не відповідаєте на дописи опонента; полемікою назвати не можу - Ви не полемізуєте, а просто поставили мою думку в контекст атеїста чи неукраїнців) когось з присутніх на Форумі дописувачів, Ваша участь у роботі Форуму була б зупинена, як і кожне намагання голосніше і голосніше викрикувати тезу "лише я правий і крапка"
З повагою, о.Олег


Колоду в моєму оці помітили, отче, а скалку в очах автора цих рядків?...:
о.Олег писав:Зрештою все вже Вам сказано і з Вами писаного остаточно виглядає - Революція переможе чи прийде загарбник: Ви ж всерівно будете відстоювати своє нерозуміння Божої волі, прикриваючи свою бездіяльність на вбивства людей Божих кавальцюванням Божого Слова відповідно до того, як Вам заманеться :( і зайди в Україну іноземне військо чи ще якийсь бандит стань при владі... наврят чи підійметесь на захист українського - одного із Божої скарбниці - народу. Слово Вам було дано і, якби не вбиті - говори людино в межах правил що хочеш. Зараз же... Це вже наруга/оправдання вбивств.

А де ж тут згадувана Вами полеміка, де відповіді на дописи опонента? Тут хіба що Вашої цитати Жванецького бракує:"а чтоб было точно по справедливости, делить будет именно он" :) .
Погодьтеся, написане вище - суб"єктивізм, Ваша думка, але ж ніяк не Істина в останній інстанції. А тон написаного саме такий. Не боїтесь, отче, так безапеляційно трактувати Божу волю?

Ігор В
дописувач
дописувач
Повідомлень: 106
З нами з: 27 вересня 2012, 10:33
Звідки: м. Тернопіль

Re: Що таке Європа ?

Повідомлення Ігор В » 06 лютого 2014, 15:17

Експрес писав:Українець валить українську владу... Ну не парадокс?


українська влада хіба українська, хіба вона любить українську мову, чи культуру - російську так, але аж ніяк не українську.
Я до речі вас запитував, ваше ставлення, до того, якщо б діюча влада взяла і просто заборонила Греко-католицьку церкву, повідбирала б назад храми, то ви згідно Біблії підтримували б владу, так? А ви розвели філософію, можливо це чи ні, а то вже інше питання.

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Що таке Європа ?

Повідомлення о.Олег » 06 лютого 2014, 15:35

Експрес писав:Я так розумію - відповідь на цю цитату Вас образила. І саме стосовно цієї цитати я по-Вашому не полемізував?

до чого тут образи, пане Експрес? Одним із видів наклепу і нівілювання думки співбесідників на форумах/інтернетних площадках, є ставлення чужої думки в невластивий/смішний/страшний/тощо контекст. Що Ви і зробили. До цього більше не повертаюся - читачі мають свій розум і модераторіал читали. Нагадую, що все, що написане червоним на цьому Форумі являється модераторіалом. На модераторіали відповідати можна лише в ПП
Експрес писав:...Чи морально українцю покладати вину за винищення українського народу на українців, які "відсижувалися вдома"?

а Ви неуважно дискутуєте: єдина провина, про яку розуміється в табличці - відсиджування. Провина за винищення на тих, хто наказував винищувати; на виконавцях; на мовчазній міжнародній спільноті.
Експрес писав:Якщо так, то...

не так
Експрес писав:...Не патріоти наші батьки, ой не патріоти...

різне було, як і різне є.
Експрес писав:...Сидячи в теплому кріслі за комп"ютером героїв багато... нести відповідальність за життя своєї сім"ї, своїх дітей в ті лихі часи - це зовсім не по клавіатурі стукати...

табличка якраз і закликає не бути "таким" героєм, нести відповідальність
Експрес писав:...те що українці "відсижувалися " в ті часи вдома - неправда. в В 20-х і 30-х, в державних архівах зафіксовані тисячі (!) повстань українців по всій Україні, на відміну від середини минулого століття...

Ви сперечаєтесь з тим, про що там (в табличці) не згадано? Створіть свою табличку. В якій це будезгадано. Правда, надія на те, що в табличку Вам вдасться втиснути все - марна. Лише те, на чому Вам хочеться наголосити. Творцям цієї таблички хотілось наголосити на потребі піднятись "з теплих крісел/з-за клавіатури". Решта - Ваші претензії до того, що на Вашу думку там би мало бути. Що повертає нас до питання творення Вами власних табличок (якщо хочете).
Експрес писав:...По-перше сьогодні маємо законно обрану українцями владу, а не окупаційний режим іншої держави...

влада, що творить беззаконня кличе до християнської совісті відповісти. От і відповідаємо. Одна із заяв, яку роблю у власній совісті - влада злочинців є злочинною і нічого іншого не пропоную: законно обрати законну владу. А все решту, що "не вміщується у Вас в голові" - про повторення 33-х - і словеса про "рівень заможності" і "коли вам краще жилося" - це зовсім не вкладається в мою ціннісну категорію мислення, а в Європейський Союз (перечитайте мої дописи, не вигадуйте, дуже Вас прошу) я ніколи і мріями не ліз :pardon: Просто ще раз заявляю: ця влада стремить стати тоталітарною. Підводить під це законодавчу базу. Робить такі дії відносно своїх громадян, що для деяких із них 33-ті вже стали реальністю: людей катують, людей вбито. Не знаю, з чим Ви у мене дискутуєте: цитуєте ніби мене, а тоді ніби відкриваючи мені очі на правду :) пишите "так розумію, бачите небезпеку диктату демократії" - Ви, якщо можна, не з фантазіями про мої погляди, а зі мною дискутуйте. Тоді це дискусія або полеміка. А так... Просто пшик, видимість. А для чого валити цей режим - відповів. Якщо прийде тотальна демократія - виступлю і проти цього. В совісті зобовязаний. Перед Богом і людьми.
Експрес писав:...Хіба не краще довіритися Богу і молитвами просити про краще життя? ...

християнин одночасно діє і молиться. Християнин знає, що Бог діє його руками. І, попри всі зафіксовані історією українські проблеми, християнин перехрестившись Хамові (надіюсь Ви втаємничені) гетьманську булаву як віддав в демократичний спосіб, так і, маючи досвід життя під його керівництвом, так в демократичний спосіб і перехрестившись забере
Експрес писав:...більшість? Це ж і є демократія...?!

бачите - це не та більшість, про яку йдеться в демократії. Нмсд у нас зараз це та, про яку Маяковський писав, лише назву одної партії тре змінити на назву іншої
...Хочу

сиять заставить заново
1260 величественнейшее слово
"ПАРТИЯ".
Единица! -
Кому она нужна?!
Голос единицы
тоньше писка.
Кто ее услышит? -
Разве жена!
И то
если не на базаре,
1270 а близко.
Партия -
это
единый ураган,
из голосов спрессованный
тихих и тонких,
от него
лопаются
укрепления врага,
как в канонаду
1280 от пушек
перепонки.
Плохо человеку,
когда он один.
Горе одному,
один не воин -
каждый дюжий
ему господин,
и даже слабые,
если двое.
1290 А если
в партию
сгр_у_дились малые -
сдайся, враг,
замри
и ляг!
Партия -
рука миллионопалая,
сжатая
в один
1300 громящий кулак.
Единица - вздор,
единица - ноль,
один -
даже если
очень важный -
не подымет
простое
пятивершковое бревно,
тем более
1310 дом пятиэтажный.
Партия -
это...

З повагою, о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Експрес
дописувач
дописувач
Повідомлень: 143
З нами з: 10 травня 2013, 10:22

Re: Що таке Європа ?

Повідомлення Експрес » 06 лютого 2014, 15:42

Ігор В писав:українська влада хіба українська, хіба вона любить українську мову, чи культуру - російську так, але аж ніяк не українську.
Я до речі вас запитував, ваше ставлення, до того, якщо б діюча влада взяла і просто заборонила Греко-католицьку церкву, повідбирала б назад храми, то ви згідно Біблії підтримували б владу, так? .

Підтримував би? -Ні.
Моє завдання цій владі, як і будь-якій наступній, коритися.
"Кожен має підкорятися верховній владі, бо існуюча влада встановлена й призначена Богом. Отже, хто опирається владі, той протидіє тому, що було наказано Богом."
Ці рядки написав Апостол Павло після того, як був переслідуваний владою, битий, ув"язнений...Тобто йому в той час було куди скрутніше через владу, аніж нам сьогодні.
Але хіба є в цих рядках якісь виключення, особливі випадки для влади, яка не любить свою мову чи культуру? То чи ж ми розумніші від Павла, через якого Господь дав нам ці рядки?
Востаннє редагувалось 06 лютого 2014, 15:48 користувачем Експрес, всього редагувалось 1 раз.

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Що таке Європа ?

Повідомлення о.Олег » 06 лютого 2014, 15:45

Експрес писав:
о.Олег писав:.... і, якби Ви в такому свавільному тоні сварили (дискусією це назвати не можу - Ви не відповідаєте на дописи опонента; полемікою назвати не можу - Ви не полемізуєте, а просто поставили мою думку в контекст атеїста чи неукраїнців) когось з присутніх на Форумі дописувачів, Ваша участь у роботі Форуму була б зупинена, як і кожне намагання голосніше і голосніше викрикувати тезу "лише я правий і крапка"
З повагою, о.Олег


Колоду в моєму оці помітили, отче, а скалку в очах автора цих рядків?...:
о.Олег писав:Зрештою все вже Вам сказано і з Вами писаного остаточно виглядає - Революція переможе чи прийде загарбник: Ви ж всерівно будете відстоювати своє нерозуміння Божої волі, прикриваючи свою бездіяльність на вбивства людей Божих кавальцюванням Божого Слова відповідно до того, як Вам заманеться :( і зайди в Україну іноземне військо чи ще якийсь бандит стань при владі... наврят чи підійметесь на захист українського - одного із Божої скарбниці - народу. Слово Вам було дано і, якби не вбиті - говори людино в межах правил що хочеш. Зараз же... Це вже наруга/оправдання вбивств.

А де ж тут згадувана Вами полеміка, де відповіді на дописи опонента? Тут хіба що Вашої цитати Жванецького бракує:"а чтоб было точно по справедливости, делить будет именно он" :) .
Погодьтеся, написане вище - суб"єктивізм, Ваша думка, але ж ніяк не Істина в останній інстанції. А тон написаного саме такий. Не боїтесь, отче, так безапеляційно трактувати Божу волю?

я священик Христової Церкви. Тут без жодних назвиськ - відкрито, не під ніками. За свої слова і дії відповідаю. Перед Богом і Його людом. Так вже сталося, що Церква мене поставила відповідальним за цей Форум. Окрім мене відповідальними є і інші модератори. Які ще раніше хотіли заборонити дописувачу Іггор тут писати. Я взяв відповідальність на себе і певний час йому тут було дозволено писати. Зрештою - вирішили отак. Хоч саме мені належить допис, рішення не лише моє. Дуже прошу модерування коментувати лише в ПП. Тут заборонено
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Ігор В
дописувач
дописувач
Повідомлень: 106
З нами з: 27 вересня 2012, 10:33
Звідки: м. Тернопіль

Re: Що таке Європа ?

Повідомлення Ігор В » 06 лютого 2014, 17:39

Експрес писав:Підтримував би? -Ні.
Моє завдання цій владі, як і будь-якій наступній, коритися.

тобто заборону церкви, ви не підтримали б в душі, але офіційно сприйняли б це з покорою владі.
Мені не зовсім це зрозуміло, бо я бачу роздвоєння думки
Якщо б вам влада дала ключ і сказала закрити двері в церкву, то ви згідно вашої позиції це зробите, так?

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Що таке Європа ?

Повідомлення о.Олег » 06 лютого 2014, 17:55

Експрес писав:
Ігор В писав:українська влада хіба українська, хіба вона любить українську мову, чи культуру - російську так, але аж ніяк не українську.
Я до речі вас запитував, ваше ставлення, до того, якщо б діюча влада взяла і просто заборонила Греко-католицьку церкву, повідбирала б назад храми, то ви згідно Біблії підтримували б владу, так? .

Підтримував би? -Ні.
Моє завдання цій владі, як і будь-якій наступній, коритися.
"Кожен має підкорятися верховній владі, бо існуюча влада встановлена й призначена Богом. Отже, хто опирається владі, той протидіє тому, що було наказано Богом."
Ці рядки написав Апостол Павло після того, як був переслідуваний владою, битий, ув"язнений...Тобто йому в той час було куди скрутніше через владу, аніж нам сьогодні.
Але хіба є в цих рядках якісь виключення, особливі випадки для влади, яка не любить свою мову чи культуру? То чи ж ми розумніші від Павла, через якого Господь дав нам ці рядки?

що Ви :D Просто зовсім не обмежується Бог Павлом. Просто Ви знову говорите фразами протестантського марновірця в "лише Писання". А що Каже Бог про стосунки з людськими владами підвладних людей Вчить Христова Церква, яку Господь Зісланням Святого Духа нам всім Дарував. Що Вчить Бог устами Своєї Церкви вже подавалось.
З повагою, о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Що таке Європа ?

Повідомлення о.Олег » 06 лютого 2014, 18:04

Ігор В писав:
Експрес писав:Підтримував би? -Ні.
Моє завдання цій владі, як і будь-якій наступній, коритися.

тобто заборону церкви, ви не підтримали б в душі, але офіційно сприйняли б це з покорою владі.
Мені не зовсім це зрозуміло, бо я бачу роздвоєння думки
Якщо б вам влада дала ключ і сказала закрити двері в церкву, то ви згідно вашої позиції це зробите, так?

ну... мав би поступити, як всі Мученики. Мав би йти проповідувати аж до смерті, як той же Павло. Просто в усій цій нашій спробі продискутувати данну тему присутній... деякий абсурд прирівнювання часу, в якому Христос був прийнятий державами, і часу задовго перед тим. :Rose: Відповідно про відстоювання панування християнських принципів функціонування Держави тепер - йдеться, а тоді - ні. Слава Богу - Господь Установив Свою Церкву, яка Вчить, в різні часи відповідаючи на різноманіття небезпек
З повагою, о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

luksander
старець
старець
Повідомлень: 1023
З нами з: 11 грудня 2009, 17:23

Re: Що таке Європа ?

Повідомлення luksander » 07 лютого 2014, 06:54

о.Олег писав:мої міркування з приводу цієї таблички: вона в жодному разі не іронізує, а покликана нагадати про те, що ми, українці, (неодноразово голодували, але) пережили (штучно створений Голод для тих, хто переважно ні не оперався приходу до влади войовничих безбожників, ні не хотів покинути Бога і свій спосіб життя і примкнути до їхніх лав) і попереджає про те, що за умов тоталітарного режиму (до якого новими "законами" прямує Україна не за часів Кравчука/Кучми/Ющенка, а саме за Януковича - безвідносно до того, чи він має реальну владу) винищення неугодних обов`язково повториться.
З повагою, о.Олег


Нерозумність іронізування я наголошував через те, що в історії все сталося саме так, як сталося, і не варто спекулювати в даному випадку якимось гіпотетичними можливостями (здається, силовий спротив Голодомору був досить відчутним, і, на тих же східних теренах, селянські повстання придушувалися за допомогою армії).
Тоталітарність же режиму навряд чи якось змінилася за ці два місяці, просто у нього стає все менше необхідності в лицемірстві. І винищення неугодних – це той спосіб, в який цей режим прийшов до влади. Їх, неугодних, і таких, що просто випадково опинились в невдалий час в невдалому місці, сотні і сотні поховано по лісах, лісосмугах, закинутих шахтах, болотах… хоча, можливо, масштаби і зростуть саме тому, що маску знято і пропала потреба в лицемірстві, та й бойове побратимство бандитів і силовиків скріпилося спільними діями.

Ігор В
дописувач
дописувач
Повідомлень: 106
З нами з: 27 вересня 2012, 10:33
Звідки: м. Тернопіль

Re: Що таке Європа ?

Повідомлення Ігор В » 07 лютого 2014, 11:32

Експрес писав, що після повалення диктаторів в країні завжди стає гірше життя, то прошу хай він собі прочитає, як пішов з влади французький де Голь і чи стало краще після того у Франції

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Що таке Європа ?

Повідомлення о.Олег » 08 лютого 2014, 09:25

як на мене - в цю тему

Здравствуй, мальчик за серым щитом...

Здравствуй, мальчик за серым щитом,
Выполняющий мерзкий приказ!
Как же ты пожалеешь потом,
Что сегодня стреляешь в нас!

Ты кого защищаешь, сынок?
Тех, кто дал поглодать тебе кость?
Ну, зачем? Почему? Как ты мог?
Ты ведь в этой стране не гость!

Кучу денег притащишь домой,
Год не будешь вставать с дивана!
Только помни, на деньгах - кровь!
Кровь Сережёньки Нигояна!

Когда будешь лететь в Шарм - эль - Шейх,
Отдыхать после братоубийства,
За тобой потянется шлейф -
То проклятья за Юру Вербицкого!

Когда будешь лететь назад
И тащить шмотья чемоданы,
Не забудь, что это - глаза,
Те, что выбили на Майдане!

Когда будешь сыну и дочке
Покупать игрушки и велик,
Не забудь - это печень и почки,
Что отбили у вас в райотделе!

А когда квартиру получишь,
Голяком в теплой ванне ляг.
Вспомни парня, которого мучил
На морозе ваш толстый хряк!

Мальчик-мальчик… погоны померкнут,
Деньги кончатся… жизнь продлится!
И короткого слова «Беркут»
Ты до гроба будешь стыдиться!!!

УКРАЇНСЬКИЙ МАЙДАН.

Восстали гордые славяне
"Державних хлопцiв" супротив.
Следит за схваткой на Майдане
Весь мир, дыханье затаив.

"Шлях вiльний" свят для украинца.
Ему "брат старший" не указ.
Сама история творится
Сегодня на глазах у нас.

"Досягнення ОУН" не меркнут
Назло "бажанням" вов и вить.
Дубинками бессилен "Беркут"
К свободе тягу подавить.

В дыму над Киевом всё небо.
Экзамен вновь на смелость сдан.
"Як битися за правду треба" -
Учись, холуйский Кацапстан!

"Нема у промоскальцiв шансiв",
Когда здесь тысячи в строю.
"Потомки доблесних повстанцiв"
Не осрамили честь свою.

"I ригiв падають твердинi".
Вверх поднимается рука
Народа: "Слава Украине!
Героям слава на века!"

С уважением, Александр Бывшев
Россия, Орловская область, пос.Кромы
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Експрес
дописувач
дописувач
Повідомлень: 143
З нами з: 10 травня 2013, 10:22

Re: Що таке Європа ?

Повідомлення Експрес » 12 лютого 2014, 12:45

о.Олег писав:влада, що творить беззаконня кличе до християнської совісті відповісти. От і відповідаємо. Одна із заяв, яку роблю у власній совісті - влада злочинців є злочинною

Я також зроблю свою заяву: Залиште суд Богові. Злочинна чи не злочинна - Богові вирішувати, а не нам, людям.

о.Олег писав:Просто ще раз заявляю: ця влада стремить стати тоталітарною. Підводить під це законодавчу базу. Робить такі дії відносно своїх громадян, що для деяких із них 33-ті вже стали реальністю: людей катують, людей вбито...Якщо прийде тотальна демократія - виступлю і проти цього. В совісті зобовязаний. Перед Богом і людьми"

Я не роблю висновків щодо "кращості" якогось із режимів - чи то тоталітарного, чи то демократичого.
Я хочу наголосити, що політикою нехай займаються політики. Християнину тут робити нема чого.
Християнину показана його Дорога, його Правда і його Життя - Ісус Христос наш Господь.
Демократичний режим є для християнина найкращим? Тоталітарний режим є для християнина найкращим?
Той чи інший режим - це світські права, свободи, заможність, але аж ніяк не визначник духовного зростання. Для чого християнину/Церкві втручатися в політику/ світське життя? В Богові ми всі вільні в виборі, рівні в правах, багаті Його дарами.
Влада Ірода була тоталітарною, влада римських імператорів перших століть була тоталітарною. Менше катували, вбивали, переслідували ніж сьогодні?
Ні! Але ж що робили, до чого закликали Ті, на кого сьогодні рівняємось: Ісус Христос, Іван Христитель, Петро, Павло інші Апостоли. До повалення закликали?
Ні! До покори. Заперечте мені, отче, якщо не правий. Де хоча б натяк на заклик до бунту, до повстання, до протесту! Нема! Покора!!! Ось Їхній заклик.
Тож ми сьогодні мудріші від наших Вчителів?

Експрес
дописувач
дописувач
Повідомлень: 143
З нами з: 10 травня 2013, 10:22

Re: Що таке Європа ?

Повідомлення Експрес » 12 лютого 2014, 13:05

Ігор В писав:тобто заборону церкви, ви не підтримали б в душі, але офіційно сприйняли б це з покорою владі.
Мені не зовсім це зрозуміло, бо я бачу роздвоєння думки

Між обов"язком перед Богом і власним бажанням потрібно обирати перше.
Якщо я постановив собі постити тиждень, і не їсти м"яса, хоч дуже хочеться - хіба це роздвоєння думки?

Ігор В писав:Якщо б вам влада дала ключ і сказала закрити двері в церкву, то ви згідно вашої позиції це зробите, так?

Богові - Боже, кесарю - кесареве.
Політика, світська влада, державний устрій, режим, корупція, бідність, багатство... - на мою думку це і є кесареве.
А Боже - це те, як нас навчив жити Господь.
Безумовно виконання людського закону/наказу супроти Божих заповідей є гріхом.

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Що таке Європа ?

Повідомлення о.Олег » 12 лютого 2014, 13:17

Експрес писав:Я також зроблю свою заяву: Залиште суд Богові. Злочинна чи не злочинна - Богові вирішувати, а не нам, людям...

остаточний Суд людини - безперечно. Не зазіхаю. А вчинки людини, незалежно владна вона чи ні, в обовязковому порядку свободи моєї совісті і відповідальності за все сотворіння кличуть до моєї реакції А політикою займатися... Християнину Дана Заповідь йти і проповідувати, хрестити. І це завжди і всюди означало в тій чи іншій мірі лізти в політику. І навертати в усі часи найважче було до Христа вже хрещених людей, які говорячи гарні правильні слова чинять зло. Побілені гроби :( Стосовно ж Вчителів - Ви даремно навязуєте Христовій Церкві своє їх розуміння. Як Вчить Христос устами Своєї Церкви вже цитував
З повагою, о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Експрес
дописувач
дописувач
Повідомлень: 143
З нами з: 10 травня 2013, 10:22

Re: Що таке Європа ?

Повідомлення Експрес » 12 лютого 2014, 13:33

Експрес писав:
о.Олег писав:"Кожен має підкорятися верховній владі, бо існуюча влада встановлена й призначена Богом. Отже, хто опирається владі, той протидіє тому, що було наказано Богом."
Але хіба є в цих рядках якісь виключення, особливі випадки для влади, яка не любить свою мову чи культуру? То чи ж ми розумніші від Павла, через якого Господь дав нам ці рядки?

що Ви :D Просто зовсім не обмежується Бог Павлом. Просто Ви знову говорите фразами протестантського марновірця в "лише Писання". А що Каже Бог про стосунки з людськими владами підвладних людей Вчить Христова Церква, яку Господь Зісланням Святого Духа нам всім Дарував. Що Вчить Бог устами Своєї Церкви вже подавалось.
З повагою, о.Олег

Вже писав отче з цього приводу в "лише Писання".
Всі ми погоджуємося, що Бог є автором Святого Письма (Катехизм).
Отже те, що написано в Святому Письмі не може заперечуватися і написане є істинним.
Тому поясніть, отче, як слова ап. Павла ще можуть бути зрозумілі. Він каже: КОЖЕН має підкорятися верховній владі. Існуюча влада встановлена й призначена Богом (в т.ч. Кім Чен Уна, Януковича, Путіна, Обами, Ірода чи Нерона чи не так?). Хто опирається владі, той протидіє тому, що було наказано Богом (як бачимо без виключень).
В чому марновірство, отче? В вірі Слову Божому? Чому при посиланні на Святе Письмо замість розтлумачити зміст написаного чорним по білому - намагаєтесь подати опонента як марновірця? Якщо неправий - покажіть в якому місці помиляюся. Подайте своє розуміння цих Павлових слів!

Експрес
дописувач
дописувач
Повідомлень: 143
З нами з: 10 травня 2013, 10:22

Re: Що таке Європа ?

Повідомлення Експрес » 12 лютого 2014, 14:18

Ігор В писав:Експрес писав, що після повалення диктаторів в країні завжди стає гірше життя, то прошу хай він собі прочитає, як пішов з влади французький де Голь і чи стало краще після того у Франції


...Завжди гірше - такого не писав.

Можна ще привести приклад "успішної" революції в Грузії де знищення корупції і підвищення добробуту - очевидне.
Але не в заможності справа. В Скандинавів рівень життя - один з найвищих в світі - та чи сприяє це зміцненню християнських цінностей?
А Франція...звичайно вона стала економічно сильною державою, де заможність громадян не до порівняння вища за нашу. Але чи стало в Франції після де Голя міцніше християнство - це питання для мене насправді набагато важливіше.
Добробут, заможність - не ті цінності, до яких повинні прагнути. І якщо "гарне життя" сприяє виродженню християнства, то ну його те "гарне життя".
"Ліва" чи то "ліберальна" політика за назвою, але антихристиянська за своєю суттю - це те, що сьогодні бачимо у Франції. Як наслідок - одностатеві шлюби вже законні. Тому, повертаючись до Вашого запитання, чи краще стало жити у Франції ... як на мене - ні.

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Що таке Європа ?

Повідомлення о.Олег » 12 лютого 2014, 14:44

Експрес писав: ...В чому марновірство, отче? В вірі Слову Божому?...

ні, що Ви - марновірство у відірваному від Христової Церкви розумінні Слова. Як розуміє Христова Церква відносини з владою Вам подавав. Немає "мого" якогось особливого інакшого від Церкви Христової трактування Даного через Христову Церкву Святого Письма :Rose:
З повагою, о.олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).


Повернутись до “Церква і Суспільство”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 22 гостей