Життя в шлюбі без сексу

на будь-яку тему. Відповідати може кожен дописувач Форуму, за винятком тих, кому модератори заборонили це робити.

Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor

A.B.
новик
новик
Повідомлень: 12
З нами з: 29 серпня 2014, 09:09

Життя в шлюбі без сексу

Повідомлення A.B. » 13 жовтня 2017, 13:45

Знаєте, вже давно хотів написати, роки минули, і щоразу розумів, що немає сенсу. Зараз просто якийсь відчай, мабуть, збільшився - і таки написав. Це, якщо глобально, про сексуальні обмеження від церкви.

Ок. Ситуація така: моїй дружині зараз не можна вагітніти, лікарі забороняють. Це довга і сумна історія. Дітей у нас немає, різні лікування, і от зараз - не можна вагітніти, бо такий період. Дружина робить так, як каже церква - тобто кожен статевий акт має бути без контрацепції і з закінченням всередину жінки. Я вже мовчу там про якісь оральні методи і тд.

Таким чином сексу в нас немає вже десь так два місяці, і незрозуміло, коли буде. Так, при "відкритому" статевому акті в нас малі шанси завагітніти через проблеми зі здоров'ям, але, вони все ж є. І ризикувати я не буду, бо це надто страшно. Ми надто багато пройшли страждань, особливо страждань мої дружини...

І я от... навіть не знаю, що запитати, врешті. Позиція церкви мені очевидно зрозуміла і так само очевидно застаріла, але то нікого не цікавить тут. Тому... замість якогось запитання, я просто напишу, що це все руйнує нашу сім'ю, і моє життя. Та і дружини теж.

Замість того, щоб жити як нормальна одружена пара - ми живемо як співжителі. Перебиваюся якимись мастурбаціями, котрі перестали приносити задоволення, все ж не підліток вже. Давно...
Не розказуйте мені про духовну близькість, бо вона все ж не замінить банального сексу. Та і з нею, звісно, теж проблеми. Але то вже інша історія. А може і та сама, бо, хто зна, чому люди віддаляються одне від одного.

Отака от проста констатація. Може колись хтось це прочитає, і врахує, під час якогось собору, десь у 2400-му році. Врахує, що колишні правила поламали комусь життя.

Впевнений, що так і буде, тільки мені від того не легше.

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Життя в шлюбі без сексу

Повідомлення о.Олег » 14 жовтня 2017, 14:23

Слава Ісусу Христу!
Бог через свою Церкву вчить святості і жоден можливий Собор чи вчора чи сьогодні чи 2400-го року не заперечить цього навчання. Бог не "старіє". Загал, "всіх" інакше, аніж святості у взаєминах в сімейному співжитті вчити ніхто ніколи не буде. Інакше це вже буде не Христова Церква. Христове Вчення - це про святість. Все решта - наші будні, ситуації, можливі проблеми тощо - це в Сповідь. Вирішувати, як вам співжити - це Ваше і Вашої дружини. Нормально сповідник в такі речі (у Ваше ліжко) не мав би влазити: Ви самі в Сповіді констатуєте перед Богом, де не досягаєте Святості у своїх відносинах, жалкуєте за це, постановляючи працювати над тим, щоб Його не ображати.
З повагою, о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Аватар користувача
ShMariam
Модератор
Модератор
Повідомлень: 4653
З нами з: 06 грудня 2008, 14:08
Звідки: Львів

Re: Життя в шлюбі без сексу

Повідомлення ShMariam » 15 жовтня 2017, 16:38

A.B. писав:... Це довга і сумна історія. Дітей у нас немає, різні лікування, і от зараз - не можна вагітніти, бо такий період.

Співчуваю :(
Для лікування безпліддя можу порекомендувати п. Зореславу Городенчук зі Львова - вона лікар і практикуюча католичка, поважає погляд Церкви на статеве життя і плідність, точно не порадить щось "не те".
Важливо!Може врятувати життя: http://forum.ugcc.org.ua/viewtopic.php?f=3&t=97&p=56358#p56281

A.B.
новик
новик
Повідомлень: 12
З нами з: 29 серпня 2014, 09:09

Re: Життя в шлюбі без сексу

Повідомлення A.B. » 17 жовтня 2017, 21:29

о.Олег писав: Вирішувати, як вам співжити - це Ваше і Вашої дружини. Нормально сповідник в такі речі (у Ваше ліжко) не мав би влазити: Ви самі в Сповіді констатуєте перед Богом, де не досягаєте Святості у своїх відносинах, жалкуєте за це, постановляючи працювати над тим, щоб Його не ображати.
З повагою, о.Олег


Дякую Вам, отче, за відповідь. Хоч я нічого не розумію в поняттях святості, і перша частина Вашої відповіді мені мало зрозуміла. Я не святий, і не буду. Я намагаюся жити так, щоб робити хороші речі, а не погані. Абсолютно щиро Вам це кажу.
Але я ніколи не думав, що в моє сексуальне життя втрутиться церква. Я ніколи не думав, що виявиться, що є ціла купа рекомендацій, як ЦЕ робити. І я, пробачте, але не сприймаю того всього.

А моя дружина - в якийсь момент, в пошуках вирішення проблеми з невагітністю - звернулася до церкви, до молитов, чудотворних ікон і тд. Я її підтримував, як міг. Ми їздили по різних церквах, монастирях... Я з великою повагою ставлюся до таких речей.

Але... далі ставало складніше. Вагітність не наступала, а моя кохана ставала все більш і більш, як би то сказати... Заглиблювалася в релігію. Вона знайшла собі духівника, котрий теж вельми запальний, і вельми радикальний. Саме він, очевидно, і навчив її багатьом "тонкощам", у тому числі і в плані інтиму. Виявилося, що багато всього не можна.

Тривалість її вранішніх та вечірніх молитов зараз десь година. Година вранці і година ввечері. Вранці мабуть більше, я не знаю, бо йду до роботи швидше. Всілякі пости. Ок, я розумію. Мені то не дуже спершу подобалося, але потім я звик, і якось по іншому на те все подивився трохи, і тепер в нас мало суперечок з приводу меню. Хоча моя кохана, звісно, і тут попереду всієї планети - якщо піст в четвер - то в нас наступає з 18 години середи. Бо вже, бачте, в церкві почали правити. Але в четвер в 18 годині він, звісно, не закінчується - бо то ж ще піст)). Трохи смішно, трохи сумно. Але то я прийняв. По різному, але прийняв.

Далі стало знову складніше - ми вже не ходимо на якісь концерти в піст. Та і в театр теж. Та і коли я хочу пограти на гітарі - вона на мене дивиться з осудом.
Наприклад, Піккардійська Терція завжди перед новим роком їздить з туром, з колядками. Ми не йдемо, бо це ж у піст. Я не розумію, чим я нашкоджу і кому, якщо піду на хороший концерт. Врешті, я не на танці йду. І до того ж, через таких сильно мудрих, як ми - менше людей іде на хороших артистів. А на всіляке сміття - там знаходиться вдосталь бажаючих, бо їм слово "піст" мало про що говорить.

Далі ставало складніше. Додавалися якісь ще обмеження, обмеження... Я не розумію - сенс християнства в тому, щоб заборонити собі все? Так? Тоді я стану кращим?

У нас стало геть мало спільних тем для розмов. Я така людина, що коли відчуваю, що співрозмовник - не моя аудиторія, то я просто мовчу. І от тепер я вдома мовчу, бо не знаю, що казати. А вона каже, що їй важко, бо я мовчу...

Я казав їй не раз - ніхто ще не показував мені християнство і церкву з настільки неприглядного боку, як ти. Ти - краща антиреклама. ВОна ображається. А що я маю казати? Солодку брехню?

Я не розумію, яка різниця кому, як я живу зі своєю жінкою. Я не вимагаю чогось надзвичайного. Я хочу мати в ліжку ту, з котрою я одружився. Коли вона може завагітніти - це ще одне питання... але коли вона НЕ МОЖЕ, і більше того - ЗАРАЗ НЕ МОЖНА вагітніти... І ми вже третій місяць тупо співживемо в одній кімніта - це що, норма?! Це так хоче Бог?

Господи, ми ні про що стільки не сварилися, скільки через секс і церковні рекомендації до нього. Це так хоче Бог? Справді? Хтось у тому певен?

Насправді, я у відчаї, якщо чесно. Це вже руйнує все моє життя. Я почуваюся зле, психологічно зле. Вкрай зле. Вже навіть коли злюся - то виникають больові відчуття в певних ділянках тіла, я вже помітив цю закономірність. Лікар порадив заспокійливі, пив, але щось не відчував результату. Як жити далі - я не знаю.
Якби в мене не був такий спокійний характер - все б давно закінчилося, чесно. Просто я надто м'який, і не хочу робити комусь боляче. Їй. Своїм батькам. А може варто було давно все це припинити. І це не тому, що вона мені стала якась байдужа, чи що... Просто тому, що я не розумію, як далі жити разом. Поміж нами - церква, і церква для моєї дружини важливіша. У всьому.

Отаке в мене бачення ситуації.

P.S. Ви кажете - "нормальний сповідник не мав би влазити". Ваші б слова - та Богу у вуха.
Та, розумієте... різні ще є люди. Одній жінці скажи, що якісь там інтимні, скажім так, шалості - є не дуже то правильними... А вона те пропустить повз вуха. Але моя кохана - це не той випадок. Я, чесно, трохи в шоці завжди, від її прямоти і прямолінійності. От їй скажуть в церкві не їсти - вона буде не їсти. Скажуть не вдягати штани - все. Капець штанам. О, штани! Ще одна історія. Вона їх тепер не носить. Мерзне, як цуцик - але у спідниці. І обов'язково довгій. Нижче колін полюбе. Прошу - вдягни ВДОМА щось коротке, я так люблю твої ніжки бачити - не вдягає. Розумієте? Вдома. Нікого немає, ми самі живемо. Ніхто до нас не приходить, бо кому такі нудотики здалися. МИ ДВОЄ!!! Не вдягає короткий халат. Непристойно типу... Ну от як так жити далі?

Коли в церкві запровадили молитву за Україну в 21 годині - моя кохана спершу перевіряла різні годинники, не знаючи, по котрому точніше показує 21 годину. Розумієте? Ну не можна таким людям навіювати щось. Вони все сприймають однозначно.

Я не знаю, чого я від Вас можу очікувати. Ви навряд чи скажете мені - "та займайтеся коханням так, як зараз вам треба, і все". Я розумію Вас, Вас так вчили, і не Ви будете те вчення заперечувати. Я просто це мусив десь комусь розказати. Бо це, знаєте, із тої категорії, що "ні самому подивитися, ні комусь показати". Це заганяє мене в депресію. Я не розумію, заради чого я взагалі живу, і щодня вимотуюся на своїх роботах. Насправді я це не для себе роблю. Я це роблю для інших. Для неї, зокрема.

Взамін я хочу, щоб мене просто любили, як люблять жінки чоловіків. Не борщем. Не картоплею з м'ясом. З куховарством у неї все чудово. Ні, я хочу жити як нормальна людина, і бачити, що моя жінка хоче бути зі мною в ліжку. Це для мене важливо. Хоче бути, а не виконує подружній обов'язок із врахуванням методичок з церкви.

Не відчуваю, що мені стало легше від того, що описав частину своїх проблем. Хіба може на крапельку. Пробачте, що так багато літер.
Я просто в глибині душі вірю, що колись і церква зміниться, і викине те, що є запліснявілим середньовіччям - зі свого життя. Так мусить бути. І мої листи - це ще міліметр на тому багатокілометровому шляху.
Востаннє редагувалось 17 жовтня 2017, 21:56 користувачем A.B., всього редагувалось 1 раз.

A.B.
новик
новик
Повідомлень: 12
З нами з: 29 серпня 2014, 09:09

Re: Життя в шлюбі без сексу

Повідомлення A.B. » 17 жовтня 2017, 21:43

Хочу таки деталізувати... бо може я плутано пояснюю. Я не дуже хотів переходити до анатомічних подробиць, але, певне, без цього ніяк.

Ми не можемо завагітніти, але шанси ще наче є. Але зараз, після певного етапу - НЕ МОЖНА. Секс можна, вагітніти - ні.
Дружина каже: "От, в мене "плідні дні" минуть - і тоді будемо займатися. Але! відкритий! статевий акт, і з фінішем в мене!, і без презерватива! Бо то так правильно, бо кожен секс має бути спрямований на зачаття... "

Отче, чи ж не божевілля це? Тобто нам не можна вагітніти, але ми будемо без презерватива і всередину?!?! Бо так написано десь?!?! Хоч при тому, в той період жінці завагітніти - шансів мінімум, бо ви ж розумієте, овуляція, і все таке. Але ми будемо все рівно РОБИТИ ВИГЛЯД, що ми займаємося коханням не тому, що ми любимо одне одного, а ніби то ми плануємо дитину зачати.

Чисте божевілля. Високої проби.

Я розумію, що ймовірність завагітніти для нас в той період - вкрай низька. Але можуть бути помилки. Ніхто не знає точно, коли овуляція, і тд. І я не буду так ризикувати, бо, отче, ми пройшли дуже багато страждань, і в першу чергу - її страждань. То окрему книгу можна написати!!! Я не буду іти на цей ризик через те, що, бачте, презервативи поза церковним законом!
Через те, що бачте - перерваний статевий акт - поза церковним законом! І навіть тоді, коли НЕ МОЖНА вагітніти - вони поза церковним законом. Тобто мучтеся, гризіть одне одного - тільки не отримуйте задоволення.

Значить, цей світ не для мене. Або я не для нього. Я не можу жити в маразмі.

A.B.
новик
новик
Повідомлень: 12
З нами з: 29 серпня 2014, 09:09

Re: Життя в шлюбі без сексу

Повідомлення A.B. » 17 жовтня 2017, 21:51

ShMariam писав:
A.B. писав:... Це довга і сумна історія. Дітей у нас немає, різні лікування, і от зараз - не можна вагітніти, бо такий період.

Співчуваю :(
Для лікування безпліддя можу порекомендувати п. Зореславу Городенчук



Дякую. Мабуть ми вже знаємо всіх лікарів західної України.
Знову ж таки - на "ін вітро" дружина не піде. Тому ми ідемо по муках далі. Чесно, після останнього етапу, і глибокого розчарування - я вже не певен, що я хочу ще раз пробувати щось. Це надто боляче мені. А як це боляче було тій, котру я взяв за дружину, і котру я люблю - це краще не знати.

Коли я стояв в душі, у ванній, закрившись, і ридав там, щоб мене не бачив ніхто - я зрозумів сенс фрази "ворогу такого не побажаєш". Я казав - Господи, я не побажаю цього ворогові, нащо ж ти так...

Я справді не побажаю такого ворогові. А поняття ворога зараз в українців дуже викристалізувалося. Але чесно, навіть тим, хто нас вбиває - я б такого не бажав пережити...

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Життя в шлюбі без сексу

Повідомлення о.Олег » 18 жовтня 2017, 11:16

немає якогось-там "вчення" Церкви у тому, як Шлюб провадить своє особисте життя. Не знаю чому так склалося, але - це вибір Вашої дружини, а не наказ Церкви "не ходити в короткому халатику перед своїм чоловіком". Навіть, якщо припустити, що той духівник, про якого Ви згадали, щось такого/інше Вашій дружині сказав/вчив - не лише, як я зазначав вище, "нормально сповідник в такі речі (у Ваше ліжко) не мав би влазити", а й не кожна людина впустить у своє інтимне життя духівника з порадами "тонкощів". Ваша дружина впустила. Припустити існування вар`ята-сповідника я грішний можу, але безперечним фактом з того, що Ви Тут пишете, проглядає особливість переконань Вашої дружини. Бог і Його Церква нічого такого від людини сімейної не вимагають.
Ви говорите про картину свого життя зі своєю дружиною вцілому і це недивно, однак для розуміння ситуації маємо розуміти, що Христова Церква запрошує віруючих до Посту і безперечно - так: варта відмовитись від посіщень концертів у такі періоди. Запліднення in-vitro супроводжується вбивством "непотрібного матеріалу" (зародків), тому і не можна ("не вбий"). Однак із того, що Ви тут пишете про поведінку/погляди своєї дружини: не думаю, що тут невикривлене розуміння Вашою дружиною Бога. Хто на формування у неї таких переконань має вплив не знаю і, можливо, і той духівник, що Ви про нього згадали, але, погодьмося - на кожного з нас маса людей, ідей, засобів намагається впливати, але лише "хтось" вплинув (не всі) і те, що так сталося, кардинальність прояву таких впливів говорить про саму людину, про її вразливість на ті чи інші подразники. Працювати з тим, хто впливає, зі "світом впливів" ні Ви ні я ні хто інший не зможемо. Працювати треба над самою людиною. У Вашому випадку - Ви над Вашою дружиною. А для цього, так виглядає, Вам варта вчитися, пройти курс Катехизму. Якщо Ви в Львові - можете пробувати якусь вечірню програму Катехитично-педагогічний Інститут при УКУ. З специфічних Ваших запитань пораджу придбати "легші" книжки з подружньої етики, що їх видає "Свічадо" а вже тоді "важче", наприклад http://theologia.ucu.edu.ua/en/knygy/78 ... go-zhyttja , https://ucu.edu.ua/news/moralna-katehyz ... -pytannya/
Розумію, що виглядає важко, але Ви любите Вашу дружину і не думаю, що існує інший шлях, окрім того, щоб саме Вам стати авторитетом у питанні моралі в вашій сім`ї
З повагою, о.олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Аватар користувача
ShMariam
Модератор
Модератор
Повідомлень: 4653
З нами з: 06 грудня 2008, 14:08
Звідки: Львів

Re: Життя в шлюбі без сексу

Повідомлення ShMariam » 18 жовтня 2017, 18:17

Щодо того, що не можна вагітніти... Можу "потішити", що стриманість - майже єдиний спосіб точно не завагітніти. Бо і використання неабортивних засобів контрацепції - часто не є надійнішим природного методу розпізнавання плідності, якщо при цьому не використовувати засобів, які мають ранньоабортивну дію з певною долею ймовірності (повірте, знаю, про що пишу: анонімні жіночі форуми рясніють дописами типу: "Переконайте мене, що я не завагітніла!" - бо використовувалася контрацепція, але був "прокол"). Тому навіть з тієї причини краще природні методи в дуже строгій версії або навіть з тестами на визначення овуляції.

Інша річ, що від природніх методів деколи нема толку - при окремих хворобах, збоях і гормональному лікуванні. :( В окремих випадках також необхідна стриманість - застосування гормональних засобів, які мають ранньоабортивну дію (принаймні так мені казала викладач біоетики, кандидат наук), або навіть відновлення циклу (одна пара свідчила, що свідомо не допускали вагітності у період після лактаційної аменореї, бо зачаття могло бути, а з ним і мікровикидень, бо могло не бути імплантації - вони визначили, що в цей період була дуже коротка лютеїнова фаза).

До речі, є одна ситуація, коли ін вітро - дуже хороша річ: коли "всиновлюють" чужий "покинутий" ембріон, приречений на загибель. Правда, я би напр. (якби була в такій ситуації) такого не робила б, якби була проблема з імплантацією чи виношуванням (бо свідомо прирікати зачатих дітей на загибель - якось воно не то...). В Україні договір на зберігання ембріонів підписують на 5 років, а якщо біологічна мати його не продовжить, ембріони можуть навіть знищувати :(

Відносно ін вітро з власних клітин - навіть не думайте, то насрізь абортивна технологія. :( . Бо навіть якщо припустити, що жінка підсадить всі-всі ембріони (більшість так і роблять, але дехто залишає), якщо в жодному випадку не допустить аборту при багатоплідній вагітності (а взагалі підсаджування двох і більше ембріонів - то або вони гинуть до імплантації, або вагітність розвивається, але проблемно і з загрозою, або роблять редукцію одного плоду :( ), то все одно ймовірність виживання ембріонів сильно зменшується через заморожування і зберігання в холодильнику... А деяких "дефектних" ембріонів в клініці не захочуть ні підсаджувати, ні заморожувати (селекція), хіба може як того вимагати.... Крім того, при ЕКЗ використовують генетично "гірші" яйцеклітини, ніж в природньому циклі, бо в кожному циклі відбувається природний відбір - дозріває кілька фолікулів, але лише найкращий дає яйцеклітину. А при стимуляції дозріває зразу багато фолікулів і всі дають яйцеклітини. Ще частина ембріонів гине в процесі підсаджування (має значення навіть вміння і акуратність лікаря). А ще в окремих випадках навіть роблять аборт, бо стимуляція має такий негативний вплив на здоров'я жінки, що в неї починаються жахливі проблеми зі здоров'ям і при цьому роблять аборт довгожданої дитини... Хоча причини аморальності ЕКЗ - не лише загибель ембріонів. Там ще проблема в тому, що ніби "змушуємо" Бога творити...

Ех, такий довгий "пролайферський" коментар,ще напишу про "штани" : яка причина того, що це раптом стало гріхом? Авторитет священика? Та якщо на то пішло :) , то правильніше буде (з моєї точки зору як дослідника) зібрати інформацію в різних священиків і... усереднити їх поради. Якщо вона так зробить,то штани вдягне гарантовано. (я не лише про штани тут пишу - думаю, мене розумієте. Інша річ, що інші священики не будуть влазити в різні деталі, як писав о.Олег. Тому питання співжиття вирішуйте так, як радив о.Олег, щодо несерйозних питань типу штанів поясніть їй, що думки священиків розходяться :) . Щодо правил дотримання посту, то знайдіть партикулярне право в інтернеті ).

А взагалі я Вашу дружину розумію - ми з нею схожі (з тою різницею, що в мене нема такої сили волі і я страшенно лінива - від того, будучи перфекціоністкою, багато речей спрощую).

П.С. Якщо причина невагітнення має гормональну природу то вам, мабуть, вже тисячу разів говорили, як важливо розслабитися і заспокоїтися (саме тому деякі жінки вагітніють після усиновлення, бо вже заспокоюються). Розумію, для перфекціоніста то - на грані фантастики, але то необхідно...
Важливо!Може врятувати життя: http://forum.ugcc.org.ua/viewtopic.php?f=3&t=97&p=56358#p56281

A.B.
новик
новик
Повідомлень: 12
З нами з: 29 серпня 2014, 09:09

Re: Життя в шлюбі без сексу

Повідомлення A.B. » 18 жовтня 2017, 21:40

[quote="о.Олег"]
Не до кінця розумію.
З одного боку Ви пишете, що наче "перебір" є у нашому з дружиною житті, а з іншого - рекомендуєте мені стати таким, як вона? Я проглянув зміст тих книг, точніше однієї. Ви справді думаєте, що... що оце мені треба? Хоча, навіть якщо Ви так думаєте - я їх не маю бажання вивчати. Отче, я не хочу іти в монастир, я не мрію бути священиком.
Я хочу жити як звичайна людина.
Моя сім'я руйнується. Дружина зараз пішла в сльозах з квартири, подихати. Каже, їй зі мною зле дихається. Почали говорити, вона вважає, що я маю просто терпіти, і все. А я так не можу. Вона образилася на мою репліку, і пішла.

Це все насправді, певне вже не має шансів, і тільки через те, що вона не подасть на розлучення через церкву, а я не можу себе пересилити - це все, можливо, триватиме.

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Життя в шлюбі без сексу

Повідомлення о.Олег » 19 жовтня 2017, 05:49

A.B. писав:
о.Олег писав:Не до кінця розумію.
З одного боку Ви пишете, що наче "перебір" є у нашому з дружиною житті, а з іншого - рекомендуєте мені стати таким, як вона? Я проглянув зміст тих книг, точніше однієї. Ви справді думаєте, що... що оце мені треба? Хоча, навіть якщо Ви так думаєте - я їх не маю бажання вивчати. Отче, я не хочу іти в монастир, я не мрію бути священиком.
Я хочу жити як звичайна людина.
Моя сім'я руйнується. Дружина зараз пішла в сльозах з квартири, подихати. Каже, їй зі мною зле дихається. Почали говорити, вона вважає, що я маю просто терпіти, і все. А я так не можу. Вона образилася на мою репліку, і пішла.

Це все насправді, певне вже не має шансів, і тільки через те, що вона не подасть на розлучення через церкву, а я не можу себе пересилити - це все, можливо, триватиме.

щоб розібратись у чому саме неправа Ваша дружина, Вам треба знати, що Хоче від людини Бог, а що придумала Ваша дружина. Жодного "монастиря" Бог (Бог... дуже Розумний :) ) від одруженої людини не хоче.
З повагою, о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

A.B.
новик
новик
Повідомлень: 12
З нами з: 29 серпня 2014, 09:09

Re: Життя в шлюбі без сексу

Повідомлення A.B. » 22 жовтня 2017, 14:52

Я би волів чути більш прості відповіді. Але дякую і за ті.

Хочу все ж ще раз уточнити, бо Ви не згадали того прямо - ота якась, з дозволу сказати, норма, про те, що кожен статевий акт між чоловіком і жінкою має бути конче завершений в жінку (в її лоно), щоб теоретично вона могла завагітніти - таке дійсно десь прописано? А якщо їм не можна вагітніти зараз (традиційною медициною)? То хай терплять?
А якщо (наприклад) вони не хочуть зараз третю (п'яту, десяту) дитину? Ну, вирішили, що то вже межа?
А якщо в жінки і так неплідні дні за всіма як християнськими так і медичними методиками? Це все рівно діюча норма? Я хочу знати позицію церкви. Хоч то не означає, що я здатен її зрозуміти.

Вибачте за анатомічність, я справді того не прагну, але, бачу, по іншому ніяк не допитатися. А вчити цілу грубезну книжку, де все від сотворення світів, вибачте, нема ні бажання ні часу заради того одного питання.

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Життя в шлюбі без сексу

Повідомлення о.Олег » 27 жовтня 2017, 10:55

A.B. писав:Я би волів чути більш прості відповіді. Але дякую і за ті.

Хочу все ж ще раз уточнити, бо Ви не згадали того прямо - ота якась, з дозволу сказати, норма, про те, що кожен статевий акт між чоловіком і жінкою має бути конче завершений в жінку (в її лоно), щоб теоретично вона могла завагітніти - таке дійсно десь прописано? А якщо їм не можна вагітніти зараз (традиційною медициною)? То хай терплять?
А якщо (наприклад) вони не хочуть зараз третю (п'яту, десяту) дитину? Ну, вирішили, що то вже межа?
А якщо в жінки і так неплідні дні за всіма як християнськими так і медичними методиками? Це все рівно діюча норма? Я хочу знати позицію церкви. Хоч то не означає, що я здатен її зрозуміти.

Вибачте за анатомічність, я справді того не прагну, але, бачу, по іншому ніяк не допитатися. А вчити цілу грубезну книжку, де все від сотворення світів, вибачте, нема ні бажання ні часу заради того одного питання.

дуже перепрошую, але у Вас проблеми не із подружнім статевим актом (також перепрошую), а з Подружжям. Перефразую: я/Христова Церква не є консультантами зі статевого акту Вашого Подружжя. Хочете замкнути свою увагу саме на статевому вимірі власного Шлюбу - воля Ваша. Але це, боюсь, ні до чого доброго Ваш Шлюб не приведе. Позаяк ложе - це важлива, але лише частинка Шлюбу.
З повагою, о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Іггор
активний учасник
активний учасник
Повідомлень: 252
З нами з: 01 жовтня 2013, 01:03

Re: Життя в шлюбі без сексу

Повідомлення Іггор » 30 жовтня 2017, 01:18

A.B. писав:Хочу таки деталізувати... бо може я плутано пояснюю. Я не дуже хотів переходити до анатомічних подробиць, але, певне, без цього ніяк.

Ми не можемо завагітніти, але шанси ще наче є. Але зараз, після певного етапу - НЕ МОЖНА. Секс можна, вагітніти - ні.
Дружина каже: "От, в мене "плідні дні" минуть - і тоді будемо займатися. Але! відкритий! статевий акт, і з фінішем в мене!, і без презерватива! Бо то так правильно, бо кожен секс має бути спрямований на зачаття... "

Отче, чи ж не божевілля це? Тобто нам не можна вагітніти, але ми будемо без презерватива і всередину?!?! Бо так написано десь?!?! Хоч при тому, в той період жінці завагітніти - шансів мінімум, бо ви ж розумієте, овуляція, і все таке. Але ми будемо все рівно РОБИТИ ВИГЛЯД, що ми займаємося коханням не тому, що ми любимо одне одного, а ніби то ми плануємо дитину зачати.

Чисте божевілля. Високої проби.

Я розумію, що ймовірність завагітніти для нас в той період - вкрай низька. Але можуть бути помилки. Ніхто не знає точно, коли овуляція, і тд. І я не буду так ризикувати, бо, отче, ми пройшли дуже багато страждань, і в першу чергу - її страждань. То окрему книгу можна написати!!! Я не буду іти на цей ризик через те, що, бачте, презервативи поза церковним законом!
Через те, що бачте - перерваний статевий акт - поза церковним законом! І навіть тоді, коли НЕ МОЖНА вагітніти - вони поза церковним законом. Тобто мучтеся, гризіть одне одного - тільки не отримуйте задоволення.

Значить, цей світ не для мене. Або я не для нього. Я не можу жити в маразмі.

Цей світ, світ брехні та лицемірства. Згадайте як Ісус викривав фарисеїв, найсвятіших та наймудріших серед народу Ізраїлю. Нема часу? Фільми на ютубі мають бути. Але жити треба, треба здобувати царство Боже, ну хоча б в своїй маленькій родині.
Я співчуваю Вам теж. Не стільки тому що був молодим, і можу зрозуміти добре Ваші проблеми, більше через те що ваша половинка потрапила під сильний вплив, що довіряє вона вже не Вам. Тепер їй дуже лагіне та добре слово потрібне, забудьте образи, не дорікайте нічим. Любов -лагідна, не надимається, не шукає свого, все терпить, у все (добре) вірить, всього надіється

Як добре написав о.Олег, розібратися б, чого хоче Бог від людини. Саме БОГ, а не церковний закон. Чи хоче такого Бог, щоб люди страждали? Чи хоче щоб жінки народжували аж геть до кінця репродуктивного віку? Чи саме в цьому і є суть святості? Чи може святість у лицемістві? Бо хіба ті що захищають подібні закони завши багатодітні родини мають? Чи це не ті, про котрих Ісус казав: В'яжуть тяжкі, не під силу тягарі й кладуть людям на плечі; самі ж і пальцем своїм рушити не хочуть. ...? І що ж вони для нас, Ісус: Горе вам, книжники та фарисеї, лицеміри, що людям замикаєте Царство Небесне! Самі не входите й не дозволяєте ввійти тим, які бажали б увійти. (Мт 23:1-13)

Взагалі: Я цікавився Біблією, і не розумію на чому основані подібні заборони, як то презерватива наприклад. Не вважаю їх використання гріхом.

A.B.
новик
новик
Повідомлень: 12
З нами з: 29 серпня 2014, 09:09

Re: Життя в шлюбі без сексу

Повідомлення A.B. » 31 жовтня 2017, 15:17

о.Олег писав: дуже перепрошую, але у Вас проблеми не із подружнім статевим актом (також перепрошую), а з Подружжям. Перефразую: я/Христова Церква не є консультантами зі статевого акту Вашого Подружжя. Хочете замкнути свою увагу саме на статевому вимірі власного Шлюбу - воля Ваша. Але це, боюсь, ні до чого доброго Ваш Шлюб не приведе. Позаяк ложе - це важлива, але лише частинка Шлюбу.
З повагою, о.Олег


Я не хочу замкнути свою увагу на статевому вимірі, я хочу почути відповіді. Тому що через ці от твердження, котрі я описав вище - моє життя летить шкереберть. А Ви - ходите довкола, і пишете двозначні сентенції. Це мені не допомагає.

Я чудово розумію, що у мене проблеми зі шлюбом, але ці проблеми - на 90% через проблеми в сексі. Я вже писав - наші найгірші сварки саме через це. Так, у нас різні, мабуть, темпераменти. Але ми б могли жити значно краще і щасливіше, якби не почалися всі ці заборони. Я не вимагаю нічого неймовірного від моєї дружини.
І ці проблеми прийшли від церкви. Саме звідти моя дружина принесла оці всі ідеї.

Хто від цього став щасливішим? Ми нещасні, обоє зараз. І я не бачу виходу із цієї ситуації. Дописувач вище підмітив вірно - вона вже мені не довіряє, і мене не чує. Вона чує тільки церковні закони, котрі в її уяві отакі. Ми маємо займатися сексом в якісь певні дні, і певним чином. А мене виводить із себе сама ІДЕЯ влізати в ліжко до подружньої пари і керувати тим процесом!!!

Тому, отче, поясніть мені чітко - чи є дійсно такі речі в церковних вимогах до подружжя, чи це перекручені речі? Я що, маю закінчити богословські курси, щоб самому розібратися, так Ви вважаєте? Якщо Ви не можете цього пояснити - то, будь-ласка, порадьте, куди звернутися, ДО КОГО. Хто в УГКЦ є визнаним авторитетом із таких питань?

На мою думку - це остання надія. Якщо якийсь священик пояснить моїй дружині, що церква, як Ви пишете - не регулює питання статевого життя подружжя. От прямо так і скаже, при зустрічі. Я не бачу іншого виходу. Я намагаюся якось врятувати все, я не пишу Вам заради дурної цікавості, чи щоб потролити. Тому прошу відповіді.

Аватар користувача
ShMariam
Модератор
Модератор
Повідомлень: 4653
З нами з: 06 грудня 2008, 14:08
Звідки: Львів

Re: Життя в шлюбі без сексу

Повідомлення ShMariam » 31 жовтня 2017, 21:41

A.B. писав:
Я не хочу замкнути свою увагу на статевому вимірі, я хочу почути відповіді. Тому що через ці от твердження, котрі я описав вище - моє життя летить шкереберть. А Ви - ходите довкола, і пишете двозначні сентенції. Це мені не допомагає.

Відповіді на Ваше питання не знаю, але якщо життя летить шкеребеть, то хіба не легше купити пачку тестів на визначення овуляції, якщо не довіряєте повністю природному методові? (та я нічого не кажу, якщо дійсно категорично не можна вагітніти, то не можна). Хіба що в дружини буває незвичайно коротка фолікулярна фаза, що назагал малоймовірно, або овуляція не зрозуміло коли...

A.B. писав:А якщо (наприклад) вони не хочуть зараз третю (п'яту, десяту) дитину? Ну, вирішили, що то вже межа?
Такі пари використовують ПМРП. Так, ймовірність завагітніти є (як і при всіх інших методах крім, хіба, стерилізації, та то...), але вона невелика, якщо строго до того підходити (і якщо цикл не є якимось непередбачуваним чи коротким).


Іггор писав:Чи хоче щоб жінки народжували аж геть до кінця репродуктивного віку? Чи саме в цьому і є суть святості? Чи може святість у лицемістві? Бо хіба ті що захищають подібні закони завши багатодітні родини мають?
Невже Церква таке каже? Не маніпулюйте, будь ласка. Люди спокійно народжують стільки дітей, скільки хочуть (двоє напр.), а потім використовують ПМРП замість тих же презервативів (які будуть в багатьох випадках ненадійними без абортивних екстренних таблеток :( ), чи абортивних спіралей і абортивних гормон. засобів. (Контрацептивне мислення "дитина не потрібна" тісніше пов'язане з абортами :( , ніж про це замислюються )
Важливо!Може врятувати життя: http://forum.ugcc.org.ua/viewtopic.php?f=3&t=97&p=56358#p56281

A.B.
новик
новик
Повідомлень: 12
З нами з: 29 серпня 2014, 09:09

Re: Життя в шлюбі без сексу

Повідомлення A.B. » 31 жовтня 2017, 23:40

ShMariam писав:Відповіді на Ваше питання не знаю, але якщо життя летить шкеребеть, то хіба не легше купити пачку тестів на визначення овуляції, якщо не довіряєте повністю природному методові? (та я нічого не кажу, якщо дійсно категорично не можна вагітніти, то не можна).


Мене цікавить виключно точка зору священика (як особи офіційної) і церкви, а не Ваша точка зору. Пробачте.
Все те, що Ви пишете - я вже знаю. І от з цими чудовими знаннями - я опинився тут, із таким станом речей, і таким станом душі. Наразі дякую.

A.B.
новик
новик
Повідомлень: 12
З нами з: 29 серпня 2014, 09:09

Re: Життя в шлюбі без сексу

Повідомлення A.B. » 31 жовтня 2017, 23:51

ShMariam писав:
Іггор писав:Чи хоче щоб жінки народжували аж геть до кінця репродуктивного віку? Чи саме в цьому і є суть святості? Чи може святість у лицемістві? Бо хіба ті що захищають подібні закони завши багатодітні родини мають?
Невже Церква таке каже? Не маніпулюйте, будь ласка. Люди спокійно народжують стільки дітей, скільки хочуть (двоє напр.), а потім використовують ПМРП замість тих же презервативів (які будуть в багатьох випадках ненадійними без абортивних екстренних таблеток :( ), чи абортивних спіралей і абортивних гормон. засобів.


Якраз оцей Ваш "ПМРП" - то теж вихід на грань з безумством. Щось таке є в тому.
Тобто чоловік має завершувати статевий акт в жінку, бо "так треба", і ніби-то - ми це робимо для вагітності.
Хоча насправді - ми це робимо в ті дні, коли вагітність по всіх показниках неможлива.
Ми типу показуємо - "Боже, дивися, все зробили, як треба, всередину!".
Але в неплідні дні, так?
Це або безумство, або лицемірство високого гатунку, врешті, якось треба визначити.

Взагалі, Ви хоч розумієте всю ненормальність влізання в чиєсь ліжко із порадами? Вам то не дико? Бо мені - дуже дико. Дико чути, що хтось мене вчить, як займатися сексом, коли, і, головне - що НЕ МОЖНА.
21 століття надворі.

A.B.
новик
новик
Повідомлень: 12
З нами з: 29 серпня 2014, 09:09

Re: Життя в шлюбі без сексу

Повідомлення A.B. » 05 листопада 2017, 23:15

Тобто - руйнувати сім'ю, даючи якісь дивні (дуже дивні) поради про те, що варто і що ні робити в ліжку - на це є фахівці.

А от спробувати врятувати сім'ю, котра понад 10 років за всіма "церковними канонами" намагається вимолити і вистраждати свою дитину, і зберегти при цьому свою любов - то на це немає спеціаліста в УГКЦ.

Якось отак виходить...

Ігор В
дописувач
дописувач
Повідомлень: 106
З нами з: 27 вересня 2012, 10:33
Звідки: м. Тернопіль

Re: Життя в шлюбі без сексу

Повідомлення Ігор В » 06 листопада 2017, 10:27

A.B. писав:Дружина каже: "От, в мене "плідні дні" минуть - і тоді будемо займатися. Але! відкритий! статевий акт, і з фінішем в мене!, і без презерватива

ну то й зближайтесь
A.B. писав:Я розумію, що ймовірність завагітніти для нас в той період - вкрай низька. Але можуть бути помилки. Ніхто не знає точно, коли овуляція, і тд. І я не буду так ризикувати,

так виглядає, що Богу ви шансів впливати на процес вагітності не залишаєте, тільки лікарям, жити чи не жити, хворіти чи не хворіти по вашому залежить від вас, а не від Бога.

Аватар користувача
ShMariam
Модератор
Модератор
Повідомлень: 4653
З нами з: 06 грудня 2008, 14:08
Звідки: Львів

Re: Життя в шлюбі без сексу

Повідомлення ShMariam » 06 листопада 2017, 20:29

A.B. писав:.... то на це немає спеціаліста в УГКЦ.


А Ви на повному серйозі збираєтеся шукати спеціаліста в Інтернеті? :)

Якби в мене була така проблема, я би точно знала куди йти (в свою парафію, або в сусідню, або... варіанти маю)
Важливо!Може врятувати життя: http://forum.ugcc.org.ua/viewtopic.php?f=3&t=97&p=56358#p56281

A.B.
новик
новик
Повідомлень: 12
З нами з: 29 серпня 2014, 09:09

Re: Життя в шлюбі без сексу

Повідомлення A.B. » 07 листопада 2017, 17:03

ShMariam писав:А Ви на повному серйозі збираєтеся шукати спеціаліста в Інтернеті? :)
Якби в мене була така проблема, я би точно знала куди йти (в свою парафію, або в сусідню, або... варіанти маю)


В першу чергу...
Зверніть увагу на надпис вгорі цієї сторінки. Що Ви там бачите?
Я може пішов на форум сексуально невдоволених? Чи може це сайт для невдах? А може чат мам в декреті?

Ні. Я бачу там надпис "Офіційний форум Української Греко-Католицької Церкви". Вдумайтеся в ці слова.

Це не "інтернет". Це - церква. У іншому, цифровому її прояві. Від того суть не змінюється, і мої слова залишаються тими самими. Я прийшов в це місце зі своєю справжньою проблемою, і я сподівався, що тут все якось серйозніше. Яка різниця - розмовляти віч-на-віч, чи переписка? Мої слова будуть ті ж самі.

А в другу вже чергу - Ви неуважні. Я писав вище, що потрібна зустріч. Не так мені, як моїй дружині. Але треба знати, з ким зустрічатися, хто здатен на таку розмову. Поки що бажаючих, як казала вчителька у школі на початку уроку - "ліс рук...".

P.S. Стосовно "я б точно знала куди іти (в свою парафію)" - дякую. Якраз туди і ходить моя жінка, і якраз звідти те все середньовіччя в моєму житті і почалося.

Borrgdan
постійний дописувач
постійний дописувач
Повідомлень: 209
З нами з: 08 вересня 2009, 21:37

Re: Життя в шлюбі без сексу

Повідомлення Borrgdan » 10 листопада 2017, 00:45

Слава Ісусу Христу. Чоловік і жінка після одруження стають двоє одним. Тобто, дух має волю і розум. Так от, чоловік - це розум волі, а дружина - це воля розуму. У ваш спільний дух втрутився інший мужчина - інший розум. Він виявився сильнійшим за Вас. Це як у школі - сильнійший б'є слабшого. Слабшому потрібно почати качатись. або терпіти. З Ваших слів, Ви не хочете займатись питаннями релігії. Тоді терпіть. Або, таки, подолайте Вашого ворога. На рівні розуміння це не складно. А от на рівні бажання і прийняття пізнаних істин - є проблеми. Це як у спорті - те, що треба качатись розуміють, а піти в зал - якось не виходить.

Аватар користувача
ShMariam
Модератор
Модератор
Повідомлень: 4653
З нами з: 06 грудня 2008, 14:08
Звідки: Львів

Re: Життя в шлюбі без сексу

Повідомлення ShMariam » 17 листопада 2017, 01:31

A.B. писав:P.S. Стосовно "я б точно знала куди іти (в свою парафію)" - дякую. Якраз туди і ходить моя жінка, і якраз звідти те все середньовіччя в моєму житті і почалося.

Кажу, що пішла б у свою парафію, бо точно знаю, що саме там на цю тему дурниць би не говорили.
Значить йдіть у сусідню парафію. Бо за моїми спостереженнями БІЛЬШІСТЬ священиків не вчать дурниць (а я знаю багатьох), одиниці можуть явно перегинати палку у тих чи інших речах. Я абсолютно серйозно: деколи зміна парафії чи духівника може допомогти переосмислити багато що (бо всі ми люди, духівники - теж).
Важливо!Може врятувати життя: http://forum.ugcc.org.ua/viewtopic.php?f=3&t=97&p=56358#p56281

A.B.
новик
новик
Повідомлень: 12
З нами з: 29 серпня 2014, 09:09

Re: Життя в шлюбі без сексу

Повідомлення A.B. » 20 листопада 2017, 00:38

Я чекав більшого. Я так довго наважувався написати... а в результаті не почув нічого чіткого. Хіба ж не людина є найважливішою для Церкви? Не проста людина і її проблеми? Просто мовчання. Офіційний форум.

"Нет! И в церкви все не так,
Все не так, как надо."
(В.Высоцкий, 1968)

Аватар користувача
ShMariam
Модератор
Модератор
Повідомлень: 4653
З нами з: 06 грудня 2008, 14:08
Звідки: Львів

Re: Життя в шлюбі без сексу

Повідомлення ShMariam » 22 листопада 2017, 23:13

На жаль, на форумі поломки, через що він став автоматично нецікавим. А колись він був досить активним... Зараз більш популярними є соцмережі
Важливо!Може врятувати життя: http://forum.ugcc.org.ua/viewtopic.php?f=3&t=97&p=56358#p56281

luksander
старець
старець
Повідомлень: 1023
З нами з: 11 грудня 2009, 17:23

Re: Життя в шлюбі без сексу

Повідомлення luksander » 25 листопада 2017, 21:47

A.B. писав:Я чекав більшого. Я так довго наважувався написати... а в результаті не почув нічого чіткого. Хіба ж не людина є найважливішою для Церкви? Не проста людина і її проблеми? Просто мовчання. Офіційний форум.

"Нет! И в церкви все не так,
Все не так, как надо."
(В.Высоцкий, 1968)

дуже перепрошую, але у Вас проблеми не із подружнім статевим актом (також перепрошую), а з Подружжям. Перефразую: я/Христова Церква не є консультантами зі статевого акту Вашого Подружжя. Хочете замкнути свою увагу саме на статевому вимірі власного Шлюбу - воля Ваша. Але це, боюсь, ні до чого доброго Ваш Шлюб не приведе. Позаяк ложе - це важлива, але лише частинка Шлюбу.
З повагою, о.Олег

чим це не відповідь?
чи автор теми пісатєль? а не чітатєль?
17. Отож, не будьте нерозважливі, але пізнавайте, що є воля Божа.
18. І не впивайтеся вином, від котрого приходить розпуста; але виповнюйтеся Духом;
19. Напучуючи самі себе псалмами і славослів'ям і співом духовних пісень, співаючи і оспівуючи в серцях ваших Господові,
20. Дякуючи завжди за все Богові і Батькові, у ймення Господа нашого Ісуса Христа,
21. Підкоряючись один одному в страхові Божому.
22. Дружини, коріться своїм чоловікам, як Господові,
23. Тому що чоловік є голова дружини, як Христос голова Церкви, і Він також Рятівник тіла;
24. Але, як Церква підкоряється Христові, так само й дружини своїм чоловікам - у всьому.
25. Чоловіки, любіть своїх дружин, як Христос полюбив Церкву і віддав Себе за неї,
26. Щоб освятити її, очистивши водяною купіллю, засобом слова;
27. Щоб явити її Собі славною Церквою, що не матиме плями, або вади, або ще чогось подібного, але щоб вона була свята і бездоганна.
28. Так мають чоловіки любити своїх дружин, як власні тіла: люблячий свою дружину, любить самого себе.
29. Бо ніхто ніколи не мав ненависті до своєї плоті, але годує і гріє її, як Господь Церкву;
30. Тому що ми члени тіла Його, від плоті Його і від кісток Його.
31. А тому нехай залишить чоловік батька свого й матір, і приліпиться до дружини своєї, і будуть двоє одна плоть.
32. Таємниця оця значна; я кажу стосовно Христа і Церкви.
33. Тож нехай кожний з вас любить свою дружину, як самого себе; а дружина нехай шанує [свого] чоловіка.

або, як каже мій знайомий:
- що б жінка не накосячила - винний завжди чоловік...
:pardon:

Іггор
активний учасник
активний учасник
Повідомлень: 252
З нами з: 01 жовтня 2013, 01:03

Re: Життя в шлюбі без сексу

Повідомлення Іггор » 26 листопада 2017, 12:55

luksander писав:чим це не відповідь?
чи автор теми пісатєль? а не чітатєль?
Питаннячко було простеньке:
кожен статевий акт між чоловіком і жінкою має бути конче завершений в жінку (в її лоно), щоб теоретично вона могла завагітніти - таке дійсно десь прописано?

По суті: Чи навчає цьому Церква, що кожен статевий акт має бути направлений лише на зачаття дитини?
Може Ви дасте відповідь? Тільки без лукавства, одним словом як навчав Ісус: ТАК, або НІ.

Аватар користувача
ShMariam
Модератор
Модератор
Повідомлень: 4653
З нами з: 06 грудня 2008, 14:08
Звідки: Львів

Re: Життя в шлюбі без сексу

Повідомлення ShMariam » 26 листопада 2017, 17:11

Іггор писав:
Питаннячко було простеньке:
кожен статевий акт між чоловіком і жінкою має бути конче завершений в жінку (в її лоно), щоб теоретично вона могла завагітніти - таке дійсно десь прописано?

По суті: Чи навчає цьому Церква, що кожен статевий акт має бути направлений лише на зачаття дитини?
Може Ви дасте відповідь? Тільки без лукавства, одним словом як навчав Ісус: ТАК, або НІ.[/quote]
А питання пана А.В. інше, зооовсім інше... (ніж Ви його перефразували)

Питання А.В. про допустимість ПСА. Оскільки ПСА є методом контрацепції, то контрацепція в Церкві точно заборонена (Буття, 38 -якраз про ПСА).
Інша річ, що є нюанси: це найменш "грішний" спосіб контрацепції, не має абортивного ефекту (за умови, якщо не використовуються методи екстренної контрацепції, бо вони абортивні). Більше того, є ситуації, коли контрацепція є дозволеною - якщо вона використовується для лікування. Але для лікування використовують лише гормональну. Правда, і тут є нюанси, бо гормональна є абортивною, тож НЕОБХІДНО категорично не допускати зачаття у випадку вживання гормон. контрацепції. Очевидно, таким категоричним способом недопускання буде повна стриманість, але використання презервативів, на крайній випадок ПСА (менш надійний метод, як не як) буде точно меншим злом, ніж просто використання самих лише ОК в якості контрацепції+ліків. А поєднання гормонів+ПМРП - не розумно, бо цикл при тому не є природнім, хіба в якості допоміжного методу, разом з іншими. Хоча, думаю, не буде тут гріха лише якщо ОК+повна стриманість, а якщо якщо ОК+контрацепція, то гріх буде, але точно менший, ніж коли лише ОК без додаткової неабортивної контрацепції

Питання Ваше звучить інакше: чи має бути кожен статевий акт направлений лише на зачаття дитини? Ні, не має, бо це по жіночій природі просто неможливо (і тоді би статеве життя в неплідні дні вважалось би гріхом). Але кожен повинен бути відкритим на зачаття. Між словами "направлений" і "відкритий" є велика різниця
Важливо!Може врятувати життя: http://forum.ugcc.org.ua/viewtopic.php?f=3&t=97&p=56358#p56281

Іггор
активний учасник
активний учасник
Повідомлень: 252
З нами з: 01 жовтня 2013, 01:03

Re: Життя в шлюбі без сексу

Повідомлення Іггор » 27 листопада 2017, 00:23

Перечитав кілька разів, і судячи з наступних запитань автора, вважаю що перефразував я вірно. Та нехай не на перефразоване, нехай хоч на запитання А.В. буде чітка (так, або ні) відповідь.

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Життя в шлюбі без сексу

Повідомлення о.Олег » 02 грудня 2017, 13:42

Іггор писав:
A.B. писав:Хочу таки деталізувати... бо може я плутано пояснюю. Я не дуже хотів переходити до анатомічних подробиць, але, певне, без цього ніяк.

Ми не можемо завагітніти, але шанси ще наче є. Але зараз, після певного етапу - НЕ МОЖНА. Секс можна, вагітніти - ні.
Дружина каже: "От, в мене "плідні дні" минуть - і тоді будемо займатися. Але! відкритий! статевий акт, і з фінішем в мене!, і без презерватива! Бо то так правильно, бо кожен секс має бути спрямований на зачаття... "

Отче, чи ж не божевілля це? Тобто нам не можна вагітніти, але ми будемо без презерватива і всередину?!?! Бо так написано десь?!?! Хоч при тому, в той період жінці завагітніти - шансів мінімум, бо ви ж розумієте, овуляція, і все таке. Але ми будемо все рівно РОБИТИ ВИГЛЯД, що ми займаємося коханням не тому, що ми любимо одне одного, а ніби то ми плануємо дитину зачати.

Чисте божевілля. Високої проби.

Я розумію, що ймовірність завагітніти для нас в той період - вкрай низька. Але можуть бути помилки. Ніхто не знає точно, коли овуляція, і тд. І я не буду так ризикувати, бо, отче, ми пройшли дуже багато страждань, і в першу чергу - її страждань. То окрему книгу можна написати!!! Я не буду іти на цей ризик через те, що, бачте, презервативи поза церковним законом!
Через те, що бачте - перерваний статевий акт - поза церковним законом! І навіть тоді, коли НЕ МОЖНА вагітніти - вони поза церковним законом. Тобто мучтеся, гризіть одне одного - тільки не отримуйте задоволення.

Значить, цей світ не для мене. Або я не для нього. Я не можу жити в маразмі.

Цей світ, світ брехні та лицемірства. Згадайте як Ісус викривав фарисеїв, найсвятіших та наймудріших серед народу Ізраїлю. Нема часу? Фільми на ютубі мають бути. Але жити треба, треба здобувати царство Боже, ну хоча б в своїй маленькій родині.
Я співчуваю Вам теж. Не стільки тому що був молодим, і можу зрозуміти добре Ваші проблеми, більше через те що ваша половинка потрапила під сильний вплив, що довіряє вона вже не Вам. Тепер їй дуже лагіне та добре слово потрібне, забудьте образи, не дорікайте нічим. Любов -лагідна, не надимається, не шукає свого, все терпить, у все (добре) вірить, всього надіється

Як добре написав о.Олег, розібратися б, чого хоче Бог від людини. Саме БОГ, а не церковний закон. Чи хоче такого Бог, щоб люди страждали? Чи хоче щоб жінки народжували аж геть до кінця репродуктивного віку? Чи саме в цьому і є суть святості? Чи може святість у лицемістві? Бо хіба ті що захищають подібні закони завши багатодітні родини мають? Чи це не ті, про котрих Ісус казав: В'яжуть тяжкі, не під силу тягарі й кладуть людям на плечі; самі ж і пальцем своїм рушити не хочуть. ...? І що ж вони для нас, Ісус: Горе вам, книжники та фарисеї, лицеміри, що людям замикаєте Царство Небесне! Самі не входите й не дозволяєте ввійти тим, які бажали б увійти. (Мт 23:1-13)

Взагалі: Я цікавився Біблією, і не розумію на чому основані подібні заборони, як то презерватива наприклад. Не вважаю їх використання гріхом.

читав це десь із місяць тому, але, бачу, продовжуєте наклеп, Ігоре, тому зауважу, що як священик і батько двох діточок послідовно живу, як Господь через Христову Церкву навчає: статеві відносини в Шлюбі можна за взаємною згодою не провадити (1Кор.7). Розумію, що Ви особисто відійшли від Бога в якісь свої "моралі", не вірите в Таїнство Шлюбу і з розумінням цього прикрого факту Вам було надано можливість тут дописувати, однак наклеп вимагає заборон. Перепрошую присутніх, що так довго не втручався. Бан
З повагою, о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).


Повернутись до “Запитання-відповіді”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Google [Bot] і 5 гостей