Чи все в нас добре...?

питання з життя Церкви/Суспільства, які не відносяться до тематики інших розділів Форуму

Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor

kamamberta
дописувач
дописувач
Повідомлень: 67
З нами з: 16 квітня 2008, 10:05
Звідки: Rio-de-Dykan'ka

Повідомлення kamamberta » 04 листопада 2008, 14:05

eirene писав:До Камамберти.
Вибачте, не знаю, якої Ви статі, тому буду просто звертатися на ВИ.
Дякую за Ваше особисте враження про мої пости. На жаль, чи на щастя, воно мене абсолютно не цікавить. Можу висловити своє особисте враження про Ваші, але я не звикла оффтопити і спамити тоді, коли мені нічого сказати по темі. Так що, даруйте, приклад з Вас не братиму.
Щодо єпископів і взяток. Маю одного дуже близького друга, з якого особисто просили немаленьку суму за парафію у Стрию. Грошей він взяти не мав де, тому і працював майже задурно цілий рік у тій же єпархії. Потім, правда, чоловік взявся за розум, перестав принижуватися перед іншими, хто цього не вартий, і пішов на іншу, зовсім світську роботу. Тепер працює у бізнесі і процвітає. Не сидячи на шиї у когось. Звідти й інформація про машини, бо все бачилося на власні очі.
Що стосується парафії - секрету теж з цього не робитиму - парафія Вознесіння Господнього. Парох - типовий приклад показухи і поверховості. Це - моя особиста думка, бо сама зтикалася з цією людиною неодноразово і знаю його майже протягом 12 років.

Що стосується коменту мого смайлика, симпатичного і зеленого, то тут я взагалі нічого не розумію. Людина, яка мене послала туди, куди йому самому слід спершу сходити, так негативно висловлюється на адресу жінки, знову ж таки, засмічуючи тему, а Ви пишете це речення? Подумайте, хіба це чоловік? Чи чоловіків у нас тепер взагалі не лишилося нормальних? Шкода. Бачу, що так. Ну що ж? Щиро Вам бажаю, щоб такі "псевдо мужчини" Вам не попадалися... :D

жіночої.
ой шановна... як каже зара молодь "облажались"))) ви не відрізняєте спам ві флуду...краще не вживайте слів значення яких не знаєте.
Щодо єпископів і взяток.
нехотілось би говорити про людину яку не знаю але якщо СВЯЩЕНИК покидає працю на ниві Господній і йде працювати на світську роботу через те що хотів парафію у стрию а йому не дали...
церкву Вознесіня Господнього знаю.близько живу.спитатись у знайомих звідти ще не питала але інша знайома висунула версію що це було жартома (нагадування щонеділі) бо він веселий і жартувати любить.
щодо мого коменту щодо вашого коменту :) то суть полягала у ваші непослідовності бо в и обіцяли ігнорувати його пости а на них відповідаєте.
а щодо симпатичності смайлика...не думаю що ви бул б щаслві якби мали таку ж зелену фізію :D

orost
гість
гість
Повідомлень: 7
З нами з: 21 лютого 2007, 13:17

Повідомлення orost » 04 листопада 2008, 14:35

Порушена тут тема звичайно складна. Я ніколи не наважусь заперечувати негативні факти стосовно єпископів чи священиків, щоправда переконаний, що абсолютна більшість з них лише плід чиєїсь буйної фантазії. Але навіть якщо всі ці негативні речі існують, Церква від того не перестає бути Святою, бо на її чолі стоїть ХРИСТОС. Навіть більше, якщо духовна особа вчинивши важкий гріх, уділяє Святі Тайни, будь-які, ці Тайни не перестають бути Святими, бо так хоче БОГ.
На жаль, правда є також в тому, що люди які миють кісточки духовним особам, власне радше оправдовують свою байдужість до духовного життя, Церкви, а навіть Бога. Йдучи до храму, потрібно йти до Бога, а священик є лише знаряддям в ЙОГО руках, іноді не найкращим, але ж серед апостолів також був Юда.....

Аватар користувача
Олюнька
старець
старець
Повідомлень: 1445
З нами з: 23 січня 2008, 10:42
Звідки: Львів
Контактна інформація:

Повідомлення Олюнька » 04 листопада 2008, 15:02

orost писав:Порушена тут тема звичайно складна. Я ніколи не наважусь заперечувати негативні факти стосовно єпископів чи священиків, щоправда переконаний, що абсолютна більшість з них лише плід чиєїсь буйної фантазії.


Я б не стала тему показухи зводити тільки до владик і священиків, є багато людей, особливо по селах, які ходять до церкви лише для того, щоб себе показати і когось обмовити.
Моє шанування! Ваша с. Катерина, МНІ

orost
гість
гість
Повідомлень: 7
З нами з: 21 лютого 2007, 13:17

Повідомлення orost » 04 листопада 2008, 15:11

Я б не стала тему показухи зводити тільки до владик і священиків, є багато людей, особливо по селах, які ходять до церкви лише для того, щоб себе показати і когось обмовити.


Погоджуюсь, проте мені йдеться про інше: обертаючи в церкві головою довкола, звертаючи увагу на ті чи інші факти, поведінку людей ...., ми часом забуваємо для чого у цей храм прийшли. А осуд напевно не є найкращою мотивацією походу до церкви.

Аватар користувача
Олюнька
старець
старець
Повідомлень: 1445
З нами з: 23 січня 2008, 10:42
Звідки: Львів
Контактна інформація:

Повідомлення Олюнька » 04 листопада 2008, 15:18

orost писав:Погоджуюсь, проте мені йдеться про інше: обертаючи в церкві головою довкола, звертаючи увагу на ті чи інші факти, поведінку людей ...., ми часом забуваємо для чого у цей храм прийшли. А осуд напевно не є найкращою мотивацією походу до церкви.

Цілком згідна. Зрештою, такими розмовами ми провокуємо цю "показуху", бо якби ніхто не звертав уваги на зовнішнє, то не було б сенсу цим перейматись.
Моє шанування! Ваша с. Катерина, МНІ

Igor
старець
старець
Повідомлень: 437
З нами з: 27 грудня 2008, 23:27
Звідки: Івано-Франківськ

Re: Церковна "показуха"

Повідомлення Igor » 27 січня 2009, 01:19

eirene писав:Служба починається в 12.00. В 11.00 двері до Церкви закриваються, і прошу навіть не стукати з надвору - нікого не впустять. Всередину Церкви заходять тільки старенькі, діти і ті, хто в вишиванках. Якщо у Вас нема вишиванки - до Церкви можете навіть не заходити.... Ну і далі по тексту в такому ж дусі.

Влада робить з людини нікчему.
Абсолютна церковна влада робить абсолютного нікчему.

eirene писав:Моя мама, яка ходить до цієї Церкви щонеділі, була настільки обурена, що взагалі в той день до Церкви не пішла. Потім розказала мені цей випадок і було видно, що її, та й не тільки, подібні слова образили.

Це є наслідком(стосовно отців) зверхнього відношення(я завжди правий!) більшості(не всіх, звичайно) духовних отців до парафіян.

eirene писав:З власного досвіду (а він у мене дуже багатий :)), скажу, що сама не один раз надивилася на подібну поведінку церковників і "пастви" - на празниках (де люди в церкві готові затовкти один одного, тільки би пробратися найближче до переду, і гарні діточки в вишиваночках читають віршики владиці), на звичайних недільних службах (де бабця, якщо не піде перша до Причастя, то напевно, не попаде до неба; чи як ти не клякнеш, якась бабця підповзе до тебе ззаду і почне дьоргати за штани, замість того, щоб молитися) та й просто на зустрічах чи на вулиці (Сама була свідком, як один владолюбний владика виходив з одного приміщення і до нього, як собаки, кинулися семінаристи, щоб першими поцілувати руку - даруйте за грубий вираз, збоку це виглядало дуже смішно :)).

Це почуття дуже добре культивується багатьма отцями, їм так легше громадою керувати. Зявиться один, не такий як всі - команда фас і його свої загризуть.

eirene писав:А про показушно-прибуткові Водосвяття чи Плащаниці я вже просто мовчу.

Церква перетворилась на окрему організацію, яка зациклена на своїх внутрішніх проблемах, і їй ніколи займатися громадою, а якщо і займаються, то тільки повчанням звисока.

eirene писав:А тепер питання: чому ніхто зі священиків чи катехитів ніякого покращення у цьому напрямку не робить?

А не вигідно, кожен хоче бути богом на своїй парафії.

eirene писав:Чому не вчить паству розрізняти - де головне, а де другорядне?

Тому що самі не розрізняють, і відповідно нічому хорошому навчити не можуть(зновуж повторюсь - не всі звичайно, але виключень мало)

eirene писав:Чому не вказує на корінь віри, показуючи лише гарні листочки, які дуже скоро жовтіють і опоадають?

Тому що не має Віри. Він не проповідувати прийшов, а життя своє влаштувати (ну не всі звичайно)

eirene писав:Може просто так простіше? Вигідніше?...[/b][/b]

Вигідніше.
Простіше керувати затурканою юрбою
Знаєете як в приказці: дурень молився, та й лоба набив.
Ваша Віра у Вас, плекайте її, прислухайтесь, і вона вкаже Вам шлях!
В Христовій громаді всі були рівні, кожен мав право голосу і ніхто не мав одноосібної влади. Така ситуація була невигідна, тому її змінили. Тепер церква має владу. А чи має Віру?(питання риторичне)

Ellipse писав:на рахунок вбрання можу посперечатися.я сама прихильник кедів та джисів,але принаймні на службу жінка повинна приходити у спідниці ДОВГІЙ!!!!!!

А чого? Де це написано? Чи сам Христос ввів форму одягу, обовязкову до виконання?

Ellipse писав:цього хоче Бог.

Він Вам це особисто сказав?

Ellipse писав:іі насправді не люди диктують такі правила.

А хто?

Ellipse писав:а чи знаєте ви ,що перед Богом ми є голі коли ходимо в штанах????

Не знав, але добре посміявся.
На Адама і Єву Бог не ображався, хоча ті взагалі без штанів ходили.

Ellipse писав:а спідниця прикриває це!!!тому що це жіноча одежа.так було від початку,а зараз це модернізація,тому ми з вами і повдягали штани....прикро

Ще довше сміявся.
А Вам не соромно, за те, що Ви інтернетом користуєтесь, а мобільним телефоном, а телевізором?
Ви Богові серце віддайте, а форму одягу військовим залиште, в них це дійсно важливо.

Аватар користувача
Olya
активний учасник
активний учасник
Повідомлень: 385
З нами з: 25 лютого 2009, 08:50
Звідки: м.Івано-Франківськ

Повідомлення Olya » 18 березня 2009, 15:34

Давайте, будемо з більшою терплячістю і з порузуміннмя відноситися один до одного. Давайте будем наслідувати Ісуса і будемо розвивати любов до співрозмовника, які б протиречиві відчуття до нього не були треба з любовю ставитися один до одного. А якщо хочемо переконати, то давайте наводити аргументи без злоби.

Я не хочу нікого образити, а навпаки хочу щоб більше добра було на форумі.
Розум людини обдумує путь її, але кроки її наставляє Господь.(Прип. Соломона 16:9)
Все буде добре!!!

Аватар користувача
o.Mykil
старець
старець
Повідомлень: 3456
З нами з: 11 вересня 2008, 10:57
Звідки: Galicia
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 18 березня 2009, 15:42

Olya писав:Давайте, будемо з більшою терплячістю і з порузуміннмя відноситися один до одного. .


Хотілося б... Але появляються як випробування чи нещастя якісь провокатори, що весь час хочуть кинути палицю в колесо і затерти християнську позицію своїм "скудоумием". :evil:
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

Аватар користувача
o.Mykil
старець
старець
Повідомлень: 3456
З нами з: 11 вересня 2008, 10:57
Звідки: Galicia
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 18 березня 2009, 16:10

Igor писав:[
Не бажання повинні керувати людиною, а людина бажаннями, і тоді усе буде нормально.

[



Але коли хтось "походить", для прикладу, від мавпи, то з ним важко якось балакати про святе, яке він чи не зразу топче... Так, homines ratio ducit - людьми керує розум (лат.). Принаймні мав би...
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

ljubomyr_ps
старець
старець
Повідомлень: 506
З нами з: 27 жовтня 2008, 20:14
Звідки: Місто на кордоні

Повідомлення ljubomyr_ps » 19 березня 2009, 14:49

Igor писав:Причини приходу і життя Христа це дуже цікаво і повчально, але не знімає з кожного з нас відповідальності за свої вчинки.


Відповідальність за вчинки (гріхи) буде різною в того хто кається і спокутує за свої гріхи і втого хто не хоче нічого міняти тільки шукає виправдання себе самого.

"Христо прийшов не гріхи наші на себе взяти, а показати шлях до спасіння. Є різниця?"

Тут Ви, друже, помиляєтесь. Христос не тілики показує нам шлях до спасіння але й спокутував перед Богом-Отцем гріхи людства (в т.ч. й мої й ваші) - це одна з основних догм Церкви Христової- тим самим відкрив нам, усім людям, шлях до спасіння.


"Не відностесь до людини як до раба (хоч і Божого), а як до творіння, яке не досконале, але намагається бутидосконалим".

Не лукавте. В моїх словах такого відношення до людини як творіння Божого не було. В кожного є людська гідність. Але жаль того, хто робить себе рабом гріха і в ньому живе... А бути слугою Божим - це жити по Божому сповняючи Його волю й заповіді й прибігаючи до Христа - джерела спасіння й прощення під час спокус і упадуів - невже так багатовимагається, невже так тяжко...

Прийдіть до МЕНЕ усі струджені... Я вас заспокою." ІСУС
Життя таке коротке - поспішаймо творити добро!

Аватар користувача
o.Mykil
старець
старець
Повідомлень: 3456
З нами з: 11 вересня 2008, 10:57
Звідки: Galicia
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 20 березня 2009, 08:52

Igor писав:
Стосовно знання позиції Церкви(організації)....
Безумовно позиція Церкви(організації) є доволі важливою, але що робити якщо вона йде всупереч вченню Христа?
Треба визначатись, що для Вас особисто є важливішим: вчення Христа чи вчення Церкви(організації).


Ой так-так. На превеликий жаль нині не раз дехто, особливо сектанти, витворили собі нову небіблійну формулу: Христос - так, Церква - ні. Та це не відповідає задумам Всевишнього. Бо ж Церква Христова у своїй суті. Така "еклезіологія" марна.
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

yura
гість
гість
Повідомлень: 3
З нами з: 19 жовтня 2008, 16:54

Чи все в нас добре...?

Повідомлення yura » 29 березня 2009, 18:30

Слава Ісусу Христу! І справді...Якщо послухати розповіді старших людей, котрі виховувалися ще в тому дусі справжньої Греко-Католицької віри та патріотизму, то і самому не пособі стає... Більшість наших людей, в тому числі, я маю на увазі і своїх рідних і близьких, якщо їх прирівняти до таких колишніх норм і вимог віри та моралі, є пропажчими людьми...Так, можна говорити, що виною цьому є довгі роки радянської влади і т. п. Але на мою думку і сьогоднішня демократія не дуже на користь пішла. Люди тонуть у вирі бажання матеріального збагачення, і все менше думають про духовне, якщо взагалі думають. Що вже говорити про виконання основних Заповідей...І де ж той вплив, та робота наших священників??? Десь читав, що священник несе відповідальність перед Богом за кожну людину зі своєї парохії. Ви тільки уявіть собі яка це відповідальність...! Та з кожним роком почав зауважувати що і тут починають гроші робити своє...Тому в більшості людей, які приходять до церкви складається таке враження, що весь обов"язок людини перед Богом - це прийти до церкви, відбути поскоріше Службу, і залишити там гроші...Чи не так є...? Менше того, замість того щоб закликати людину покаятись і покутувати за свої діяння, що ми спостерігаємо ... : Святі Літургії поскорочувані, інколи тривають 45 хв - 1 год.; люди не знають навіть як поводитися в церкві, коли на коліна потрібно встати, не кажучи як приступати до Причастя; а як дозволяють собі приходити в церкву - як на пляж...!
І ще можна багато таких прикладів приводити, але часу не вистачить. Тому, шановні наші Святі Отці, пам"ятайте що ви в першу чергу поставлені навчати та навертати людей, а не просто працювати на роботі , заробляти зарплату та пенсію. І ще одне: шкода що не має чітко встановленної норми грошового забазпечення священнослужителів. А може є а я не знаю...? :)

Аватар користувача
romanm
старець
старець
Повідомлень: 1986
З нами з: 17 березня 2009, 09:43

Re: Чи все в нас добре...?

Повідомлення romanm » 30 березня 2009, 08:14

Слава Ісусу Христу! І справді...Якщо послухати розповіді старших людей, котрі виховувалися ще в тому дусі справжньої Греко-Католицької віри та патріотизму, то і самому не пособі стає...



Слава навіки! А якщо прочитати що серед 12 апостолів був зрадник, то взагалі страшно!


Більшість наших людей, в тому числі, я маю на увазі і своїх рідних і близьких, якщо їх прирівняти до таких колишніх норм і вимог віри та моралі, є пропажчими людьми...Так, можна говорити, що виною цьому є довгі роки радянської влади і т. п. Але на мою думку і сьогоднішня демократія не дуже на користь пішла. Люди тонуть у вирі бажання матеріального збагачення, і все менше думають про духовне, якщо взагалі думають. Що вже говорити про виконання основних Заповідей...


За часів радянської влади, коли було заборонено ходити до церкви, залишились ті люди, які були справжнми "бійцями". Як на мене, є багато елементів які впливають на релігійність людини. Хтось не вірить бо має все, хтось навпаки - стосовно матеріального. Всерівно кожен з нас , напевно, як каже о. О. Мень, має пройти навернення до Бога. Хтось раніше, хтось пізно, в Бога свої часи для кожного.

І де ж той вплив, та робота наших священників??? Десь читав, що священник несе відповідальність перед Богом за кожну людину зі своєї парохії. Ви тільки уявіть собі яка це відповідальність...!


Не забувайте і про зворотній процес. Відповідальність людей за....


Та з кожним роком почав зауважувати що і тут починають гроші робити своє...Тому в більшості людей, які приходять до церкви складається таке враження, що весь обов"язок людини перед Богом - це прийти до церкви, відбути поскоріше Службу, і залишити там гроші...Чи не так є...?


На жалю, суб'єктивно. Сьогоднішня людина підходить до Церкви, як до магазину. Do ut Des/ Забуваючи, а в більшості випадків і не знаючи, що Церква, це є щось інше.

Менше того, замість того щоб закликати людину покаятись і покутувати за свої діяння, що ми спостерігаємо ... : Святі Літургії поскорочувані, інколи тривають 45 хв - 1 год.; люди не знають навіть як поводитися в церкві, коли на коліна потрібно встати, не кажучи як приступати до Причастя; а як дозволяють собі приходити в церкву - як на пляж...!


А може навпаки????? Християнство не є постійний бій в груди. Людям треба позитиву. (Не маю наувазі протестантський підхід). А то постійні залякування, то не можна, се ніззя, і приводить до того, що Ви пишете вище. Даю гроші, як в автомат, ну і чекаю такої віддачі і від Бога. А чи годину чи 45 хв,, чи коліна, чи т.д. великої різниці нема. Тут з 50 зернят вервиці, якщо скажеться 5 зерняток уважно, то є прогресс.


І ще можна багато таких прикладів приводити, але часу не вистачить. Тому, шановні наші Святі Отці, пам"ятайте що ви в першу чергу поставлені навчати та навертати людей, а не просто працювати на роботі , заробляти зарплату та пенсію. І ще одне: шкода що не має чітко встановленної норми грошового забазпечення священнослужителів. А може є а я не знаю...? :)


Звичайно, батюшка, не робота, а служіння. Але звалювати все на священиків, не діло. Вівці самі йдуть, зауважте, їх же не несуть на руках. Також християни, маємо йти самі( по крайній мірі ІМХО), а священики підскажуть що де і як, як і сама Церква.

З повагою.

Аватар користувача
Olya
активний учасник
активний учасник
Повідомлень: 385
З нами з: 25 лютого 2009, 08:50
Звідки: м.Івано-Франківськ

Re: Чи все в нас добре...?

Повідомлення Olya » 30 березня 2009, 09:12

yura писав:Тому, шановні наші Святі Отці, пам"ятайте що ви в першу чергу поставлені навчати та навертати людей, а не просто працювати на роботі , заробляти зарплату та пенсію. І ще одне: шкода що не має чітко встановленної норми грошового забазпечення священнослужителів. А може є а я не знаю...? :)


Я не згідна з вами, що відповідальність несе лишень священослужитель. Прості люди також несуть відповідальність за себе і за оточуючих. Духовне виховання перш за все має вестися в середині родини, потрібно завжди говорити (особливо з дітьми) про духовне кожного дня . І тоді з допомогою священників можна зростати духовно. Ми миряни маємо молитися за священників про це навіть наголошується в Святому Письмі, та якщо чесно рідко хто це робить.
Мені дуже повезло, бо в нас в парафії дуже добрий священник (на мій погляд). Він дуже старається для людей, та на жаль переважно люди цього не цінують і вбачають лиш те, що вони дають гроші і що він має... все нарікають і нарікають Та вони не бачать чи не хочуть бачити скільки доброго він зробив. (Побудував нову прекрасну церкву, робить благоустрій біля неї, замовив красивий іконостас , та поряд з відбудовою церкви він також займається і людськими проблемами, радить як краще робити в тій чи іншій ситуації
підтримує одиноких людей і т. д). Мені по людськи шкода священника , бо як відомо всім вгодити не можна. Я молюся за нього і прошу, щоб він і надалі залишався таким і щоб Господь подарував йому довгих років життя.
Розум людини обдумує путь її, але кроки її наставляє Господь.(Прип. Соломона 16:9)
Все буде добре!!!

Аватар користувача
Олюнька
старець
старець
Повідомлень: 1445
З нами з: 23 січня 2008, 10:42
Звідки: Львів
Контактна інформація:

Повідомлення Олюнька » 30 березня 2009, 12:03

А ще чомусь завжди колять очі чужі гроші.
В мене є одна подруга, яка отримує в двічі більшу зарплвту, ніж я, але їй ніколи не вистарчає цієї суми до кінця місяця, часто в мене позичає. Доводиться часто чути, що священики "жирують" за людські гроші, а може просто вони правильно грішми розпоряджаються, тому і здається, що вони мають більше нас?
Моє шанування! Ваша с. Катерина, МНІ

Tadej
гість
гість
Повідомлень: 7
З нами з: 26 березня 2009, 17:55

Повідомлення Tadej » 30 березня 2009, 13:26

Колись було...Можливо інколи варто не жити і не порівнбювати що колись було а що зараз. А просто жити сьогоднішнім днем і дивитися на речі Факт є що багато священиків були православними а потім перейшли до греко-католиків, факт є що багато людей які за часів радянщини сиділи перечікували а тепер стали великим поборниками віри, факт є що 70 років тоталітарного режиму вплинули на наших батьків, дідусів і частково на нас! Однак те що сьогодні твориться в церкві, з нами чи з нашим духовним життя винні лише ми. Ми бо лише говорим тут на форумі про проблеми, а створити і зробити самим слабо. Ми нарікаємо на священиків що вони беруть гроші і жиріють (швичасно що не всі), але далі даємо ті гроші. Ми нарікаємо що Літургія 45 хв...але зато в церкві Андрія на таких літургіях читаних маса молодих людей. Ми нарікаємо на церковну владу, але коли нам випадає нагода щось змінити у своєму колективі ми сваримось зі всіма і робимо розбрат. Проблема є у тому що у нашій церкві не має єдності. У маленьких дрібницях, таких як одні вживають православних християн інші ні, одні клякають інші ні... Здається а що тут такого це ж дрібниці, але ті хто з нас одружений "з чого починається найбільші сварки" з дрібниць....найбільші війни починались з дрібниць, секти повставали з людських дрібниць...і не буе злагоди в нашому церковному домі поки не будуть ці дрібниці виправлені, поки не буде повага між тими бабцями а від них і між нами, які ходять до різних церков.... Накінець не є у нас все добре і буде ще гірше...ще не один раз появлятимуться різні підгорецькі псевдомонахи...і це буде відбуватись поки у церкві не буде розумної строгості, милосердного прощення і братньої любови....! ОДнак не зважабчи на це все Церква стоятиме бо це Божа установа!!))))))
вірити - не означає не сумніватись

An_nA
новик
новик
Повідомлень: 15
З нами з: 21 березня 2009, 23:27

Re: Чи все в нас добре...?

Повідомлення An_nA » 30 березня 2009, 14:22

yura писав: а як дозволяють собі приходити в церкву - як на пляж...!


Свого часу мала можливість просести рік у Польщі. Ходила як в УГКЦ, так і в римо-католицьку церкву. В нашій, рідній цервкі я почувалася чужою, не потрібною, тоді як в польській церкві моя душа раділа, хотілося співати, усміхатися до людей. Яка різниця, як одягаються люди, скільки триває служба, знаєш ти текст чи ні - основне, щоб після того, як ти вийдеш з церкви, ти був наповнений добром, радістю і любов"ю і тобі б хотілося цими почуттями з кимось поділитися.
Я чудово почувала себе серед молоді, які парами трималися за руки, хто в чому: хто в шортах, хто в кросівках, хто в звичайній футболці, але разом співали пісень, коли священик жартував і усі сміялися у відповідь, де можна половину літургіїї посидіти, що також, як на мене важливо, як і те, що священик майже 80% служби стоїть лицем до парафіян і ти бачиш усе, що він робить. Все щиро і відкрито, за правилами, але разом з тим якось все просто....
Я нічого не маю проти нашої церкви, але звідти чомусь виходиш стомлена, сонна, я декілька раз падала в обмороки. І дуже не подобається, коли священик замість того, щоб нагалошувати, що Бог-це Любов, весь час лякає людей, каже, що потрібно все життя терпіти, страждати, і лише після смерті можливо заслужиш на рай... А чому б не жити в радості сьогодні?

Аватар користувача
Olya
активний учасник
активний учасник
Повідомлень: 385
З нами з: 25 лютого 2009, 08:50
Звідки: м.Івано-Франківськ

Повідомлення Olya » 30 березня 2009, 14:46

Напевне, мені і моїм односельчанам дійсно повезло зі священиком, бо коли він править Службу Божу, то здається, що пройшла лише мить, а Служба вже закінчилася І я замічаю за собою, що серед будного дня думаю про те, що я б пішла на Літургію. Моя донька навіть вчора ввечері мені сказала:
- Мамо, я чогось так хочу до церкви, щоб знову бути на Літургії.
Вона також колись в церкві примлівала, але тепер їй перейшло, вона старається співати всю Літургію (те, що знає).
Розум людини обдумує путь її, але кроки її наставляє Господь.(Прип. Соломона 16:9)
Все буде добре!!!

Tadej
гість
гість
Повідомлень: 7
З нами з: 26 березня 2009, 17:55

Повідомлення Tadej » 30 березня 2009, 15:46

Я теж був свого часу в Польщі однак мені зовсім не сподобалось їхня літургія...швидко ніякого таїнства, ніякої духовної атмосфери...хоча можливо зі смаками не сперечаються. Просто може бути що декому не повезло зі священиком... Бо я бував в багатьох церквах в одних мені подобалось в інших ні, але завжди я ставлю і ставитиму питання до кого я ходжу до церкви, якщо лише до того священика який править то швидше всьоого я розчаруюся, а якщо я ходжу щоб провести ту годину з Ісусом то мені є байдуже яка церква, байдуже чи цей священик гарні проповіді говорить чи ні... бо моя мета поговорити з БОГОМ а не з людським виміром літургії. Звичайно я не заперечую що гарний спів, атмосфера впливає на людський стан...але якщо в тебе у душі спокій то ніякі зовнішіні негативи не зіпсують тобі духовну зустріч з БОгом!
вірити - не означає не сумніватись

An_nA
новик
новик
Повідомлень: 15
З нами з: 21 березня 2009, 23:27

Повідомлення An_nA » 30 березня 2009, 15:56

Кожному своє. Усе пізнається у порівнянні :) . Є ще одна річ, яка мені в наших церквах не подобається. Точніше сказати, я себе від того погано почуваю. У мене бронхіальна астма і бронхи дуже чутливі на різного роду запахи (миру, ладан, смирну). Стає важко дихати, а ще коли нема де сісти і натовп... Хіба що на вулиці стояти. А коли холодно надворі, не дуже в постоїш.

Tadej
гість
гість
Повідомлень: 7
З нами з: 26 березня 2009, 17:55

Повідомлення Tadej » 30 березня 2009, 16:07

НУ щодо запаху то у порівнняні з немитими людьми або різкими парфумами ладан (справжній а не підробка яку дають до кадила, щоб дешевше) є просто райським запахом. Я вас розумію...у мене теж проблеми з бронхами.... однак коли стоїш не біля царських воріт а в кінці церкви біля дверей...набагато легше. Спробуйте. І церкву не можна не любити, бо у ній присутній БОГ)))))))можна не любити священика як людину, інтерєр будівлю але не ЦЕРКВУ))))))))
вірити - не означає не сумніватись

An_nA
новик
новик
Повідомлень: 15
З нами з: 21 березня 2009, 23:27

Повідомлення An_nA » 30 березня 2009, 16:38

Tadej писав:НУ щодо запаху то у порівнняні з немитими людьми або різкими парфумами ладан (справжній а не підробка яку дають до кадила, щоб дешевше) є просто райським запахом. Я вас розумію...у мене теж проблеми з бронхами.... однак коли стоїш не біля царських воріт а в кінці церкви біля дверей...набагато легше. Спробуйте. І церкву не можна не любити, бо у ній присутній БОГ)))))))можна не любити священика як людину, інтерєр будівлю але не ЦЕРКВУ))))))))

Я не кажу, що не люблю церкву. Просто не обмежуюсь лише конкретним храмом чи обрядом. А Бог присутній не тільки у церкві, ви згідні? :)

Аватар користувача
o.Mykil
старець
старець
Повідомлень: 3456
З нами з: 11 вересня 2008, 10:57
Звідки: Galicia
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 26 червня 2009, 11:23

Podorogujucha писав:
Ти теж можеш приводити собі ШИКАРНУ ПОВІЮ якщо тобі твоєї дружини замало :lol: :roll: :D


Намовляємо людину на гріх та подружню зраду чи "невинно" кидаємся слизьким гумором? :(
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

mykola 75
гість
гість
Повідомлень: 3
З нами з: 25 червня 2009, 19:29

Повідомлення mykola 75 » 26 червня 2009, 11:51

ой як цікаво, які ми всі чесні, а от попи паршиві все нам псують. Ви людочки добрі на своє життя гляньте, та до свого очка придивіться, може та вся ваша чесність швиденько вивітриться.
Це не захист священиків, бо серед них досить таких, що негідні носити сан. Та й непотрібний є їм мій захист. Але коли ви пишете про подібні вчинки, то і ім"я цього героя називайте. Країна повинна знати своїх героїв (С). А то виходить як звичайно у нас в Україні. На кухні ми і політики і економісти і все зробили б добре та по-іншому, а чесні які вже..., що й слів нема. Та чомусь наша країна лідер серед корупції, ми крадемо все що криво і некриво лежить. А потім ідемо до храму і батюшці з украденого даємо.

Мaлuй
активний учасник
активний учасник
Повідомлень: 350
З нами з: 13 лютого 2009, 17:41

Повідомлення Мaлuй » 26 червня 2009, 11:52

mykil писав:
Podorogujucha писав:
Ти теж можеш приводити собі ШИКАРНУ ПОВІЮ якщо тобі твоєї дружини замало :lol: :roll: :D


Намовляємо людину на гріх та подружню зраду чи "невинно" кидаємся слизьким гумором? :(


думаю, що панянка просто не усвідомлює, де і що пише! або ж її нік "подорожуюча" -- має на увазі не лише подорожі, як просторові переміщення тіла, але і невизначеність і непевність її морально-етичних позицій. :)

vitalko
старець
старець
Повідомлень: 987
З нами з: 25 березня 2009, 14:13
Звідки: Львів

Повідомлення vitalko » 26 червня 2009, 12:08

Але коли ви пишете про подібні вчинки, то і ім"я цього героя називайте. Країна повинна знати своїх героїв (С).


Підтримую, бо в іншому випадку то буде просто балаканина заради балаканини. Думаю на форумі є компетентні люди, які знають куди і до кого звернутися. Але факти тоді мають бути доказовими, шоб нікого не очернювати.

А щодо неправедних священиків, то професор Московської духовної академії протодиякон Андрій Кураєв висловив свою думку що Кожен дванадцятий - Юда. Більше тут http://www.christusimperat.org/uk/node/15284.

І я десь з цим погоджуюся....
"Для чого шукаєш ти для себе почесті в інших? Поважай сам себе, і ніхто не принесе тобі безчестя."
св. Йоан Золотоустий

Аватар користувача
o.Mykil
старець
старець
Повідомлень: 3456
З нами з: 11 вересня 2008, 10:57
Звідки: Galicia
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 26 червня 2009, 12:58

vitalko писав:

А щодо неправедних священиків, то професор Московської духовної академії протодиякон Андрій Кураєв висловив свою думку що Кожен дванадцятий - Юда.


Маю надію, що він, цей "архидиякон всія Русі" як його дехто напівжартома називає, себе до них не відніс анітрохи... :)
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

Аватар користувача
зайченятко
новик
новик
Повідомлень: 13
З нами з: 27 листопада 2009, 20:35
Звідки: Тернопіль

Повідомлення зайченятко » 28 листопада 2009, 21:40

прикро читати такі речі..
думаю нам не варто судити священників.взагалі нікого не варто осуджувати,а їх в першу чергу.повірте, вони отримають так як заслужать.як і всі ми.та й ми зараз не робимо нічого хорошого осуджуючи святу тайну священства.....

Аватар користувача
ірця123
дописувач
дописувач
Повідомлень: 75
З нами з: 13 листопада 2009, 23:41
Звідки: Тернопіль

Повідомлення ірця123 » 28 листопада 2009, 22:14

Vsevolod писав:Казали мені батьки: "Іди вчися в духовну семінарію. Станеш попом, будеш заробляти добрі гроші на дурнях - багата ними Україна, як нічим іншим". А треба сказати, що дід мій, по-батьковій лінії, був попом на Волині. Ох, і гарно ж він наживався на тамтешніх "рабах божих"!
Але я занадто чесний. Не пощастило мені, не вмію гарно брехати. Тому й не став попом. Пішов займатися природничими науками. Жалію страшно.
Сусід мій - піп, на іномарці їздить. Кожного дня нову повію додому приводить, та таку шикарну! А я оженився на звичайній дівчині, їздимо громадським транспортом. Ех, треба було стати попом, чорти б її забрали мою чесність!


Читала, не пригадую де саме, що священник є для людей, він людям гріхи відпускає, не собі, а зле виконуючи свою працю - бере значно важчий гріх на душу ніж ми, прості люди. Пригадуєте в Св. Письмі написано: " Бо той, хто їсть і п"є, не розрізняючи Господнього тіла, суд собі їсть і п"є."( 1 Коринтян 11,23-34) а священник, який живе таким життям та щей приступає до Св. Причастя бере страшний гріх на душу, та ще й лишає своїм потомкам. Йому не заздрити треба, а співчувати, бо блага матеріальні-то тимчасове, хоча й приємне, а от душа-вічна.
казав мені один добрий священник: "а ти скільки раз помолилася, попостила за священника, щоб мати право його критикувати?" тай пригадаймо притчу про "колоду" і "скалку"... як витягнемо "колоду" з власного ока, то й тоді побачемо як витягнути "скалку" з ока ближнього.
Боже, Ти-Бог мій. Тебе шукаю пильно. Тебе душа моя прагне.

Аватар користувача
o.Mykil
старець
старець
Повідомлень: 3456
З нами з: 11 вересня 2008, 10:57
Звідки: Galicia
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 28 листопада 2009, 22:32

Шановна ірця123, слово "священик" зараз в українській мові пишеться з одним "н", раніше було з двома. Еле це так, між іншим, для загальної інформації. :Rose:
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!


Повернутись до “Церква і Суспільство”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 14 гостей