Про визнання Шлюбу неправосильним

на будь-яку тему. Відповідати може кожен дописувач Форуму, за винятком тих, кому модератори заборонили це робити.

Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor

eten
новик
новик
Повідомлень: 13
З нами з: 08 квітня 2009, 12:50

Повідомлення eten » 08 квітня 2009, 17:43

Я думаю, що Бог за всіх нас краще знає, як було і чому так все сталось? Він нас створив і він знає краще нас з нас самих. І коли розходяться двоє людей. Не просто сваряться. А твердо вирішують розійтись і ніколи не бути більше разом, і просто не хочуть більше ніколи знати один одного. Коли повязують обоє своє життя вже з іншими людьми. То я думаю Бог це все розуміє і певно в якомусь свому розуміні розлучає їх. Не знаю, як він думає про це. Але знаю, що він дозволяє їм після того створювати інші сімї. Адже нас двох звів саме Бог. Саме він. Тут просто сумніву не має. І я навіть на початку знайомства з своєю майбутньою жінкою не міг навіть уявити й частину того наскільки це було від Бога. Ми двоє просили про це в нього. І с кожним днем я бачу все нові речі, які є в мене з нареченою, як Бог так саме підібрав один одному нас, що внас так сходиться. На початку ми були зовсім різні люди, тобто здавалось, що не підходим один одному, але з часом виявилось протележне. Може ви збоку подумаєте, що це звичайне кохання. Але ми постійно відчуваєм, що з нами двома ще є щось. Якась сила, яка нас веде. Не залежна від нас двох і ця сила йде не від нас. Просто не може так бути, щоб дуже часто відбувались якісь випадкові речі, які ніби для нас були створені. І щоб ми щось зробили саме так вдало і вчасно. Навіть весілля... Ми могли зробити весілля тільки саме на певні вихідні. Якщо не в ті вихідні, то вже аж через пів року, бо інакше батькам не виходило. І хіба це не від Бога, що коли ми прийшли в РАГС, то була велика черга, але ми встигли якраз на останій, можливий для нас день і саме останьою парою. І просто навіть тільки коли ми зайшли до кабінету оформляти одруження - то відразу заграла наша улюблена музика по радіо. І я думаю, що саме те, що в нас є проблема з одруженням в Греко-Католицькій церкві - це значить, що Бог не хоче, щоб ми в ню ходили. А ходили в церкву наших батьків - в хоризматичну церкву. Там не судять люди, а Бог. А священиця церкви згідна нас благословити і помолитись за нас перед Богом. Може ви будете казати, що не можна міняти церкви? А я не міняю. Я в церкві Християнській, як тут було згадано. Я в церкві Бога, який мене створив. А вона велика. Це не тільки Греко-Католицька церква, а всі церкви, в яких вірять в Отця, сина Ісуса і духа святого. Згадайте, як написано в Біблії, що вухо не може сказати оку, що якщо ти не чуєш то ти не з цього тіла (точно не памятаю). Тай Ісус коли другий раз прийде має всі церкви обєднати. І це все з Біблії. Я шукав тут священика, який вірить в Бога і по своїй вірі скаже, що він думає про те коли одружуються люди, одна з яких вже була одружена?

Аватар користувача
romanm
старець
старець
Повідомлень: 1986
З нами з: 17 березня 2009, 09:43

Повідомлення romanm » 08 квітня 2009, 17:51

. І я думаю, що саме те, що в нас є проблема з одруженням в Греко-Католицькій церкві - це значить, що Бог не хоче, щоб ми в ню ходили. А ходили в церкву наших батьків - в хоризматичну церкву. Там не судять люди, а Бог. А священиця церкви згідна нас благословити і помолитись за нас перед Богом. Може ви будете казати, що не можна міняти церкви? А я не міняю. Я в церкві Християнській, як тут було згадано. Я в церкві Бога, який мене створив. А вона велика. Це не тільки Греко-Католицька церква, а всі церкви, в яких вірять в Отця, сина Ісуса і духа святого.


Ви мені вибачте, я спочатку думав, що Ви серйозно запитуєте. Але якщо Ви вже все давно вирішили, тоді нашо питати????? Ну і не ходіть в Грек-Кат, ніхто Вас сюди не заганяє.

В кінці кінців йдіть туди де кльово, де Бог говорить, не попи.

В ПЦ можна 3 рази вінчатися, в англікуанах тоже, ну а про харизматичні всякі протестанські деномінації, так там тоже.

П.С. В бік, не до Вас.

Таке враження, що на форум приходять люди деякі, які хочуть плюнути в Церкву, бо вона не така як собі уявляють, так, не така, на щастя. Ніхто нікого за вуха не тягне.

Люди добрі, Ви що знущаєтеся????? Чого ви приходите на форум церкви і ображаєте тих людей, які вірять в це. Не хочите, йдіть на другі форуми.


А ви пане Igor, або пишити спеціально дурості про Церкву - тоді це сатанинське. А якщо ні - тоді прошу Вас, перед тим як писати потрудіться хочаби прочитати що говорить Церква ( дурниці про канони, які Ви написали вище).

Я бачу що адміністрації форуму взагалі до фєні що тут пишеться і як. Хочу просто нагадати, що цей форум читають навіть люди далекі від УгКЦ і має бути повага до Церкви і до ієрархів. Комку не подобається, або хай забираються звідси, або бан. Інакше є ризик опуститися до рівня деяких людей.

Нікого немаю наувазі.:)
Востаннє редагувалось 08 квітня 2009, 18:01 користувачем romanm, всього редагувалось 1 раз.

Малий
постійний дописувач
постійний дописувач
Повідомлень: 218
З нами з: 03 травня 2008, 08:41

Повідомлення Малий » 08 квітня 2009, 17:59

eten писав:І просто навіть тільки коли ми зайшли до кабінету оформляти одруження - то відразу заграла наша улюблена музика по радіо. І я думаю, що саме те, що в нас є проблема з одруженням в Греко-Католицькій церкві - це значить, що Бог не хоче, щоб ми в ню ходили.

:shock: -- дуже "достойний" висновок. Навіть нема що добавити. Я хочу жити в грісі -- тож піду в церкву, яка це мені дозволить!!! подумай добре -- може ви вирішете зробити аборт, то варто відразу вибрати церкву, яка це дозволяє.
eten писав:Я шукав тут священика, який вірить в Бога і по своїй вірі скаже, що він думає про те коли одружуються люди, одна з яких вже була одружена?

дійсно, а знайшов лише цитати з Біблії, так?

eten
новик
новик
Повідомлень: 13
З нами з: 08 квітня 2009, 12:50

Повідомлення eten » 08 квітня 2009, 18:09

Дякую Igor. Я таки все більше бачу, що деякі люди перестають поклонятись Богу, а поклоняються церкві. Як Ісус говорив про фарисеїв, які шукають слави серед людей, а не Бога. Я так розумію, що ті колишні фарисеї і законники то є теперішні православні і католицькі церкви, які слідували вченню від Моєсея. Які більше по законах слідують. А протистантські церкви - це церкви, які пішли від учнів Ісуса, які слідують вченню Ісуса. Це видно в моєму випадку. Коли в одній церкві потрібно слідувати купі людських видумок, а в іншій просто вірити в Бога і слідувати його законам. А ісус казав що найголовніші заповіді - це поклонятись одному Богу і любити. Любов це заповідь більша за перелюб. Бо коли любиш - то не перелюбствуєш. І попередній шлюб - це гріх, за який ми попросили в Бога пробачення, а теперішній шлюб це є любов, яка повинна бути, яка сильніша за попередній гріх, якого вже і так нам пробачено. Якщо ж це не так. То кожен в світі не може причащатись. Бо кожен з гріхом і сам Архієпископ з плоті як і ми всі. І тому і він грішний. Як сказав ісус, що є заповідь не перелюбствуй, а він сказав навіть тільки коли в серці своїм ти зажадаєш жінку, то ти вже згрішив. А просто глянувши новини, як священики бються за місце для церкви... Священики - не святі тут і мови не має. Ми грішні через наших батьків. Це моя думка.

Аватар користувача
samael
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 464
З нами з: 16 червня 2005, 14:35
Звідки: Львів, Україна
Контактна інформація:

Повідомлення samael » 08 квітня 2009, 18:14

eten писав:
samael писав:Якщо бути чесним, то в Христовій Церкві не існує такого поняття, як розлучення...

Чому не існує такого поняття? В Біблії не раз пишеться про розвідний лист. Що в Христовій Церкві значить коли чоловік покидає жінку і не хоче більше її знати, а сам одружується з іншою?


Так в Старому Завіті, в книзі Второзаконня 24,1-3 читаємо, що коли жінка не знайде ласки в очах чоловіка, то він може її відпустити, написавши розвідного листа, і тоді обоє знову будуть вільними. А в Новому Завіті, в Євангелії від Марка (10,2-12) Господь наш Ісус Христос заперечує цей дозвіл та встановлює досконалий моральний закон, який був до гріхопадіння: „І підійшли фарисеї й спитали, Його випробовуючи: Чи дозволено чоловікові дружину свою відпустити? А Він відповів і сказав їм: Що Мойсей заповів вам? Вони ж відказали: Мойсей заповів написати листа розвідного, та й відпустити. Ісус же промовив до них: То за ваше жорстокосердя він вам написав оцю заповідь. Бог же з початку творіння створив чоловіком і жінкою їх. Покине тому чоловік свого батька та матір, і стануть обоє вони одним тілом, тим то немає вже двох, але одне тіло. Тож, що Бог поєднав, людина нехай не розлучує!” (Мк.10,2-9, пор. Мт.19,2-9)
Цю науку прийняли апостоли і проповідували її по християнських громадах: „Одруженим же наказую не я, але Господь: жінка нехай не розлучається з своїм чоловіком! А коли ж розлучиться, нехай зостанеться незаміжня, або нехай помириться з чоловіком своїм; а чоловік нехай не відпускає дружини!” (1Кор.7,10-11)
Як ми бачимо, Біблія рішуче заперечує розлучення християнських подружжів.

Взято з: http://diocese.ko.if.ua/preaching/10.html

Я ж Вам цитую слова Ісуса Христа, а не священиків...
Востаннє редагувалось 08 квітня 2009, 18:19 користувачем samael, всього редагувалось 1 раз.

Аватар користувача
romanm
старець
старець
Повідомлень: 1986
З нами з: 17 березня 2009, 09:43

Повідомлення romanm » 08 квітня 2009, 18:18

eten писав:Дякую Igor. Я таки все більше бачу, що деякі люди перестають поклонятись Богу, а поклоняються церкві. Як Ісус говорив про фарисеїв, які шукають слави серед людей, а не Бога. Я так розумію, що ті колишні фарисеї і законники то є теперішні православні і католицькі церкви, які слідували вченню від Моєсея. Які більше по законах слідують. А протистантські церкви - це церкви, які пішли від учнів Ісуса, які слідують вченню Ісуса. Це видно в моєму випадку. Коли в одній церкві потрібно слідувати купі людських видумок, а в іншій просто вірити в Бога і слідувати його законам. А ісус казав що найголовніші заповіді - це поклонятись одному Богу і любити. Любов це заповідь більша за перелюб. Бо коли любиш - то не перелюбствуєш. І попередній шлюб - це гріх, за який ми попросили в Бога пробачення, а теперішній шлюб це є любов, яка повинна бути, яка сильніша за попередній гріх, якого вже і так нам пробачено. Якщо ж це не так. То кожен в світі не може причащатись. Бо кожен з гріхом і сам Архієпископ з плоті як і ми всі. І тому і він грішний. Як сказав ісус, що є заповідь не перелюбствуй, а він сказав навіть тільки коли в серці своїм ти зажадаєш жінку, то ти вже згрішив. А просто глянувши новини, як священики бються за місце для церкви... Священики - не святі тут і мови не має. Ми грішні через наших батьків. Це моя думка.


Щасти Вам! Що ж тут сказати быльше!

eten
новик
новик
Повідомлень: 13
З нами з: 08 квітня 2009, 12:50

Повідомлення eten » 08 квітня 2009, 18:25

romanm писав:В ПЦ можна 3 рази вінчатися, в англікуанах тоже, ну а про харизматичні всякі протестанські деномінації, так там тоже.

Таке враження, що на форум приходять люди деякі, які хочуть плюнути в Церкву, бо вона не така як собі уявляють, так, не така, на щастя. Ніхто нікого за вуха не тягне.


Так в тому й діло, що в Біблії не сказано що можна вінчатись тільки 3 рази... Чи щось таке... Я знаю що Ісус казав про любов. А тут церква, в якій я хтів одружуватись каже, що в нас є закони свої. Ну чомусь коли я говорив з священиком іншої церкви то він говорив про то як Бог говорив, а не по закону №ххх нашої церкви... До речі один священик теж Греко-Католицької церкви приїжав в гості до цієї церкви і так вийшло, що я саме тоді надумав одружуватись і коли я з ним говорив, то він сказав нічого стражного ви можете одружитись і все буде добре. А коли про це говорив вже з священиком цієї церкви, то він сказав, що ви не можете одружитись. То це як розуміти? То це ще мені тре виходе не тільки церкву, а ще й священика шукати?
Я прийшов сюди послухати людей з Греко-Католицької Церкви. З священиком своєї церкви я вже говорив. І побачив, що в нього своя думка не все це. От хтів знати ще чиюсь, щоб щось зрозуміти про ці церкви.

eten
новик
новик
Повідомлень: 13
З нами з: 08 квітня 2009, 12:50

Повідомлення eten » 08 квітня 2009, 18:29

Малий писав::shock: -- дуже "достойний" висновок. Навіть нема що добавити. Я хочу жити в грісі -- тож піду в церкву, яка це мені дозволить!!! подумай добре -- може ви вирішете зробити аборт, то варто відразу вибрати церкву, яка це дозволяє.

А хто сказав шо любити - це гріх? Та церква каже, що твій вибір, як тобі жити. Судить Бог, а не церква. Там мені не дозволяють жити в гріху. Бо кохання не гріх. А аборт - це гріх і якщо є церква, яка каже що вбивство - це не гріх, то хіба це Християнська церква?

Аватар користувача
romanm
старець
старець
Повідомлень: 1986
З нами з: 17 березня 2009, 09:43

Повідомлення romanm » 08 квітня 2009, 18:36

Я прийшов сюди послухати людей з Греко-Католицької Церкви. З священиком своєї церкви я вже говорив. І побачив, що в нього своя думка не все це. От хтів знати ще чиюсь, щоб щось зрозуміти про ці церкви.


Ясно, тоді говоримо чотко:) постараюся.
Без цитування канонів, бачи що Ви їх недолюблюєте, то не страшно. І наскільки я зрозумів , Ви не є вірним УгКц, а просто цікавитесь.

Я не священик, але фішка така.

Якби Ви були католиком , то:

В вашій ситуації, потрібно вивчити обставини( особливо, що стосується першого шлюбу і розлучення в РПЦ), але якщо взяти випадок в простому вигляді, то в КЦ визнається таїнство ПЦ, значить, шлюб, який був заключений в ПЦ- дійсний в КЦ.

Але розлучення в КЦ, не визнається, значить, дівчина є вінчана і живе в сепарації від свого законного чоловіка.
Значить, вступати в повторний шлюб в КЦ, вона не може.

Друга справа, що там могли бути обставини, які змогли би анулювати перший шлюб(РПЦ)(наприклад, якби вона була вінчана , вже з розведеним) але з цим ліпше звернутися безпосередньо в єпархію, в церковний суд.

І прошу Вас, перед тим, як робити якісь висновки, що ці такі, а от другі такі, потрудіться прочитати в ОРИГІНАЛІ:) науку тої організації, яку Ви критикуєте( на що маєте повне право), а не, як я собі так думаю, бо так:)

Дискусію важко вести, якщо хтось кидає свої думки, бо він так думає, а хтось має відбивати удари. Це не то.

З повагою.

eten
новик
новик
Повідомлень: 13
З нами з: 08 квітня 2009, 12:50

Повідомлення eten » 08 квітня 2009, 18:58

samael писав:
Так в Старому Завіті, в книзі Второзаконня 24,1-3 читаємо, що коли жінка не знайде ласки в очах чоловіка, то він може її відпустити, написавши розвідного листа, і тоді обоє знову будуть вільними. А в Новому Завіті, в Євангелії від Марка (10,2-12) Господь наш Ісус Христос заперечує цей дозвіл та встановлює досконалий моральний закон, який був до гріхопадіння: „І підійшли фарисеї й спитали, Його випробовуючи: Чи дозволено чоловікові дружину свою відпустити? А Він відповів і сказав їм: Що Мойсей заповів вам? Вони ж відказали: Мойсей заповів написати листа розвідного, та й відпустити. Ісус же промовив до них: То за ваше жорстокосердя він вам написав оцю заповідь. Бог же з початку творіння створив чоловіком і жінкою їх. Покине тому чоловік свого батька та матір, і стануть обоє вони одним тілом, тим то немає вже двох, але одне тіло. Тож, що Бог поєднав, людина нехай не розлучує!” (Мк.10,2-9, пор. Мт.19,2-9)
Цю науку прийняли апостоли і проповідували її по християнських громадах: „Одруженим же наказую не я, але Господь: жінка нехай не розлучається з своїм чоловіком! А коли ж розлучиться, нехай зостанеться незаміжня, або нехай помириться з чоловіком своїм; а чоловік нехай не відпускає дружини!” (1Кор.7,10-11)
Як ми бачимо, Біблія рішуче заперечує розлучення християнських подружжів.

Взято з: http://diocese.ko.if.ua/preaching/10.html

Я ж Вам цитую слова Ісуса Христа, а не священиків...


За словами Ісуса - Бог поєднує. А людина хай не розлучує. Але стався гріх розлучення. Чоловік покинув жінку. Жінка має кохання нове. Тобто тут люди вирішили, що другий раз люди не можуть бути поєднані. Сказано як потрібно робити чи не потрібно. Але коли зроблено, коли розлучились то вже кохати не можна? Тобто Павло коли писав "нехай зостанеться незаміжня" хтів сказати, що вона коли буде любити знов, то повинна не проявляти свою любов, а просто її вбивати. Бо як бути окремо без людини, яку любиш? Тому люди і поєднуються, що люблять. Любов їх поєднує. А ще я знаю що Бог - це любов. Певно я не так думаю? Допоможіть будьласка розібратись.

eten
новик
новик
Повідомлень: 13
З нами з: 08 квітня 2009, 12:50

Повідомлення eten » 08 квітня 2009, 19:11

Дякую Роман. Просто я бачу що потрібно щоб все рішав церковний суд. Але просто логічно подумати, просто почитати Біблію, яка є словом від Бога - то цей суд не має ніяких прав. Просто Бог не давав їм права судити. Особливо те що поєднав Бог: "Тож, що Бог поєднав, людина нехай не розлучує!". І тут от важка ситуація. Виходить церква рішає, а не Бог чи люди були і чи залишаються поєднані. Я не хочу показати, що церква якась погана, чи не добра. Просто можливо це є якась помилка церкви. Адже церква - це люди, а не стіни з каменю обвішані образами. А люди можуть помилятись. І я бачу, що цю помилку не виправлю. Що повашому мені чи нам потрібно робити, коли ми кохаєм один одного?

Аватар користувача
romanm
старець
старець
Повідомлень: 1986
З нами з: 17 березня 2009, 09:43

Повідомлення romanm » 08 квітня 2009, 19:25

За словами Ісуса - Бог поєднує. А людина хай не розлучує. Але


:) знаєте, тут щось подібно на:" Ух тиии, як классно.... але" - тобто хреново. Які проблеми, якщо це слова Спасителя?????






стався гріх розлучення. Чоловік покинув жінку. Жінка має кохання нове. Тобто тут люди вирішили, що другий раз люди не можуть бути поєднані.


Перед тим, як писати такі речі, покажіть, де є розбіжності з наукою КЦ і словами Спасителя????? І що це люди вирішили а не св. Дух, словами Церкви!



Сказано як потрібно робити чи не потрібно. Але коли зроблено, коли розлучились то вже кохати не можна?
Тобто Павло коли писав "нехай зостанеться незаміжня" хтів сказати, що вона коли буде любити знов, то повинна не проявляти свою любов, а просто її вбивати. Бо як бути окремо без людини, яку любиш? Тому люди і поєднуються, що люблять. Любов їх поєднує. А ще я знаю що Бог - це любов. Певно я не так думаю?
Допоможіть будьласка розібратись.



В кінці кінців, дозвольте сказати:

Якщо особисті проблеми для людини важливіше, чим належати до Церкви. Просто християнство- віра не комфортна, вона вимагає, дуже високі вимоги ставить. Це єдина віра, яка від усіх - без винятку, очікує святості.
Мені важко зрозуміти, як можна вірити в Христа(по справжньому) і шукати як відклонитися від його волі.
Якщо для нас, важніші наші особисті "трудності" - то чи чесно тоді називатися християнином? Є релігії і комфортніші(ню ейдж, атеїзм).

Христос,якщо він істинний, а він таким є, то переміна конфесії нічого не вирішить. Вона не перетворить недозволене Богом, в дозволене. Це буде просто спроба позбутися особистої відповідальності, переконавши себе, що мій поступок, той що треба

В такій ситуації, людина стоїть перед вибором - вибір Христа, чи своїм особистим інтересам.

Якось так хочемо і зїсти пиріг, і щоби він був цілим.

Звичайно, сто пудів, якщо будете шукати, то знайдете того, хто з Вами згодиться ( маю наувазі священика)..

шукаємо конфесію, яка нам "близька". А чи не варто шукати істину Божу, яка є вища, ніж наші особисті бажання

Ліпше, як на мене, бути грішником, залишаючись в Церкві, але розуміючи, що це гріх жалкуючи і знаючи про свою слабість, і "нічого не можучи з собою зробити". А не бути тим, хто зі свою неправдою находить таку тусовку, де вона не рахується неправдою.

Ліпше бути грішником з Богом, чим праведником в пеклі.

Вибачте якщо був різким.
Востаннє редагувалось 08 квітня 2009, 19:28 користувачем romanm, всього редагувалось 1 раз.

eten
новик
новик
Повідомлень: 13
З нами з: 08 квітня 2009, 12:50

Повідомлення eten » 08 квітня 2009, 19:27

Прошу вибачте, якщо я когось образив, або образив якимось чином його церкву. З дитинства я буваю в багатьох церквах. Просто родичі в мене в різні ходять і я зі всіма ходив. Але сам я не відношу себе до конкретної церкви. Я люблю всі церкви. Так люблю і Православну і Католицьку і Бабтистів і Пятидесятників і Хоризматів і навіть Свідків Єгови. Я просто прихожу в церкву і відчуваю, як мене наповняє Божий Дух. Я замічаю коли розмовляю з віручою людиною, як відразу мене цей дух наповняє, коли людина вірить і не наповняє коли не вірить. І тому мені кругом добре бути. Останій час я ходив в Греко-Католицьку церкву і хтів в ній одружитись. Але я б дуже хтів, щоб була одна єдина церква.

Малий
постійний дописувач
постійний дописувач
Повідомлень: 218
З нами з: 03 травня 2008, 08:41

Повідомлення Малий » 08 квітня 2009, 19:31

eten писав: Хоризматів

ХАризмати -- від слова харизма...

Аватар користувача
romanm
старець
старець
Повідомлень: 1986
З нами з: 17 березня 2009, 09:43

Повідомлення romanm » 08 квітня 2009, 19:43

eten писав:Дякую Роман. Просто я бачу що потрібно щоб все рішав церковний суд. Але просто логічно подумати, просто почитати Біблію, яка є словом від Бога - то цей суд не має ніяких прав.


Прошу, нагадайте собі про ключі, якими звязуються.
Суд, тут має просте значення. Вирішити яка є істина і все.

Просто Бог не давав їм права судити. Особливо те що поєднав Бог: "Тож, що Бог поєднав, людина нехай не розлучує!". І тут от важка ситуація. Виходить церква рішає, а не Бог чи люди були і чи залишаються поєдн


Ваша помилка в тому, що Ви, різните людей і Церкву.
Церква, як кажуть святі, це Sancta meretrix- "свята проститутка". Звичайно є проблеми, не все гладк зі сторони людей. Але КЦ є єдина, свята, походить від апостолів.


Я не хочу показати, що церква якась погана, чи не добра. Просто можливо це є якась помилка церкви. Адже церква - це люди, а не стіни з каменю обвішані образами. А люди можуть помилятись. І я бачу, що цю помилку не виправлю. Що повашому мені чи нам потрібно робити, коли ми кохаєм один одного?


Я вам незаздрю, звичано, Ви в дуже складній ситуації. Але хто я такий, що Ви мене питаєте. Я не дуже то і знаюся в цьому всьому. Єдине, в чому можу Вас запевнити, про мої молитви за Вас і Вашу дівчину. Дай Вам Бог вирішити по Його волі.

eten
новик
новик
Повідомлень: 13
З нами з: 08 квітня 2009, 12:50

Повідомлення eten » 08 квітня 2009, 19:49

romanm писав:Перед тим, як писати такі речі, покажіть, де є розбіжності з наукою КЦ і словами Спасителя????? І що це люди вирішили а не св. Дух, словами Церкви!

В кінці кінців, дозвольте сказати:

Якщо особисті проблеми для людини важливіше, чим належати до Церкви. Просто християнство- віра не комфортна, вона вимагає, дуже високі вимоги ставить. Це єдина віра, яка від усіх - без винятку, очікує святості.
Мені важко зрозуміти, як можна вірити в Христа(по справжньому) і шукати як відклонитися від його волі.
Якщо для нас, важніші наші особисті "трудності" - то чи чесно тоді називатися християнином? Є релігії і комфортніші(ню ейдж, атеїзм).

Христос,якщо він істинний, а він таким є, то переміна конфесії нічого не вирішить. Вона не перетворить недозволене Богом, в дозволене. Це буде просто спроба позбутися особистої відповідальності, переконавши себе, що мій поступок, той що треба

В такій ситуації, людина стоїть перед вибором - вибір Христа, чи своїм особистим інтересам.

Якось так хочемо і зїсти пиріг, і щоби він був цілим.

Звичайно, сто пудів, якщо будете шукати, то знайдете того, хто з Вами згодиться ( маю наувазі священика)..

шукаємо конфесію, яка нам "близька". А чи не варто шукати істину Божу, яка є вища, ніж наші особисті бажання

Ліпше, як на мене, бути грішником, залишаючись в Церкві, але розуміючи, що це гріх жалкуючи і знаючи про свою слабість, і "нічого не можучи з собою зробити". А не бути тим, хто зі свою неправдою находить таку тусовку, де вона не рахується неправдою.

Ліпше бути грішником з Богом, чим праведником в пеклі.

Вибачте якщо був різким.

Якщо ви замітили то я шукаю істину. А від вас замітив, що ви проти того, що людина може змінити місце служіння Богу (тобто церкву). А хіба інші не в Бога вірять? Я не розумію. Я ж не тікаю до атеїстів.
А розбіжність науки КЦ з словами спасителя видно в традиціях. Просто різні традиції в КЦ є від людей, а не Бога. А я вважаю, що це не потрібно. Той самий суд. Ісус хіба вчив судити людей? Він навпаки їх прощав. Наприклад я рукою не хрещусь. Бо про це ніде не написано. Сказано тільки за хрещення водою і духом святим. Водою я хрещений з малку, а духом святим був хрещений 7 років тому. І як доказ маю дар духа святого говорити на іноземній мові, але не знаю, чия то мова. Проте я розбираю деякі слова наприклад: Сія. Тобто месія. Це слова йдуть від духа святого. Я шукаю істину від Бога, а не людей. Церков багато. Всі вірять в Бога, але й всі мають відмінності. Тому я не можу сказати шо одна краща за іншу. Тому я тут пишу про суд від людей, який є в ПЦ і КЦ, що можливо він не досконалий. І що те, що я відчуваю, що дає мені Бог - це правельніше ніж думка людей якоїсь церкви. Я тільки шукаю відповіді. Тому спілкуюсь тут і слухаю людей віруючих в Бога.

eten
новик
новик
Повідомлень: 13
З нами з: 08 квітня 2009, 12:50

Повідомлення eten » 08 квітня 2009, 19:52

Дякую всім. Дякую за ваші думки. Хай Вас Бог благословить. Тепер форум можна закрити. Я буду говорити ще з людьми з інших церков.

Малий
постійний дописувач
постійний дописувач
Повідомлень: 218
З нами з: 03 травня 2008, 08:41

Повідомлення Малий » 08 квітня 2009, 19:53

eten писав:Дякую всім. Дякую за ваші думки. Хай Вас Бог благословить. Тепер форум можна закрити. Я буду говорити ще з людьми з інших церков.


:ROFL: :ROFL: :ROFL:

Аватар користувача
romanm
старець
старець
Повідомлень: 1986
З нами з: 17 березня 2009, 09:43

Повідомлення romanm » 08 квітня 2009, 19:59

Якщо ви замітили то я шукаю істину.

Я тоже:):)
А від вас замітив, що ви проти того, що людина може змінити місце служіння Богу (тобто церкву). А хіба інші не в Бога вірять? Я не розумію. Я ж не тікаю до атеїстів.


Біси тоже вірять. Зовсім неназиваю других чортами, просто щоби Ви мали наувазі, що і біси вірують в Бога, але що з того????
А розбіжність науки КЦ з словами спасителя видно в традиціях.



Якщо Ви дійсно цікавитися наукою КЦ, то прочитайте УВАЖНО, хочабт катехизм:) тоді можна буде поговорити.



Той самий суд. Ісус хіба вчив судити людей? Він навпаки їх прощав. Наприклад я рукою не хрещусь. Бо про це ніде не написано.


Бачите, ми з Вами говоримо на 2 різних мовах, я зі своєї позиції, Ви зі своєї, треба найти спільну базу, інакше будемоговорити впусту. Чому??? Тому що , я так зрозумів Ви 50десятник, для Вас слово "Традиція" пустий звук, для нас ні. І тут ми з вами, ну ніколи не договоримся.

Сказано тільки за хрещення водою і духом святим. Водою я хрещений з малку, а духом святим був хрещений 7 років тому. І як доказ маю дар духа святого говорити на іноземній мові, але не знаю, чия то мова. Проте я розбираю деякі слова наприклад: Сія. Тобто месія. Це слова йдуть від духа святого. Я шукаю істину від Бога, а не людей. Церков багато. Всі вірять в Бога, але й всі мають відмінності.


Так і ми не проти хрещення Св. духом і водою,:) тільки з мовами, проблемка. Чому??? Тому що я в цій темі повний 0:)


Тому я не можу сказати шо одна краща за іншу. Тому я тут пишу про суд від людей, який є в ПЦ і КЦ, що можливо він не досконалий. І що те, що я відчуваю, що дає мені Бог - це правельніше ніж думка людей якоїсь церкви. Я тільки шукаю відповіді. Тому спілкуюсь тут і слухаю людей віруючих в Бога.


Згоден.
Але є 1 Церква, яку заснував сам Христос, яка буде до кінця світу, і ніхто її непереможе.
Немає багато церков, є 1!
В темі богословіє,я відкрив темку, буде продовження.
Прочитайте, якщо Вам буде цікаво.

Аватар користувача
samael
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 464
З нами з: 16 червня 2005, 14:35
Звідки: Львів, Україна
Контактна інформація:

Повідомлення samael » 08 квітня 2009, 20:06

Малий писав:
eten писав:Дякую всім. Дякую за ваші думки. Хай Вас Бог благословить. Тепер форум можна закрити. Я буду говорити ще з людьми з інших церков.


:ROFL: :ROFL: :ROFL:


Думаю, тему:-)

Аватар користувача
romanm
старець
старець
Повідомлень: 1986
З нами з: 17 березня 2009, 09:43

Повідомлення romanm » 08 квітня 2009, 21:01

[
Також читала в пресі про те як жінка прожила 50 років з сліпим і глухонімим чоловіком (також з її слів щасливо). є таких багато випадків.
Не треба забувати, що все житті є чорним і білим, якесь страждання несе і радість.
Та я згідна, що перед одруженням люди мають знати вади один одного і робити висновки, обдумати, чи зможуть вони змиритися з цими вадами, тільки щира любов і терпіння допоможуть їм. А потім з роками, коли вже привикнуть, то ці вади не будуть мати значення.


Я не говорю, що інваліди немають права на шлюб. Я говорю лише про зауваги, які говорить КЦ перш ніж дозволити людям, які не зможуть жити в подружжі на 100%.

Ніхто не заперечує щоби виходив чи женився за якоюсьвадою, от тільки вада ваді рознь.

А про все решта, нічого немаю проти.

Donner
гість
гість
Повідомлень: 1
З нами з: 12 квітня 2009, 12:54

Повідомлення Donner » 12 квітня 2009, 13:05

Я вважаю, що в тій ситуації хлопець вчинив не по-християнськи. Питання: він дивився на кохання крізь призму хвороби, чи на хворобу крізь призму кохання? Адже "любов усе стерпить". Можливо, за канонами все й правильно, але морально -- ні. Канони не завжди враховують життєву ситуацію людини. А те, що, мовляв, у майбутньому були б проблеми, то, вибачте, байка і відмазка. Вони що, тиждень зустрічалися? Якщо проблема (загострення хвороби) виникає дуже рідко (а, судячи з усього, так є), то відмова хлопця від шлюбу -- банальна втеча. Не розумію, як то -- я її люблю, але не завжди, а лише коли вона здорова. В шлюбі треба бути готовим до всього: невідомо, що може трапитися в майбутньому (травма, хвороба дитини, спадкові проблеми, про які навіть ніхто не здогадувався) і що, кінець любові???

Аватар користувача
romanm
старець
старець
Повідомлень: 1986
З нами з: 17 березня 2009, 09:43

Повідомлення romanm » 12 квітня 2009, 17:30

Я вважаю, що в тій ситуації хлопець вчинив не по-християнськи. Питання: він дивився на кохання крізь призму хвороби, чи на хворобу крізь призму кохання? Адже "любов усе стерпить". Можливо, за канонами все й правильно, але морально -- ні.


Не в канонах річ.

Зрозумійте правильно. КЦ забороняє шлюб тільки тим, хто не зможе фізично жити в повному шлюбі.

А все решта, я не спец.

Так що можна , звичайно, свої думки говорити:)

Аватар користувача
Олюнька
старець
старець
Повідомлень: 1445
З нами з: 23 січня 2008, 10:42
Звідки: Львів
Контактна інформація:

Повідомлення Олюнька » 13 квітня 2009, 12:17

В мене виникає питання: хто створив цю тему від мого імені?
Я цей приклад наводила зовсім з іншої причини, а тут влаштували гурток пліткування. Ніхто не має права осуджувати іншу людину!!! Не дай Боже, комусь із нас опинитися в такій ситуації.
Моє шанування! Ваша с. Катерина, МНІ

Otyz
гість
гість
Повідомлень: 2
З нами з: 25 липня 2009, 11:39
Звідки: тернопіль

Розлучення в УГКЦ

Повідомлення Otyz » 13 серпня 2009, 14:39

Чи можливе розлучення в УГКЦ , якщо одне із подружжя стало сектантом ?

Юра
новик
новик
Повідомлень: 20
З нами з: 29 липня 2009, 11:33
Звідки: Івано-Франківськ

Повідомлення Юра » 13 серпня 2009, 14:57

не знаю, але якщо маєте терпіння, то постарайтесь помогти вашому подругові вибратися з того болота. Згадайте все хороше, що було у вашому житті. Бог вам у поміч.
"Люби Господа Бога твого, всім серцем твоїм, усією твоєю душею і всією силою твоєю і всією думкою твоєю" (Лука: 10,27)

Аватар користувача
romanm
старець
старець
Повідомлень: 1986
З нами з: 17 березня 2009, 09:43

Re: Розлучення в УГКЦ

Повідомлення romanm » 13 серпня 2009, 15:12

Otyz писав:Чи можливе розлучення в УГКЦ , якщо одне із подружжя стало сектантом ?


Неможливе. Якщо подружжя було звершено правильно, тільки після смерті когось з двох, можливе "розлучення".

Є уневажнення( про це вже писали = вам потрібно довести що шлюб був складений неправильно, тобто, що його не було), але тут треба звертатися до єпархіального трибуналу. Якщо ви в Тернополі, то коло універмагу є курія. Можна запитатися там.

Аватар користувача
romanm
старець
старець
Повідомлень: 1986
З нами з: 17 березня 2009, 09:43

Re: Розлучення в УГКЦ

Повідомлення romanm » 13 серпня 2009, 15:41

romanm писав:
Otyz писав:Чи можливе розлучення в УГКЦ , якщо одне із подружжя стало сектантом ?


Неможливе. Якщо подружжя було звершено правильно, тільки після смерті когось з двох, можливе "розлучення".

Є уневажнення( про це вже писали = потрібно довести що шлюб був складений неправильно, тобто, що його не було), але тут треба звертатися до єпархіального трибуналу. Якщо в Тернополі, то коло універмагу є курія. Можна запитатися там.

tarashome
гість
гість
Повідомлень: 1
З нами з: 28 жовтня 2009, 21:57

Re: Розлучення в УГКЦ

Повідомлення tarashome » 02 листопада 2009, 11:42

Чи можна уневажнити шлюб, якщо у подружжя немає і не може мати дітей?

Чи охрестить церква дітей у батьків, що не мають шлюбу?

Дякую за відповідь!

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Розлучення в УГКЦ

Повідомлення о.Олег » 02 листопада 2009, 13:10

Слава Ісусу Христу!
tarashome писав: Чи можна уневажнити шлюб, якщо у подружжя немає і не може мати дітей?


безпліддя не є причиною уневажнення. Деталі, звичайно, в Суді. Якщо ж причина саме в цьому, то дуже гарний християнський вихід - стати батьками якійсь сирітці: може саме для цього готує Вас Бог...

tarashome писав:Чи охрестить церква дітей у батьків, що не мають шлюбу?


зазвичай - так
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).


Повернутись до “Запитання-відповіді”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 7 гостей