Лефевризм. О.Василь Ковпак

Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor

Аватар користувача
samael
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 464
З нами з: 16 червня 2005, 14:35
Звідки: Львів, Україна
Контактна інформація:

Зміни у карному процесі щодо о. Василя Ковпака

Повідомлення samael » 01 вересня 2005, 14:41

7 червня 2004 року ми повідомляли про те, що 1 червня 2004 року завершив свою роботу Міжєпархіальний церковний трибунал 1-ї інстанції у справі о. Василя Ковпака. На основі вироку було видано декрет, згідно із яким визнано о. Василя Ковпака винним у порушенні канонів ККСЦ 1436, § 1-2; 1437; 1448, §1. За такі порушення та ігнорування різних пастирських і канонічних попереджень на о. Василя Ковпака, згідно із декретом, було накладено церковну кару - велику екскомуніку.


http://www.ugcc.org.ua/ukr/press-releases/article;2223/
γνῶθι σεαυτόν
www.it-sfera.com.ua

spravedl

Лефевризм. О.Василь Ковпак

Повідомлення spravedl » 15 вересня 2005, 21:34

Як ВИ ставитесь до того, що отця Василя Ковпака фактично не покарано за явний непослух церковній владі, а отцю Іванові Гаратові дано право бути священиком церкви Св. Анни і крім того настоятелем приміської парохії? Чи це не є потурання непослуху? Чи це справедливо по відношенню до сумлінних, але неконфліктних священиків?

Серафим
новик
новик
Повідомлень: 12
З нами з: 20 вересня 2005, 14:18
Звідки: Lviv

Повідомлення Серафим » 20 вересня 2005, 15:22

Якщо чесно, то це все вже надоїло!!!
А церковним слідчим скажу в докір - перечитайте будь-ласка ще раз Канони Церкви перш ніж виносити поспішні рішення!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Серафим

Igor Er
гість
гість
Повідомлень: 4
З нами з: 20 вересня 2005, 10:23
Звідки: Січеславль

Повідомлення Igor Er » 20 вересня 2005, 20:25

Винний має бути покараним коли не покаявся і не визнав своєї вини.

Серафим
новик
новик
Повідомлень: 12
З нами з: 20 вересня 2005, 14:18
Звідки: Lviv

Повідомлення Серафим » 21 вересня 2005, 10:23

По-перше докір трибуналу - нахай ще раз перечитають Кодекс канонів, перш ніж робити поспішні висновки. По-друге: щодо о. Ковпака - це справа часу, а щождо о. Гарата, то це нормально-тут просто вияв примирення і батьківського розуміння єпископа, адже я знаю, що відбулося взаємне прощення.
Серафим

Гість

Повідомлення Гість » 22 вересня 2005, 12:35

Щодо о. Гарата, то я всеціло згідний із попереднім автором. Щодо о. Ковпака, то останнє офіційне повідомлення у цій справі не говорить, що його виправдано, але що відкликано виконання вироку через порушення у процедурі. Сама справа продовжується.

typus
гість
гість
Повідомлень: 9
З нами з: 20 вересня 2005, 12:40

Повідомлення typus » 23 вересня 2005, 11:30

В сприйнятті церковного люду ситуація з Ковпаком і Гаратом сприймається як неспроможність власть придержащих навести порядок в Церкві. І ніякі балачки про примирення не поправлять шкоди завданої фактичним розколом.

Гість

Повідомлення Гість » 23 вересня 2005, 15:00

:oops: Сумно за церковну владу, що не навела порядку з такими "священиками".

Seagull

шкода....

Повідомлення Seagull » 23 вересня 2005, 15:32

шкода, що так вирішуються питання... а є ще о.Каваців, в Стрию... якій проголосив себе єпископом, і служить Архієрейські Літургії... також, факт не перевіренний, але чув, що навіть когось собі "висвятив"... чи церковна влада вирішила, зважаючи на вік, просто дочекатись вже смерті Каваціва, і таким чином вирішити питання?! а якже парафіяни та їх душі?!

typus
гість
гість
Повідомлень: 9
З нами з: 20 вересня 2005, 12:40

Re: шкода....

Повідомлення typus » 23 вересня 2005, 15:40

Seagull писав:шкода, що так вирішуються питання... а є ще о.Каваців, в Стрию... якій проголосив себе єпископом, і служить Архієрейські Літургії... також, факт не перевіренний, але чув, що навіть когось собі "висвятив"... чи церковна влада вирішила, зважаючи на вік, просто дочекатись вже смерті Каваціва, і таким чином вирішити питання?! а якже парафіяни та їх душі?!

В тому то й біда що тут дехто чекає щоб "труп його ворога проплив річкою..." тим самим завдаючи непоправної шкоди цілій Церкві

Неофіт

Повідомлення Неофіт » 06 жовтня 2005, 21:36

У відношенні до отця Івана Гарата, то кожен священик для себе сам робить висновки, чи це справедливо з людської точки зору, що конфліктуючий священик отримує кращу парафію ніж сумлінний священослужитель, чи ні – , а Бог нашу Церковну владу буде Сам судити за те як „право правлять” наші владики.
Якби конфлікт між о. Гаратом і владикою (Церквою) відбувався в обставинах, коли миряни про це нічого не знають, отже був внутрішнім конфліктом, то ще можна якось зрозуміти дії єпископа, але ця подія відбувається на очах простих людей і тому призначення отця Івана на дійсно престижну парафію виглядає як насміхання над справедливістю.
Щодо отця Ковпака, то якщо Церковна Влада не доведе до логічного кінця цього карного процесу, то наше єпископство остаточно втратить своє лице і цим породить тотальний непослух будь якого свавільного священослужителя.

Artur
Модератор
Модератор
Повідомлень: 9
З нами з: 13 жовтня 2005, 15:01

Повідомлення Artur » 17 жовтня 2005, 15:37

Неофіт писав:Щодо отця Ковпака, то якщо Церковна Влада не доведе до логічного кінця цього карного процесу, то наше єпископство остаточно втратить своє лице і цим породить тотальний непослух будь якого свавільного священослужителя.


На велике щастя в нашій церкві стає де-далі більше справжніх каноністів-професіоналів. І тому таких примітивних помилок, які були допущені попередніми більше не допуститься. Отець Ковпак повинен відповісти перед Богом, Церквою і тими людьми яких він вводить в блуд.
P.S. Я отця Ковпака до цього дуже поважав за його ревність, бо таких як він мало. За непослух він себе дискредитував.

Аватар користувача
ihor
Модератор
Модератор
Повідомлень: 78
З нами з: 22 червня 2005, 09:26
Звідки: м. Київ

Повідомлення ihor » 17 жовтня 2005, 16:03

Неофіт писав:Якби конфлікт між о. Гаратом і владикою (Церквою) відбувався в обставинах, коли миряни про це нічого не знають, отже був внутрішнім конфліктом, то ще можна якось зрозуміти дії єпископа, але ця подія відбувається на очах простих людей і тому призначення отця Івана на дійсно престижну парафію виглядає як насміхання над справедливістю.

Автора цього повідомлення хотів би запитати: Що краще - мир чи "війна"?

Artur
Модератор
Модератор
Повідомлень: 9
З нами з: 13 жовтня 2005, 15:01

Повідомлення Artur » 26 жовтня 2005, 15:50

Пересторога

Всесвітліші та Всечесні Отці, дорогі браття і сестри, до Курії Львівської Архиєпархії поступила інформація про те, що за ініціативою свящ. Василя Ковпака організовуються походи з статуєю Фатімської Матері Божої.
Як Адміністратор Львівської Архиєпархії УГКЦ бажаю застерегти Вас:
Ці походи на території різних єпархій та парафій УГКЦ організував свящ. Василь Ковпак без прохання на дозвіл та благословення на це місцевих єпископів УГКЦ. Тому, прикриваючись статуєю Фатімської Матері Божої, зорганізовані групи людей під проводом свящ. Василя Ковпака, підступно і насильно у ряді греко-католицьких парафій виставляють її до почитання. Про походження статуї мені нічого не відомо.
Пресвята Богородиця як Мати Церкви була і залишається для всіх поколінь прикладом служіння у покорі та любові. У об’явленнях як у Фатімі так і у Люрді, та багатьох різних місцях світу, Вона завжди наказувала слухатись місцевих єпископів, бо вони є наступниками Її Сина на землі. Пригадаймо слова Богородиці зі Святого Євангелія „слухайте Його!”, а Христос каже до апостолів „хто Вас слухає, слухає й Мене!”. У всіх об’явленнях Мати Божа покірно виконує накази місцевих єпископів, навіть тоді, коли церковна влада ставить Її об’явлення під сумнів.
На жаль, сьогодні ми вже не вперше зустрічаємося з різними видами зухвальства та непослуху церковній владі, Церкві. По-батьківськи почуваюся до обов‘язку роз‘яснити дії свящ. Василя Ковпака, оскільки використовуючи статуйку Фатімської Матері Божої, сіє розбрат і непорозуміння у Церкві. В той спосіб Матір Божа стає як слугиня розбратів і непорозумінь у Церкві.
Всі священики та вірні Греко-Католицької Церкви повинні бути свідомі того, що участь у подібних діях без благословення церковної влади протиставляє їх Церкві і вводить у стан важкого гріха.

Владика Ігор (Возьняк)
Адміністратор Львівської Архиєпархії

Artur
Модератор
Модератор
Повідомлень: 9
З нами з: 13 жовтня 2005, 15:01

Ковпак

Повідомлення Artur » 04 листопада 2005, 15:41

Я переглядав фільм про події у с. Шкло, зокрема проповідь Ковпака. Мене вразило з яким спокоєм Ковпак обманює людей. Чому люди вірять йому? Наш народ пройшовши різні історичні випрбування завжди був принижений і гнаний, преслідуваний і нищений, а тому завжди буде співчутливий до тих, кого спіткає щось подібне. Ковпак використав цю чесноту українців у власних цілях. Що він переслідує? Я думаю він і сам не знає, Божа правда переможе.
Насильницьке захоплення храмів, це доказ того, що в ньому немає правди.

Аватар користувача
demetris
старець
старець
Повідомлень: 417
З нами з: 29 січня 2006, 16:52
Звідки: м. Львів
Контактна інформація:

Повідомлення demetris » 07 лютого 2006, 14:31

Безперечно, що основна маса послідовників Василя Ковнака - люди, котрі "не знають, що роблять", але і він сам і "иже с ним" напевне добре усвідомлюють значення своїх дій. Комусь цього треба.
Щодо особистості смого п. Василя (адже отцем його назвати зараз не можу), то вона досить непересічна.
Знаєте які є три правила перемоги меншості над більшістю:
- впевненість;
- послідовність;
- наявність відступників.
Принаймі так говорять соціальні психологи. Усе це є в діях Ковпака і його прибічників.
З повагою, Дмитро.

Vsevolod
початківець
початківець
Повідомлень: 35
З нами з: 13 лютого 2006, 16:57
Звідки: Lviv

Повідомлення Vsevolod » 24 лютого 2006, 18:29

Владико Ігор, та ви просто таки восьма тайна Церкви, присутність Христа під видом владики Возьняка..... Слухайте, що Ви не маєте роботи? Дайте вже спокій тим Ковпакам, най собі ходять з фіґуркою. Що вам шкода? Ви маєте стільки бідних, убогих у Львові. Відкрийте свої палати Святоюрські для бідних най не мерзнуть на вулиці... Та ви вже набридли із своїми екскомуніками і відкликанням екскомунік... Та досить вже! Краще сядьте та напишіть якусь книжку. І Богові буде мило і людям буде цікаво читати. І в історію Церкви ввійдете. Колись єпископи комп'ютерів не мали, а скільки написали.

dyyakon
гість
гість
Повідомлень: 7
З нами з: 24 лютого 2006, 11:57
Звідки: LVIV

Повідомлення dyyakon » 01 березня 2006, 15:42

на мою думку владики повинні слідкувати за порядком у їх церквах. Кожен владика має свій дар, який даний йому Богом і саме цим даром він служить. Нам інколи хочеться щоб владика чи священник приділяв найбільше часу цьому служінню, в якому, на нашу думку, є завдання церкви. Краще розробити соціальні програми в яких дійсно піклувалося б про бідних і потребуючих ніж відкрити палати. Тим самим знищити памятку архітектури і людям не допомогти. Бог людям дає розум і таланти, щоб вони думали, і приносили плоди, а не повертали дане назад.
DYYAKON

Artur
Модератор
Модератор
Повідомлень: 9
З нами з: 13 жовтня 2005, 15:01

Повідомлення Artur » 10 березня 2006, 16:51

Vsevolod писав:Владико Ігор, та ви просто таки восьма тайна Церкви, присутність Христа під видом владики Возьняка..... Слухайте, що Ви не маєте роботи?

Я думаю, що Ви високоповажний пане Vsevolod не цікавитися історією Церкви, а особливо тими моментами коли вона боролася із всіма хто зазіхав на її православну науку. Це всі Вселенські Собори. Непослух у Церкві завжди вважався і вважається важким гріхом.
Владика Ігор продовжує цю лінію у Церкві, а його найзаповітнішою мрією є мир, злагода, любов у тій пастві над, якою Дух Святий поставив його єпископом. Івін усе для цього робить.
Спробуйте поспілкуватися із ним і це буде найкращим підтвердженням моїх слів.
А щодо тих образ-це не конструктивно, це не турбота про добро і єдність Церкви.

Vasyl'
гість
гість
Повідомлень: 1
З нами з: 07 жовтня 2005, 14:02
Контактна інформація:

Повідомлення Vasyl' » 23 березня 2006, 08:36

на мою думку владики повинні слідкувати за порядком у їх церквах
Я вважаю, що владика Ігор дуже багато робить для порядку в Церкві. Напевно потрібно ще кожному з нас владиці у тому допомогти (маю наувазі порядок з обрядом, дисципліною і ін...)

Аватар користувача
demetris
старець
старець
Повідомлень: 417
З нами з: 29 січня 2006, 16:52
Звідки: м. Львів
Контактна інформація:

Повідомлення demetris » 05 квітня 2006, 17:38

Стосовно "кращих" чи "гірших" парохій - то Ви мене вибачте... Є така справа, що той, хто покаявся потребує також і провідництва, наставництва (якщо не контролю), якого не буде, чи він буде не достатній на "не престижній парохії". Ніколи не думали над цим? :wink:

Стосовно накладаннеям і відкликанням - це справді складно...
але не треба забувати, що про речі яких ми не розуміємо не треба сперечатися, а молитися... :!:
З повагою, Дмитро.

felonu
дописувач
дописувач
Повідомлень: 138
З нами з: 27 липня 2006, 19:18
Звідки: м.Тернопіль

Лефевристи- хто вони?

Повідомлення felonu » 26 листопада 2006, 22:21

Пробігом побачив заголовок:"Обережно!!! Обман!!!Свячення лефевристів у Варшаві".Прошу пояснити.Хто?Що?Де іх осередки?Яка небезпека?Чи є в Україні?
РОМАН НАКОНЕЧНИЙ

Аватар користувача
samael
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 464
З нами з: 16 червня 2005, 14:35
Звідки: Львів, Україна
Контактна інформація:

Повідомлення samael » 28 листопада 2006, 13:40

Ви ж можете про це довідатися з буклету:
http://www.ugcc.lviv.ua/images/files/PDF/buklet_kovpak.pdf (Інформацію про лефевристський рух загалом та в Україні)

Фоторепортаж тут:
http://photo.ugcc.org.ua/main.php?g2_view=core.ShowItem&g2_itemId=159

24 листопада у Митрополичих палатах Святоюрської гори відбулася прес-конференція за участю Владики Ігоря (Возьняка), архиєпископа Львівського, основною метою якої було попередити людей про небезпеку обману Церкви та її вірних. Владика Ігор присутнім журналістам про те, що 21 листопада, на свято Архистратига Михаїла, у Варшаві в каплиці лефевристів, що на вул. Гарнчарській, 32, відбулися свячення семи дияконів та двох священиків єпископом Річардом Вілльямсоном, якого Папа Римський Іван Павло ІІ відлучив від Церкви. Згідно з попередженням Святішого Отця у документі "Ecсlesia Dei", кожен хто навіть формально прилучається до схизми, сам стає схизматиком, тобто винним у тому, що руйнує зсередини Католицьку Церкву.

http://www.ugcc.lviv.ua/index.php?option=com_content&task=view&id=517&Itemid=97
γνῶθι σεαυτόν
www.it-sfera.com.ua

Аватар користувача
demetris
старець
старець
Повідомлень: 417
З нами з: 29 січня 2006, 16:52
Звідки: м. Львів
Контактна інформація:

Повідомлення demetris » 28 листопада 2006, 17:21

В них є і сайт свій і форум!
адреси не скажу - а то подумаюте пропоную приєднитись.

p.s. кому дуже тре - сам знайде :lol:
З повагою, Дмитро.

IVAN
початківець
початківець
Повідомлень: 30
З нами з: 13 листопада 2006, 20:00

Re: Лефевристи- хто вони?

Повідомлення IVAN » 22 грудня 2006, 21:42

felonu писав:Пробігом побачив заголовок:"Обережно!!! Обман!!!Свячення лефевристів у Варшаві".Прошу пояснити.Хто?Що?Де іх осередки?Яка небезпека?Чи є в Україні?


лефевристи існують з 33 року коли на Св. Апостолів зійшов Св. Дух, ще їх називали католиками, потім, починаючи з 18 століття, ФАНАТИКАМИ, потім - радикалами, фундаменталістами, ну ким тільки не називали....%-))) ага, ще агентами світового імперіалізму....

Якщо те чи інше угруповування людей себе не називає тим самим терміном, що інші вживають стосовно цього угруповування, тоді цей термін - образа, або прізвисько. Наприклад ідуеї називають Християн - НОЦРІМ. (назореї) і т.д і т.п.

Наскільки я знаю вірні Католицькій Традиції себе лефевристами не називають, так само як, наприклад, послідовники Кароля Войтили не називають себе Войтиларіанами і т.д.

Тому вживання такого терміну не свідчить про солідність дискусії. Називаймо людей таким ім"ям яким вони самі себе називають. Так буде принаймні ГРЕЧНО.
Про католиків , що не зрадили Традиції див:

дивіться посилання на сайти, що пропагують відхід від католицької Церкви, заборонене на нашому форумі


З повагою

Іван

IVAN
початківець
початківець
Повідомлень: 30
З нами з: 13 листопада 2006, 20:00

Повідомлення IVAN » 22 грудня 2006, 21:47

Називати Традиціоналістів "схизматиками" ну просто безглуздо! УПЦ КП і УПЦ МП - теж схизматики? Так, А тадиціоналісти поминають на службах Божих Папу - то вони схизматики? Вони визнають усі догмати Католицьткої Церкви - у чому їхня схизма??? Безглудзя!

А мусульмани - от то наші брати!!! А особливо іудеї! ТО ВЖЕ СТАРШІ БРАТИ!!! А католики , що не продалися масонеріїї - то схизматики!

З повагою

Іван

felonu
дописувач
дописувач
Повідомлень: 138
З нами з: 27 липня 2006, 19:18
Звідки: м.Тернопіль

Повідомлення felonu » 23 грудня 2006, 09:54

ivan,я в цьому "темний"чи не могли би ви докладно розтолкувати.
РОМАН НАКОНЕЧНИЙ

Аватар користувача
samael
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 464
З нами з: 16 червня 2005, 14:35
Звідки: Львів, Україна
Контактна інформація:

Re: Лефевристи- хто вони?

Повідомлення samael » 23 грудня 2006, 14:07

IVAN писав:лефевристи існують з 33 року коли на Св. Апостолів зійшов Св. Дух...


Ба, а я думав, що
Лефевристи – це послідовники монсеньйора Марселя Лефевра, який зорганізував свій рух. Він і його прибічники не приймають певних документів, зокрема Догматичну Конституцію про Церкву та Декларацію про релігійну свободу, прийнятих та виданих ІІ Ватиканським Собором.
Монсеньйор Марсель Лефевр і ті священики, які стали у проводі цього руху, виявили акт важкого непослуху Вселенському Архиєрею Папі Римському, за що були відлучені від Католицької Церкви, а разом із ними всі їхні послідовники та прихильники.


Крім того:
Отець Роман Тереховський зазначив: «Сам єпископ у своїй проповіді згадав, що він екскомунікований, тим не менше свідомо заявив, що святить їх для Львівської архиєпархії УГКЦ. Оскільки у Львові є правлячі архиєреї і Римо-Католицької Церкви, і Греко-Католицької Церкви, такі дії є злочинними».

«Думаю, що саме послідовниками екскомунікованого єпископа Лефевра створюють конфлікти в низці парафій Львівської архиєпархії, бо люди, яких висвячують, повинні мати місце призначення. Тому вони обдурюють людей, щоби вигнати одного священика і в такий спосіб дати «кращого». Вірні, які потрапляють під їхній вплив, є гідні співчуття, бо їм обіцяють одне, а натомість дають мертву структуру», - сказав на завершення о. Орест.


Тож сам єпископ, який уділяв дані свячення стаердив, що є відлученим, а отже, схизматиком!

PS: цитати за посиланнями, поданими мище.
γνῶθι σεαυτόν
www.it-sfera.com.ua

IVAN
початківець
початківець
Повідомлень: 30
З нами з: 13 листопада 2006, 20:00

Повідомлення IVAN » 03 січня 2007, 11:03

<<<Отець Роман Тереховський зазначив: «Сам єпископ у своїй проповіді згадав, що він екскомунікований, >>>

бул б усе-таки краще процитувати самого єпископа...:-)) Вам так не здається?

послідовники Лефевра? хм? А що Лефевр заснував свою нову релігію? безглуздя.... у чому полянає важкий непослух Папі? У тому що вони, фігурально кажучи, відмовляються цілувати Коран і порушувати першу Божу заповідь? Ну тут вибачайте! Позитивний закон у випадку сумніву не зобов"язує! Якщо знаєте засади Theologiae Moralis і не лише...

Аватар користувача
samael
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 464
З нами з: 16 червня 2005, 14:35
Звідки: Львів, Україна
Контактна інформація:

Повідомлення samael » 03 січня 2007, 14:03

IVAN писав:<<<Отець Роман Тереховський зазначив: «Сам єпископ у своїй проповіді згадав, що він екскомунікований, >>>

бул б усе-таки краще процитувати самого єпископа...:-)) Вам так не здається?


Якщо Вас цікавить, то можу викласти аудіо-запис з промовою єпископа, де він про це говорить... правда, німецькою.... а перекладач - пропускає і не перекладає цього!
γνῶθι σεαυτόν
www.it-sfera.com.ua


Повернутись до “Інші Церкви та Спільноти”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей