Протестантизм. П'ятидесятники

Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor

romanm
старець
старець

Re: Протестанти та католицькі чуда

Повідомлення romanm » 16 червня 2010, 07:50

Вова писав:
viter писав:Чому безглузді? Мене цікавить як протестанти ставляться до чуд, які відбуваються у Католицькій Церкві і Ви, як протестант, також могли б висловити свою думку.

Питання, в суті... без суті. Ніяк невідносяться. Їм по барабану.

viter
Модератор
Модератор
Контактна інформація:

Повідомлення viter » 16 червня 2010, 07:55

Вова писав:
viter писав:Чому безглузді? Мене цікавить як протестанти ставляться до чуд, які відбуваються у Католицькій Церкві і Ви, як протестант, також могли б висловити свою думку.

Як чому, бо ви протестантів і сектантів в одне змішали, як можна на таке відповідати. То це саме як я вас запитав "А якщо я так напишу католики ( сектанти) це теж буде нормально" " для мене різниці не має" ви відповідали?

Про що Ви говорите? Що я змішав? "Протестантів (сектантів)" = "протестантів та сектантів", тобто я хочу знати думку і тих, і тих. Не можете відповісти на моє запитання, то не відповідайте. Я розумію, що наші (Божі) чуда є більмом у вашім (протестантів та сектантів) оці, бо є знаком присутності Бога живого у Католицькій Церкві, яку ви (протестанти та сектанти) відкинули, і тому вам важко сказати щось на цю тему.
Господи Ісусе Христе Сину Божий, помилуй мене грішного.

прочанка
старець
старець

Повідомлення прочанка » 16 червня 2010, 10:40

надибала цікаву статтю. астково зацитую:

"сучасні протестанти і сектанти дійсно намагаються переконати деяких довірливих віруючих у тому, що їхня віра є майже такою самою, як і православна чи УГКЦ. Мовляв, яка різниця як вірити, адже Бог один. Протестантизм та сектанство ними змальовується лише як спрощений варіант християнства. У розповіді про себе представники цих деномінацій дуже не люблять торкатися своїх історичних коренів. Вони часто лише зазначають, що походять від апостолів, або повідомляють допитливому співрозмовнику лише назву своєї громади, не вказуючи, до якої конфесії вона належить. Буває, що людина досить тривалий час відвідує молитовні зібрання, але так ще й не дізналася, до якого саме напрямку протестантизму вона врешті-решт примкнула. "Брати і сестри" з радісною посмішкою на вустах оточують новенького максимальною увагою, запрошуть до себе в гості, цікавляться життєвими проблемами, пропонують допомогу. Минає час і йому вже стає якось незручно та совісно рвати стосунки з цими добрими людьми, навіть тоді, коли стає достовірно відомо, що їхнє єретичне вчення абсолютно суперечить православному богослів'ю. Виникає дилема: повернутися з покаянням своєї церкви чи погодитися з фактом належності до цієї секти. Відомо, що коли людина рве з кимось стосунки, то вона намагається себе виправдати: з тими було дуже погано, а з цими дуже добре. Свій перехід до протестантів такі люди часто пояснюють тим, що нарешті знайшли істину. При цьому в бік православних чи УГКЦ ними закидаються звинувачення у пияцтві, ідолопоклонстві та інші брудні наклепи. Існує ще один вдалий прийом перетягування родин до протестантського гурту. Мова йде про запрошення протестантами дітей до так званих позаконфесійних християнських літніх таборів. Їхні організатори переконують батьків в тому, що ніякого релігійного впливу на дітей не буде, а проповідь матиме лише позаконфесійний зміст. В анкеті, яку заповнюють батьки дитини, обов'язково вказується домашня адреса і телефон. Організатори табору створюють всі умови для того, щоб не лише не втратити стосунки з дітьми після таборування, але й познайомитися у майбутньому з їхніми батьками. "
Не бійтеся!

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 16 червня 2010, 10:44

прочанка писав:надибала цікаву статтю. Частково зацитую:

Ну, це таке, нічого і нам не заважає робити так само. Не під дулом ж пістолета заставляють приходити. Так, що імхо, наше недопрацювання.

прочанка
старець
старець

Повідомлення прочанка » 16 червня 2010, 10:51

romanm писав:
прочанка писав:надибала цікаву статтю. Частково зацитую:

Ну, це таке, нічого і нам не заважає робити так само. Не під дулом ж пістолета заставляють приходити. Так, що імхо, наше недопрацювання.

Згідна, не під дулом, але хитрістю й обманом. Цитую ще таке:

"не зрозуміла їх позиція. Живучи “тільки по Біблії” кадило і ладан вони відкинули, але залишили десятину. Погодьтесь, це дуже дотепно. А головне - зручно в маніпуляції людьми.
Всі сектанти повинні знати, що покинувши Церкву вони потрапили всього лиш в світську організацію зі своїми власними законами і правилами, стилем поведінки, а в тоталітарних сектах і насильницькими методами контролю над свідомістю.До Церкви в “біблійному” значенні слова вони не мають жодного відношення.
Основне в життя християн не Біблія, але духовне життя по ній. Церква давала спасіння людям і тоді, коли Біблія ще не була укладена священнописьменниками і украдена сектантами.
Правильно тлумачитись будь-яка річ може тільки її автором. Церква - з Божого натхнення є видимим автором Біблії.Отже, усі намагання людей поза церковною огорожею (тобто не православних і не католиків ) читати, розуміти і намагатися тлумачити Святе Писання, є по менші мірі дивними і незрозумілими. Наприклад, типовий сектанський абсурд - сектанти відкидають почитання Святих Отців, але визнають укладений ними ж канон Святого Писання
Використання Святого Писання поза рамками Церкви не лише порушує заповідь проти крадіжок, але й неминуче приводить до спотвореного розуміння його змісту. Звідси, наприклад, - заперечення ікон (бо це для сектанів ідоли), але введення “християнського” року як елементу богослужінь, узаконеного жіночого священства, потурання статевим збоченням і “благословенням” на шлюби содомітів, підміна авторитету Церкви Христивої на авторитет лідера общини.
Віра без діл мертва. Ці слова апостола Якова Лютер не міг пояснити, і на перших порах вимагав їх скреслювати зі старих видань Біблії. Проблема ж була не так в первоверховному апостолу Якову, як в Лютеру. І це також досить очевидно. Людина котра обіцявши Богу свою цноту забула про неї - не може бути духовним лідером. Він відмовився від чернецтва (обіцянки Богу досмертної чистоти), і взявши собі за дружину таку ж черницю гідно продовжили свій лютеранський рід.
Людина двадцять першого віку котра не приступає до Покаяння і до св. Євхаристії упродовж хоча б пів року - мертва сама у собі. Нині немає ніяких перекод до цього окрім диявола. Отже - робіть висновки, любі друзі"
Не бійтеся!

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 16 червня 2010, 10:58

надибала цікаву статтю. Частково зацитую:

Можете викласти її повністю?

прочанка
старець
старець

Повідомлення прочанка » 16 червня 2010, 11:13

romanm писав:
надибала цікаву статтю. Частково зацитую:

Можете викласти її повністю?

http://prosfora.blog.net.ua/2007/07/18/10sekt/
Не бійтеся!

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 16 червня 2010, 11:13

Вова писав:... То ви питаєтеся у протестантів чи сектантів. А якщо я так напишу католики ( сектанти) це теж буде нормально, аааааа ?

так протестанти і є сектантами. Ви вже питалися, але там у темі було присутнє "тоталітарні секти" (якими є не всі протестанти), відповідно, можливо, не до кінця чітко були зрозумілими відповіді. Католики ж не є сектантами, бо не відрізалися від Бога і як були, так і залишаються Христовою Церквою. Бачите, якщо диявол назве себе святим, святішим він від цього не стає - тоталітарний сектант і батько всіх сект/протестів/схизм (це я грішний говорю повністю усвідомлюючи можливу грішність християн і в Христовій Католицькій Церкві які спровокували (даючи згіршення) і провокують по сьогодні утворення сект і тих, хто часто вигадував і вигадує такі згіршення або приписував і приписує собі і своїй секті істинність з корисливих мотивів); якщо назве Бога сектантом - Бога це не умалить - Він ні від кого не відходив і не відійде. Тобто, пане Вово - Ви сектант (хоч мені це слово не подобається, але відповідно до історичного розвитку подій - так, нажаль) у сенсі того, що Ви і Ваші попередники від'єдналися від Церкви. Щоб зрозуміти, що ми (католики) від Вас не від'єднувались і Ви нас називати сектантами не можете - варта просто знати розвиток історії, знати факти. З повагою, о.Олег Жаровський
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

прочанка
старець
старець

Повідомлення прочанка » 16 червня 2010, 11:39

Вчення про Святих ставить на першому місці Пресвяту Богородицю яка, як у
православних, так і у католиків,високо шанується на основі Святого Письма
(Лк. 1, 48). Протестанський світ ніби на гріх лається і намагається
засудити Пресвяту Богородицю, доказуючи що в Неї були ще діти, та й нею могла б бути будь - яка жінка. Щоб їх відвести від такої думки слід навести багато свідчень від Святого Письма. Наприклад: «... Бо ось з часу цього всі народи Мене за блаженну вважатимуть» (Лк. 1, 48). Такі місця повторюються і в інших книгах, як наприклад: Псалтир, Книги Буття, Вихід, пророків: Ісаї, Міхея, Малахії, і звичайно Святе Євангліє, і інші книги, які прямо чи образно кажуть про величність Пресвятої Богородиці. То що пропагують сектантські проповідники так це - незнання Святого Письма і лише розуміння його під прямою мовою та й не пов'язуючи дане місце згідно до попереднього чи після вказаного. Другою їх помилкою є невизнання ранніх істориків Церкви і вчителів Церкви.

Для протестантів все просто і легко, вони вже святі, навіть коли їх на гріхові впіймати, бо по їх вченню Христос 2000 років тому все зробив, аби їх виправдати, і їм нічого боятись
Не бійтеся!

ShMariam
Модератор
Модератор

Повідомлення ShMariam » 16 червня 2010, 12:18

Вова писав:2. Про які ви чуда говорите? Читали у писані за чуда ( не хочу давати цитати обідетеся).

1) "Танець сонця" під час останньої появи у Фатімі, який побачили тисячі людей
2) Чудесні зцілення типу такого: батьки хлопчика, який народився без очей молилися перед іконою Матері Божої і в нього з'явилися очі
3) Нетлінні мощі святих
Я спеціально не подаю чуд, які б можна було б чисто теоретично списати на хвору уяву окремої людини або зцілення, викликані сильною вірою, що молитва поможе (тобто коли виглядає так, ніби сильна віра активізує резервні сили організму і він сам себе лікує, а не Господь)
Важливо!Може врятувати життя: http://forum.ugcc.org.ua/viewtopic.php?f=3&t=97&p=56358#p56281

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 16 червня 2010, 12:33

viter писав:Чому, знаючи про них, вони не навертаються до Католицької Церкви.

думаю, що не варта думати про обов'язкове сповнення Чуда Божого на святому. Маємо велику кількість грішників, на яких Воно Сповняється... Дух Діє на кому хоче. Одне точно: Чудо Боже - це Плід Дії Святого Духа. Навіть, якщо не в Церкві Христовій - це та точка дотику між такими різними людьми: Бог. Ми такі всі різні, але над нами Бог, який Дбає. Знаю і про силу молитви протестантів. Знаю і про Чуда в православних. Не можу твердити, що Чудо зобов'язує навернутися, показує "щось" (істинність віри, наприклад) окрім Милості Люблячого Бога.
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

viter
Модератор
Модератор
Контактна інформація:

Повідомлення viter » 16 червня 2010, 13:03

о.Олег писав: Знаю і про силу молитви протестантів.

Про силу молитви протестантів хотів би поговорити окремо тут viewtopic.php?f=18&t=1777 Чи не має тут самонавіювання та елементів гіпнозу (часто масового).

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 16 червня 2010, 13:19

viter писав:
о.Олег писав: Знаю і про силу молитви протестантів.

Про силу молитви протестантів хотів би поговорити окремо тут viewtopic.php?f=18&t=1777 Чи не має тут самонавіювання та елементів гіпнозу (часто масового).

може бути і так - про це мабуть і добре, що є інша гілочка. Тут же мені грішному розходилося наголосити на тому, що наявність Чудес є свідченням Божої Милості і зовсім не обов'язково є ознакою істиності чи відсутності істини там чи деінде. Думаю, навіть (боюся), саме тип свідомості людини, що шукає Чудо а не істину, використає диявол ("і будуть говорити там він - не вірте..."Мр.13) в останні дні...

viter
Модератор
Модератор
Контактна інформація:

Повідомлення viter » 16 червня 2010, 13:57

Може й так. Але ще за часів апостолів (та й пізніше і навіть тепер) багато людей наверталось до Христа саме завдяки чудам.

прочанка
старець
старець

Повідомлення прочанка » 16 червня 2010, 14:09

чомусь у вже відомі чудами місця, власне сектанти й не їдуть... На розповіді реагують повним іґнором.

На морі, на базі обідали за одним столиком, як виявилось, з родиною сектантів - бабуся, мама і дві дівчинки-шибениці. Діти - живі веселі, до всього цікаві.
- Чому у вас, тьотя, вуха проколені?
-Для краси, для здоров2я...
- але Бог нас створив без кульчиків...

ХМ- аргумент. Типу, людина - натуральна, але...
- Ми народжуємось голими, а за життя "обростаємо одягом", взуттям. Бог створив людну без одягу...

Але мама фарбує волосся і це можна... От вам логіка сектантів.
Не бійтеся!

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 16 червня 2010, 14:14

viter писав:Може й так. Але ще за часів апостолів (та й пізніше і навіть тепер) багато людей наверталось до Христа саме завдяки чудам.

так, звичайно. От лише тоді була дійсність - єдність християн. Теперішня дійсність - протести... Люди змінилися. Бог - ні. Чудо - надприродний вияв Божої Присутності у світі (того, що Бог Є), вияв Божої Любові до нас грішних. Ми можемо гарантувати (віра) стовідсотково, що Чудо, яке відбулося в Христовій Церкві - Боже; але і заперечити Боже походження чогось такого у протестантів, наприклад, не можемо. Якщо доведемо, що там відбулося Чудо - це завжди Дар Божий: Протест від цього не перестав бути викривленням віри. По аналогії: Святе Письмо в протестантів не перестає бути Святим Письмом - бо є Словом Божим (їхнє трактування - може бути і не від Бога, але від Біблії це нічого не забирає і істиності протестантам не дає); Таїнство Хрещення у великої кількості протестантських деномінацій є Божим, але це не освячує їхні помилки віри...

viter
Модератор
Модератор
Контактна інформація:

Повідомлення viter » 16 червня 2010, 15:01

о.Олег писав: По аналогії: Святе Письмо в протестантів не перестає бути Святим Письмом - бо є Словом Божим (їхнє трактування - може бути і не від Бога, але від Біблії це нічого не забирає і істиності протестантам не дає); Таїнство Хрещення у великої кількості протестантських деномінацій є Божим, але це не освячує їхні помилки віри...

Хочу зауважити, що Святе Письмо та Таїнство Хрещення були даровані Церкві Богом у минулому та присвоєні протестантами, а чуда Бог творив в минулому, творить зараз і буде творити в майбутньому. І виникає питання чи творитиме Бог чуда в протестантських церквах щоб люди через це думали, що Господь їх (ті церкви) благословляє і таким чином переконувалися у правильності свого відступництва?
Але не мені, грішному, вказувати Богові де творити чуда. Він у мудрості та милості Своїй знає що і як треба робити. Нехай буде Його свята воля нині, і повсякчас і на віки вічні.

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 16 червня 2010, 16:53

viter писав:
о.Олег писав: По аналогії: Святе Письмо в протестантів не перестає бути Святим Письмом - бо є Словом Божим (їхнє трактування - може бути і не від Бога, але від Біблії це нічого не забирає і істиності протестантам не дає); Таїнство Хрещення у великої кількості протестантських деномінацій є Божим, але це не освячує їхні помилки віри...

Хочу зауважити, що Святе Письмо та Таїнство Хрещення були даровані Церкві Богом у минулому та присвоєні протестантами, а чуда Бог творив в минулому, творить зараз і буде творити в майбутньому. І виникає питання чи творитиме Бог чуда в протестантських церквах щоб люди через це думали, що Господь їх (ті церкви) благословляє і таким чином переконувалися у правильності свого відступництва?
Але не мені, грішному, вказувати Богові де творити чуда. Він у мудрості та милості Своїй знає що і як треба робити. Нехай буде Його свята воля нині, і повсякчас і на віки вічні.

з тими Дивами повне дивацтво :)
У всякому разі віруємо, що все Боже у світі відбувається в Католицькій Церкві: і протестантські, і єврейські, і православні... Чудо, якщо воно від Бога, точно "присвоєне". А от чому Бог так Дає..? Можливо, щоб власне... не вірили ми в Чудо, а вірили в Нього і Його Церкву? :) Як думаєте? Я грішний давно вже задумуюсь над тим, наприклад, що в православних є дійсно великі Святі і Подвижники, яким Господь Дарував творити Чуда, святість, але... які до кінця життя були в схизмі і лаяли (часом і було за що, але переважно - повторювання наклепів, злоба, непорозуміння...) Христову Церкву на чому світ стоїть...
"Дивний Бог у святих Своїх - Бог Ізраїля" (Пс.68) :)

viter
Модератор
Модератор
Контактна інформація:

Повідомлення viter » 16 червня 2010, 19:09

о.Олег писав:Я грішний давно вже задумуюсь над тим, наприклад, що в православних є дійсно великі Святі і Подвижники, яким Господь Дарував творити Чуда, святість, але... які до кінця життя були в схизмі і лаяли (часом і було за що, але переважно - повторювання наклепів, злоба, непорозуміння...) Христову Церкву на чому світ стоїть...

І для мене це питання залишається нерозв'язаним.

прочанка
старець
старець

Повідомлення прочанка » 16 червня 2010, 20:11

хочу розповісти про диво наших днів - Вервицю Визволення. Думаю, багато хто про неї чув. При сильній вірі вона дає допомогу,перевірила на собі, а ще пропоную відгуки інших людей.
http://www.apostol.if.ua/p0036.htm
Не бійтеся!

Вова
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення Вова » 17 червня 2010, 00:00

о.Олег писав:пане Вово - Ви сектант

Ви дуже помиляєтесь у тому хто є сектант, читайте ів 15 розділ. Iван.15:8 Отець Мій прославиться в тому, якщо рясно зародите й будете учні Мої. Учні Христа в пізнаються по плодам. а не по словах. Також сектант це той хто не показує Христове світло.

Але я вас розумію, чому вас так вчать говорити, це як у бізнесі. Я трошки тим займаюся, тому я вас добре зрозумів.

Ну що ж не має тут смислу із " не помильними" спілкуватися. Ви Христа приватизували, добре що хоч тепер не продаєте спасіння (індульгенція). З Богом оставайтеся о.Олег.
Тепер мені ще ясніше стає зрозуміліше
Iван.16:2 Вас виженуть із синагог. Прийде навіть година, коли кожен, хто вам смерть заподіє, то думатиме, ніби службу приносить він Богові! Уже таке було, напевно скоро знов буде, вам тільки би можливість дати.
Каже бо Писання: Кожен, хто вірує в Нього, не буде засоромлений.

xomikvp
гість
гість

Повідомлення xomikvp » 17 червня 2010, 02:36

Вова писав:Iван.16:2 Вас виженуть із синагог. Прийде навіть година, коли кожен, хто вам смерть заподіє, то думатиме, ніби службу приносить він Богові! Уже таке було, напевно скоро знов буде, вам тільки би можливість дати.

Радійте та веселіться тоді коли вас за ХРИСТА ганятимуть, :roll:
( але не нарікайте і не обмовляйте)

P.S. то моя суб'єктивна думка

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 17 червня 2010, 09:15

"Чудеса" протестантського характеру http://www.youtube.com/watch?v=XOhGCgdSYYI
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 17 червня 2010, 10:37

Вова писав:
о.Олег писав:пане Вово - Ви сектант

Ви дуже помиляєтесь у тому хто є сектант, читайте ів 15 розділ. Iван.15:8 Отець Мій прославиться в тому, якщо рясно зародите й будете учні Мої. Учні Христа в пізнаються по плодам. а не по словах. Також сектант це той хто не показує Христове світло.

Але я вас розумію, чому вас так вчать говорити, це як у бізнесі. Я трошки тим займаюся, тому я вас добре зрозумів.

Ну що ж не має тут смислу із " не помильними" спілкуватися. Ви Христа приватизували, добре що хоч тепер не продаєте спасіння (індульгенція). З Богом оставайтеся о.Олег.
Тепер мені ще ясніше стає зрозуміліше
Iван.16:2 Вас виженуть із синагог. Прийде навіть година, коли кожен, хто вам смерть заподіє, то думатиме, ніби службу приносить він Богові! Уже таке було, напевно скоро знов буде, вам тільки би можливість дати.

Ви просили пояснити сенс - пояснив (Ви не повністю мене цитуєте, вириваєте з контексту, нажаль). Розумію, що слово "секта" має негативний зміст і, думаю, знаєте протестантів, які подібно не сприймають слово "протест" - мотивація подібна: "хто Ви такі, щоб проти вас протестувати" (у випадку "секта": "хто ви такі, шоб від вас відтинатися").., але історично відбулося саме так: протестували і відітнулися. Це і є плід. Найбільший (негативний, який, нажаль, перевершує все позитивне) плід, який приніс протест. Розділ. І, якщо знаєте сенс слова "диявол", то знаєте і про те, чиїм плодом втішаєтеся... Шкодую з цього приводу. Розумію, що чути таке боляче, от і подаєте тут вигадки про "бізнес", "індульгенції" (не було в історії Церкви продажі Спасіння - Ви повторюєте вигадки атеїстів), некритично звинувачуєте мене грішного у тому, що хочу Вас вигнати з Форуму (нехай би Вам написали ті, які цього хочуть і процитували, що я їм заперечив) - навпаки: маю друзів і серед протестантів, ми багато в чому незгідні і не бачу проблеми, щоб Ви зі своїми поглядами були на католицькому Форумі; хотів би у Вашій особі знайти друга і пропоную дружбу (навіть, якщо буду вимушений вжити до Вас санкції). І... не непомильний я - грішний. А Церква - так: непомильна і свята. Хоч у ній грішники, гріхи яких вороги Церкви і використовують, щоб заперечити Її (Церкви) Святість.
Але Ви так і не відповіли на основне питання, яке ставлю і ставлю в намаганні зрозуміти Вас: чому вважаєте Письмо Святим?
З повагою
о.Олег Жаровський

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 17 червня 2010, 15:12

viter писав:
о.Олег писав:Я грішний давно вже задумуюсь над тим, наприклад, що в православних є дійсно великі Святі і Подвижники, яким Господь Дарував творити Чуда, святість, але... які до кінця життя були в схизмі і лаяли (часом і було за що, але переважно - повторювання наклепів, злоба, непорозуміння...) Христову Церкву на чому світ стоїть...

І для мене це питання залишається нерозв'язаним.

це взагалі не питання, яке виникло нещодавно: ще з досхизмових часів Католицька Церква мала у своїй молитві почитання подвигу святості людей, які помилялися у догматичних питаннях віри. Тут і аріани (той же св.Костянтин Великий), і несторіани (наприклад св.Ісаак Сирійський)... Дивним чином все в результаті сходиться не на правильних словах, думаю - навіть не лише на правильних ділах, а... на чомусь далеко глибшому, що традиція називає "серцем" (стержнем, суттю) людини... Не все так просто і самоочевидно у звязку між проявом Божого Чуда і Правдивим Богопочитанням.

прочанка
старець
старець

Повідомлення прочанка » 17 червня 2010, 16:11

оскільки проскочило питання про індульгенції, хотілось би навести приклад:

Джеймс Екін

Міфи про індульгенції

Міф 1. Набуваючи індульгенцію, можна викупити себе з пекла.

Це поширена помилка, якою часто користуються антикатоличні коментатори, покладаючись на неосвіченість як самих католиків, так і некатоликів. Але звинувачення це необґрунтоване. Оскільки індульгенція звільняє лише від тимчасових покарань, вони не можуть позбавити людину від вічного покарання – пекла. Опинившись в пеклі, ніякою кількістю індульгенцій вже не врятуєшся. Єдиний спосіб уникнути пекла – волати до Божого милосердя ще за життя. Після смерті людини вирішується його вічна доля (Євр. 9:27).

Міф 2. Можна набувати індульгенції за ще не звершені гріхи.

Церква завжди учила, що індульгенції не відносяться до ще не звершених гріхів. Американська "Католицька енциклопедія" помічає: "[Індульгенція] це не дозвіл на гріх і не прощення майбутнього гріха; ні те, ні інше не може бути дане ніякою владою".

Міф 3. Набуваючи індульгенції, можна "купити прощення".

Визначення індульгенції припускає, що прощення вже одержане: "Індульгенція – спокутування перед Богом тимчасового покарання за гріхи, провина за які вже пробачена" (Indulgentarium Doctrina, п. 1). Індульгенції не мають ніякого відношення до прощення гріхів. Вони стосуються лише покарань, які зберігаються після прощення.

Міф 4. Індульгенції вигадали, щоб поправити фінансове положення Церкви.

Індульгенції з'явилися в результаті роздумів над таїнством примирення. Це спосіб скоротити покаяння, передбачене дисципліною таїнства, і використовувалися за сотні років до того, як з'явилися проблеми, пов'язані з грошима.

Міф 5. Індульгенція скорочує перебування в чистилищі на певну кількість днів.

Кількість днів, яка у свій час приписувалася індульгенції, передбачало тривалість періоду каяття, який людина повинна пройти на землі. Католицька Церква не стверджує, ніби знає що-небудь про тривалість перебування в чистилищі, тим більше – у разі кожної окремо взятої людини.

Міф 6. Індульгенцію можна купити.

Тридентійський Собор провів помітну реформу практики надання індульгенцій, і, у зв'язку з тими зловживаннями, що мали раніше місце, "в 1567 р. Папа Пій V заборонив будь-яке надання індульгенцій, що включає сплату якої-небудь ціни або інші фінансові трансакції" (американська "Католицька енциклопедія"). Цей акт довів серйозність відношення Церкви до усунення зловживань індульгенціями.

Міф 7. Раніше індульгенцію можна було купити.

"Купити" індульгенцію не можна було ніколи. Грошовий скандал навколо індульгенцій, що дав Мартіну Лютеру виправдання його єресі, стосувався індульгенцій добродійних, при придбанні яких належало з нагоди їх отримання внести милостиню до якого-небудь добродійного фонду або організації. Прямого продажу індульгенцій ніколи не було. Американська "Католицька енциклопедія" говорить: "Нескладно зрозуміти, як саме з'явилися зловживання. Природно, що серед добрих справ, що є умовою придбання індульгенції, милостиня не могла не мати видного місця... Очевидно, що нічого поганого в цих цілях не було. Давати гроші Богові або бідним – діяння, гідне похвали, і якщо воно здійснюється з правильними намірами, то, звичайно ж, не залишиться без нагороди".
Не бійтеся!

Вова
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення Вова » 17 червня 2010, 20:19

о.Олег писав: (Ви не повністю мене цитуєте, вириваєте з контексту, нажаль).

мене вбило таке ваше тверження, тому на інше уваги не звернув.

хто Ви такі, щоб проти вас протестувати"

усе наоборот, протестуєм ми.

некритично звинувачуєте мене грішного у тому, що хочу Вас вигнати з Форуму

я говорив що мені не має що тут робити, уже підсвідомо ви ввжаєте мене "сектантом", значить розмови нормальної не може бути. Завжди буде ви праві, а я завжди не правий.

Але Ви так і не відповіли на основне питання, яке ставлю і ставлю в намаганні зрозуміти Вас: чому вважаєте Письмо Святим?

Не знаю чому вам тяжко це зрозуміти.

1. Христос завжди цитував тільки Писання.
2. Iван.5:39 Дослідіть но Писання, бо ви думаєте, що в них маєте вічне життя, вони ж свідчать про Мене!
3. Дiї.17:11 Ці були шляхетніші за солунян, і слова прийняли з повним запалом, і Писання досліджували день-у-день, чи так воно є.
4. 2Петр.1:19-21 І ми маємо слово пророче певніше. І ви добре робите, що на нього вважаєте, як на світильника, що світить у темному місці, аж поки зачне розвиднятися, і світова зірниця засяє у ваших серцях, 20 бо ви знаєте перше про те, що жодне пророцтво в Писанні від власного вияснення не залежить. 21 Бо пророцтва ніколи не було з волі людської, а звіщали його святі Божі мужі, проваджені Духом Святим.
5. 2Тим.3:14-17 А ти в тім пробувай, чого тебе навчено, і що тобі звірено, відаючи тих, від кого навчився був ти. 15 І ти знаєш з дитинства Писання святе, що може зробити тебе мудрим на спасіння вірою в Христа Ісуса. 16 Усе Писання Богом надхнене, і корисне до навчання, до докору, до направи, до виховання в праведності, 17 щоб Божа людина була досконала, до всякого доброго діла готова.
6. Дiї.26:22 Але, поміч від Бога одержавши, я стою аж до дня сьогоднішнього та свідкую малому й великому, нічого не розповідаючи, окрім того, що сказали Пророки й Мойсей, що статися має,
7. Повт.11:18-20 І покладете ви ці слова Мої на свої серця та на свої душі, і прив'яжете їх на знака на руці своїй, і вони будуть пов'язкою між вашими очима. 19 І будете навчати про них синів своїх, говорячи про них, коли ти сидітимеш у домі своїм, і коли ходитимеш дорогою, і коли лежатимеш, і коли вставатимеш.

Я думаю хватить. :)

Вова
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення Вова » 17 червня 2010, 20:38

о.Олег писав:
viter писав:Чому, знаючи про них, вони не навертаються до Католицької Церкви.

думаю, що не варта думати про обов'язкове сповнення Чуда Божого на святому. Маємо велику кількість грішників, на яких Воно Сповняється... Дух Діє на кому хоче. Одне точно: Чудо Боже - це Плід Дії Святого Духа. Навіть, якщо не в Церкві Христовій - це та точка дотику між такими різними людьми: Бог. Ми такі всі різні, але над нами Бог, який Дбає. Знаю і про силу молитви протестантів. Знаю і про Чуда в православних. Не можу твердити, що Чудо зобов'язує навернутися, показує "щось" (істинність віри, наприклад) окрім Милості Люблячого Бога.

От я хотів приблизно так сказати, але якщо я так відповім, але дехто буде тішитися, я тільки дав намйок що прийде антихрист, що буде вогонь із неба зводити, то що треба вірити? У нашій Церкві кожної неділі 2- 3 подяки Богу є. Були такі випадки. коли вже вмирати мали, а Бог їх підмінам. Може це для вас не чудо, але для мене так, були такі випадки коли Бог беріг і зберігав у аварії мене і дружину.
Також час від часу приїжджають різні люди до нашої Церкви і розказують про чудо у їхніх життях, також є люди які мають дар зцілення, але це все не дає підстави для твердження. що хтось має перебігати з церкви у Церкву, бо там чудо. Ви що підете до нас, бо у нас є чуда? Думаю ні, то чому я маю ходити у вашу Церкву бо там є чуда? Тим більше ви говорите про якісь великі що ви самі їх не бачили і не чули із близька, а я чую.

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 17 червня 2010, 20:46

я не підсвідомо, а чітко і свідомо знаю, що Ви сектант, бо належите до секти. Негативний зміст цей термін несе лише по факту того, що Ваші попередники відійшли від Церкви, але це зовсім не означає, що Ви завжди не праві. Завждинеправість в термін "секта" вписуєте Ви, а не я. Я ж констатую історичну тяглість подій, з якої видно, що був момент, коли Ваші попередники належали до Христової Церкви і був момент, коли відрізались.

Вова
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення Вова » 17 червня 2010, 21:05

о.Олег писав:я не підсвідомо, а чітко і свідомо знаю, що Ви сектант, бо належите до секти. Негативний зміст цей термін несе лише по факту того, що Ваші попередники відійшли від Церкви, але це зовсім не означає, що Ви завжди не праві. Завждинеправість в термін "секта" вписуєте Ви, а не я. Я ж констатую історичну тяглість подій, з якої видно, що був момент, коли Ваші попередники належали до Христової Церкви і був момент, коли відрізались.

Та я вам уже наводив місця Писання, Церква це не Католицька конфесія, ні Православна, ні Протестантська. Церква І.Х. не має ніякого відношення до назви якогось союзу. І відійшли не від Церкви , а від Католицького конфесії.
Церква І.Х не передається по наслідству, ви чули такий вислів "У Бога внуків не має, а тільки діти". Читали Об.3:16 А що ти літеплий, і ні гарячий, ані холодний, то виплюну тебе з Своїх уст...Почитайте 2-3 розділ сьогодні тих Церков не має. Якщо також замітити що І.Х. звертається до 7 Церков, а не однієї, де є папа.
Матв.18:20 Бо де двоє чи троє в Ім'я Моє зібрані, там Я серед них. Бачите де є Христос? Отож, не приватизовуйте Христа і Церкву. Не ви є Головою Церкви, А Христос. Якщо уже хочете так, то хто має таке право ви чи православні?

1Петр.4:15 Ніхто з вас хай не страждає, як душогуб, або злодій, або злочинець, або ворохобник, 16 а коли як християнин, то нехай не соромиться він, але хай прославляє Бога за те.Бачите що "перший папа" говорить, як християнин, а не як католик. Всі перші послідовники І.Х. називалися тільки християнами, а не католиками, чи православними - бо їх немає, теж так би голосно говорили що вони спадкоємці.

Повернутись до “Інші Церкви та Спільноти”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 212 гостей