j_kop21 писав:Думаю, що швидше про гроші йдеться, бо потреба в священиках велика.
Я б не сказав, що така вже й велика потреба в нових священиках (говорячи про західну Україну зокрема). Є єпархії, де семінаристи по декілька років чекають, щоб хтось "вмер", грубо кажучи.
А тема настільки широка, що важко визначити один чинник і назвати його головним.
Тут йдеться і про гроші, і про покликання, і про психологічні моменти, і про розуміння священства, і про самооцінку, і про самореалізацію і про.....
Шкода, що автор теми не визначив конкретно, що він мав на увазі.
та чому ж (про кінцеве твердження Вашого допису) - це розв'язує Вам/мені (всім авторам власних дописів) "руки": може так все і задумувалося автором теми
(йди тепер виясни - пропав десь автор теми
). В кожному разі припущення досить конструктивне, погодьтеся - розкриває горизонти для думки... А от потреба священиків, не погоджуся, величезна, просто у нас, як, знаєте - у тих коней, що тягнули карету, - очі ніби "зашорені" і ми концентруєм увагу на покликанні священика майже виключно для парафіальної праці. Звідси, думаю, і ідея чекання осиротілої парафії. А навіть у своїй невеличкій праці священика бачу потребу у служіння капеланів чи не всюди.

Щось таке...