копіюю це з приватної переписки:kvantum писав:де на вашому форумі можу прочитати, як правильно, дописувати і стирати, щоб правельно цитувати?
а це як на кожному форумі: натискаєте над повідомленням, що на нього збираєтесь відповідати, табличку зі словом "цитата" і з'являється бланк для Вашої відповіді з вже зацитованим повідомленням, що Вас зацікавило. Технічно це оформляється фразами у квадратних дужках, як, наприклад, у цьому цитованому мною Вашому повідомленні, на початку стоїть (розділяю кожен знак пробілами, щоб Вам було видно):
[ q u o t e = " k v a n t u m " ] - і його не можна стирати (і саме цей початковий знак Ви стираєте, коли цитуєте на Форумі чийсь допис, і цитоване повідомлення, якби я грішний ток зробив, як Ви, виглядало б: де на вашому форумі можу прочитати, як правильно, дописувати і стирати, щоб правельно цитувати?[ / q u o t e ] )
і в кінці цитованого Вами допису обов'язково має стояти [ / q u o t e ]
Бувають складні цитати (хтось когось вже цитував і Ви саме на це хочете давати відповідь) - пильнуйте, щоб кожен технічний значок типу [ q u o t e = " k v a n t u m " ] чи [ q u o t e ] мав свою пару, яка б закривала цитату [ / q u o t e ] (це буде завжди [ / q u o t e ])
Не знаю, чи у Вас на екрані біля таблички "цитата" уже з'явилася табличка "редагувати", але, якщо так, то спробуйте відкоректувати свої проблемні (невірно процитовані) повідомлення (є у Вашій цитаті три закінчення [ / q u o t e ] - додайте на початку три фрази [ q u o t e ]). Надалі ж пильнуйте, щоб не стирати технічні фрази, а лише стирайте (обов'язково стирайте, щоб не було оверкотингу) те, що зайве у допісі, на який відповідаєте
Всі запитання можете задавати в темі "поради новачкам і не тільки" і Вам, як бачу, стараються допомогти
viewtopic.php?f=2&t=1895&p=37064#p37064тому це повідомлення дублюю також у цей розділ
решта - практика
З повагою, о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).