Повідомлення mtaras » 18 травня 2011, 13:39
Перепрошую, що піднімаю цю трохи підзабуту тему, але я вирішив не створювати нової гілки, а отримати думки-відповіді у цій гілці, оскільки вона тісно пов'язана із моїм питанням. Особливо я б хотів зокрема почути думку о.Олега і інших священиків. Моє запитання таке. На сайті УГКЦ було питання про запрлати в конвертах і була відповідь на це запитання
[http://www.ugcc.org.ua/21.0.html?&no_cache=1&tx_putannia_pi1[category]=single&tx_putannia_pi1[uid]=1012]
Але ж в нас в Україні практично ВЕСЬ бізнес - 'сірі' зарплати - всі ж про це прекрасно знають.
'Біла' зарплата - в бюджетників, і вона виплачується з надходжень з податків з бізнесу.
Тобто який вибір у людини-християнина коли вона хоче йти працювати (я вже не кажу про бізнесмена - якщо він заплатить усі податки, які наша держава зараз вимагає, то простіше йому закрити бізнес - замкнене коло, де ж тоді надходження у бюджет?!) - або не працювати взагалі або працювати на 'сіру' зарплату в конвертах?
Християнин, який отримує 'сіру' зарплату, мав би сповідатись з цього (маю на увазі греко-католиків, православних) - а як він може виправитися після сповіді (умова доброї сповіді )- кидати роботу ?