Робота з молоддю в УГКЦ
Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor
- Олюнька
- старець
- Контактна інформація:
У Києві відбудеться Біблійний семінар для молоді
14 травня 2011 року в Києві відбудеться Біблійний семінар для молоді. Захід, який проведе о. Антоній Ніколаєв, ЧНІ, пройде у приміщенні Карітас-Київ (вул. Івана Микитенка 7-б – доїзд від станції метро «Лівобережна» до ТЦ «Квадрат»
Деталі і карта доїзду тут: http://dyvensvit.org/anonsy/121/3387
Деталі і карта доїзду тут: http://dyvensvit.org/anonsy/121/3387
Моє шанування! Ваша с. Катерина, МНІ
- Олюнька
- старець
- Контактна інформація:
Re: У Києві відбудеться Біблійний семінар для молоді
У Львові теж 
«Незнання Писання – це незнання Христа» - св. Єронім
Запрошуємо усіх тих, хто хоче ближче пізнати Бога і більше дізнатися про Його Слово, взяти участь у біблійному семінарі. На цій зустрічі ви почуєте про те, яким чином можна досліджувати Святе Письмо, навіщо це потрібно і як цю практику впровадити у своє життя.
Семінар проведе о. Антоній Ніколаєв, ЧНІ.
Нагадаємо, що о. Антоній активно навчає молодь жити Словом Божим, зокрема через он-лайн тести. Цього разу отець пропонує зорганізувати домашні групи для ділення Святим Письмом. Домашні групи – це невеликі спільноти, які вивчають Писання у домашній атмосфері, діляться досвідом і переживаннями.
Семінар відбудеться у вівторок, 6 вересня. Початок о 18.30.
Місце проведення: монастир св. Альфонса отців редемптористів (м. Львів, вул. Замарстинівська, 225).
http://dyvensvit.org/anonsy/122-lvivska-arhyjeparhija-ugkc/4901-bozhestvennyj-logos-u-lvovi-vidbudetsja-biblijnyj-seminar-dlja-molodi

Запрошуємо усіх тих, хто хоче ближче пізнати Бога і більше дізнатися про Його Слово, взяти участь у біблійному семінарі. На цій зустрічі ви почуєте про те, яким чином можна досліджувати Святе Письмо, навіщо це потрібно і як цю практику впровадити у своє життя.
Нагадаємо, що о. Антоній активно навчає молодь жити Словом Божим, зокрема через он-лайн тести. Цього разу отець пропонує зорганізувати домашні групи для ділення Святим Письмом. Домашні групи – це невеликі спільноти, які вивчають Писання у домашній атмосфері, діляться досвідом і переживаннями.
Місце проведення: монастир св. Альфонса отців редемптористів (м. Львів, вул. Замарстинівська, 225).
http://dyvensvit.org/anonsy/122-lvivska-arhyjeparhija-ugkc/4901-bozhestvennyj-logos-u-lvovi-vidbudetsja-biblijnyj-seminar-dlja-molodi
Олюнька писав:У Львові теж
Скільки часу буде семінар?
Хороші релігійні книги по теології, біблеїстиці http://esxatos.com/books
- Олюнька
- старець
- Контактна інформація:
andrivovk писав:Скільки часу буде семінар?
години 2
А в Тернополі такі зустрічі плануються?
-
- початківець
Робота з молоддю в УГКЦ
Читаймо першу сторінку сайту УГКЦ
ЗАГОЛОВОК: Блаженніший Святослав розповів про тактику роботи з молоддю
ТЕКСТ: Предстоятель Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) стверджує, що спеціальної тактики залучення молоді до Церкви в нас немає.
НЄ ХІЛО?
ТЕКСТ: Предстоятель Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) стверджує, що спеціальної тактики залучення молоді до Церкви в нас немає.
НЄ ХІЛО?
Re: "Пріколи" нашего городка
Петро Тесля писав:Читаймо першу сторінку сайту УГКЦ
НЄ ХІЛО?

"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).
- andrey s.
- старець
- Контактна інформація:
Петро Тесля писав:Читаймо першу сторінку сайту УГКЦ
НЄ ХІЛО?
Так, кактус вийшов

З повагою ПРОСТО андрій!!! УГКЦ
-
- початківець
andrey s. писав:Петро Тесля писав:Читаймо першу сторінку сайту УГКЦ
НЄ ХІЛО?
Так, кактус вийшов, тобто казус..(писун напевне завстидається
, коли прочитає і зрозуміє що написав)
Дайте нам цього писаку! І ми просто подивимося своїми широко розплющеними очима в його примружені глазьонкі!
- andrey s.
- старець
- Контактна інформація:
Петро Тесля писав:andrey s. писав:Петро Тесля писав:Читаймо першу сторінку сайту УГКЦ
НЄ ХІЛО?
Так, кактус вийшов, тобто казус..(писун напевне завстидається
, коли прочитає і зрозуміє що написав)
Дайте нам цього писаку! І ми просто подивимося своїми широко розплющеними очима в його примружені глазьонкі!
Ясно, всетаки справа у писаці...а я думав тактика надто проста, щоб слідувати думці, погляді на реалії Блаженнішого.
Варто статтю дочитати...всетаки, не робити моїх помилок...

Тактика зрозуміла, а ось план дій, не обговорювався там...ну так щоб детально і вичерпно...(хоч думаю про план дій, то в кругах повадирів наших духовних)
Десь так...
А Вам би "кінчати" тільки когось...поглядом замурдовувати

- отець Роман
- дописувач
- Контактна інформація:
Ой Петре, Тесле..
Критикувати теж і я вмію, бо це легко робити.
Але якщо реально, то дійсно тактики в Церкві немає відносно багатьох речей. І в тому числі для праці з молоддю. Можна себе виправдовувати а мабуть і не варто.
Бо все таки працюється дуже мало.
З власного невеликого досвіду скажу, що молоді на парафії в мене не багато (зумисне пишу окремо) як зрештою і людей. Але ті що є - кілька студентів та кілька місцевих, не завжди зацікавлені Церквою.
Цього свідомий - вважаю це 1-м кроком до початку праці.
Є ідеї? Вони є і в мене). Можете допомогти реалізувати? Приїжджайте - буду радий.
Критикувати теж і я вмію, бо це легко робити.
Але якщо реально, то дійсно тактики в Церкві немає відносно багатьох речей. І в тому числі для праці з молоддю. Можна себе виправдовувати а мабуть і не варто.
Бо все таки працюється дуже мало.
З власного невеликого досвіду скажу, що молоді на парафії в мене не багато (зумисне пишу окремо) як зрештою і людей. Але ті що є - кілька студентів та кілька місцевих, не завжди зацікавлені Церквою.
Цього свідомий - вважаю це 1-м кроком до початку праці.
Є ідеї? Вони є і в мене). Можете допомогти реалізувати? Приїжджайте - буду радий.
Сину! Ти є позичений! - слова бл. памяті митрополита Андрея
Ви хочете зразу молодь!
А починати треба з дітей!Що церковні діячи,Ви робити,щоб приходили діти.
Треба працювати з школами.Можливо,отець Василь Ковпак неправий у деяких речах(перепрошую,що приводжу його в приклад,інших такіх не знаю),проте і молодь і діти присутні на його Богослуженнях.У місті Львові я знаю тільки одну українську школу де виховують дітей в греко-католицькому дусі.Але вона приватна і відповідно платна.Помагають їм(школі)монахині,на терріторії монастиря яких і розташована школа,і от.Тарас з церкви Ар.Михаїла.Деколи здаеться,що більше ніхто не зацікавленний у такому вихованні дітей,і навіть не знають за існування ціеї школи. 

п.Наталя писав:Ви хочете зразу молодь!А починати треба з дітей!Що церковні діячи,Ви робити,щоб приходили діти.
Треба працювати з школами.Можливо,отець Василь Ковпак неправий у деяких речах(перепрошую,що приводжу його в приклад,інших такіх не знаю),проте і молодь і діти присутні на його Богослуженнях.У місті Львові я знаю тільки одну українську школу де виховують дітей в греко-католицькому дусі.Але вона приватна і відповідно платна.Помагають їм(школі)монахині,на терріторії монастиря яких і розташована школа,і от.Тарас з церкви Ар.Михаїла.Деколи здаеться,що більше ніхто не зацікавленний у такому вихованні дітей,і навіть не знають за існування ціеї школи.
та безумовно і це розуміється (в т.ч. маються на увазі діти під загальним терміном "молодь"), однак ситуація в м.Кременчук (в якому працює о.Роман - "прийдіть подивіться"

З повагою, о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).
- отець Роман
- дописувач
- Контактна інформація:
Про кременчук при потребі о.Роман сам посвідчить...
Похвалитися дійсно мало є чим. А те що робиться, дійсно мізер. 2 роки поспіль ми були зі сценкою до свята Миколая в дит. садочку, де були мої діти, і 3-й рік буваю на дзвонику в школі де вчаться мої діти. Також 2 роки був з Йорданською водою (якраз сьогодні). Принагідно розповідаю про Бога та обряд в загальних речах.
Директор-ка хоч і прихильно ставиться до моєї присутності, однак попри обіцянки влаштувати щось більше нічого "більшого" поки не було.
На більше, на жаль, тутешнє середовище поки що просто не готове.
Щодо ситуації на парафії, то дружина намагалася(-ється) провадити недільну школу, але на жаль відвідуваність дітей умовно кажучи "позмінна" - тобто то ходять то ні.. Окрім того приходиться або служити це одну Літургію для батьків, бо вони приходять з дітьми, а окремо діти часто і не можуть дістатися (все таки живу у місті де майже 300тис. населення)
На Сході (під цим словом слід розуміти будь-яку парафію за межами вже Галичини) така специфіка що люди не приходять щонеділі на богослужіння. Тому навіть почата праця з будь-ким має труднощі з логічним її завершенням. Те саме стосується і дорослих.
Плануємо організувати проведення на парафії Альфа-курсу, але треба за це ще багато молитися..
Ось такі справи.
Не знаю чи не буде офтопом про все розповідати детально, тому не буду тут в цій гілці. Може руки дійдуть колись створити окрему тему про життя Церкви на Україні за межами Галичини.
Сину! Ти є позичений! - слова бл. памяті митрополита Андрея
- andrey s.
- старець
- Контактна інформація:
отець Роман писав:Про кременчук при потребі о.Роман сам посвідчить...
Похвалитися дійсно мало є чим. А .........
Плануємо організувати проведення на парафії Альфа-курсу, але треба за це ще багато молитися..
Справді не думав що така велика різниця, якось чув що трішки не так, як у нас, але ..аде..але..
Але можливо не всюди, думаю є парафії у великих містах(ну 300000 то не маленьке...хоть і не мегаполіс, звісно

У нас місто таке ж по розмірах, але на загал робота з молоддю, дітлахами, Є, і на це багато кладеться зусилль з боку Церкви.
Зокрема Не можливо НЕ відмітити у цьому монаші згромадження, (і сестер ) ...Знаю що на Сході теж вони присутні.
Звісно отці на маленьких парафіях є самим-самим, що як кажеться: "на передовій в окопах"...
Але за Франківщину я не можу сказати, як тут чув за Львівщину...Я зовсім навпаки бачу у нас...
Дуже шкода що важко на Сході, але справді Вірю, що всетаки поступ Є, і поступ в Божу Сторону.(на місці не стоїм. то 100%)
Але як сказав о.Роман:"треба за це ще багато молитися"..
То Люба Господу справа, бо в дітях, молоді..Майбутнє..
Коли будемо мати Українську Церкву, одну для всіх Українців, то вже буде лекше.

andrey s. писав:Справді не думав що така велика різниця, якось чув що трішки не так, як у нас, але ..аде..але..
УГКЦ за межами Галичини:
- нам би ваші "приколи"...![]()
Церковні справи на півдні теж розкачуються поволі.В Одесі років з 17 назад ми ходили на Служби в підвал польского костелу.Тепер правлять в будинку .Здаеться це і все на цілу Одесу.Точно не скажу.
Але якщо привозять чиїсь мощі,або якогось екзорциста-людей більшае.Особливо після підтримки телебачення.(тобто реклами.)

Повернутись до “Життя християнина”
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 36 гостей