Алилуйя!!!
Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor
Прошу Вас, щоб Ви ухвалили закони ,щодо встановлення каплиць, статуй, хрестів тощо. Саме, Ви, а не держава, повинні це зробити...
игор михайлюк <[email protected]>
Дата: 21 вересня 2012 р. 21:23:43 GMT+03:00
Кому: [email protected]
Дорогі всечесні отці та священнослужителі всіх християнських Церков України Звертаюся до Вас з проханням та великою надією для того, щоб було менше зневіри, прокльонів та різних гріхів. Прошу Вас, щоб Ви розглянули моє прохання та врахували мої та багатьох людей пропозиції. На перший погляд це небачене зухвальство, але зрозумійте мене правильно та допоможіть мені та усім людям, щоб не було приниження тих чи інших прав людини. Думаю, що нашому Отцю Небесному це було б довподоби. Прошу Вас, щоб Ви ухвалили закони ,щодо встановлення каплиць, статуй, хрестів тощо. Саме, Ви, а не держава, повинні це зробити, тому що якщо виникає така ситуація усі умивають руки. Усі ці речі повинні приносити тільки радість та святість, а не приниження та прокльони, а також зневагу людей.
Наприклад, якщо встановлюють каплицю, то не ближче 1,5-2 метра до сусіда, до дороги – не ближче як 1-1,5 метра. Щоб усі квіти, свічки та інші речі не летіли до сусідів. Щоб не було сварок, прокльонів та зневаг. Коли ставиш каплицю ні в якому разі не клясти і не проклинати ту людину , яка проти до сьомого покоління, а то що це за святість. І без дозволу священників не ставити такі речі, при цьому враховуючи всі за та проти.
Життя – це складна річ і довга, сьогодні ти греко-католик, завтра-православний, а після завтра –віруючий. Тож, будь ласка, обдумайте ці речі і благаю , Вас, ухваліть закони як можна скоріше і поширте їх по своїх парафіях. А то якщо ти проти каплиці біля свого в’їзду, подвір’я , то ти страшний і пропащий грішник. Зате якщо ти встановлюєш каплицю і при цьому клянеш сім’ї, яка проти, до сьомого покоління, то ти святий і праведний, і тобі все можна.
То ж де тоді ця святість?
Будь ласка, задумайтеся над цими речами і для подальшого уникнення таких конфліктів, вирішіть щось. Благаю ВАС.
P.S. Шановна редакціє встановіть, будь ласка, цей лист в інтернеті та на всіх сайтах священнослужителів. Заздалегіть, дякую , Вам за допомогу.
ShMariam писав:...А щодо листа - поясніть авторові, що Церква подібні закони не встановлює.Чи встановлює?
о.Олег писав:ShMariam писав:...А щодо листа - поясніть авторові, що Церква подібні закони не встановлює.Чи встановлює?
закони про межі та дозволи на будівництво тих чи інших архітектурних форм безперечно справа держави. Однак знаю випадки (наприклад - Хрест в центрі Львова) коли вірні з благословення якогось ієрарха чи священика влаштовують такого роду Місця; знаю навіть про (Крим) використання такого роду методів для захплення ділянок в "дорогих" місцевостях з тим, що після встановлення Хреста вироблялися документи на земельну ділянку, що потім успішно продаваласяТакож вже з нашої ситуації на Галичині (наприклад) знані історії священиків, що вирішили творити свої біляцерковні секти і (а це вже впритул до піднятої проблеми) щедро на право і на ліво сиплять прокльонами на всіх, хто скаже щось проти такого роду їх діяльності...
ShMariam писав:Щодо проклять, а вони справді діють? А коли перестають діяти? В контексті теми, це марновірство чи ні?
ShMariam писав:Колись священик на проповіді пояснював, що різні пороби, чари не "чіпляються", якщо людина є в Божій ласці. З прокляттями те саме? І можна детальніше, хто з людей дійсно має силу проклясти/благословити?
andrey s. писав:ShMariam писав:Колись священик на проповіді пояснював, що різні пороби, чари не "чіпляються", якщо людина є в Божій ласці. З прокляттями те саме? І можна детальніше, хто з людей дійсно має силу проклясти/благословити?
п.Мар'яно, (то я про своє усміхнувся
..запугали старого діда що мушу всюди те "пані" тикати
) , а чому Вас цікавить це, чи такі речі ?
Ви знаєте відповідь, себе про то питали ?
Пробачте якщо моя цікавість викликає якись дескомфорт, просто маю підозри чому людина цікавиться такого роду речами (ну розумієм.., я мав на увазі себе)
Якщо відповісте..., то можу поділитись.
ShMariam писав:Щодо проклять, а вони справді діють?
Just_me писав: Марновірство?
о.Олег писав:Тобто, як висновок, на питання Мар`яни "хто має право" (хто проклинає/благословляє) коротко відповім: якщо не йдеться про магію - лише сама людина
З повагою, о.Олег
о.Олег писав:ні
не для марновірства освячення і молитва
1) Бо я не знаю відповідіandrey s. писав: п.Мар'яно, (то я про своє усміхнувся
, а чому Вас цікавить це, чи такі речі ?
Ви знаєте відповідь, себе про то питали ?
Just_me писав:о.Олег писав:ні
не для марновірства освячення і молитва
Ні, я не про те. Я питала, чи не дарма я вірю в прокляття людей, отак.
ShMariam писав:Я питала "Хто має силу?", тобто дійсно може завдати шкоди або навпаки.
о.Олег писав:магія (різного роду, в т.ч. "побутова" - бажання комусь зла, щось, як, приблизно описав трошки вище Sputnik) існує і може шкодити. Всім. Це є віра-знання. З досвіду Церкви Христової. Яка цьому явищу дає кожному можливість протидіяти вірою в Бога - Освячувати в Його Ім`я речі, приміщення, себе самих... Водою, зіллям, молитвою, олійкою.
Just_me писав:... Не розумію, як так буває, що прокльони діють
Исторический пример наступления одержания и избавления от него
Описан в книге Натальи Горбачёвой "Серафим Саровский", серия "Великие пророки",1999г. изд. "Олимп", Москва.
Отрывок, который приводится ниже, рассказывает о ситуации, в которой оказался мещанин Мотовилов, "служка Серафимов", как его еще называли, поскольку при жизни С. Саровского он находился при нем, много с ним беседовал, выполнял его поручения, исполняя как бы должность добровольного секретаря при батюшке Серафиме.
" …На обратной дороге из Курска на одной из почтовых станций пришлось заночевать. Перед сном он (Мотовилов) разбирал бумаги и наткнулся на запись об исцелении при мощах святителя Митрофана бесноватой девицы из дворян. И тут Мотовилов допустил дерзкую мысль:
"Вздор, этого не может быть! Посмотрел бы я, как в меня вселился бы бес, если я часто причащаюсь"…И в это самое мгновение страшное, холодное, зловонное облако окружило его и стало входить в судорожно стиснутые уста. Руки были точно парализованы и не могли сотворить крестного знамения.
Отвратительно ужасное свершилось, и для Мотовилова начался период тягчайших мучений. В этих страданиях он вернулся в Воронеж: "Продолжались эти муки в течение трёх суток, так что я чувствовал, что весь внутри сжигался, но не сгорал". Утихли адские муки только после исповеди и причащения Мотовилова. По всем сорока семи воронежским церквам и монастырям были заказаны заздравные молебны. Епископ Антоний молился сугубо.
Вскоре после этого страшного и недоступного для обыкновенного человека испытания Мотовилов имел видение своего покровителя преподобного Серафима, который утешил страдальца обещанием, что ему дано будет полное исцеление при открытии мощей святителя Тихона Воронежского и что до того времени вселившийся в него бес уже не будет его так жестоко мучить. (К тому времени о. Серафим уже умер).
Только через тридцать с лишним лет состоялось долгожданное торжество открытия мощей святителя Тихона Задонского, Воронежского чудотворца. В самый день праздника, за литургией, Мотовилов стоял в алтаре и горько плакал о том, что Господь не посылает ему того исцеления, которого, по обещанию Серафима Саровского, ждала его измученная душа. Во время пения Херувимской он взглянул на горнее место и увидел на нём святителя Тихона, который благословил плачущего Мотовилова и стал невидим. Мотовилов в одно мгновение почувствовал себя исцеленным".
Вся последующая жизнь его была посвящена делу святого Серафима и выполнению его наказов на пути духовного возрождения народа.
Как видно из приведенного отрывка, только вмешательство третьей сильной воли - Святителя Тихона помогла избавиться Мотовилову от одержателя (беса). Ни молебны, ни причастия, никакие другие физические действия успеха не имели. За что он получил такое испытание, почему сразу, допустив духовную оплошность - самомнение - не был освобожден своим Высоким Духовным Руководителем от этой напасти? Можно только строить предположения об истинном духовном пути этого человека, насколько по плечу были ему эти испытания и насколько они ему послужили для дальнейшего укрепления духа; ведь даже находясь под влиянием одержателя, он сохранял свои духовные устремления, преданность и любовь к своему духовному наставнику. Приступы болезни выражались в жестокой по временам, неотвязной тоске, которая грызла его душу.
Мир не принял Мотовилова, ославил его сумасшедшим за то, что он пытался донести до людей грозные пророчества старца о судьбах России. Теперь святость Серафима Саровского ему, Мотовилову, защита, но в то время ему суждено было испить чашу горечи до дна, и он её бестрепетно выпил, ни разу не поступившись своей верой и убеждениями.
Своими устремлениями человек доказал, что достоин той Высокой помощи, которая ему была оказана, своими страданиями и подвижничеством он "выжег" то пустое место, в которое мог бы войти "легион бесов", если бы помощь была оказана ему сразу же. Даже труд на поприще духовном не послужил гарантией защиты от темных нападений, если у человека был серьезный духовный недостаток. Скорее наоборот, те, кто встает на путь духовного усовершенствования, скорее подвергаются тёмным нападкам. Поистине, "вокруг каждого служителя Света стоит тёмная стража". И очень дорого может стоить допущенная сотрудником небрежность или легкомыслие.
прочанка писав: як у притчі про сліпонародженого...
прочанка писав:Наявність і потреба з екзорцистах свідчить про те, що одержимих і залежних від зла людей не меншає.
andrey s. писав:... Отче, питання до Вас. Які небезпеки слід враховувати у таких роздумах чи цікавості ?
Вони взагалі існують ? Можуть нашкодити людині ? Можуть обтяжити Любов до ближнього ?
Бо реально знаю людей які теж безобідно розважали про таке, цікавились, літературу читали і все таке. Але...., на це сумно дивитись, не те щоб описувати таке, коли людина в дійсності стала рабом того від чого хотіла застерегтись (я про страх ) ...
о.Олег писав:andrey s. писав:... Отче, питання до Вас. Які небезпеки слід враховувати у таких роздумах чи цікавості ?
Вони взагалі існують ? Можуть нашкодити людині ? Можуть обтяжити Любов до ближнього ?
Бо реально знаю людей які теж безобідно розважали про таке, цікавились, літературу читали і все таке. Але...., на це сумно дивитись, не те щоб описувати таке, коли людина в дійсності стала рабом того від чого хотіла застерегтись (я про страх ) ...
розумію, про що Ви, але не думаю, що з такого порочного круга можна вийти промовчуючи тему: боятись говорити, бо розмова про страхи призведе до рабства страху. Не треба боятись говорити, Андрію - треба, власне, не боятись говорити, не боятись діяти, як діє Оля, наприклад.
Нмсд говорити треба і говорити треба обережно. В особистій бесіді - відповідно до людини, з якою говориш, в загальній - загально про віру, досвід Церкви
З пловагою, о.Олег
прочанка писав:якщо ми маємо знання, значить ми озброєні.
Приклад. Я купую книжки в мережі магазинів книжний клуб, правда , останнім часом тільки "пішла" російськомовна література досить примітивного характеру, тому збираюсь з ними "прощатись". Проте, я зараз про інше... Прийшов каталог і серед різношерствої літератури( від класиків до всякого непотребу) є анотація наступної книжки. Цитую дослівно, вдумайтесь у зміст:
"енциклопедія нечистої сили. книга-оберіг!
благодаря этой книге вы узнаете различных представителей нечистой силы и сможете отганять их молитвой, заговорны словом и оберегами, приобретете навыки надежной магической защиты от любой беды"...
Ось така маячна, горох-з-капустою для"неокрепших мозгов". Як ви вважаєте, варто попереджувати людей про "таку" літературу?
А на іншій сторінці з благословения св. патр. московского і вс. руси Киррила, рекламують Біблію.
andrey s. писав:Церква давно каже не читати злих книжок, то ми мудрі вирішуєм чи уточняєм що саме малося на увазі під "Злих книжок ". Ну цікаво ж, а виправдання завжди знайдеться (насправді виправдання лихому ми мастаки знаходити ). Ну..., то вкінці - кінців шлях кожного зокрема і для цього є голос Церкви і Духа (що стосується літератури яка торкається духовного я перебірчивий ).
Просто в сучасності нечисть всякого роду і відтінка є набагато краще відома ніж все що від Бога. Хіба це не дивно ? Звичайно що ні, це нормально якщо зважити на деякі речі. Тут нема ради, хіба просто собі не радити, а навіть забороняти торкатись таких речей де нечисть в центрі уваги , а Бог десь там..., формально згаданий.., або про Нього в наступній частині обіцяли згадати..., якщо місце залишиться. Багато про Бога пишуть, і тут також все відносно. Про Бога все що потрібно вже написано.., можна подумати ті хто шукають чогось нового чи неординарного прочитали все колись написане.
....................
Нерозумію при чім тут Патріарх Московський..., але то не важливо, суть не у тому.
прочанка писав:... Біблію і магію рекламують на сусідніх сторінках. Магію маскують під молитви. Не кожна людина це допетрає відразу...
Повернутись до “Життя християнина”
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 10 гостей