О. Григорій Канак

Прощі, відпусти, милостиня, піст, сімейне життя, питання етики та моралі... Усе, що стосується повсякденного життя кожного християнина

Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor

маріяродина
гість
гість
Повідомлень: 6
З нами з: 16 лютого 2015, 16:35

О. Григорій Канак

Повідомлення маріяродина » 20 лютого 2015, 20:28

Всечеснішого отця Григорія Канака, пароха Церкви Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії м. Чорткова сердечно вітаємо з днем ангела!

Дякуємо Вам, отче Григорію, що від майдану і понині благаєте Бога за добро для вірних та України. Як мужній воїн Христовий разом з усією Церквою, зі всім Воїнством Небесним, ангелом-хоронителем виборюєте духовну і територіальну свободу для нашого народу і рідної землі.
Прийміть від нас духовні квіти
За потужну молитву в тиші,
Люблять всі вас - дорослі і діти
За зціляюче добро душі,
За оздоровлююче Боже слово.
За глибоку жертовність для ближніх,
За те, що Бог та Україна для вас - понад усе.
Що в душі Віра, Надія, Любов незгасно горять,
В серці Хрест і Тризуб животворять.
Нехай Ісус Господь і Цар,
Котрого слава лине світом,
Прийме вашу працю на Божий вівтар,
Духом Святим ощасливлює многії і благії літа!


З любов”ю і вдячністю парафіяни ЦНЗ ПДМ м.Чорткова

маріяродина
гість
гість
Повідомлень: 6
З нами з: 16 лютого 2015, 16:35

Пастир свого віку і покоління.

Повідомлення маріяродина » 01 березня 2015, 15:48

Настоятель Храму Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії м. Чорткова Бучацької Єпархії о. Григорій Канак - священик непохитної віри, глибокої любові до Церкви, до людей; ієрей високого дару зцілючої молитви та духовного батьківства УГКЦ, почитатель Персвятої Богородиці, високоморальний служитель українського народу, харизматичний християнськи лідер, аскет, взірцевий душпастир живої парафії, ініціатор молодіжних ідей побудови духовно - культурного комплексу “ Молодь для Христа”, генеральний директор служби милосердя “Карітас” - людина глибокої людяності, апостол взірцевої ревності, оборонець чистоти батьківської віри, митець людського серця, житєлюб, пастир, що глибоко реалізує найвищий дар священства, великої терпеливості слуга Божий. ” Небо о Господи, діла твої предивні прославляє і твою вірність у святих громаді... З Богом учинимо ми подвиг”. Принісши життя в покуту за паству, о.Григорій втілює Боже Слово у щоденний подвиг священичого життя. Які б періоди глобалізації, матеріалізації, секуляризації - духовної чи економічної кризи не наступали - стремління до прекрасного, до любові - до Бога завжди залишається вищим виміром людського життя. Всемогутній наш Творець споконвіку вивищує вибранців з між народу, також в усі часи посилає українському народові своїх слуг, щоб прикладом і словом були Його мудрими провідниками в усіх царинах народного, суспільного, громадського та духовного життя. Вони є немов вершинами серед усієї маси християн, тими знаками, що вказують нам правдивий шлях до Небесного Отця. В особливий спосіб Бог благословляє тих, котрі головну перспективу вбачають у створені максимально сприятливих умов для християнського виховання дітей, молоді, знаючи про те що роль нації вимірюється духовним потенціалом. Яке підростаюче молоде покоління - таке майбутнє, молитовно поручаючи Богу кожну дитину, для якої Бог має свій прекрасний план. Благословенна та мати, що народила та виховала у християнському дусі для Христа та людей такого сина, благословенна та земля на які ріс, мужнів, з дитинства ходив до Зарваниці, як паросток виноградної лози тягнувся до світла до неба син ,котрий віддав своє життя на служіння Богу. З батьківського дому поніс у життя найкращі людські та християнські чесноти : природну доброту, щедрість, любов до батьків, рідних, до української землі, до людей. І через все життя несе два скарби - непохитна віра в Бога і любов до рідного краю. Скільки пережив, вистраждав за віру, за Церкву, в повноті знає один Господь. Доки в народі будуть животворити джерела прабатьківської любові до рідної землі і Церкви, доти не зміліє людська душа, не осиротіє, не буде статистичною одиницею, але залишиться особистістю, дитиною власного народу і дитиною Божою. Церква є одним з механізмів збереження, передання духовних ціностей української нації. о.Григорій виріс в Церкві, формував в ній свій дух, свою волю, розум, душу. Ніколи не шукав легких доріг, ішов твердо по своїй. Протягом всього священичого життя щоденно здійснює Богослуження, надихає парафіян своєю харизмою і духовною силою: творить Божу спільноту “єдиним серцем і єдиними устами”. Це саме той провід який торкається людських душ особисто і веде за собою. У цій віданності Церкві, людям, душа народу чує голос свого пастиря і йде за ним непомильно, об”єднується навколо нього, і це утворює моноліт духовності і патріотизму українського народу. Щоби так глибоко віддавати себе людям і розуміти їх потреби, слід найперше мати гарячу любов в серці, бути самому вкоріненим в народі, жити з ним одним подихом, одними бідами і радостями, одними турботами і надіями. о.Григорій - неповторний самоцвіт нації і Церкви є саме тим пастирем, що пропитався смаком рідної землі, сльозою і радістю рідного народу, наповнений подихом Божого духу УГКЦ, баченням потреб Церкви і вірних у сучасних непростих умовах, який уміє терпіти задля Бога, задля людей - задля України та через заступництво українського народу молиться за просвічення Світлом з Висоти влади та всього народу. Вже з молодих років о.Григорію даний знак рятувати людей, коли він врятував від смерті фізичної потопаючого в морі, а через життя допомагає багатьом врятуватися від смерті духовної, поручаючись перед Богом за тих, хто записаний в Серці Бога і хто прагне жити для Нього. Особистими методами праці підходу до кожного вірянина допомагає розкрити здібності, дари, закладені Всевишнім. Священики - розподільники Божих Ласк і приятелі Бога. Вони - ключники у яких ключі Царства Небесного. Але рівень виконання праці священика зазвичай відповідає рівневі духовності вірних. Активним життєвим потенціалом ( наслідок потужної дії Святого Духа в його житті) він приводить Церкву в єдність, в рух, навчаючи, що потрібно постійно йти і йти у любові, щоби бути з Богом, максимально допомагає всім потребуючим. За всі роки священства, працюючи під гаслом Бог - Родина -Церква - Україна зроблена титанічна праця - найвища оцінка якої для о.Григорія - у Бога. Працюючи в надто складних умовах після виходу УГКЦ з підпілля: складні міжконфесійні стосунки, процес творення Церковної громади, благодійна служба милосердя “Карітас”, будівництво катедрального собору Верх. Ап. Петра і Павла, завжди вміло поєднував різноспекторну діяльність духівника, адміністратора, будівельника - вмілого господаря, вмілого будівничого нерукотворних храмів людських сердець, використовуючи ті таланти, які Бог йому дає, постійно удосконалюючи та примножуючи їх. Будує словом і ділом, знайшовши джерело ласк в Непорочному Серці Марії та океан Любові в Наймилосерднішому Серці Христовому. Його праця і частина душі залишаються назавжди вкладеними при служінні та будівництві Церкви Св. Арх. Михаїла та всіх Сил безплотних у мікрорайоні Синяково служачи в Церкві Вознесіння ГНІХ в м.Чорткові; служачи та будуючи в інших місцях і за межами Бучацької Єпархії, зокрема в Івано - Франківській Архиєпархії; допомагав чим міг при збудуванні Марійського Духовного Центру в Зарваниці ( куди на протязі цілого життя щорічно і неодноразово здійснює з вірними піші паломництва). Залишив частинку себе у збудованій Хресній дорозі в рідному селі Осівці Бучацького району, Хресній дорозі біля парафіяльної Церкви - новозбудованому духовно - культурному комплексі зі співочим полем та монументом величної фігури “Другого Пришестя Христа” - духовним відзеркаленням Небесного Єрусалиму, де в основі прослава Бога, яка здійснюється вже тут на Землі в різних місцях, в різний час та спосіб, які Бог собі уподобав і вибрав. Переживши власну Хресну дорогу о.Григорію вдається вміло поєднувати надбання Святої Східної Церкви та співпрацювати у Віднові Церкви у Святому Дусі в руслі Нової Євангелізації, всіх спрямовуючи до Бога, до Його наймилішої Любові, учить вірних терпеливості, мужності, смиренномудрости. Чуває постійно над своєю паствою.Часто починав будувати з нуля не тільки Церкви, але що найважливіше людські душі, надіючись на благодать Святого Духа для спасіння всіх. Не раз парафіяни подивляють його терпеливість до всіх. Такі священики є вірними духовними мужами, колонами незрадливої прабатьківської віри, функції та структури Патріархату, мудро застосованої до сучасного покоління, вклад яких в його розбудову є колосальним. Побудова структури Патріархату через створення Єпископатів, Митрополій є лише половиною справи. Стержнем є приведенням до Бога якогомога більшої кількості людських душ. о.Григорій на парафії є двигуном, живим священиком. Згідно Божого Провидіння випередив час, почавши її творити живою і діяльною ще задовго до проголошення Священним Синодом УГКЦ церковної стратегії ” Жива парафія - місце зустрічі з Живим Христом”, основні складові елементи якої творяться і діють у Святому Дусі в Церкві НЗПДМ в різних євангелізаційних проектах, планах, діях, де о.Григорій вже багато літ фундаменталізує духовну працю відповідно до мети: ” жити на вподобу Богові”, Котрий стократ помножує його зусилля у щоденній душпастирській праці та діленні практичного досвіду - жити згідно Єванглія у щоденному житті. Примарною виглядає будь - яка красива зовнішня форма: матеріальні блага, посади, слава земна попри сердечну надприродну любов до Бога, яка виражається у великій жертвенності духовного батька за поручених Богом дітей та відповіді Бога щедрими дарами для о. Григорія, отця - сотрудника Богдана Шкільницького, дяка - регента Євгена Поляка, братства, сестринства, народного аматорського церковного хору “Благовіст”, діточок недільної школи, дитячої спільноти “Серце Марії” - інших дитячо - молодіжних спільнот, “Всеукраїнської організації “Українська молодь - Христові”, членів Апостольства молитви, Параманого братства, Братства Святого Йосифа, молитовної спільноти “Матері в молитві”, багаточисельних учасників Школи християнського життя та Євангелізації, головою якої він є в Бучацькій Єпархії; всіх служителів, членів харизматичної спільноти “Віри, Надії, Любові та їх Матері Софії”, духовним наставником якої він є; також Альфа - курсу для молодих у вірі; людей хворих похилого віку, дітей з особливими потребами, підопічних служби милосердя “Карітас”. Завдяки невтомній енергії о.Григорія ЦНЗПДМ визнана однією з найбільш активних парафій УГКЦ, стала базовою у впровадженні досвіду духовних практик у Бучацькій Єпархії. Багатогранний досвід душпастирства о.Григорія, як пастиря свого віку і покоління, нехай торкається усього священичого братства. Таємниця черпання його енергії - з джерел Божественої любові його глибоко упокореної перед Богом душі - де черпається і не вичерпується і не вичерпнеться ніколи. Бог показує красу своєї душі через красу людської душі, яка створена на образ і подобу Бога. о.Григорій належить до людей, які мають глибоке відчуття добра і краси. Його тихе, святе і чисте слово - мірило його душі, його надприродного життя в Бозі, яким дано йому жити в наш непростий час і яке глибоко зворушує струни людських душ. Його життя подвиг, небесна пісня, книга Божої Любові. Серце повне вдячності Богу і вдячності від людей, разом з царем Давидом співає: “Серце моє і моє тіло радіють Живим Богом”. Все до вищих висот священства Господь підносить душу о.Григорія, ціле життя якого стало прославою Бога.
З любов”ю, вдячністю, шаною парафіяни ЦНЗПДМ м.Чорткова.


Повернутись до “Життя християнина”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 19 гостей