Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor
peace писав:Cлід розуміти, а нажаль не всі це розуміють, що кошти, які Ви даєте, насправді є не „платою за послуги”
Igor писав:
Я звичайно розумію, що церква повинна за щось існувати, але мені здається, що не варто перетворювати покликання в бізнес. Священник не повинен думати про гроші, він повинен думати про віру.
ljubomyr_ps писав:Панове! Тут тема про «Десятину», про належну пожертву кожного з нас Богові а не священнику, церкві, дяку і т.п.
Не варто прикриватись словами, що «церква давно перетворилась на бізнесову структуру, що Богу не потрібні гроші» т.п. Богові потрібне ВСЕ і ми самі з нашою душечкою і наші гроші для розбудови Його ж церкви на землі і для утримання Його ж служителів,а наших лікарів душ.
А гроші всім потрібні. До простого лікаря без хабарця навіть не зайдеш хоч він і отримує з/п.
Igor писав:О! Гідно! Особливо "Богові потрібно ВСЕ".
А скажіть мені будь-ласка скільки церква сплачує податків (бодай зі своєї бізнесової діяльності). А як Вам такий приклад: монашки за підготовку дітей у школі до першого причастя чітко сказали, що їм за це необхідно заплатити.
Богові не камяниці потрібні з золотими куполами, а храми в серцях людей. І жодна церква не вартує зневіри парафіян. Кому Ви храми будете будувати, якщо до закінчення будівництва туди нікому буде ходити. А служителів не треба утримувати, у них є руки, них навіть глова подекуди. Я особисто знав одного священника, який маючи парафію працював торговим агентом для забезпечення сімї.
"Лікарів душі"??? Скажіть години прийому, бо як я потребував, то не було навіть з ким поговорити.
П.С. А лікарів Ви не чіпайте, добрий лікар до хворого в кишеню не заглядає.
Igor писав: А лікарів Ви не чіпайте, добрий лікар до хворого в кишеню не заглядає.
сергій писав:Лікар має зарплату, а наші священики живуть з милостині яку їм дають вірні.
сергій писав:І дозвольте запитати, про яку державу ви говорите? Про злодійську державу Україна, наслідницю УРСР, яка обідрала Церкву до нитки і не збирається будь-що добровільно з відібраного повертати? Чи може про яку інакшу державу?
сергій писав:Чи знаєте що хто не платить десятину обкрадає Бога?
сергій писав:І чи ви взагалі знаєте кого би на лежало утримувати з десятини?
сергій писав:Якщо священик займається бізнесом то цим він виразна ламає приписи канонічного права і підлягає церковному покаранню.
сергій писав:А байки про те шо ви не змогли знайти священика для духовної розмови розказуйте деінде.
сергій писав:Візьміть Біблію до рук, а тоді мудруйте. Без Біблії християнство зрозуміти неможливо.
сергій писав:Igor-еві: Важко зрозуміти, що ви маєте на увазі під тим, що Бога не обирають. Якщо людина свідомо і добровільно в цьому житті не стала на сторону Бога, тобто Його не обрала, вона спастися не може. Бо для спасіння потрібно цілком свідомо і цілком добровільно сказати Богові «так». Отже потрібно обрати Бога.
сергій писав:А стосовно десятини, її приписує Біблія. І даючи десятину Ви нічого надзвичайного не робите. Ви просто виконуєте те що маєте виконувати. Віра без діл мертва. А без віри вподобатись Богу є неможливо. Десятина є власне актом віри. Мені дійсно було потрібно віри, щоб з невеликих студентських «прибутків» почати платити десятину. Але Бог це благословив. І зі зарплати продовжую її платити.
сергій писав:Якби Ви читали Біблію то зналибисьте шо десятину Бог призначив для утриманя клиру, вдів і сиріт. Але окільки вона не є Вашою настільною книгою, а ви мудруєте про віру, то дозволю собі ше раз порекомендувати Вам взятися за читання Біблії.
Igor писав:Дуже легко віддати гроші на церку і вважати, що ти виконав свій обовязок. Набагато важче підійти до сусіда, і запитати чи не треба щось допомогти, чи не прийти в сиротинець і віддати старий одяг. Хоча це і є саме те, чого хотів від нас Ісус.
Sotnik писав:А Господь так сказав про дясятину : "І те належить робити (давати десятину) і цього не залишати (суд і милість)".
Namеless_One писав:Яка ше десятина? Читайте євангеліє від луки 21:1-4. там де про бідну вдову яка 2 свої останні монети віддала храму, і очевидно залишилась без засобів на існування, а ісус за це її похвалив і сказав шо вона кинула найбільше, бо кинула все що мала, і вона буде на небі і тюд. бла-бла-бла.
а ше читайте причту про багача і лазаря чи як вона називається.
короче берете і всі гроші несете отцю. а то вже його приватна справа що він з ними робитиме.мерседес наприклад собі купить. він ж слуга божий, не буде пішки ходити.
Повернутись до “Життя християнина”
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 27 гостей