Michail писав:
Якби ж то спадково передавалось. Спадково всім передається вільний вибір, але щоб саме віра, то навряд. Спадково передаються лише - схильності і можливості до розвитку тої чи іншої ознаки і властивості, та можливості варіювання величини ознаки і властивості.
І всі люди отримують спадков можливість вірити.
Якби воно неодмінно проростало, то всі, без виключння діти віруючих - були спасенні. Нажаль так не є.
Слава Ісусу Христу!!!
Ой!!,думка піднята моною є складною,хоч і не оффтопом у цій темі.

.
Нажаль,якраз та можливість " Вільного вибору"(свобідної волі),часто майже відсутня у дітей.І за це несуть відповідальність батьки,дідусі,прадідусі(а якщо глобально,то і всі люди)..тобто їхні Не розкаянні гріхи,чи постійне перебування в грісі.
Тобто,що значить майже відсутня??.Вона не може бути повністю відсутня,але й під впливом якихось обставин є дуже-дуже слабкою.(в цій думці Вільний Вибір= Віра)
І якраз це передається спатково,тут навіть сумніватись не приходиться.
Розумієте,якщо на хлопский розум(інакше не вмію

),то і добро,і зло,може передаватись спадково.(навіть якщо дитина не Хрещенна.Це доречі одне з поясненнь люцкої доброти,добрих справ,(справжньої,любої Господу) поза Церквою,тобто тих дарів Святого Духа,які були у пращурів)
Погодьтесь,якщо Ісус мусів приходити у світ через такий невинний непослух Адама(тобто Гріх),то що казати.Ці всі гріхи люцтва,причиною яких був Адамів непослух,так накопились(як лавина),що якби не Син Божий,то був би капут вже тоді.
Тобто гріх Адама вплинув на нащадків,тобто він передався.То логічно,що і праведність батьків передасться дитині.Тобто ті гріхи які прощені батькам в Імя Господа нашого,дітям не передаються.(і повірте,я тут балакаю не тільки за зовнішні вияви віри,що можна сказати,дитина ходить до Церкви і все ОК.).
І якщо це все перенести на "Віра",тобто те "Зерно Життя",то це ще й як передається.(я тут навіть не про виховання батьками дітей балакаю,це само собою).
Доречі,це не тільки моє спостереження.Я цю думку подавав поважним отцям,і вони тільки це підтвержували життєвою практикою.
Зрозуміло,що хто вірує в Христа,то його гріхи(зло) дітям не передасться.(помоєму так Церква каже,но це я своїми словами).І господь благословляє дітей дітей(це не дослівно,а суть),що Його бояться.(щось таке памятаю з псалмів)
Але якраз і у цьому суть,у люцкій не досконалості,щоб триматись цього,і Божій Доброті,що помагає в цьому.
Маю ще думки,що тільки це підтвержують,але поки їх писати не стану..
От навіть такий практичний приклад(їх є чимало,особливо у нашій державі).
Бабусі були побожними,їх діти в наслідок чогось такими не були й не виховувались у Христі.(ну розумієте,СССР).Але по якісь причині,внуки Бабусі проявляють велику цікавість до Бога,тянуться до Його Церкви,навіть попри Не розуміння батьків,які виховані не так,і своїх діте так не виховували.(парадокс,правда??)
І щоб не зробити наглий оффтоп

,скажу,що перебування в грісі(єресь) дідусів,батьків...ой як має вплив на дитину.(але не позбавляє всього)
І ще,саме важливе...
Ці всі думки не мають бути фундаментом в чомусь,тобто це тільки моє спостереження і висновки,що таке має місце.Я це пояснити не можу,і висловився тут з цього приводу не для якоїсь науки....
Michail писав:На рахунок інших, так - важко визначити. Хоча і можливо, бо як казав Ісус Христос, дерево пізнається по плоду його. Але чому Ви на рахунок себе так сумніваєтесь?.................................................................
Я Вам щиро вдячний за ці слова і за науку й турботу.
І відповім Вам,що Ви праві,я НЕ Є досконалим

як Син Божий,який є моєю дорогою до Життя Вічного.(тому я не розслабляюсь,бо знаю,що потрібно витримати до кінця)
Навіть скажу по суті,що попри все я маю якісь сумніви(у поданному мною розумінні,і вони різного роду й по різному виявляються),і якраз перемога над ними мене робить Живим.І звичайно я питаю себе,про свої плоди,і про Божі плоди.Бо все добре що маю,то не є моє.
Просто в цій темі,тай взагалі тут,я не можу про них балакати.А якщо вони є,то я не можу кричати про якусь свою супер Живість чи ще щось таке.Я маю Віру(яка мертвою бути не може

),і за це Хвала Богу,решта є та жертва,яку я мушу принести,тобто моє життя.
Ви мусите зрозуміти,що я не звик балакати про свої духовні переживання(сумніви,чи їх відсутність,чи навіть Віру),як звикли це робити Ви(я зрозумів,що Вам близький по духу Харизматичний рух).Просто ми по різному це виявляєм,от і все.Але я вірю, що стремим ми до Одного і Єдиносущного.
І ще..
Michail писав:На рахунок інших, так - важко визначити. Хоча і можливо, бо як казав Ісус Христос, дерево пізнається по плоду його.
Ви журитись(балакаєте) за когось,це є добре.Але не упустіть Головного,без Чого це не буде мати змісту.І будьте обережні з враженнями про плоди,про чиїсь плоди.
......................
Бо ми з Вами не дерева,ми максемум гілочки.І дерево наше добре,й плід приносить добрий,тобто не ми його приносим,а дерево.Наша задача не всохнути.
І ми є Божі,але не повинні забувати про хитрість лукавого.Тому не варто сліпо віддаватись відчуттям,якими пишаємось,які голосно виявляєм.
Ми не досконалі,но стремим до Неї.Тому не варто спокушати Господа своєю самовпевнінностю,скидаючи це на віру(живу віру),а тим паче на відсутність Живої Віри у когось.
Ісус,будучи досконалим,не піддався спокусі,й не пригнув в низ,хоч віру мав досконалу.(таким чином викрив підступ лукавого).
І ми маємо бути обережні,коли балакаєм за відсутність сумнівів у нас,і присутність їх у когось.(Ви звісно так не казали,я на загал).
Віра,це те що мені подарували,і я це стараюсь нести в серці,і при цьому за плоди сильно не журюсь(бо дана не для того,щоб ЇЇ всім показувати,розмовляти без потреби про неї,а для того щоб Жити Нею,і саме цим приносити той плід),бо ЇЇ призначення дати той плід,моя задача НЕ всохнути й не збитись з шляху чиїмось гарними на вид,но не придатними до споживання "плодами",тобто,щоб мене хтось не відрізав від того Дерева.
Це все написане(після крапочок

) стосується мене,і звісно не про Вас,бо за Вас не знаю.
Я вірю,що Господь з Вами,і Ви працюєте на Його Славу.
Дякую за дописи
(просто інтернет,це місце де ваще порузумітись,ніж в житті

)