Патріарх Йосиф Сліпий
Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor
гм... то так має поводитися святий священик?
Та священик не має мати спокою ні вдень ні вночі... єдина мета в нього повинна бути – спасти якнайбільше душ, навернути, дати науку... ні, того зараз нема, я таких не зустрічаю... світські балачки, жарти, розваги... ви тільки гляньте що твориться на сайті "В Контактах" на сторінках семінаристів... світ вже точно перевертається!!!
Та священик не має мати спокою ні вдень ні вночі... єдина мета в нього повинна бути – спасти якнайбільше душ, навернути, дати науку... ні, того зараз нема, я таких не зустрічаю... світські балачки, жарти, розваги... ви тільки гляньте що твориться на сайті "В Контактах" на сторінках семінаристів... світ вже точно перевертається!!!
Ira писав:гм... то так має поводитися святий священик?
Можливо ви просто не там шукаєте?
Ira
побував я на сайті, який в іншормації профілю вказаний.... http://www.faithful-remnant.org.ua
і ось що мене цікавить -- аудіозаписи звернень Марії і Ісуса це оригінали, так?

побував я на сайті, який в іншормації профілю вказаний.... http://www.faithful-remnant.org.ua
і ось що мене цікавить -- аудіозаписи звернень Марії і Ісуса це оригінали, так?

можливо так видається, що я осуджую, але я тут висказує лише частину того, що мене дуже наболіло... якщо вибрали священики той шлях служіння Богові та людям, то нехай гідно по ньому йдуть і служать дійсно для спасіння душ людський, а не для для їхнього тілесного та світського вдоволення..... грішного задоволення...
- Yuriy D
- активний учасник
Перепрошую що втручаюся у Вашу дискусію, але збоку так виглядає що говорите про священників у колі осіб, де священників немає
І взагалі, священників на цьому форумі рідко можна зустріти...Виглядає так ніби говорите поза очі, а це вже близько до осуду
Проблеми є, але не забувайте що священники тоже земні люди, і тоже не на парашутах з неба спустилися
Хочете добрих священників - моліться за добрих священників молитвою "Боже, подай нам добрих священників!!!" у дома, в церкві, на парохії. Можливо, Бог вислухає Вашу молитву.
Щодо різних відступів у вірі, то для цього є єпископи, настоятелі, ігумени і т.д. які власне і мають обовязок пильнувати служіння душпастирів. Тому не драматизуйте ситуацію, це навряд чи принесе якусь користь.

Хочете добрих священників - моліться за добрих священників молитвою "Боже, подай нам добрих священників!!!" у дома, в церкві, на парохії. Можливо, Бог вислухає Вашу молитву.
Щодо різних відступів у вірі, то для цього є єпископи, настоятелі, ігумени і т.д. які власне і мають обовязок пильнувати служіння душпастирів. Тому не драматизуйте ситуацію, це навряд чи принесе якусь користь.
Yuriy Dzyoba писав:Перепрошую що втручаюся у Вашу дискусію, але збоку так виглядає що говорите про священників у колі осіб, де священників немаєІ взагалі, священників на цьому форумі рідко можна зустріти...
А по Вашому це добре, що сюди священники не заходять?
Де їх шукати як не на форумі церкви?
Священника взагалі Важко зустріти і нормальнео з ним поговорити.
Yuriy Dzyoba писав:Виглядає так ніби говорите поза очі, а це вже близько до осудуПроблеми є, але не забувайте що священники тоже земні люди, і тоже не на парашутах з неба спустилися
![]()
Але ж повинен бути елементарний добір кращих, виховання цих кращих. Адже священник повинен бути елітою і говорити про те, що він такий як усі некоректно, якщо він такий як усі - то він не священник.
Молитися звичайно добре, але щоб відкрити двері ви не молитесь - Ви берете за ручку дверей і відкриваєте. Чому Ви позбавляєте громаду права впливати на своє життя?
Yuriy Dzyoba писав:Щодо різних відступів у вірі, то для цього є єпископи, настоятелі, ігумени і т.д. які власне і мають обовязок пильнувати служіння душпастирів. Тому не драматизуйте ситуацію, це навряд чи принесе якусь користь.
А як Вони її виконують?
А на єпископів куди жалітись?
Дайте право громаді вирішувати чи добрий священник, не замикайтесь в собі, прислухайтесь до людей. І було би непогано, якби була елементарна відповідальність священника хоч перед кимось.
Yuriy Dzyoba писав:говорите про священників у колі осіб, де священників немаєІ взагалі, священників на цьому форумі рідко можна зустріти.
а чому ви такі впевнені? священики і пишуть і читають цей форум, тільки не називають себе відкрито...
Востаннє редагувалось 08 березня 2009, 15:11 користувачем Ira, всього редагувалось 1 раз.
Igor писав:Священника взагалі Важко зустріти і нормальнео з ним поговорити.
то правда... а Інтернет повинен використовуватися лише в доброму і Божому намірі. Тому священики могли би використати його на 100% в своїй душпастирській діяльності спасіння душ... знаю за Св.Максиміліана Кольбе та за Йосифа Сліпого як вони завжди радили освоювати всі новітні технології і використовувати їх максимально для Божої праці...
- Yuriy D
- активний учасник
Igor писав:Дайте право громаді вирішувати чи добрий священник, не замикайтесь в собі, прислухайтесь до людей. І було би непогано, якби була елементарна відповідальність священника хоч перед кимось.
Чув я про громади, які "перебирають" священниками і шукають собі угодного отця...Це не зовсім правильно - має служити священник, поставлений на це місце єпископом. І не інакше. Так як у лікарні хворі не можуть вказувати що робити лікарям, так і в церкві миряни не повинні вказути священнику.
Памятайте шановні форумчани, що ходите до церкви не до священника а до Бога, перед яким будуть усі відповідати - і священники і миряни.
Igor писав:і говорити про те, що він такий як усі некоректно, якщо він такий як усі - то він не священник.
Це правда, в тому і вся проблема, що зараз священки про себе говорять, що вони такі ж як і усі звичайні люди. Тому і живуть за таким же принципом.
А Служитель Святого Жертівника повинен випромінювати святість, інакше в Чашу до нього Ісус не прийде.
- o.Mykil
- старець
- Контактна інформація:
Малий писав:Ira
![]()
![]()
![]()
![]()
Та не раз слово "світський" пишеться через "свідський"... Цікаво хто тут неграмотний: земні чи небесні?..

І чомусь складається враження, що там у ролі "Марії" виступає пані Іра, що тут щось дописує...

Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!
Ira писав:а чому ви такі впевнені? священики і пишуть і читають цей форум, тільки не називають себе відкрито...
А чого? Вроджена соромязливість, чи соромляться свого вибору?
Бачачи перед себе священника я би можливо інакше питання формулював.
Ira писав:то правда... а Інтернет повинен використовуватися лише в доброму і Божому намірі. Тому священики могли би використати його на 100% в своїй душпастирській діяльності спасіння душ... знаю за Св.Максиміліана Кольбе та за Йосифа Сліпого як вони завжди радили освоювати всі новітні технології і використовувати їх максимально для Божої праці...
Я би наприклад з задоволенням поряд зі священником лопатою землю покидав на благу справу, чи наприклад на будові, чи навіть на вулиці при зустрічі... Але їх там нема, вони зайняті. А шкода...
Yuriy Dzyoba писав:Чув я про громади, які "перебирають" священниками і шукають собі угодного отця...Це не зовсім правильно - має служити священник, поставлений на це місце єпископом. І не інакше. Так як у лікарні хворі не можуть вказувати що робити лікарям, так і в церкві миряни не повинні вказути священнику.
Памятайте шановні форумчани, що ходите до церкви не до священника а до Бога, перед яким будуть усі відповідати - і священники і миряни.
Згідно чинного законодавства хворий вправі визначати собі самостійно лікуючого лікаря, і йомі ніхто не вправі заперечити.
Питання взаємовідносин священника і громади переносить нас до питання поваги один до одного.
А тепер важливе питання:
ЧОМУ ЦЕРКВА (ОРГАНІЗАЦІЯ) ДОЗВОЛЯЄ СОБІ ІГНОРУВАТИ ДУМКУ ЦЕРКВИ(ГРОМАДИ)?
ЩО Є ПЕРВИННИМ: ГРОМАДА ЧИ СВЯЩЕННИК?
Мені здається , що все значно простіше - священники (до речі влада також) тільки відображають рівень суспільстваю Звісно винятки бувають, але вони тільки підтверджують правило....
Подумайте тільки звідки вони повинні взятися? Зайдіть в школу і подивіться - і все буде зрозуміло. Поки не буде с-ми виховання в державі еліти, котра візьме на себе відповідальність за все, що діється в державі і в т.ч. в духовному житті - не буде нічого доброго...
Подумайте тільки звідки вони повинні взятися? Зайдіть в школу і подивіться - і все буде зрозуміло. Поки не буде с-ми виховання в державі еліти, котра візьме на себе відповідальність за все, що діється в державі і в т.ч. в духовному житті - не буде нічого доброго...
- Yuriy D
- активний учасник
Yuriy Dzyoba писав:Чув я про громади, які "перебирають" священниками і шукають собі угодного отця...Це не зовсім правильно - має служити священник, поставлений на це місце єпископом. І не інакше. Так як у лікарні хворі не можуть вказувати що робити лікарям, так і в церкві миряни не повинні вказути священнику.
Igor писав:Згідно чинного законодавства хворий вправі визначати собі самостійно лікуючого лікаря, і йомі ніхто не вправі заперечити.
Питання взаємовідносин священника і громади переносить нас до питання поваги один до одного.
А тепер важливе питання:
ЧОМУ ЦЕРКВА (ОРГАНІЗАЦІЯ) ДОЗВОЛЯЄ СОБІ ІГНОРУВАТИ ДУМКУ ЦЕРКВИ(ГРОМАДИ)?
ЩО Є ПЕРВИННИМ: ГРОМАДА ЧИ СВЯЩЕННИК?
Звичайно, ніхто не має права заставити Вас іти на сповідь (чи інші Таїнства) до священника який, по якихось причинах Вам не подобається. Це питання легко вирішується в місті, де є багагато храмів і можна обирати парохію, яка "ближче до душі".

Також не варто робити хибних висновків з "церковної демократії" адже церква не є цілком демократичною структурою. Це факт

enginer писав:Мені здається , що все значно простіше - священники (до речі влада також) тільки відображають рівень суспільстваю Звісно винятки бувають, але вони тільки підтверджують правило....
Панове! Ви про що?
В чому держава Вам завинила(церква(організація))?
У Вас повністю своя система виховання і підготовки молоді, а Ви проблеми виховання на державу спихаєте, некоректно.
По закінченню школи людина уже Ваша - семінарист.
І тому я вважаю некоректним говорити про те що священники відображають рівень суспільства.
Краще говорити про те, що не проводиться слекція між кандидатами на священників і відповідно в церкву попадають сторонні люди, але це не є проблема держави, це суто проблема церкви(організації), за що вона і несе повну відповідальність, яки виражається у втраті пастви.
- o.Mykil
- старець
- Контактна інформація:
Ira писав: Чому розважаються так, що і не всі миряни собі таке дозволяють, ходять в бари, дорогі ресторани, там танцюють, п’ють, гаманці набиті грошима, скупляють не знати що у дорогих сувенірних магазинах... (це все слова не пусті, або я сама бачила, або мої близькі та родичі)...
.
А що ви самі та ваші родичі ходите по барах і дорогих магазинах? Якщо так, то непогано живете.

А може це колишні монахи так чинять чи чинили? А може тільки раз було і також мало опісля місце покаяння у Сповіді? Ми ж не знаємо цього. Якщо вже на то пішло, то всюди є люди не на своєму місці, тільки не всі, а декотрі (!!), бо декотрі ще не всі. І в політиці, і в школі, і на базарах і т.д.

А доброго в монашестві ще нічого не побачили? Річ у тому, що після гріхопадіння людина має більшу свідомість зла, ніж добра. Бачить довкола не раз тільки одне зло (бо й сама буває зла), хоч і добра не бракує. Підгорецькі - явний приклад.
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!
mmm82 писав:А може це колишні монахи так чинять чи чинили? А може тільки раз було і також мало опісля місце покаяння у Сповіді? Ми ж не знаємо цього. Якщо вже на то пішло, то всюди є люди не на своєму місці, тільки не всі, а декотрі (!!), бо декотрі ще не всі. І в політиці, і в школі, і на базарах і т.д.![]()
А доброго в монашестві ще нічого не побачили? Річ у тому, що після гріхопадіння людина має більшу свідомість зла, ніж добра. Бачить довкола не раз тільки одне зло (бо й сама буває зла), хоч і добра не бракує. Підгорецькі - явний приклад.
Але ці декотрі заплямовують честь усієї Церкви(організації) і Церква(організація) нічого не робить для того, щоб такого не було надалі. Виходячи з цього робимо висновок, що Церква(організація) вважає такий стан речей правильним.
Yuriy Dzyoba писав:Значно важче по селах де є одна церква і громада не задоволена священником, а іншого не присилають (мабуть серед семінаристів, як і серед інших не дуже багато охочих до сільського життя) і в часі коли парохія мала би жити своїм життям (весілля, христини, похорони) починаються інтенсинвні пошуки які рідко мають позитивний результат :(
І власне Ви вважаєте що це є нормально?
Yuriy Dzyoba писав:Також не варто робити хибних висновків з "церковної демократії" адже церква не є цілком демократичною структурою. Це фактПро яке народовладдя може йти мова, ні священники ні єпископи ні тим більше Папа не обираються за участі мирян
У церкві існує строга ієрархічна структура, в якій кожен повинен знати своє місце і т.д. Тому напевно краще просто змиритися з речами, які змінити не в силі.
Чому організація яка за часів Христа була демократичною і відкритою перетворилась в закритий тоталітарний клуб за інтересами?
Хто взяв на себе сміливість це зробити і з чийого відома?
Чому християнська громада(церква(громада)) втратила право голосу при вирішенні важливих питань?
Чому після всього вищевказаного Ви нарікаєте на відтік парафіян в альтернативні релігії, більш наближені до громади і більш людяні?
Чому навіть думки не виникає, що треба поважати того, заради кого Христос прийшов в цей світ?
питань ще багато, а хто на них відповість?.....
- o.Mykil
- старець
- Контактна інформація:
Igor писав:mmm82 писав:Ігор весь у полоні питань!Допитливий чоловік!
А це злочин?
Нажаль відповідей немає.
А хто мовить про злочин??? Крок песимістичний. Це виглядає, швидше, як гра. Необхідні відповіді шукайте найперше у св. Писанні та на розмові (молитві) з Господом у терпеливості та тиші... На все добре!
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!
- Yuriy D
- активний учасник
Igor писав:Чому організація яка за часів Христа була демократичною і відкритою перетворилась в закритий тоталітарний клуб за інтересами?
Цікава постановка питання

-
- постійний дописувач
- Контактна інформація:
Igor написав
***ЧОМУ ЦЕРКВА (ОРГАНІЗАЦІЯ) ДОЗВОЛЯЄ СОБІ ІГНОРУВАТИ ДУМКУ ЦЕРКВИ(ГРОМАДИ)?
ЩО Є ПЕРВИННИМ: ГРОМАДА ЧИ СВЯЩЕННИК?***
Це в державі джерелом влади є народ, а в Церкві, з самого початку влада надається Господом безпосередньо апостолам, далі - священникам, дияконам і т.д. Тобто саме священство, а не всі християни мають владу від Бога.
Проте, дійсно, в перші століття життя християнства громада мала вплив на вибір священика. Ви, мабудь, чули як єпіскоп вигукує "Аксіос" в той час, коли рукополагають нового священика. Саме до того момента (або в той самий момент) Ви можете висказатись проти цього кандидата у священики. Якщо Ви дійсно маєте щось проти цієї людини, то заперечуйте.
І, взагалі, якщо бажаєте знати яким було життя Церкви з перших століть, то багато можете дізнатись саме з богослужіння (якщо уважно його вивчете).
***ЧОМУ ЦЕРКВА (ОРГАНІЗАЦІЯ) ДОЗВОЛЯЄ СОБІ ІГНОРУВАТИ ДУМКУ ЦЕРКВИ(ГРОМАДИ)?
ЩО Є ПЕРВИННИМ: ГРОМАДА ЧИ СВЯЩЕННИК?***
Це в державі джерелом влади є народ, а в Церкві, з самого початку влада надається Господом безпосередньо апостолам, далі - священникам, дияконам і т.д. Тобто саме священство, а не всі християни мають владу від Бога.
Проте, дійсно, в перші століття життя християнства громада мала вплив на вибір священика. Ви, мабудь, чули як єпіскоп вигукує "Аксіос" в той час, коли рукополагають нового священика. Саме до того момента (або в той самий момент) Ви можете висказатись проти цього кандидата у священики. Якщо Ви дійсно маєте щось проти цієї людини, то заперечуйте.
І, взагалі, якщо бажаєте знати яким було життя Церкви з перших століть, то багато можете дізнатись саме з богослужіння (якщо уважно його вивчете).
Igor писав:[
Панове! Ви про що?
В чому держава Вам завинила(церква(організація))?
У Вас повністю своя система виховання і підготовки молоді, а Ви проблеми виховання на державу спихаєте, некоректно.
По закінченню школи людина уже Ваша - семінарист.
І тому я вважаю некоректним говорити про те що священники відображають рівень суспільства.
Краще говорити про те, що не проводиться слекція між кандидатами на священників і відповідно в церкву попадають сторонні люди, але це не є проблема держави, це суто проблема церкви(організації), за що вона і несе повну відповідальність, яки виражається у втраті пастви.
Для прикладу: для несіння служби в десантних військах набирають призовників не менше 1.9м, але з кожним роком кількість таких призивників невпинно зменшується, і одного разу квота вже не набирається. Що робити? Відмовитись від десанту, чи знизити вимоги до призивників? Я думаю, що зрозуміло який вибір робиться в нашому контексті?
Жодного драматизму, - все згідно Писання...
Повернутись до “Католицька Церква”
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість