o.Mykil писав:andrey s. писав: Я знаю тільки одного Пастуха,це Ісус.
Ісус Христос є взірцем священства як святий Пастир-Господь. Традиційні священики теж є духовні пастирі, які мають взоруватися найперше на божественного Пастиря, наслідувати Його приклад служіння, бо ж "пасуть Боже стадо", тобто доглядають за Господнім Виноградником чи Церквою разом зі своєю владою.

Отець я думаю що Ви зрозуміли про що я.Тому я нехочу пояснювати своє бачення на підставі св.Письма(цитатами).Тим більше все просто.(Я про:Паси мої вівці,,,вівці,,ягнята)
Бо доглядати за виноградником охочих багато.Особливо тих які думають вбити Сина,щоб весь виноградник залишився їм.Незнаю правда на що вони надіються,Господар(Той Хто Насадив виноградник) всерівно ніколи і нікуда НЕ ДІНЕТЬСЯ.І Сина вбити не получиться,бо Він переміг смерть.
А ось баламутити овець,які не знають голосу свого Пастуха,і як наслідок нас ягнят(які наслідують поведінку овець,бо це природньо),це друга справа.
А то що Ісус залишив Пастуха,щоб не забули Його голос-це очивидно,і це Петро.Можна навіть сказати що крім того "Зробив загін для отари"(Церкву),і ясно сказав хто є Фундаментрм "того загону".Для мене Він земний Пастирь,а Ви для мене Вівця у якої я маю вчитись,перейняти поведінку(як в природі).Отець зрозумійте мене,просто останнім часом багато паршивих овець,і я нехочу заразитись від них.Тому ті вівці які не знають голосу земного Пастуха,для мене не є прикладом наслідування.
Отець,,словами можна "гратись",але суть в другому.Суть в тому;Куди ,а головне кому йдуть плоди того виноградника.Хто насадив його відомо,але чи всі плоди Йому віддаються,це інше.І кожний працівник того виноградника получить свою нагороду.
Просто мені, як виноградині, нехочиться щоб в тому винограднику шлялись всякі,кому не лень.І тирили то що їм не належить,і для кого(я здогадуюсь).
Мені подобається на Арх.Службі Божій,коли владика мовить:"Господи,Господи,Споглянь на виноградник що насадила Правиця Твоя,і на......"
Ісус не є робітником в тому винограднику.Бо Він є Правицею(любовю) Божою.Він є Господь,який з любові(турботи) залишив нам Утішителя,щоб хоч якось було все зрозуміло.
Поодинока вівця є легкою здобиччю для вовка.Вовк акуратно її зїсть,щоб шкуру не попортити.Вдягне ту шкуру і поведе ягнят за собою.(для чого ягнят тягати,якщо самі підуть.Так просто більше дістанеться

,бо в пащі більше двох не поміститься)
Але прикол в тому,що ми маєм ще мозги,які нас вбивають і легко можуть завести в блуд.
Тому я ускладнювати не хочу,для чого придумувати те що давно вже є.(типу шукати зручніші загони,де 90% знижка на послуги,і все включино"повний фарш

",треба тільки 10%,і життя вдасться).
Дякую...