Усе це переростає у те, що ми стаємо геть чужими людьми - поговорити нам немає про що, адже всі балачки зводяться до Дзогчену. Відкидає будь-яку соціальну діяльність: нещодавно вів розмову про те, щоб покинути навчання в університеті,

Модератори: Just_me, Artur, ihor
Не думаю, що хтось із форумлян тут допоможе, питання складне і дуже делікатне. Вчення дзогчен – якась суміш індуїзму і буддизму, общини більше схожі на секти, суть вчення не зовсім зрозуміла ще і тому, що доктрина, вчення, ритуали передаються безпосередньо від гуру до учня... Але те, що звязує вашого чоловіка з Христом – це тільки Ви і ваші молитви...ганка писав: Маю наступну проблему: мій чоловік почав захоплюватися вченням Дзогчен (різновид східної релігії, на кшталт буддизму).
Xrystia писав:Молитва це звичайно добре, але це не панацея,
Pavlo puwe,radie xto,xau psalmu spvae,a xto symye takow.
Pereprowyju,ale jak Vu mowete take govorutu???
Igor писав:Xrystia писав:Молитва це звичайно добре, але це не панацея,
Pavlo puwe,radie xto,xau psalmu spvae,a xto symye takow.
Pereprowyju,ale jak Vu mowete take govorutu???
Бог сприяє людині, а не робить щось за неї. В даному контексті можна говорити що молитися можна за повернення чоловіка в сімю(я вважаю це неправильним), а можна за те, щоб дав тобі наснаги зрозуміти чоловіка(це правильніше).
Особисто я вважаю кожну думку людину молитвою. Не важливі слова - важлива чистота душі і помислів.
Igor писав:
Ви може і не повірите, але думав, і не один рік. Думки дуже важко лягають на слова. Слів недостатньо, вони не достатньо повно відображають думки. Наболіло просто. Якщо я набрид, або нецікаво, я зрозумію і не буду набридати?
ola писав:сергію, зізнаюся чесно: мені дуже подобається жанр, яким Ви послуговуєтеся, висловлюючисьНе завжди вдається його правильно "впіймати", але я працюю над цим (майже, як кінь
)
Сподіваюся, у попередньому дописові Ви просто хотіли зробити творчий комплімент опонентовіі, безперечно, знаєте, що А. Ейнштейн, відповідаючи на запитання математика Ж. Адамара, заявляв:
«Слова, написані або висловлені, не відіграють, напевно, щонайменшої ролі в механізмові мого мислення. Психічними елементами мислення є якісь, більш чи менш чіткі, знаки чи образи, які можуть бути «за бажанням» відтворені й скомбіновані. З психологічного погляду ця комбінаційна гра, мабуть, є головною характеристикою творчої думки — до переходу до логічної побудови в словах або знаках іншого типу, за допомогою яких цю думку можна буде повідомити іншим людям».
сергій писав:Айнштайн, без сумніву - геній. Але і він говорячи про свій спосіб думання висловлюється дуже обережно. Ви певно не зввернули увагу на «напевно» в цитованому Вами уривку, а також слова - висловлені чи написані.
Окрім того, вибачайтек, але Айнштайн є ґеніальним фізиком, а не ліґвістом чи психологом, навіть як фізик він помилявся, наприклад ніколи не прийняв квантну теорію Бора.
Отже дозвольте поставити висловлювання ґеніального фізика Айнштайна про спосіб думання під сумнів, через некомпетентність фізика у питаннях філософсько-лінґвістичного характеру.
Теорія мовної верифікації висунена людвіґом Віткенштайном, всеж таки є загально прийнятою і допоки, що серйозно її нікому не вдалося заперечити. Та й хто, як не єврей міг зрозуміти значення слова як феномену людського існування. Адже «мислення» картинками - це уява, а не мислення, як реальний процес, задопомогою якого осягаються істинні конклюзії.
А за комплімент спасибі.
danus писав:
Вибачте мені мою просторікуватість, але я щось не зрозумів. Виходить, що коли якийсь учень розв'язує задачу з геометрії, тоді він не мислить, а коли пише твір, тоді мислить? Бо ж в першому випадку, йому приходиться мати справу з фігурами, ну і безперечно маніполювати ними в своїй уяві, а в другому випадку він матиме справу тільки зі словами, хоча мабуть теж буде собі в уяві малювати якісь сюжети. Мабуть що все ж таки людське мислення знаходиться, глибше від образів, слів і термінів, воно десь на рівні понять, розумінь набутих особистим досвідом. Тож праві греки наповнивши своє "логос" різними поняттями, тай єврейське "дварим", мабуть теж не відстає. До речі, мені видається, що в славянських мовах теж були зачатки подібного терміну, я маю на увазі слово "речи => речення => річ", хоча мабуть, що я помиляюся.
danus писав:Пане сергію, ви в своїх повідомленнях декілька раз згадували про психологію, я не знаю як там в психології, але цікавившись що таке НЛП, мені довелося познайомитися з деякими поняттями із психіатрії. Так ось в психіатрії людей поділяють на три категорії за так званою ведучою підсистемою мислення, тобто візуальна, аудіальна і кенестетична. Це по-перше, а по-друге всеж таки аналізуючи своє мислення під час розв'язання задач з геометрії, мені не вдається запримітити за собою, навіть звичайного пригадуваня теорем у словесному їх виражені. Бо мені наприклад вдається маніпулювати в думці геометричними фігурами, наприклад я може за допомогою своєї візуальної уяви збагнути, що не можливо в трикутнику змінюючи якийсь кут не поміняти співвідношення сторін, а в чотирикутнику це можливо, і саме цим досвідом я користуюся під час розв'язання задач, а не їх словесним виразом. Слова безперечно відіграють ключову роль в наших комунікаціях, але знову таки ці ж психіатри твердять, що 80% інформації передаються жестами, мімікою, інтонацією.
Айнштайн, без сумніву – геній. Але і він говорячи про свій спосіб думання висловлюється дуже обережно. Ви певно не звернули увагу на «напевно» в цитованому Вами уривку, а також слова – висловлені чи написані.
сергій написав:
... Можливо у Вас просто проблеми з вираженням власних думок?
Так, для мене це дійсно проблема. А для Вас? Вас усі з півслова розуміють?
сергій писав:danus писав:Пане сергію, ви в своїх повідомленнях декілька раз згадували про психологію, я не знаю як там в психології, але цікавившись що таке НЛП, мені довелося познайомитися з деякими поняттями із психіатрії. Так ось в психіатрії людей поділяють на три категорії за так званою ведучою підсистемою мислення, тобто візуальна, аудіальна і кенестетична. Це по-перше, а по-друге всеж таки аналізуючи своє мислення під час розв'язання задач з геометрії, мені не вдається запримітити за собою, навіть звичайного пригадуваня теорем у словесному їх виражені. Бо мені наприклад вдається маніпулювати в думці геометричними фігурами, наприклад я може за допомогою своєї візуальної уяви збагнути, що не можливо в трикутнику змінюючи якийсь кут не поміняти співвідношення сторін, а в чотирикутнику це можливо, і саме цим досвідом я користуюся під час розв'язання задач, а не їх словесним виразом. Слова безперечно відіграють ключову роль в наших комунікаціях, але знову таки ці ж психіатри твердять, що 80% інформації передаються жестами, мімікою, інтонацією.
Нейдеться про комунікацію, а про саме мислення. Якщо Ви зданті виразити геометричну теорему без слів, то безперечно Вам вдалося зробити, те що ще нікому не вдавалося. Дозвольте в такому випадку Вам заґратулювати. Якщо Ви здатні зробити висновик без слів, то безперечно ВИ - унікум.
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 15 гостей