о.Олег писав:ShMariam писав:...воно ще від попереднього Папи не збувається)?
як? А Василий Середонин?
Яке пророцтво, таке втілення
З повагою, о.Олег

Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor
о.Олег писав:ShMariam писав:...воно ще від попереднього Папи не збувається)?
як? А Василий Середонин?
Яке пророцтво, таке втілення
З повагою, о.Олег
Tornado писав:...О.Олеже, а як ставляться Ваші однокурсники-священики до біопаспортів/"чіпів"? Серйозно сприймають чи з іронією?
Міра писав:Мені здаються заляканими люди, що бояться паспортів, кодів. Ми не помічаємо, що самі віддаємо себе в неволю дияволові, коли грішимо. а паспорт нам душу не вкраде, якщо будемо з Богом! З Богом нічого не страшно! Я сама така колись була -всього боялась. А це означає не довіряти Богові.
Тільки моє свідоме бажання вибрати зло( вчинити гріх) несе загрозу моїй душі, а не біопаспорт.
Я прошу Ісуса завжди бути зі мною, і я не боюся
о.Олег писав:та... це вже досить більше, аніж 10 років, як я мало із ким зі своїх однокурсників контактую - розкидало нас трохиА з іншими священиками не думаю, що відчував надто зацікавлення темою. Проте - точно не чув про такого (включно зі мною), хто відмовився від ідентифікаційного коду, наприклад. Звідси запитання вже до Вас: Ви користаєте з ідентифікаційного коду? Якщо не відмовились - чому?
З повагою, о.олег
Tornado писав:Тому для себе я розумію так: ідент. коди, потім пластикові карточки (паспорти біометр. чи щось того типу), потім ще щось
І заподіює всім, малим і великим, і багатим і вбогим, і свобідним і невільникам, щоб дано було їм клейно на руку їхню праву або на чола їхні; щоб жоден не міг купити чи продати, крім того, хто має клейно, ім'я звіра або число імени його.
Міра писав: Думаю, офіційно Церква нічого не каже, бо поки що загрози немає.
Хоча нам о.Орест Фредина говорив (Львів-Сихів) на проповіді про чіпи..
Я думаю, що це, що написано, може статись і за 1000 років, ніхто ж не знає..
andrivovk писав:Добре, коли не чіп є тим клеймом звіра, то що? Багато є альтернативних варіантів?
andrivovk писав:Добре, коли не чіп є тим клеймом звіра, то що? Багато є альтернативних варіантів?
Та власне... Останнім часом люблю ставити питання "Чому?" Чому Бог дає таку-то заповідь? Чому аморально те і те? Не може бути гріх гріхом тільки тому, що це написано в Біблії - варто зрозуміти чому так написано. Можна, звичайно шукати різні розуміння "печаті", але... чи такий великий гріх в тому, що ми проідентифіковані? Чи може гріх в чомусь іншому? Одна справа, коли я приймаю папірчик, пластикову картку, інша справа, коли, допустим, влізають в мою підсвідомість. Іншими словами, я бачу тільки два значення "печаті": чіп, що зробить з люди біоробота або ж щось інше (річ, символ, ...), що засвідчить свідому відданість антихристу, коли той прийде. Бо якщо йти за логікою,що ідент. номер - зло, то й приймання звичайного паспорта (а на кожному також є номер) буде гріхом...Олена Козак писав: ДЛЯ ЧОГОСЬ АПОСТОЛ ІВАН ЗАЛИШИВ НАМ ЦІ ПРОРОЦТВА!
Олена Козак писав:Один ієромонах мудро сказав на питання: що робити з кодом? відмовлятися чи ні? - А він так відповів: "Якщо відмовишся зараз, а ті всі події будуть через 10-15 років, то для чого себе класти в таке положення?".
Пане Торнадо, не погоджуся з вами, що ієромонах сказав мудро. Тут якраз бачу мудрість світу цього. Це дуже нагадує деяких невіруючих, які кажуть: для чого мені зараз ходити до церкви, каятися, я ще молодий, от постаріюся, тоді і покаюся... Не нагадує?
"Хто має розуміння, той нехай злічить число звіра, бо це число людське, і число його 666." - пише Іван Богослов. Хто має розуміння, той нехай злічить - тобто треба включити свої мозги, для цього їх Боженька дав. Кожен за себе відповідь на суді даватиме.
Олена Козак писав:Не треба порівнювати номер паспорта з ідент. кодом, бо перший є номером ПАСПОРТА, а другий моїм, людини. Просто ви не цікавилися темою, дуже довго пояснювати.
Олена Козак писав:Один ієромонах мудро сказав на питання: що робити з кодом? відмовлятися чи ні? - А він так відповів: "Якщо відмовишся зараз, а ті всі події будуть через 10-15 років, то для чого себе класти в таке положення?".
Пане Торнадо, не погоджуся з вами, що ієромонах сказав мудро. Тут якраз бачу мудрість світу цього. Це дуже нагадує деяких невіруючих, які кажуть: для чого мені зараз ходити до церкви, каятися, я ще молодий, от постаріюся, тоді і покаюся... Не нагадує?
"Хто має розуміння, той нехай злічить число звіра, бо це число людське, і число його 666." - пише Іван Богослов. Хто має розуміння, той нехай злічить - тобто треба включити свої мозги, для цього їх Боженька дав. Кожен за себе відповідь на суді даватиме.
Відповідь на це в попередньому реченніTornado писав:Сам код і біом. пасп. ще не становить загрозу... Але мене турбує те, що УГКЦ офіційно не відстоює свою паству в цьому питанні і не висловилась про біом. паспорти, коди і т.д. ОФІЦІЙНО.
А вона не спробувала дізнатися для чого? В нас на роботі (не в школі) теж таке було, але це було пов'язано з оформленням деяких документів. Хоч справді, деколи нервує, коли просять принести документи (або принаймні виписати з них номери і т. п.), коли все це є у відділі кадрів.Tornado писав:Моя дружина вже стикнулася з іншою проблемою в школі: збір персональних даних. В мене виникає питання: для чого? Хіба школа не має її даних, коли брала на роботу?
Міра писав:Якраз зараз читаю в Тадеуша Дайчера "Роздуми про віру" (сюди теж актуально)
"Живи так, ніби це твій останній день. Завтра непевне, вчора не належить тобі, тільки сьогодні- твоє. Господь не хоче, аби ти озирався назад, бо в такі моменти ти найбільше піддаєшся спокусам. "Ніхто, хто поклав руку на плуг і озирається назад, не здатний до царства Божого"(Лк. 9, 62). Бог не хоче, аби ти непокоївся майбутнім. У Нагірній проповіді Ісус виразно говорить: "Завтрашній день турбуватиметься сам про себе" (Мт. 6, 34). Якщо ти вертаєшся до минулого чи заглядаєш в майбутнє, то не живеш нинішньою дниною, отже, втрачаєш благодать хвилини, Яку Він тобі прагне подарувати.
Твої тривоги щодо минулого чи майбутнього - це теж випробування віри. Бог чекає, щоб все це ти склав у Його руки, щоб ще більше довіритися Йому."
І заподіює всім, малим і великим, і багатим і вбогим, і свобідним і невільникам, щоб дано було їм клейно на руку їхню праву або на чола їхні;
І схоплено звіра і з ним лжепророка, що справляв знамення перед ним, якими він знадив тих, що прийняли клейно звіра, і тих, що поклоняються образові його: живими вкинуто обох в озеро вогню, що палає сіркою.
Дим мучення їхнього на віки вічні здіймається, і не мають спочинку вдень і вночі ті, що поклоняються звірові і образові його, і якщо хто приймає клейно імени його.
viter писав:Хіба Іван Богослов говорить про чіпи? Що взагалі таке клеймо звіра? Яке офіційне трактування його Католицькою Церквою? Чому всі думають, що це має бути чіп?
Повернутись до “Церква і Суспільство”
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 34 гостей