Wolodymyr писав:Хоча не хочу йти протів церкви. Буду гуглити.
Церква - віруючі в Бога, для яких є найперше Ісус. Саме так і зазначено в Катехизмі: Найперше Ісус. Там не сказано що найперше Катехизм, чи будь-хто з людей.
Дещо і я нагуглив, Ісус:
27.Ви чули, що сказано: Не чини перелюбу.
28.А Я вам кажу, що кожен, хто на жінку подивиться із пожадливістю, той уже вчинив із нею перелюб у серці своїм.Хіба те що в серці не важливо? Чи мо Бог не відає людських сердець? Але ж написано:
Кожен, хто ненавидить брата свого, той душогуб. (1Ів.3:15) І ніц про обтяження гріха дією.
Wolodymyr писав:Стосовно "Гріхи, що кличуть про помсту до неба", то вони всі явно стосуються насильства щодо інших.
Вірно. А ще як добре написав о.Олег, вони злі. От тільки содомський гріх? Невже гоміки роблять це з такою насолодою яка межує зі злістю?
Ненавидить душа Господа тих що люблять насильство, як тих що чинять, так і тих що лише помишляють. Гомосексуалісти ж уже мають відплату, як писав ап. Павло, в оскверненні власних тіл. Помста належить Господу, Я відплачу, каже Господь. Кому і за кого відплата, якщо обоє задоволені? За кого Бог помститься? Ці мої питання звісно ж не до Вас, до Ваших опонентів.
Проте, содомський гріх все одно дуже важкий гріх, апостоли його ще порівнювали зі зневагою та зухвалим злословленням влади. Апостол Петро пише що Содом та Гомора були знищені в приклад безбожникам майбутнім, проте зазначає що тримає їх Господь на день суду, що ці грішники будуть знищені у тлінні своєму і їм приготовлена чорна пітьма. Про помсту ще тут на Землі, як ми її розуміємо з іншими насильницькими гріхами, не йдеться.(2Пет.2)
Wolodymyr писав:Просто якщо подивитись на саму назву і сам перелік. То однозначно в інших випадках є хтось хто страждає в результаті того гріха. І відповідно його поклик і "чують на небі". Я просто не знайшов такого переліку в Римо Католицькій традиції, того і товчу воду в ступі.
Українська традиція відрізняється, я теж це помітив. А щодо товчу воду, то я вважаю що Ви правду шукаєте.
Ось що писав про помсту Соломон:
.. Тому на нього нагло надійде погибель, | він вмить буде розбитий, без рятунку. 16 Є шість речей, що Господеві огидні, ба й сім, що для душі його осоружні: 17 горді очі, язик брехливий, | руки, що кров безвинну проливають, 18 серце, що кує лихі задуми, | ноги, що біжать до зла швидко, 19 фальшивий свідок, що дихає брехнею, | та той, що між братами сіє чвари. (Пр.6) Про содомію - нічого.