один священик прокоментував це, приблизно: "які в суспільства пріорітети - таке мистецтво, такі у нього і мощі"
а що на це скажете Ви?
З повагою. о.Олег
Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor
andrivovk писав:Може не треба такої виставки. Треба людей ховати. Бог сказав до Адама "...повернешся в землю, з якої ти взятий, бо порох ти і до пороху повернешся" (Бт 3:19).
о.Олег писав:а що на це скажете Ви?
andrey s. писав:А Ви як на це дивитесь ? Більше "за" - чи "проти".
andrey s. писав:А Ви як на це дивитесь ? Більше "за" - чи "проти".
о.Олег писав:andrey s. писав:А Ви як на це дивитесь ? Більше "за" - чи "проти".
який світ - такі мощі
"за/проти?" тут нмсд другорядне - важливими тут для мене є жирною рискою підкреслені реалії світу, в якому живу
а... дивлюсь..? Я поховав вже так багато людей... Не здивує мене, думаю, вигляд тіл. Ну... хіба пози, в яких їх повстановлювали "жівії" люде, що бачать у цьому мистецтво. Але, навіть, не це. Тут у мене скоріше... сум, що ці люди не удостоїлися християнського похорону.
знаєте... пропоную помолитися за рабів Божих, з яких зробили опудала
так і пом`яну
З повагою. о.олег
Bohdan_ писав:тут бачу забули додати ці люди які на виставці (як опудала) самі підписали згоду. Здається за фінансову допомогу за життя. Що після смерті будуть так виставлені.![]()
о.Олег писав:Bohdan_ писав:тут бачу забули додати ці люди які на виставці (як опудала) самі підписали згоду. Здається за фінансову допомогу за життя. Що після смерті будуть так виставлені.![]()
не знаю навіть, чи саме так (хібащо Ви маєте конкретну інформацію). Десь, пригадую, чув про судову тяганину між родичами померлого і "митцями". Тіло за договором віддане для навчання медикам чи/і трансплантацій, а не для виставки у вигляді опудала (уявити себе на місці такого сина, з батька якого сотворили... гм... "таке" навіть не хочу). Проте суд родичі програли, якщо не помиляюсь - нетрадиційне, але "навчання" (чогось-там відповідно до задуму того, хто одержав у власність тіло)
проте і такий стан речей "росте" від і підживлює твердження "людина має право розпоряджатися своїм тілом як їй заманеться"
З повагою, о.Олег
о.Олег писав:сум, що ці люди не удостоїлися християнського похорону
Just_me писав:о.Олег писав:сум, що ці люди не удостоїлися християнського похорону
Отче, але мені видається, що похорон більше полягає в молитві за душу, а не в опусканні домовини із тілом в яму і закидання її землею. Чи не так? Тіло - це вже не людина, воно не має ніякого значення після смерті, коли перестає бути Храмом Святого Духа.
Just_me писав:о.Олег писав:сум, що ці люди не удостоїлися християнського похорону
Отче, але мені видається, що похорон більше полягає в молитві за душу, а не в опусканні домовини із тілом в яму і закидання її землею. Чи не так? Тіло - це вже не людина, воно не має ніякого значення після смерті, коли перестає бути Храмом Святого Духа.
прочанка писав:Дбати про тіло за життя - не означає, що людина дбає лише за матеріальне. Тіло має бути доглянутим, чистим, охайним( хоч без зациклення на своїй особистості, типу нарцисизму).
Володимир85 писав:прочанка писав:Дбати про тіло за життя - не означає, що людина дбає лише за матеріальне. Тіло має бути доглянутим, чистим, охайним( хоч без зациклення на своїй особистості, типу нарцисизму).
цілком згідний![]()
ми повинні дбати за тіло, щоб воно не заважало нам бути душею
Sputnik писав:Володимир85 писав:прочанка писав:Дбати про тіло за життя - не означає, що людина дбає лише за матеріальне. Тіло має бути доглянутим, чистим, охайним( хоч без зациклення на своїй особистості, типу нарцисизму).
цілком згідний![]()
ми повинні дбати за тіло, щоб воно не заважало нам бути душею
Так, так. Що з того, якщо увесь світ здобудеш, а душу свою занапастиш...
ShMariam писав:andrey s. писав:А Ви як на це дивитесь ? Більше "за" - чи "проти".
Сприймаю як якусь наругу. Якщо йдеться про використання трупів в навчальних цілях - будь-ласка, скільки завгодно, а для мистецтва - ні, не розумію.
Georgij писав: Але саме огидніше - це велике бажання людини зазирнути за завісу таємного, недозволеного.
Just_me писав:Georgij писав: Але саме огидніше - це велике бажання людини зазирнути за завісу таємного, недозволеного.
Сподіваюся, Ви не думаєте, що людське тіло належить до категорії "таємного та недозволеного"... Тіло - це просто тіло і не більше, особливо, якщо воно мертве. Навряд чи я б пішла на ту виставку, але не тому, що вона огидна із морального боку (я так не вважаю)...
Just_me писав: ...відраза до куріння, до наркотиків і до купи інших речей, які нищать людину фізично зсередини. ...
о.Олег писав:навіть вигинання тіл померлих, щоб зобразити статевий акт?
Just_me писав:о.Олег писав:навіть вигинання тіл померлих, щоб зобразити статевий акт?
... мені байдуже, в якій позі ті тіла...
Повернутись до “Церква і Суспільство”
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 48 гостей