Дорогі форумчани,
вирішив звернутись до вас з однією пропозицією.
Можливо, хтось з вас знайомий з програмою "Цитата з Біблії" (Biblequote), яку було створено у 2001 і з сайту розробника звантажено близько 100 тис. разів.
Програма орієнтована на вивчення Біблії (автор здається є протестантом), однак завдяки гнучкій системі модулів дозволяє підключати різні збірки книг. За що й припала до серця користувачам.
6 років програма не розвивалась, а тепер отримала новий поштовх, окрім того автор зробив її код відкритим.
4-роки тому, після закінчення семінарії я зробив два модулі для цієї програми, які були надзвичайно мені потрібними: "Отці" (близько 150-ти творів 70 Отців Церкви) та "ККСЦ" (Кодекс кан. права). Це дозволило миттєво шукати по цілому корпусу Отців потрібні теми, цитати зі Святого Письма тощо. Правда тоді це робилось "на коліні" - як умілось. Зараз хочеться зробити це упорядковано, систематизовано. Окрім того завжди мріяв створити корпус книг, що мають стосунок до УГКЦ.
Для цього потрібна стороння БЕЗКОШТОВНА допомога в обробці, пошуку, форматуванні текстів. Чим більше учасників, тим кращим буде результат. І те, що зробимо ми, це буде на довгі роки, адже, на жаль, УГКЦ у подібних речах "пасе задніх" (та й інші укр. Церкви на відміну від рос.православних і протестантів).
На даний час я зробив суттєве покращення дизайну програми і вніс ще деякі зміни у режим пошуку. Невідомо, чи мої зміни увійдуть в оф. реліз програми (дещо вже увійшло), оскільки розробники працюють зараз іншими речами. Для порівняння як було і як є подає світлину двох версій. Зліва - змінена мною, справа - офіційна Див. зображення
Якщо когось це зацікавить, тоді для того, щоб прийняти участь у цій, сподіваюсь боговгодній, справі, потрібно декілька речей: комп'ютер і вміння на ньому працювати

Якщо знайдуться бажаючі, тоді обговоримо детально, що і як.
Скажімо так, це буде НАШ реліз цієї програми, про що буде візуально зазначено, як і про те, хто доклався до цього. УГКЦ має ТАЛАНТИ!
Чекаю на ваші відгуки та пропозиції!
Олег