якщо хтось має, або знає де знайти - підкажіть, буду молитовно вдячний

Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor
Такий самий текст молитви на сайті "Душпастирство" та Екуменічний календар. Ала слово "Твою" там пишеться з великої букви. Ясна річ чому з великої, а чому в "Свічадівському" псалтирі з малої?"Але очисти, спаси, прости, Чоловіколюбче, і помилуй мене, одержимого лукавими напастями і тягарем розпуки обтяженого, і завмерлого у душі, на твою скотину візьми і поведи на спасенну путь". Не розумію підкресленого.
Святi Отцi заповiдали якомога частiше молитися короткими молитвами, вибраними зi святих слiв Псалтиря. «Руки нехай трудяться, а серце—творить молитву», — вчать Святi.
Ось кiлька прикладiв таких молитов:
Ти — Бог мiй. В руках Твоїх доля моя. Визволи мене з руки ворогiв моїх, вiд гнобителiв моїх /Пс. 30:15–16/.
Милiсть Твоя, Господи, хай буде над нами, бо ми надiємось на Тебе /Пс. 32:22/.
Передай Господевi дорогу твою i надiйся на Нього. Вiн допоможе /Пс. 36:5/.
Чого сумуєш, душе моя, чому хвилюєшся в менi? Надiйся на Бога, бо я ще буду хвалити Його, Спасителя мого i Бога мого /Пс. 42:12/.
Тiльки в Боговi спокiй, душе моя, тiльки вiд Нього спасiння моє. Тiльки Вiн — Твердиня моя i Спаситель мiй, Заступник мiй, i не похитнуся повiки /Пс. 61:6/.
Боже, змилуйся над нами i благослови нас, осяй нас свiтлом лиця Твого i помилуй нас /Пс. 66:2/.
Тi, що сiють сльозами, будуть жати з радiстю. Хто з плачем нiс сiяти зерно своє, той вернеться веселий, несучи снопи свої /Пс. 125:5–6/.
Постав, Господи, охорону устам моїм i огороди дверi в устах моїх /Пс. 140:3/.
Вкажи менi, Господи, путь, якою пiду, бо до Тебе пiдношу душу мою. Визволи мене вiд ворогiв моїх, Господи, до Тебе вдаюся, навчи мене творити волю Твою, бо Ти — Бог мiй. Дух Твiй Милосердний нехай веде мене по шляху правди /Пс. 142:8–12/.
Зi скарбницi Отцiв
«Не за те, що ми полишимо псалми, засудить нас Бог у день суду Свого, не за те, що полишимо молитися, але за те, що внаслiдок цього полишення входять у нас бiси. Бiси, коли знайдуть мiсце, ввiйдуть i зачинять дверi очей наших: тодi виконують нами, як зброєю, насильно й нечисто, з найлютiшою помстою, все заборонене Богом. I через полишення малого правила, за яке сподобляємося заступництва Христового, ми стаємо пiдкореними бiсам, як написано кимось премудрим: „Хто не пiдкоряє свою волю Боговi, пiдкориться супернику своєму". Цi правила, якi здаються тобi малими, стають для тебе стiнами проти тих, хто намагається полонити нас. Здiйснення цих правил премудро встановлено засновниками Церковного Уставу, за одкровенням з Неба, заради збереження життя нашого»
/прп. Iсак Сирiн (IV ст.)/.
Georgij писав:Слава Ісусу Христу!
Скажіть будь-ласка, чи практикуєте ви читання псалтиря? або окремо псалмів, і як часто?
andrivovk писав:Читаю псалми час від часу. Купив в "Свічадо" молитовний псалтир з коментарями.
Georgij писав:andrivovk писав:Читаю псалми час від часу. Купив в "Свічадо" молитовний псалтир з коментарями.
І як вам переклад, не трудний?
Georgij писав:...
Скажіть будь-ласка, чи практикуєте ви читання псалтиря? або окремо псалмів, і як часто?
о.Олег писав:Georgij писав:...
да пастаянно
З повагою, о.Олег
Georgij писав:А ще текст молитви після 16 катизми;"Але очисти, спаси, прости, Чоловіколюбче, і помилуй мене, одержимого лукавими напастями і тягарем розпуки обтяженого, і завмерлого у душі, на твою скотину візьми і поведи на спасенну путь". Не розумію підкресленого.
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 23 гостей