о.Олег писав: але поділюся з Вами, чому особисто я-священик вживаю для назви Католицької Церкви православна: я точно знаю, що Володимир прийняв Православіє і я, греко-католики - ми єдині пройшли через віки і зберегли його (Православіє) у повні. Це не просто наша історія задля історії. Це необхідність - повернути (всіх) українців у єдність з Святим Престолом у Римі, з Петром. Не можу допустити, щоб нажаль, нез'єдинені Церкви, спокійно втішалися православієм лише за назвою, а не за його повнотою у Святій Христовій Церкві. Постійно собі пригадую "круглий стіл" в якісь з телевізійних дискусій, на якому +Гузар шокував співрозмовників, заявивши, що саме УГКЦ - заснована Володимиром Великим. Ми - православні, які як тоді, так і тепер з'єднані з Римом. Чесно скажу, що заради такої проповіді для цілого народу варта постаратися привести вірних УГКЦ до свідомості цілої історії навернення нашого народу до Христа: австрійська вигадка греко-католики - надто мало для Католицької Церкви, яку Хрестив Св.Володимир
Я ж уже писав, що як слово православний, так і католик можна назвати підходящим по своїй суті для всіх християн. Однак так таки склалося історично, що православні - взяли собі назву ті, що відкололися і не визнають Папа. А ми - католики у єдності з Святим Престолом у Римі, - іншими свловами - єдині, хто належить до правдивої Христової Церкви. То чому нас не називати не Літургії католиками, а толкмачити нам то православє??? А робиться це вочевидь свідомо, аби побудувати в головах греко-католиків думку, що православні - це просто чудово і можна з ними обєднуватись. А Папу ми будемо просто визнавати і поважати. Уже зараз можна бачити багато тривожних дзвіночків, коли священики заявляють, що папа нам не указ і в нас свій обряд і робимо як хочемо і змушуємо людей стоячи іти до причастя. Або уже починаються розмови, що вже й назва Греко-католицька церква не подобається, бо то вигадка австрійців. Володимир прийняв православіє??? і того ми православні??? а унія з Римом - то нічого?? і нічого також то, шо хрестилися ми ше до розколу церков, коли не було православної і католицької...??? І нічого також то, хрестили нашу землю на мощах Папи Климентія - католика??? Та православні століттями боролись проти нашої Церкви, вбивали нашиих свящедників і закривали наші церкви, наші святі воювали і вмирали за Греко-Католицьку Церкву - все це для того, щоб зараз всякі там священники заявляли, що УГКЦ - це всього лиш вигадка австрійців, а ми православні???? Не буде цьго ніколи!!! Дякувати Богу є ще люди, що здатні відрізнити добре від зла!!