Повідомлення andrey s. » 28 лютого 2011, 15:29
Слава Ісусу Христу!!!
За інших звичайно знати неможу,,а якби навіть і знав,,то навряд-би говорив,,це що стосується Пр.Євхаристії,,а також багатох інших речей...
Можу сміло казати за себе,,бо так спокійніше,,і менш-більш достовірно...
Читаючи 50 псалом,,"....а дам цілопалення,то не любе воно Тобі буде..."
Мені завжди було страшно,,що своїм "розумом" я зроблю з Таїнства,, зроблю цілопалення(в кон.тексті 50 псалма)...
І сьогодні стараюсь про це думати,,,боюсь щоб це не стало просто звичкою,,
Хоча в час Давида це була Жертва,,яка з часом втратила своє істенне призначення(в душі багатьох приносящих її),,зокрема Давид це розумів..
Але з другої сторони,,я простий смертний,,і існує якись шлях вдосконалення в Бозі,,бо інакше втрачається всякий сенс писань...
Нам це дано,,для вдосконалення в Бозі,,для "помноження,збільшення" Бога,,який є в кожному,,,і звісно на Його славу,,бо в супротивному випадку-думаю таке на погибель...
Сказати чесно,,то взагалі мені стидно,,як я вперше,та і не тільки на початках,а і пізніше,,"дивився"(приступав) на це Таїнство(причастя),,,
І я неможу виключати,,що в майбутньому я буду дивитись,(відчувати),, під якимось другим кутом(в рамках Церкви,звісно)...
Я нехочу вірити,,що це "верх мого досконалого відчуття",,бо це "тупик"...
Але я можу молитись за це,, і намірення(потреби) тут різні,,у мене свої,а в когось свої..
А спільне в наших наміреннях є Бог,,коли все на Його славу,,волю...
Тому вважаю є загальне розуміння,,правила(встановленні церквою),,а решта по можливостях кожного зокрема,,бо неможуть всі бути як один...
І такі особисті речі,,зазвичай треба берегти в душі,,а наше життя повинно бути цьому свідченням(це моя думка,,і я можу помилятися)..
Алe як підмітив п.Michail,, досвід це невідємна частина вдосконалення..і ми повинні користати з наших досвідів....
І ще,,:свою думку навязувати іншим,,,,це загально люцка якість,,просто сумно що і в Християн також....
Бога нікому не навяжеш,,можна тільки звернути увагу на Його присутність,,любов...а дальше і є та "воля",,з якою нас створенно(вибір)...
Дякую..
P.S.
Як важаєте?????? Коли акцентувати суто на самому Причасті,,(багато чув,,що люди розповідають,,причастя мені дало то і то),,немає небеспеки створення якогось "містицизму"(я непамятаю термін)...Я вірю в дари,,яке дає пр.Євхаристія,,но мова іде про інших,,про людей які мало про це знають...
Люди зазвичай "непроти дарів",,а коли "на шару" то взагалі....
Чи є небезпека "хврого розуміння" що до Таїнства...і чи це добре,,
Недаром,,"оглашених" просять вийти....і напевне це з любові до них,,..
Хоча тема складна,,просто тільки подумав за це,,,
З повагою ПРОСТО андрій!!! УГКЦ