Я давно покинув спроби пояснити для себе Те,що просто не можливо пояснити.
Напевне не даревно це називається "Таїнство".
Тобто по відношенню до Таїнств,я бачу єдиновірним "Віра".Чи хтось здатен пояснити Таїнство "воплочення",так щоб не вжити слово "Вірю".Так само і з Пр.Тойцею,,та і ще багато чого. "І Слово сталося Тілом,і оселилось між нами"
Це і називається "Віра".
Доречі не варто сильно перейматись моїм баченням(я все написав вище,що до Причастя.І тим, що напишу нижче),бо я людина мало вчена,і пояснити своє простеньке бачення не можу.Я просто ділюсь цим з Форумчанами, і з цікавістю читаю(стараюсь прийняти,зрозуміти) дописи Форумчан.
А якщо мати трохи уяви,то можна уявити; коли Частичка впала на землю,то це так само,як би Ісус ступив на землю і залишився якись слід.Тобто Ісус залишив відбиток на землі,Він пішов далі,а слід залишився.Тобто є слід,а Ісуа хтось прийняв.
Для чого робити якусь паніку з цього???.Я не бачу тут ніякої зневаги,типа топчем Ісуса ногами.Якщо намір і думки чисті,то це просто не можливо,якщо навіть це сталося з чиєїсь необережності чи не уважності,або випадковості.Доречі у випадковості я не вірю.Можливо таке падіння Частички на землю послужить комусь підняттям з упадку(шляхи Господні НЕ Збагненні,і парадокс в тому,що це може бути на Славу Божу,коли на те Його воля).І Це,повинно бути більше в душі,чим на устах. І не варто перейматись,типу те місце люди потопчуть своїми ногами.Пригадалось коли Ісус був у Марти в домі(сестри Марії).Лк10.38-42
Особисто я,можу тільки "топтати" Ісуса своїми гріхами,і помагати Йому коли їх перемагаю(Покаяння) і єднаюсь з Ним в Цій Жертві(Причастя) Отцю Вседержителю..(Доречі з Його поміччю,,,також не входить в рамки мого розуміння,того я в це Вірю)
Але фундамент моїх "фантазій

",це віра в Те,що священник не просто якись дядько,який грає кіна і ніц не знає.
І тут не підійде,типа; один каже одне,а інший інше.
Тут є пряме і безпосереднє його призначення,на яке його рукопокладено.(доречі,це також Таїнство,так що я застосовую:"я вірю")
Як він вчинить в цьому випадку,так і треба.Ми можемо допомогти в цьому,але не перечити.(треба,то буде вода,серветки і вогонь,а не треба-то Амінь).
Уявіть,коли священник каже так,а якась людина дуже мудра перечить,каже:"Та як,хіба так можна,цеж Ісус",і робить це публічно.(знаю море історій,но ні одної,щоб священник легковажив цим,до таких випадків ставляться дуже відповідально,часто вірні цього просто не бачать).
Маю підозри

,що смирення і покора мають властивість вдосконалювати віру.(десь такі мудрі слова чув

).
Дякую....