Як вам така практика і чим вона пояснюється? Якщо ж цього дотримуватись - то і постити треба від вечора четверга до п"ятниці вечора? Чи від півночі?

Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor
demetris писав:robie писав:таке вже давно практикується в Італії, та і в інших країнахДивно, що Ви цього не знали.
Все ми знали... не заю проте, вашої думки...
А ще не знаю (чесно) як постити з вечора, зранку чи з півночі?
robie писав:я б Вам сказав, але, боюся, що моя думка Вам навряд чи сподобається
demetris писав:Та перестаньте - ми ж не на побачення, що обов"язково мусили подобатися одне одному...![]()
Бо інколи ловлю себе на тому, що роблю згідно своєї вигоди (так як зручно), а не переконань (як має бути).
robie писав:В мене таке відчуття виникло, що Ви трохи плутаєте Ваші особисті переконання та те "як має бути".
robie писав:Чи Ваші особисті переконання знаходяться в такому вже симбіозі з зовнішніми правилами?
demetris писав:Як не дивно, але поведінка не спувпадає не те, що з зовнішніми, а з моїми власними поглядами.![]()
Стараюся над цим працювати. Хто ж може вважати себе християнином не приймаючи ПОВНІСТЮ вчення Христа.
Є щоправда різні розуміння того, чого властиво вчив Христос...
demetris писав:Чув, що є така річ. Хто не може прийти на літургію в неділю чи свято - то може взяти участь у Службі Божій за день до того, після вечірні - вона "зараховується" як недільна.
Олюнька писав:...Ще важливим є питання, які на вечірній службі беруться тропарі, Апостол, Євангеліє тощо, чи воскресні чи повсякденні.
жаринка писав:Я користала з суботньої служби на останніх місяцях вагітності, коли не в силі була стояти в неділю. Часом ми з чоловіком були єдині на тій Літургії.
daylight писав:Дивний нонсенс, як так взагалі може бути? В Неділю?
demetris писав:Чув, що є така річ. Хто не може прийти на літургію в неділю чи свято - то може взяти участь у Службі Божій за день до того, після вечірні - вона "зараховується" як недільна. В т. ч. якщо навіть з"явиться можливість піти в неділю - то до Євхаристії не можна приступати (адже ви вже були вчора - тобто "літургійно" сьогодні).
Як вам така практика і чим вона пояснюється? Якщо ж цього дотримуватись - то і постити треба від вечора четверга до п"ятниці вечора? Чи від півночі?
і дано до цього пояснення15. По воскресеньям и праздничным дням верующие обязаны участвовать в Божественной Литургии — либо, согласно предписаниям или обычаю своего обряда, в божественных Хвалениях.Чтобы верующим было легче исполнять эту обязанность, устанавливается, что полезное время для исполнения этого предписания длится от Вечерни кануна до конца воскресного или праздничного дня.
Это нечто новое — по крайней мере, там, где остаётся в силе обязательство участвовать в Божественной Литургии; впрочем, это согласуется с литургическим днём у Восточных христиан.
ShMariam писав:Якщо я правильно зрозуміла, все залежить від того, яку Службу в конкретному храмі правлять в суботу ввечері - суботню чи недільну (і, відповідно, недільну чи понеділкову)? Але ж у більшості храмів Львова напр., в суботу ввечері правлять таки суботню, а в неділю - недільну...
ShMariam писав:Якщо я правильно зрозуміла, все залежить від того, яку Службу в конкретному храмі правлять в суботу ввечері - суботню чи недільну (і, відповідно, недільну чи понеділкову)? Але ж у більшості храмів Львова напр., в суботу ввечері правлять таки суботню, а в неділю - недільну...
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 25 гостей