+Знущання з УКРАЇНИ сьогодні+

говоримо про все на світі

Модератори: Artur, ihor

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Re: +Знущання з УКРАЇНИ сьогодні+

Повідомлення о.Олег » 07 квітня 2011, 16:44

Йосип Вісаріоноаич писав:...Агентура НКВС-КГБ була не лише в УПЦ МП, вона була усюди; у тому числі і в підпільній УГКЦ. Чомусь ще ніхто не сказав куди вона ділася з останьої?!

напевно для вияснення такого питання потребуємо фактажу. Маєте? Просто тези на зразок "як це всім відомо" не варті обговорення
З повагою, о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 07 квітня 2011, 17:25

Йосип Вісаріоноаич писав:... рано чи пізно може призвести до розпаду держави...

от, доречі, пророкують поділ нашої держави на три http://temi.repubblica.it/UserFiles/lim ... are800.jpg
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Йосип Вісаріоноаич
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Йосип Вісаріоноаич » 07 квітня 2011, 20:00

о.Олег писав:
Йосип Вісаріоноаич писав:...Агентура НКВС-КГБ була не лише в УПЦ МП, вона була усюди; у тому числі і в підпільній УГКЦ. Чомусь ще ніхто не сказав куди вона ділася з останьої?!

напевно для вияснення такого питання потребуємо фактажу. Маєте? Просто тези на зразок "як це всім відомо" не варті обговорення
З повагою, о.Олег

Аби продовжувати подальшу розмову на цю тему (і надавати якісь факти) я повиннен, принаймні, знати мету сказаного вище Вами ("чи варта шкіра виправи"). Як і те, що для Вас, у цьому, буде прийнято як факт.

luksander
старець
старець

Повідомлення luksander » 07 квітня 2011, 20:08

А от мій рідний суржик не є державною мовою в жодній державі, і я в СРСР без проблем вивчив державну російську (тільки м’яке «л» в мені і виказувало польтавчанина), тепер же удосконалюю державну українську. Які проблеми? Нагадаю: шановні росіяни і російськомовні, хочете двомовності – вивчіть українську.
А не хочете України – волайте далі про «угнєтєніє».
Шан. Йосип Вісаріоанич. А Ви пригадайте недавню історію з’яви УПЦ і зникнення РПЦ на наших теренах. І оце Ваше
коли поруч з УПЦ в Україні появиться ще й РПЦ

це про що?

Йосип Вісаріоноаич
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Йосип Вісаріоноаич » 07 квітня 2011, 20:13

о.Олег писав:
Йосип Вісаріоноаич писав:... рано чи пізно може призвести до розпаду держави...

от, доречі, пророкують поділ нашої держави на три http://temi.repubblica.it/UserFiles/lim ... are800.jpg

І над цим різного роду чужоземна сволота активно працює, використовуючи зацофаність окремих громадян.
Якщо, недай Бог, це станеться, то якою буде доля духовних провідників народу перед Вічністю???

Йосип Вісаріоноаич
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Йосип Вісаріоноаич » 07 квітня 2011, 20:40

о.Олег писав:
Йосип Вісаріоноаич писав:
о.Олег писав:З тими, хто це робив, я вже поговорив в захристії, ще тоді і без зайвих свідків. Сподіваюся, що більше подібне не буде повторюватися і тому не буду називати їх призвищ. Що стосується "за кого", то я впевнений, що Ви це добре розумієте.

ні - не стикався з цим. А за те, що поговорили - гратулюю: не можна допускати такого в Церкві Христовій
З повагою, о.Олег

Антихристи-парашутисти, котрих закинули в церковні спільноти, є надзвичайно підлі й мстиві (гірші від явних сатаністів), тому я нікому не раджу йти і їх у чомусь переконувати (з міркувань власної безпеки). Моя впевненість що більше "подібне не буде повторюватися" базується не на хиткому грунті їх совісті, а на застосуванні стосовно них відповідного припису Св.Письма з книги Сираха.

Йосип Вісаріоноаич
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Йосип Вісаріоноаич » 07 квітня 2011, 20:56

luksander писав:А от мій рідний суржик не є державною мовою в жодній державі, і я в СРСР без проблем вивчив державну російську (тільки м’яке «л» в мені і виказувало польтавчанина), тепер же удосконалюю державну українську. Які проблеми? Нагадаю: шановні росіяни і російськомовні, хочете двомовності – вивчіть українську.
А не хочете України – волайте далі про «угнєтєніє».
Шан. Йосип Вісаріоанич. А Ви пригадайте недавню історію з’яви УПЦ і зникнення РПЦ на наших теренах. І оце Ваше
коли поруч з УПЦ в Україні появиться ще й РПЦ

це про що?

Про те, що у такому випадку нічого доброго з цього не вийде; ні для українців, ні для росіян.

Ви неправильно зрозуміли митрополита Володимира; він чітко розрізняє значення слова руський (те, що є спільним для українського, білоруського і російського народів) і слова руский (назва народу).

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 07 квітня 2011, 21:16

Йосип Вісаріоноаич писав:...Аби продовжувати подальшу розмову на цю тему (і надавати якісь факти) я повиннен, принаймні, знати мету сказаного вище Вами ("чи варта шкіра виправи"). Як і те, що для Вас, у цьому, буде прийнято як факт.

мета - пізнати Вас як людину; факт - в позитивістському сенсі слова
З повагою, о.Олег

Йосип Вісаріоноаич
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Йосип Вісаріоноаич » 07 квітня 2011, 21:31

о.Олег писав:
Йосип Вісаріоноаич писав:...Аби продовжувати подальшу розмову на цю тему (і надавати якісь факти) я повиннен, принаймні, знати мету сказаного вище Вами ("чи варта шкіра виправи"). Як і те, що для Вас, у цьому, буде прийнято як факт.

З повагою, о.Олег

Дякую Вам.
Давайте тоді знайдемо для цього менш проблематичний шлях; без втягування у це інших осіб з сумнівною поведінкою.

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 07 квітня 2011, 21:54

о.Олег писав:

З повагою, о.Олег

Дякую Вам.
Давайте тоді знайдемо для цього менш проблематичний шлях; без втягування у це інших осіб з сумнівною поведінкою.

ПП? Хоча Ви вже озвучили тезу і її не варта залишити пустою. Моя антитеза з власного досвіду - не знаю священиків/єпископів, які діяли в підпіллі і не постраждали від КДБ/іже-со-ними; не знаю жодного факту такої співпраці
З повагою, о.Олег

luksander
старець
старець

Повідомлення luksander » 07 квітня 2011, 23:11

Ви неправильно зрозуміли митрополита Володимира; він чітко розрізняє значення слова руський (те, що є спільним для українського, білоруського і російського народів) і слова руский (назва народу).

«Руська Православна Церква» це просто переклад на українську з російської «Русская Православная Церковь»
А якщо «руский» - назва народу, то – якого? Російського?

Йосип Вісаріоноаич писав:Ви, що думаєте коли поруч з УПЦ в Україні появиться ще й РПЦ проблем зменшиться? Сумніваюся.

Для того щоб у нас поряд з УПЦ МП з’явилась ще й РПЦ МП достатньо щоб у нас почало двоїтися в очах. Тому що це суть одне і те.

Йосип Вісаріоноаич
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Йосип Вісаріоноаич » 08 квітня 2011, 21:59

о.Олег писав:ПП? Хоча Ви вже озвучили тезу і її не варта залишити пустою. Моя антитеза з власного досвіду - не знаю священиків/єпископів, які діяли в підпіллі і не постраждали від КДБ/іже-со-ними; не знаю жодного факту такої співпраці

Ви в число пострадалих відносите і того ниняшнього чудотворця, котрого, у ті часи, органи тричі оштрафувала на 50 крб. за організацію "нелегальних богослужень"? А інші за подібне і голови клали!
Чи того славного достойника, котрий після "побиття" в КГБ опинився в обкомівській лікарні; причому ті віруючі партійні працівники, що були з ним в одній палаті, потім дорого розплатились за свій довгий язичок.
Ваша антитеза не може бути прямим фактом. В КГБ були завжди досвідченні працівники, котрі займалися складанням правдоподібної "легенди" для своїх агентів.

П.С. Особисто я нічого не маю проти співробітництва громадянина з органами держбезпеки; це є навіть обовязком. Але коли це переходить межі природної компетенції держави - це однозначно гріх.

Йосип Вісаріоноаич
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Йосип Вісаріоноаич » 08 квітня 2011, 22:24

luksander писав:«Руська Православна Церква» це просто переклад на українську з російської «Русская Православная Церковь»
А якщо «руский» - назва народу, то – якого? Російського?

Слово "русская" на українську перекладається як "російська".
Так, російського. Вибачте за цю неточність мого допису.
luksander писав:Для того щоб у нас поряд з УПЦ МП з’явилась ще й РПЦ МП достатньо щоб у нас почало двоїтися в очах. Тому що це суть одне і те.

У великій мірі так, але не в усьому. І цього достатньо аби її називати українською. Якщо Вам це важко зробити з внутрішнього переконання, зробіть це з міркувань звичайної доцільності.
Дякую.

andrey s.
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення andrey s. » 09 квітня 2011, 00:08

Йосип Вісаріоноаич писав:Ви в число пострадалих відносите і того ниняшнього чудотворця, котрого, у ті часи, органи тричі оштрафувала на 50 крб. за організацію "нелегальних богослужень"? А інші за подібне і голови клали!
Чи того славного достойника, котрий після "побиття" в КГБ опинився в обкомівській лікарні; причому ті віруючі партійні працівники, що були з ним в одній палаті, потім дорого розплатились за свій довгий язичок.
Ваша антитеза не може бути прямим фактом. В КГБ були завжди досвідченні працівники, котрі займалися складанням правдоподібної "легенди" для своїх агентів.

П.С. Особисто я нічого не маю проти співробітництва громадянина з органами держбезпеки; це є навіть обовязком. Але коли це переходить межі природної компетенції держави - це однозначно гріх.

Ну це вже взагалі маразм.Надивились фільмів про банальних "мусарів".Це був КГБ,і там нічого просто так не робили.І один з їхніх намірів був якрас для цього,щоб такий як Ви про це невзначай згадали.Нічого нового,розділяй і властвуй.
Але такі Ваші "глибокі пізнання" про такі речі,не можуть бути поводом,щоб таке казати в слух.А Ви врахували можливість помилки(ду-у-уже високу).Коли так ,то Ви тільки що образили добру память про когось взагальному,про тих Хто був мужній в Господі.(це ще гірше ніж коли ви вказали конкретно за кого йдеться).
Поділюсь життєвим спостереженням:95% тих хто співробітнічає з "органами" робить це з страху,і вони ніколи немають доступу до якоїсь внутрішньої інформації.
Вже потім свідомість заміняє страх на "обовязок громадянина",і людина відчуває себе частиною чогось,(Бетмен :) ).Но насправді є нікчемною нечистю в очах КГБ(тодішнього).Про теперішню систему ми не балакаєм.
УГКЦ витримала це не легке випробування,і я тішуся з цього приводу :) .
А Павославних я не звинувачую,тим більше Вони визнавши такі факти,типу як покаялись.Для чого "багно" по трубах ганяти???,тільки запах поганий і ніякої користі.
Дякую.
З повагою ПРОСТО андрій!!! УГКЦ

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 09 квітня 2011, 05:47

Йосип Вісаріоноаич писав:...Ви в число пострадалих відносите і того ниняшнього чудотворця, котрого, у ті часи, органи тричі оштрафувала на 50 крб. за організацію "нелегальних богослужень"? А інші за подібне і голови клали!
Чи того славного достойника, котрий після "побиття" в КГБ опинився в обкомівській лікарні; причому ті віруючі партійні працівники, що були з ним в одній палаті, потім дорого розплатились за свій довгий язичок...

Ваше запитання було: "що з ними сьогодні?" (Ваш допис, що мене грішного зацікавив - допис 07 квітня 2011, 16:36: "Агентура НКВС-КГБ була не лише в УПЦ МП, вона була усюди; у тому числі і в підпільній УГКЦ. Чомусь ще ніхто не сказав куди вона ділася з останьої?! Як відомо там "бывших не бывает" - тобто Ви твердите, якщо Вас вірно розумію, що греко-католицькі священики працювали на "органи" в підпіллі і мали б працювати сьогодні.), і відповідь на нього можете дати лише Ви, оскільки мені не відомі (моя антитеза і далі актуальна - мені/Церкві такі невідомі, інакше б були покарані) священики (?) описані Вами "ниняшній" і "достойник" - мені відомо, що провокатори мали місце, от лише скільки не називайся священиком УГКЦ, священства це не додасть
перепрошую за жирний шрифт - лише прагну навести чіткість у логічній послідовності нашої розмови, як її бачу. Звернув увагу на цю Вашу тезу, бо без наведення фактів (значення цього слова нами ніби приймається обома?) - це, власне, продовжене Вами знущання з України сьогодні: Ви дали (з нашої розмови - не впевнений, що це розумієте) привід підозрювати священиків УГКЦ в тому, що вони співпрацюють з КГБ/СБУ :(
З повагою, о.Олег

Йосип Вісаріоноаич
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Йосип Вісаріоноаич » 09 квітня 2011, 11:58

andrey s. писав:Ну це вже взагалі маразм.Надивились фільмів про банальних "мусарів".Це був КГБ,і там нічого просто так не робили.І один з їхніх намірів був якрас для цього,щоб такий як Ви про це невзначай згадали.Нічого нового,розділяй і властвуй.
Але такі Ваші "глибокі пізнання" про такі речі,не можуть бути поводом,щоб таке казати в слух.А Ви врахували можливість помилки(ду-у-уже високу).Коли так ,то Ви тільки що образили добру память про когось взагальному,про тих Хто був мужній в Господі.(це ще гірше ніж коли ви вказали конкретно за кого йдеться).
Поділюсь життєвим спостереженням:95% тих хто співробітнічає з "органами" робить це з страху,і вони ніколи немають доступу до якоїсь внутрішньої інформації.
Вже потім свідомість заміняє страх на "обовязок громадянина",і людина відчуває себе частиною чогось,(Бетмен :) ).Но насправді є нікчемною нечистю в очах КГБ(тодішнього).Про теперішню систему ми не балакаєм.

Змушений Вас розчарувати. Телевізора у мене немає. Я к і часу його дивитися.

Йосип Вісаріоноаич
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Йосип Вісаріоноаич » 09 квітня 2011, 12:24

о.Олег писав:Ваше запитання було: "що з ними сьогодні?" (Ваш допис, що мене грішного зацікавив - допис 07 квітня 2011, 16:36: "Агентура НКВС-КГБ була не лише в УПЦ МП, вона була усюди; у тому числі і в підпільній УГКЦ. Чомусь ще ніхто не сказав куди вона ділася з останьої?! Як відомо там "бывших не бывает" - тобто Ви твердите, якщо Вас вірно розумію, що греко-католицькі священики працювали на "органи" в підпіллі і мали б працювати сьогодні.), і відповідь на нього можете дати лише Ви, оскільки мені не відомі (моя антитеза і далі актуальна - мені/Церкві такі невідомі, інакше б були покарані) священики (?) описані Вами "ниняшній" і "достойник" - мені відомо, що провокатори мали місце, от лише скільки не називайся священиком УГКЦ, священства це не додасть
перепрошую за жирний шрифт - лише прагну навести чіткість у логічній послідовності нашої розмови, як її бачу. Звернув увагу на цю Вашу тезу, бо без наведення фактів (значення цього слова нами ніби приймається обома?) - це, власне, продовжене Вами знущання з України сьогодні: Ви дали (з нашої розмови - не впевнений, що це розумієте) привід підозрювати священиків УГКЦ в тому, що вони співпрацюють з КГБ/СБУ :(
З повагою, о.Олег

Я просив Вас раніше припинити цю розмову, але Ви не захотіли, а зараз "вішаєте" на мене нехороші справи. Моя розповідь про двох антихристів в рясах (а не звичайних провокаторів) не може бути знущанням з усієї України і не може бути приводом звинувачувати усіх священиків УГКЦ. І якби агенура КГБ перейшла в СБУ я би нічого й не говорив, бо вважаю співпрацю громадянина з органами держбезпеки (в т.ч. і сящеників) правомірною (і навіть обовязком); тут справи набагато складніші.
Якого роду факти Вас можуть задовільнити?

прочанка
старець
старець

Повідомлення прочанка » 09 квітня 2011, 14:08

Назвіть, будь-ласка, тих "антихристів". Щоб знати такі факти, мабуть, треба мати доступ до архівів певних спецслужб... 8)
Не бійтеся!

luksander
старець
старець

Повідомлення luksander » 09 квітня 2011, 21:36

Йосип Вісаріоноаич писав:Слово "русская" на українську перекладається як "російська".

http://www.patriarchia.ru/ua/
подивітьсяось там: Руська Православна Церква. Справді, зараз вони себе тому й називають так, щоб претендувати на «канонічні території» Русі. І митрополит саме і наголошує, що УПЦ МП не відкололась від РПЦ МП: розумію так – нею і залишилась

Йосип Вісаріоноаич писав:У великій мірі так, але не в усьому. І цього достатньо аби її називати українською. Якщо Вам це важко зробити з внутрішнього переконання, зробіть це з міркувань звичайної доцільності.
Дякую.

Не скажу, що це для мене проблема назви. Просто не люблю, коли морочать людям голови. :pardon:

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 10 квітня 2011, 06:22

Йосип Вісаріоноаич писав:Я просив Вас раніше припинити цю розмову, але Ви не захотіли, а зараз "вішаєте" на мене нехороші справи. Моя розповідь про двох антихристів в рясах (а не звичайних провокаторів) не може бути знущанням з усієї України і не може бути приводом звинувачувати усіх священиків УГКЦ. І якби агенура КГБ перейшла в СБУ я би нічого й не говорив, бо вважаю співпрацю громадянина з органами держбезпеки (в т.ч. і сящеників) правомірною (і навіть обовязком); тут справи набагато складніші.
Якого роду факти Вас можуть задовільнити?

не "вішаю" - думку пояснив: закидаючи в інформаційний простір цитовану мною Вашу тезу, Ви, навіть, якщо цього не розумієте, звинувачуєте у співпраці з КГБ чи СБУ (що б Ви не вважали, "співпраця" священиків (наприклад - РПЦ в часи розвинутого соціялізьму) з органами безпеки стосувалася викривання/зради Таїнства Сповіді і являється важким гріхом супроти Бога і Його людей) підпільну/сучасну УГКЦ. Так - згодом Ви випускаєте у світ тезу (лише) про, як тепер пишите, "двох антихристів в рясах", що справи не міняє: під це означення кожен читач при бажанні може вписати священика, якого йому заманеться. Звідси прошу зрозуміти, що допоки Ви не можете представити факти (термін нами визначено?) співпраці представників підпільної УГКЦ з органами безпеки, до того часу провокуєте з усім, що з цього слідує :( А факти, у звязку з тим, що люстрація в Україні так і не провелась, можна почерпнути доступившись до архівів КДБ/інших, звідси запитання: звідки у Вас така інформація; священики (з Ваших дописів слідує, що це священики сучасної УГКЦ), про яких говорите, просто Вам дууже не сподобались, чи володієте фактом їх праці на КДБ?
З повагою, о.Олег

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 10 квітня 2011, 06:26

luksander писав:
Йосип Вісаріоноаич писав:...У великій мірі так, але не в усьому. І цього достатньо аби її називати українською. Якщо Вам це важко зробити з внутрішнього переконання, зробіть це з міркувань звичайної доцільності.
Дякую.

Не скажу, що це для мене проблема назви. Просто не люблю, коли морочать людям голови. :pardon:

тут (у самоназві української частини РПЦ - УПЦ) можна вгледіти і позитив: очільники РПЦ беруть до уваги існування України/українців - не просто вони до цього йшли... :(
З повагою, о.Олег

Йосип Вісаріоноаич
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Йосип Вісаріоноаич » 10 квітня 2011, 15:13

прочанка писав:Назвіть, будь-ласка, тих "антихристів". Щоб знати такі факти, мабуть, треба мати доступ до архівів певних спецслужб... 8)

Воно Вам треба.
Є й інші превірені способи здобування інформації, окрім прямого доступу до "архівів певних спецслужб"; котрі вже й так є частково вивезені, чи знищені.
В сучасній Україні влада, по цій причині, навіть не знає місця знаходження на її території могильників з отруйними речовинами військового призначення.

Що в сьогодняшній УГКЦ є багато "чудотворців"? (язик у мене не повертається використовувати стосовно цього антихриста суто церковну термінологію) Чи Вам усе треба розжовувати?

Йосип Вісаріоноаич
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Йосип Вісаріоноаич » 10 квітня 2011, 15:45

о.Олег писав: закидаючи в інформаційний простір цитовану мною Вашу тезу, Ви, навіть, якщо цього не розумієте, звинувачуєте у співпраці з КГБ чи СБУ (що б Ви не вважали, "співпраця" священиків (наприклад - РПЦ в часи розвинутого соціялізьму) з органами безпеки стосувалася викривання/зради Таїнства Сповіді і являється важким гріхом супроти Бога і Його людей) підпільну/сучасну УГКЦ. Так - згодом Ви випускаєте у світ тезу (лише) про, як тепер пишите, "двох антихристів в рясах", що справи не міняє: під це означення кожен читач при бажанні може вписати священика, якого йому заманеться. Звідси прошу зрозуміти, що допоки Ви не можете представити факти (термін нами визначено?) співпраці представників підпільної УГКЦ з органами безпеки, до того часу провокуєте з усім, що з цього слідує :( А факти, у звязку з тим, що люстрація в Україні так і не провелась, можна почерпнути доступившись до архівів КДБ/інших, звідси запитання: звідки у Вас така інформація; священики (з Ваших дописів слідує, що це священики сучасної УГКЦ), про яких говорите, просто Вам дууже не сподобались, чи володієте фактом їх праці на КДБ?

Ви думаєте, що коли говориться про співпрацю священиків РПЦ з "органами" (зокрема на форумі УГКЦ), люди не памятають звідки взялася більшість священиків УГКЦ після її легалізації? Ваші побоювання вже давно є безпідставними і не з моєї вини.

Ви вимагаєте від мене фактів з юридичним статусом?

прочанка
старець
старець

Повідомлення прочанка » 10 квітня 2011, 16:03

Йосип Вісаріоноаич писав: Ви думаєте, що коли говориться про співпрацю священиків РПЦ з "органами" (зокрема на форумі УГКЦ), люди не памятають звідки взялася більшість священиків УГКЦ після її легалізації? Ваші побоювання вже давно є безпідставними і не з моєї вини.

Ви вимагаєте від мене фактів з юридичним статусом?

Ви вважаєте, що колишні стали нинішніми...
Ви вважаєте, що у підпіллі було мало священиків, які повернулись із заслання чи виросли за часів катакомбного існування УГКЦ? Священик нашої церкви був дисидентом і висвячувався вже після легалізації церкви( хоч був вже не таким молодим). Дуже цікаво розповідає про своє висвячення отець Орест із церкви Різдва Пресвятої Богородиці, що на Сихові. Його статті вільні у неті. Це приклад молодих священиків того часу, які знали, що небезпечно, але не відмовлялись від своєї віри. А скільки молодих вчились у Римі? А скільки повернулось із закордону? Невже треба було ще "тих"?
А щодо перекидчиків... Їх не люблять ні "свої", ні "чужі".
Не бійтеся!

andrey s.
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення andrey s. » 10 квітня 2011, 18:05

Слава Ісусу Христу!!
П Йосип,маю до Вас маленьке запитання,а точніше це запитання як в тесті.Тобто є конкретні відповіді.Буду вдячний за вашу відповідь,хоча якщо її не буде я зрозумію.
Суть:
Якщо уявити що Ви маєте 10 особових справ священників УГКЦ (з підпілля),тобто справ з КГБ,і Ви на 100% впевненні що вони не сфабриковані(тобто вами ніхто не грається)
І якщо 5 з них не витримали тиску і погодились на співпрацю,а 5 з них відмовились.І Ви маєте беззаперечний 100% доказ цьому.
Із тих 10 вже майже нікого нема з нами(8 свящ. померли).
Ваші дії:
А). Ви ці докази оприлюдните(загально,на розгляд всіх)
Б).Ви ці докази подасте Церкві(Провідникам,наприклад якомусь владиці,або в Рим.),але так що решта людей цього від Вас не взнають.
С).Ви просто Їх спалите і забудете.
Д),Ви їх подасте іншій церкві(наприклад М.П.)
Все,іншого варіанту не передбачено.Якщо маєте якісь свій,то це не входить в моє запитання.
Якщо дасте коротке пояснення свого вибору,то це взагалі чудово.
Якщо Вам цікаво, то я також відповім на цей "тест"
Дякую.
P.S.
Нєа,я перший спитав :) ...
З повагою ПРОСТО андрій!!! УГКЦ

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 10 квітня 2011, 21:05

Йосип Вісаріоноаич писав:Ви вимагаєте від мене фактів з юридичним статусом?

хоча б з якимось, які/який можете довести і є можливість перевірити/довести.
З повагою, о.Олег

Йосип Вісаріоноаич
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Йосип Вісаріоноаич » 10 квітня 2011, 21:06

о.Олег писав:що б Ви не вважали, "співпраця" священиків (наприклад - РПЦ в часи розвинутого соціялізьму) з органами безпеки стосувалася викривання/зради Таїнства Сповіді і являється важким гріхом супроти Бога і Його людей

З тих пір як винайшли технічні засоби звукозапису ця потреба почала зникати. І чим меншими ставали ці засоби, тим менше стало потреби в залучені до цього гріха священиків. Ті випадки, післявоєнні, коли на виході з храму демонстративно арештовували бандерівців після їх сповіді, священики 100% не були винуваті; це була звичайна підстава. Найбільш активно агентура КГБ в церковному середовищі формувалася у другій половині 80-их; вожаками Перестройки від КГБ, з відповідною далекоглядною метою.

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 10 квітня 2011, 21:09

о.Олег писав:що б Ви не вважали, "співпраця" священиків (наприклад - РПЦ в часи розвинутого соціялізьму) з органами безпеки стосувалася викривання/зради Таїнства Сповіді і являється важким гріхом супроти Бога і Його людей

З тих пір як винайшли технічні засоби звукозапису ця потреба почала зникати. І чим меншими ставали ці засоби, тим менше стало потреби в залучені до цього гріха священиків. Ті випадки, післявоєнні, коли на виході з храму демонстративно арештовували бандерівців після їх сповіді, священики 100% не були винуваті; це була звичайна підстава. Найбільш активно агентура КГБ в церковному середовищі формувалася у другій половині 80-их; вожаками Перестройки від КГБ, з відповідною далекоглядною метою.

це Ваші пошуки чи цитуєте працю якихось авторів?

Йосип Вісаріоноаич
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Йосип Вісаріоноаич » 10 квітня 2011, 21:13

прочанка писав: Ви вважаєте, що колишні стали нинішніми...
Ви вважаєте, що у підпіллі було мало священиків, які повернулись із заслання чи виросли за часів катакомбного існування УГКЦ? Священик нашої церкви був дисидентом і висвячувався вже після легалізації церкви( хоч був вже не таким молодим). Дуже цікаво розповідає про своє висвячення отець Орест із церкви Різдва Пресвятої Богородиці, що на Сихові. Його статті вільні у неті. Це приклад молодих священиків того часу, які знали, що небезпечно, але не відмовлялись від своєї віри. А скільки молодих вчились у Римі? А скільки повернулось із закордону? Невже треба було ще "тих"?
А щодо перекидчиків... Їх не люблять ні "свої", ні "чужі".

Не варто судити людей з суто формальних міркувань. Серед тих, кого ви називаєте "перекидчиками" також різні люди були і є.

Йосип Вісаріоноаич
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Йосип Вісаріоноаич » 10 квітня 2011, 22:04

andrey s. писав:Якщо уявити що Ви маєте 10 особових справ священників УГКЦ (з підпілля),тобто справ з КГБ,і Ви на 100% впевненні що вони не сфабриковані(тобто вами ніхто не грається)
І якщо 5 з них не витримали тиску і погодились на співпрацю,а 5 з них відмовились.І Ви маєте беззаперечний 100% доказ цьому.
Із тих 10 вже майже нікого нема з нами(8 свящ. померли).
Ваші дії:
А). Ви ці докази оприлюдните(загально,на розгляд всіх)
Б).Ви ці докази подасте Церкві(Провідникам,наприклад якомусь владиці,або в Рим.),але так що решта людей цього від Вас не взнають.
С).Ви просто Їх спалите і забудете.
Д),Ви їх подасте іншій церкві(наприклад М.П.)

З 10 осіб (післявоєнного часу), котрим пропонували вербування, 9 погоджувалося, а 1 відмовлявся. З останім погоджувалися, і просили дати письмове зобовязання про нерозголошення факту вербування, і так як і той час друкарська машинка була зайнята (чи щось інше), він аби спекатися своїх співбесідників розписувався на чистому листку. І його більше, як правило не турбували. З інших 9 один брався за свою нову роботу; 8 саботували демонструючи неабияку винахідливість; і їх по-батьківськи перевиховували, а кого не вдалося здавали, коли потрібно було прикрити своїх, СБ ОУН-УПА, і ті їх як ворогів страчували.
Найперше я перевірю цю інформації; стосовно мертвих це важко зробити, але можливо при потребі. Варіант Д відразу виключаю. Усе інше буде залежати від потрби й доцільності. Викривання заради викривання це не моє.

Повернутись до “Балачка”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей