Сторінка 1 з 1

Кулінарія під час посту

Додано: 25 лютого 2010, 12:22
Just_me
Можливо, ця тема і не зовсім для християнського форуму, а більше для кулінарного, проте все ж хотілося б попросити усіх викласти свої рецепти пісних страв, а найкраще смачних пісних страв :beer: Тож просила б викладати рецепти, яка ви самі вже випробували, зі своїми коментарями та порадами. Бо ж хочу довести собі та іншим, що піст - це не якась каторга, а це просто спосіб від чогось стриматися і принести Богу приємність. Поки що мені це вдається, стараюся обходитися лише пісною їжею і можу вам сказати, що це ой, як смачно!
Отож почну зі свого рецепту я. Вчора буквально приготувала, вчора і з"їли :)
Отож відварюєте в мундирі 7-8 картоплин (можна і більше, як кому виходить), 400 гр. печериць проварюєте в соленій воді до готовності. Виймаєте їх і даєте вистигнути. Картоплю чистимо, ріжемо на кружальця десь сантиметр товщиною, викладаємо на пательню так, щоби краї кружалець злегка накладалися один на одного. Зверху викладаємо шар пасированої цибулі, нарізаної півкружальцями. Як на мене - чим більше, тим краще, на любителя. Основне смажити її в достатній кількості олії, щоби та олія пройшла у картопляний шар. Далі викладаємо порізані і підсмажені також в достатній кількості олії гриби, котрі були попередньо проварені. Все це не забуваємо солити, перчити і додавати улюблених приправ (звичайно, не з смаком курки чи бекону :D , найкраще просто сухі трави ). Зверху я ще видавила кілька зубків часнику. Накриваєте все це фольгою і протушковуєте в духовці 15-20 хвилин. І не думала, що це настільки смачна, поживна та соковита страва. :good:

Re: Кулінарія під час посту

Додано: 25 лютого 2010, 12:36
Just_me
О, зовсім забула! Бульйон, в якому варилися гриби, можна використати для грибного супу. Додаєте корінь петрушки, лавровий лист, кілька порізаних картоплин, моркву кружальцями, хто любить - підсмажену цибульку, перчите, жменьку рису (можна макарону-павутинки, але його слід додавати в самому кінці). За хвилину до готовності - кілька зубчиків часнику і зелень. Єдине, на що хочу звернути вашу увагу - на наявність у супах і бульйонах кореня петрушки (сушеного чи свіжого). Спробуйте, хто ще не пробував. Повірте, смак змінюється кардинально!

Re: Кулінарія під час посту

Додано: 25 лютого 2010, 12:48
Олюнька
Гарна тема і актуальна :wink:
Ми під час посту часто робимо салат вінегрет, а ще моркву чи буряк по-корейськи.
А ще мені смакує салат з морської капусти та оселедця.

Re: Кулінарія під час посту

Додано: 25 лютого 2010, 13:18
Just_me
А можна про буряк по-корейськи та салат з оселедцем трохи детальніше? :Search:

Re: Кулінарія під час посту

Додано: 25 лютого 2010, 13:36
Олюнька
Буряк по-корейськи готується за тим же рецептом що і морква (рецепт на пакеті з приправою), зручно і корисно, бо можна довго зберігати :Rose:

Тепер про морську капусту. Я купляю салат Сахалінський, тобто морська капуста з цибулею в олії. Можна купити класичну капусту і додати цибульки.
Оселедець треба порізати на дрібніші шматочки і додати до капусти. Можна ще заправити соком з лимона. Салат готовий :D, смачніше буде якщо воно трохи постоїть.

Кулинария

Додано: 09 березня 2010, 17:27
bellossnezhka
Выкладываем интересные постные блюда?

Карри из картошки с горошком

Словом «карри» у нас называют блюдо, в которое добавляется приправа карри — смесь пряностей с куркумой (обязательным компонентом). Можно упростить приготовление блюда, добавив пару ложек готовой пасты карри вместо сухих пряностей. Чтобы овощное карри было более жидким, добавьте больше бульона (овощного отвара).

1.Разогрейте масло в сковороде на среднем огне. Обжарьте имбирь, чили, кумин и горчицу пару минут. Добавьте помидоры, перемешайте и готовьте еще несколько минут.

2.Добавьте картошку и куркуму, влейте овощной отвар. Доведите до кипения, слегка уменьшите огонь, накройте и готовьте 15 минут до мягкости картофеля.

3.Вмешайте горошек и готовьте 3-5 минут. Посолите, поперчите и добавьте кинзу. Подавайте овощное карри горячим — с рисом или индийскими лепешками нан. Приятного аппетита!

А вот еще рецептик Ароматного постного плова http://russianfood.com/recipes/recipe.php?rid=45736

Re: Кулінарія під час посту

Додано: 13 березня 2010, 10:54
андрій1982
Олюнька писав:
Тепер про морську капусту. Я купляю салат Сахалінський, тобто морська капуста з цибулею в олії. Можна купити класичну капусту і додати цибульки.
Оселедець треба порізати на дрібніші шматочки і додати до капусти. Можна ще заправити соком з лимона. Салат готовий :D, смачніше буде якщо воно трохи постоїть.






Недавно попробував такий салат, але вже готовий. Нєа, ліпше таки робити самому.

Re: Кулінарія під час посту

Додано: 13 березня 2010, 11:04
андрій1982
А ми вдома робим вушка, то хоч і Різдвяна страва, але досить непогано смакує і вінший час. Хто не знає, то пельмені з грибним фаршем. Ух смакота!!

Re: Кулінарія під час посту

Додано: 15 березня 2010, 15:24
о.Олег
андрій1982 писав:А ми вдома робим вушка, то хоч і Різдвяна страва, але досить непогано смакує і вінший час. Хто не знає, то пельмені з грибним фаршем. Ух смакота!!

та перестаньте: доки не спробую - не повірю :)

Re: Кулінарія під час посту

Додано: 15 березня 2010, 15:28
Злий Іван
о.Олег писав:
андрій1982 писав:А ми вдома робим вушка, то хоч і Різдвяна страва, але досить непогано смакує і вінший час. Хто не знає, то пельмені з грибним фаршем. Ух смакота!!

та перестаньте: доки не спробую - не повірю :)

А ми робимо вушка з квасолевим фаршем. =@

Re: Кулінарія під час посту

Додано: 21 березня 2010, 15:36
ShMariam
Ще можна робити котлети з квасолі - дуже смачно.

Re: Кулінарія під час посту

Додано: 21 березня 2010, 16:33
Олюнька
Ми ще активно вживаємо тушену моркву :) в різних варіантах:
1. Просто як гарнір тушкується морква потерта на овочевій терці + цибуля (влітку ще додаємо болгарський перець).
2. 1 + зелений горошок
3. 2+ гриби (мариновані чи будь-які інші)
4. 1 + варена + фасолька + майонез

Re: Кулінарія під час посту

Додано: 08 серпня 2019, 15:54
bellossnezhka
Отличный постный рецепт овощного рагу
Овощное рагу вегетарианское
Зображення
Шикарный овощной гарнир к вашему столу. Кроме того, овощное рагу с картошкой и кабачками - отличное блюдо без мяса, для поста или для вегетарианцев.
Продукты
(на 6 порций)
Картофель - 6-7 шт.
Кабачок - 1 шт.
Перец болгарский - 1-2 шт.
Помидоры 3-4 шт.
Морковь - 1 шт.
Лук репчатый - 1 шт.
Чеснок - 4-5 зубчиков
Масло растительное - 4 ст. л.
Соль - по вкусу

Дары лета и осени - ингредиенты овощного рагу.
Как приготовить овощное рагу с картошкой и кабачками:

Почистить лук и морковь. Лук порезать кубиками, а морковь натереть на крупной терке.
Нагреть казан, налить 4 ст. ложки растительного масла. Обжарить лук, помешивая, до золотистого цвета.
Затем добавить морковь и обжарить овощи 4-5 минут, помешивая.
Почистить картофель. Нарезать кубиками.
Кабачок порезать крупными кубиками (молодой кабачок можно не очищать).
Перец очистить от семян, порезать соломкой.
Отправить в казан картофель, кабачок и перец. Перемешать. Накрыть крышкой и выставить самый маленький огонь. Тушить овощи, помешивая, до готовности картофеля, минут 20-25.
Чеснок почистить и порезать мелко. Нарезать помидоры.
Когда картофель будет готов, добавить помидоры. Перемешать и тушить 5 минут.
Через 5 минут добавить в казан чеснок, посолить по вкусу, довести до кипения и выключить.
Овощное рагу с картошкой готово. Дать 10 минут постоять. Украсить овощное рагу зеленью. Подавать как отдельное блюдо или гарнир.
Приятного аппетита!