Кулінарія під час посту
Додано: 25 лютого 2010, 12:22
Можливо, ця тема і не зовсім для християнського форуму, а більше для кулінарного, проте все ж хотілося б попросити усіх викласти свої рецепти пісних страв, а найкраще смачних пісних страв Тож просила б викладати рецепти, яка ви самі вже випробували, зі своїми коментарями та порадами. Бо ж хочу довести собі та іншим, що піст - це не якась каторга, а це просто спосіб від чогось стриматися і принести Богу приємність. Поки що мені це вдається, стараюся обходитися лише пісною їжею і можу вам сказати, що це ой, як смачно!
Отож почну зі свого рецепту я. Вчора буквально приготувала, вчора і з"їли
Отож відварюєте в мундирі 7-8 картоплин (можна і більше, як кому виходить), 400 гр. печериць проварюєте в соленій воді до готовності. Виймаєте їх і даєте вистигнути. Картоплю чистимо, ріжемо на кружальця десь сантиметр товщиною, викладаємо на пательню так, щоби краї кружалець злегка накладалися один на одного. Зверху викладаємо шар пасированої цибулі, нарізаної півкружальцями. Як на мене - чим більше, тим краще, на любителя. Основне смажити її в достатній кількості олії, щоби та олія пройшла у картопляний шар. Далі викладаємо порізані і підсмажені також в достатній кількості олії гриби, котрі були попередньо проварені. Все це не забуваємо солити, перчити і додавати улюблених приправ (звичайно, не з смаком курки чи бекону , найкраще просто сухі трави ). Зверху я ще видавила кілька зубків часнику. Накриваєте все це фольгою і протушковуєте в духовці 15-20 хвилин. І не думала, що це настільки смачна, поживна та соковита страва.
Отож почну зі свого рецепту я. Вчора буквально приготувала, вчора і з"їли
Отож відварюєте в мундирі 7-8 картоплин (можна і більше, як кому виходить), 400 гр. печериць проварюєте в соленій воді до готовності. Виймаєте їх і даєте вистигнути. Картоплю чистимо, ріжемо на кружальця десь сантиметр товщиною, викладаємо на пательню так, щоби краї кружалець злегка накладалися один на одного. Зверху викладаємо шар пасированої цибулі, нарізаної півкружальцями. Як на мене - чим більше, тим краще, на любителя. Основне смажити її в достатній кількості олії, щоби та олія пройшла у картопляний шар. Далі викладаємо порізані і підсмажені також в достатній кількості олії гриби, котрі були попередньо проварені. Все це не забуваємо солити, перчити і додавати улюблених приправ (звичайно, не з смаком курки чи бекону , найкраще просто сухі трави ). Зверху я ще видавила кілька зубків часнику. Накриваєте все це фольгою і протушковуєте в духовці 15-20 хвилин. І не думала, що це настільки смачна, поживна та соковита страва.