сергій
Підгорецький цирк тепер набрав вже чисто абсурдних обертів - викляли вже майже всіх єпископів, тепер за звичайних священиків взялися. Дивно. Невже не легше були би це зробити "пачкою" за один раз, як наприклад Керулярій? Очевидно що окрім проблем на ґрунті манії величі та параної в "отців" ше й ґрафоманія конкретна розвинулася. Невже наша українська психіатрія не в стані їм допомогти?
І направду тепер вже дійсно не ясно що стоїть в основі усього цього випадку - психічне захворювання, чи проект спецслужб, чи як кажуть москалі - прєлєсть дьявольская?
Слава Ісусу Христу!
Найперше, браття, розумію, що всіх нас болить те, що роблять підгорецькі отці, лише, думаю, важливо пам`ятати, що говоримо про священиків. Католицька Церква їх екскомунікувала, але ми не маємо практики "розстригання" зі священства і, як би нас вся ця ситуація не боліла, дуже прошу: не опускаймося до того рівня, який показують нам панове отці. Якщо хто лікар, то може дати діагноз і священику/єпископу - можливо це має якийсь будуючий сенс.
А так, якщо трішечки глибше... здалось, що, як на християнина, практика зводити питання на рівень зневаження особи/осіб досить дивна. Думаю, всі ми маемо добру нагоду реалізувати святоотцівське "ненавидь гріх, але люби грішника".
Такого нерозбірливого відношення до гріха і грішника досить багато серед людности Божої. Розумію, що я і сам цим часами грішу і буду радий, якщо мене якась душа християнська зупинить. Перепрошую, що взяв саме цей лист за основу.
Стосовно ж виклинання священиків... думаю, оо. плекають надії, що хтось зі священиків до них пристане і, відповідно, тепер вже "не бути виклятим" підгірцями - щось подібне на "правило дурного тону" в Католицькій Церкві.