І подібне питання.ВО "Свобода" пропонує карати смертю педофілів.Чи не є це гріхом (карати смертю)?Якщо, наприклад я проголосую за "Свободу", то чи не бу мати в цьому гріх.

Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor
o.Mykil писав:"Самогубців, нехрещених і нерозкаяних в тяжких гріхах не хороним..."
http://uniat.ucoz.com/index/rozporjadok_bogosluzhin/0-2
o.Mykil писав:"Самогубців, нехрещених і нерозкаяних в тяжких гріхах не хороним..."
о.Олег писав:o.Mykil писав:"Самогубців, нехрещених і нерозкаяних в тяжких гріхах не хороним..."
цікаво, чи ховають алкоголіків...
vuspetro писав:Слава Ісусу Христу !
На офіційному форумі УГКЦ йде реклама лефебристів ,далеко зайдемо.
Тому у 1215 р. Церква розпорядилася, щоб кожний християнин, як тільки прийде до вживання розуму, причащався хоча б раз у рік — перед Великоднем; того, хто легковажить це розпорядження, після смерті позбавляють права на християнський похорон.
Іноді Церква може відмовити у християнському похороні — неохрещеним, іновірцям або таким католикам, які очевидно умерли в стані явного тяжкого гріха.
До нехрещених відносяться також неохрещені діти. Над неохрещеними Церква не має жодної влади.
Іновірцям (протестантам, схизматикам і т.п.) Церква відмовляє у похороні, керуючись засадою: "З ким ми не були у спільноті за життя, з тим не можемо мати нічого спільного і по його смерті" (папа Інок. III).
На католицьких цвинтарах ховають іновірців, але на неосвяченому місці.
Відмовляє у християнському похороні Церква і католикам, якщо вони при повному розумі здійснили самогубство або коли загинули під час поєдинку; позбавляються права на похорон і ті, хто відрікся від прийняття св. Тайн або протягом довгих років не приймав св. Тайн у Великодній час. Така відмова грішним католикам не є присудом осудження, але лише виявом відрази до того чи іншого гріха і засобом відлякування інших від подібного гріха.
Anatolij писав:Доречі,таке вам питання, лайливе узагальненя забране модератором: яке ви маєте право осуджувати традиціоналістів, якщо їх Папа не осуджує? Чи ви маєте іншого Папу?
Anatolij писав:Доречі,таке вам питання, лайливе узагальненя забране модератором: яке ви маєте право осуджувати традиціоналістів, якщо їх Папа не осуджує? Чи ви маєте іншого Папу?
о.Олег писав:Але, мабуть, тут треба пояснити: догналівці до традиціоналізму не мають відношення.
чи мають?
Anatolij писав:Народ, я в шоці! У вас зелене поняття про релігію є? може ви ще гомосеків причащати і ховати з відправою збираєтеся?
Читайте катехизм, а не слухайте модерністів!
Католицький народний катехизм:Тому у 1215 р. Церква розпорядилася, щоб кожний християнин, як тільки прийде до вживання розуму, причащався хоча б раз у рік — перед Великоднем; того, хто легковажить це розпорядження, після смерті позбавляють права на християнський похорон.Іноді Церква може відмовити у християнському похороні — неохрещеним, іновірцям або таким католикам, які очевидно умерли в стані явного тяжкого гріха.
До нехрещених відносяться також неохрещені діти. Над неохрещеними Церква не має жодної влади.
Іновірцям (протестантам, схизматикам і т.п.) Церква відмовляє у похороні, керуючись засадою: "З ким ми не були у спільноті за життя, з тим не можемо мати нічого спільного і по його смерті" (папа Інок. III).
На католицьких цвинтарах ховають іновірців, але на неосвяченому місці.
Відмовляє у християнському похороні Церква і католикам, якщо вони при повному розумі здійснили самогубство або коли загинули під час поєдинку; позбавляються права на похорон і ті, хто відрікся від прийняття св. Тайн або протягом довгих років не приймав св. Тайн у Великодній час. Така відмова грішним католикам не є присудом осудження, але лише виявом відрази до того чи іншого гріха і засобом відлякування інших від подібного гріха.
Доречі, ви самі собі нову релігію придумуєте, чи цього вже вчать по церквах?
MOD: посилання на сайти, які розповсюджують неправду на Христову Церкву заборонено на цьому Форумі
o.Mykil писав:Дійсно, цікаво знати, щоб розвіялися в наших вірних сумніви через таке замаскування та баламучення в УГКЦ. Подейкують, що о. Василь Ковпак відмовився співпрацювати з "УПГКЦ".
Anatolij писав:Я не сварюся, я різко відповідаю. Це обурливо, коли священик здійснює свою діяльність згідно церковного вчення (на основі Катехизму), а його за це критикують.
Щодо сайту - то він так же піарить догналівців як і цей форум піарить їх, "лефевритів" і "співунів".
Мета сайту - подати різні точки зору про всі події і явища, теми християнського світу.
Почитайте добре і подумайте, хіба лефевристи будуть розміщувати на сайті значну нішу православного вчення? Адже православні - це єретики, а вони їх "піарать"?
І про традиціоналістів там подається позиція як традиціоналістів так і офіційної Церкви, то що в цьому поганого? Хай люди знають дві правди, щоб вибирали собі одну, - це і є обєктивність і нічого в цьому поганого нема.
Ось вам приклад. Фестиваль "Вгору серця". Івано-Франківськ.
Мало хто знав, хто буде запрошений на концерт, це не афішувалося офіційною Церквою (я говорю про деталізованість), а після того на в інтернет почали зявлятися повідомлення (хоча б на калуському форумі) про те, що владика Софрон Мурдий благословив музичні групи "Посольства Божого" на їхній виступ на цьому фестивалі. Люди потрапили в замішання. Як це так, хіба вони не секта? І через те, що немає офіційно поданого Церквою пояснення чи спростування, ця інформація стала правдивою, бо її ніхто не спростував. І цим зараз вихваляються адепти секти.
Я до чого веду. У сучасному інформаційному світі не можна не дооцінювати можливостей каналів інформації. Якщо Церква замовчує про те чи інше, то вона стає ворогом правди і втрачає довіря до Себе.
Там розміщена позиція догналівців, про те, за що вони воюють і т.д., щоб люди мали про них поняття не на основі чуток, а на первинній інформації. Але на сайті також є офіційна позиція Церкви щодо лжевчення цієї секти і застереження стосовно них. То що в цьому поганого?
Церковна влада, наскільки я переконався, це досить потужне інформаційне агентство. Тут кожен "на другий день" знає все про того, чи іншого священика, про його звязки і діяльність, то повірте, якби та чи інша парафія була повязана із лефевритами, то її одразу ж б репресували.
І що останнє, це я зробив цей сайт і не вбачаю нічого поганого у його функціонуванні. просто хотілося створити джерело обєктивної нефільтрованої інформації, врешті-решт, сучасні продержавні амбіції Церкви повинні орієнтуватися на демократичні відносини.
Anatolij писав:
Там розміщена позиція догналівців, про те, за що вони воюють і т.д., щоб люди мали про них поняття не на основі чуток, а на первинній інформації. Але на сайті також є офіційна позиція Церкви щодо лжевчення цієї секти і застереження стосовно них. То що в цьому поганого?
Anatolij писав:Я не сварюся, я різко відповідаю. Це обурливо, коли священик здійснює свою діяльність згідно церковного вчення (на основі Катехизму), а його за це критикують.
Anatolij писав:І що останнє, це я зробив цей сайт і не вбачаю нічого поганого у його функціонуванні. просто хотілося створити джерело обєктивної нефільтрованої інформації, врешті-решт, сучасні продержавні амбіції Церкви повинні орієнтуватися на демократичні відносини.
o.Mykil писав:Anatolij писав:
На тому підозрілому сайті, де "капуста змішана з горохом" догналівці фігурують під рубрикою "підгорецькі василіяни". Але це неправда. Вони не мають відношення до Василіянського Чину та до Підгорецького монастиря оо. Василіян. Отже, знову дезінформація та її ширення.
І чому обірвано вкінці таке важливе інтерв'ю? http://uniat.ucoz.com/load/lefevr_i_tra ... 41-1-0-881
Щодо сайту, то непросто там... На комп'ютері не раз образки чи релігійні картинки є мало не на весь екран, що відсуває деінде текст. Вважаю, що це тільки вносить замішання у релігійне життя УГКЦ. Де є тоді ідентичність?
enginer писав:Anatolij писав:І що останнє, це я зробив цей сайт і не вбачаю нічого поганого у його функціонуванні. просто хотілося створити джерело обєктивної нефільтрованої інформації, врешті-решт, сучасні продержавні амбіції Церкви повинні орієнтуватися на демократичні відносини.
А з яких це пір Церква орієнтується на демократичні відносини? І що це за продержавні амбіції Церкви? Докладно можна?
Anatolij писав:
І яким чином великі картинки можуть "вносити замішання у релігійне життя УГКЦ". Це ви тут на форумі всіх усіма лякаєте, як ті біблійні фарисеї.
Усі національні сили України обурені, чому Глава УГКЦ посмів втручатися у вибори, якщо Церква не повинна була цього робити.
Повернутись до “Життя християнина”
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 46 гостей