Помаранчева революція

питання з життя Церкви/Суспільства, які не відносяться до тематики інших розділів Форуму

Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor

Аватар користувача
samael
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 464
З нами з: 16 червня 2005, 14:35
Звідки: Львів, Україна
Контактна інформація:

Святкування річниці Помаранчевої Революції

Повідомлення samael » 22 листопада 2005, 17:04

Святкування річниці Помаранчевої Революції в Римі
З благословення Преосвященного Владики Гліба Лончини, Апостольського візитатора для українців греко-католиків Італії, Іспанії та Ірландії, в приміщеннях Святої Софії в Римі відбулося святкування річниці „Помаранчевої Революції”.


http://www.ugcc.org.ua/ukr/news/article;2590/
Востаннє редагувалось 23 листопада 2005, 13:50 користувачем samael, всього редагувалось 1 раз.
γνῶθι σεαυτόν
www.it-sfera.com.ua

Аватар користувача
samael
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 464
З нами з: 16 червня 2005, 14:35
Звідки: Львів, Україна
Контактна інформація:

Владика Ігор (Возьняк), взяв участь у святкуванні...

Повідомлення samael » 23 листопада 2005, 13:48

Владика Ігор (Возьняк), взяв участь у святкуванні річниці "помаранчевої революції"
20 листопада2005 року, в неділю, Високопреосвященний Владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ Львівський УГКЦ, взяв участь у святкуванні річниці "помаранчевої революції" у Львові біля Оперного театру. З цієї нагоди перед Львівською Оперою було відслужено подячний Молебень, який очолив Владика Ігор у співслужінні із духовенством різних конфесій.


http://www.ugcc.org.ua/ukr/news/article;2597/
Востаннє редагувалось 23 листопада 2005, 13:51 користувачем samael, всього редагувалось 1 раз.
γνῶθι σεαυτόν
www.it-sfera.com.ua

Аватар користувача
samael
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 464
З нами з: 16 червня 2005, 14:35
Звідки: Львів, Україна
Контактна інформація:

Майдан знову молився

Повідомлення samael » 23 листопада 2005, 13:49

Майдан знову молився
22 листопада 2005 року Україна вперше у своїй історії святкувала державне свято - День свободи. У першу річницю помаранчевої революції на майдан Незалежності у Києві прибуло дуже багато громадян країни, які прагнули належним чином відзначити торішні події, що спричинилися до духовного пробудження народу. Як і минулого року, на головну площу столиці прийшли також представники Церков та релігійних організацій України. Вони зібралися для участі у спільній молитві. Українську Греко-Католицьку Церкву представляв Блаженніший Любомир (Гузар), Верховний Архієпископ Києво-Галицький.


http://www.ugcc.org.ua/ukr/press-releases/article;2604/
γνῶθι σεαυτόν
www.it-sfera.com.ua

Vsevolod
початківець
початківець
Повідомлень: 35
З нами з: 13 лютого 2006, 16:57
Звідки: Lviv

Помаранчева революція

Повідомлення Vsevolod » 24 лютого 2006, 15:38

Церква споконвічні віки була Майданом, де вершилась духова революція, Майдан не так часто, однак ставав і Святилищем – місцем просвітлення тих, що «поміж»; місцем розпростовуванням хребтів, пробуджуючи свідомість від годинниково-механічного Так-Ні-ку-кування!
Софія і Майдан у Києві, немов Дійсність після другого пришестя Христа, де «Ми, Херувими, тайно .., три-святую пісню співаючи, відложили усяку житейську турботу..», в очікуванні Торжества Правди. Храм Софії – символ неба, Майдан – землі, що торкнувся Дна, а дно дотичне до нового прошарку, згідно якого належиться думати про наше наближення до Чогось. Бо чим ближче підходимо до вершини, тим більше дотикаємо дна; чим глибинніший рух, тим більший спротив; чим вище підносишся, тим сильніше притягується глибина.
Майдан створив велику телепатичну потугу завдяки вібраційному процесові, а Премудрість скоординовувала та розряджала напруженість, надавала знання, аби уникнути небезпек. Саме Церква і Майдан, наче подружня пара, з наближенням до Спів-Центру, здійснює зустріч «крайніх висот» - Верху і Низу, неба і землі. Центр не проміжок – його не існує, як і не існує в Україні – середнього класу. Середина, не розмежовуючи чіткого: Так і Ні, засвідчує лише половинчатість, животіння, розвоєння особистості та існування в невагомості. Однак, наше суспільство, з відсутністю середнього класу витворило феномен середнього роду – «напівінтеліґента», «напівлюдину», споживацько-поглинаюча суть якої втратила здатність «давати» та «ділитися». На жаль, це переважна більшість нашої адвокатури, доктори, вчителі, університетсько-академічна професура, духовенство. Їм напрочуд смакує «макдоналдський стандарт», бо «втративши природу солі», «воно» вишукує псевдоприправи, поволі стаючи неозначеною формою.
Софійність Майдану обійняла по-материнськи вкраїнське «заблукане дитя», підповідаючи знаками про необхідність та небезпеку стрімкого «сходження», про повноту часу пробудження людства, аби і «проміжні» не залишились на загомінках історії в убранні «вишитих хот-догів». Середній рід-клас, як і інтеліґенція в Україні – це викидень, відпадки від інтелектуально – культурного тіла, однак існують містично – втаємничені, науково – мистецькі «Схимники», котрі вершать історію за завісою невідомості. А «посередні» – зматеріалізовані напівінтеліґенти – «гамбургери у краватках та мерседесах» - без цінностей, вартостей, сидять на хабарях, турецьких пляжах, або викладають теологію, будучи членами масонських лож. За словами однієї представниці середнього «без-нас-у» : «помаранчева революція відбулася завдяки нам – меценатам, аристократам – ми ж бо фінансували!» Велика омана і мана «середньо-за-ДОзованих», закоханих у власний труп, що служив повсякчас проституткою заради вигоди.
У Бога є чітке: Так і Ні, а все інше від диявола... Успіх «задозованих» є наслідком їхньої аґресивності, а не інтелектуальної праці. Тай інтелект – це ще не гарантія доброї волі, справжня домівка людини – її свідомість. Інтеліґентність – це Мудрість наближена до Премудрості, а не класова чи родова ознака. Отож, Софійний Майдан – не випадок, це закономірна організація структуризованих, «Готових до Прийняття» (Розп'яття-Прийняття), незалежно від класової приналежності. Майдан – це «манна з неба» для виживання України та світу, і жодна конфесія, жодна партія, персона не може бути зачислена до особливих чи заслужених. Майдан – це поєднaння Божого Провидіння з українським «випаленим» матеріалом, для народження Нового Єрусалиму. Адже народження, відбувається власне «великим входом» у «врата Тайни». Тому, і гимн свідомих: «Боже, нам єдність подай» модулюється в «Разом нас багато – нас не подолати». Важливість загалу – усвідомити загальну неподоланість в одиницях; важливість одиниць – цілеспрямовувати світоглядно «вглибінь» загал.
Гадаю, Україна ніколи не розвиватиметься згідно знаних стандартів, і допоки нам робитимуть ведмежу послугу запросин до європейського застілля, атмосферні буревії рознесуть горстку міжнародного капіталу, котрі об'єднались для відмежування від «варварів». Судороги сьогоднішнього світу є свідченням «сшестя» Тиску... А прибрана «нечисть», ті що «напів» - шукають декорацій, ставлячи умови для «Торкненних». Ще не вродився той, хто «Премудрість» ошукає своїм мудраґельством.
Майбутнє наскрізь проссякає наше теперішнє. І саме рухом зверху вниз, майбутнє все глибше проникає в підсвідомість і безсвідомість доти, допоки не відбудеться цілковите зцілення, преображення.
Спочатку проходить в Природі тривала завуальована підготовка, за якою іде стрімка конденсація та нове народження; швидка трансформація, що у своїй світлоносній спонтанності видається чудом. Софія і Майдан повстали справді чудом – для зовнішніх і внутрішніх, свідомий Дух бо ступає кроками найвищої концентрації, породжуючи провідну силу – справжню українську інтеліґенцію.
На Майдані коло Церкви триває революція – колективна трансформація для загальної Зреалізованості – як єдиного Шляху!

IVAN
початківець
початківець
Повідомлень: 30
З нами з: 13 листопада 2006, 20:00

ГОСПОДИ, ЯК СОРОМНО!

Повідомлення IVAN » 14 листопада 2006, 15:37

З благословення Преосвященного Владики Гліба Лончини, Апостольського візитатора для українців греко-католиків Італії, Іспанії та Ірландії, в приміщеннях Святої Софії в Римі відбулося святкування річниці „Помаранчевої Революції”.
=========================================

А ЯК БУТИ З ІНШИМИ РЕВОЛЮЦІЯМИ - ЇХ ТАКОЖ БУДЕМО СВЯТКУВАТИ????

"ВЕЛИКУ" ФРАНЦУЗЬКУ 1789?
"ВЕЛИКУ" ЖОВТНЕВУ? 1917
"ВЕЛИКУ" СЕКСУАЛЬНУ 1960-Х
"ВЕЛИКУ" (?) ПОМОРОЧЕНУ 2004

І ЗВИЧАЙНО НАЙПЕРШУ (ПРАВДА НЕ ЗОВСІМ ВДАЛУ) У СВІТІ РЕВОЛЮЦІЮ НАЙПЕРШОГО РЕВОЛЮЦІОНЕРА - ЛЮЦИФЕРА. ТОЧНУ ДАТУ НЕ ВСТАНОВЛЕНО.....

СОРОМНО....

IVAN
початківець
початківець
Повідомлень: 30
З нами з: 13 листопада 2006, 20:00

Повідомлення IVAN » 14 листопада 2006, 16:10

Пробачте, забув ще згадати [u][b]ВЕЛИКУ ПЕРМАНЕНТНУ РЕВОЛЮЦІЮ [/b][/u]Льва Троцького (Лейби Бронштейна)...

Аватар користувача
demetris
старець
старець
Повідомлень: 417
З нами з: 29 січня 2006, 16:52
Звідки: м. Львів
Контактна інформація:

Повідомлення demetris » 20 листопада 2006, 13:37

Не був би настільки категоричний...
Пароте справа трохи й справді перейшла занадто...
УГКЦ стає дедалі більше пов"язана з політикою. Проукраїнською, продержавною, але політикою. Не впевнений що це добре.
Так, духовного проводу треба всюди, і на революції теж (а може там в першу чергу), проте аж надто святкувати... Помаранчева Революція не була Церковною боротьбою за своїм змістом, а громадською...
Не подобається мені, що святкування відбулося "з благословення Владики..." краще б "Владика привітав святкування... чи ідею святкування..."
Адже хочемо-не хочемо ми "цивільна" країна, і святкування біло б і без благословення Архиєрея
З повагою, Дмитро.

Аватар користувача
ihor
Модератор
Модератор
Повідомлень: 78
З нами з: 22 червня 2005, 09:26
Звідки: м. Київ

Повідомлення ihor » 21 листопада 2006, 21:28

Не допускаймо анахронізмів, адже перші повідомлення у цій темі вже минулорічної давності. Якщо поглянемо на святкування очима того історичного періоду, то думаю вже інакше буде нам виглядати це благословення. Крім того Помаранчева революція є революцією в лапках. І тому, вважаю, не була політичним актом, а громадським, суспільним.

felonu
дописувач
дописувач
Повідомлень: 138
З нами з: 27 липня 2006, 19:18
Звідки: м.Тернопіль

Повідомлення felonu » 08 грудня 2006, 22:03

IVAN.із задоволенням прочитав,підтримую.Вважаю, що проведення будь-яких "революцій"є потурання (лукавому),адже всяка влада від БОГА,а будь-який переворот ,це явище тимчасове,що ми наочно і бачимо.Дякую.
РОМАН НАКОНЕЧНИЙ

a1
новик
новик
Повідомлень: 10
З нами з: 26 серпня 2007, 22:31
Звідки: Київ

Повідомлення a1 » 27 серпня 2007, 23:16

felonu писав:всяка влада від БОГА


Просто питання: як Ви важаєте - комуністична влада часів Й.Сталіна - від Бога?

Аватар користувача
ola
постійний дописувач
постійний дописувач
Повідомлень: 211
З нами з: 21 серпня 2007, 01:27
Звідки: Івано-Франківськ
Контактна інформація:

Повідомлення ola » 28 серпня 2007, 12:59

Дискусію про Сталіна нехай продовжує хтось інший, а я хотіла би сказати про те святкування річниці в Італії. Той факт, що воно відбулося з благословення Владики Гліба, зовсім не означає, що він був ініціатором цієї події. Наші прес-релізові формулювання не завжди відповідають справжньому станові речей :oops:
Недавно чула якраз від нього, що коли ми ставимо в один ряд Бога і Україну (відоме гасло "Бог і Україна"), то тим самим принижуємо Бога, який є святий і є понад усім, достойний любові і слави понад усім, навіть більше, ніж любові до України, що для нас, особливо галичан, може звучати епатажно. Те, що Владика благословив святкування в Римі, аж ніяк, думаю, не вказує на його прагнення політизувати Церкву. А їй, Церкві за кордоном, часто дуже непросто проповідувати лише стосунки з Богом... як і людям, які виїхали туди виразно не від доброго життя.
Чи це аж настільки зле, що люди прийшли у храм Святої Софії у Римі, хай навіть заради якихось своїх національних ідей? Ісус також по-різному заохочував апостолів зустрічатися з Богом (на гору лазив (Тавор), хліб розмножував, на човні плавав, на весілля ходив...) Може, до того моменту хтось взагалі не знав, що у Римі є цей храм, де можна зустріти священика, побути на українській (зрозумілій!) Службі.
Знаю, що та палиця має два кінці...
І кожного разу мусимо дивитися на ту палицю, враховуючи, в якому лісі (тобто обставинах, реаліях, часі...) вона лежить...
Вернися до дому свого, і розкажи, які речі великі вчинив тобі Бог! (Луки 8, 39)

Аватар користувача
andrivovk
старець
старець
Повідомлень: 2907
З нами з: 09 січня 2010, 16:49
Звідки: леополіс

Re: Святкування річниці Помаранчевої Революції

Повідомлення andrivovk » 05 лютого 2010, 22:47

а1 писав:як ви вважаєте-комуністична влада часів Й.Сталіна-від Бога?

ми вважаємо, що це-допуст Божий
Хороші релігійні книги по теології, біблеїстиці http://esxatos.com/books

Аватар користувача
romanm
старець
старець
Повідомлень: 1986
З нами з: 17 березня 2009, 09:43

Re: Святкування річниці Помаранчевої Революції

Повідомлення romanm » 07 лютого 2010, 10:50

andrivovk писав:
а1 писав:як ви вважаєте-комуністична влада часів Й.Сталіна-від Бога?

ми вважаємо, що це-допуст Божий

А людину де Ви діли? Звичайно все робиться з допусту. Ал епоясніть мені,що то за Бог, який допускає, щоби діти пухли з голоду, вмирали страшною смерттю? Їх вина в чому? Комуністична влада, від нас самих, Бог тут нідо чого. Він також вмирав з тими хто гинув по таборах і пух від голоду. Бо людина вільна і Бог ніколи не піде проти її волі. Чи то сталін, чи то маньяк- вбивця. Звичайно і є багато незнанного. Тайна зла.( Містеріум ініквітатіс) .

ljubomyr_ps
старець
старець
Повідомлень: 506
З нами з: 27 жовтня 2008, 20:14
Звідки: Місто на кордоні

Сьогодні день Свободи!

Повідомлення ljubomyr_ps » 22 листопада 2010, 21:25

"Сьогодні в України ми шукаємо тієї точки опори, з допомогою якої можна утвердити самого себе. З часу Помаранчевої революції минуло шість років – ціла вічність наших розчарувань, болю та зневіри. Чимало з нас почало соромитись Майдану, так начебто його цінності зосередились у лідерах Майдану". Про це 22 листопада 2010 року зазначив віце-ректор з питань призначення та місії УКУ Мирослав Маринович з нагоди шостої річниці Помаранчевої революції.

"Сьогодні – День Свободи, – нагадав Мирослав Маринович. Вона прийшла до нас у помаранчевих шатах і в дивовижній атмосфері любові. Не один із нас віддав Майдану своє серце, надію і жертву, розкошуючи своєю відродженою людською гідністю. Сьогодні ключі від успіху, щоб розірвати нові зашморги знаходяться в душі кожного, хто береже цінності Майдану", - наголосив Мирослав Маринович, повідомили ZAXID.NET у відділі інформації і зовнішніх зв’язків УКУ.
http://zaxid.net/newsua/2010/11/22/160323/
Життя таке коротке - поспішаймо творити добро!

Аватар користувача
viter
Модератор
Модератор
Повідомлень: 858
З нами з: 13 травня 2009, 15:03
Звідки: Івано-Франківськ
Контактна інформація:

Re: Сьогодні день Свободи!

Повідомлення viter » 24 листопада 2010, 10:54

Цікаво чи відбудеться в нас буржуазна революція чи ні. :)
Господи Ісусе Христе Сину Божий, помилуй мене грішного.

Аватар користувача
romanm
старець
старець
Повідомлень: 1986
З нами з: 17 березня 2009, 09:43

Re: Сьогодні день Свободи!

Повідомлення romanm » 24 листопада 2010, 21:40

viter писав:Цікаво чи відбудеться в нас буржуазна революція чи ні. :)

Ні, не відбудеться. Буде ще гірше, але от наскільки гірше, того не знаю.

ljubomyr_ps
старець
старець
Повідомлень: 506
З нами з: 27 жовтня 2008, 20:14
Звідки: Місто на кордоні

Re: Сьогодні день Свободи!

Повідомлення ljubomyr_ps » 25 листопада 2010, 09:27

Все йде до того, що своїми діями нинішня окупаційна влада спричиниться до обєднання всього українського народу проти неї незалежно від регіону, віросповідання чи мови. І тільки тоді коли весь народ обєднається народне повстання буде мати успіх, адже ніяка влада, якою б вона сильною себе не вважала, не вистоїть проти цілого народу!
Життя таке коротке - поспішаймо творити добро!

Аватар користувача
romanm
старець
старець
Повідомлень: 1986
З нами з: 17 березня 2009, 09:43

Re: Сьогодні день Свободи!

Повідомлення romanm » 25 листопада 2010, 12:08

ljubomyr_ps писав:Все йде до того, що своїми діями нинішня окупаційна влада спричиниться до обєднання всього українського народу проти неї незалежно від регіону, віросповідання чи мови. І тільки тоді коли весь народ обєднається народне повстання буде мати успіх, адже ніяка влада, якою б вона сильною себе не вважала, не вистоїть проти цілого народу!


А що Ви маєте на увазі під висловом "народне повстання"? Як писав Достоєвський(чи хто там) про жорстокий і "бесмисленний" бунт? Не буде такого. Зараз вийшли на майдан ті, кого вдарили по кишені. Ні за яку ідеологію ніхто не стоїть.Ідеологія була недавно в 2004р. Чим це все закінчилося маємо можливість зараз спостерігати.
Потрібно перестати тішити себе ілюзіями про сильну Україну,чомусь це все, правда, говориться в майбутньому часі, а та "сильна" Україна як була хто - зна де, так там і залишається.

Висновок один: тікати хто може. Бо всі мови про "розпочинати з себе" не вартують ви їденого яйця", якщо ви сіли грати за стіл в карти з шулерами, то ваша чесніть до ні чого не приведе.

Не забувайте,що цю владу вибирали ті ж самі громадяни тієї країни якими і ми маємо "честь" бути.
Імхо.

Аватар користувача
Olya
активний учасник
активний учасник
Повідомлень: 385
З нами з: 25 лютого 2009, 08:50
Звідки: м.Івано-Франківськ

Re: Сьогодні день Свободи!

Повідомлення Olya » 26 листопада 2010, 09:50

romanm писав: Висновок один: тікати хто може. Бо всі мови про "розпочинати з себе" не вартують ви їденого яйця", якщо ви сіли грати за стіл в карти з шулерами, то ваша чесніть до ні чого не приведе.

Не забувайте,що цю владу вибирали ті ж самі громадяни тієї країни якими і ми маємо "честь" бути.
Імхо.



Не всі будуть тікати.
Як на мене, хоч це може прозвучати дуже голослівно, але я вважаю за честь бути громадянином України. Бо Україна і політики - це різні речі. І на мою думку, тоді стане краще нам жити як ми полюбимо свою країну. Почнемо молитися до Господа за Україну, навіть не дивлячись на віросповідання щиро, з любов"ю.
Не знаю, можливо це не правильно, але мене болить за Україну, бо це моя країна, та країна де Бог призначив мене щось зробити для неї, адже я тут народилася. А починати робити щось для країни потрібно з того, щоб робити добро ближньому і молитися до Бога про дар любові, бо лишень коли буде любов між нами, справжня братерська, тільки тоді чогось можна буде добитися. І розпочинати все ж таки потрібно з себе...
Але це моя точка зору..
Розум людини обдумує путь її, але кроки її наставляє Господь.(Прип. Соломона 16:9)
Все буде добре!!!

Аватар користувача
romanm
старець
старець
Повідомлень: 1986
З нами з: 17 березня 2009, 09:43

Re: Сьогодні день Свободи!

Повідомлення romanm » 26 листопада 2010, 16:12

Звичайно в кожного своя думка.

Звичайно не всі, бо хтось не може, а комусь і так нормально.
А я, наприклад, не вважаю це честю, що це за честь? Від чого? Від того що нас рахують громадянами бананової республіки і відносяться відповідно? .http://helsinki.org.ua/index.php/files/ ... 1217498129
А скільки таких випадків що ми не знаємо. Де тут честь? В чому? В тому, що сотні тисяч гнуть спину за кордоном щоби прожити? Чи може десь є приклади того, що наше завнішньополітичне відомство дійсно вступається за "маленьких" українців? http://www.dt.ua/1000/1550/63269/

Бог призначаєнас бути щасливими, а не обов язує бути там, де неможливо жити гідно і як подобає людині. Повторюся : жити а не виживати

Це все добрі речі і розмови про любов до ближнього іт.д. Я не хочу щоби мене любили, бо це не можливо.Думаю, що в такому контесті любити = значить поважати. ВЄвропі чи Америці народ поважають, а не називають овочами чи бидлом.
Хіба в тій Америці є братерська любов між усіма? Ага. Австралія взагалі була колонією Великобританії куди відправляли злочинців. Про Канаду мовчу. І зверніть увагу, це не тягнулося тисячоліттями як у нас. Коли Україна була могутня? За часів Володимира? А потім?

От і правда, що кожен розпочинає з себе. Тобто не чекає манни небесної а йде туди, де буде відчувати себе людиною а не бидлом :)

П.С. це незначить що я не поважаю свою Батьківщину. Просто остогидло це все. Ніякого просвіту немає і не бачиться. А розмови про те, що Україна і політики - різні.... не бачу в них сенсу. Політики виходять з народу а не присилаються з Марсу і Україну робимо ми.

luksander
старець
старець
Повідомлень: 1023
З нами з: 11 грудня 2009, 17:23

Re: Сьогодні день Свободи!

Повідомлення luksander » 26 листопада 2010, 17:31

Olya писав:


romanm писав:



Це дві сторони однієї медалі: доки ми не навчимось жити по-людськи тут, в Україні, доти нас не вважатимуть за людей в світі. :pardon:

ljubomyr_ps
старець
старець
Повідомлень: 506
З нами з: 27 жовтня 2008, 20:14
Звідки: Місто на кордоні

Re: Сьогодні день Свободи!

Повідомлення ljubomyr_ps » 26 листопада 2010, 19:40

romanm писав:А що Ви маєте на увазі під висловом "народне повстання"? Як писав Достоєвський(чи хто там) про жорстокий і "бесмисленний" бунт? Не буде такого. Зараз вийшли на майдан ті, кого вдарили по кишені. Ні за яку ідеологію ніхто не стоїть.Ідеологія була недавно в 2004р. Чим це все закінчилося маємо можливість зараз спостерігати.
Потрібно перестати тішити себе ілюзіями про сильну Україну,чомусь це все, правда, говориться в майбутньому часі, а та "сильна" Україна як була хто - зна де, так там і залишається.
Висновок один: тікати хто може.


Народне повсиання це не совєтська кривава революція , а обєднання і виступ народу проти сваволі влади за свободу і і особисту гідність. Дуже жаль і прикро за людей, які ховають голову в пісок і тихенько думають, що їхня хата скраю...

Ви, друже, просто необізнані з ситуацією і не читали цей ганебний податковий кодекс раз заявляєте, що : Зараз вийшли на майдан ті, кого вдарили по кишені."
Краще не принижуйте тих людей, які відстоюють свої права - бо це гріх!
Напевне Ви зовсім не поважаєте(не те що любите) своєї країни раз так кажете: Україна як була хто - зна де, так там і залишається.
Висновок один: тікати хто може.
.
Вам ніхто не забороняє тікати і чим подальше... :cry:
Життя таке коротке - поспішаймо творити добро!

ljubomyr_ps
старець
старець
Повідомлень: 506
З нами з: 27 жовтня 2008, 20:14
Звідки: Місто на кордоні

Re: Сьогодні день Свободи!

Повідомлення ljubomyr_ps » 26 листопада 2010, 19:48

luksander писав:Це дві сторони однієї медалі: доки ми не навчимось жити по-людськи тут, в Україні, доти нас не вважатимуть за людей в світі. :pardon:

Ні краще втекти звідси, жити собі щасливенько і сито, як Бог призначив 8) і хаяти здаля Україну бо тут залишилось одне бидло, яке не бажає собі кращого життя... :ROFL:
Життя таке коротке - поспішаймо творити добро!

Аватар користувача
romanm
старець
старець
Повідомлень: 1986
З нами з: 17 березня 2009, 09:43

Re: Сьогодні день Свободи!

Повідомлення romanm » 26 листопада 2010, 20:02

ljubomyr_ps писав:
luksander писав:Це дві сторони однієї медалі: доки ми не навчимось жити по-людськи тут, в Україні, доти нас не вважатимуть за людей в світі. :pardon:

Ні краще втекти звідси, жити собі щасливенько і сито, як Бог призначив 8) і хаяти здаля Україну бо тут залишилось одне бидло, яке не бажає собі кращого життя... :ROFL:

Ну так вже аж не потрібно. Висновки помилкові. По крайній мірі я такого не говорив. Кожному своє. Просто хтось відчуває свою місію будувати(от тільки цікаво як) те місце де він народився. Хтось хоче жити так як бачить, що можна жити.От і шукає іншого життя. Не бачу в цьому нічого поганого.

Хотілося би нагадати шановному паньству, що революція духа проти сваволі вже була. От тільки де це все? Тільки прошу не починати знову "пісню" про те, що тут одні ковбасники а краще життя скоро не зробиш. Чогось поляки, словаки чи інші спромоглися. А ми дальше звинувачуємо інших.


Але це так, тільки мої думки. На істину я не претендую.

Ви, друже, просто необізнані з ситуацією і не читали цей ганебний податковий кодекс раз заявляєте, що : Зараз вийшли на майдан ті, кого вдарили по кишені."
Краще не принижуйте тих людей, які відстоюють свої права - бо це гріх!


Хіба не так? Я би теж пішов. І правильно роблять, відстоюють своє. Чи може вони борються проти корупції і т.д.? Наскільки я зрозумів, то новий кодекс "загне" те, що вони тяжким горбом нажили. То хіба люди вийшли не задля того щоби захистити те, з чого живуть? Ну ж не протестують вони проти обстрілу однієї Кореї іншою. Чи помиляюся? Недарма протестуючі не хочуть вставати під ніяку політичну силу. Всі вони одинакові.

Я також, шановні друзі, можу говорити високопарні слова про неньку Україну. Але практика зовсім інша. Мені так здається. Якби так все було трішки ліпше, то повторюся, сотні тисяч, якщо не мільйони наших з вами співгромадян, не підтирали би 5 точки старим італійцям, португальцям та іже з ними. :) Конкретика де? Влада була у всіх сил, от тільки віз і нині там. Недарма запросили правити варягів ще на древній Русі. Розумні люди, наші предки, були.

ljubomyr_ps
старець
старець
Повідомлень: 506
З нами з: 27 жовтня 2008, 20:14
Звідки: Місто на кордоні

Re: Сьогодні день Свободи!

Повідомлення ljubomyr_ps » 26 листопада 2010, 23:50

romanm писав:Хотілося би нагадати шановному паньству, що революція духа проти сваволі вже була. От тільки де це все? Тільки прошу не починати знову "пісню" про те, що тут одні ковбасники а краще життя скоро не зробиш. Чогось поляки, словаки чи інші спромоглися. А ми дальше звинувачуємо інших.

Та ми нікого не звинувачуємо. Якщо була революція духа (самі Ви так кажете) то вона й в дусі залишилась і звичайно на ціну ковбаси і продажність влали (яка самі знаєте кому служить тут на землі ) не позначиться. Знову цілком погоджуюсь зі словами справді великого мужа України і Церкви, з яким доводилось спілкуватись, М. Мариновича: "Не один із нас віддав Майдану своє серце, надію і жертву, розкошуючи своєю відродженою людською гідністю. Сьогодні ключі від успіху, щоб розірвати нові зашморги знаходяться в душі кожного, хто береже цінності Майдану".
Звинувачувати інших це просто підло. Ми українці і маємо свою, Богом дану долю і мавпувати інших (поляків, словаків…) ми не можемо, а хоч і попробуємо то хіба що на посміховище народам (згадайте Шевченків «І мертвим і живим і ненародженим...»).

romanm писав: То хіба люди вийшли не задля того щоби захистити те, з чого живуть? Чи помиляюся? Недарма протестуючі не хочуть вставати під ніяку політичну силу. Всі вони одинакові.

Цілком з Вами згідний. Політики (політичні партії) міняються як ганчірки, сьогодні говорять одне завтра інше. Люди самі обєднюються, щоб захистити свої права на Богом дане гідне життя, що й роблять сьогодні протестуючі по містах в Україні.

romanm писав:Конкретика де? Влада була у всіх сил, от тільки віз і нині там.

Та Бог з нею з тією владою. Нікому з простих людей вона ще не підносила ситого життя на «тарілочці з голубою стрічкою» чиєю вона б не була. Конкретика має бути в нас самих в кожного своя і загальна (національна, народна).
От наприклад: Влада пропагує зросійщення – я принципово не дивлюсь російськомовні телешоу, серіали, не читаю рос.мовні газети, не слухаю рос. попсу – читаю, слухаю і дивлюсь українське. Влада заперечує голодомор-геноцид – буду молитьсь за душі замордованих, поставлю свічу памяті, буду на фактах історичних доказувати у своєму суспільному колі, що справді голодомор був геноцидом українського народу.
Підтримую протестуючих чим можу, як і під час Помаранчевої революції.
Завжди починати треба з себе!
Востаннє редагувалось 28 листопада 2010, 11:28 користувачем ljubomyr_ps, всього редагувалось 1 раз.
Життя таке коротке - поспішаймо творити добро!

ljubomyr_ps
старець
старець
Повідомлень: 506
З нами з: 27 жовтня 2008, 20:14
Звідки: Місто на кордоні

Re: Сьогодні день Свободи!

Повідомлення ljubomyr_ps » 28 листопада 2010, 11:20

Що до даної тематики цікаві роздуми наводить брат о. Юрій Блажиєвський:

..."Розруха починається в голові — такий діагноз поставив незабутній професор Преображенський. І кажу я це не тому, що тема проффесорів несподівано стала дуже актуальною. А тому, що не можна все життя прожити в стані постійної революції. Ви справді гадаєте, що проблема в ДАІ, корумпованих вишах і лікарнях, і постійному шарі грязюки на асфальті вашого подвір'я? Не обманюймо себе — це наслідок. Заради справедливості скажу, що знаю порядних людей і у вишах, і в лікарнях і навіть(!) в ДАІ, які собі просто не дають опуститися. Проблема — в тому, що моє рідне місто, коли я туди приїжджаю, вітає мене матом, вже між пероном та метро. Конкретні люди. Проблема — в тому, що я і ти кидаємо квиток собі під ноги одразу як вийшли з маршрутки, замість чехвостити в думках улюбленого мера і нести сміття в руці часом пів-вулиці до першого смітника. Конкретні люди. Проблема — в тому, що чорнуха заповнила телепростір (ви бачили рейтинги популярності передач? - а це ж дивляться конкретні люди), ба, навіть простір спілкування — незважаючи на малюків і жінок поряд. Конкретні люди. Ти і я. І ще, проблема — в тому, що більшість з нас не просто не знає національного гімну, а відверто має це... десь. Глибоко і невідворотно. Конкретні люди. А спробуйте сказати щось українською влітку в звичайному кримському (це я прикладово, бо як раз трапилось, але деінде часом все виглядає навіть гірше) продуктовому магазині.

Так жити далі — неможливо. То що ж, маємо тепер себе обпльовувати? Ні. Я вважаю, що настав не тільки час змін. Настав час глибокого іспиту сумління. Для кожного. Не важливо, чи то чиновник, чи підприємець, чи пенсіонер, чи священик, чи студент. І вже буде дуже добре, якщо кожний його виконає хоча б на трійку. Без цього жодні зміни на добре не вийдуть.

Треба стати перед люстром, подивитись собі в очі й сказати правду. Так, сьогодні мій принцип — своя хата з краю. Так, сьогодні підписати інтернет-звернення до президента з вимогою публічно визнати Голодомор геноцидом української нації (згідно чинного законодавства), та ще й чесно заповнити всі поля, включно з адресою — межує з героїзмом. Але ж чи це тільки мені бабуся свого часу оповідала, як маленькою дівчинкою для родини полишені колоски на полі збирала під кулями солдат, що приїхали з Ростова і Уфи? Скільки з нас це не підпише, бо їх бабусі пощастило менше і вони просто не народились? Треба уважно придивитись тому, що я побачу в своїх очах. І сказати: так, може там ще є самоповага, але немає гордості; так, моїм найбільшим гріхом є анонімність; так, мені потрібна операція — треба усунути зі своєї голови розруху. Чому? Бо інакше вона заллє не тільки мене, а й тих, хто близько мене. Треба вбити дракона в собі — і це вже не байка. Зрештою, Євгеній Шварц також так не вважав.

Що конкретно робити? “Просто вийти на вулицю, просто викинути сміття, просто полюбити свою рідну землю” (Сашко Положинський). Один мій приятель, думку якого я дуже ціную, сказав, що революцію треба починати з жеків. Так, це правда. Чому? Тому що мало кричати: “Ми не бидло, ми не козли,” - це треба доводити. Власним гідним життям. І не час від часу чи залежно від обставин. Хто цього не розуміє, той і далі буде дискутувати, чи народ вже намайданився, чи ще ні.

Я не закликаю нікого до бунтів чи револьтів, як і нікого не хочу відлякувати від Майдану. Просто вважаю, що революцію треба робити спочатку в собі. А коли прокинеться сумління, коли подумаєш, що живеш не тільки для себе — тоді прокинеться і гідність, і дай Боже, щоб в парі з нею йшла мудрість. Ось тоді вже зможеш свідомо зробити свій крок. Мало казати, що оце — погано. Треба запропонувати те, що буде краще. Вимагати більшого — це значить вимагати передусім від себе. Сьогодні я маю таку надію, що є люди, які це розуміють, які здатні на самопожертву, або стоять на порозі такого розуміння.

Чи варто кидатись такими словами як гідність, самопожертва? Якщо це тільки слова — тоді ні, тоді ми ще на етапі “Нас кинули”. А якщо це щось, без чого не хочеш жити, бо інакше чуєш себе неповноцінним, навіть неповним — тоді ми недалеко від істини. Недавно моя добра подруга “спровокувала” мене на відповідь: солідарність — це територія серця.

“Ти знаєш, мамо, я ще тримаюсь: караюсь, мучаюсь, але не каюсь. Якщо не я, то хто? Зайве питання” (і знову Положинський). Подібні слова сказав не один українець у вирі Другої Світової і вийшов захищати свою рідну землю, так як це розумів у своєму сумлінні — чи то на боці Червоної Армії, чи партизанів на Заході чи на Сході. Вони йшли, хоч знали, що не мають жодних шансів. Чому? Щоб дати приклад нащадкам. Вони знали, що не повернуться, і йшли, добровільно. Звичайно, були й інші, але саме тому це ще більш дивовижно

Сьогодні також треба відваги, щоб жити гідно, а не перетворитися на овоч...

На сам кінець. Чому я, богопосвячена особа, пишу це? Лізу в політику? Я пів ночі креслив і переписував, щоб навіть такої тіні не було. І ось тут приведу мотивацію, яка є мотивацією християнина. Щоб мати змогу комусь сказати: “Ми не бидло,” я мушу усвідомлювати — це так завдяки тому, що Бог створив мене на свій образ і подобу. А це настільки ж дар, наскільки і завдання".

Блог брата Юрія Блажиєвського. КАТ НА МАЙДАНІ — АМІНЬ ЧИ АЛІЛУЯ? : http://risu.org.ua/ua/index/blog/~jurafdp/39245/
Життя таке коротке - поспішаймо творити добро!

Аватар користувача
romanm
старець
старець
Повідомлень: 1986
З нами з: 17 березня 2009, 09:43

Re: Сьогодні день Свободи!

Повідомлення romanm » 08 грудня 2010, 13:33

Опять, як кажуть 25. Звичайно високо титуловані люди набагато розумніші ніж прості, типу мене. Але чому ніхто не може зрозуміти,що ідея чи теорія щодо того, що потрібно починати з себе тут(в Україні) не функціонує. Потрібно тотально міняти все. ТОТАЛЬНО.
Тут не йде річ про ;"Він перший почав", але все починається з влади. Коли вони говорять одне, різної забарвленності(білосердешні,голубі і т.д.), а роблять зовсім інше. Нас простих, ніхто не заставить діяти по іншому. Також "забиваємо " на це все.
Якщо влада почне робити те, що говорить і примушувати інших, то життя поміняється.А не навпаки. В Америці таке можливо ; " почни з себе" бо там є традиції того що людина є людиною, а не бидлом.
І так від малого до великого.
Хотів би я побачити що кожен з нас буде робити, коли потрібно щось десь "підмастити", а ми починаємо з себе. Ну , ну. Почнімо.

Влада мусить показати приклад .Вона для цього і існує. Якщо міліція не виконує закони, то що говорити про простих людей, повторюся?

І до речі, як там Майдан 2? Чим закінчився? Отож- бо і воно.

luksander
старець
старець
Повідомлень: 1023
З нами з: 11 грудня 2009, 17:23

Re: Сьогодні день Свободи!

Повідомлення luksander » 08 грудня 2010, 17:36

romanm писав:
Бог призначаєнас бути щасливими, а не обов язує бути там, де неможливо жити гідно і як подобає людині. Повторюся : жити а не виживати

От і правда, що кожен розпочинає з себе. Тобто не чекає манни небесної а йде туди, де буде відчувати себе людиною а не бидлом :)

luksander писав: доки ми не навчимось жити по-людськи тут, в Україні, доти нас не вважатимуть за людей в світі.

romanm писав:Хотів би я побачити що кожен з нас буде робити, коли потрібно щось десь "підмастити", а ми починаємо з себе. Ну , ну. Почнімо.

Ви про хабар?
Нмд: жити по-людськи - це керуватись принципом:відноситись до інших так, як хочеш щоб вони до тебе відносились.
Нмд: жити по-людськи - ніяк не тотожне керуватись законами держави. Наприклад: якщо хоч малий відсоток працівників залізниці спробує виконати вимоги всіх нормативних документів - залізниця зупиниться. Думаю, такий стан законів у нас і в інших галузях.
А які заробітні плати в лікарів, вчителів? Чому б мені не винагородити їх за добре виконану роботу? І чому б їм не виконати свою роботу добре навіть якщо в мене немає чим їх винагородити?
У заповіді "люби свого ближнього" слово "ближнього" треба розуміти як того, з ким ти маєш безпосередній контакт.
І на питання "чи по-людськи я живу" відповідь шукати у моєму ставленні до ближнього, а не в ставленні його до мене. :pardon:
П.С. ні в якому разі не вважаю за краще вмерти з голоду без роботи в Україні ніж заробляти собі на життя де інде :Rose:

Аватар користувача
romanm
старець
старець
Повідомлень: 1986
З нами з: 17 березня 2009, 09:43

Re: Сьогодні день Свободи!

Повідомлення romanm » 09 грудня 2010, 12:44


ljubomyr_ps
старець
старець
Повідомлень: 506
З нами з: 27 жовтня 2008, 20:14
Звідки: Місто на кордоні

Re: Сьогодні день Свободи!

Повідомлення ljubomyr_ps » 09 грудня 2010, 20:58

romanm писав:І до речі, як там Майдан 2? Чим закінчився? Отож- бо і воно.


Все нормально з Майданом_2, сильно не іронізуйте. Влада пішла на поступки, хоч і малі, але пішла (що стосується податкового кодексу). Але не це головне. Перший Майдан також з "бухти-барахти" не починався (спочатку були протести студентів, акція Україна без Кучми", арешти, побиття), здавалося б повний провал і тріумф влади... а стало всенародне піднесення духу МАЙДАН! Я про те мову веду, що "під лежачий камінь вода не тече" і нема чого скиглити і плакати в штанята на кухні нарікаючи на владу і сусіда,а відстоювати свої права дієво, наприклад, так як підприємці - протестами, пікетами і т.п. :good:
Життя таке коротке - поспішаймо творити добро!


Повернутись до “Церква і Суспільство”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 19 гостей