Проблема аборту для Церкви, суспільства, жінки, совісті...!

питання з життя Церкви/Суспільства, які не відносяться до тематики інших розділів Форуму

Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor

zenyk
новик
новик
Контактна інформація:

Повідомлення zenyk » 18 жовтня 2005, 20:01

Наважусь і я трошки сказати....
З почаку тршки про аборти....
На мою скромну думку головною причиною абортів є слаба віра нашого народу.
Виділю окремо дві ситуації
1. Аборти до одруження
2. Аборти в сімї.
1. Думаю до одруження є 3 найбільші фактори які сильно впливають на рішення про скоєння аборту: невіра в щасливе житття після народження дитини, сором (АБО ГОРДІСТЬ) перед іншими (колегами, сусідами, родиною, ...) і вплив батьків...
Невіра в щасливе життя після народження дитини прямо випливає з невіри в всесильність Бога і впевненість в тому що Він нам зажди допомагає, навіть деколи коли ми не достойні Його помічі....
Сором.... колись я думав що це таки сором.... але останнім часом я таки не думаю що це сором, чомусь я думаю що це таки ГОРДІСТЬ, - коли сусіди хоч до кінця життя будуть "шептатись" - то це нехай Бог скаже на скільки вони праві - людина згрішила не перед сусідами а перед Богом! і це перед Ним треба соромитись! і якщо людина наробила не хороших вчинків і не може виправити ситуацію (вкрадену річ можна повернути - а от народжену людину - ні...) то Бог завжди готовий нам простити - або ми дійсно хотіли покаятись... - тому я чомусь думаю що сором це трошки не не той сором а більше гординя ( - "як це так? а що сусіди казати будуть? у нас така сімя - все добре і тут от!?..")
Вплив батьків у словянських сімях це дуже серйозна річ... - особливо коли батьки є не християнами (по духу).... Я чув дуже багато історій коли саме батьки (потенційні дідусі і бабусі) вносили саму більшу лепту у приймання рішення про аборт.... Думаю тут варто згадати слова Господа нашого: що хто більше маму чи батька любить свого чим Господа - той не достойний його! А Господь каже: не убий!
2. Аборти в сімї - тут думаю ті самі причини хіба за виключенням сорому, - бо тепер це не є чимось не нормальним...
Як боротись? Так як і 2000 років тому - євангелізацією.... Скільки б людині не розказувати про шкідливіть чи аморальність аборту - її нічо не зупинитить - тільки віра в Бога.... Думаю скільки б не було програм по запобіганню абортам і реклами - саме більше впливу буде євангелізація - нехай люди самі питають в самого Бога чи добре аборт чи ні?...
Але тут є маленька проблема... В УГКЦ ледве вистарчає священників на церкви - не то що по місту(країні) ходити.... (в наших православих церквах священників вільних тоже не дуже багато...) - і оскільки священники як гриби після дощу не появляються - а це дуже довгий періуд - то слід міняти тактику - а саме активовувати "мирянський рух".... подивіться тільки на наших братів протестантів - кожен( ну майже кожен :) ) з них мало того що знає основи своєї віри так щей і може без особливих труднощів проповідувати євангеліє... а чому МИ не можемо?.... притому варто власне проповідувати євангеліє а не навертати в католицизм чи православя чи в той же протестантизм - у нас дуже багато воцерковлених людей з "мертвою вірою" - їм в першу чергу треба чути про Бога!
Ну і моя скромна думка мирянина - що наша Церква повинна прикласти максимум зусиль для зародження і активізації такого "руху" - бо зміни потрібні прямо зараз - а не через 10 років коли стане достатньо священників - і для того не обовязково знати на память катехизм Біблію чи ще щось - у цьому нема потреби - порібно просто мати сильну віру - знати основи віри і просто не боятись! бо якщо з нами Бог то хто проти нас? Думаю коли кожен свідомий грекокатолик стане воїном Христовим то в країні буде таке пробудження що його "хвилі" будуть відлунюватись по усьому світу....

interested

Повідомлення interested » 20 жовтня 2005, 18:34

Vitayu vsix uchasnykiv forumu!
Pereproshuyu za shryft, u mene nema kyrylytsi :(
Xochu podyakuvaty verbi za vidvertist, osobysto vvazhayu, scho vsi, abo bilshist pytan, jaki Vy zatorknuly, svoho chasu sobi postavyt KOZHNA xrystyyanka, jimost vona, chy ni. Bude duzhe sumno, ale vona otrymaye sche menshe vidpovidej, nizh Vy. V nash chas chomus ne pryjyato hovoryty pro problemy, a tym bilshe problemy v Tserkvi! Odnak, xochemo my tsioho, chy ni, ale taki problemy isnuyut, Tserkva potrebuye reformy i movchaty na tsi nedomahannya = stavaty spivuchasnykom jiji pomylok, za jaki vona, mozhlyvo, vybachytsya cherez 100 rokiv, xto znaye? :) (pereproshuyu za sarkazm) Ochevydna istyna, Tserkva - tse my z vamy, oskilky neviruyucha lyudyna, chy bajduzha do Boha lyudyna ne bude perejmatysya takymy pytannyamy. Ale v Tserkvi ye "tvortsi zakoniv i dohm"/i vodnochas "interpretatory Bozhoho zakonu" (prynajmi vvazhayut, scho mayut pravo nymy buty) i my z vamy - jaki xochemo, chy namahayemosya zhyty zhidno z tsymy "pravylamy", poprostu, schob vvazhatysya xrystyyanamy! Pershij katehoriji po velykomu raxunku NAPLIUVATY na te, chym i jak zhyvut prosti smertni (1. tak jim(smertnym) i treba- xotily koxatysya, xaj terplyat, a my tut nezajmani, tezh terpymo; 2. v pohoni za tserkovnymy tytulamy, jim ne do toho)
:?: Scho mozhemo zrobyty my, myryany, yakyx zaraz nixto osoblyvo ne sluxaye, i yakscho my namahayemosya vyslovyty svoyu dumku, tse obovyazkovo krytykuyetsya -xto vy, movlyav taki? (tse popry vsi duzhe holosni zajavy i zaklyky do myryanskoho liderstva i uchasti v tserkovnomu zhytti - naspravdi tse ti zh "ponty")
:!: my mozhemo HOVORYTY, xochby dlya toho, schob pochuty odne odnoho i ne chutysya takymy samotnimy pered problemamy!
:!: Ne vykliucheno, scho nas pochuyut na vysokij svyatoyurskij hori, xocha b sam koordynator tsijeji storinky, do rechi, dyakuyu tobi za tse, Vitalij, ty robysh velyku spravu!
:!: NOVE POKOLINNYA BOHOSLOVIV UGCC!!! vy - myryany i tak samo stykayetesya z tsymy problemamy!!! napyshit svoyu dumku, schob jiji mohly prochytaty vsi!
[b] :idea: Na sam kinets, ya osobysto vvazhayu, scho pershyj zakon Boh pomistyv v sertsi kozhnoho z nas - tse nasha sovist. Schob vpevnytysya v jiji chystoti, a tym samym "yakosti", bud'mo zhyvymy xrystyyanamy, ne vahajmosya prochytaty kilka ryadkiv Svyatoho Pysma, navit yakscho za pershymy razamy nichoho ne zrozumiyemo! Ne vahajmosya molytysya i braty uchast v Svyatyx Tajnax - vony ne dlya svyatyx, jim tsioho vzhe ne treba, Svyati Tajny - dlya nas z vamy, hrishnyx liudej, jaki mozhut staty kraschymy! Nasha molytava mozhe buty korotkoyu, ale nexaj vona bude schyra.
Meni soromno za tyx dopysuvachiv, jaki predstavyly Boha i Tserkvu, jak schos na kilka sxodynok vysche, scho my zobovyazani z pokoroyu, straxom i samovidrecheno pochytaty. :?
Boh stav odnym z nas, schob pokazaty, jakyj vin blyzkyj. Tak, vin ne xoche strazhdannya lyudyny i ne xoche nakydaty "pravyla", jaki vona ne mozhe vykonuvaty. Bud-laska, ne prypysujte Jomu toho, schoho Vin ne hovoryv.
Ya viryu, scho taka dyskusiya prynese zminy v tsij nelehkij sytuatsiji.
Bud-laska, prodovzhujte vyslovliuvaty vse, scho vam nakypilo na dushi i vse, scho kazhe vashe sertse i sovist, bo tse - holos samoho Boha vseredyni vas!
Dyakuyu za terpinnya v chytanni latynky!!! :P
P.S dyakuyu SAINTS za korysnu i kompetentnu informatsiyu!!![/
b]

Saints

Повідомлення Saints » 23 жовтня 2005, 18:13

Рекомендую:

http://pregnant.simya.org.ua/

Mishka
гість
гість
Контактна інформація:

Просто прочитайте і напишіть відгуки "Мікросвіт"..

Повідомлення Mishka » 12 листопада 2005, 00:58

Мікросвіт

Плакав над ним, як над давно
спорожнілим…
(Плач Єремії)

Біжить зелена вулиця, біля одного із кущів на тротуарі стоїть якась собака, а біля неї бігають маленькі цуценята. Ідучи цією вулицею, виходиш просто в центр міста. Тут усюди можна побачити багато всіляких фірм. Вони відразу кидаються в очі своїми яскравими вивісками, де поміж них частенько зустрічаються й вивіски із написами «Бар». Біля барів стоять чоловіки, жваво обговорюючи вчорашній футбольний матч, і кожний, хто проходить мимо, відчує так званий азарт вболівальника, кожен висловлює свою думку, смакуючи найменші деталі захоплюючої гри.
Блукаючи центром, ми прямуємо далі, де розташована міська лікарня. Тут працює один місцевий лікар, про котрого і йдиме мова. Лікарня – це новенька будівля, нещодавно збудована, але досить відома, бо чимало людей заходить до її фойє і шукає розради у лікарів.
Серед цих лікарів і працює наш герой – лікар-гінеколог Кромленик. Він народився у сім’ї лікарів: мати була травматологом, а батько приймав пологи в пологовому домі. От син і пішов батьковим шляхом, але…
Кромленик має досить хорошу репутацію серед лікарів. Однак він нечасто приймав пологи, бо останнім часом до нього зверталися з іншою проблемою – аборти. Сьогоднішнє суспільство без цього жити не може. Тож він був досить сучасним лікарем і користувався великою потребою серед людей, а особливо серед молоді. Він мав десь по дві-три операції на тиждень.
Настав новий робочий день. Кромленик звично розмістився у себе в кабінеті і приготувався до прийому пацієнтів. До нього прийшла одна досить симпатична дівчина, коло неї стояв гарний гарний парубок, який тримав її за руки і тихо на вушко повторював «усе буде добре». Вони тихенько сиділи на стільцях. Відкрилися двері кабінету і почувся голос медсестри «Наступний!». Вони тихенько піднялися зі стільців і зайшли. В кабінеті вони привіталися, їм запропонували сісти. Сівши на стільці, вони почули «Прізвище, ім’я, по батькові?». Дівчина назвалась. Записавши їх у книгу, лікар традиційно спитав: «На що скаржитесь?». Опустивши голову, дівчина почала тихо говорити: «Я хочу зробити аборт». У той момент її очі були такими великими, що здавалося, неначе зараз звідти почнуть литися бурхливі ріки сліз. Навіть не зригнувшись, Кромленик спитав: «На якому Ви зараз місяці?» - Третій. Уже четвертий пішов.
- Тоді проблем у нас з Вами не буде. Аборт можна робити тільки до 22-ох тижнів вагітності, тож ви ще можете це зробити, - Кромленик зробив паузу, - Вам треба здати аналізи. Ось ваше направлення.
Раптом дівчина рвучко підвела голову, подивилася лікареві у вічі:
- Я хочу, щоб це лишалося у таємниці.
- Так-так, звичайно…
Пацієнтка сиділа у своїй палаті і тихо щось бубоніла собі під ніс. Цілий день її «тягали» по кабінетах: то кров брали, то ще щось - вона вже сама не пам’ятає. Так пройшов день.
Наступний день нічим не відрізнявся від попереднього.
Нарешті настав ранок, на який було призначено операцію. Зі здоров’ям у неї все було гаразд, тож операція пройшла успішно. Десь за півгодини з’явився її хлопець, що приходив разом із нею, приніс красиві троянди і завітав до неї Він щось тихо їй говорив, заспокоював, постійно повторював «завтра все скінчиться, все стане на свої місця…».
Зайшов Кромленик. Відвідувач квапливо дістав конверт і вручив лікареві. Той спокійно прийняв «подяку», і хлопець одразу вислизнув із палати. Кромленик оглянув дівчину і, не виявивши жодних паталогій, теж залишив приміщення. Дівчина залишилася сама із собою. Так пройшов той невеселий день.
У кабінеті Кромленик зазирнув у конверт – там лежали дві купюри по 100 доларів кожна. На його обличчі одразу засяяло невимовне щастя: оце так робота! Зібравши свої речі, він тихенько вирушає додому.
По дорозі додому він заходить у магазин, купує щось поїсти і спокійно прямує додому. Вечір. Двері відчинилися легко, пакет із продуктами недбало похилився вбік, зайнявши край стола… Заговорив телевізор, коментатор палко заводить вболівальника футбольного матчу, бо емоційно заведений сам. З кухні доноситься запах м’яса, що смажиться на сковороді, чується брязкіт посуду, човгання ніг...
- Ну! – галасує коментатор. –Пас! Пас! Дай пас!!!

Ніч. Електрична лампа вже давно охолола. Темрява зазира у кожен куточок кімнати, але під повіки сплячого зазирнути ніяка темрява не спроможна. Там інше, там…
…Лунає голос матері. Вона дзвінко сміється, якась радість володіє нею і мною також. А ось і батько, той самий батько. Це ті люди, для яких я з’явлюсь на світ. Біля мене стоїть мій батько, він говорить із моєю мамою, розповідає їй щось приємне, а мама весь час посміхається. Мені так добре. Уявляю собі, як чудово бути біля них, моїх мами і тата, у тому світі, в якому вони живуть.
Відчуваю, що моя мама пішла вмиватися, але вона чомусь дуже стурбована. Я за неї так переживаю, мені так хочеться, щоб моя мама була щаслива. Тут чую голос батька. Мама почала хвилюватися ще більше. Мені самому вже щось не по собі. Ми разом кудись вирушаємо, але збагнути куди, я не можу. Чому всі такі стурбовані?! Боже, невже вони забули, що я маю скоро з’явитися на світ. Як їм про це нагадати? Я починаю щосили бити своїми ще зовсім маленькими ніжками. О, мама мене помітила, але бачу - їй це боляче. Я починаю розуміти, що треба сидіти тихо. Так, мабуть, буде набагато краще. Як я зрозумів, моя мама сьогодні не ночуватиме вдома, а мені так хотілося сьогодні подивитися телевізор із моєю маю і тихо засинати. Але сьогодні ми не вдома, відчувається якась дуже напружена ситуація. Маму сьогодні якісь люди дуже змучили, тож мама була стомлена, але попри втому вона не могла заснути. Постійні роздуми, постійна напруженість - я теж не виспався.
Знову чути голос батька. Він втішає маму, розповідає їй різні історії. Я собі уявляв, що ж говорить мій тато? Думаю, про те, як нам буде добре разом.
Заходить чоловік і забирає мене з моєю мамою. Мама починає плакати, та несподівано вона засинає, і мене самого дуже потягнуло на сон, але я не заснув. Що це?! До мене хтось торкається… в хопили за ніжки і тягнуть... Я намагався триматися… Де мама?! Ма-мо!!! Ма-м…
Кромленик увесь мокрий від поту, блідий, як смерть, розплющує очі. Ну й насниться ж таке! Засвітилася настільна лампа. Ноги опустилися до низу, але від тремтіння вони не можуть потрапити в тапці. До біса тапці! Босоніж Кромленик дістався кухні, набрав з-під крана води і залпом випив. От жахіття! Ні, таки треба брати відпустку… Порожня склянка знову потрапляє під кран. У це час очі якось самі втупились у вікно. З висоти другого поверху було добре видно те, що коїлось на вулиці. Хтось із перехожих, напевно жебрак, котрий не мав, де переночувати, хапав цуценят і пхав їх до своєї жебрацької торби. Їстиме, напевно. Безпорадна самка намагалася боронити свій приплід, але людина виявилась сильнішою.
Cкам’янілий Кромленик бере ножа і повертається до дзеркала, що висіло на дверях кухні. Скільки ж абортів він встиг зробити? Скільки?!
Він встромляє в себе ніж, але продовжує рахувати: 184,185…

samael
Адміністратор
Адміністратор
Контактна інформація:

Прес-конференція: “Аборт: заперечення права на життя”

Повідомлення samael » 13 січня 2006, 15:15

17 січня, об 11.00, в Українському католицькому університеті відбудеться прес-конференція, на якій буде представлено звернення до Президента України від учасників Всеукраїнської конференції “Аборт: заперечення права на життя” з нагоди Року захисту дитини та її духовного світу.

http://www.ugcc.org.ua/ukr/news/article;2853/
γνῶθι σεαυτόν
www.it-sfera.com.ua

Podorogujucha
початківець
початківець

Повідомлення Podorogujucha » 11 травня 2006, 23:05

Написане: п'ятниця вересня 23, 2005 23:56:37 Тема повідомлення:

--------------------------------------------------------------------------------

Я згідний тільки в одному, що не всі священики знають про природні методи і якраз цей наведений метод не є вже такий новий, він менш-більш може сказати про неплідний період жінки після місячних

:D МОЯ СЕСТРА ЗАВАГІТНІЛА ТОДІ,КОЛИ МІСЯЧНІ В НЕЇ БУЛИ ВЖЕ 2 ДНІ :D :D :D

Borys
новик
новик

Повідомлення Borys » 15 травня 2006, 10:58

Na skilku Ja znajy to seks ne maje bytu zakrutum na dutuny,adze ce je Blagoslovenia.

Podorogujucha
початківець
початківець

Повідомлення Podorogujucha » 22 травня 2006, 23:58

Na skilku Ja znajy to seks ne maje bytu zakrutum na dutuny,adze ce je Blagoslovenia

Але ж він має бути і відповідальним.Для чогоцервка говорить про природні методи планування сім ї?Вона б сказала:"плодіться і чим більше тим краще.І кожен рік в подружжя народжувалася б дитина аж поки б жінка стала не плідною.А відповідальність?????

felonu
дописувач
дописувач

аборт

Повідомлення felonu » 14 грудня 2006, 12:32

Уральские врачи призвали на помощь Русскую Православную Церковь
В Ирбите женщины, желающие сделать аборт, обязаны встретиться со священником…

В реализации национального проекта по решению демографической проблемы уральские врачи призвали на помощь Русскую Православную Церковь. Теперь, прежде чем сделать аборт, каждая жительница города Ирбита Свердловской области должна встретиться со священником, пишет газета "Время новостей".
В ирбитском роддоме рассказывают, что идея привлечь к общению с пациентками священника местной Свято-Троицкой церкви возникла после очередного изучения статистики абортов в городе. Операции здесь делают бесплатно, борясь таким образом с криминальными абортами. В итоге Ирбит в первой тройке городов Свердловской области по числу операций по прерыванию беременности. Об актуальности проблемы говорят и региональные власти: на Среднем Урале ежегодно рождается 50 тыс. детей, и число абортов точно такое же.
В Ирбите решили исправить статистику и обратились к отцу Алексию, предложив два раза в неделю появляться в медицинском учреждении и переубеждать пациенток. Священник согласился, и теперь врачи отмечают отказы от операций.
Чи можлива така практика у нас в державі? І коли так, то від кого це залежить?
РОМАН НАКОНЕЧНИЙ

demetris
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення demetris » 26 січня 2007, 13:26

А ще кажуть, що в "глухих" місцевостять все зовсім погано... НЕПРАВДА!!!

p.s. зізнаюсь, що не знаю наскільки той Ірбіт глухий :oops:
З повагою, Дмитро.

Mirkos
гість
гість

Повідомлення Mirkos » 21 березня 2007, 16:38

Цікаво, були би вони зацікавлені в знижені кількості абортів, коли б вони були платними :implication:

demetris
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення demetris » 23 березня 2007, 14:22

Mirkos писав:Цікаво, були би вони зацікавлені в знижені кількості абортів, коли б вони були платними :implication:

Ну це така справа...
Сучасні фармакомпанії згодні впроваджувати "протиабортивні" програми для... збільшення продажу контрацептивів!!! :x
Зазвичай теж абортивного характеру, проте кого це вже хвилює... гроші не пахнуть! :shock:
З повагою, Дмитро.

Ira
активний учасник
активний учасник
Контактна інформація:

аборт

Повідомлення Ira » 08 вересня 2007, 17:09

Аборт – найбільше зло, найбільший злочин проти Божих Законів... мама безжально вбиває свою рідну дитину... роздирає на куски.........

Я колись читала, що мати Тереза говорила, що особа, яка мала винайти лікарство проти СНІДу – була абортована при народженні.....

Потрібно дуже багато молитися за припинення абортів. Кожна жінка, яка приймала протизачатні таблетки, кожна жінка, яка робила аборт, і всі ті, хто сприяв цьому – лікарі, медсестри, родина – будуть однаково нести покарання! Не буде та душа мати спокою ні тут на землі, ні там у вічності!!!

Якби наші лікарі були хоч трохи побожні!!!...
А наші священники!!!??? Особливо вони повинні боротися проти цього зла, нізащо не допускати на дітовбивство.... але... але... але...

Justyn
постійний дописувач
постійний дописувач

Повідомлення Justyn » 08 вересня 2007, 20:38

Дорога п. Ірино,
прочитавши Ваш останній коментар відносно аборту, тішуся з того, що в нашій Церкві є такі свідомі миряни. Однак, не можна перегинати палку, коли пишучи про священиків і проблему аборту ніби даєте зрозуміти, що священики їх підтримують. Розумію, може Ви натрапили на якогось негідника у Вигограднику Христовому, що вплинув на таке Ваше бачення. Але не можна всіх косити під одну планку. Таким чином Ви нехтуєте зусиллями тих священиків, які не тільки активно боряться з тією проблемою, але й рятують кожного дня людське життя.

Justyn
постійний дописувач
постійний дописувач

Повідомлення Justyn » 08 вересня 2007, 20:40

І ще одне ...
Не посилайте ніколи відразу усіх до пекла і не беріться судити людей замість Господа Бога.

Justyn
постійний дописувач
постійний дописувач

мама безжально вбиває свою рідну дитину... роздирає на куски

Повідомлення Justyn » 08 вересня 2007, 20:42

І що доброго надієтеся осягнути, виражаючись в такий спосіб?

Ira
активний учасник
активний учасник
Контактна інформація:

аборт

Повідомлення Ira » 08 вересня 2007, 21:35

Так, жахливо звучить... але ж правда.
Я лише передала так, як говорить Матір Божа через Своїх вибраних дітей Візіонерів по цілому світі.
І ще - я не маю на увазі, що священники підтримують аборти, а просто хочу сказати, що вони не воюють активно проти них.

Justyn
постійний дописувач
постійний дописувач

Повідомлення Justyn » 09 вересня 2007, 12:14

Дорога п.Ірино,
я ще раз прошу Вас - не розписуйтеся за всіх священиків і не кажіть, що вони не воюють активно. Вони боряться за життя щодня.
В мене питання до Вас: що зробили практичного Ви для того, що врятувати від смерті ненароджених дітей?

Ira
активний учасник
активний учасник
Контактна інформація:

аборт

Повідомлення Ira » 09 вересня 2007, 14:55

Була у мене недавно така ситуація... довго розповідати..., але та людина таки не зробила аборт......якби треба було - то силою б її тримала, але не пустила б у той заклад медичний, де напевно вбивають дітей в більшій кількості, ніж їх там народжується на світ.

ola
постійний дописувач
постійний дописувач
Контактна інформація:

Повідомлення ola » 13 вересня 2007, 12:54

Чудовий приклад із досвідом православних у Ірбіті. Дякую, felonu!!!

Коли я вчилася у школі, то не розуміла до кінця ефективності різних соціальних програм, до участі в яких запрошують учнів: роз'яснювальні зустрічі про презервативи, розмови про батьків і дітей (часто їх ведуть люди, які або не мають досвіду в роботі з підлітками, або просто байдужі і роблять це із примусу :( ), дошлюбні статеві стосунки... До таких "акцій" зараховувала собі й фільми про аборти, які нам часом (зігнавши у кабінет зо 150 учнів) показували. Маю на увазі фільми типу "Крик"...
Мені здавалося, що говорити про аборт (чи інші дуже "животрепетні" речі) таким "колгоспним" чином є невдалою ідеєю. Впевнена, що, звичайно, є й кращі методи, щоби донести до молодої людини правду про аборт, але останній "живий" випадок змусив мене переоцінити власне упередження щодо "шкільних просвітницьких заходів".
Одна дівчина, яка вирішила зробити аборт, у момент, коли вже все було готове до відповідного уколу, пригадала собі фрагмент із фільму "Pro life", який бачила у школі на уроці християнської етики. "Лікар" не перепитував її про рішення, але вона, будучи під враженням того фільмового образу, який прийшов їй у голову, відмовилася від аборту. Народила і щаслива, що Бог турбується про неї.
Для Бога дійсно немає нічого неможливого, і Він може використати все задля добра людини...
Вернися до дому свого, і розкажи, які речі великі вчинив тобі Бог! (Луки 8, 39)

Mirik
новик
новик
Контактна інформація:

Повідомлення Mirik » 16 вересня 2007, 23:30

А де можна взяти фільми такого роду, дайте ссилку, якщо є в неті. :)
Все, що не робиться,.. до гріха.
Зло в перших рядах. Добро лізе як черепаха.

demetris
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення demetris » 28 вересня 2007, 17:26

http://nenarodzenyy.io.com.ua/link.php

щось там знайдете для себе ну і гугл в поміч.
З повагою, Дмитро.

Yaremko
початківець
початківець

Повідомлення Yaremko » 24 грудня 2007, 19:57

Ефективність будь-якого методу визначають за індексом Перла (ІП). Це кількість непланованих вагітностей при застосуванні певного методу протягом року 100 парами.
А так
Ефективність методів природнього планування сім'ї при відкладанні зачаття становить:
Вузький термальний
похибка методу 1,2%
похибка користування 5,4%
Розширений температурний
похибка методу 5%
похибка користування 19.3%
Овуляційний
похибка методу 2,9%
похибкакористування 15.5%
Подвійного показника
похибка методу 0,44%
похибка користування 1.76%
Симпто термальний
похибка методу 0,2%
похибка користування 0,9%

Ефективність методів так званого контролю народжуваності
Засоби, які діють як контрацептиви
Перерваний статевий акт
похибка методу 10-15%
похибка користування 25%
Презерватив
похибка методу 3%
похибка користування 10-15%
Діафрагма+хімічні засоби
похибка методу 4%
похибка користування 20%
Хімічні засоби для вкладання в піхву
похибка методу 7%
похибка користування 20%
Засоби, які діють також абортивно
Оральні контрацептиви
похибка методу 0,2-0,8%
похибка користування 2-5%
"Спіраль" (внутрішньоматковий контрацептив)
похибка методу 1,6%
похибка користування 2-5%

"Стерилізація"
похибка користування 0,2-0,4%

Зі 100 жінок, котрі мають близькість регулярно і не користувалися запобіжними засобами, протягом одного року вагітніють від 60 до 80 жінок.

! Нелюблю пустослівних реплік. Щоб метод був ефективний потрібно його вивчати з консультантом а то ніхто не буде брати непланованих вагітностей до уваги, і та особа немає жодного морального права цей метод критикувати.
Востаннє редагувалось 04 січня 2008, 11:33 користувачем Yaremko, всього редагувалось 2 разів.

demetris
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення demetris » 25 грудня 2007, 11:48

Podorogujucha писав: :D МОЯ СЕСТРА ЗАВАГІТНІЛА ТОДІ,КОЛИ МІСЯЧНІ В НЕЇ БУЛИ ВЖЕ 2 ДНІ :D :D :D

А то як так???
можливо були ще контакти?
але в принципі можливо. Якщо в неї короткий цикл, а сперматозоїди можуть "протриматись" до 5-7 діб, то маємо 2 (3) + 5(7) = 7 (10) + 14
Якщо у Вашої сестри цикл 24 дні і менший - тоді повірю ;)
треба було метод вчити краще, але я думаю вонине розчаровані, правда? Таке чудо отримали!!!
З повагою, Дмитро.

Yaremko
початківець
початківець

Повідомлення Yaremko » 04 січня 2008, 11:17

Podorogujucha писав:Написане: п'ятниця вересня 23, 2005 23:56:37 Тема повідомлення:

--------------------------------------------------------------------------------
:D МОЯ СЕСТРА ЗАВАГІТНІЛА ТОДІ,КОЛИ МІСЯЧНІ В НЕЇ БУЛИ ВЖЕ 2 ДНІ :D :D :D

По-перше якщо це дійсно була менструація, овуляція могла бути зразу на другий-третій день після менструації це в тому випадку коли попередній цикл був ановуляторним (тобто без другої фази підвищеної температури, або іншими словами без овуляції) таку менструацію називають псевдо менструація (я неберу до уваги випадки жінок передменопавзою бо там також є свої нюанси). Овуляція ніколи не може відбуватися підчас менструації, але оскільки сперматозоїд в спиятливому середовищі виживає до 5-7 діб то спокійно вони могли дочекатися самої овуляції. Ще є таке, а скільки днів була менструація ну і яка довжина циклів бо може бути так що менструація була 7 днів а цикл є стандартний 26-29 днів ну і сама менструація залізає на початок плідного періоду, як правило 75% що в такому випадку народиться дівчинка.
Але є ще один варіант коли жінка зплутала менструацію з овуляторною кровотечею (вона вібдувається в середині циклу і тривалість її може бути така сама як і менструація) ну тоді 60% шансу завагітніти бо цеж сама овуляція.

Yaremko
початківець
початківець

Повідомлення Yaremko » 04 січня 2008, 11:28

"ПОДВІЙНІ СТАНДАРТИ" ЧИ ВІДПОВІДАЛЬНЕ БАТЬКІВСТВО?

Буває, що МРП звинувачують у застосуванні "подвійних стандартів". Чи це справді так? Йдеться про співвідношення поняття відповідального батьківства і відкритості до волі Божої. Тут виникає питання: хто має вирішувати щодо кількості дітей і часу їхнього народження? Чи поняття відповідального батьківства дає можливість чоловікові й жінці взагалі щось планувати чи відкладати? Чи взагалі варто використовувати методи розпізнавання плідності? Чи подружжя має цілком відкритися на волю Божу і народжувати дітей, не думаючи ні про що?
Свобода вибору, якою Бог наділив кожну людину вже сама по собі передбачає те, що людина вільна у своєму виборі і Бог ні до чого не змушує людину. Бог також наділив людину саме таким тілом, з притаманними йому функціями. Дав людині розум і здатність пізнати своє тіло і його функції. Мабуть, не випадково Бог сотворив чоловіка плідним постійно, а в організм жінки вклав циклічність, яка передбачає, що далеко не кожен статевий акт веде до зачаття дитини. З іншого боку, християнське подружжя свідоме того, що отримало від Бога завдання реалізувати свою плідність через народження дітей. Відповідальне батьківство якраз і полягає у тому, щоб у молитві розпізнати Божу волю і своє покликання, і водночас бути відкритими до нового життя через природну циклічність плідності.
Відповідальне батьківство вимагає знання свого тіла та ритмів його плідності. Знання свого тіла та його ритмів служить збереженню подружньої чистоти через плекання самоконтролю, спрямовуючи подружжя до правдивої любові, що стоїть на сторожі збереження морального порядку в подружжі.
Відповідальне батьківство вимагає опанування розумом і волею вроджених потягів і пристрастей. Іван Павло II говорить, що відповідальне батьківство полягає у служінню життю, яке здійснюється у прокреації та вихованні.
Якщо методи розпізнавання плідності розглядають як спосіб уникнути зачаття, і пара відкидає Божу волю щодо їхнього подружжя, а тим більше без поважних причин свідомо відмовляється від народження дітей, то перетворює природні методи на ще один з видів контрацепції. Причини, через які приймається рішення народити дитину або відмовитися від цього, мають бути щирими і етично обґрунтованими. Іншими словами, той, хто керується виключно егоїстичними цілями, може досягти їх за допомогою "природних методів", виходячи при цьому з "контрацептивної" ментальності.

ХТО ВИРІШУЄ ПРО НАРОДЖЕННЯ ДІТЕЙ?

Ніхто, крім подружжя, не має права вирішувати коли й скільки мати дітей, як наприклад, це відбувається в деяких країнах (зокрема, Китаї), де на державному рівні заборонено мати більше, ніж двох дітей. Це також не може бути рішенням лікаря, який часом може вважати себе всемогутнім і каже, що забороняє жінці мати ще одну дитину (і часто він не має рації). Навіть Церква не має права вирішувати щодо кількості дітей у подружжі або часу їхнього народження. Тим більше це рішення не належить родичам або друзям. Це виключне право чоловіка і жінки, і їх вибір мають поважати. Лікар може дати консультацію і пораду, Церква може заохочувати, держава може лише звертати увагу на те, що краще для спільного добра.
Церква ніколи не говорить про певну кількість дітей, яку подружжя мусить народити, але говорить, що подружжя повинне мати стільки дітей, скільки воно відчуває, що може народити і виховати. Крім цього, заохочує бути щедрими у даруванні життя.
Гроші, здоров'я матері, батька або дітей, чи, можливо й життя дитини, яку мають зачати, є серед найпоширеніших мотивацій, щоб не зачати ще одну дитину. Іншими можуть бути проблеми проживання, умови життя, суспільні умови, як наприклад війна, переслідування, або ж тривала розлука.
Не існує магічної формули для визначення, виправдані причини для такого планування сім'ї в тієї чи іншої пари чи ні. Ніхто не може сказати, скільки грошей сім'я повинна заробляти, щоб зачати дитину. Так само і зі здоров'ям, і з помешканням.
Оскільки тут може вирішувати лише подружжя, то основою його рішення має бути любов. А що означає любити? Це дарувати себе, постави іншу особу на перше місце і робити добро іншій особі.
Якщо подружжя дійшло висновку, що має поважні причини відкладати вагітність, вони мусять подумати про засоби, якими вони це здійснюватимуть.
Кожен із нас сотворений на образ і подобу Божу. Людське життя починається від самого моменту зачаття - злиття яйцеклітини і сперматозоїда, а штучні засоби регулювання народжуваності деколи виходять за межі категорії контрацептивів і стають абортивними. Та вже й сама контрацепція серйозно нищить плідність подружжя, відкидаючи Божий задум щодо нового життя.
Основною моральною нормою в етиці статевого життя є таке: "Статевий акт має бути відкритим до життя". Однак мало хто це розуміє. Відкритим до життя має бути не особа, а сам подружній акт. Тут треба провести межу між статевим актом, який задіює статеві органи чоловіка і жінки, і двома особами, між якими він відбувається.
Якщо б йшлося про те, що відкритими до передавання життя мусять бути особи (чоловік і жінка), то вони мусили б вступати у статеві стосунки лише тоді, коли зачаття є можливим, і не вступати, коли воно є неможливим.
Бог створив людину зовсім іншою, ніж тварин. Тварини мають зносини лише у плідному періоді, і таким чином використовують фізичне єднання лише для продовження роду. Людина має статеві стосунки і як у плідний період, так і в неплідний. Завданням статевого акту є єднання в любові та її зміцнення і прокреація (у плідний період). Людина здатна відрізнити ці два періоди - плідності й неплідності, оскільки Бог наділив людину розумом. На відміну від тварини, людина не йде за інстинктами, а має свободу вибору і може чинити згідно свого вибору, за благодаттю.
Природно і надійно «Вчимося розпізнавати плідність»

brat Martyn
активний учасник
активний учасник
Контактна інформація:

Аборт – доказ існування диявола

Повідомлення brat Martyn » 05 січня 2008, 12:37

Петро Гусак, лінгвіст, д-р філософії з Інституту родини і подружнього життя

Коли чуєш різноманітні аргументи на захист абортів, мовляв, це право жінки – вирішувати, чи народжувати свою дитину, чи ні, право жінки розпоряджатися власним тілом і т. д.; врешті, вислови на кшталт: «Плід у лоні матері не є людиною, це – згусток клітин або тваринний організм», поступово приходиш до висновку, що людина сама до цього не могла додуматися. Це ж крайнє безумство – вбивати власних дітей, знищуючи цим самим себе у них, обриваючи продовження свого життя у своїх дітях і таким чином чинячи своє існування неплідним та позбавленим сенсу, та ще й при цьому захищати це самознищення як своє право, чи навіть зараховувати його до «прав людини»! (Сказане стосується не лише прямих абортів, а й усіх тих засобів, які маскуються під назвою «контрацепція», однак мають абортивну дію, а також і контрацепції як такої, тому що й вона спрямована проти зачаття нової людини, а значить – сприяє винищенню й вимиранню людського роду; її завданням є діяти так, щоб людей не було). Не могла людина до цього додуматися, тому що такі дії можуть бути породженням тільки спотвореного, безнадійно хворого розуму, який сам по собі не міг так захворіти, і ми даремно шукатимемо причину цієї страшної недуги в людській фізіології чи серед речей чуттєвого світу. Висновок напрошується тільки один: людський розум став таким завдяки сторонньому впливові злобної істоти, що могутніша від людини та заволоділа її психікою і духовністю. «Кій біс нам мисль січет?», – писав ще Григорій Сковорода, і його слова знаходять своє підтвердження на сторінках Священного Писання. Ворожнеча диявола проти людського роду червоною ниткою проходить через усе Священне Писання, від Книги Буття і до Одкровення.
Спробуймо проаналізувати. «Я покладу ворожнечу між тобою та жінкою і між твоїм потомством та її потомством. Воно розчавить тобі голову, а ти будеш намагатися ввіп’ястися йому в п’яту». (Бут 3,15). Бог кладе виразну ворожнечу між людським потомством та дияволом, однак започаткував її не Бог, а диявол, звівши наших прародичів (див.: Бут 3, 1-13). Започаткував, бо не міг стерпіти того, що існують істоти, створені на образ так ненависного йому Бога. І ворожнеча диявола проти людських нащадків спрямовується в першу чергу проти самого їх існування, тому що воно є основним, фундаментальним Божим даром, який уможливлює всі інші дари та благодаті. Якщо люди не існуватимуть, не буде кому отримувати всі інші дари, а з іншого боку, знищуючи дар існування – життя, диявол намагається таким чином заперечити його Подателя – Бога як джерело всього життя і буття. І в цьому своєму намаганні диявол знаходить собі союзників з-поміж самих людей! Так, наприклад, діяв єгипетський фараон, який у Священному Писанні є образом диявола: «Як помагатимете єврейкам, то придивляйтеся коли родять: як син – убивайте... Усякого сина, що вродиться в євреїв, кидайте в річку...» (Вих 1, 16; 22).
Торгаші-фінікійці, через те, що істинний Бог Ель (порівняй імена: Міха-Ель, Рафа-Ель, Емману-Ель...) був на їхню думку занадто трансцендентним і недосяжним, придумали собі «доступнішого» Ваала, з яким можна було домовитися по формулі: «Ти – мені, я – тобі». Однак «собі» Ваал, а властиво диявол у його образі, жадав не чогось іншого, а жертвоприношень у вигляді спалення дітей: «Вони спорудили узвишшя на честь Ваала, щоб палити вогнем своїх синів як всепалення Ваалові» (Єр 19,5).
Подібне чинили й автохтонні племена обох Америк – ольмеки, які для задобрення темних сил «виймали» дітей з лона матері незадовго перед пологами й розчленовували їх над головою дерев’яної статуї, що уособлювала ту чи іншу темну силу (себто диявола), так, що кров дитини стікала по статуї. Археологи віднаходять тепер ці статуї, а біля них – сотні принесених таким чином у жертву дітей. (До речі, тепер є наукові дані про тодішні трансатлантичні контакти єгиптян та фінікійців з американським континентом, тому можна припускати, що цей дітовбивчий ваалізм/сатанізм був для них спільним).
Новозавітній Ірод, який теж слугує в Євангелії образом диявола, вбиває дітей: «Ірод розшукуватиме дитя, щоб його вбити. ... Ірод ... розлютився вельми й послав повбивати у Вифлеємі й по всій його окрузі всіх дітей, що мали менше, ніж два роки... Тоді справдилось те, що сказав був пророк Єремія: “В Рамі чути голос, плач і тяжке ридання: то Рахиль плаче за дітьми своїми й не хоче, щоб її втішити, бо їх немає”». (Мт. 2, 13; 16-18).
Єрусалимські жінки, бачучи, як Ісус Христос іде на Голгофу, плачуть за Ним, однак Ісус каже їм, над чим потрібно плакати, пророкуючи про наші часи: «Дочки єрусалимські, не плачте надо мною, а плачте над собою і над вашими дітьми! Бо ось настануть дні, коли скажуть: Щасливі неплідні та й лона, що не родили і груди, що не годували». (Лк 23, 28-29). Це – пророцтво про породжену дияволом сучасну «культуру смерті», де вважається модним та «інтелігентним» не годувати грудьми, не мати дітей взагаді або мати їх якнайменше, натомість багатодітність вважається простацтвом і «зацофаністю». Сьогодні диявол знайшов собі союзників в особах лікарів-аборціоністів, законодавців, які легалізують аборти, цинічних чи зневірених жінок, які йдуть на вбивство власних дітей, здегенерованих чоловіків, які посилають своїх жінок та дівчат на аборт... Залишається тільки очікувати сповнення другої частини Христових слів: «Тоді почнуть вони горам казати: Впадьте на нас! – і горбам: Покрийте нас!» (Лк 23, 30).
І, врешті, в Одкровенні св. Івана Богослова читаємо: «От – великий дракон червоний, який мав сім голів і десять рогів, і на головах його – сім діядем; ... І дракон стоїть перед жінкою, яка має родити, щоб, коли народить, дитя її пожерти». (Одкр 12, 3-4). Гадаю, що знавці Священного Писання могли б знайти й більше цитат з подібним змістом, однак цих – ключових – достатньо, щоби нарешті збагнути: війна диявола проти людського роду йде не на жарт. Мета цієї війни – повне і цілковите знищення людей вже тут на землі, і перспектива «другої смерті» (Одкр 20, 14) в потойбіччі. І для тих людей, котрі співпрацюватимуть з дияволом у знищенні себе самих шляхом свідомих абортів, перспектива «другої смерті» вимальовується цілком реально. Отож очистьмося від диявольського затьмарення розуму шляхом навернення до Христа! Зрозуміймо, що Він – Податель кожного людського життя від моменту зачаття. Збагнімо, що життя людини – це Його чудовий дар, і якщо вже Бог це життя дав, то дасть і все решту, чого це людське життя на землі потребує... «Коріться, отже, Богові, противтеся дияволові, і він утече від вас» (Як 4,7).
[/b]
Востаннє редагувалось 05 січня 2008, 12:42 користувачем brat Martyn, всього редагувалось 1 раз.
© 1983-2013 Maryan Kachmar: Ето неловкое чуство..: коли дорослий світ до люті огидний, а дитиною залишатися не вихід.
Skype: m.s.kachmar; e-mail: [email protected]; або сайти: www.simport.org.ua, www.photography.kachmars.com

brat Martyn
активний учасник
активний учасник
Контактна інформація:

Повідомлення brat Martyn » 05 січня 2008, 12:40

Петро Гусак: лінгвіст, д-р філософії з Інституту родини і подружнього життя

Додаток

ПІДСТАВИ
для заборони абортів в Україні на законодавчому рівні

Згідно з даними біології, життя людини починається з моменту злиття мембран статевих клітин її батьків. Вона є людиною – індивідуальною і неповторною – на кожному етапі внутрішньоутробного розвитку, вже маючи в зачатковій формі всі властивості дорослої особи. Тому не існує принципової різниці між вбивством ще не народженої та вбивством вже народженої людини.
Згідно з даними медицини (зокрема, результатами ультразвукових досліджень та внутрішньоутробних оптичних зйомок), дитина, яку абортують, зазнає таких самих страждань, як і доросла людина, яку тортурами доводять до смерті. Окрім того, аборти мають згубні наслідки для психологічного і фізичного здоров’я всіх задіяних в них осіб (постабортний синдром у матерів, членів їхніх сімей та лікарів, які проводять аборти, втрата репродуктивної здатності, інфекції, смертність жінок під час і після абортів, синдром вцілілих від аборту в дітей, які народжені до чи після абортування їхніх братів і сестер…). При наявному в Україні стані речей ці наслідки вже поширилися на все суспільство. 1 млн. подружніх пар в Україні неплідні, з них 868 тисяч – через неплідність жінки. Причиною жіночої неплідності у 80 % випадків є аборт.
З позиції медичної етики аборт є оскверненням та спотворенням високого покликання лікаря, завдання якого – лікувати і рятувати життя людини, а не нищити його прямим втручанням.
З позиції філософської антропології людина є особою, тобто істотою, яка наділена розумом, почуттями та свобідною волею, істотою, що здатна свідомо здійснювати своє буття, “володіти собою” та визначати своє свобідне ставлення до себе та до всього іншого. Через те вона посідає незрівнянну гідність та недоторканні, непорушні права. Особа настільки радикально відрізняється від всього неособового буття, що неможливо, щоби щось стало особою, що не було нею від початку. Отже, якщо доросла актуалізована людина є особою, то вона є нею від початку, тобто – від зачаття, і вже від цього моменту їй притаманна специфічно особова гідність та недоторканні основні права – точно такі, які притаманні дорослій людині. Саме тому особа посідає недоторканне право на життя – від початку свого існування і до його природного (біологічного) закінчення.
Згідно з даними демографії (дані від Держкомітету статистики за першу половину 2005 р.) лише з січня по липень поточного року народ України зменшився на 230 тис. осіб. В жодній з областей України не зафіксовано переваги народжуваності над смертністю. В багатьох областях число смертей перевищує кількість народжень майже утричі. За останніх 12 років населення України зменшилося на 5 млн. осіб (з 52 млн. до 47 млн.). Якщо така демографічна динаміка триватиме, то через кількадесят років народ України складатиметься переважно з іммігрантів – вихідців з Азії. І основною причиною таких невтішних демографічних тенденцій є легальні аборти.
З погляду історії: Якщо від моменту легалізації абортів Микитою Хрущовим у 1955 році і дотепер (кінець 2005 р.) число абортів в УРСР та в незалежній Україні сягало в середньому від 400 до 900 тисяч на рік, то за останні 50 років народ України втратив в середньому тридцять два з половиною мільйони своїх громадян, що утричі перевищує число жертв голодомору, пам’ять про який Україна цьогоріч звершувала особливо скорботно й врочисто.
З позиції економічної теорії та національної безпеки довготривалий та стабільний ріст економічних показників можливий лише там, де є додатній демографічний приріст: ріст виробництва і добробут залежать від народження дітей. Це майбутні молоді працівники, зміна на робочих місцях людей пенсійного віку, сплати в пенсійний фонд, соціальне забезпечення... Україна лише тоді зможе стати економічною потугою світового значення та невтралізувати геґемоністські впливи наддержав, коли відмовиться від легального вбивства дітей в лонах матерів. Інакше їй гарантований статус другорядної держави та економічна стагнація.
З погляду теорії права легальне проведення абортів є узаконеним запереченням права на життя – першого й засадничого з усіх основних й невідчужуваних прав людини; звуженням гарантованого Конституцією України “права кожної людини на життя” (див. стаття 27 Конституції України). Тому аборт слід прирівняти до злочину людиновбивства – зі всіма наслідками у вигляді покарань, передбачених Кримінальним Кодексом, до якого слід внести відповідні зміни.
З погляду політичної теорії завданням держави є дбати про спільне добро своїх громадян та боротися зі злом, не зважаючи на ступінь його поширення. Якщо держава погоджується зі злом та легалізує його тому, що через його поширення неспроможна з ним боротися, то вона ототожнює себе з цим злом, стає на його бік і, відповідно, втрачає свій сенс буття державою, перетворюючись у злочинне формування.
З погляду культури цивілізація, у якій дозволено легальне та безкарне вбивство ненароджених дітей заради вирішення проблем вже народжених людей, стає “цивілізацією смерті”, де цей злочин стає елементом псевдокультури та перестає вражати. Тоді така “цивілізація смерті” починає ставити на “конвеєр смерті” все нові соціальні групи людей – хворих, старих, представників інших рас та національностей...
З точки зору релігії людина отримує безсмертну душу в момент зачаття, тобто, від моменту зачаття в лоні матері росте і розвивається людська особа, знищення якої шляхом аборту рівнозначне смертельному гріху умисного вбивства вже народженої людини. Закон, який надає “право” одним відбирати життя в інших, скеровує громадян на порушення Божої заповіді: “Не вбивай!”. Держава, яка видає такий закон, позбавляє себе Божого благословення.
© 1983-2013 Maryan Kachmar: Ето неловкое чуство..: коли дорослий світ до люті огидний, а дитиною залишатися не вихід.
Skype: m.s.kachmar; e-mail: [email protected]; або сайти: www.simport.org.ua, www.photography.kachmars.com

Justyn
постійний дописувач
постійний дописувач

Дуже гарний сайт!!!

Повідомлення Justyn » 19 жовтня 2008, 23:54

ola
постійний дописувач
постійний дописувач
Контактна інформація:

Повідомлення ola » 21 жовтня 2008, 13:51

мене особливо вразила фотовиставка
Вернися до дому свого, і розкажи, які речі великі вчинив тобі Бог! (Луки 8, 39)

Повернутись до “Церква і Суспільство”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 34 гостей