І в цій гілочці подав приклад з причащанням саме тому, що справа Євхаристії є одною з найажливіших; заторкує глибини віри людини і сама Євхаристія є пов`язана з єпископом (а через нього - з всією Церквою, у якій за "чиніть це на мій спомин" Діється). І отут якраз нмд момент істини: наскільки ми "зримо" (не сліпі) той факт, що Церква може вимагати (може і невимагати і я грішний всетаки не "за" таку вимогу - про це писав у темі про Причастя) приймати Причастя у такий-от спосіб, а ми б мали мати (???) імхо послух.
Отче, декілька думок: зв язок Єпископа з Євхаристією беззперечний. Дальше робиться скачок, в якому бракує зв язків, тобто: Євхаристія = Церква, але яким макаром ми встановлюємо зв язок Євхаристія = Церква= стоячи???
Якщо ревні захисники обряду ставлять це на 1 місце, тоді хай так і говориться. Що обряд є надважливим. Тому, що, але це все мої особисті думки, маргінальним речам дається супер вага. А важливі речі, відходять на маргінальні позиції. Це нормально? Як на мене, ні.
Ось тоді і виникають дискусії, чи єретики єретики, а чого Бог настільки злий, що не може дати можливість сатані покаятися. Або поради духовних отців ходити до Церкви Київської традиції.... Ліпше, хай би наші люди знали як Єговістам відповісти, чим ставити їм принципи за стояння чи клякання. Це в першу чергу стосується духовеньства.