Гомосексуалізм

питання з життя Церкви/Суспільства, які не відносяться до тематики інших розділів Форуму

Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor

brat Martyn
активний учасник
активний учасник
Контактна інформація:

Повідомлення brat Martyn » 25 жовтня 2007, 17:03

robie писав:Проблеми з гомосексуалізмом тут схоже не в мене :) Просто на мій погляд таке відношення за кілометр віддає фанатизмом. Особливо коли навіть близько немає спроби підійти до питання з точки зору відмінної від "Содоми та Гомори".

Щодо трактування Святого письма, то Ви не праві. Генотип - справа не Святого письма, а науки. Так само як і форма земної кулі. Чи я помиляюся? :)

Помиляєтесь! Бо генотип і Природній Закон - це зовсім різні речі, якщо говорити про Боже творіння в контексті Божого об'явлення, яке має на меті спасіння людини, але не має на меті доносити наукові відомості про сотворене.

Тому компетентні люди, про яких говорить о.Юстин, розрізняють: яку правду можна результативно шукати у Святому Письмі, а яку не можна.
А Ви не розрізняєте, тому і помиляєтесь...

P.S.: А міфи, між іншим - це дуже хороший матеріал для того, щоб пояснювати людям Правду за допомогою тих речей, в яких вони добре орієнтуються.
Ніби все те саме, тільки вкінці + мораль. Дуже просто і дуже ефективно. :)
© 1983-2013 Maryan Kachmar: Ето неловкое чуство..: коли дорослий світ до люті огидний, а дитиною залишатися не вихід.
Skype: m.s.kachmar; e-mail: [email protected]; або сайти: www.simport.org.ua, www.photography.kachmars.com

demetris
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення demetris » 25 жовтня 2007, 17:10

robie писав:Ви ж не повірите, якщо я Вам скажу, що згідно з дослідженнями діти які виростають в гомосексуальних родинах (відразу зазанчу, що я сам проти усиновлення ними дітей) є повністю повноцінними і не мають жодних відхилень.

До речі, є більш диявольські збочення на цій планеті, це я Вам гарантую, Ви напевно просто не в курсі справи. :)

Це вже дійсно фанатизм...

Не повірю!
Хто проводив дослідження?
Воно повинно було б бути лонгітюдним (тривалим у часі) з репрезентативною вибіркою... а з часу "пошесті гомосексуалів" ще й років стільки не минуло.
З повагою, Дмитро.

robie
постійний дописувач
постійний дописувач
Контактна інформація:

Повідомлення robie » 25 жовтня 2007, 17:41

brat Martyn писав:Помиляєтесь! Бо генотип і Природній Закон - це зовсім різні речі, якщо говорити про Боже творіння в контексті Божого об'явлення, яке має на меті спасіння людини, але не має на меті доносити наукові відомості про сотворене.

Але хіба наукові відомості про сотворене не можуть вплинути на природний закон? Тобто він вважається апріорі незмінним і досконалим? :) Не здивуюсь, якщо скажете так. Але, повторюю, на мій погляд - це фанатизм. Не приймати нове, боятися відступити на крок від того, у що завжди вірили... Ну тут можу тільки повторити свій підпис - кожному своє. :)
unicuique suum

robie
постійний дописувач
постійний дописувач
Контактна інформація:

Повідомлення robie » 25 жовтня 2007, 17:54

demetris писав:Не повірю!
Хто проводив дослідження?
Воно повинно було б бути лонгітюдним (тривалим у часі) з репрезентативною вибіркою... а з часу "пошесті гомосексуалів" ще й років стільки не минуло.

ну і правильно зробите, з одного боку я також не вважаю, що дослідження ці цілком вичерпні, як я вже писав, я особисто проти усиновлення такими парами дітей. Але дослідження дійсно проводяться і досить серйозні. І з вибіркою там все гаразд, а от лонгітюдинальності там дійсно бракує, як на мене.

До речі, на заході гомосексуалісти вже з 70 років в певних штатах та країнах мали можливість усиновлювати дітей.

В принципі, такий підхід до дослідженнь мені взагалі не подобається. Бо спочатку потрібно б дослідити як слід причини, що приводять до гомосексуалізму, а потім вже братися за наслідки. Але це так, мої зауваження.

Ще до усіх учасників дискуссії, хочу сказати. що насправді, в мене не те що немає проблем з гомосексуалізмом, я взагалі цей феномен особисто не сприймаю і вважаю його не еффективним та шкідливим механізмом, принаймні у людини. Можливо це, як я вже писав, помилка генетично закріплена через якусь вигоду для виду в певний історичний період його розвитку. Але потрібно враховувати не тільки свої особисті враження від феномену, але й його фактичну, об'єктивну природу. Тому я і підняв цю дискуссію тут. Нажаль, ніхто в такому контексті її підтримати не захотів. А шкода.

Паралельно я веду дискусію на одному іноземному форумі, де відстоюю саме позицію "проти", а тут думав знайти якісь нормальні аргументи, можливо, думав я, хтось просто вивчав цю проблему, а у відповідь тільки - Содом і Гомора, Буття і "який жах!". Такі от пиріжки... :)
unicuique suum

brat Martyn
активний учасник
активний учасник
Контактна інформація:

Повідомлення brat Martyn » 26 жовтня 2007, 08:27

robie писав:....а тут думав знайти якісь нормальні аргументи, можливо, думав я, хтось просто вивчав цю проблему, а у відповідь тільки - Содом і Гомора, Буття і "який жах!". Такі от пиріжки... :)

А Вам, як невіруючому такі аргументи, звичайно ж, не підходять?
Тоді, може, Ви не на той форум звернулися?

Нічого не маю проти, якщо Ви будете досліджувати цю тему, а мені наразі тим блудом нема потреби і часу цікавитись, в той спосіб, у який пропонуєте Ви.

Просто попереджаю, що якщо Ви і далі не будете дивитись на цю проблему очима віри, то ніколи не прийдете до правдивого її розуміння.
Бо Правда нам відома не з людських здобутків, а з Божого Об'явлення.
Успіхів. :)
© 1983-2013 Maryan Kachmar: Ето неловкое чуство..: коли дорослий світ до люті огидний, а дитиною залишатися не вихід.
Skype: m.s.kachmar; e-mail: [email protected]; або сайти: www.simport.org.ua, www.photography.kachmars.com

robie
постійний дописувач
постійний дописувач
Контактна інформація:

Повідомлення robie » 26 жовтня 2007, 10:16

brat Martyn писав:А Вам, як невіруючому такі аргументи, звичайно ж, не підходять?
Тоді, може, Ви не на той форум звернулися?

Я просто думав, раз християни спілкуються не тільки з віруючими, але ще й намагаються спілкуватися зі світом, щоб навернути та змінити його, то може мають ще якусь аргументацію, крім біблійної... :)

Просто попереджаю, що якщо Ви і далі не будете дивитись на цю проблему очима віри, то ніколи не прийдете до правдивого її розуміння.

Я вже якось спробую з цим розібратися. :)

Успіхів. :)

І Вам успіхів. :)
unicuique suum

demetris
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення demetris » 26 жовтня 2007, 11:24

НАРЕШТІ!!! зрозумів хід думок robie.

Пригадуєте я говорив
Кажу ж, свідчу про історію конкретної людини. Він чудово розуміє, сам говорить (цитата) "Я буду горіти в пеклі...", "Я не змінюсь...", "Що мені робити?"

то це говорив чоловік (чи як він там себе сприймає), котрий, я певен, вважає себе менш релігійним ніж ви, robie.

Я кажу про те, що краще подивитися зблизька на когось конкретно, ніж вирішувати долю усіх людей.

так от. гомосексуалісти нещасні люди. вони не можуть бути щасливими посправжньому через сам факт "прийняття" своєї "природи".

Жорстоко? Не більше як сказати незрячому, що він ніколи не побачить заходу сонця, трави, кольорів квітів...
З повагою, Дмитро.

robie
постійний дописувач
постійний дописувач
Контактна інформація:

Повідомлення robie » 26 жовтня 2007, 11:49

demetris писав:НАРЕШТІ!!! зрозумів хід думок robie.

Це добре, якщо так. :)

Я кажу про те, що краще подивитися зблизька на когось конкретно, ніж вирішувати долю усіх людей.

Це просто 2 різні підходи - індуктивний, а я підхожу з дедуктивних позицій.

так от. гомосексуалісти нещасні люди. вони не можуть бути щасливими посправжньому через сам факт "прийняття" своєї "природи".

А ось тут саме те, що я намагався довести: якщо (!) буде доведено, що гомосексуалізм цілком природнє, адекватне явище, яке несе в собі важливі видові функції (деякі я вже перераховував), що тоді? Все рівно триматися за Содом та Гомору? В кінці кінців, якщо це природньо, то певно запрограмоване Творцем, чи не так?

Біблію ж люди писали, люди своєї епохи, звичаїв, культури та мови. Екзегети та богослови пересіюють століттями Святе Письмо у пошуку правильного способу його трактування.

До речі, ще до тексту Катехизму. В першому варіанті було написано, що деякі люди несуть у собі "вроджену схильність". У сьогоднішньому варіанті - "глибоко вкорінену схильність". Усвідомили, які висновки можна вивести з першого варіанту?
unicuique suum

demetris
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення demetris » 26 жовтня 2007, 14:28

robie писав:До речі, ще до тексту Катехизму. В першому варіанті було написано, що деякі люди несуть у собі "вроджену схильність". У сьогоднішньому варіанті - "глибоко вкорінену схильність". Усвідомили, які висновки можна вивести з першого варіанту?

Власне для того й був зміненим той перший варіант, щб тих висновків не робити - бо вони помилкові!!!

Щодо того, якщо цей феномен буде визнаним природним...
Не буде!!!
Чому?
А якщо педофілію визнають нормою??? То що???
З повагою, Дмитро.

brat Martyn
активний учасник
активний учасник
Контактна інформація:

Повідомлення brat Martyn » 26 жовтня 2007, 14:56

robie писав:Я просто думав, раз християни спілкуються не тільки з віруючими, але ще й намагаються спілкуватися зі світом, щоб навернути та змінити його, то може мають ще якусь аргументацію, крім біблійної... :)

Відомо, що апостоли спасали невіруючих, згідно настанови Христа, глупотою проповіді про розп'ятого Христа, який для юдеїв - ганьба, а для греків - безумство...

Наверніться спочатку самі, послухавши "тупу" Христову проповідь, а потім навертайте світ. :wink:
Невірство - це головна Ваша біда! Тому Ви і повторюєте цілий час оте боязке "а якщо?...". :wink:

P.S.: А ще, Дмитре, варто при нагоді згадати зоофілів, мікрофілів, і т.д., щоб був повний букет. :oops:

demetris
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення demetris » 26 жовтня 2007, 15:03

brat Martyn писав:P.S.: А ще, Дмитре, варто при нагоді згадати зоофілів, мікрофілів, і т.д., щоб був повний букет. :oops:

І ще зороастристів, некрофілів, космосексуалів і багато інших, щоб robie не думав, що ми темні тут всі... :lol: :lol: :lol:

насправді коли ти переконаний в своїй правоті, тоді розумієш, що Правду треба боронити :x
З повагою, Дмитро.

robie
постійний дописувач
постійний дописувач
Контактна інформація:

Повідомлення robie » 26 жовтня 2007, 15:40

demetris писав:Власне для того й був зміненим той перший варіант, щб тих висновків не робити - бо вони помилкові!!!

:) Без коментарів.

Щодо того, якщо цей феномен буде визнаним природним...
Не буде!!!
Чому?
А якщо педофілію визнають нормою??? То що???

хіба ми зараз про педофілію говоримо? Чи про інші патології? Визнані лікарями, як патології, навідміну від гомосексуалізму.

Досить цікава така у Вас аргументація - "не буде, бо не буде". Надзвичайно сильна та змістовна. :wink:

brat Martyn писав:Відомо, що апостоли спасали невіруючих, згідно настанови Христа, глупотою проповіді про розп'ятого Христа, який для юдеїв - ганьба, а для греків - безумство...

Ви не знайомі з науковою традицією Католицької Церкви. Вона ніколи (крім сумнозвісних історичних подій), навідміну від її нерузумних синів, не цуралася науки. І саме тому зараз вона визнає, що світові не 6000 тисяч років і що ми не плід миттєвого створення, а еволюції.

Наверніться спочатку самі, послухавши "тупу" Христову проповідь, а потім навертайте світ.

Це наказ?? :) Ну тупою я його проповідь не вважаю, та й світ навертати не збираюся. Та й Ви його не наверните таким фанатизмом. Це я можу Вам гарантувати. Якби місіонери були такими же як Ви, то вони ніколи не змогли б нічого добитися ні в Індії, ні в Китаї, ні в Африці. Ніде.

Невірство - це головна Ваша біда! Тому Ви і повторюєте цілий час оте боязке "а якщо?...".

Ну в чому моя біда, це вже мені самому вирішувати. 8)

насправді коли ти переконаний в своїй правоті, тоді розумієш, що Правду треба боронити

Ну звісно, головне, щоб переконання не були сліпими, а обгрунтованими. :roll:
unicuique suum

robie
постійний дописувач
постійний дописувач
Контактна інформація:

Повідомлення robie » 26 жовтня 2007, 15:41

demetris писав:І ще зороастристів, некрофілів, космосексуалів і багато інших, щоб robie не думав, що ми темні тут всі... :lol: :lol: :lol:

У Вас склалося таке враження? :)
unicuique suum

demetris
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення demetris » 26 жовтня 2007, 15:55

robie писав:
demetris писав:І ще зороастристів, некрофілів, космосексуалів і багато інших, щоб robie не думав, що ми темні тут всі... :lol: :lol: :lol:

У Вас склалося таке враження? :)

Чесно кажучи - так.
Розумієте, якщо ви противник такого роду збочень (котрі теж вважаються збоченнями, чи - пардон, - вважались. А де гарантія, що через "агрументи і факти" ці захворювання не визнають колись "нормою", нехай навіть самі лікарі-педофіли тощо) то це відбувається природно.
Ви всім єством проти цього, і щоб аргументувати щось більше треба бути фахівцем. Яким я, як ви здагодались, не є.

Зрештою як вам довелось сподіватись на "не церковні" аргументи на "церковному" форумі???

Враховуючи камерність форуму ймовірність присутності тут сексопатолога-християнина досить низька. Щодо психіатрів - те саме. Щодо психологів - то не всі психологи - фахівці з гомогамних стосунків (це визнаю).
З повагою, Дмитро.

robie
постійний дописувач
постійний дописувач
Контактна інформація:

Повідомлення robie » 26 жовтня 2007, 16:12

demetris писав:Чесно кажучи - так.
Розумієте, якщо ви противник такого роду збочень (котрі теж вважаються збоченнями, чи - пардон, - вважались. А де гарантія, що через "агрументи і факти" ці захворювання не визнають колись "нормою", нехай навіть самі лікарі-педофіли тощо) то це відбувається природно.

такий ризик я не виключаю. Навпаки, вважаю його дуже серйозним. (партія педофілів вже існує, в Голандії, якщо не помиляюсь). Але це не може бути аргументом проти гомосексуалізму. Я маю надію, що Ви розумієте, що я маю наувазі. Не можна аргументувати подібним способом.

Ви всім єством проти цього, і щоб аргументувати щось більше треба бути фахівцем. Яким я, як ви здагодались, не є.

ок. Але ж тоді навіщо переходити на особистості, якщо немає аргументів? (це я не про Вас) Якщо немає серйозних аргументів крім Содоми та Гомори, достатньо висловити свою думку, визнаючи, що в цій царині нічого більше тямлю. ІМХО

Зрештою як вам довелось сподіватись на "не церковні" аргументи на "церковному" форумі???

Ця тема є дуже болючою також і для Церкви, і саме на церковних форумах я очікував серйозних дискусій на ці теми, як це відбувається закордоном. Церква ніколи не відсторонюється від суспільства і тим більше не відмахується від держави цитататами із Біблії, Ви колись таке бачили? Навпаки, завжди приводяться аргументи, науково обгрунтовані. Це робить Папа, це робить наш Блаженніший (читав як раз декілька днів тому його інтерв'ю в якомусь журналі щодо сім'ї). Я вже не говорю про Ватиканські наукові комісії - генетиків, чи астрономів, та багато інших.

Враховуючи камерність форуму ймовірність присутності тут сексопатолога-християнина досить низька. Щодо психіатрів - те саме. Щодо психологів - то не всі психологи - фахівці з гомогамних стосунків (це визнаю).

ну більше я тут тем створювати не буду, це вже точно. А цю можете затерти. Адміни тут так і не з'явилися, правда...
unicuique suum

demetris
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення demetris » 26 жовтня 2007, 17:27

robie писав:

ну більше я тут тем створювати не буду, це вже точно. А цю можете затерти. Адміни тут так і не з'явилися, правда...
Трохи не зрозумів...

Шкода, ви цікавий співрозмовник. І, мабуть, лише вам тут стало снаги зауважити, що болбючі теми справді не висвітлені. Ну, мади б бути якісь спеціалісти церковні, з добрими агрументами... згоден, мали бути... може десь і є.
Але то не я... тому щодо мене то (принаймі сьогодні, на даному етапі зацікавлення і розвитку) буду апелювати до Содому.

розумію ваше розчарування... :(
можливо навіть солідарний в ньому... :shock:
З повагою, Дмитро.

robie
постійний дописувач
постійний дописувач
Контактна інформація:

Повідомлення robie » 27 жовтня 2007, 00:21

demetris писав:Трохи не зрозумів...

На такі теми підіймати не буду, я мав на увазі. Не бачу сенсу.

P.S. Дякую за підтримку. :)
unicuique suum

ola
постійний дописувач
постійний дописувач
Контактна інформація:

Повідомлення ola » 27 жовтня 2007, 02:03

Мене не було кілька днів, а тут дискусія "добігла" кінця... :cry: Чоловіки підібралися емоційні, чи що :oops:
Знайшла деякі матеріали щодо теми, може, вони комусь тут знадобляться :wink:
1) Альфред С.Кінсі у книзі "Сексуальна поведінка мужчин" (1948) вказав на те, що 4% чоловіків у США були гомомсексуалістами впродовж 3 років, 37% мали досвід гомосексуальних відносин у період між підлітковим віком і старістю. Так виникла популярна думка про те, що практично кожен десятий у світі є гомосексуалістом. Проте пізніше виникло кілька "але":
1.1993 року Видавництво Її Величності опублікувало національне дослідження з питань сексуальної поведінки і СНІДу в Великобританії, яке показало, що лише 6% опитаних мужчин мали сексуальні відносини з іншими мужчинами. 2/3 з них мали статеві стосунки з жінками також.
2. останнє дослідження сексуальної поведінки мужчин, проведене в США Інститутом Алана Гутмахера (рік не вдалося розвідати, на жаль, але можна, думаю, підшукати. То десь 90-ті роки) виявило, що лише 1% американських мужчин вважають себе абсолютними гомосексуалістами, хоча 2% сказали, що час від часу вступають в гомосексуальні відносини.

Водночас Девід Аткінсон, прихильник руху "за свободу геїв", відстоюючи "права" гомосексуалістів, у тому числі релігійні, наголошував у одному із своїх звернень: "Гомосексуалізм - це природній різновид людської сексуальності. Бути геєм так само природньо, як бути шульгою або рудим; це можна не приховувати, цьому треба радіти, така сексуальна поведінка є нормальною і її можна погодити з волею і задумом Божим".

2) Про Біблійний аспект цього питання тут уже йшла мова. Маю ще декілька посилань на Старий і Новий Завіт (до речі, люди і в давнину - маю на увазі єврейську традицію - не були дурними. Напевно, якщо юдейське передання говорить, що миттєвий гнів Божий впав на Содом і Гомору тоді, коли мужчини Содому наказали Лотові привести двох чоловіків для гомосексуального акту (пор.Бут. 19, 5), якщо такий погляд і таке ставлення було виправданим для єврейського народу, це можна вважати аргументом проти явища. Якщо не приймаєте Святе Письмо як визначальний аргумент, то подивіться на нього принаймні як на "один із" :wink: )
- гомосексуалізм - це "гидота" (Левіт 18, 22; Левіт 20, 13 - цит. зі Святого Письма у перекладі о.Івана Хоменка)
- це "лихо", "нечесть" (Судді 19, 23)
- І Коринтян 6, 9-11 (читала про таке тлумачення, що "розгнуздані" - це "пасивні гомосексуалісти", "проститутки чоловічої статі", рос. "малакии"; "мужоложники" - "активні")
- Римлян 1, 24-27 (Апостол Павло повертається до часу створення світу і тому, якими створив нас Бог за Своїм задумом... Тут був уже цей аргумент.)
- Римлян 1, 32 (Павло засуджує поведінку тих, хто "толерує гріх гомосексуалізму")
Виглядає, врешті-решт, що Святе Письмо ніде не засуджує факт гомосексуальної спокуси. Спокуса - не гріх (пор. Євреїв 4, 15 - "[Ісус] зазнав усього, подібно як ми, крім гріха") Біблія засуджує гомосексуальні відносини (поведінку серця і тіла).

3) Гомосексуальна орієнтація - це схильність бажати сексуальної близькості з особою тієї ж статі (спокуса). Гомосексуальна поведінка - це фізична близькість або намагання задовольнити статевий потяг з особою тієї ж статі (гріх). Бажання статевої близькості для деяких осіб може бути постійним, але так може бути і у людей із гетеросексуальною орієнтацією (звідси - питання про "секс до шлюбу")... І тут приходить правда про те, що "ми маємо повну перемогу завдяки Тому, Хто полюбив нас" - Рим. 8, 37 (тобто маємо силу не піддатися спокусі - "ми, що в Христа хрестилися, у Христа зодягнулися")

4) Тут було прагнення вияснити причини гомосексуалізму. Всі причини наразі (для науки також) є лише ймовірними причинами... Зрештою, якими би не були причини (біологічними, соціальними...):

а) ми, очевидно, не маємо право засуджувати когось за схильність до гомосексуалізму (Ісус говорив про повію - "хто без гріха, нехай перший кине камінь"...)
б) навіть якби існували наукові передумови, які би виправдовували гомосексуалізм (намагаюся "перейняти" стиль robie - "якби"- як у Кіплінга "If..." :oops: ), ніхто не зможе сказати, що такою є воля Божа (тобто, що Бог цього хоче). Знаєте, я часто говорю підліткам такий аргумент про дошлюбну чистоту. Вони питають, де Ісус забороняє секс до шлюбу? А я (майже як єврей :oops: ) питаю їх: а де Він їх дозволяє, де Він каже, що хоче, щоби хтось із нас до шлюбу розпакував той подарунок, який Він приготував тільки для двох (різних статей :roll: ) і тільки у шлюбі :wink:

в) кожна конкретна людина з такою схильністю несе все-таки на собі відповідальність за те, чи розвивати її і жити з нею, чи боротися і протистояти її проявам. Ще 1955 року Британська Медична Асоціація описала 14 реальних прикладів того, що люди з гомосексуальною орієнтацією звільнилися від неї після того, як почали жити християнським життям. Ось висновок медиків: "Християнське навернення" може оволодіти гомосексуалістом сильніше, ніж його статевий потяг".
Один із моїх друзів-психологів описував мені випадок зі своєї практики (з дозволу клієнта і без його імені, навіть не знаю, чи це був хлопець чи дівчина...). Особа захотіла боротися зі своїм статевим потягом після того, як усвідомила важливість пробачення батькові. Йшлося про те, що особа була зачата через згвалтування матері батьком, і батько часто повторював особі, що він не хотів, щоби вона народилася саме тієї статі, якої ця особа була. Від рішення пробачити батькові і емоційної роботи над цим, а також Сповіді з цілого життя, для цього гомосексуаліста (-тки) почався період переоцінки всіх своїх відносин - від вектора "сексуальність - - - стосунки" до напрямку "стосунки - - - сексуальність" (у психологічній літературі описаний принцип ідентифікації особистості зі своєю сексуальністю - "я - це моя сексуальність" - притаманна гомосексуалістам).

Перепрошую за довгий "трактат" :Rose:
Частину інформації я "позичила" у англіканця Нікі Гамбла (Nicky Gumbel), з його книжки "Сложные вопросы". Він має значний досвід у роботі з невіруючим при англіканській парафії Святої Трійці у Лондоні, заснував т.зв. "Альфа-курс", окремі принципи якого використовують у підставовій євангелізації католики (зокрема в Польщі - м.Торунь, відповідальною за католицькі курси "Альфа" є Станіслава Іжик), і навіть православні (парафія о.Олександра Меня в Москві).
Вернися до дому свого, і розкажи, які речі великі вчинив тобі Бог! (Луки 8, 39)

Клемент
гість
гість

Повідомлення Клемент » 22 січня 2009, 10:37

Церква не є клубом, де відбуваються церемонії, але є храмом, де проходять священнодійства. Одностатеві зв"язки є протиприродніми, які не передбачають продовження роду. До таких людей потрібно ставитись з повагою, але це не означає схвалення, чи тим більше благословення їхніх "зв"язків".

Історик
дописувач
дописувач

Re: Содом і Гомор

Повідомлення Історик » 25 січня 2009, 12:56

felonu писав:Lenta.ru
16 ноября 2006 06:03

прелаты подчеркнули, что влечение к лицам своего пола не является грехом, грешны лишь сексуальные контакты, вызванные этим влечением

Виходячи з такої логіки, можна сказати, що потяг одруженого чоловіка до чужих жінок не є гріхом, бажання смерті іншої людини теж не гріх, а гріхом буде вбивство. Абсурд.
А як бути зі словами Євангелія: "Я вам кажу, що кожен, хто на жінку подивиться із пожадливістю, той уже вчинив із нею перелюб у серці своїм"?

Vasyl
дописувач
дописувач

Повідомлення Vasyl » 02 лютого 2009, 20:34

. До таких людей потрібно ставитись з повагою, але це не означає схвалення, чи тим більше благословення їхніх "зв"язків".[/quote]

=============================

ДО ТАКИХ ЛЮДЕЙ ТРЕБА СТАВИТИСЬ З ПОВАГОЮ!
ДО ЛЕЗБІЯНОК ЧИ ДО ГЕЇВ? ЧИ ДО РАЗОМ УЗЯТИХ?
ТАКОЖ З ПОВАГОЮ ТРЕБА СТАВИТИСЬ ДО;

ОНАНІСТІВ
ГЕРОНТОФІЛІВ
НЕКРОФІЛІВ
ФЕКАЛОФАГІВ
та інших чудернацьких напрямків. котрих і нє упомнішь

.....

взагалі пропоную у данному відношенні створити екуменічну раду з питань меншин

Igor
старець
старець

Повідомлення Igor » 02 лютого 2009, 23:39

Vasyl писав:ДО ТАКИХ ЛЮДЕЙ ТРЕБА СТАВИТИСЬ З ПОВАГОЮ!

До всіх людей треба ставитись з повагою і розумінням, треба памятати, що всі ми Божі творіння. Чи не так?

Vasyl
дописувач
дописувач

Повідомлення Vasyl » 08 лютого 2009, 12:35

Igor писав:
Vasyl писав:ДО ТАКИХ ЛЮДЕЙ ТРЕБА СТАВИТИСЬ З ПОВАГОЮ!

До всіх людей треба ставитись з повагою і розумінням, треба памятати, що всі ми Божі творіння. Чи не так?

особливо "з розумінням"!

Igor
старець
старець

Повідомлення Igor » 08 лютого 2009, 13:15

Vasyl писав:особливо "з розумінням"!

Це Ви з сарказмом чи мені здається?

До речі, може хто нагадає мені де в Євангелії є епізод в якому Христос каже людині: Іди геть від мене негідний гей(лесбійка і ін.), ти ніколи не спасешся? Ч може хтось наведе мені приклад коли Христос когось прогнав від себе(крім фарисеїв)? Ч може Христа самі праведники оточували?

Vasyl
дописувач
дописувач

Повідомлення Vasyl » 08 лютого 2009, 17:57

Igor писав:
Vasyl писав:особливо "з розумінням"!

Це Ви з сарказмом чи мені здається?

До речі, може хто нагадає мені де в Євангелії є епізод в якому Христос каже людині: Іди геть від мене негідний гей(лесбійка і ін.), ти ніколи не спасешся? Ч може хтось наведе мені приклад коли Христос когось прогнав від себе(крім фарисеїв)? Ч може Христа самі праведники оточували?

=========================================

А от наш батюшка лезбіянок не пускаэ до причастя, себто до Христа.
Це його так Христос навчив: "не давайте святині ПСАМ" казав

Igor
старець
старець

Повідомлення Igor » 09 лютого 2009, 01:04

Vasyl писав:А от наш батюшка лезбіянок не пускаэ до причастя, себто до Христа.
Це його так Христос навчив: "не давайте святині ПСАМ" казав

Батюшка певно великим праведником був, і з Христом особисто спілкувався.
Чи може він посилання дав на джерело?

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 04 березня 2009, 17:14

Неприродні речі викликають острах... Таке гріховне задоволення не дарує справжньої радості істинного сімейного співжиття обидвох.
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

Ira
активний учасник
активний учасник
Контактна інформація:

Повідомлення Ira » 09 березня 2009, 15:58

http://www.zik.com.ua/ua/news/2006/06/23/42828 Ось тут знайшла цікаву статтю… настільки вражена! :( просто важко в це повірити, що це і є позицією УГКЦ.
«Легалізація одностатевих шлюбів була б порушенням християнських принципів. Але якщо це буде зроблено, то Церква прийме це, ніхто не буде закликати до революції."

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 09 березня 2009, 16:04

Ira писав:http://www.zik.com.ua/ua/news/2006/06/23/42828 Ось тут знайшла цікаву статтю… настільки вражена! :( просто важко в це повірити, що це і є позицією УГКЦ.
«Легалізація одностатевих шлюбів була б порушенням християнських принципів. Але якщо це буде зроблено, то Церква прийме це, ніхто не буде закликати до революції."

Не варто виривати слова з контексту. Читаємо далі думку отця Ігоря: "...Хоча сподіваємося, що такого моменту не настане, бо традиційна родина — це основа, на якому побудоване наше життя».

А взагалі-то варто приймати тільки ті закони, дії влади, що не суперечать у своїй основі моральному законові та Божому зокрема.
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

enginer
дописувач
дописувач

Повідомлення enginer » 12 березня 2009, 01:13

mmm82 писав:
Ira писав:http://www.zik.com.ua/ua/news/2006/06/23/42828 Ось тут знайшла цікаву статтю… настільки вражена! :( просто важко в це повірити, що це і є позицією УГКЦ.

Не варто виривати слова з контексту. Читаємо далі думку отця Ігоря: "...Хоча сподіваємося, що такого моменту не настане, бо традиційна родина — це основа, на якому побудоване наше життя».

А взагалі-то варто приймати тільки ті закони, дії влади, що не суперечать у своїй основі моральному законові та Божому зокрема.

Все починається з дрібниць, спочатку двозначні вислови, якісь непрозорі натяки, поблажлива реакція до перших "невинних" проявів, а за якийсь час ми і не зрозуміємо як опинимось в тому питанні разом з рештою "прогресивної" Європи.
І найбільша прикрість в тому, що власне ті котрі повинні першими твердо стояти на чатах і не допускати того, власноручно готують грунт для цього. Я думаю, що ще більшість "тутешніх" форумчан доживуть до цієї "щасливої" митті....

Повернутись до “Церква і Суспільство”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей