Muzerati писав:andrey s. писав:Muzerati писав:Ви сумніваєтеся, що я можу закохатися?

А Ви???

Я не сумніваюся в тому що вмію закохуватися.
Діло не в тому, чому я не хочу одружитися, чи що буде якщо я одружуся пізніше. Мене цікавить, як ви уявляєте життя хлопця і дівчині в парі в довгий період, коли не готові до одруження, але прагнуть любові.
Вам справді варто прислухатись до одружених людей,повірте це реальний досвід.Напевне якось страшно звучить чиїсь досвід(як о.Олег,5 років чекав),особливо коли молодість.І ще стремління до чогось,що не є реальним.Тобто в уявній ситуації.Різниця тут дуже велика,наша уява і реальність.(знаю по собі,за Вас казати не можу).
Вам варто пошукати реальні живі приклади,і поспостерігати за ними,і звичайно за їхньої згоди(послухати їх).Мені пощастило побачити в житті такі пари,і повірте це дуже сильно,тобто я багато в чому змінив свою думку.
І дозволяю собі зараз писати,тільки тому,що я не одружений.Тобто це також досвід,і пишу свої думки не в контексті повчання,бо неможу бути вчителем,але можу писати це в контексті:Щоб не наступали на "граблі",бо боляче

.Доречі коли прислухаєтесь до людей в цьому,то варто знати чи вони також одружені чи ні.

Очевидно,що зараз Ви пишете тільки "зі своєї колокольні".(написав так,бо склалося враження,що Ви здатні адекватно сприйняти написане.Тобто,якщо чесно,то дуже добре що маєте сміливість балакати за це).
Просто хочу наголосити на тому,що Любов(чи як ви кажете закоханість),це коли присутні дві людини,а не она людина і уява(як там буде насправді).
І коли так,то раджу шукати відвертості з своєю половинкою,або притенденткою на цю роль.
Доречі не варто надміру перейматись матеріальною стороною цього питання.(типа хочу стати на ноги,а вже потім любов і помідори

)
Я реально знаю людей,які якраз одружившись стали кимось(з люцких мірок),тобто якраз це стало тим стимулом щоб стати "на ноги".Тобто появилось відчуття відповідальності за когось,і це стосується обох(жінки).Кожен себе реалізував в житті,хоч з початку обоє були не готові до такого кроку з фінансової точки зору.
Тобто зробили це разом,були підтримкою один одному,і як водиться Бог все бачить і помагає.А особливо коли про це просять.
Я роки два тому себе спитав:"А чи я хоч раз просив у Бога щоб послав мені супутницю в житті???".Відповідь:НІ.То на що мені нарікати???
Знаєте,згадуючи життя,я знаю що Бог мені посилав таку людину,але у мене не хватило сміливості це прийняти.Бо я,як і Ви,мав надмірну уяву,і повірте,це не зовсім добре.А наприклад зараз,це зробити ще важче(прийняти таке).Бо правий "Злий Іван",життя йде,і ми відкладуєм в надії кращих часів,але не думаєм, що час свою справу робить,бо смертні ми

.І скажу чесно, є точка в житті,коли повороту вже нема(так здається),но це якраз і свідчить про надію на себе,а не на Бога.
Бог такий незбагненний,що навіть писати про це не буду.
Послухайте,я не маю наміру переконувати Вас у хибності Ваших думок,бо це є нормальний процес,наше зростання,і скажу чесно,коли думок нема,то і зростання нема,але як водиться ми люди часто "перегинаєм палку" з думками.Тай такий підхід я вважаю тупиковим,мені скільки раз радили,переживали,але як водиться я був "мудріший".Це Ваше життя,а коли Ви приймете, що насправді не Ваше,а того "Дядька

"(якого називають Богом),то подиветесь якось по іншому.
Повірте,це є нормально,що Вам хочиться якось відчути смак життя,пожити трошки(чуть чуть

) для себе.Ви молода людина,яка зростає в вік в якому спокуси на кожному кроці.Ви сформовані в цьому середовищі,і повірте я тішусь, що при цьому Ви цікавитись такими речами.Спитайте себе чому??(мені відповідати не треба

,ця відповідь для Вас).Вам скажуть по книжці,бо це іде в конфлікт з Християнськими цінностями,тому Ви шукаєте "компроміс".З грубшого це так.Но особисто мені цього пояснення мало.Я Вам скажу свою думку(за себе).Щось в нашому нутрі нам підсказує,що щось тут не так,що цінності які придумані світом мають мету,щоб ми в них повірили.Вони не є такими солоткими як про них кажуть,а навіть отруйними,що тут якась хитрість.Знаєте,глянцева обкладинка гарна з виду,але повністю пуста в середині.
Бо насправді світ так діє на нас,даючи нам ілюзію вибору(свободи).І якраз Те Щось(Бог) є причиною, що ми про це задумуємся.І повірте,найти компроміс(обдурити,навіть в самий невинний спосіб) не вдасться.Не давайте тому "Щось" зачахнути,не подавляйте Його своєю уявою.(всерівно програєте,а час йде)
Життя таке коротке,не марнуйте час.(ну хватить філософії

)
Пораджу те,що в свій час не робив,і зараз дуже боляче з цього.(ну це вже моє

).
Просто думайте(Моліться),щоб Господь Вам послав супутницю,яка стане Вашою опорою,а Ви для неї.Щоб розбудити в собі те відчуття любові,і найти в житті взаємність в цьому.Щоб хватило сміливості зробити той крок на зустріч,прийняти цей дар.(Сміливість включає в себе і мудрість і розважливість

).
І не ставте собі якісь уявні планки(чистота,а як зустрічатись з дівчиною і не мати сексу з нею,якщо ми в ліжку будем не задовільняти один одного,то як буде наше життя??).Це все брєд нашого нутра.Будете про це думати ОБОЄ(В ДВОХ),і реакція на це буде багато про що Вам казати.Не варто надміру прислухатись до людей про якусь уявну чистоту(бо люди люблять вішати на когось тягарі,які часто самі нести не можуть).Доречі особисто я чистоту розглядаю не тільки в контексті фізичної цноти.
Я вже писав про це,в Святому Письмі є всі відповіді,хто шукає,той знайде,а головне вмістить.Там є приклади для наслідування,і знайдети в житті ці приклади.Якщо буде необхідно,то Бог Вам обовязково такі живі приклади пошле,і повірте,це не сплануєш

.Доречі, те що для Вас,не означає що для всіх.
А щоб бути певним,що ми правильно приняли написане,для цього і є Церква,а в ній священники.
Пораджу,щоб дівчинка була при Церкві(вірна),і байдуже чи вона такою є(на момент зустрічі),головне щоб такою стала.А це вже і від Вас залежить.
А ніхто не казав що буде легко

.
Міг це все не писати,а просто сказати:"Моліться в цьому намірі".Але воно так просто звучить,що для багатьох просто не може бути правдою,типу гарно і тільки.
Маю записи в 3д.(6-9шт.)Священники спілкуються з молоддю,передшлюбна підготовка,і також про стосунки перед шлюбом.Доречі в дуже зрозумілий спосіб.(правда всі ще не прослухав.Просто не знаю як їх помістити тут,та і чи комусь потрібно.
Дякую...