Лефевризм. О.Василь Ковпак

Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor

Святослав
гість
гість

Повідомлення Святослав » 30 січня 2009, 12:40

Мені цікаво: нинішнім лефебристам і Папа Бенедикт XVI не до вподоби?и Я так бачу, шо вони - такі ж самі недолугі фанатики, як і наші підгорецькі.

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 30 січня 2009, 15:18

Олюнька писав:
Vasyl писав:
Vasyl писав:+++Народ творить нові поняття++++

Ех, народ Ви наш![/quote

Думаю варто цю тему закрити словами:
Отець Василь Ковпак (саме отець і добрий пастир. який душу покладає за вівці свої)
щаслива людина!]

А може цей "пастир" використовує своїх овець для реалізації власних амбіцій?

Буває теж і таке дивне явище, що певний отець авторитетніший для декого, ніж сам Христос Господь, Його Церква свята...
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

Vasyl
дописувач
дописувач

Re: Вперше російською вийшла книжка вспрсв.Марселя Лефевра

Повідомлення Vasyl » 30 січня 2009, 15:47

Малий писав:
Vasyl писав:Сподіваюся, що високий рівень цієї статті зумовить і високий рівень дискусії.

:shock: :shock: :shock:
це ж яким треба бути бовдурем, щоб в подібній темі посилатися на православних.
ти часом не хворий? :o

Наш "Малий" продовжує свою провокаторську лінію :-)

Vasyl
дописувач
дописувач

Повідомлення Vasyl » 30 січня 2009, 15:50

Святослав писав:Мені цікаво: нинішнім лефебристам і Папа Бенедикт XVI не до вподоби?и Я так бачу, шо вони - такі ж самі недолугі фанатики, як і наші підгорецькі.

===========================================

До речі, поцікавтесь, коли матимете час, походження слова "фанатик", хто його вперше і проти кого використовував і тоді побачите у якому таборі самі того не відаючи знаходитесь....
Я бачу "підгорецькі" у всіх на устах :-)

Vasyl
дописувач
дописувач

Повідомлення Vasyl » 30 січня 2009, 16:13

Ну, по перше, видавництво про яке Ви говорите не є видавництвом якоїсь із православних Церков, у них, як відомо, немає одностайної точки зору про "єретичність" КЦ (якщо взагалі хтось про таке офіційно говорить...не знаю...). Візьміть наприклад того самого Болотова - він відкидає тезу про "єретичнсть КЦ (жив він приблизно у одну епоху зі Св. Папою Пієм Х , хіба трохи раніше.До речі тоді, КЦ і ПЦ були куди ближче на шляху до єдності аніж після "другого" ватиканськго "собору". Останній хіба може з"єднати модерністів з-поміж православних (Мень, Кротов і т.п. напр.) і з-поміж католиків (легіон) , але то буде дружба Каїафи і Пилата.
Чому я вибрав статтю православного автора - мабуть цікавіша перспектива розгляду, оскільки , як мені здавалося, Традиційних католиків вже так багато писали на цю тему, що вже й Антимодерністський Катехизис вийшов :-)

усе ж Ваші зауваження стосуються скоріше форми статті (хто, коли , чому її написав) аніж її змісту,

Првославні звернули уввгу на Католицьку Традицію зовсім не тому щоб знайти додаткові козирі проти, як Вам здається, Католицтва. Повірте у них достатньо творів на цю тему куди вищого наукового рівня - починаючи з критики Томізму і т.д.
Їх зацікавила тема МОДЕРНІЗМУ, оскільки, за словами Св. Папи Пія Х МОДЕРНІЗМ МАЄ ХАРАКТЕР , як зарад би сказали, міжконфесійний, і є загрозою для православних також.Особливо зараз.

Тому усю ту фотіанську піну про філіокве можна просто пропускати і читати про інше.
І нам наука як Модерністи перетворюючи Католицтво у неопротестанстку секту стоять на перепоні поверненя відділених до лона Католицької Церкви - багато хто з православних як клиру, так і мирян зізнаються. що завжди дивились на Католицтво усе ж таки як на щось возвишене і вище, доки не відбулося те що відбулося - крім огиди і болючого розчарування після відвідування Меси НОВУС ОРДО (особливо у її "найсучасніших" формах) та її культури вони не відчувають.

Святослав
гість
гість

Повідомлення Святослав » 30 січня 2009, 16:52

Я не збираюся досліджувати походження слова "фанатик", бо я знаю, що це слово означає, а історія його винекнення мене мало цікавить. Чому я проводжу паралель між лефебристами і підгорецькими? Бо і одні, і другі - схизматики, що готові заради своїх ілюзорних ідей дробити Христове Тіло, і при цьому верещати, що рятують Його від знищення, самознищення, чи ще якоїсь біди. З лефебристами я, слава Богу, ніколи не стикався, а от з підгорецькими знайомий, тому і посилаюся на них.

Vasyl
дописувач
дописувач

Повідомлення Vasyl » 30 січня 2009, 19:59

[quote="Святослав"]Я не збираюся досліджувати походження слова "фанатик", бо я знаю, що це слово означає, а історія його винекнення мене мало цікавить.
==============================================

А даремно....походження слова це і є його значення...
Хоча у такому звучанні це слово можна знайти у латині, до нас воно перейшло усе ж з французької. Слово fanatique вживалося спочатку так званими "просвітителями" стосовно саме католиків, а пізніше закріпилося у загальному жаргоні франк-масонів починаючи з 18 століття коли йшлося саме про католиків. Католицька Віра називалася переважно двома словами superstition (забобони),або fanatisme (несамовитість, саме релігійного характеру, оскільки латиною fanum означає "храм").

***а історія його винекнення мене мало цікавить.

Вам варто, думаю, цікавитися багатьма речами. наприклад навіть такими як правопис слова "ВИНИКНЕННЯ".;-)

Зізнаюся, з "підгорецькими" незнайомий особисто, єдине, що можу сказати із знайомства із їхнім сайтом - звичайні ТВЕРЕЗІ люди, які мали нагоду вивчити свого часу католицьку догматику, от і усе.

Vasyl
дописувач
дописувач

Повідомлення Vasyl » 30 січня 2009, 20:08

А може цей "пастир" використовує своїх овець для реалізації власних амбіцій?

А може й НІ????
а може цей "дописувач" звймається ЧОРНОЮ МАГІЄЮ!
А може це не "вона", а "він"
А може....

Святослав
гість
гість

Повідомлення Святослав » 30 січня 2009, 22:18

Якщо Ви потішили Ваше самолюбство тим, що знайшли помилку в моєму коментарі, то я за Вас дуже радий...
Якщо Ви вважаєте, що підгорецькі схизматики - тверезі люди, тоді мені не дивно, що ви захищаєте лефебристів. Мені здається, що Ви будете захищати кожного, хто розколює Церкву. Як на мене, то підгорецькі - проект або Москви, або масонів, або ще якоїсь зарази, а Ви наштовхуєте мене на думку, що лефебристи - також...

Vasyl
дописувач
дописувач

Повідомлення Vasyl » 31 січня 2009, 19:50

Святослав писав:Якщо Ви потішили Ваше самолюбство тим, що знайшли помилку в моєму коментарі, то я за Вас дуже радий...
Якщо Ви вважаєте, що підгорецькі схизматики - тверезі люди, тоді мені не дивно, що ви захищаєте лефебристів. Мені здається, що Ви будете захищати кожного, хто розколює Церкву. Як на мене, то підгорецькі - проект або Москви, або масонів, або ще якоїсь зарази, а Ви наштовхуєте мене на думку, що лефебристи - також...

============================================

Щось не виходить у нас дискусія....лише якісь перепалки на тему,хто з дописувачів мудріший....(про "Малого" вже не кажу)
А так хотілося про номіналізм, про Дунса Скота, про систему Анрі де Любака побесідувати.....
Helas!

мaлий_
гість
гість

Повідомлення мaлий_ » 03 лютого 2009, 01:04

Зняття Папою екскомуніки із чотирьох єпископів-лефевристів не поширюється автоматично на їх прихильників в Україні

http://christusimperat.org/uk/node/10621

oremus
дописувач
дописувач

Повідомлення oremus » 03 лютого 2009, 15:54

мaлий писав:Зняття Папою екскомуніки із чотирьох єпископів-лефевристів не поширюється автоматично на їх прихильників в Україні

а на форумчан? котрі тут утворили віртуальне відмивання честі і гідності ?

гість
дописувач
дописувач
Контактна інформація:

Пояснення Апостольського Престолу щодо зняття екскомуніки...

Повідомлення гість » 05 лютого 2009, 01:10

Пояснення Апостольського Престолу стосовно зняття екскомуніки з єпископів, членів Товариства святого Пія Х

Державний Секретаріат Апостольського Престолу 4 лютого видав пояснення стосовно зняття екскомуніки з єпископів, членів Товариства святого Пія Х.

Подаємо повний текст цього пояснення.

«У зв'язку з реакціями, які викликані недавнім Декретом Конґреґації в справах єпископів про зняття екскомуніки з чотирьох єпископів, приналежних до Товариства святого Пія Х, пов'язані із заявами єпископа Вільямсона, який заперечує або применшує голокост, необхідно пояснити деякі аспекти цієї проблематики.

1. Відкликання екскомуніки.

Як вже було повідомлено, Декрет Конґреґації у справах єпископів, датований 21 січня 2009 року, є чином доброї волі Святішого Отця, який цим актом пішов на зустріч прохань генерального настоятеля Товариства святого Пія Х.

Цим актом Його Святість прагнув укинути перешкод у діалозі. Його Святість очікує, що єпископи, з яких знята екскомуніка, покажуть таку ж добру волю своїм прийняттям науки та дисципліни Церкви.
Тяжка кара екскомуніки, в яку впали означені єпископи 30 січня 1988 року, і яка формально проголошена 1 липня того ж року, була наслідком їхніх незаконних свячень, що їх уділив мосеньор Марсель Лефевр.

Зняття екскомуніки зняло з цих єпископів тяжке канонічне покарання, але не змінило статусу Товариства святого Пія Х, яке на даний час не має жодного канонічного визнання в Католицькій Церкві. І згаданих чотири єпископи, хоча із них скинута екскомуніка, не мають жодної канонічної ролі в Церкві і не вершать в Ній законного служіння.

2. Передання (Традиція), Наука і ІІ Ватиканський собор.

Щоб у майбутньому Товариство святого Пія Х було канонічно визнаним Церквою, воно мусить повністю визнати ІІ Ватиканський собор і вчительство папи Івана ХХІІІ, папи Павла VІ, папи Івана-Павла І, папи Івана-Павла ІІ і самого Бенедикта ХVІ.

Як вже було зазначено у Декреті від 21 січня 2009 року, Апостольський Престіл надасть можливість усім зацікавленим вирішити у відповідний спосіб усі питання, які стали причиною цього болючого розколу.

3. Заяви про голокост

Заяви монсіньора Вільямсона про голокост для Святішого Отця є повністю неприйнятними і він їх цілком і повністю відкидає. Це Його Святість уже сказав 28 січня цього року, коли говорячи про цей жорстокий геноцид, виразив свою повну і незаперечну солідарність з нашими братами учасниками Першого Союзу та заявив, що пам'ять про цей страшний геноцид мусить спонукати людство до роздумів над непередбачуваною силою зла, коли воно опановує людські серця, додавши, що голокост залишається постійним нагадуванням проти забуття, проти заперечення чи применшування будь-якого злочину, бо насилля, вчинене проти однієї людини, є насиллям проти усього людства.

Єпископ Вільямсон, щоб отримати дозвіл на повне єпископське служіння в Церкві, мусить ясно і однозначно дистанціюватись від своїх попередніх заяв про голокост, які були невідомі Апостольському Престолові в момент зняття з нього екскомуніки.

Святійший Отець просить про молитовну допомогу усіх вірних, щоб Господь просвітив шлях Церкви, щоб зросла відчутна підтримка відповідального та тяжкого послання Наслідника апостола Петра, як оборонця церковної єдності.»

Ватикан, 4 лютого 2009 року Божого

http://christusimperat.org/uk/node/10705

enginer
дописувач
дописувач

Повідомлення enginer » 05 лютого 2009, 18:15

А хто читав, що в оригіналі говорив Вільямсон про Голокост?

Vasyl
дописувач
дописувач

Повідомлення Vasyl » 05 лютого 2009, 20:05

enginer писав:А хто читав, що в оригіналі говорив Вільямсон про Голокост?

Цікаво. що темі Голокосту присвячено майже 50% тексту. А про ГУЛАГ нічогісінько - чого б це???

Про Вільямсона кажуть, що він каже, а от ЩО він каже...???
Мабуть, що наших "СТАРШИХ ""БРАТІВ"" (згідно вчення не пам"ятаю кого) фашисти потовкли не 6.000.000 а 5.999.999 а це вже ревізіонізм і у нашій Вільній Еуропі за таке у психушки садять, або строки дають (див наприклад долю французького історика Ренуара, доброго католика, батька 7 дітей).

Може Браство Св. Пія Х саме тому і не визнають? :-)

сергій
старець
старець

Повідомлення сергій » 05 лютого 2009, 20:48

Vasyl-еві:

Брате коханий, та навіщо стілько емоцій? Братство святого Пія Х дисцанціювалося від Вільямсонових заяв. То є зле шо Ви не знаєте позиції своїх одновірців.

А стосовно народу Ізраїльського почитайте собі послання святого апостола Павла. Тай в заяві Апостольського Престолу чітко сказано, що розуміється під тим: євреї є спадкоємцями невідкличних Божих обітниць - Старого Союзу. Бог не відкликав цих обітниць.

Vasyl
дописувач
дописувач

Повідомлення Vasyl » 05 лютого 2009, 21:18

сергій писав:Vasyl-еві:

Брате коханий, та навіщо стілько емоцій? Братство святого Пія Х дисцанціювалося від Вільямсонових заяв. То є зле шо Ви не знаєте позиції своїх одновірців.

А стосовно народу Ізраїльського почитайте собі послання святого апостола Павла. Тай в заяві Апостольського Престолу чітко сказано, що розуміється під тим: євреї є спадкоємцями невідкличних Божих обітниць - Старого Союзу. Бог не відкликав цих обітниць.

Ага! Зрозуміло! Старого не відкликав, отже Нового не встановив! Понятно!

***євреї є спадкоємцями невідкличних Божих обітниць ***

А ми то ДУРНІ думали, що Віруючі у Христа є СПАДКОЄМЦЯМИ! Синами обітниці! Ми то повірили АП. Павлі, що відніметься Царство Боже у жидів і буде віддане іншим - віруючим бо жиди не увірували і тому були відкинутиі, І Ап. Івану повірили, що Юдеї то зборище сатанинське, от ми які ЛОХИ! Вік живи вік учис. мда!

Vasyl
дописувач
дописувач

Повідомлення Vasyl » 05 лютого 2009, 21:19

[quote="сергій"]Vasyl-еві:

Брате коханий,

Будьласка не називайте мене так, а то мені якось не по собі...називайте мене краще "любий брате!", або ще краще "дорогий брате!"

Vasyl
дописувач
дописувач

Повідомлення Vasyl » 05 лютого 2009, 22:09

oremus писав:
мaлий писав:Зняття Папою екскомуніки із чотирьох єпископів-лефевристів не поширюється автоматично на їх прихильників в Україні

==============================

Так так! Отого Василя, його першим "в расход"
І запісочка докладная на нєго уже імєєтся, мол "нє так дишит"..."нє по-новому" ,нє по-модньому"....
Пора морозіть....

***не поширюється автоматично на їх прихильників в Україні

автоматика в таких справах не спрацьовує тут скоріше діють закони ПНЕВМАТИКИ, А НЕ МЕХАНІКИ,...механіки ви мої....

сергій
старець
старець

Повідомлення сергій » 06 лютого 2009, 01:58

Vasyl писав:

[b]А ми то ДУРНІ ... от ми які ЛОХИ! Вік живи вік учис. мда!

З цими визначеннями я абсолютно згідний,маю на увазі стосовно Вас. Як сказав Христос Пилатові: Ти сказав.
І не приписуйте бздурів святому Павлові, бо за це будете перед Богом відповідати. Візьміть краще до рук Біблію і прочитайте, що Апостол говорить насправді про Божі обітниці і про Ізраїль. :roll:

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 06 лютого 2009, 16:00

Vasyl писав:
oremus писав:

==============================

Так так! Отого Василя, його першим "в расход"
І запісочка докладная на нєго уже імєєтся, мол "нє так дишит"..."нє по-новому" ,нє по-модньому"....
Пора морозіть....

***не поширюється автоматично на їх прихильників в Україні

автоматика в таких справах не спрацьовує тут скоріше діють закони ПНЕВМАТИКИ, А НЕ МЕХАНІКИ,...механіки ви мої....

Так і підказує мені інтуїція, що ви і є той Василь Ковпак, що захищає безапеляційно людську т радицію. Думаю, що пропрочий дух не підводить...
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 06 лютого 2009, 16:07

Читаючи книгу о. Василя Ковпака "Переслідувана традиція" , дивуєшся іноді, як цей чоловій плутає поняття. Адже є Традиція (ЦЕРКОВНЕ ПЕРЕДАННЯ) на котрому і ставиться наголос у св. Писанні, а є традиції (зокрема в Церкві) утворення людей, постійно змінні. О. Василь, швидше із незнання, підтасовує людську традицію під Боже Передання, плутаючи одне з іншим та вводячи у блуд...

І ще. ЗА Біблією, коли в після Христового відходу на небо св. Дух зійшов на апостолів, так що ті почали говорити різними мовами, то кожен, хто тоді там близько був, чув саме свою рідну мову, а не якусь одну, наприклад, церковнослов*янську... :)
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 06 лютого 2009, 16:27

Vasyl писав:
сергій писав:Vasyl-еві:

Брате коханий,

Будьласка не називайте мене так, а то мені якось не по собі...називайте мене краще "любий брате!", або ще краще "дорогий брате!"

А то полонізм був, швидше. :D
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

гість
дописувач
дописувач
Контактна інформація:

Повідомлення гість » 06 лютого 2009, 16:37

Vasyl писав:Я ТОБІ ДАМ!!! А Н Т И С Е М І Т!!!

:) -- для розширення дискусії, пропоную досить цікаву статтю... :)

Американський равин відзначає: Атаки євреїв проти Папи неадекватні

Публікуємо статтю равина Ірвіна Кули, оригінал якої поміщений на сайті Washington Post. Єдиний коментар: п'ятнадцять днів запеклих атак проти Папи (який не винен в тому, що говорять інші!) починають вже відбиватися на самих атакуючих, ставлячи під сумнів будь-якого хоч трохи неупередженого спостерігача наявності у них здорового глузду і навіть доброї віри.

Офіційна відповідь єврейського світу на недавнє рішення Папи Бенедикта XVI зайнятися Братством св.Пія X і зняти відлучення з чотирьох єпископів (хоча і не визначивши їхній статус), говорить дуже багато про психосоціальний стан керівництва американського юдаїзму, або, принаймні, керівництва, що стверджує, що воно говорить від імені американських євреїв.

Поза сумнівом гнітючі, якщо не образливі заперечуючі Голокост погляди, які один з цих єпископів, британець Річард Вільямсон - маловідомий і постійно незадоволений дід, - виклав шведському телебаченню, викликали гнів не більше ні менше, як Ліги Антидифамації, Американського єврейського комітету, B'nai B'rith International, Міжнародної єврейської комісії з міжрелігійних консультацій і американського Меморіального музею Голокосту.

"Це рішення підриває міцні стосунки між католиками і юдеями", - протестували вони. "Ми здивовані, що Ватикан проігнорував наші тривоги", - проголошували вони. Це матиме "серйозні наслідки для юдейсько-католицьких стосунків" і "Ватикану доведеться заплатити політичну ціну", - погрожували вони. І в Ізраїлі до них приєднався Головний равинат Ізраїлю, - одна з найбільш корумпованих релігійних установ в західних демократіях, - ставлячи під сумнів майбутній візит на Святу Землю.

Весь цей шум і невгамовні нападки виникли лише із-за внутрішнього питання Церкви, пов'язаного з цим дратівливим і вульгарним типом, - тим самим брудним дядечком, що ставить тебе в незручне положення кожен раз, як доводиться з'явитися з ним на людях, - які, як ми знаємо, є і в наших спільнотах.

Будучи равином у восьмому поколінні, і втративши багато родичів під час Голокосту, мене це теж обурило, але офіційна єврейська реакція здається мені понад міру перебільшеною. Хіба мільйони американських євреїв настільки хвилює те, що Папа зняв відлучення з цього нікому не відомого єпископа, що крупні єврейські організації повинні витрачати стільки енергії і уваги на цей факт і перетворювати його на сенсацію? І хіба допустимо говорити в такому тоні після десятиліть плідної роботи між релігіями заради поліпшення стосунків?

Як думка якогось невдоволеного, не обдарованого жодними повноваженнями діда, могла викликати заяву про кризу в юдейсько-католицьких стосунках, не дивлячись на революційні зміни у вченні Церкви про євреїв після Другого Ватиканського Собору? Де тут "відповідність", де благотворність сумніву - головного релігійного і духовного імперативу - у відповідь на щось, що, поза сумнівом, є обурливим, але в загальній картині є менш ніж незначним, особливо з врахуванням історичного візиту цього Папи в Авшвіц, під час якого він недвозначно визнав зло, скоєне під час Голокосту проти євреїв [...]?

[..]

Невже не можна було дати цьому Папі, - який, як ми знаємо, разом зі своїм попередником, є, ймовірно, найчутливішим з Пап до тем антисемітизму, Голокосту і стосунків з юдаїзмом і з євреями, - трохи передишки, оскільки він намагається зцілити свою спільноту? І, можливо, бажання Папи здолати розкол в Церкві (він навіть зустрічався з ліберальним теологом Гансом Кюнгом) має набагато більше значення, як для Церкви, так і, фактично, для релігії на цій планеті, ніж те, що ми, євреї, засмучені через зняття відлучення з одного малозначного єпископа.

Чи приємно було б нам, юдеям, бути засуджуваними за більш злісні, дивні, образливі і безглузді слова, які сказав який-небудь рабин про католиків або про християн? Ми, юдеї, не практикуємо відлучень, і рабина не можна усунути з посади, як це робить Церква зі своїм кліром, але всі ми знаємо, що є рабини, які говорять настільки мерзотні речі про "інших", що, хоча продовжуємо називати цю людину "равві", нам би не хотілося, щоб про нас судили по ньому.

І, можливо, повернувши Річарда Вільямсона в лоно Церкви, можна буде дійсно вплинути на нього, щоб він побачив, наскільки він помиляється в цьому питанні, оскільки Церква ясно висловлюється про Голокост і про своє зобов'язання в юдейсько-католицьких стосунках? Врешті-решт, сам Папа сказав: "Я сподіваюся, що за моїм жестом з їх боку негайно послідують подальші кроки, необхідні для здійснення повного спілкування з Церквою, свідчивши, таким чином, про дійсну вірність і дійсне визнання вчення і влади Папи і II Ватиканського Собору". Тут немає іншого тлумачення, ніж це: щоб завершити повне повернення в католицьку Церкву, всі ті, хто пройшов перший тест, повинні тепер здолати великий бар'єр: або прийняти вчення Церкви, або залишитися на узбіччі. А Церква, серед іншого, навчає необхідності поважати євреїв.

Крім того, хіба керівники організацій єврейського захисту, - які, до їх честі, є, ймовірно, найбільш дієвими серед інших етнічних або релігійних груп в цій країні, - не повинні були зрозуміти внутрішньої проблеми іншого, особливо після десятиліть міжконфесійної і міжгромадської праці? В цьому випадку йдеться про існуючу різницю між єресю - звинувачення, від якого Папа намагається зцілити частину своєї спільноти, - і дурістю. І про те, яка ціна нерозуміння відмінності між єресю і дурістю.

І, нарешті, коли Папа, а також посадові особи Ватикану сказали кілька днів тому, що думка Вільямсона є "абсолютно неприйнятною", і що, - за власними словами Папи, - Церква випробовує "повну і беззастережну солідарність з євреями проти всякого заперечення Голокосту", де ж було хоч трохи упокорювання у відповідь? То хіба не було б краще, а також етично переконливіше, тим, хто спочатку накинувся, визнати, що можливо вони відреагували надмірно гостро, і що вони знають про те, що Церква і особливо Папа дуже чутливі до цих питань? І що вони просять Папу і церковних єрархів зрозуміти, що ми, незалежно від того, виправдано чи ні, все ще дуже і дуже чутливі і вразливі у всьому, що стосується Голокосту, і що нам шкода, якщо ми проявили гарячність в реакції, і ми глибоко вдячні за недвозначне повторення Папою того, що, як ми знаємо, є його думкою і сучасним католицьким вченням.

Ірвін Кула, рабин, письменник, коментатор, є президентом CLAL - Національного єврейського центру освіти і лідерства в Нью-Йорку. Він служив в общинах Сент-Люїсу, Нью-Йорку і Єрусалиму.

http://christusimperat.org/uk/node/10762

Vasyl
дописувач
дописувач

Повідомлення Vasyl » 07 лютого 2009, 20:10

mmm82 писав:Читаючи книгу о. Василя Ковпака "Переслідувана традиція" , дивуєшся іноді, як цей чоловій плутає поняття. Адже є Традиція (ЦЕРКОВНЕ ПЕРЕДАННЯ) на котрому і ставиться наголос у св. Писанні, а є традиції (зокрема в Церкві) утворення людей, постійно змінні. О. Василь, швидше із незнання, підтасовує людську традицію під Боже Передання, плутаючи одне з іншим та вводячи у блуд...

І ще. ЗА Біблією, коли в після Христового відходу на небо св. Дух зійшов на апостолів, так що ті почали говорити різними мовами, то кожен, хто тоді там близько був, чув саме свою рідну мову, а не якусь одну, наприклад, церковнослов*янську... :)

ЯКЩО ТРАДИЦІЯ ЗМІННА - ТО ВОНА ВЖЕ НЕ ТРАДИЦІЯ.
***а не якусь одну, наприклад, церковнослов*янську...***

а ВИ ХОЧЕТЕ, ЩОБ КОЖЕН НОВИЙ ТРОПАР НА СЛУЖБІ ЧИТАВСЯ ІНШОЮ?
СКАЖІМО ВХІДНЕ _ ПО-АНГЛІЙСЬКИ, ПРООБРАЗОВАТЕЛЬНІ ТРОПАРІ - ПО -НІМЕЦЬКИ, СИМВОЛ ВІРИ - ПО УКРАЇНСЬКИ, КАНОН - ПО ПОЛЬСЬКИ

Vasyl
дописувач
дописувач

Повідомлення Vasyl » 07 лютого 2009, 20:12

Vasyl писав:
mmm82 писав:Читаючи книгу о. Василя Ковпака "Переслідувана традиція" , дивуєшся іноді, як цей чоловій плутає поняття. Адже є Традиція (ЦЕРКОВНЕ ПЕРЕДАННЯ) на котрому і ставиться наголос у св. Писанні, а є традиції (зокрема в Церкві) утворення людей, постійно змінні. О. Василь, швидше із незнання, підтасовує людську традицію під Боже Передання, плутаючи одне з іншим та вводячи у блуд...

ЯКЩО ТРАДИЦІЯ ЗМІННА - ТО ВОНА ВЖЕ НЕ ТРАДИЦІЯ.
***а не якусь одну, наприклад, церковнослов*янську...***

а ВИ ХОЧЕТЕ, ЩОБ КОЖЕН НОВИЙ ТРОПАР НА СЛУЖБІ ЧИТАВСЯ ІНШОЮ?
СКАЖІМО ВХІДНЕ _ ПО-АНГЛІЙСЬКИ, ПРООБРАЗОВАТЕЛЬНІ ТРОПАРІ - ПО -НІМЕЦЬКИ, СИМВОЛ ВІРИ - ПО УКРАЇНСЬКИ, КАНОН - ПО ПОЛЬСЬКИ

===============================

ще раз повторюю, Отець Василь Ковпак - щаслива людина!

Vasyl
дописувач
дописувач

Повідомлення Vasyl » 08 лютого 2009, 09:41

сергій писав:
Vasyl писав:

[b]А ми то ДУРНІ ... от ми які ЛОХИ! Вік живи вік учис. мда!

З цими визначеннями я абсолютно згідний,маю на увазі стосовно Вас. Як сказав Христос Пилатові: Ти сказав.
І не приписуйте бздурів святому Павлові, бо за це будете перед Богом відповідати. Візьміть краще до рук Біблію і прочитайте, що Апостол говорить насправді про Божі обітниці і про Ізраїль. :roll:

Серед ваших порад бракує ще однієї, перед читанням біблії натянути на голову коробку і обмотати руки шнурками, от тоді точно вийдуть ваші висновки з читання....

Vasyl
дописувач
дописувач

Повідомлення Vasyl » 08 лютого 2009, 09:49

гість писав:
Vasyl писав:Я ТОБІ ДАМ!!! А Н Т И С Е М І Т!!!

:) -- для розширення дискусії, пропоную досить цікаву статтю... :)

Американський равин відзначає: Атаки євреїв проти Папи неадекватні

Публікуємо статтю равина Ірвіна Кули, оригінал якої поміщений на сайті Washington Post. Єдиний коментар: п'ятнадцять днів запеклих атак проти Папи (який не винен в тому, що говорять інші!) починають вже відбиватися на самих атакуючих, ставлячи під сумнів будь-якого хоч трохи неупередженого спостерігача наявності у них здорового глузду і навіть доброї віри.

Офіційна відповідь єврейського світу на недавнє рішення Папи Бенедикта XVI зайнятися Братством св.Пія X і зняти відлучення з чотирьох єпископів (хоча і не визначивши їхній статус), говорить дуже багато про психосоціальний стан керівництва американського юдаїзму, або, принаймні, керівництва, що стверджує, що воно говорить від імені американських євреїв.

Поза сумнівом гнітючі, якщо не образливі заперечуючі Голокост погляди, які один з цих єпископів, британець Річард Вільямсон - маловідомий і постійно незадоволений дід, - виклав шведському телебаченню, викликали гнів не більше ні менше, як Ліги Антидифамації, Американського єврейського комітету, B'nai B'rith International, Міжнародної єврейської комісії з міжрелігійних консультацій і американського Меморіального музею Голокосту.

"Це рішення підриває міцні стосунки між католиками і юдеями", - протестували вони. "Ми здивовані, що Ватикан проігнорував наші тривоги", - проголошували вони. Це матиме "серйозні наслідки для юдейсько-католицьких стосунків" і "Ватикану доведеться заплатити політичну ціну", - погрожували вони. І в Ізраїлі до них приєднався Головний равинат Ізраїлю, - одна з найбільш корумпованих релігійних установ в західних демократіях, - ставлячи під сумнів майбутній візит на Святу Землю.

Весь цей шум і невгамовні нападки виникли лише із-за внутрішнього питання Церкви, пов'язаного з цим дратівливим і вульгарним типом, - тим самим брудним дядечком, що ставить тебе в незручне положення кожен раз, як доводиться з'явитися з ним на людях, - які, як ми знаємо, є і в наших спільнотах.

Будучи равином у восьмому поколінні, і втративши багато родичів під час Голокосту, мене це теж обурило, але офіційна єврейська реакція здається мені понад міру перебільшеною. Хіба мільйони американських євреїв настільки хвилює те, що Папа зняв відлучення з цього нікому не відомого єпископа, що крупні єврейські організації повинні витрачати стільки енергії і уваги на цей факт і перетворювати його на сенсацію? І хіба допустимо говорити в такому тоні після десятиліть плідної роботи між релігіями заради поліпшення стосунків?

Як думка якогось невдоволеного, не обдарованого жодними повноваженнями діда, могла викликати заяву про кризу в юдейсько-католицьких стосунках, не дивлячись на революційні зміни у вченні Церкви про євреїв після Другого Ватиканського Собору? Де тут "відповідність", де благотворність сумніву - головного релігійного і духовного імперативу - у відповідь на щось, що, поза сумнівом, є обурливим, але в загальній картині є менш ніж незначним, особливо з врахуванням історичного візиту цього Папи в Авшвіц, під час якого він недвозначно визнав зло, скоєне під час Голокосту проти євреїв [...]?

[..]

Невже не можна було дати цьому Папі, - який, як ми знаємо, разом зі своїм попередником, є, ймовірно, найчутливішим з Пап до тем антисемітизму, Голокосту і стосунків з юдаїзмом і з євреями, - трохи передишки, оскільки він намагається зцілити свою спільноту? І, можливо, бажання Папи здолати розкол в Церкві (він навіть зустрічався з ліберальним теологом Гансом Кюнгом) має набагато більше значення, як для Церкви, так і, фактично, для релігії на цій планеті, ніж те, що ми, євреї, засмучені через зняття відлучення з одного малозначного єпископа.

Чи приємно було б нам, юдеям, бути засуджуваними за більш злісні, дивні, образливі і безглузді слова, які сказав який-небудь рабин про католиків або про християн? Ми, юдеї, не практикуємо відлучень, і рабина не можна усунути з посади, як це робить Церква зі своїм кліром, але всі ми знаємо, що є рабини, які говорять настільки мерзотні речі про "інших", що, хоча продовжуємо називати цю людину "равві", нам би не хотілося, щоб про нас судили по ньому.

І, можливо, повернувши Річарда Вільямсона в лоно Церкви, можна буде дійсно вплинути на нього, щоб він побачив, наскільки він помиляється в цьому питанні, оскільки Церква ясно висловлюється про Голокост і про своє зобов'язання в юдейсько-католицьких стосунках? Врешті-решт, сам Папа сказав: "Я сподіваюся, що за моїм жестом з їх боку негайно послідують подальші кроки, необхідні для здійснення повного спілкування з Церквою, свідчивши, таким чином, про дійсну вірність і дійсне визнання вчення і влади Папи і II Ватиканського Собору". Тут немає іншого тлумачення, ніж це: щоб завершити повне повернення в католицьку Церкву, всі ті, хто пройшов перший тест, повинні тепер здолати великий бар'єр: або прийняти вчення Церкви, або залишитися на узбіччі. А Церква, серед іншого, навчає необхідності поважати євреїв.

Крім того, хіба керівники організацій єврейського захисту, - які, до їх честі, є, ймовірно, найбільш дієвими серед інших етнічних або релігійних груп в цій країні, - не повинні були зрозуміти внутрішньої проблеми іншого, особливо після десятиліть міжконфесійної і міжгромадської праці? В цьому випадку йдеться про існуючу різницю між єресю - звинувачення, від якого Папа намагається зцілити частину своєї спільноти, - і дурістю. І про те, яка ціна нерозуміння відмінності між єресю і дурістю.

І, нарешті, коли Папа, а також посадові особи Ватикану сказали кілька днів тому, що думка Вільямсона є "абсолютно неприйнятною", і що, - за власними словами Папи, - Церква випробовує "повну і беззастережну солідарність з євреями проти всякого заперечення Голокосту", де ж було хоч трохи упокорювання у відповідь? То хіба не було б краще, а також етично переконливіше, тим, хто спочатку накинувся, визнати, що можливо вони відреагували надмірно гостро, і що вони знають про те, що Церква і особливо Папа дуже чутливі до цих питань? І що вони просять Папу і церковних єрархів зрозуміти, що ми, незалежно від того, виправдано чи ні, все ще дуже і дуже чутливі і вразливі у всьому, що стосується Голокосту, і що нам шкода, якщо ми проявили гарячність в реакції, і ми глибоко вдячні за недвозначне повторення Папою того, що, як ми знаємо, є його думкою і сучасним католицьким вченням.

Ірвін Кула, рабин, письменник, коментатор, є президентом CLAL - Національного єврейського центру освіти і лідерства в Нью-Йорку. Він служив в общинах Сент-Люїсу, Нью-Йорку і Єрусалиму.

http://christusimperat.org/uk/node/10762

А ХТО ЦЕ ТАМ ТАК ПОТИХЕНЬКУ ПРИБИРАЄ МОЇ КОМЕНТАРІ?

[Так так. Я посмів зауважити, що для усіх нас то є дуже велика честь . що равин заступається за нашого Папу, ну дуже велика честь! Аж сльозу прошибає..... може я не зовсім політкрректно висловився...

ljubomyr_ps
старець
старець

Повідомлення ljubomyr_ps » 08 лютого 2009, 11:03

Vasyl писав:ще раз повторюю, Отець Василь Ковпак - щаслива людина!

Та повторюй собі хоч 100 раз що "Ковпак - щаслива людина" - хто він такий і чим дихає ми знаємо.
Світки єгови тоже щасливі люди, вони нас вважають нещасними бо ми, по їхньому, не вибнані, пропащі. Те ж саме з Ковпаком, бідака думає що він вибраний.
Життя таке коротке - поспішаймо творити добро!

Vasyl
дописувач
дописувач

Повідомлення Vasyl » 08 лютого 2009, 12:10

ljubomyr_ps писав:
Vasyl писав:ще раз повторюю, Отець Василь Ковпак - щаслива людина!

Та повторюй собі хоч 100 раз що "Ковпак - щаслива людина" - хто він такий і чим дихає ми знаємо.
Світки єгови тоже щасливі люди, вони нас вважають нещасними бо ми, по їхньому, не вибнані, пропащі. Те ж саме з Ковпаком, бідака думає що він вибраний.

А ви то самі себе щасливою людиною вважаєте?

Повернутись до “Інші Церкви та Спільноти”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей