Justyn писав:Дорогий Jarema, мені дуже добре відома справа з душпастирством українських емігрантів в Італії і тому думаю, що можу дещо про це сказати, навязуючи до Вашого запитання. Хоча, як Ви бачите, завтра має відбутися веб-конференція з Преосвященим Владикою Глібом і Ви можете це саме питання поставити йому безпосередньо. Щодо мого бачення ситуації, то дійсно повинен ствердити, що такий інтенсивний розвиток душпастирського руху, який був півтора року тому, припинився, а навіть пішов на спад. Чому? Питання цікаве, відповідей може бути багато і кожний говоритиме зі свого боку. На мою думку, пробема основна є в тому, що ентузіам, який характеризував душпастирів-початківців потрібно було направити у відповідне русло, тобто створити перспективне бачення. А того не сталося.
Шановний Юстине. Дякую за відповідь. хоча не можу сказати, що вона мене вповні задовольнила. Бо маю факти, що владика Глів не бере священиків з України тому що вони одружені. А окрім того ще і тому що йому дано легеньку вказівку з ватикану. А в Іспанії там взагалі бездіяльність. 2 нещасні парафії в мадриді і валенсії. в той час коли філаретівцям самі римокатолики дають храми у користування і підтримку і то тільки тому що вони звернулись по допомогу.

теж здивувався, як побачив сайт!

А я не дивуюся. В Італії над цим сайтом мабуть ентузіасти працюють, то може й не встигають...
А де в нашій Церкві працюють НЕ ентузіасти???