Харизматичний рух в Католицькій Церкві

в Україні і у світі

Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor

Anatolij
постійний дописувач
постійний дописувач
Контактна інформація:

Повідомлення Anatolij » 13 лютого 2009, 22:49

Nameless_One писав:
П.С. Бачу тут ви дуже ненавидите язичників.

Докажи!

сергій
старець
старець

Повідомлення сергій » 14 серпня 2009, 22:36

Цими днями надибав на цікаву новину. ЧСВВ відкрився на харизматичний рух. Харизмати провадять літню школу євангелізації і то у Василіянському інституті філософсько-богословських студій. Як для України то ця новина є і екстраординарна і надзвичайно радісна. Сподіваюся що це допоможе оо. Василіянам у боротьбі з псевдохаризматичною та псевдохристиянською догналівською сектою. :)
Sic transit gloria mundi

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 14 серпня 2009, 23:16

сергій писав:Цими днями надибав на цікаву новину. ЧСВВ відкрився на харизматичний рух.

Сам брав участь у цих курсах євангелізації для мирян, духовних осіб (було десь 80 осіб звідусюди)...
Під проводом харизматичної особи-мирянина-проповідника
Карлоса Арґуельйо, євангелізатора зі Школи Євангелізації св. Апостола Андрія, Гвадалахара, Мексика.

http://www.ugcc.org.ua/news_single.0.html?&tx_ttnews[pS]=1245175667&tx_ttnews[tt_news]=1424&tx_ttnews[backPid]=1&cHash=94aa43fc15

Потім щось напишу про те більше. Поділюсь неповторними враженнями... :)
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

сергій
старець
старець

Повідомлення сергій » 23 серпня 2009, 21:36

Здається нарешті в нашій Церкві харизматичний рух почав тішитися опікою єрархії. Ось надибав ще одну цікаву інформацію. Виявляється греко-католики харизмати організували прощу. Правда повну інформацію обіцяють пізніше. http://www.christusimperat.org/uk/node/17373
Sic transit gloria mundi

сергій
старець
старець

Повідомлення сергій » 24 серпня 2009, 22:23

Довелося трошки почекати, але як обіцяли на тому сайті так і зробили. http://www.christusimperat.org/uk/node/17458 Шкода шо греко-католики харизмати такі закриті. Думаю шо було би корисно, як би вони такі речі робили так шоб усі знали і могли взяти участь у таких міроприємствах.
Sic transit gloria mundi

ola
постійний дописувач
постійний дописувач
Контактна інформація:

Повідомлення ola » 25 серпня 2009, 09:26

Вітаємо Вас, дорогі брати і сестри в Христі Ісусі!

Від останньої зустрічі койнонії Школи Християнського Життя і Євангелізації святої Марії з Назарету, Матері Церкви, бачимо, як Господь вкладає у наші серця глибоке враження про те, що Бог особливим чином кличе до прославлення.
Навесні та влітку Бог покликав багатьох людей із нових середовищ Католицької Церкви (і не тільки) до формації в Школі. Намагаючись відповісти на потреби, які з’являться у людей, ми створили додаткові філіали літньої сесії Школи (поряд із традиційними у Заболотові та Красилові – у Новояворівську та Ялті), але так і не огорнули всіх тих, що хотіли приїхати на Школу. З багатьох спільнот чуємо «голоси» про певний розвиток, що говорить нам про особливий рух Господа в Україні.
Він гідний слави і поклоніння!
Саме тому прагнемо організувати третю конференцію «Fire» («Вогонь»), щоби Божі діти – мужі та жінки – прославили нашого вірного Бога. У цьому нам будуть допомагати друзі із США (Канзас Сіті, спільнота IHOP). Це люди, глибоко вразливі до голосу Божого.
Захоплені голосом Божим 10 років тому, вони організували цілодобову адорацію слави, яка триває до сьогодні. Молитва прославлення цієї спільноти відрізняється особливим помазанням у пророчому служінні.
Отож, прагнемо молитися з нашими братами і сестрами з IHOP, а також запрошуємо всіх Вас, дорогі наші брати і сестри, щоб також і наші спільноти наповнило пророче прославлення, щоб голос Божий і Його Слава наповнювали кожного християнина не тільки в Україні, але й у цілому світі.
Дорогі брати і сестри, запрошуємо до спільного заступництва, щоб вогонь Його любові після цієї зустрічі запалав у цілій Україні.
Зустріч відбудеться у м. Хмельницький (театр ім. Петровського за адресою: вул. Соборна, 60, неподалік від римо-католицького храму).
Початок: 13 вересня (неділя) о 10.00.
Завершення: 13 вересня о 22.00.
Додаткова інформація в містах України, Росії, Білорусі, Польщі за контактними адресами й телефонами на сайті: www.christschool.org.ua

Або пишіть пп=)
Вернися до дому свого, і розкажи, які речі великі вчинив тобі Бог! (Луки 8, 39)

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 25 серпня 2009, 16:55

Молитва прославлення цієї спільноти відрізняється особливим помазанням у пророчому служінні.

То як? я, якщо чесно , мало що зрозумів. А ця фраза що значить? Не могли би пояснити?

ola
постійний дописувач
постійний дописувач
Контактна інформація:

Повідомлення ola » 25 серпня 2009, 19:26

Молитва прославлення цієї спільноти відрізняється особливим помазанням у пророчому служінні.

То як? я, якщо чесно, мало що зрозумів. А ця фраза що значить? Не могли би пояснити?

можливо, не зовсім вдале формулювання=)

Я особисто ніколи не була в Канзасі й не знаю докладно, як саме виглядає прославлення в домі цієї спільноти. Але як свідчать ті, хто були (наприклад, Гражина Собєшкода з польської філії спільноти життя ICPE, колишня співробітниця Слуги Божого о.Франциска Бляхніцького), то це, по-перше, дійсно безперервна молитовна зустріч - голосне поклоніння, прославлення (різні спільноти, церкви чергуються у веденні цієї зустрічі), по-друге, часто під час цього прославлення ті, хто моляться отримують т.зв. "пророче" слово (враження, ведення) щодо того, за що заступатися, про що просити чи як молитися. Наприклад, кілька осіб на молитовній зустрічі глибоко прагнуть впродовж певного часу молитися за мир у Ізраїлі. Або заступатися за хворих на рак, скажімо, в Бразилії. Чи молитися проти запровадження законів, які би толерували гомосексуальні шлюби... Таке натхнення може бути пророчим і люди, зібрані на молитві, моляться в цьому намірі, а потім, повертаючись додому, моляться за це у своїх спільнотах і спостерігають за плодами.

Уявляю собі це так, що якщо в спільноті йде безперервна молитва, то без особливого натхнення Святого Духа щодо того, про що і як молитися, неможливо обійтися. Тому якщо є люди, відкриті на такий вид служіння в Церкві - безперервна молитва, то Святий Дух, безперечно, дає і Своє особливе пророче помазання, щоби максимально використати посвячення цих людей.

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 26 серпня 2009, 08:48

Зрозуміло, дякую.

сергій
старець
старець

Повідомлення сергій » 26 серпня 2009, 14:10

ola писав:

То як? я, якщо чесно, мало що зрозумів. А ця фраза що значить? Не могли би пояснити?

можливо, не зовсім вдале формулювання=)

Я особисто ніколи не була в Канзасі й не знаю докладно, як саме виглядає прославлення в домі цієї спільноти. Але як свідчать ті, хто були (наприклад, Гражина Собєшкода з польської філії спільноти життя ICPE, колишня співробітниця Слуги Божого о.Франциска Бляхніцького), то це, по-перше, дійсно безперервна молитовна зустріч - голосне поклоніння, прославлення (різні спільноти, церкви чергуються у веденні цієї зустрічі), по-друге, часто під час цього прославлення ті, хто моляться отримують т.зв. "пророче" слово (враження, ведення) щодо того, за що заступатися, про що просити чи як молитися. Наприклад, кілька осіб на молитовній зустрічі глибоко прагнуть впродовж певного часу молитися за мир у Ізраїлі. Або заступатися за хворих на рак, скажімо, в Бразилії. Чи молитися проти запровадження законів, які би толерували гомосексуальні шлюби... Таке натхнення може бути пророчим і люди, зібрані на молитві, моляться в цьому намірі, а потім, повертаючись додому, моляться за це у своїх спільнотах і спостерігають за плодами.

Уявляю собі це так, що якщо в спільноті йде безперервна молитва, то без особливого натхнення Святого Духа щодо того, про що і як молитися, неможливо обійтися. Тому якщо є люди, відкриті на такий вид служіння в Церкві - безперервна молитва, то Святий Дух, безперечно, дає і Своє особливе пророче помазання, щоби максимально використати посвячення цих людей.

Якщо можна одне питання: Як Ви бачите різницю між прославою і поклонінням? Не сприйміть це як провокацію. Просто від різних харизматів чувім майже протилежні тлумачення співвідношення цих двох понять.
Sic transit gloria mundi

ola
постійний дописувач
постійний дописувач
Контактна інформація:

Повідомлення ola » 27 серпня 2009, 00:48

Складно відповісти на це питання вичерпно і зусібіч=)
Одна із причин складності – можливість сплутування «вузьких» термінів «поклоніння», «прослава/прославлення/прославляння», якими називають етапи харизматичної молитовної зустрічі, і, наприклад, широкого значення слова «поклоніння» як adoratio, тобто такого «вияву шани», яке належить Єдиному Богу і може мати різні форми, як-от: Літургію і всі види молитов (у тому числі з виявами харизм), діла милосердя, які робимо задля поклоніння Богові, аскетичні практики тощо.

Сергію, якщо йде мова про т.зв. харизматичну молитовну зустріч, то Ви, очевидно, уявляєте собі, що вона (разом із постійною спрямованістю до відкритості на спонтанну дію Святого Духа) має певну структуру. Дещо трудно переповідати, як проходить молитовна зустріч отак «на пальцях»… До того ж, і справді, як Ви зауважуєте, у харизматичних групах різної формації – різні «традиції» та способи (стиль) перебігу молитовної зустрічі.

З того, що я переживаю під час молитовних зустрічей у різних спільнотах Віднови у Святому Дусі впродовж 9 років, можу поділитися, що досить часто на початку зустрічі є молитва прославлення, що має такі ознаки:
- ведучий молитовної зустрічі заохочує прославляти Бога у чомусь/комусь або (у формулювання подячної молитви) за щось/когось. «Слава Тобі, Господи, у цьому дні… Слава Тобі у кожному подихові, у кожному моєму братові та сестрі, які прийшли сьогодні… Слава (дякую) Тобі, Господи, за Твоє милосердя, яке Ти виявив на хресті і поширюєш через таїнства Твоєї Церкви» і под…

- прославлення може бути одночасним або літанійним (по черзі), іноді – хором повторюється якийсь виголос, наприклад, «бо Твоє є Царство, і сила, і слава…» або частина псалма, який виглядає «пророчим», актуальним для ведучого чи для когось зі спільноти;
- прославлення супроводжується піснями. Музиканти, які служать під час зустрічей, розрізняють пісні прославлення і поклоніння. Пісні прославлення зазвичай ритмічніші. Іноді прославлення виливається у спонтанний спів рідними мовами або т.зв. спів у мовах (глосолалію). У 2003 році під час харизматичного форуму в Лодзі, в костелі єзуїтів прославлення вела богопосвячена американка Кім Колінз. Вона заохочувала час від часу співати мовами. Іноді мала враження і ділилася ним, щоби присутні (це було близько 2,5 тис. католиків) співали для Бога спонтанні пісні хвали…

На етапі прославлення під час молитовної зустрічі важливо розбудити в собі віру, що ти є у Божій присутності, ввійти в неї. Поклоніння можливе тоді, коли спільнота уже «розмолена», тобто віра тих, хто молиться, є однодушною. Для того, щоби наблизитися до справжніх поклонників «у Дусі і правді», часто виникає необхідність не стільки славити Бога, скільки каятися перед Ним (ставати у правді), перепрошувати за щось, «віддавати» Йому свої труднощі та радощі… Щось подібне відбувалося із самарянкою, коли Ісус попросив її напитися, потім спонукав покаятися і пообіцяв воду живу – Святого Духа. У прославленні важливо розбудити в собі прагнення зустрічі з Богом (спрагу за Богом, «Hungry for God», як пише у своїй книзі Ральф Мартін, один зі світових лідерів Віднови).
Поклоніння під час харизматичної молитовної зустрічі – це етап, коли спільнота «одним серцем і одним духом» вірою перебуває у присутності Бога, досвідчує передсмаку неба, серця Бога. Розбуджена прагненням бачити «обличчя Бога», вірою торкається Його «плечей»... Для того, щоби, як самарянка, покинути глек (тобто будь-які власні стереотипи, страхи, сумніви) і всім життям поклонятися Богові на кожному місці і в кожний час, євангелізувати, приводити інших до Ісуса. Тобто поклоніння у вузькому розумінні – це ніби кульмінація, завершення молитовної зустрічі, щоби жити життя в adoratio Самого Бога, а не чогось із засобів.

Харизматична молитовна зустріч не має канону=) У цьому є і загрози, і простір для Святого Духа. Іноді поклоніння знову переходить у прославлення – на глибшому рівні. Важливо, як і в кожній молитві, шукати Бога всім серцем і бути постійно готовим до навернення.

viter
Модератор
Модератор
Контактна інформація:

Повідомлення viter » 27 серпня 2009, 15:03

Колись давно, може років 10 тому, я потрапив на щось схоже, про що йдеться у цій темі. У храмі при монастирі отців Василіян в Івано-Франківську мало бути нічне чування. Я хотів взяти у ньому участь та й прийшов туди під вечір. Насторожило, що нікого ні з отців, ні з братів там не було. Та й парафіян були тільки одиниці - всі решта чужі люди. Довго я там не пробув. Пішов коли люди почали молитися, як кажуть мовами. Якось мені стало непособі, коли вони стали хитатися, розмахувати руками, впадаючи наче в якийсь транс. Не знаю, може це і нормально, але мені стало якось моторошно. До того ж чув, що так моляться сектанти пятидесятники. Як це вяжиться з нашою церковною традицією? Як розпізнати чи тут є дія Святого Духа, чи самонавіювання, чи масове навіювання (я не спец у цих термінах)?
Господи Ісусе Христе Сину Божий, помилуй мене грішного.

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 27 серпня 2009, 15:05

та ту десь була ціла дискусія на цю тему. Але де вона? :(

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 27 серпня 2009, 16:25

Як я уже зазначав, недавно я брав участь у так званих "курсах євангелізації" http://www.ugcc.org.ua/news_single.0.html?&tx_ttnews[pS]=1245175667&tx_ttnews[tt_news]=1424&tx_ttnews[backPid]=1&cHash=94aa43fc15

І от на них проповідник Карлос Арґуельйо, євангелізатор зі Школи євангелізації св. апостола Андрія (Гвадалахара, Мексика) зазначав, що коли ми відкриваємося на дію св. Духа, отримуючи Його дари в житті, то є немовби харизматиками...

Коли той промовець молився разом із усіма, прикликаючи св. Духа, як усі закрили очі, то одна жінка на початку впала між крісла і ніби знепритомніла. Це сталося теж тоді, коли п. Карлос торкнувся її голови руками, молився... У нерухомості лежала до кінця спільної молитви. Мені це нагадало транс...

Один отець з Івано-Франківська, що належить до Місійного згромадження св. Андрія Первозванного, теж майже був у такому стані...

Це називали "падіння у св. Дусі". Одна римо-католичка, пояснюючи цей феномен, зазначала, що, мовляв, коли відбувається таке "падіння", то особа падає на долівку легко, свідомість її працює, і вона відчуває легкість на душі... Що скажете на це? Подібне на свої очі бачив уперше в житті... :)
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

сергій
старець
старець

Повідомлення сергій » 27 серпня 2009, 16:40

romanm писав:та ту десь була ціла дискусія на цю тему. Але де вона? :(
Тут є дискусія про дар мов http://forum.ugcc.org.ua/viewtopic.php?t=1135 , а якщо Вам не забракне терпеливості то перегляньте цю дискусію, власне в якій пишемо. Тут є багато аргументів і контра аргументів.
Теж саме і стосовно питання яке поставив viter. Якщо я не помиляюся то власне в цій дискусії і це питання розглядалося.
Sic transit gloria mundi

сергій
старець
старець

Повідомлення сергій » 27 серпня 2009, 16:47

mykil писав:Як я уже зазначав, недавно я брав участь у так званих "курсах євангелізації" http://www.ugcc.org.ua/news_single.0.html?&tx_ttnews[pS]=1245175667&tx_ttnews[tt_news]=1424&tx_ttnews[backPid]=1&cHash=94aa43fc15

І от на них проповідник Карлос Арґуельйо, євангелізатор зі Школи євангелізації св. апостола Андрія (Гвадалахара, Мексика) зазначав, що коли ми відкриваємося на дію св. Духа, отримуючи Його дари в житті, то є немовби харизматиками...

Коли той промовець молився разом із усіма, прикликаючи св. Духа, як усі закрили очі, то одна жінка на початку впала між крісла і ніби знепритомніла. Це сталося теж тоді, коли п. Карлос торкнувся її голови руками, молився... У нерухомості лежала до кінця спільної молитви. Мені це нагадало транс...

Один отець з Івано-Франківська, що належить до Місійного згромадження св. Андрія Первозванного, теж майже був у такому стані...

Це називали "падіння у св. Дусі". Одна римо-католичка, пояснюючи цей феномен, зазначала, що, мовляв, коли відбувається таке "падіння", то особа падає на долівку легко, свідомість її працює, і вона відчуває легкість на душі... Що скажете на це? Подібне на свої очі бачив уперше в житті... :)
Феномен падіння в Дусі опрацьований власне останнім з Малінських документів. Шкода на українську, наскільки я знаю він ще не перекладений. Наші католицькі теологи і харизмати висловлюють думку що лише 10% цього феномену є автентично Божим доторком. Але що було в конкретному випадку - не берусь судити. Я там не був. Тому не наважуюсь про цей конкретний випадок говорити.
Де які з теологів, які опрацьовували цей феномен говорять про нього (звісно коли йдеться про автентичний), як про відпочинок у Бозі, в часі якого Бог лікує рани серця (негативні психологічні комплекси), інші підкреслюють його містичний характер та говорять про нього як про своєрідну контенпляцію. Можливо що цей феномен є багатограним, але у всякому разі до кінця невивченим.
До речі, власне "спектакулярні" падіння в Дусі та дар мов викликають найбільшу дискусію довкола харизматичного руху в Церкві. Хоча стосовно власне дару мов католицька теологія уже своє давно сказала. Як рівно ж і благопокійний слуга Божий Іван-Павло ІІ.
Sic transit gloria mundi

сергій
старець
старець

Повідомлення сергій » 28 серпня 2009, 15:13

ola, щиро дякую за відповідь. Вибачте шо не помітив Вашого допису. Але якщо виникає таке різноманіття у трактуваннях, то чи не варто харизматам якось уніфікувати принаймні основні трактування?
Sic transit gloria mundi

ola
постійний дописувач
постійний дописувач
Контактна інформація:

Повідомлення ola » 28 серпня 2009, 22:54

Але якщо виникає таке різноманіття у трактуваннях, то чи не варто харизматам якось уніфікувати принаймні основні трактування?

Не знаю, чи рух Віднови у Святому Дусі покликаний до того, щоби досліджувати особливості семантики та прагматики теологічних термінів :roll: Тобто я не іронізую, а дійсно не впевнена, чи варто людям із харизматичних спільнот починати копатися у філологічно-богословських тонкощах, замість євангелізувати, робити діла милосердя, молитися, допомагати в парафіях.
Здається, ще й із загальними словами релігійного вжитку в українській мові не все ясно... Не пригадуєте, як творився переклад Катехизму? :o
Може, і треба говорити про те, що і як ми у харизматичних групах розуміємо. Харизми чи харизмати? Харизмати чи харизматики? Віднова чи Обнова? Що таке заступницька чи особиста молитва? Тощо :)
Хто, де і кому має про це казати? Так, була недавно наукова конференція "Україна і Ватикан", де була окрема секція, присвячена харизматичному рухові в УГКЦ. Ми з подругою навіть готували доповідь на відповідну тему, але поїхати у той термін до Києва не вдалося... І зараз я особисто не зможу далі заглибитися у відповідну проблематику, тому що, по-перше, пишу дисертацію з української мови з абсолютно іншої теми, а по-друге, не маю богословської освіти. Молюся, щоби з'явилися покликані до такого типу служіння, якщо Богові це дійсно потрібно :)
У межах формації Школи, а також, думаю, в інших формаційних структурах груп і спільнот Віднови УГКЦ ми уніфікуємо поняття. Для цього є спеціальні реколекції, сесії. Тому що систематизація потрібна у всіх головах, особливо в тих, які часто "глосолалять"=) А як мене хтось із нових членів спільноти питає про деталі окремих понять, то я пояснюю те, що годна, а далі сильно прошу читати уважно Святе Письмо, Катехизм Католицької Церкви та "Документи з Малінес".
Сергію, Ви не знаєте часом, чи вийшли вже ті переклади друком?

сергій
старець
старець

Повідомлення сергій » 29 серпня 2009, 01:40

Стосовно малінських документів, нажаль не знаю. Виглядає шо це вже така доля нас українців. Або нема, кому перекласти, або нема кому видати, або нема кому розповсюджувати, завжди чогось бракує.
Але стосовно отого "глосолалять" пощирості сказати не зрозумів натяку... Та й ніяк не можу допетрати чим перша лямбда відрізняється від другої :shock:
Sic transit gloria mundi

ola
постійний дописувач
постійний дописувач
Контактна інформація:

Повідомлення ola » 29 серпня 2009, 12:25

Але стосовно отого "глосолалять" пощирості сказати не зрозумів натяку...

ні, я ні на що занадто не натякала. Просто підтримую думку, що систематизація навіть спонтанних явищ, які характерні для Віднови Харизматичної, потрібна. Особливо для самих учасників цих явищ, тобто, наприклад, для мене=)

Та й ніяк не можу допетрати чим перша лямбда відрізняється від другої

отут уже я не втямила... :oops: Якщо це суттєво, то поясніть, будь ласка :)

сергій
старець
старець

Повідомлення сергій » 29 серпня 2009, 17:55

ola писав:

отут уже я не втямила... :oops: Якщо це суттєво, то поясніть, будь ласка :)

Вибачте, якщо увів Вас в замішання. :oops:
Але просто в україномовному середовищі вже стикався із "ґласолялять" і з "гласолялять", і з "ґлясолялять" і навіть з "гласолалать" Там є три "л" похідних від трьох грецьких лямбда. Якщо можу зрозуміти тих що передають лямбда через "л" чи через "ль" то ніяк не можу зрозуміти замутів з тим що раз воно тверде раз яке. Так само і ґамма то раз через ґ то раз через г. Просто я думав до тепер що існує якесь правило, але наскільки бачу його просто в українській нема, або його ніхто не тримається.
Sic transit gloria mundi

ola
постійний дописувач
постійний дописувач
Контактна інформація:

Повідомлення ola » 07 вересня 2009, 11:58

ola написав:

отут уже я не втямила... Якщо це суттєво, то поясніть, будь ласка

Вибачте, якщо увів Вас в замішання.
Але просто в україномовному середовищі вже стикався із "ґласолялять" і з "гласолялять", і з "ґлясолялять" і навіть з "гласолалать" Там є три "л" похідних від трьох грецьких лямбда. Якщо можу зрозуміти тих що передають лямбда через "л" чи через "ль" то ніяк не можу зрозуміти замутів з тим що раз воно тверде раз яке. Так само і ґамма то раз через ґ то раз через г. Просто я думав до тепер що існує якесь правило, але наскільки бачу його просто в українській нема, або його ніхто не тримається.

Не досліджувала спеціально цього питання... :oops: Хоча у правописі 1993 року, чинному до сьогодні, питання того, як передавати звуки h, g, w, v тощо, а також пом'якшені, не вирішене до кінця... Були пропозиції "Проєкту", які використовує "Свічадо". Треба би було приглянутися саме до цього слова=) Дякую за думки!

ostap
гість
гість

Бенні Хін

Повідомлення ostap » 24 вересня 2009, 13:27

Хотілось би почути думки про служителя Бенні Хіна та його книгу "Добрий ранок, Дух Святий".

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Re: Бенні Хін

Повідомлення o.Mykil » 24 вересня 2009, 13:50

ostap писав:Хотілось би почути думки про служителя Бенні Хіна .

А це що за один - якийсь новий протестантський пастор? :)
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 24 вересня 2009, 13:56

Довідався з Нету, що він (як і немало інших) належить до сучасних неоп*ятидесятницьких проповідників http://hram.kiev.ua/index.php?mode=book ... 82&id=3436
Не має, отже, прямого відношення до офіційної Католицької Церкви...
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 24 вересня 2009, 14:18

Он палестинец, его отец — грек, мать — турчанка армянского происхождения. Он воспитывался в католической школе с восемью братьями и сестрами, вмещавшимися в крохотную, с двумя спальнями, квартиру в тель-авивском пригороде Яффы. В своей книге Хинн заявляет, что его отец был мэром Яффы. На самом деле, у Яффы не было мэра после 1948 года, еще за четыре года до того, как родился Хинн. Как и многие «факты» в легенде Хинна, это утверждение на поверку оказывается выдумкой.

Или как насчет случая, когда Хинн пришел в католический госпиталь (Sault Ste. Marie General Hospital, Ontario) и исцелил там всех подряд? По рассказу Хинна, они с тремя другими пятидесятническими проповедниками и семерыми католическими священниками совершили совместное служение в часовне госпиталя, куда к «помазанным сосудам» приходил каждый пациент, после чего пришедшие быстро получали исцеление. Затем их попросили возложить руки на всех пациентов в палатах, так что Хинн сотоварищи спустились в холл, исцеляя людей, повергая их на пол силой Божьей до тех пор, пока «госпиталь не стал выглядеть так, как будто здесь было землетрясение».

Действительность же, легко установленная в беседе с должностными лицами госпиталя и сестрами милосердия из Gray Sisters of the Immaculate Conception, работающими там, состояла в том, что ни один пациент не исцелился, когда Хинн проводил маленькое служение в часовне, и более того: «…Заявления мистера Хинна странны и ничем не оправданы»

http://www.4oru.org/slovo.3101.html

так що до його книги, я особисто, ставлюся ніяк.

Олюнька
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення Олюнька » 24 вересня 2009, 14:34

не розумію для чого ця реклама? щоб ми всі кинулись шукати дану книгу?
Моє шанування! Ваша с. Катерина, МНІ

ostap
гість
гість

Повідомлення ostap » 24 вересня 2009, 14:36

На самом деле, у Яффы не было мэра после 1948 года, еще за четыре года до того, как родился Хинн.

Де можна знайти цю інформацію?

ostap
гість
гість

Повідомлення ostap » 24 вересня 2009, 14:42

якшо на форумі є люди,які цікавляться і беруть участь в харизиматичному русі в католицькій церкві, будь ласка висловлюйтесь!
Не розумію чи він справді помазаник Божий, чи фальшивий.

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 24 вересня 2009, 14:45

ostap писав:На самом деле, у Яффы не было мэра после 1948 года, еще за четыре года до того, как родился Хинн.
Де можна знайти цю інформацію?

Лінк я дав, подивіться. там є стаття. Щодо висловлювання католицькими харизматами... а що тут висловлюватися ( хоча я не харизмат) католики і протестанти, суть 2 великі різниці. А що ви підрозуміваєете під " помазанником Божим"?

Повернутись до “Католицька Церква”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей