Nameless_One писав:
П.С. Бачу тут ви дуже ненавидите язичників.
Докажи!
Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor

сергій писав:Цими днями надибав на цікаву новину. ЧСВВ відкрився на харизматичний рух.

Молитва прославлення цієї спільноти відрізняється особливим помазанням у пророчому служінні.
То як? я, якщо чесно, мало що зрозумів. А ця фраза що значить? Не могли би пояснити?
ola писав:Молитва прославлення цієї спільноти відрізняється особливим помазанням у пророчому служінні.
То як? я, якщо чесно, мало що зрозумів. А ця фраза що значить? Не могли би пояснити?
можливо, не зовсім вдале формулювання=)
Я особисто ніколи не була в Канзасі й не знаю докладно, як саме виглядає прославлення в домі цієї спільноти. Але як свідчать ті, хто були (наприклад, Гражина Собєшкода з польської філії спільноти життя ICPE, колишня співробітниця Слуги Божого о.Франциска Бляхніцького), то це, по-перше, дійсно безперервна молитовна зустріч - голосне поклоніння, прославлення (різні спільноти, церкви чергуються у веденні цієї зустрічі), по-друге, часто під час цього прославлення ті, хто моляться отримують т.зв. "пророче" слово (враження, ведення) щодо того, за що заступатися, про що просити чи як молитися. Наприклад, кілька осіб на молитовній зустрічі глибоко прагнуть впродовж певного часу молитися за мир у Ізраїлі. Або заступатися за хворих на рак, скажімо, в Бразилії. Чи молитися проти запровадження законів, які би толерували гомосексуальні шлюби... Таке натхнення може бути пророчим і люди, зібрані на молитві, моляться в цьому намірі, а потім, повертаючись додому, моляться за це у своїх спільнотах і спостерігають за плодами.
Уявляю собі це так, що якщо в спільноті йде безперервна молитва, то без особливого натхнення Святого Духа щодо того, про що і як молитися, неможливо обійтися. Тому якщо є люди, відкриті на такий вид служіння в Церкві - безперервна молитва, то Святий Дух, безперечно, дає і Своє особливе пророче помазання, щоби максимально використати посвячення цих людей.

Тут є дискусія про дар мов http://forum.ugcc.org.ua/viewtopic.php?t=1135 , а якщо Вам не забракне терпеливості то перегляньте цю дискусію, власне в якій пишемо. Тут є багато аргументів і контра аргументів.romanm писав:та ту десь була ціла дискусія на цю тему. Але де вона?
Феномен падіння в Дусі опрацьований власне останнім з Малінських документів. Шкода на українську, наскільки я знаю він ще не перекладений. Наші католицькі теологи і харизмати висловлюють думку що лише 10% цього феномену є автентично Божим доторком. Але що було в конкретному випадку - не берусь судити. Я там не був. Тому не наважуюсь про цей конкретний випадок говорити.mykil писав:Як я уже зазначав, недавно я брав участь у так званих "курсах євангелізації" http://www.ugcc.org.ua/news_single.0.html?&tx_ttnews[pS]=1245175667&tx_ttnews[tt_news]=1424&tx_ttnews[backPid]=1&cHash=94aa43fc15
І от на них проповідник Карлос Арґуельйо, євангелізатор зі Школи євангелізації св. апостола Андрія (Гвадалахара, Мексика) зазначав, що коли ми відкриваємося на дію св. Духа, отримуючи Його дари в житті, то є немовби харизматиками...
Коли той промовець молився разом із усіма, прикликаючи св. Духа, як усі закрили очі, то одна жінка на початку впала між крісла і ніби знепритомніла. Це сталося теж тоді, коли п. Карлос торкнувся її голови руками, молився... У нерухомості лежала до кінця спільної молитви. Мені це нагадало транс...
Один отець з Івано-Франківська, що належить до Місійного згромадження св. Андрія Первозванного, теж майже був у такому стані...
Це називали "падіння у св. Дусі". Одна римо-католичка, пояснюючи цей феномен, зазначала, що, мовляв, коли відбувається таке "падіння", то особа падає на долівку легко, свідомість її працює, і вона відчуває легкість на душі... Що скажете на це? Подібне на свої очі бачив уперше в житті...

Але якщо виникає таке різноманіття у трактуваннях, то чи не варто харизматам якось уніфікувати принаймні основні трактування?
Тобто я не іронізую, а дійсно не впевнена, чи варто людям із харизматичних спільнот починати копатися у філологічно-богословських тонкощах, замість євангелізувати, робити діла милосердя, молитися, допомагати в парафіях.

Але стосовно отого "глосолалять" пощирості сказати не зрозумів натяку...
Та й ніяк не можу допетрати чим перша лямбда відрізняється від другої
Якщо це суттєво, то поясніть, будь ласка 
ola писав:Та й ніяк не можу допетрати чим перша лямбда відрізняється від другої
отут уже я не втямила...Якщо це суттєво, то поясніть, будь ласка

Та й ніяк не можу допетрати чим перша лямбда відрізняється від другої
отут уже я не втямила... Якщо це суттєво, то поясніть, будь ласка
Вибачте, якщо увів Вас в замішання.
Але просто в україномовному середовищі вже стикався із "ґласолялять" і з "гласолялять", і з "ґлясолялять" і навіть з "гласолалать" Там є три "л" похідних від трьох грецьких лямбда. Якщо можу зрозуміти тих що передають лямбда через "л" чи через "ль" то ніяк не можу зрозуміти замутів з тим що раз воно тверде раз яке. Так само і ґамма то раз через ґ то раз через г. Просто я думав до тепер що існує якесь правило, але наскільки бачу його просто в українській нема, або його ніхто не тримається.
Хоча у правописі 1993 року, чинному до сьогодні, питання того, як передавати звуки h, g, w, v тощо, а також пом'якшені, не вирішене до кінця... Були пропозиції "Проєкту", які використовує "Свічадо". Треба би було приглянутися саме до цього слова=) Дякую за думки!
ostap писав:Хотілось би почути думки про служителя Бенні Хіна .

ostap писав:На самом деле, у Яффы не было мэра после 1948 года, еще за четыре года до того, как родился Хинн.
Де можна знайти цю інформацію?
Повернутись до “Католицька Церква”
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей