++++!!!

Для молоді дуже ця тема потрібна, просто необхідна. Знаю по своєму синові. Він часто питає, чому проблеми, які гостро тривожать молоде покоління, не пояснюються простою мовою, доступною для розуміння. В школі такі питання часто опускають, як щось непристойне, а діти протребують мудрих і простих порад. Якби дорослі пам"ятали себе і свої пе5реживання в такий вік, то не встидались би говорити "про це" в власними дітьми. Тоді б і діти мали менше проблем. А якщо в цьому приймає участь церква, і ще не просто незрозумілими цитатами, а простими житейськими порадами, то це дуже потрібна, навіть, життєво необхідна річ.
Ага, точно. Чого тоді дивуватися, шо молодь спить до шлюбу, коли вона про секс дізнається від своїх товаришів, які розповідають як це приємно і круто, але не ніколи не говорять які наслідки це несе. А вдома чути, що не можна. А чого не можна ніхто не скаже, бо встидно. Бо в Союзі сексу не було, то чого про нього говорити? Совкова ментальність ще й до тепер живе. Тільки живемо вже не в Союзі, і модель постхристиянського суспільства з його мораллю сексуальної свободи як нормальної поведінки давно до нас увірвалася і процвітає. По своєму досвіду знаю, що в хаті не чув нічого!!! Дякую Богу за те, що дивом вберіг, хоч я до недавньго часу з ним близький не був. Бо не знаю як би я своїй нареченій сказав, що вона в мене не перша. І так само знаю що був би розбитий, якщо б вона мені сказала те ж. А ніхто не говорить як це важко говорити такі слова своїй майбутній дружині чи чоловікові і знати що в них в грудях серце стискається від болю і бачити як в очах з"являються сльози, бо те що вона чи він мають по закону отримати, ти віддав комусь іншому, кого навіть не любив. А коханій людині замість щастя даєш біль, сумніви, підозри. І нехай вона чи він простить, бо має велике любляче серце, та чи тобі від того легше буде?
І це тільки один аспект, бо вже не говорю про те що це гріх, про венеричні хвороби, аборти, розбиті серця сім"ї, психологічні проблеми.
Тому така ініціатива з боку церкви -

І те, що круглі столи поза отцями і братами-семінаристами будуть проводити такі ж молоді люди дуже великий плюс. Бо ніщо так не переконує, як особистий приклад, особливо якщо цей прикла дає твій одноліток, нсмд.
"Для чого шукаєш ти для себе почесті в інших? Поважай сам себе, і ніхто не принесе тобі безчестя."
св. Йоан Золотоустий