Протестантизм. П'ятидесятники
Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor
Re: З протестантизму додому
маю реальні свідчення із життя сусідів, до головний "бог" - гроші, істинною вірою і не пахне, рідні діти -пустий звук,покинута родина - нормальне явище. І що варті пусті завчені напам"ять, я б сказала без пам"яті уривки з Біблії і витлумачені на свій лад? А в житті що? суцільний фарс і фальшива усмішка на обличчі.
Ісус Христос - Богочоловік, Друга Божа Особа в Пресвятій Тройці. А першими посередниками були Пресвята Богородиця і апостоли, на яких зійшов Святий Дух - Третя Божа Особа.
"Папські гроші" не рахуйте...Вибачте, але то не ваша"парафія".
і Ви, як і інші сектанти, втікаєте від прямої відповіді на поставлене, в даному випадку, Вам питання, щодо див, які мають місце й сьогодні. Я бачила дива Люрду і це не вигадка, яку купиш за гроші.
Поїдьте, подивіться, а потім подискутуємо про посередників, якими править ЛЮБОВ! На жаль, в сектантів( життя, яких я згадувала) нема місця ЛЮБОВІ!
А Бог і його послідовники несуть ЛЮБОВ,
Ісус Христос - Богочоловік, Друга Божа Особа в Пресвятій Тройці. А першими посередниками були Пресвята Богородиця і апостоли, на яких зійшов Святий Дух - Третя Божа Особа.
і Ви, як і інші сектанти, втікаєте від прямої відповіді на поставлене, в даному випадку, Вам питання, щодо див, які мають місце й сьогодні. Я бачила дива Люрду і це не вигадка, яку купиш за гроші.
Поїдьте, подивіться, а потім подискутуємо про посередників, якими править ЛЮБОВ! На жаль, в сектантів( життя, яких я згадувала) нема місця ЛЮБОВІ!
А Бог і його послідовники несуть ЛЮБОВ,
Не бійтеся!
- Вова
- старець
- Контактна інформація:
прочанка писав:маю реальні свідчення із життя сусідів, до головний "бог" - гроші, істинною вірою і не пахне, рідні діти -пустий звук,покинута родина - нормальне явище. І що варті пусті завчені напам"ять, я б сказала без пам"яті уривки з Біблії і витлумачені на свій лад? А в житті що? суцільний фарс і фальшива усмішка на обличчі.
Не знаю за кого ви говорите, але по одній людині не можна міряти інших, і всіх під одне рівняти. Якщо так міряєте, то подивіться на своїх. Це не ознака сектантства.
І де ви таке у Писанні прочитали, тобто ви перекреслили Писання, і видумали собі єрись.
Тобто вам можна чиїсь рахувати, а ви не доторканні.
Я не утікаю, я уже відповідав на подібне запитання, навіть один із ваших отців тут на форумі теж так сказав, ознаки оздоровлення, чи зцілення не є ознакою правдивого християнства. А якщо уже так, я не знаю ваших зцілень у церкві, а ви не знаєте наших, у нас кожної неділі є подяки Богу за зцілення, за врятування, уже не говорю про великі коли Бог повертав до життя, ізціляв коли 100% людина мала умирати і що ви повірите? Звісно що ні. Навіть Писання так говорить Лук.16:30 А він відказав: Ні ж бо, отче Аврааме, але коли прийде хто з мертвих до них, то покаються.31 Йому ж він відказав: Як Мойсея й Пророків не слухають, то коли хто й із мертвих воскресне, не йнятимуть віри! , а перед тим такі слова, які показують правдиве християнство Лук.16:29 Авраам же сказав: Вони мають Мойсея й Пророків, нехай слухають їх! от я по тому міряю, от чому ви боїтеся цього пункту, я вас розумію.
Каже бо Писання: Кожен, хто вірує в Нього, не буде засоромлений.
Мушу навести ще приклади лицемірства і облуди. Син- сектант,він вибраний, інші члени родини - загиблі. На Паску - все наминає, аж за вухами лящить, але їсть несвячене. Парпдокс? Якщо ти не визнаєш свята, то не споживай їжу, яка його символізує.
Другий приклад -христини. За столом сидить, трапезує на рівні, але коли родина співає дитині "Многая літа", каменем сидить на місці і робить вигляд, що його то не стосується. Питається, чого ти сюди прийшов. Поїсти? Адже крім призирства до родини -жодних почуттів, навіть до рідної матері.
Де Божі заповіді? Де любов до Бога й ближнього?
Все оюлуда і самозакоханий обман.
Бідна людина, най Бог його простить...
Другий приклад -христини. За столом сидить, трапезує на рівні, але коли родина співає дитині "Многая літа", каменем сидить на місці і робить вигляд, що його то не стосується. Питається, чого ти сюди прийшов. Поїсти? Адже крім призирства до родини -жодних почуттів, навіть до рідної матері.
Де Божі заповіді? Де любов до Бога й ближнього?
Все оюлуда і самозакоханий обман.
Бідна людина, най Бог його простить...
Не бійтеся!
- Вова
- старець
- Контактна інформація:
прочанка писав:Мушу навести ще приклади лицемірства і облуди.
Ви знов про окрему людину, звідки я знаю хто це. Я не можу за всіх відповідати, я навіть тут за ХВЄ не уповноважений, я говорю свою думку.
Друге, у нас Пасху святкують, многая літа співають.
третє, читайте про їжу, як вона освячується: 1-е Тимофiю 4 1 ... наказує стримуватися від їжі, яку Бог створив на поживу з подякою віруючим та тим, хто правду пізнав. 4 Кожне бо Боже твориво добре, і ніщо не негідне, що приймаємо з подякою, 5 воно бо освячується Божим Словом і молитвою.
- Вова
- старець
- Контактна інформація:
Адже крім призирства до родини -жодних почуттів, навіть до рідної матері.
То ви хочете сказати, якщо заспівати многая літа, то це шанування матері чи батька?
Еф.6:2 Шануй свого батька та матір це перша заповідь з обітницею,
Слово "Шануй"tЫma,
1. оценивать, определять цену;
2. чтить, почитать, уважать, оказывать почесть;
tim‹v (fut. med. также со значением pass. tim®somai; pass.: fut. timhy®somai и tetim®somai, aor. ¤tim®yhn и pf. tetЫmhmai)
1) также med. окружать почестями, чтить (tina Йw yeсn Гомер; daimсnvn gЎnow Эсхил): tim‹v tini x‹rin Софокл, Эврипид; воздавать почести кому-л.;
2) почитать, уважать: tim‹v tina ¤j аsou tinЫ Софокл почитать кого-либо наравне с кем-либо; timhy°nai prсw tinow Пиндар, par‹ tini Геродот и кpс tinow Платон быть в чести у кого-либо; tim°w tetim°syai Гомер быть удостоенным чести;
3) осыпать почестями (dvreЭsyai kaЬ tim‹v Ксенофонт): timЌsyai ¤k toи polemeЭn Фукидид прославиться на войне;
4) отличать (перед кем-либо), оказывать внимание, также награждать: tim‹v tina ¤n ѓArgeЫoisin Гомер отличать кого-либо между аргивянами; tim‹v tina eйn» kaЬ sЫtД Гомер дать кому-л. ночлег и пищу; dЕroiw tim‹v tina Ксенофонт награждать кого-либо дарами; oЯ tetimhmЎnoi и oЯ timЕmenoi Ксенофонт лица, достигшие высших почестей, сановники, вельможи; tт timЕmenon Ћpт toи ђrxein Фукидид честь обладания властью;
5) высоко ставить, дорожить, ценить (ti Софокл и т.д.): oоw Frжgew nсmouw timЗsin Эврипид традиции, которые свято хранят фригийцы; tim‹v tтn lсgon Эсхил внимать словам, то есть исполнять мольбу; tim‹v ti toи bЫou plЎon Эсхил ставить что-либо выше жизни; timЌsyaЫ ti prт pantсw Фукидид и ЋntЬ pantсw Демосфен ценить что-либо превыше всего;
6) оценивать, расценивать: tim‹v plЎonow µ ¤l‹ttonow Платон назначать цену выше или ниже (нормальной); tetimhmЎnow xrhm‹tvn Фукидид оцененный на деньги; tЇn diplasЫan toи timhyЎntow bl‹bhn ¤ktЫnein Платон возместить ущерб в двойном против оценки размере;
7) также med., юр. (о наказании) определять, устанавливать, назначать: tim‹v tЇn ЋjЫan t°w bl‹bhw Платон определять размер возмещения за (причиненный) ущерб; tim‹v tinЫ tinow Платон, Демосфен; присуждать (приговаривать) кого-либо к чему-либо;

То дайте відповідь собі, чи ви і католики чи православні що біля вас живуть чи вони так роблять? Не гнівіть Бога, такими словами про когось.
А може стаканчик горілки через горло перелити за їхнє здоровя оце по вашому шанування?
Востаннє редагувалось 03 вересня 2010, 22:10 користувачем Вова, всього редагувалось 1 раз.
- Вова
- старець
- Контактна інформація:
ShMariam писав:Є ще Передання
От я про це якраз говорив, якщо воно суперечить Писанню, це не хороше Передання. хтось говорив про усне передання від Павла до коринтян нехай процитує його чи там таке є там, або у інших апостолів.
Вова писав:ShMariam писав:Є ще Передання
От я про це якраз говорив, якщо воно суперечить Писанню, це не хороше Передання. хтось говорив про усне передання від Павла до коринтян нехай процитує його чи там таке є там, або у інших апостолів.
Передання не суперечить а доповнює.У Вас тільки св. Письмо і все? Більше ніяких побожних книг немає? Біблія, також спочатку передавалося усно - ПЕРЕДАННЯ, а потім було положено на письмо.
Востаннє редагувалось 03 вересня 2010, 22:16 користувачем romanm, всього редагувалось 1 раз.
А давайте кожен буде відповідати за себе, а то Вова за всіх протестантів, а ми за всіх католиків, та й за православних чогось
.
Знаю, що практикуючі католики (і православні) шанують батька-матір і т.д. і т.п. А непрактикуючі в нас більше прирівнюються до поган.
Але перший гріх - гордість. Якщо людина себе почуває "обраною", а всі інші "гірші", то нема про що говорити. Я сама колись така була
.

Знаю, що практикуючі католики (і православні) шанують батька-матір і т.д. і т.п. А непрактикуючі в нас більше прирівнюються до поган.
Але перший гріх - гордість. Якщо людина себе почуває "обраною", а всі інші "гірші", то нема про що говорити. Я сама колись така була

Важливо!Може врятувати життя: http://forum.ugcc.org.ua/viewtopic.php?f=3&t=97&p=56358#p56281
- Вова
- старець
- Контактна інформація:
romanm писав:Передання не суперечить а доповнює.У Вас тільки св. Письмо і все? Більше ніяких побожних книг немає?
Якщо не суперечить, а тільки доповнює, в даному випадку воно суперечить, бо написано "Один Посередник І.Х."
Чому, є багато книжок, але на них ніхто не базує вчення.
- Вова
- старець
- Контактна інформація:
ShMariam писав:Якщо людина себе почуває "обраною", а всі інші "гірші", то нема про що говорити.
Ви це про мене?
Вова писав:ShMariam писав:Якщо людина себе почуває "обраною", а всі інші "гірші", то нема про що говорити.
Ви це про мене?

Важливо!Може врятувати життя: http://forum.ugcc.org.ua/viewtopic.php?f=3&t=97&p=56358#p56281
- Вова
- старець
- Контактна інформація:
neoxgeforce писав:Мені одногрупник казав, що його родич все життя був баптистом чи СЄ я не памятаю. І перед смертю все таки висповідався у священника.
А моє дружині дідо, зробив наоборот, перед смертю запросив пастиря із нашої Церкви.
І не думаю що це був баптист, баптисти – це християни які народженні із гори. А про свідків, я теж таке чув. Але їх тут немає, тому немає про що говорити.
- Вова
- старець
- Контактна інформація:
viter писав:З Що заважало їм жити свято у її лоні?
Мені один розказував що хоче перейти до КЦ потрібно відректися євангельської правди і все робити так як це говорять у вас, не зважаючи на те чи воно суперечить Писанню, чи ні. Це так коротко.
От уявімо, я хочу як ви говорите вернутися «у лоно». Що ви скажете мені робити, відректися істини, чи робити усе не думаючи як мені скажуть?
- viter
- Модератор
- Контактна інформація:
Скажіть, що в науці Католицької Церкви суперечить Писанню?
Господи Ісусе Христе Сину Божий, помилуй мене грішного.
- Вова
- старець
- Контактна інформація:
viter писав:Скажіть, що в науці Католицької Церкви суперечить Писанню?
Та ви жартуєте, та ми тут скільки сторінок списали, а ви таке ще питаєтеся. Не хочу просто зачіпати інші теми зачепив тільки про "чистилище" і хватить, воно до доброго не доводить, ця дискусія.
Я краще буду писати так де не має такої дискусії, от хороша тема тут viewtopic.php?f=6&t=1564&start=60, або просто як ця рубрика, але ми відхилилися за далеко від теми.
От я вам дав сайт ХВЄ, то ви так і не сказали що там суперечить Писанню?
Або чому я повинен залишити свою Церкву і перейти у вашу? Якщо спасає не Церква, а Христос. Я уже говорив як би я Христа пізнав У ПЦ, то б не напевно не ходив до ХВЄ, а оскільки я пізнав У ХВЄ, то навіщо мені залишати. До речі після того як я почав ходити у ХВЄ, мені мама була сказала що мої прадід і прабабця теж ходили до ХВЄ, але були залишили Бога. Отож, як люблять говорити у вас «Я не буде зраджувати свою віру».
І якщо ви спроможні Христа пізнати у КЦ то хотіть до неї, я якщо ви ходити бо це віра ваших батьків, ви не народилися від Бога і Його Слова, то марна трата часу. Бо як сказав не церква спасає, а Христос, і у небі ніхто не буде питати: «ти католик» значить проходь, ви маєте бути відродженою людиною від Бога, мати Духа Святого і дотримуватися Святого Писання. Може це для вас дивно виглядає, що я так говорю, бо я не перетягую вас до себе, я думаю ви зрозуміли глибину моїх слів.
Та ви жартуєте, та ми тут скільки сторінок списали, а ви таке ще питаєтеся. Не хочу просто зачіпати інші теми зачепив тільки про "чистилище" і хватить, воно до доброго не доводить, ця дискусія.
Бо ви, пане Вово, при всій до вас повазі, не вмієте слухати, а тільки сиплете цитатами з Святого Письма, перетворивши християнство на "релігію Книги".
Однак християнська віра - це не «релігія Книги». Християнство - це релігія Слова Божого, «не написаного і німого слова, а Слова воплоченого й живого» (Св. Бернард із Клевро, Проповідь на слова «Післаний був...», 4,. 11.). Щоб Святе Письмо не залишилось мертвою буквою, треба, щоб Христос, Вічне Слово Живого Бога, через Святого Духа «відкрив нам розум, щоб ми розуміли Писання» (Лк, 24,45). (ККЦ 108)
"Для чого шукаєш ти для себе почесті в інших? Поважай сам себе, і ніхто не принесе тобі безчестя."
св. Йоан Золотоустий
св. Йоан Золотоустий
Вова писав:Мені один розказував що хоче перейти до КЦ потрібно відректися євангельської правди і все робити так як це говорять у вас, не зважаючи на те чи воно суперечить Писанню, чи ні. Це так коротко.
п. Вова, "один сказав", це все рівно що мені "розказували", що жиди п ють кров християнських дітей.
Дальше, це добре що ви базуєтеся виключно на св. Писанні і все те, що йому протирічить називаєте єресями. Хочу однак, звернути Вашу увагу на те, що і ми базуємося на словах св. Писання і науці свв. Апостолів, як от наприклад:
"О Тимофію, бережи передання, стережися марного базікання та суперечок знання, неправдиво названого так". 1.Тим6.20.
А також стоїмо і на цих словах:
"Отже, браття, стійте й тримайтеся передань, яких ви навчились чи то словом, чи нашим посланням".2.Сол.2.15.
Отож, я собі дозволю сказати, що твердження про те, що ось того чи іншого немає у св. Писанні, не значить, що ця річ не може бути передана нам СЛОВОМ і доповнювати те, чого немає написано у св. Писанні. (Як то Трійця нпр.)
Питання Вам, скажіть будь - ласка. Ці стихи говорять ясно і чітко що крім Писання є , і може бути, ще якесь передання? Чи тут нічого такого немає?
І ще скажіть будь- ласка, лише св. Письмо може дати нам достатні гарантії того, що вона має багонатхненний характер? Тобто, можна сказати, що св. Писання має божественний характер... базуючись..... на св.Писанні.?
Звичайно, коментувати і відповідати можуть усі, а не тільки п.Вова, який віддувається тут

Востаннє редагувалось 08 вересня 2010, 15:56 користувачем romanm, всього редагувалось 4 разів.
Вова писав: Або чому я повинен залишити свою Церкву і перейти у вашу? Якщо спасає не Церква, а Христос. Я уже говорив як би я Христа пізнав У ПЦ, то б не напевно не ходив до ХВЄ, а оскільки я пізнав У ХВЄ, то навіщо мені залишати. До речі після того як я почав ходити у ХВЄ, мені мама була сказала що мої прадід і прабабця теж ходили до ХВЄ, але були залишили Бога. Отож, як люблять говорити у вас «Я не буде зраджувати свою віру».
І якщо ви спроможні Христа пізнати у КЦ то хотіть до неї, я якщо ви ходити бо це віра ваших батьків, ви не народилися від Бога і Його Слова, то марна трата часу. Бо як сказав не церква спасає, а Христос, і у небі ніхто не буде питати: «ти католик» значить проходь, ви маєте бути відродженою людиною від Бога, мати Духа Святого і дотримуватися Святого Писання. Може це для вас дивно виглядає, що я так говорю, бо я не перетягую вас до себе, я думаю ви зрозуміли глибину моїх слів.
з Ваших слів випливає, якби вас так не виховали, то ви б не стали протестантом? Цікаво. Наша церква вийшла з підпілля 20років тому, я хрещена ніби РПЦ, бо іншої й не було і то підпільно. Тим не інше, мої предки були УГКЦ, значить - я теж,бо це - в крові. А у Вас виходить - від виховання.

Не бійтеся!
- viter
- Модератор
- Контактна інформація:
Вова писав:От я вам дав сайт ХВЄ, то ви так і не сказали що там суперечить Писанню?
Та ніби нічого там не суперечить Святому Письму. Це просто дуже сильно обрізаний варіант науки Католицької Церкви. Вся справа в тому, що ви відкинули усю повноту Христового Вчення (на догоду злому духові).
Вова писав: ви маєте бути відродженою людиною від Бога, мати Духа Святого і дотримуватися Святого Писання.
Звідки Ви знаєте, що Ви є відродженою людиною від Бога і маєте Духа Святого? Може це диявольський обман? Чому я так кажу? Бо знаю, що справді святі люди, святість котрих сам Бог прославив чудами, ніколи за життя не вважали себе святими, але вважали себе грішними і недостойними Бога. Подумайте.
Зразу, наперед, прошу не цитувати текст з Біблії, де християни називаються святими, бо там слово 'святий' є синонімом 'християнин' і вживається у такому значенні, я ж тут говорю про святість, як про якість життя (праведність).
Господи Ісусе Христе Сину Божий, помилуй мене грішного.
власне, справжні християни, яких нині маємо за святих, вважали себе грішними й відчували свою мізерність.
"Пил біля ніг Божих..."
"Пил біля ніг Божих..."
Не бійтеся!
- o.Mykil
- старець
- Контактна інформація:
Офіційне роз'яснення католицького вчення (еклезіології) щодо єдності та єдиності Христової Церкви, догматичної ролі II Ватиканського собору, а також причин, за якими протестантські деномінації не є Церквами http://www.cerkva.od.ua/index.php?optio ... Itemid=117
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!
Вова писав:Олюнька писав:Дуже багато написано, але чи є з того толк?
Про Марію. Маємо весілля в Кані Галилейській, коли слуги підійшли до Марії, а вона вже просила Ісуса. Чим не посередництво? Та ж молитва.
Дивіться у грецький текст, це була звичайна розмова, а не молитва. Якщо так думати то Євангелія це одне сплошне посередництво і молитви.
Толку взагалі немає ніякого, напевно вартує щоби кожен залишився при своїх думках і все?

П. Вово, а молитва це не розмова з Богом? Повинні ми говорити з ним тільки цитатами зі св. Письма? Інакше ніяк? Молитви, як ми писали, бувають ріжні і по різному виявляються і мовляться. Я,наприклад, бачу тут розмову = молитву. Євангеліє , і є одне посередництво і молитви, навіть робота буває молитвою. Чи ні?
- Вова
- старець
- Контактна інформація:
vitalko писав:Бо ви, пане Вово, при всій до вас повазі, не вмієте слухати, а тільки сиплете цитатами з Святого Письма, перетворивши християнство на "релігію Книги".
Однак християнська віра - це не «релігія Книги». Християнство - це релігія Слова Божого, «не написаного і німого слова, а Слова воплоченого й живого» (Св. Бернард із Клевро, Проповідь на слова «Післаний був...», 4,. 11.).
От не люблю таких розмов. Як не вмію слухати? Те саме я вам скажу і що з того? Для того і є форум, щоб спілкуватися, говорити свої думки.
Що то за вислів «релігія Книги»?, я от думаю це ви зробили із Письма «релігію Книги», ви її маєте, а нею повноцінно не користуєтеся, в основному лежить на полиці. Навіть тут я не бачу цитат.
Щоб Святе Письмо не залишилось мертвою буквою, треба, щоб Христос, Вічне Слово Живого Бога, через Святого Духа «відкрив нам розум, щоб ми розуміли Писання» (Лк, 24,45). (ККЦ 108)
От я теж так говорю, щоб не було буквою, а жило в наших серцях, щоб ми Ним жили.
- Олюнька
- старець
- Контактна інформація:
Вова писав:Що то за вислів «релігія Книги»?, я от думаю це ви зробили із Письма «релігію Книги», ви її маєте, а нею повноцінно не користуєтеся, в основному лежить на полиці. Навіть тут я не бачу цитат.Щоб Святе Письмо не залишилось мертвою буквою, треба, щоб Христос, Вічне Слово Живого Бога, через Святого Духа «відкрив нам розум, щоб ми розуміли Писання» (Лк, 24,45).[/i] (ККЦ 108)
От я теж так говорю, щоб не було буквою, а жило в наших серцях, щоб ми Ним жили.
Правильно, жити, то не цитувати. А просто цитувати, то якраз є "мертві букви".
В зовсім вже не в'яжуться ваші останні слова з тим:
Вова писав:Дивіться у грецький текст, це була звичайна розмова, а не молитва. Якщо так думати то Євангелія це одне сплошне посередництво і молитви.
Бо молитва то і є розмова з Богом, а кожна розмова з Богом то молитва.
Чим для вас є Євангеліє?
Не знаєте ви що в кого на полиці лежить, тому давайте без цього.
Моє шанування! Ваша с. Катерина, МНІ
- Вова
- старець
- Контактна інформація:
romanm писав:Дальше, це добре що ви базуєтеся виключно на св. Писанні і все те, що йому протирічить називаєте єресями. Хочу однак, звернути Вашу увагу на те, що і ми базуємося на словах св. Писання і науці свв. Апостолів, як от наприклад:
..... 1.Тим6.20. А також стоїмо і на цих словах: .....2.Сол.2.15.
Я от пройшовся по паралельних місцях, в основному, але не чітко є силка де вказується це на Слово Боже, от наприклад, беремо із цього листа, але із першого розділу 1Тим.1:11 за доброю вісткою слави блаженного Бога, яка мені була довірена. Добра Вістка це Писання.
Але нехай буде так, як ви думаєте, то де це усне передання Павла, Петра? Вони не можуть одне усно говорити, а друге письмом. Тепер скажіть, от катехизм має свої пункти, то які там є слова Павла чи Петра.
Отож, я собі дозволю сказати, що твердження про те, що ось того чи іншого немає у св. Писанні, не значить, що ця річ не може бути передана нам СЛОВОМ і доповнювати те, чого немає написано у св. Писанні. (Як то Трійця нпр.)
Я от не розумію, чому всі ваші мовчать про цей вислів, ви уже не раз так говорите. Та я вам говорив, що Писання говорить про це немає тільки вислову "Трійця". Менше спілкуйтеся із СЄ, якщо не знаєте добре Писання.
Дам вам силки де ми про це говоримо, може знайде щось корисне, звісно якщо їх не зітруть, самі рішайте.
http://forum.jerelo.info/viewtopic.php?t=923&start=0
http://forum.jerelo.info/viewtopic.php?t=9&start=0
http://forum.jerelo.info/viewtopic.php?t=83&start=0
І ще скажіть будь- ласка, лише св. Письмо може дати нам достатні гарантії того, що вона має багонатхненний характер? Тобто, можна сказати, що св. Писання має божественний характер... базуючись..... на св.Писанні.?
Я так вірю, і само Писання так за себе говорить.
- Вова
- старець
- Контактна інформація:
прочанка писав:Вова писав: Або чому я повинен залишити свою Церкву і перейти у вашу? Якщо спасає не Церква, а Христос. Я уже говорив як би я Христа пізнав У ПЦ, то б не напевно не ходив до ХВЄ, а оскільки я пізнав У ХВЄ, то навіщо мені залишати. До речі після того як я почав ходити у ХВЄ, мені мама була сказала що мої прадід і прабабця теж ходили до ХВЄ, але були залишили Бога. Отож, як люблять говорити у вас «Я не буде зраджувати свою віру».
з Ваших слів випливає, якби вас так не виховали, то ви б не стали протестантом? Цікаво. Наша церква вийшла з підпілля 20років тому, я хрещена ніби РПЦ, бо іншої й не було і то підпільно. Тим не інше, мої предки були УГКЦ, значить - я теж,бо це - в крові.
Та не зовсім, мені уже було 14 років, я уже сам рішав.
Я сам свідомо зробив свій вибір, а от хрестили мене примусово, без моєї згоди. Моя віра та, яку я сам вибираю, але це не правильний вислів, я маю на увазі конфесію. От ви самі зробили собі вибір із ПЦ перейшли до КЦ.
Та про яке можна духовне виховання говорити у ортодоксальних Церквах, тільки Бога в основному згадують на святах, і то не по християнське.
А у Вас виходить - від виховання.
Не зрозумів до кінця цей вислів.
Вова писав:Та про яке можна духовне виховання говорити у ортодоксальних Церквах, тільки Бога в основному згадують на святах, і то не по християнське.
Очевидно, Ви не знайомі зі справжніми християнськими сім'ями в ортодоксальних церквах.
- Вова
- старець
- Контактна інформація:
viter писав: Вся справа в тому, що ви відкинули усю повноту Христового Вчення (на догоду злому духові)..
Яку всю повноту?Та вже повнішої я не знаю, яку я сам особисто пережив.
viter писав:Вова писав: ви маєте бути відродженою людиною від Бога, мати Духа Святого і дотримуватися Святого Писання.
Звідки Ви знаєте, що Ви є відродженою людиною від Бога і маєте Духа Святого? Може це диявольський обман? Чому я так кажу? Бо знаю, що справді святі люди, святість котрих сам Бог прославив чудами, ніколи за життя не вважали себе святими, але вважали себе грішними і недостойними Бога. Подумайте.
Та ви одне із другим плутаєте, звісно кричати що я святий, я ніколи не грішу, так не скажу. Але Писання говорить нам не грішити, тобто жити духовним життям.
Звідки Ви знаєте, що Ви є відродженою людиною від Бога і маєте Духа Святого? Може це диявольський обман?
Ну тоді треба розібратися у тих висловах. От які у вас мають Бути ознаки відродженої людини?
Зразу, наперед, прошу не цитувати текст з Біблії, де християни називаються святими, бо там слово 'святий' є синонімом 'християнин' і вживається у такому значенні, я ж тут говорю про святість, як про якість життя (праведність).
Я так і розумію це слово, тільки говорю це той "хто увірував у Христа"
Але нехай буде так, як ви думаєте, то де це усне передання Павла, Петра? Вони не можуть одне усно говорити, а друге письмом. Тепер скажіть, от катехизм має свої пункти, то які там є слова Павла чи Петра.
Давайте без поспіху

]Я от не розумію, чому всі ваші мовчать про цей вислів, ви уже не раз так говорите. Та я вам говорив, що Писання говорить про це немає тільки вислову "Трійця". Менше спілкуйтеся із СЄ, якщо не знаєте добре Писання.
Дам вам силки де ми про це говоримо, може знайде щось корисне, звісно якщо їх не зітруть, самі рішайте.
http://forum.jerelo.
п. Вово, а до чого тут СЄ, я з Вами спілкуюся. І, дозвольте, не можу зрозуміти Вашу логіку, про Трійцю чітко не говориться в Писанні, отож,звідкись Ви це взяли, взяли звідки? З Писання, докумекаючи решту? Кумекання звідки? Якщо в Писанні цього немає? Напевно з інших джерел? Що це за джерела? З лінків наданих Вами, я бачу, що дослідджуючи Біблію, є моменти які сприймають Традицію, а є моменти коли ні. Чому? Це для мене більш ніж дивно. Чому вчення про Трійцю приймається на основі передання і Ви нічого проти цього не маєте, а ось наприклад, теж саме чистилище, тут = зась.
[/quote]Я так вірю, і само Писання так за себе говорить.
Хм, дивно, виходить замкнуте коло в роздумах наших: Св. Письмо є святим.... бо є святим. Я не спец по св. Писанню, поправте мене, але мені ні в якому місці св. Письма не зустрічався повний список святих книг, і тільки внутрішні критерії не зовсім мають авторитет.
А в реалі, все має своє пояснення .
Звичайно, доказати правдивість однієї книги зі. св. Писання можна і іншою, але де є гарантія що це безпомилково? Тобто логічно звідси випливає, що хтось мені має дати гарантію, що св. Писання є дійсно святе, а не просто побожні, чи менш побожні дописи.
Дивлюся в Писання і бачу :
2 Петра 1.20
20 бо ви знаєте перше про те, що жодне пророцтво в Писанні від власного вияснення не залежить.
Або ж говорячи про писання Павла, Петро, в другому посланні в 3 ій главі говорить:
16 як і по всіх посланнях, що в них він говорить про це. У них є дещо тяжко зрозуміле, що неуки та незміцнені перекручують, як і інші Писання, на власну загибіль свою
Отож виходячи з цього, ми віримо, що Церкває тим гарантом, який стверджує нам, що св. Писання є святим, не тому що воно про себе так говорить, а говорить - Традиція.
Востаннє редагувалось 08 вересня 2010, 20:27 користувачем romanm, всього редагувалось 1 раз.
- Вова
- старець
- Контактна інформація:
romanm писав:П. Вово, а молитва це не розмова з Богом?
Та звісно що так, хочу підкреслити слово "РОЗМОВА", а не одностороннє завчене речення, я не можу навіть уявити щоб ви так розмовляли із кимось, і кожного разу ще постійно повторювали ті самі слова.
romanm писав:Повинні ми говорити з ним тільки цитатами зі св. Письма? Інакше ніяк? Молитви, як ми писали, бувають ріжні і по різному виявляються і мовляться. Я,наприклад, бачу тут розмову = молитву.
А я не бачу.
Євангеліє , і є одне посередництво і молитви, навіть робота буває молитвою. Чи ні?
Я в сказав що під час роботи - молитися, це якось для мене правильно. А як робота є молитвою не можу зрозуміти.
Повернутись до “Інші Церкви та Спільноти”
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 239 гостей