Yur писав:Мислення можна змінити, Євангелію ні.
І промовив Петро: От усе ми покинули, та й пішли за Тобою слідом.
А Ісус відказав їм: Поправді кажу вам: Немає такого, щоб покинув свій дім, або дружину, чи братів, чи батьків, чи дітей ради Божого Царства,
і не одержав би значно більш цього часу, а в віці наступнім життя вічне. (Луки 18:28-30)
Я напевне не можу зрозуміти Вас пане Юрію, за що вибачаюсь. Ви хочете полишити родину і піти... але куди? Просто Ви наводити кожного разу цю цитату з Біблії.
Якраз мислення (думка ) на мою думку також відіграє велику роль у духовному розвитку. В Святому Письмі у посланні ап.Павла римлянам 8 (Життя з Ісусом Христом) якраз наголошується, що (...бо ті, хто ходить за тілом, думають про тілесне, а хто за духом - про духовне....)
Також в цьому ж посланні про розумну службу (Рим.12) (Тож благаю вас, браття, через Боже милосердя, - повіддавайте ваші тіла на жертву живу, святу, приємну Богові, як розумну службу вашу, і не стосуйтеся до віку цього, але
перемініться відновою вашого розуму, щоб пізнати вам, що то є воля Божа, - добро, приємність та досконалість (Рим.12:1,2)
Також пишеться в Святому Письмі про те, що потрібно бути тим, чим покликаний (Кор.7)
В Нагірній проповіді Ісус також говорив, хто вспадкує Царство Боже.
Можна залишаючись в родині любити , допомагати іншим, бути милосердним, бути милостивим, бути щедрим, нести Слово Боже в серця інших людей, дарувати душевне тепло, віддавати свій час задля інших, щоб хоч трішки полегшити життя. Ісус казав, хто зробив найменшому з братів - для Мене зробив. Що заважає, залишившись в родині відвідати людей в лікарні, у вязниці, допомогти бідному, розрадити того, хто плаче, нагодувати того , хто голодний? Що заважає змінити себе, просячи в Господа духа молитви, молячись просити про любов в серці, про очищення серця, думок.
Боже Царство здобувається силою - постійною працею над собою. Для цього потрібні, дуже потрібні Сповідь і Причастя. Сповідь для очищення, щоб прийняти Ісуса в серце в Причасті.
Це моя точка зору, так що вибачайте, якщо щось не так написала
Розум людини обдумує путь її, але кроки її наставляє Господь.(Прип. Соломона 16:9)
Все буде добре!!!