Якщо не можна таки – настоюю на «неофіт»
Можна ще дати на вибір:
Священик
Монах/монахиня
Мирянин
Неофіт
Оглашенний
Вважаю, що останні два пункти зайві. Знаю тут тільки одного неофіта, а оглашенних, я певна, не буде - всіх нас хрестили в дитинстві.
Якщо не можна таки – настоюю на «неофіт»
Неофит
Неофит (от греч. neophytos — новообращенный) - новообращённый к вере.
Радостная, полная счастья пора вступления человека в мир веры и Церкви. Господь, как любящий Отец окружает человека Своей любовью. Это время небывалого духовного и эмоционального подъёма, человек в этот момент как бы по-новому открывает для себя мир, обретя его Творца; находит истинный смысл жизни в мире суеты и призрачного счастья.
Главное в период неофитства, который не миновал ни один из нас, выбрать верный путь духовного развития, когда в центр нашей жизни становится Христос; не погрузиться в прежнюю бесплодную суету (только с уже церковным антуражем) и не соблазниться второстепенным, потеряв главное.
http://azbyka.ru/dictionary/13/neofit.shtml
luksander писав:ось тому і не хотілося б зосереджуватись на визначенні віросповідання, а бути просто християнином.
luksander писав:та чомусь не хочеться зайвий раз демонструвати неодностайність християн
luksander писав:Як на мене – це найкраще визначення:ось тому і не хотілося б зосереджуватись на визначенні віросповідання, а бути просто християнином.Неофит
Неофит (от греч. neophytos — новообращенный) - новообращённый к вере.
Радостная, полная счастья пора вступления человека в мир веры и Церкви. Господь, как любящий Отец окружает человека Своей любовью. Это время небывалого духовного и эмоционального подъёма, человек в этот момент как бы по-новому открывает для себя мир, обретя его Творца; находит истинный смысл жизни в мире суеты и призрачного счастья.
Главное в период неофитства, который не миновал ни один из нас, выбрать верный путь духовного развития, когда в центр нашей жизни становится Христос; не погрузиться в прежнюю бесплодную суету (только с уже церковным антуражем) и не соблазниться второстепенным, потеряв главное.
http://azbyka.ru/dictionary/13/neofit.shtml
Звичайно, необхідно і вірно визначитись, задекларувати і відстоювати, - та чомусь не хочеться зайвий раз демонструвати неодностайність християн
ShMariam писав:luksander писав:ось тому і не хотілося б зосереджуватись на визначенні віросповідання, а бути просто християнином.
тяжіє до якоїсь одної конфесіїluksander писав:та чомусь не хочеться зайвий раз демонструвати неодностайність християн
Тут і так буде 90 % католиків. Зайде людина перший раз на сайт і начитається єресей і подумає, що це наука нашої Церкви.
luksander писав::)ShMariam писав:luksander писав:ось тому і не хотілося б зосереджуватись на визначенні віросповідання, а бути просто християнином.
тяжіє до якоїсь одної конфесіїluksander писав:та чомусь не хочеться зайвий раз демонструвати неодностайність християн
Тут і так буде 90 % католиків. Зайде людина перший раз на сайт і начитається єресей і подумає, що це наука нашої Церкви.
тоді такий пункт: тяжію до ...
а перед кожним повідомленням: УВАГА! ймовірна ЄРЕСЬ!
взагалі то я законослухняний в межах мого розуміння розумного - приймаю любі правила
luksander писав:
тоді такий пункт: тяжію до ...
а перед кожним повідомленням: УВАГА! ймовірна ЄРЕСЬ!
andrey s. писав:Знаєте,скільки за своє життя я сказав "ймовірної єресі",але я вчився і вчуся.І ті хто мене вчили,єритиком мене не називали,а просто навчали,вказували на помилки.
Напевне це і є зростання(це я для свого заспокоєння )...
ShMariam писав:andrey s. писав:Знаєте,скільки за своє життя я сказав "ймовірної єресі",але я вчився і вчуся.І ті хто мене вчили,єритиком мене не називали,а просто навчали,вказували на помилки.
Напевне це і є зростання(це я для свого заспокоєння )...
Проблема не в незнанні. Різниця в тому, що Ви бажаєте вчитися, а дехто ні. Тільки таким можна написати, що вони кажуть єресь (якщо назвуться католиками).
ShMariam писав:Просто вже висловлювалися (перша сторінка), ця тема піднімається не перший раз.
andrivovk писав:ShMariam писав:2) те саме, тільки окремо виділити адвентистів
А чому така повага до адвентистів.А чим гірші лютерани, кальвіністи, п'ятидесятники, баптисти, англікани.....?
luksander писав:ось тому і не хотілося б зосереджуватись на визначенні віросповідання, а бути просто християнином.
Повернутись до “Зауваги та пропозиції”
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей