Свята Евангелія живе в твоєму серці?

обговорення богословських думок, питань богословської освіти

Модератори: Just_me, Artur, ihor

Христовий
новик
новик
Повідомлень: 13
З нами з: 02 грудня 2010, 11:36

Свята Евангелія живе в твоєму серці?

Повідомлення Христовий » 28 грудня 2010, 20:01

Вічна Євангелія - Істина Божого Порятунку усіх людей, здійсненого Ісусом Христом, божественність Якого засвідчена світу у Воскресінні : " і відкрився Сином Божим в силі, по Духу святині, через воскресіння з мертвих( про Ісуса Христа Господа нашого)".(Рим.1:4)
Той, хто прийняв Євангеліє, має свідоцтво в собі самому, і свідчить світу про порятунок, що дарував Бог, через жертву Христа, для Якого християнин починає жити новим життям . Євангеліє - перемога над смертю і тим хто тримав державу смерті. Вірянин в Христа Розіпнутого і Воскреслого перемагає смерть, маючи Дух віри. Слава Богу Єдиному !
Святий апостол Павло нагадує церкві:
"Звіщаю ж вам, браття, Євангелію, яку я вам благовістив, і яку прийняли ви, в якій і стоїте,Якою й спасаєтесь, коли пам'ятаєте, яким словом я благовістив вам, якщо тільки ви ввірували не наосліп.
Бо я передав вам найперш, що й прийняв, що Христос був умер ради наших гріхів за Писанням,
і що Він був похований, і що третього дня Він воскрес за Писанням,і що з'явився Він Кифі, потім Дванадцятьом
.
А потім з'явився нараз більше як п'ятистам браттям, що більшість із них живе й досі, а дехто й спочили.Потому з'явився Він Якову, опісля усім апостолам."(1Кор 15:1-7)
"...якщо тільки пробуваєте в вірі тверді та сталі, і не відпадаєте від надії Євангелії, що ви чули її, яка проповідана всьому створінню під небом, якій я, Павло, став служителем."(Кол 1:23) "Таємницю, заховану від віків і поколінь, а тепер виявлену Його святим,що їм Бог захотів показати, яке багатство слави цієї таємниці між поганами, а вона Христос у вас, надія слави!

Його ми проповідуємо, нагадуючи кожній людині й навчаючи кожну людину всякої мудрости, щоб учинити кожну людину досконалою в Христі."(Кол 1:26-28)
Через прийняття Святої Євангелії людина приймає в серце Самого Господа Іісуса Христа Божого Сина!
"У Ньому й ви, як почули були слово істини, Євангелію спасіння свого, та в Нього й увірували, запечатані стали Святим Духом обітниці,Який є завдаток нашого спадку, на викуп здобутого, на хвалу Його слави! (Еф 1:13,14)
"...щоб Христос через віру замешкав у ваших серцях, щоб ви, закорінені й основані в любові…"(Еф 3:17)
"Хто вірує в Сина, той має вічне життя; а хто в Сина не вірує, той життя не побачить а гнів Божий на нім перебуває.
(Ів 3:36)"
Бо Законом я вмер для Закону, щоб жити для Бога. Я розп'ятий з Христом.І живу вже не я, а Христос проживає в мені. А що я живу в тілі тепер, живу вірою в Божого Сина, що мене полюбив, і видав за мене Самого Себе.(Гал 2:19,20). Проходить дочасне життя :Отож, коли ви воскресли з Христом, то шукайте того, що вгорі, де сидить Христос по Божій правиці.Думайте про те, що вгорі, а не про те, що на землі.Бож ви вмерли, а життя ваше сховане в Бозі з Христом.Коли з'явиться Христос, наше життя, тоді з'явитеся з Ним у славі і ви.(Кол 3:1-4) Тому Наречена призиває прийди. Радість в тому, що Він присутній в Церкві як Глава та йде на землю для останнього звершення Судного дня.

Христовий
новик
новик
Повідомлень: 13
З нами з: 02 грудня 2010, 11:36

Re: Свята Евангелія живе в твоєму серці?

Повідомлення Христовий » 18 лютого 2011, 17:10

Бо наша Євангелія не була для вас тільки у слові, а й у силі, і в Дусі Святім, і з великим упевненням, як знаєте ви, які ми були поміж вами для вас.
І ви стали наслідувачі нам і Господеві, слово прийнявши в великому утискові з радістю Духа Святого…(1Сол 1:5,6)
Євангелія не просто звістка - це Слово Бога здійснене Іісусом Христом, хто не хоче жити по вченню Спасителя- піде на Суд після пекла.
Бо й Христос один раз постраждав був за наші гріхи, щоб привести нас до Бога, Праведний за неправедних, хоч умертвлений тілом, але Духом оживлений,Яким Він і духам, що в в'язниці були, зійшовши, звіщав;вони колись непокірливі були, як їх Боже довготерпіння чекало за Ноєвих днів, коли будувався ковчег, що в ньому мало, цебто вісім душ, спаслось від води.(1Петр 3:18-20)
Бо на те й мертвим звіщувано Євангелію, щоб вони прийняли суд по-людському тілом, але жили по-Божому духом.
Кінець же всьому наблизився. Отже, будьте мудрі й пильнуйте в молитвах!(1Петр 4:6,7)
Тож і нині ( в тимчасовому житті , перші 100 років ) всі люди мертві ( залиши мертвим ховати своїх мертвеців), і всім ,через членів Церкви, повинна бути проповідувана Євангелія. Але засліплений розум людини не розуміє і шукає сховок в ліках і т.п. Тому ця Звістка до серця людини - подивись на смертні муки Святого, жахнись що чекає кожного, і моли Бога про прощення заради і в ім'я Іісуса Христа. Тільки серце здатне прийняти Любов і підкорити плотський розум на послух Богу.
"а вам, хто утиски терпить, відпочинок із нами, коли з'явиться з неба Господь Ісус з Анголами сили Своєї,
в огні полум'яному, що даватиме помсту на тих, хто Бога не знає, і не слухає Євангелії Господа нашого Ісуса.
Вони кару приймуть, вічну погибіль від лиця Господнього та від слави потуги Його,
як Він прийде того дня прославитися в Своїх святих, і стати дивним у всіх віруючих, бо свідчення наше знайшло віру між вами."(2Сол 1:7-10)
Весь світ вмирає через гріх, та глибину Євангелії не хочуть почути- чи прощення гріхів, як його отримати і через віру отримати Вічне Життя в лоні Церкви. Христос Є Присутній в Своїй Церкві і через апокаліпсис (відкриття) людина отримує благодать, яка є Жертовна Любов Божого Сина до Церкви Нареченої , а людина в ній як духовний камінь. Тож коли Бог Син прийде - відкриється явно Його образ в тих, хто прийняв через Радісну Звістку життя Христове.
Ніхто з вас хай не страждає, як душогуб, або злодій, або злочинець, або ворохобник,а коли як християнин, то нехай не соромиться він, але хай прославляє Бога за те.
Бо час уже суд розпочати від Божого дому; а коли він почнеться перше з нас, то який кінець тих, хто противиться Божій Євангелії?
А коли праведний ледве спасеться , то безбожний та грішний де зможе з'явитись?(1Петр 4:15-18)
Тож через терпіння приходить спасіння , яке нині маємо, але проходимо випробування віри , як вірний Авраам, коли поклав на жертовник найдорожче і отримане від Бога.

Аватар користувача
andrey s.
старець
старець
Повідомлень: 2624
З нами з: 13 січня 2011, 19:40
Звідки: м.ІВАНО-ФРАНКІВСЬК
Контактна інформація:

Re: Свята Евангелія живе в твоєму серці?

Повідомлення andrey s. » 18 лютого 2011, 22:21

Слава Ісусу Христу!!!П.Христовий,,(якщо ви жінка,,то пробачте я незнав)
У мене є кілька неясностей,,питань..І я говорю одразу,,що ніяким чином вас образити своїм нерозумінням немаю наміру....
Ви бачу людина освітчена,,тому віднесетись з розумінням до моїх запитань....
Почну з назви самої теми"Св.Євангелія живе в твоєму серці",,я думав цо в серці треба робити місце Богу,,а Св.Письмо,,там Бог присутній,,це "засіб" щоб Його пізнати,,наскільки це можливо для кожного зокрема...Пізнати Його любов..а точніше маленьку крапельку Любові,,бо смертним пізнати Бога як є-недано...
Я прочитав написане вами,,спорити з написаним нестану,,бо більшість цитати з Нового Завіту,,
Але я нічого незрозумів,,яка тема написаного??? Суті я невловив,,Я грішний,,но безбожним себе назвати неможу...То я спасусь??? Чи мені потрібно для цього вивчити писання напамять???
Якщо можна,,хотілось-би отримати відповідь доступною мені мовою,,я людина невчена,,правда читати вмію,але важко зрозуміти деколи....
ДЯКУЮ,,,
З повагою ПРОСТО андрій!!! УГКЦ

Христовий
новик
новик
Повідомлень: 13
З нами з: 02 грудня 2010, 11:36

Re: Свята Евангелія живе в твоєму серці?

Повідомлення Христовий » 22 лютого 2011, 18:20

Вітаю Андрію та всіх читачів! В Притчах сказано, що найбільше треба зберігати серце, а Господь наш Іісус Христос сказав , що з серця виходять лихі наміри і т.п.,, а ще, що добра людина із скарбу доброго серця виносить добре. Тож якщо Святе Слово проросло в серці, людина наповнена духовним розумінням жертви Любові Христа і ніколи не відречеться і не відступить від Нього, а Він є Бог. Так людина повертається до Бога і рятується. Але, не знаючи Євангелії, як можна розуміти Христа і Його вчення? Тож маємо багато єресей. Через Святе Слово в людині живе Бог- в 2 Посланні Івана Богослова сказано : хто перебуває у вченні Христовому в тому є Бог, тобто людина живе для Бога , мислить про Нього і є духовною. Я вивчив це напам'ять, бо хочу і служу Господу . Хто Мене любить - той слово Моє виконає, так передав Іоанн слова Господні. Саме на Голгофі відкрилась велика любов Бога до людини- так Бог полюбив нас, що віддав Сина на розп'яття. Тож пам'ятаймо про це кожен день, бо Він гряде в цей світ, і буде на небі Його знамення - Розіп'ятий, і перед Ним заридають народи, Він , Божий Син,терпів невинний , а ми, люди, за свої гріхи не йдемо каятись, хоч скільки хвороб і горя на землі, та не зраділи , що нас запрошено в Царство Небесне де горя і смерті нема. Тож де у людей віра? Тож де проповідь Радісної Звістки?
Тому щоденно прошу прощення за терновий вінок, за пробиті руки і за Святу Кров пролиту за Мене- Жертва Божого Агнця! Хіба можна не запам'ятати як мене було витягнуто з болота тління і невірства? Тож Євангелії не пізнали не спасенні. Апостол Павло говорить до Коринтян - тим , кому бог цього світу затьмарив розум, щоб не осяяло їх світло Євангелії слави Христа. Прийдіть серцем до хреста, станьте поряд з Його Матір'ю та учнем і оплачте Його муки за вас, і Ви пізнаєте любов Христову, як його творіння і дитина. Я теж грішний, але помилуваний у підніжжя хреста, омитий Його Кров'ю. Все написано , як сказав Іоанн, щоб ви увірували і врятувалися в цей час Божої милості , перед Страшним Судом. Бог є присутній В в Церкві, Христос Глава Церкви, тож служіть в церкві і Бог буде з Вами. З повагою Сергій Н.

Аватар користувача
andrey s.
старець
старець
Повідомлень: 2624
З нами з: 13 січня 2011, 19:40
Звідки: м.ІВАНО-ФРАНКІВСЬК
Контактна інформація:

Re: Свята Евангелія живе в твоєму серці?

Повідомлення andrey s. » 22 лютого 2011, 18:35

Дякую....п.Сергію,,так зрозуміліше...
З повагою ПРОСТО андрій!!! УГКЦ

Христовий
новик
новик
Повідомлень: 13
З нами з: 02 грудня 2010, 11:36

Re: Свята Евангелія живе в твоєму серці?

Повідомлення Христовий » 23 лютого 2011, 15:30

Бо на те й мертвим звіщувано Євангелію, щоб вони прийняли суд по-людському тілом, але жили по-Божому духом.
Кінець же всьому наблизився. Отже, будьте мудрі й пильнуйте в молитвах!
Ніхто з вас хай не страждає, як душогуб, або злодій, або злочинець, або ворохобник,
а коли як християнин, то нехай не соромиться він, але хай прославляє Бога за те.
Бо час уже суд розпочати від Божого дому; а коли він почнеться перше з нас, то який кінець тих, хто противиться Божій Євангелії? (1Петр 4:6-17)
Довершуймо життя в страху Божому та каятті, суд для церкви, щоб не засудженому бути зі світом.

Христовий
новик
новик
Повідомлень: 13
З нами з: 02 грудня 2010, 11:36

Re: Свята Евангелія живе в твоєму серці?

Повідомлення Христовий » 24 лютого 2011, 17:34

Христос Спаситель наш воскрес!

Він воскрес Зорею, Божий Син повстав,
Хоч ніхто від Бога чуда не чекав.
Та були в Ізраїлі вибрані- то ті,
Хто Христа оплакав- омиті й святі.

Хто ридав за Ним, як за своїм дитятком,
Голосив за первенцем, без вини забитим,
Той лиш зрозуміє біль й жалобу Батька,
І на того злито Дух милості й молитви.

Воскрес і їм з’явився: в горі утішати,
Віру їх підтримати, рани показати.
Свідками зробив їх - усім сповіщати,
Любов Божу в серце Вічним Духом дати!

Вся земля згрішила, всі ми заблукали,
Як прийшов Месія - Його не розпізнали.
Бог послав нам Сина, щоб ми твердо знали:
За людські провини Його розпинали.

Щоб ми в вірі знали, що смерті не буде,
Як воскрес СПАСИТЕЛЬ-так воскреснуть люди!
Він чекає в Царстві, Він нас ніжно любить,
Всі гріхи прощає, як Батько голубить.

Сергій Н.

Аватар користувача
Олюнька
старець
старець
Повідомлень: 1445
З нами з: 23 січня 2008, 10:42
Звідки: Львів
Контактна інформація:

Re: Свята Евангелія живе в твоєму серці?

Повідомлення Олюнька » 01 березня 2011, 15:52

А можна якось конструктивніше говорити? бо тема перетворюється в блог


Один проповідник зайшов до оселі священика і відразу почав розказувати про живе Боже слово, натякаючи його на нібито правильне розуміння, що мало би різнитися від традиційного. Час від часу він відкривав Біблію і цитував умілими уривками, а потім сказав: "Якщо я не правий, доведіть мені це!" Простягнув святу книгу священику. Той прийняв пошарпану і пописану книгу, обережно поцілував її, поставив у центр столу, потім підвівся і відійшов. У недовгому часі духовний отець повернувся, тримаючи в руках солодке і чай: "Пригощайся".
Слово Боже: живе чи написане, або про школу віруючого серця
Моє шанування! Ваша с. Катерина, МНІ

Аватар користувача
andrey s.
старець
старець
Повідомлень: 2624
З нами з: 13 січня 2011, 19:40
Звідки: м.ІВАНО-ФРАНКІВСЬК
Контактна інформація:

Re: Свята Евангелія живе в твоєму серці?

Повідомлення andrey s. » 01 березня 2011, 21:45

Слава Ісусу Христу!!!
П.Сергію Н.,,,я підтримую п.Олюньку(не тому що вона жінка,,і модейратор),,,просто хороший приклад вона навела...
Я приблизно це мав на увазі,,,і в міру своєї змоги дав це зрозуміти....
Я щиро вірю,,що наведенний приклад, вас особисто не стосується...
Бо в іншому випадку(коли я не знаю,або не впевненний) це було-би просто не чемно,,я міг-би вас нехотячи образити,,,
Думаю що п.Олюнька навела цей приклад,,,в дусі розважання..і як на мене,,хороший приклад...
Просто я нехочу, суто на Євангелії робити особливі акцени,,бо важливо все...і треба "брати" в цілому(як на мене,це просто моя думка,,а ніяк не тверження)..
Євангелія це Новий Заповіт??? Незнаю що саме мається на увазі???.....
Но є Старий заповіт,,писання святих,,написані під натхненням Святого Духа....
Це все в цілому,,а зокрема і Св.Письмо,,це не Бог,,а місце Його присутності...
Я вірю що Бог,,не має велечини,,Він є все,, Був,Є,і Буде...
І Бог присутній всюди і в кожному....
А Євангелія,і багато іншого,,це як "ключик",,який допомагає відкрити і побачити Його,,наскільки це можливо кожному зокрема...
Бо всі одинаково зробити це не можуть,,в кожного є своя міра пізнання,любові,і зокрема дарів Святого Духа...
І я щиро вірю,,що Бог не гнівається на мене,,коли я розумію менше,,ніж ви...
Бо можливо вам дали 10 монет,а мені 1...
Головне щоб я її не закопав....
Признаюсь вам всім,,,
Дуже часто,,в мене є спокуса::::::
коли прочитаю чиєсь повідомлення,,і я дивлюсь на написане трохи по іншому,а деколи навіть в душі засуджую(не приймаю) написане,,
Довести свою правоту(коли є відчуття що ти думаєш добре),,і для цього використати св.Письмо.....Процитувати Його,,мов так,так і так!!!,,,А ви так і так...
І часто відчуваю що це неможна робити,особливо коли явний негативний настрій(так-якби попрікнути святими писаннями)...
Порадьте мені будласка,,чи не надто я ускладнюю????...Можливо Воно і для того є?????
Я вже не знаю....
Дякую...
З повагою ПРОСТО андрій!!! УГКЦ

Христовий
новик
новик
Повідомлень: 13
З нами з: 02 грудня 2010, 11:36

Re: Свята Евангелія живе в твоєму серці?

Повідомлення Христовий » 05 березня 2011, 13:18

Слава Господу нашому Іісусу Христу!

Не відкидайте любов!

В любові ви не відречетесь,
Продовження Життя дано.
В приготуванні – убілитесь,
Бо Він чекає нас давно.

У темряву прийшов як Світло,
На Себе прийняв Він удари.
Відкинута любов не зникла -
Зійшла в серцях- як Сонце раннє.

Він все віддав - бо любить нас,
І в цю любов я свято вірю!
Любов у серці кожний час-
Бо Він стоїть уже при дверях!

С.Н.

Бог є Любов, хто не любить- той Богом не прийнятий. Слово стало в плоті, щоб людина відкрила Бога в собі - Христа Розп'ятого за мої гріхи, а це і є Його любов. Це початок спасіння- віра в Сина Божого, відродження після покаяння внутрішньої людини по образу Божого Сина- любов до Отця і творіння, яке сталося по Його Слову. Тож не моя, а Твоя хай воля буде, Твоє Слово виконане. А потім діла віри - нагодувати і прийняти іншого як Христа - Я був голодний і ви нагодували Мене. Але лише в церкві спасіння, бо вона є тіло Христове. Тож той , хто не хоче бути зведений в людських міркуваннях - повинен служити в церкві і членам Церкви, яка є стовп і утвердження істини. Христос сказав у Івана 6. : Слова, які Я сказав є Дух і Життя. У 2.Івана - хто перебуває у вченні Христовому в тому Бог. Бо все , що відбувається істинне і буде мати продовження в вічності - все в межах Слова Божого, Премудрості, Якою і віки створені. Премудрість повинна панувати в серці через сприйняття Слова - Мудрість , що з Неба зійшла - це Христос.

Аватар користувача
andrey s.
старець
старець
Повідомлень: 2624
З нами з: 13 січня 2011, 19:40
Звідки: м.ІВАНО-ФРАНКІВСЬК
Контактна інформація:

Re: Свята Евангелія живе в твоєму серці?

Повідомлення andrey s. » 05 березня 2011, 17:10

П. Сергію,,мені сподобалось як ви пишите,,маєте дар,,,вірші особливо...
Дякую...
З повагою ПРОСТО андрій!!! УГКЦ

Христовий
новик
новик
Повідомлень: 13
З нами з: 02 грудня 2010, 11:36

Re: Свята Евангелія живе в твоєму серці?

Повідомлення Христовий » 20 квітня 2011, 17:33

І промовив до них: Це слова, що казав Я до вас, коли був іще з вами: Потрібно, щоб виконалось усе, що про Мене в Законі Мойсеєвім, та в Пророків, і в Псалмах написане.Тоді розум розкрив їм, щоб вони розуміли Писання.
І сказав Він до них: Так написано є, і так потрібно було постраждати Христові, і воскреснути з мертвих дня третього,
і щоб у Ймення Його проповідувалось покаяння, і прощення гріхів між народів усіх, від Єрусалиму почавши
. (Лк 24:44-47)
Господь здійснив найголовнішу дію Бога, Його волю . Учні чули від Господа , що Він піде на смерть і воскресне, але розум відкрився для розуміння - Христом, після того, як вони побачили Воскреслого та почули Його голос і Слово. Тому Святе Письмо оживає для тих, хто в союзі церкви і з Главою- Господом Іісусом Христом.
Усякою молитвою й благанням кожного часу моліться духом, а для того пильнуйте з повною витривалістю та молитвою за всіх святих,
і за мене, щоб дане було мені слово відкрити уста свої, і зо сміливістю провіщати таємницю Євангелії…(Еф 6:18,19)
Бо мені відкриттям об'явилась була таємниця, як писав я вам коротко вище,
з чого можете ви, читаючи, пізнати моє розуміння таємниці Христової.(Еф 3:3,4)
Звіщаю ж вам, браття, що Євангелія, яку я благовістив, вона не від людей.
Бо я не прийняв, ні навчився її від людини, але відкриттям Ісуса Христа. (Гал 1:11,12)
Проповідь Святої Євангелії приводить людину до відкриття в собі цієї таємниці - Христа Розіп'ятого за мої гріхи, та покаянного життя спасенного через цю звістку Божого Сина та Його дію! Будьте благословенні! Христос воскрес!

Христовий
новик
новик
Повідомлень: 13
З нами з: 02 грудня 2010, 11:36

Re: Свята Евангелія живе в твоєму серці?

Повідомлення Христовий » 20 травня 2011, 16:18

Свідчу про милість Божу, що дарувала років 9 тому продовження мого життя на землі і життя вічне. По внутрішньому поклику я приїхав на вихідні дні через 200 км. до своїх батьків, щоб допомогти їм по господарству. Вночі, перед сном, близько 24 години, я помолився, дивлячись в зоряне піднебіння, і попросив про пробачення гріхів минулого дня. Увійшов до будинку в далеку кімнату і ліг. Через декілька хвилин я почув біля будинку шум і подумав про злодіїв. Вставши, натиснув вимикач, виявив, що електроенергії немає. Зрозумівши, що не відступають і діють зухвало, вибіг на вулицю і почав кричати і так до далекого кута будинку. Але було тихо. Коли повернув за останній ріг – побачив стовп чорного диму з напівпідвалу будинку. А в 1,5 метра стіг сіна під навісом. Відразу подумав, що прогорить в будинок і побіг будити батьків. Мама крикнула: біжи гасити. Я схопив відра і підбіг до протилежного кута, де була бочка з дощовою водою. Виливши 2 відра вниз, побіг знову до бочки. І коли діставав воду, побачив як з дверей вирвався язик полум'я метрів 3, трохи діставши даху. Зрозумівши безсилля, прийшли в свідомість слова апостола Павла: « кожен дивися як будує, кожного справа буде випробувана вогнем.» . Так вчить мене Бог. Після цього почали рятуватися члени моєї сім'ї - мама, дружина, дочка. Підбігши до дверей підвалу, я безнадійно вилив воду на підлогу, а полум'я носилося в повітрі. Завдяки Богові я зміркував і закрив залізні двері, і полум'я, рвонувши в щілину, обпалило віка. Ущільнивши щілину в дверях ми діждалися пожежної машини. Пожежники не квапилися, оскільки, запитавши у батька, почули, що там бензин. Почекавши, розкотивши рукави, вони залили все і пішла пара. Коли вони опускалися в підвал, я сказав: завжди моліться про допомогу в ім'я Ісуса Христа. Перше, що вони винесли, був 33 літровий алюмінієвий бідон, в якого не було кришки ( її зірвало ), і бензину там було 2/3. Обидві ручки, були розплавлені, розірвавшись. Другим був 24 літровий залізний бідон з бензином, на кришці якого був злиток алюмінію. І третім був винесений наполовину наповнений бензином газовий балон з привареною кришкою. Боже, я вдячний милості, що не дав мені згоріти, не допустив вибух, не загинули батьки, якби не почитав їх по Слову, то втратив би все. Вранці ми вилили на дорогу бензин з бідона і я виїхав на роботу. Пригадую всі милості, як в проливну грозу їхав на велосипеді і в 20 метрах в дорогу ударила блискавка і через декілька секунд я в'їхав туди. Як одного дня затримав злодія,у которго було заточка в кишені, яку він викинув, почувши, що їде міліція. Ангел Господній озброюється довкола тих, що бояться Його і рятує їх. Пс.33:8 Але головне, що через жертву Сина Божого не буду в полум'ї пекла, бо щодня звертаюсь Христа, прошу помилувати, і не лише коліна - серце схиляю у вдячності перед Істинною Виноградною Лозою і Батьком Виноградарем. Слава Йому нині і в вічності – Ісус Христос гідний слави. Хай зберігає вас Господь в страху Божому і Його святого імені до пришестя Господа Ісуса Христа . Сергій Н.
Востаннє редагувалось 29 грудня 2011, 16:33 користувачем Христовий, всього редагувалось 1 раз.

Michail
старець
старець
Повідомлень: 1196
З нами з: 29 грудня 2009, 10:42
Звідки: Ужгород
Контактна інформація:

Re: Свята Евангелія живе в твоєму серці?

Повідомлення Michail » 10 листопада 2011, 17:58

Один проповідник зайшов до оселі священика і відразу почав розказувати про живе Боже слово, натякаючи його на нібито правильне розуміння, що мало би різнитися від традиційного. Час від часу він відкривав Біблію і цитував умілими уривками, а потім сказав: "Якщо я не правий, доведіть мені це!" Простягнув святу книгу священику. Той прийняв пошарпану і пописану книгу, обережно поцілував її, поставив у центр столу, потім підвівся і відійшов. У недовгому часі духовний отець повернувся, тримаючи в руках солодке і чай: "Пригощайся".
Слово Боже: живе чи написане, або про школу віруючого серця


Але Біблія в цього священика вийшла як священий предмет...
Хоча добрий вчинок щодо проповідника це "+"

А якби священик взяв БІбілю і запропонував разом помолитись якийсь славлячий Бога псалом ,а потім би приніс чай...?

Аватар користувача
andrey s.
старець
старець
Повідомлень: 2624
З нами з: 13 січня 2011, 19:40
Звідки: м.ІВАНО-ФРАНКІВСЬК
Контактна інформація:

Re: Свята Евангелія живе в твоєму серці?

Повідомлення andrey s. » 10 листопада 2011, 19:33

Michail писав:
Один проповідник зайшов до оселі священика і відразу почав розказувати про живе Боже слово, натякаючи його на нібито правильне розуміння, що мало би різнитися від традиційного. Час від часу він відкривав Біблію і цитував умілими уривками, а потім сказав: "Якщо я не правий, доведіть мені це!" Простягнув святу книгу священику. Той прийняв пошарпану і пописану книгу, обережно поцілував її, поставив у центр столу, потім підвівся і відійшов. У недовгому часі духовний отець повернувся, тримаючи в руках солодке і чай: "Пригощайся".
Слово Боже: живе чи написане, або про школу віруючого серця


Але Біблія в цього священика вийшла як священий предмет...
Хоча добрий вчинок щодо проповідника це "+"

А якби священик взяв БІбілю і запропонував разом помолитись якийсь славлячий Бога псалом ,а потім би приніс чай...?

А якби ще чай без цукру і печево без ГМО, то це би ще свідчило за його турботу про тіло гостя. :)
...
Та власне фільм бачив.."Книга Іолая". Ну сподобався мені, навіть попри велику кількість крові. Дуже багато символіки.
Так він ніс останню в світі Біблію, це несіння стало його покликанням від Бога, підтримкою і захистом...
Так він , коли її втратив, тобто віддавши Її зберіг одніньке життя, хоч вбивав дуже часто і майстерно, так він сказав : Що так довго ніс ЇЇ, читав кожин день. Він так привик берегти її, що забував про що там написано.
Все просто, робити для інших більше ніж для себе.
І власне той хто відібрав Книгу нічого не отримав, а Іолай Її втратив фізично, але зберіг в серці.
Фільм раджу, але хто брезгає кровю і жорстокістю,, не раджу...
.......
Власне на рахунок Олюнькіної цитати, так сам той чай і був самою Любою Господу молитвою. Якщо завгодно, то по "вазі"(якщо допустимо вжити таке порівняння), крутішою ніж весь псалтир разом в тій ситуації.
Часто бачу подібність сприйняття С.П. з Мантрами.(пояснювати довго, сподіваюсь на обізнанність у цьому). Але саме так бачу часто і сприймають.
Мені то не підходить, тобто я по іншому це бачу. (хоч і таке порівняння я не роблю якісним)
:pardon:
З повагою ПРОСТО андрій!!! УГКЦ

Michail
старець
старець
Повідомлень: 1196
З нами з: 29 грудня 2009, 10:42
Звідки: Ужгород
Контактна інформація:

Re: Свята Евангелія живе в твоєму серці?

Повідомлення Michail » 12 листопада 2011, 11:08

І власне той хто відібрав Книгу нічого не отримав, а Іолай Її втратив фізично, але зберіг в серці.
Фільм раджу, але хто брезгає кровю і жорстокістю, не раджу...


Та саме в тому річ, що він читав Біблію.
Обовязково і читати, і виконувати. Та й іншим саме так подавати, бо "віра від слухання"

Щоб Свята Євангелія жила в серцях людей. її там потрібно поселити. В нас на парохії є група євангелистів, які доносять суть про Ісуса Христа Спасителя і Господа до людей. І експеримент (ведуть статистику) показує що багато з них цієї суті не знають... Та й не можуть знати, бо її потрібно насаджувати як сад. А більшість, що закономірно для традиційних конфсій, це подають лише в храмі. Так от і ті що храм відвідують також не завжди знають... Але слава Богу частина їх приймає. Євангелизація детальна і інколи одну людину євангелизують двічі або й кілька разів(бо не повністю зрозуміла суть).
А в кінці запрошують відвідувати Церкву (чи нашу, чи свої, хто де є)...
Є кілька правил: не можна дітей таким методом євангелизувати, тому є катехизація для дітей, а в процесі катехизації проходить і євангелизація.

Ну і звичайно в нас є катехизація дорослих, але це справа священика, яку він щиро провадить.

Повірте, якщо хтось думає що лише власним добрим прикладом когось наверне.... то помиляється. Чому? Бо нема таких що не можуть не згрішити... А тут добрий приклад обривається.

Чи не так? Тому я, як би не хотів добре поводитись і не старався, для своїх рідних, близьких ніколи не є досконалим, щоб власним прикладом їх навернути. Тому потрібно і слвом (пояснбваннням, якщо хочуть слухати, молитвою...) і прикладом. (Оре ет Лаборе)... Хоча є такі що слухати не хочуть і вважають себе правими... Ну вже лише в такому випадку залишо це лише на Бога. Та й у всіх намаганнях навернути інших надіймось в повноті на Бога!

Аватар користувача
andrey s.
старець
старець
Повідомлень: 2624
З нами з: 13 січня 2011, 19:40
Звідки: м.ІВАНО-ФРАНКІВСЬК
Контактна інформація:

Re: Свята Евангелія живе в твоєму серці?

Повідомлення andrey s. » 12 листопада 2011, 18:12

Michail писав:
І власне той хто відібрав Книгу нічого не отримав, а Іолай Її втратив фізично, але зберіг в серці.
Фільм раджу, але хто брезгає кровю і жорстокістю, не раджу...


Та саме в тому річ, що він читав Біблію.
Обовязково і читати, і виконувати. Та й іншим саме так подавати, бо "віра від слухання"

Ну я би так не сказав в контексті того фільму. Тому з цим крапка, перегляните і поговорим. Він жив Нею, його Бог покликав до цього з особливою ціллю(місією).
І якби , то хто зна... :) Ну то фільм, але мені сподобалась символіка, яку я там побачив. Хоч хтось може побачити інше, то природньо.
Michail писав:Щоб Свята Євангелія жила в серцях людей. її там потрібно поселити. В нас на парохії є група євангелистів, які доносять суть про Ісуса Христа Спасителя і Господа до людей. І експеримент (ведуть статистику) показує що багато з них цієї суті не знають... Та й не можуть знати, бо її потрібно насаджувати як сад. А більшість, що закономірно для традиційних конфсій, це подають лише в храмі. Так от і ті що храм відвідують також не завжди знають... Але слава Богу частина їх приймає. Євангелизація детальна і інколи одну людину євангелизують двічі або й кілька разів(бо не повністю зрозуміла суть).
А в кінці запрошують відвідувати Церкву (чи нашу, чи свої, хто де є)...

Так самонадіянно, якось це для мене так звучить. :pardon: ( статистика у цьому, це якось дивно. Так, якщо балакати за ефективність, то одно. Але можна захопитись і впроваджувати такі собі "релігійні технології". Така собі корпорація і менеджмент, оптимізація. Я таке спостерігав у різних пасторів, по ящику. Вірю, що Ви не про те написали, то я просто згадав до слова. Хоч і в принципі можливо воно теж заслуговує на життя, я тільки про те, що сприймаю це інакше)
Повірте, я не придираюсь до слів, тут справа у мому іншому сприйнятті цього. І повірте, я це кажу без якогось не схвалення.
Ні. Звідкіля мені знати.
Нехай Господь помагає у всіх щирих і добрих прагненнях, в цій праці, щоб люди відкривали свої серця по своїй добрій волі і Бог у цьому допомагав всім, хто несуть Слово на Його Славу.

Michail писав:Повірте, якщо хтось думає що лише власним добрим прикладом когось наверне.... то помиляється. Чому? Бо нема таких що не можуть не згрішити... А тут добрий приклад обривається.....................

Та власне я не про приклад святості, святості і святості, уникаючи своєї грішності. Маємо Святих, але вони з Господом і перебувають між нами в Дусі Його.
Коли людина ідеалізує іншу людину, беручи приклад з неї, то неодмінно розчарується. А якщо наслідує Дух Христовий, який у ній перебуває, і це виражається в дуже різноманітний спосіб. Різниця ого-го яка, між цим.
Якщо слідувати Вашій логіці, то не потрібно згадувати упадок Петра, і марнославство Апостолів, які ще не були готові, і взагалі, гріхи свої якось оминати, бо так можна когось згіршити. ( є різниця балакати за упадки і пережити їх)
Я завжди казав, що світ угроблять ідеалісти.
Ні , я про інший спосіб свідчити Господа своїм життям. Є люди які то роблять без Біблії в руках, бо мають ЇЇ в серці. Доречі люди грішні, які не роблять акцент на знанні всього чи розумі для пізнання Бога, я таких називаю Богоносці.
Повірте, після зустрічі з такою людиною, самі захочите вивчати і шукати, будувати свою віру. ( мусите розуміти, це просто спостереження, і тільки)
Бачу різницю між стилем проповіді Протестантів чи тих, у яких втратилось Таєнство Покаяння, і що це несе.
Вони підсвідомо шукають заміну цьому, а то не є реально, бо на цьому С.З спотикнувся.. Бо Закон без Христа не діє, а саме Христос приніс, вдосконалив тим Закон для нашого сприйняття. Приніс прощення через своє Милосердя і Любов, а не цілопалення і пусті жертви.
Серця люцкі мають здатність каменіти, і тут зі всіма витікаючими.
А Христос є лікарем від камянної хвороби серця, тому і хотіли розіпяти Його, що болючим було те лікування, бо ліки які були до приходу, вже не лікували, а тільки загострювали камянну хворобу. Тому і пішов на заклання(Розпяття), бо тільки у такий спосіб можна було вилікувати невиліковних.
Дякую.
З повагою ПРОСТО андрій!!! УГКЦ

Michail
старець
старець
Повідомлень: 1196
З нами з: 29 грудня 2009, 10:42
Звідки: Ужгород
Контактна інформація:

Re: Свята Евангелія живе в твоєму серці?

Повідомлення Michail » 14 листопада 2011, 12:13

Але можна захопитись і впроваджувати такі собі "релігійні технології". Така собі корпорація і менеджмент, оптимізація. Я таке спостерігав у різних пасторів, по ящику. Вірю, що Ви не про те написали, то я просто згадав до слова. Хоч і в принципі можливо воно теж заслуговує на життя, я тільки про те, що сприймаю це інакше)


Не технології. Технологіями будуть рок-служіння і т.д. А це просте проповідування - євангелизація. Десь у "Коринтянам" ап. Павло писав, що він посланий Богом не хрестити а благовістити...

Христовий
новик
новик
Повідомлень: 13
З нами з: 02 грудня 2010, 11:36

Re: Свята Евангелія живе в твоєму серці?

Повідомлення Христовий » 29 грудня 2011, 16:32

Апостол молився за християн Ефесу, щоби Христос з вірою вселився в серця їхні.
Свідченням про зустріч з Богом він кликав йти шляхом Христа.

Ап.Петро тричі відрікся и лише по воскресінні утвердився - любить Іісуса більше ніж інші.

Саме любов до Розп'ятого рятує і перемагає цей світ.

Вірю, Він скоро прийде за ягнятами, що почули крик з Голгофи.

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Свята Евангелія живе в твоєму серці?

Повідомлення о.Олег » 29 грудня 2011, 16:44

Христовий писав:...Вірю, Він скоро прийде за ягнятами, що почули крик з Голгофи.

так віримо вже 2000 років... проте... "не знаєте ні дня ні години..." і "якщо скаже хтось вам: отам Він чи он-де - не вірте..."
Думаю (вірю)... що тут доречне святоотцівське "пам'ятай про смерть" - живи так, ніби це твоя остання хвилина, коли "Прийде за ягнятами, що почули крик з Голгофи" :Rose:
З повагою, о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Michail
старець
старець
Повідомлень: 1196
З нами з: 29 грудня 2009, 10:42
Звідки: Ужгород
Контактна інформація:

Re: Свята Евангелія живе в твоєму серці?

Повідомлення Michail » 03 липня 2012, 09:47

Віра живе у серці прийнявших Христа завжди (за умови, що вони свідомо не відречуться від віри і більше ніколи до неї не повернуться).
Іноді здається що віра затухла, чи зникла, але це один з обманів лукавргр.

Приклад:

‎"Где моя вера? – писала Мать Тереза. – Даже там, на самом донышке души – ничего, только тьма и пустота. – Боже мой – как мучительная эта неведомая боль. – Она не проходит. – У меня совсем не осталось веры… Боже, если Ты есть – пожалуйста, прости меня…"
"книга матери Терезы "Будь моим светом"
Були в неї такі моменти, видно, але ж не здалась.

vitalko
старець
старець
Повідомлень: 987
З нами з: 25 березня 2009, 14:13
Звідки: Львів

Re: Свята Евангелія живе в твоєму серці?

Повідомлення vitalko » 03 липня 2012, 13:06

Michail писав:Віра живе у серці прийнявших Христа завжди (за умови, що вони свідомо не відречуться від віри і більше ніколи до неї не повернуться).
Іноді здається що віра затухла, чи зникла, але це один з обманів лукавргр.

Приклад:

‎"Где моя вера? – писала Мать Тереза. – Даже там, на самом донышке души – ничего, только тьма и пустота. – Боже мой – как мучительная эта неведомая боль. – Она не проходит. – У меня совсем не осталось веры… Боже, если Ты есть – пожалуйста, прости меня…"
"книга матери Терезы "Будь моим светом"
Були в неї такі моменти, видно, але ж не здалась.


Тому і визнана святою :) Як і св. Тереза з Лізьє, яка також переживала подібні стани. Думається мені, що деякі святі подібні речі переживають для того, щоб ми - грішні не зневірювалися в наших дрібніших випробуваннях і не впадали у відчай. Бо, приходить до мене час від часу якийсь сумнів, якась невелика криза віри, і, якби не приклад святих, то, напевно, давно би зневірився. А тут глянеш, що такі чисті душі мали шось подібне(причому набагато більше) як ти, то думаєш собі: не все так зле :), можна і це витримати, і дякую Богові за ці світильники, що освічують мені шлях до Нього.
"Для чого шукаєш ти для себе почесті в інших? Поважай сам себе, і ніхто не принесе тобі безчестя."
св. Йоан Золотоустий

Аватар користувача
andrey s.
старець
старець
Повідомлень: 2624
З нами з: 13 січня 2011, 19:40
Звідки: м.ІВАНО-ФРАНКІВСЬК
Контактна інформація:

Re: Свята Евангелія живе в твоєму серці?

Повідомлення andrey s. » 03 липня 2012, 13:40

vitalko писав:
Michail писав:Віра живе у серці прийнявших Христа завжди (за умови, що вони свідомо не відречуться від віри і більше ніколи до неї не повернуться).
Іноді здається що віра затухла, чи зникла, але це один з обманів лукавргр.

Приклад:

‎"Где моя вера? – писала Мать Тереза. – Даже там, на самом донышке души – ничего, только тьма и пустота. – Боже мой – как мучительная эта неведомая боль. – Она не проходит. – У меня совсем не осталось веры… Боже, если Ты есть – пожалуйста, прости меня…"
"книга матери Терезы "Будь моим светом"
Були в неї такі моменти, видно, але ж не здалась.


Тому і визнана святою :) Як і св. Тереза з Лізьє, яка також переживала подібні стани. Думається мені, що деякі святі подібні речі переживають для того, щоб ми - грішні не зневірювалися в наших дрібніших випробуваннях і не впадали у відчай. Бо, приходить до мене час від часу якийсь сумнів, якась невелика криза віри, і, якби не приклад святих, то, напевно, давно би зневірився. А тут глянеш, що такі чисті душі мали шось подібне(причому набагато більше) як ти, то думаєш собі: не все так зле :), можна і це витримати, і дякую Богові за ці світильники, що освічують мені шлях до Нього.

Так :Rose: , я теж маю підозри що це такий "процес", десь читав порівняння : Ну типа щоб золото блистіло його потрібно перетопити в горні. Я навіть насмілюсь припустити, що Святі би не були Святими якби не приходили такі моменти, і напевне вони Святі і тому (включно), що Вони це все прийняли від (з) Бога (а не від світу), Вірили що так потрібно. Ну іншими словами, це Смирення (якого я хочу у Них навчатись). Душевна біль визвана Вірою (сумніви, терзання, навіть гнів на Бога, і, і, і...).....це напевне щось абсолютне, тобто це "такий максемальний больовий поріг", що вже пройшовши це (а у цьому максемуму для нас нема, тобто потрібно розуміти це, поки маєм це тіло, типа далі буде, а що саме ...це вже Віра).....ну це як в житті, тобто вже інші болі є такими що можна їх і не помітити, або вони тобі вже не причинять такої шкоди...так, комар вкусив. :wink: (тому навіть чував таке, що Святі мають зовсім інше сприйняття термінів (відчуттів) : Сум, радість, і .і.і.... Тобто вони відсутні у звичній нам формі, все якось стає одним)
Воно напевне гарно звучить, щоб от так зараз розважати про це вживаючи гарні слова, але маю підозри що переживати це все.......ну не особо і хочиться думати чи переживати це (хоч і розумію що нас і питати ніхто не буде :wink: ).
Тому в молитві: "....І не введи нас у спокусу...." є важливим щоб у ній бути з Богом, бо тільки так можна в той момент встояти проти лукавого.
Направду, "От Тебья ето было" (це Святий чи Преподобний підмітив, і бачу що він має рацію)
Головне щоб Господь був поруч в Дорозі до Бога, решта ..................( зара страшно стало :oops: :wink: )
Боже не пугай мене. :sorry: :oops:
Дякую :) .
:Rose:
З повагою ПРОСТО андрій!!! УГКЦ

Michail
старець
старець
Повідомлень: 1196
З нами з: 29 грудня 2009, 10:42
Звідки: Ужгород
Контактна інформація:

Re: Свята Евангелія живе в твоєму серці?

Повідомлення Michail » 03 липня 2012, 13:58

"....І не введи нас у спокусу...."

Саме цікаве, що ап. Яків пише, що Бог не спокушує.
Він лише допускає спокусу...

Аватар користувача
andrey s.
старець
старець
Повідомлень: 2624
З нами з: 13 січня 2011, 19:40
Звідки: м.ІВАНО-ФРАНКІВСЬК
Контактна інформація:

Re: Свята Евангелія живе в твоєму серці?

Повідомлення andrey s. » 03 липня 2012, 15:49

Michail писав:
"....І не введи нас у спокусу...."

Саме цікаве, що ап. Яків пише, що Бог не спокушує.
Він лише допускає спокусу...

Та все що поза Богом чи де Бог не присутній, і є (може бути чи стати) спокуса. Ми якщо самі то ...все сумно :wink: . Можливо таким чином ми пізнаєм що Він Бог, а ми без Нього нікчемні і малі. Можливо, навіть в більшості, тільки таким чином наша зранена гріхом Душа має змогу наблизитись до Нього, зрозуміти Що Він Бог і у Ньому Мир і Благодать. Тому, можливо воно і так, Бог таке допускає щоб ми мали імунітет до спокус, до світу породжуючого їх. Але хіба світ винен, ні. То наша слабкість в Бозі перед світом, і не просто так світ став проклятий через нас. (доречі, Образа міряється гідністю ображеного, а перепрошення міряється гідністю того, хто перепрошує. Тобто без Спасителя ніяк :pardon:)
Тобто світ навколо мене стає проклятий, якщо у спокусі я поза Богом, а у Господі можливо це направити, "перетворити спокусу на Благодать ".
Так що, хто зна, можливо все у Бога, Він Бог, і все що у Ньому чи від Нього є Добрим для нас (навіть якщо я взнаю що все набагато банальніше і сумніше, це не повинно віддаляти від Нього, а й навіть навпаки (тобто навіть таку спокусу Бог може повернути на Добро для мене ) . Просто Йому Видніше з Висот, а як там що, чи допускає, чи ще якось, мені то фіолетово, головне щоб Він був зі мною, тобто я не віддалявся від Нього, йшов Дорогою Господньою)
Я в принципі не вимагаю від своїх мозгів (чи що там в голові є :D ) розуміння цих тонкощів, пошуку правди, істини, вони змучені, їм потрібен спокій :) , і вони же розуміють, розуміють що в такому стані нічого не зрозуміють, бо надто обмеженні,тому нехай краще відпочивають. Тай якщо би я міг мозгами зрозуміти Бога....то я би розчарувався, і напевне це був би сюрприз який не вписується в рамки мого розуміння, і це ціла трагедія у світі, ноша. ....ну на таких кажуть всі "здорові", що вони "хворі", тобто Психдиспансер або відсутність "здорових" (звичайних людей) десь у глухому лісі, де медведі і кабани були би "пухнастими зайчиками" в порівнянні з людьми (прости Господи). Шукаю іншого, і Вірю, що Це у Нього.
Десь так, маю такі підозри :wink: (і взагалі я не в захваті що от це зараз думав і писав, мені шо зайнятись нічим. Ой!!! іду вже, дам спокій мозгам :D )
Дякую :wink:
З повагою ПРОСТО андрій!!! УГКЦ

Michail
старець
старець
Повідомлень: 1196
З нами з: 29 грудня 2009, 10:42
Звідки: Ужгород
Контактна інформація:

Re: Свята Евангелія живе в твоєму серці?

Повідомлення Michail » 03 липня 2012, 22:19

Цей захват писаниною у Вас - це нормально. Мусите через це пройти :) Тобто ділюсь досвідом, що в мене певний час також таке було. Це добре - виговоритись, видати все що розмишляв... так воно закріплюється в голові. А ще маєш змогу прочитати це і знайти якісь недоречності. Ну це і свідчення віри в кінці-кінців.


Повернутись до “Богослов'я”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей