Правда Христа далека від "підгорецьких" (оцініть)
Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor
-
- старець
ljubomyr_ps писав:Іванові.
Ми, вірні УГКЦ, підгорецьких НЕ ненавидимо і НЕ проклинаємо, ми за вас молимось, щоб була одна віра і один пастир а над усе ЛЮБОВ!
=============================
Ну по-перше я не з Підгірців, а живу дуже від тих місць далеко,ви помилились відносно скромності оо. з Підгірців.
***щоб була одна віра і один пастир а над усе ЛЮБОВ****
Трошки не точно формулюєте:
Суть у тому щоб була не просто ОДНА віра, а щоб була віра ХРИСТОВА, ВІРА ІСТИННА.
і не просто ОДИН пастир, а Пастир ХРИСТОС.
Бо Антихрист і його віра також претендують на ОДНІСТЬ.
ну і про любов....
" о любви не говори о ней всьо сказано" як співається у одній пісні. Просто... БЕЗ ІСТИНИ ЛЮБОВ ВИХОДИТЬ ЛЖИВА і перестає бути такою.
Без Істини любов перетворюється на блуд.
****НЕ ненавидимо і НЕ проклинаємо****
Все-то у Вас на рівні емоцій (до речі це ознака модерністської формації, про це ще Св. папа Пій Х писав), а потрібно виходити на рівень РОЗУМУ.
З пов.
ІВАН
сергій писав:IVAN писав:Підгорецькі Отці - безстрашні свідки Христа і Католицької Віри
:ROFL: :ROFL: :ROFL:
Супер! Кльовий прикол!
Може для таких повідомлень створити гілку під назвою "Каращі анекдоти"?
================================
ШТО І ТРЄБОВАЛОСЬ ДОКАЗАТЬ
-
- старець
Іванові
Чому друже проціджуєш слова. Одне прохання не осуджуй нікого як і я тебе не суджу.
Причому тут емоції коли говориться про істине життя по-ХРИСТИЯНСЬКИ, а саме всіх любити бо всі ми діти Божі створені Богом і для Бога - звідси й випливає нікого не осуджувати, не ненавидіти не проклинати.
Сатана був вельми розумний та любови в нього не знайшлося, загордився з того бідака хотів стати подібним до Бога бо був найрозумніший серед ангелів і де ж він з тим розумом опинився – відомо де. І для чого його розум тепер служить – щоб шкодити людям, руйнувати а не творити.
Чому друже проціджуєш слова. Одне прохання не осуджуй нікого як і я тебе не суджу.
Причому тут емоції коли говориться про істине життя по-ХРИСТИЯНСЬКИ, а саме всіх любити бо всі ми діти Божі створені Богом і для Бога - звідси й випливає нікого не осуджувати, не ненавидіти не проклинати.
Сатана був вельми розумний та любови в нього не знайшлося, загордився з того бідака хотів стати подібним до Бога бо був найрозумніший серед ангелів і де ж він з тим розумом опинився – відомо де. І для чого його розум тепер служить – щоб шкодити людям, руйнувати а не творити.
Життя таке коротке - поспішаймо творити добро!
- o.Mykil
- старець
- Контактна інформація:
В одному з листів-послань підгорецькі "владики" згадали якось, що нібито та сенсаційна книга Л. Гузара після їхніх відкритих заяв була вилучена з продажі... Цікаво чи це так. Добре, що знайшов її в Неті в електр. варінті. Пригодиться, може. 

Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!
mmm82 писав:В одному з листів-послань підгорецькі "владики" згадали якось, що нібито та сенсаційна книга Л. Гузара після їхніх відкритих заяв була вилучена з продажі... Цікаво чи це так. Добре, що знайшов її в Неті в електр. варінті. Пригодиться, може.
Я маю в педеефі цю "книгу". Справді, ледве її знайшов в онлайні. Хтось таки приберіг. Напевно виставлю її для скачування. Ще не знаю де.
- o.Mykil
- старець
- Контактна інформація:
Re: Обдурюють себе гузарівці.
Kvas писав:Про гру слів можна бачити, читаючи "Розмову з блаженнішим...". Там він і маятником ворожить і ще бо-зна що мудрує.
Гірка правда, на жаль, бо маятник завжди йде в парі з магією, і є з області окультизму зі спіритизмом. Існує, отже, магія маятника. Про це вже доволі написано. Блаженніший міг просто про це не знати конкретно, бо це ж загадкова річ...

Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!
mmm82 писав:Kvas писав:Про гру слів можна бачити, читаючи "Розмову з блаженнішим...". Там він і маятником ворожить і ще бо-зна що мудрує.
Гірка правда, на жаль, бо маятник завжди йде в парі з магією, і є з області окультизму зі спіритизмом. Існує, отже, магія маятника. Про це вже доволі написано. Блаженніший міг просто про це не знати конкретно, бо це ж загадкова річ...
Частину допису видалено через порушення правил форуму, - адміністратор
Василіани за своєю природою є мирні-спокійні, але терпець урвався і коли з атеїстичної Чехії вигнали ченців-василіан, а ті через деякий час висловили незгоду проти УГКЦ в Україні, до якої примкнули, василіани не тільки їх підтримали, але й самі оживилися. Тепер вони об'єдналися проти безчинств у Греко-Каторлицькій церкві, вони бажають її очистити, зробити такою, за яку колись ішли в Сибір, помирали від куль тих, до кого їх тепер приєднують.
Так що, панове, ДО ЧОГО ТУТ "ПІДГОРЕНЦЬКІ"? Дивіться глибше на проблему! А завчено, вибачайте, гавкати - не личить.
Моліться за підгорецьких владик, з ними Правда!
А якою є правда? Цю "правду" про підгорецьких ченців випльовують нерозумні голови у своїх ЗМІйках, на держакному радіо та телебаченні... Але ця "правда" - однобока.
Багато ще тої правди є про гузарівців. Правдою є і те, що де-факто Гузар уже не править церквою, бо геть утратив зір. Правлять браві хлопці з УКУ на чолі з православним Мариновичем. Так, я не обмовився, бо знаю цього чоловіка. Дід його був у комітеті з ліквідації УГКЦ, чи не першим перейшов до православ'я і які статті писав у тодішніх газетах про "визволителів" наших! Колись при нагоді процитую. Мирослав же у момент відродження УГКЦ дуже негативног ставився, як він казав, до "уніатів". Далі про нього не буду, аналізуйте...
Буду про інше. На сьогоднішній день є установка злити УГКЦ з православними. Цьому супротивилися отці-василіани, тому потрапили в немилість церковній верхівці. Їх потрохи усувають від будь-якого впливу в УГКЦ, не висвячують на єпископів, щоб таким чином, вибачайте, "каструвати" ту гілку УГКЦ. Василіани за своєю природою є мирні-спокійні, але терпець урвався і коли з атеїстичної Чехії вигнали ченців-василіан, а ті через деякий час висловили незгоду проти УГКЦ в Україні, до якої примкнули, василіани не тільки їх підтримали, але й самі оживилися. Тепер вони об'єдналися проти безчинств у Греко-Каторлицькій церкві, вони бажають її очистити, зробити такою, за яку колись ішли в Сибір, помирали від куль тих, до кого їх тепер приєднують.
Так що, панове, ДО ЧОГО ТУТ "ПІДГОРЕНЦЬКІ"? Дивіться глибше на проблему! А завчено, вибачайте, гавкати - не личить.
Багато ще тої правди є про гузарівців. Правдою є і те, що де-факто Гузар уже не править церквою, бо геть утратив зір. Правлять браві хлопці з УКУ на чолі з православним Мариновичем. Так, я не обмовився, бо знаю цього чоловіка. Дід його був у комітеті з ліквідації УГКЦ, чи не першим перейшов до православ'я і які статті писав у тодішніх газетах про "визволителів" наших! Колись при нагоді процитую. Мирослав же у момент відродження УГКЦ дуже негативног ставився, як він казав, до "уніатів". Далі про нього не буду, аналізуйте...
Буду про інше. На сьогоднішній день є установка злити УГКЦ з православними. Цьому супротивилися отці-василіани, тому потрапили в немилість церковній верхівці. Їх потрохи усувають від будь-якого впливу в УГКЦ, не висвячують на єпископів, щоб таким чином, вибачайте, "каструвати" ту гілку УГКЦ. Василіани за своєю природою є мирні-спокійні, але терпець урвався і коли з атеїстичної Чехії вигнали ченців-василіан, а ті через деякий час висловили незгоду проти УГКЦ в Україні, до якої примкнули, василіани не тільки їх підтримали, але й самі оживилися. Тепер вони об'єдналися проти безчинств у Греко-Каторлицькій церкві, вони бажають її очистити, зробити такою, за яку колись ішли в Сибір, помирали від куль тих, до кого їх тепер приєднують.
Re: Моліться за підгорецьких владик, з ними Правда!
Це ми знаємо,що операція „Підгірці” ще продовжується... З”явились неологізми: ”гузарівці”... Але якщо УГКЦ править Маринович, то може не „гузарівці”, а „мариновичівці”?Kvas писав:А якою є правда?

- Олюнька
- старець
- Контактна інформація:
Kvas писав:Василіани за своєю природою є мирні-спокійні, але терпець урвався і коли з атеїстичної Чехії вигнали ченців-василіан, а ті через деякий час висловили незгоду проти УГКЦ в Україні, до якої примкнули, василіани не тільки їх підтримали, але й самі оживилися. Тепер вони об'єдналися проти безчинств у Греко-Каторлицькій церкві, вони бажають її очистити, зробити такою, за яку колись ішли в Сибір, помирали від куль тих, до кого їх тепер приєднують.
До вашого відома, якраз ті василіяни, які "...ішли в Сибір та вмирали від куль..." виключили "підгорецьких" з Чину і ніхто їх не підтримує.
А щодо очищення УГКЦ, то це виглядає, так ніби для того, щоб очистити хату її підпалили.
Щодо Мариновича: мій дід був атеїстом, то що мені не можна до УГКЦ належати?
Моє шанування! Ваша с. Катерина, МНІ
- o.Mykil
- старець
- Контактна інформація:
[quote="Kvas"
Багато ще тої правди є про гузарівців. Правдою є і те, що де-факто Гузар уже не править церквою, бо геть утратив зір. Правлять браві хлопці з УКУ на чолі з православним Мариновичем. .[/quote]
Відколи це п. Маринович права рука Любомира Гузара? Всяке чув, але це вже виходить анекдот...
Багато ще тої правди є про гузарівців. Правдою є і те, що де-факто Гузар уже не править церквою, бо геть утратив зір. Правлять браві хлопці з УКУ на чолі з православним Мариновичем. .[/quote]
Відколи це п. Маринович права рука Любомира Гузара? Всяке чув, але це вже виходить анекдот...

Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!
- Anatolij
- постійний дописувач
- Контактна інформація:
Я взагалі то не дуже переймався діяльністю підгорецьких монахів, так як вважав їх за звичайних збунтованих монахів, яких вкінці кінців відлучили, про яких декілька раз попереджали священники та єпископи на проповідях, на прощах. Я бачу , що ця справа помаленько заминається, забувається, ніби усе стало на свої місця і загроза відійшла...
Але ж чому наша Церква проявляє таку байдужість і слабкість щодо цього підгорецького руху? Невже у Неї зявилися набагато важливіші справи, аніж спасіння людей? Невже Церкві не відомо про "підпільну" діяльність Підгірців у наш час, зараз? Ця діяльність все більше і більше поширюється через "місіонерів" - постійних слухачів підгорецьких "реколекцій". Вони немов ті Єговісти проникають у католицькі церкви (якщо їх досі не відвідували), вдають із себе побожних, щоправда все рідше сповідаються і причащаються, а після Літургії на вході до храму немов ті жебраки чатують кожного разу на іншу жертву "задля духовної бесіди" про "жахливий стан Католицької Церкви в Україні", критикують і очорнюють нашого Кардинала і т.д." І миряни, нічого не підозрюючи (адже єговісти і їм подібні не посміють ходити до Церкви) уважно слухають ці "настанови", задумуються, сумніваються "у канонічності" місцевого священника", а тим, що сумніваються, роздають буклетики і брошурки "підгорецького копірайту", запрошують на реколекції у давно відомий монастир у Підгірцях...
Ці брошурки "випадково" забувають у церкві на лавках, у каплицях, і ці брошурки завжди починаються зі вступу про нашого Кардинала Любомира Гузара!
І люди, нічого не підозрюючи, покірно прямують до цього "відпустового місця" за "духовним сціленням і просвіченням". Але ж це все відбувається масово, хоча і приховано. І люди ведуться як овечки на заріз... А одного разу цей рух може себе проявити відкрито, радикально!! І це вже буде добре організований рух проти Церкви. Адже інші секти не виступають проти Церкви, просто поширюють "свою правду", а ці відкрито ведуть боротьбу проти Церкви і Остання мовчить...
Багато людей виправдовуються, до їздять до Підгірців лише щоби прослухати "чудові" реколекції... Так чому ж Церква не відлучить увесь монастир?? Якщо монаша спільнота утримує їх і підтримує, або просто не заважає їм, то чи вони не є їх спільниками?? Багато людей мені розказувало, що ці брошурки складають багато монахів, але підписує лише "четвірка"...
Чому розголос про цю секту обмежився критикою лише 4-ьох монахів??? Чому припинили попереджувати людей по парафіях про небезпеку тих реколекцій, на яких промивають мозги і парафії діляться і миряни ворогують між собою?? Для чого таке ЯВНЕ ЛИЦЕМІРСТВО - коли Ковпака відлучили, то і всіх його прихильників відлучили, а коли відлучили 4-ох монахів, то на цьому поклали крапку... а вірних все частіше духовні особи на прощах запрошують на "реколекції" в Підгірці.
В даній ситуації можна просто залишитися звичайним УКРАЇНЦЕМ (типу моя хата з краю...), але коли ти стаєш християнином, то перестаєш бути українцем, а стаєш Справжньою Людиною і не можеш залишатися байдужим, коли твоїх близьких "зводить" з правидного шляху одна сторона Католицької Церкви, а Інша - мовчки поринає у "суспільні справи"...
[/list]
Але ж чому наша Церква проявляє таку байдужість і слабкість щодо цього підгорецького руху? Невже у Неї зявилися набагато важливіші справи, аніж спасіння людей? Невже Церкві не відомо про "підпільну" діяльність Підгірців у наш час, зараз? Ця діяльність все більше і більше поширюється через "місіонерів" - постійних слухачів підгорецьких "реколекцій". Вони немов ті Єговісти проникають у католицькі церкви (якщо їх досі не відвідували), вдають із себе побожних, щоправда все рідше сповідаються і причащаються, а після Літургії на вході до храму немов ті жебраки чатують кожного разу на іншу жертву "задля духовної бесіди" про "жахливий стан Католицької Церкви в Україні", критикують і очорнюють нашого Кардинала і т.д." І миряни, нічого не підозрюючи (адже єговісти і їм подібні не посміють ходити до Церкви) уважно слухають ці "настанови", задумуються, сумніваються "у канонічності" місцевого священника", а тим, що сумніваються, роздають буклетики і брошурки "підгорецького копірайту", запрошують на реколекції у давно відомий монастир у Підгірцях...
Ці брошурки "випадково" забувають у церкві на лавках, у каплицях, і ці брошурки завжди починаються зі вступу про нашого Кардинала Любомира Гузара!
І люди, нічого не підозрюючи, покірно прямують до цього "відпустового місця" за "духовним сціленням і просвіченням". Але ж це все відбувається масово, хоча і приховано. І люди ведуться як овечки на заріз... А одного разу цей рух може себе проявити відкрито, радикально!! І це вже буде добре організований рух проти Церкви. Адже інші секти не виступають проти Церкви, просто поширюють "свою правду", а ці відкрито ведуть боротьбу проти Церкви і Остання мовчить...
Багато людей виправдовуються, до їздять до Підгірців лише щоби прослухати "чудові" реколекції... Так чому ж Церква не відлучить увесь монастир?? Якщо монаша спільнота утримує їх і підтримує, або просто не заважає їм, то чи вони не є їх спільниками?? Багато людей мені розказувало, що ці брошурки складають багато монахів, але підписує лише "четвірка"...
Чому розголос про цю секту обмежився критикою лише 4-ьох монахів??? Чому припинили попереджувати людей по парафіях про небезпеку тих реколекцій, на яких промивають мозги і парафії діляться і миряни ворогують між собою?? Для чого таке ЯВНЕ ЛИЦЕМІРСТВО - коли Ковпака відлучили, то і всіх його прихильників відлучили, а коли відлучили 4-ох монахів, то на цьому поклали крапку... а вірних все частіше духовні особи на прощах запрошують на "реколекції" в Підгірці.
В даній ситуації можна просто залишитися звичайним УКРАЇНЦЕМ (типу моя хата з краю...), але коли ти стаєш християнином, то перестаєш бути українцем, а стаєш Справжньою Людиною і не можеш залишатися байдужим, коли твоїх близьких "зводить" з правидного шляху одна сторона Католицької Церкви, а Інша - мовчки поринає у "суспільні справи"...

Anatolij писав:Так чому ж Церква не відлучить увесь монастир?? Якщо монаша спільнота утримує їх і підтримує, або просто не заважає їм, то чи вони не є їх спільниками??
Отакої можна договоритися. Тобто, я так зрозумів, треба зліквідувати увесь василіанський чин, який хоч і був колись єдиною опорою УГКЦ, але тепер у більшості своїй підтримує рух на оновлення церкви, треба, я так зрозумів із рядків дописувача, зліквідувати єдиний в Україні жіночий контенплятивний монастир у Брюховичах. Дарма, що його заснував сам Андрей Шептицький ще у 1925 році для підсилення молитвою василіанського чину, але ж тепер монахині разом із справжніми василіанами - за оновлення Церкви. А може не треба баламутити українських грекокатоликів і зібратися, подумати, як далі йти у своїх служіннях - у бік християнізовано-заполітизованого бізнесу чи у бік служіння Апостольській Церкві.
Anatolij писав:Коли на руці гангрена, - її (руку) відтинають, щоби не заразилося тіло. Поки мені відомо, що підгірянців підтримує лише монастир у Підгірцях. Може і Ви їх підтримуєте?
Справді, гангрена є, і по всьому тілі. Залишилося лише незараженим обличчя.
А те, що монахів із Підгірців підтримують не лише вони самі, не бачить хіба той, хто не хоче бачити. Не варто тут вдаватися до публікування прізвищ, але підтримують рух за оновлення Церкви багато як світських священиків, так і, зрозуміло, отців-василіан. Якби мені цього не було відомо із апмватних розмов, я би його тут не писав. А ті, хто не помічає цього руху, зводять усе до діяльності чотирьох монахів із Підгірців.
- Anatolij
- постійний дописувач
- Контактна інформація:
Гангрена тільки на руці...
Ватикан уже підтримав "операцію" видалення гнилого і зараженого.
Якщо Ви підтримуєте Підгірянців - то не підтримуєте Ватикан.
Якщо Ви не послушні Папі Римському, Ви- відлучені (ви ж спільники екскомунікованих - підтримуєте їх і заступаєтеся за них)
Якщо ви маєте інші погляди, які суперечать Католицькій Церкві, так створюйте собі окрему секту, реєструйтесь і тихо і спокійно прямуйте до пекла... Для чого зводити вірні душі? Для чого робити розкол у Церкві? Це діяння сатани - розділяй і володарюй. Ви звели в могилу покійного Софрона Дмитерка своїми наклепами на нього!! Ви - поріддя дявола, який навчив вас гордості і бунту!!
Ватикан уже підтримав "операцію" видалення гнилого і зараженого.
Якщо Ви підтримуєте Підгірянців - то не підтримуєте Ватикан.
Якщо Ви не послушні Папі Римському, Ви- відлучені (ви ж спільники екскомунікованих - підтримуєте їх і заступаєтеся за них)
Якщо ви маєте інші погляди, які суперечать Католицькій Церкві, так створюйте собі окрему секту, реєструйтесь і тихо і спокійно прямуйте до пекла... Для чого зводити вірні душі? Для чого робити розкол у Церкві? Це діяння сатани - розділяй і володарюй. Ви звели в могилу покійного Софрона Дмитерка своїми наклепами на нього!! Ви - поріддя дявола, який навчив вас гордості і бунту!!

Востаннє редагувалось 17 грудня 2008, 17:33 користувачем Anatolij, всього редагувалось 1 раз.
Anatolij писав:Ватикан уже підтримав "операцію" видалення гнилого і зараженого.
О скільки ненависті до ближнього у словах ваших. Ватикан нічого не підтримав і не підтримає. Навпаки, написав, що не вважає за необхідне втручатися у цю справу. Тобто, навпаки, - не підтримав. Він і не міг підтримати це. Бо кого мав би підтримати? І має право сам лише вчиняти суд над монахами папського права.
Звичайно, що я підтримую рух за оновлення Церкви. Наголошую: не лише самих підгірецьких монахів, а рух за оновлення. Це і свідомі християни-грекокатолики, і отці-василіани, і сестри-монахині контенплятивного монастиря. І багато тих, хто лише подумки підтримує цей рух, а вголос поки що не наважується говорити, бо так повелося вже, що одна із найболючіших тем є "закритою".
Брате Anatolij, моліться за ближнього, не вбачайте у ньому сатану-диявола, а над собою - лише німб святості.
Христос посеред нас!
- o.Mykil
- старець
- Контактна інформація:
Anatolij писав:Багато людей виправдовуються, до їздять до Підгірців лише щоби прослухати "чудові" реколекції... Так чому ж Церква не відлучить увесь монастир??[/list]
По-перше, псевдохаризматики живуть не у василіянському монастирі, а у звичайній сільській хаті, по-моєму, - у колишній сільській школі коло дороги, котру їм дав місцевий війт. Хіба ж це зареєстрований монастир, тим більше ЧСВВ?
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!
mmm82 писав:По-перше, псевдохаризматики живуть не у василіянському монастирі, а у звичайній сільській хаті, по-моєму, - у колишній сільській школі коло дороги, котру їм дав місцевий війт. Хіба ж це зареєстрований монастир, тим більше ЧСВВ?
Коли ми відроджували нашу УГКЦ, ми молилися по хатах. Але ми не були псевдокатоликами, правда? Перші монахи-відлюдники у печерах жили. Брате, про що ваша мова? Християнин, монах він, священик, чи простий чоловік - у душі, а не лише під куполом. Ви коли небудь спілкувалися з тими людьми, котрих осуджуєте? Я спілкувався, у них я бачив лише щирість почуттів. На відміну від багатьох тих священиків, котрих знаю.
Марійка писав:Слава Ісусу Христу!
Напевно Ви пам"ятаєте слова Євангелії від Івана 1,45-46."Зустрів Филип Натанаїла і сказав до нього:" Ми знайшли того, про кого Мойсей у законі писав і пророки,- Ісуса, Йосифового сина з Назарету." Натанаїл же йому на те: "А що доброго може бути з Назарету?" Мовив до нього Филип: "Прийди та подивися."
Всі послання на цьому форумі просякнуті злобою і скептицизмом. Навіть прочитується між рядків: "А що доброго може бути з Підгірців?" Відповім словами Филипа:" Прийди та подивися!!!". Я з Підгорецькими отцями знайома вже 5 років. Дякую Богові, що на своїй життєвій дорозі я зустріла таких духівників, бо напевно ще до сьогодні я вважала би себе дуже праведною і ніколи б не відчула справжньої Божої любові. Я виростала у дуже побожній родині і хоча часи були безбожні (мені поза 40 років) я щонеділі з батьками була у храмі Успіння Пресвятої Богородиці у Львові. І тільки на реколекціяїх у Підгірцях, я і моя сім"я, знайшли Живого Ісуса і усвідомили ким ми є і Ким у нашому житті є ІСУС!
Ви пишите, що вони шукають власної слави? Як Ви помиляєтеся? Якби Ви їх знали особисто, то побачили б ту покору, яку Вони мають перед Богом, жертовність і готовність віддати своє життя заради Ісуса. Ви пишите: " Створили віртуальну "Церкву", яка немає нічого спільного з Церквою Христовою." Хто Ви такий, що беретеся судити, якою має бути Церква Христова і виносите присуд, що вони нічого спільного з Нею не мають. А я Вам скажу свою думку. Якраз Підгорецькі Владики є істиними послідовниками Христа, а сучасне духовенство, у переважній більшості, не є з Церквою Христовою і не важко здогадатися, куди заведуть сліпі пастирі свою паству? Втішає одне, Бог бачить все і чим більше я аналізую цю ситуацію, то розумію, що правда на їхньому боці, бо з ними Господь. А там де ІСУС, там Дорога, Правда і Життя.
В історії було безліч прикладів де описано, як фатально більшість помилялася. Зараз подібна ситуація. Більшість кричить, звинувачуючи їх у тому, у чому дві тисячі років звинувачували Христа і коли розпинали, думали, що добре чинять. Кажу Вам як історик і вчитель християнської етики, перечитайте вдумливо 4-х євангелистів і Бог побачить Ваше прагнення зрозуміти правду, просвітить Вас Духом Святим ( але просіть про це Господа) і напевно Вам світло Боже прояснить цю ситуацію, що стосується Підгорецьких Владик.
І ще одне. Вас цікавить, хто висвятив отців на єпископів? Я думаю колись і це ми довідаємося, на все свій час. Але дякую Богові, що це сталося. Дякую Богові, що в такий важкий час гонінь і переслідувань, ці єпископи, які висвячували їх, не побоялися постояти за інтереси Христової Церкви, висвятивши на єпископів дійсно гідних священиків. І тішить те, що незалежно від того, подобається це церковній владі і Гузару зокрема, чи ні, Вони перед Богом назавжди залишаться Єпископами і цього від них ніхто не зможе відібрати, навіть, якби розіп"яли їх на хрестах, чи відлучили від Церкви. Так як ніхто ніколи від нас не відбере тих дарів Святого Духа, які ми отримали під час Хрищення, чи під час іншого Божого таїнства.
За Ісусом на хресній дорозі також ішло багато людей, більшість знаєте що говорила і робила? А меншість, до якої я і тисячі тих, хто підтримує Підгорецьких Владик, хочу належати, співчували і намагалися хоч якось допомогти. Я хочу бути для Ісуса і Киринейчиком і Веронікою. І дай Боже, щоб усі християни хоча би прагнули так стояти під хрестом, як стояла Пресвята Богородиця. Нам потрібно завжди пам"ятати, з чим ми станемо перед Боже Лице?
Апостол Павло також переслідував тих, хто йшов за Христом, а потім життя своє віддав за Ісуса.
І наостанок в мене велике прохання до всіх тих, хто буде читати мої слова - Поїдьте в Підгірці, особисто поспілкуйтеся з Владиками розкажіть їм про свої сумніви стосовно них, запитайте про все, що Вас цікавить, чи мучить, і тільки тоді робіть висновки. Ви повернетеся іншими людьми, тими, хто відчує велику Божу Любов.
Напередодні великого свята Зіслання Святого Духа та Трійці я хочу усіх привітати і побажати Божого миру і любові. Нехай Ісус Духом Святим зійде на Вас, нехай благословить Вас і дорогих Вашому серцю людей. Слава Ісусу Христу!
Марія.
P.S. "Прийди та подивися."
Слава Навіки Богу! Підтримую! І нас, хто так думає, не меншість. Поки що в меншості є, хто про це говорить уголос. Але на все є Божа воля. На добре буде Його рука, а на зле - Його кара. Справді, тривожить, що та бездумна писанина на форумі комусь служить за забавку. Напевно колись у дитинстві писав на парканах, а тепер вправується на форумі. Але хіба для цього відкривають форуми, щоб брудом обливати тих, хто думає інакше, бачить інакше, відчуває інакше?
Я не проти дискусій на цю справді болючу тему, але для чого обпльовувати свого ближнього? Речення з лайкою перемішувати з нібито турботою про Церкву...
Схаменіться люди! Якщо ви вважаєте, що зараз церковному житті нашої країни все гаразд, скажіть просто: нас усе задовільняє, ми і далі так хочемо жити! Але є такі, що бачать негаразди в нашій церкві і хочуть, аби їх не було. То як вчинити, щоб церковна верхівка зрозуміла, що треба щось змінювати? Як їм про це сказати, як не просто, своїми іменами називаючи речі?
Справедливі і досить аргументовані слова, які я поставив у цитату. А кому нема чого сказати, не плюйте ближньому в обличчя, а краще промовчіть!
Христос посеред нас!
mmm82 писав:НЕВТІШНА КАЗКА ПРО ПІДГОРЕЦЬКИХ ПОДВИЖНИКІВ…
Чоловіче добрий, вас у дитинстві батько ремінцем не лупцював? А мама казки не розказувала? Мабуть ні того ні сього ви не зазнали. Бо якби батько лупцював, то у вас не було б стільки нахабства писати про людей, котрі щось справді варті. Якщо ви того не оцінили, значить, воно не для вас.
А казочки якби мама вам розказувала, то ви б відчули красу українського фольклору й не насмілилися б вигадувати свої казочки. Спробуйте цю казочку своїй дитинці розказати, чи вона їй сподобається. Напевно, що ні. Бо в українській народній казочці більше правди, аніж у вашій.
Kvas писав:Коли ми відроджували нашу УГКЦ, ми молилися по хатах. Але ми не були псевдокатоликами, правда? Перші монахи-відлюдники у печерах жили. Брате, про що ваша мова? Християнин, монах він, священик, чи простий чоловік - у душі, а не лише під куполом. Ви коли небудь спілкувалися з тими людьми, котрих осуджуєте? Я спілкувався, у них я бачив лише щирість почуттів. На відміну від багатьох тих священиків, котрих знаю.
Це гірка правда. Ті, хто колись сидів по Сибірах та по тюрмах, тепер обпаплюжені. Маю на увазі отців василіан. Знаю Каваціва із Стрия, яка це порядна людина! Він не може без тремтіння в голосі говорити про те, що тепер робиться в греко-католицькій церкві.
Олюнька писав:До вашого відома, якраз ті василіяни, які "...ішли в Сибір та вмирали від куль..." виключили "підгорецьких" з Чину і ніхто їх не підтримує.
А щодо очищення УГКЦ, то це виглядає, так ніби для того, щоб очистити хату її підпалили.
Трохи не так, Олюлько. Ті василіани, які сиділи у сибірах та падали від куль, якраз підтримують підгірецьких. Каваців, осідач та інші василіани з підпілля. Не захотіли бути разом з ними у чині новітні василіани, які справді їх повсюдно критикують. Це отці Корнелій та Михайло зі львівських церков.
Максим писав: Ті, хто колись сидів по Сибірах та по тюрмах, тепер обпаплюжені. Маю на увазі отців василіан.
Цікаво, цікаво... Хто ж це сидів по Сибірах? Ілля Догнал, Методій Шпіржик, Маркіян Гітюк, чи може Самуїл Обергаузер?
В Сибір тілько васильян вивозили? Студитів, редемптористів світських священиків що в спокої лишали?
Каваців то відколи васильянином став?
А стосовно оо.Васильян так вони самі себе обпаплюжили - вигодували Ковпака тепер підгорецьких "епіськопів" розмножили. Хто їм винен? Не тре занадто високо носа дерти...
Дивна то суміш - кагебист Ілля Догнал і переслідуваний тим же КГБ о. Каваців і всьо ся в єднім котлі варит, а ціль одна - руйнувати Церкву...
До речі Ваші підгорецькі "мученики" за святу віру не зрозуміло ше за яку віру боряться. Почитайте нові листи їхні. Хіба це не заклик до створення Єдиної Помісної Православної Української Церкви? Та ще й з таким закликом звертаються не до кого небудь а до народних депутатів України...
Максим писав:Трохи не так, Олюлько. Ті василіани, які сиділи у сибірах та падали від куль, якраз підтримують підгірецьких. Каваців, осідач та інші василіани з підпілля. Не захотіли бути разом з ними у чині новітні василіани, які справді їх повсюдно критикують. Це отці Корнелій та Михайло зі львівських церков.
А Каваців та осідач відколи васильянами поставали?
Еть... шановний логіка то у Вас туговата получається.. Ті шо падали від куль вже десь єнде а не на землі. Ви шо видіння маєте, чи спірітизмом займаєтесь?
А ВИ шановний в підпіллю часом не свячені кимось з покійних єпископів?
Kvas писав:Чоловіче добрий, вас у дитинстві батько ремінцем не лупцював? А мама казки не розказувала? Мабуть ні того ні сього ви не зазнали. Бо якби батько лупцював, то у вас не було б стільки нахабства писати про людей, котрі щось справді варті. Якщо ви того не оцінили, значить, воно не для вас.
А казочки якби мама вам розказувала, то ви б відчули красу українського фольклору й не насмілилися б вигадувати свої казочки. Спробуйте цю казочку своїй дитинці розказати, чи вона їй сподобається. Напевно, що ні. Бо в українській народній казочці більше правди, аніж у вашій.
Підгорецькі шо своє окультне коріння з укр. народних окультних казочок тягнут?
сергій писав:Kvas писав:Чоловіче добрий, вас у дитинстві батько ремінцем не лупцював? А мама казки не розказувала? Мабуть ні того ні сього ви не зазнали. Бо якби батько лупцював, то у вас не було б стільки нахабства писати про людей, котрі щось справді варті. Якщо ви того не оцінили, значить, воно не для вас.
Підгорецькі шо своє окультне коріння з укр. народних окультних казочок тягнут?
А таки треба було вас хлопці у дитинстві ремінцем стьогати. Ой треба було...
Повернутись до “Інші Церкви та Спільноти”
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 239 гостей