Yur писав:Бо Боже Слово живе та діяльне .. (Євреїв 4:12)
бо народжені ви не з тлінного насіння, але з нетлінного, Словом Божим живим та тривалим. (1-е Петра 1:23)
Візьміть і шолома спасіння, і меча духовного, який є Слово Боже. (Е:фесян 6:17)
Добрі цитати дали, якщо замітили у тих цитатах говориться про Писання яке є Богонадхнене, а не те що поза Ним.
Також Ісус сказав, що ми повинні досліджувати: Iван.5:39 Дослідіть но Писання, бо ви думаєте, що в них маєте вічне життя, вони ж свідчать про Мене!
2. Також читайте мій підпис, що досліджували перші християни.
Навчитись Слова -- учинити Його в своєму серці.
Не можу ніяк зрозуміти як це місця ів 21:25 стосується до тих інших? Читайте в грец. Біблії значення слова "учинив", рус. "сделал". Якщо тут чітко сказано про І.Х. і тільки Його життя?

Можна навіть намірення Служби брати довільне і жертвувати Св. Причастя.
Не люблю, коли під час Служби ходять по церкві.
відволікання від молитви.

Припустимо я вкрала в когось 1000 гривень. Для того, щоб мій гріх відпустився, можу каятися, сповідатися, але це не звільняє мене від обов'язку віддати ті гроші. Але частіше ми робимо гріхи, наслідки яких неможливо виправити за допомогою грошей, часом навіть дуже великих грошей. В такий спосіб росте наш духовний борг перед Богом. Ми його можемо потрохи віддавати молитвами, добрими вчинками, стражданням. І, найчастіше, на той світ ми попадаємо з тим же боргом, який і віддаємо в Чистилищі. Оскільки молитва, як і кожне добре діло, має свою вартість, Церква вчить нас, що можемо (і повинні) жертвувати свої молитви за померлих, щоб зменшити їх борг. Вони, звісно, так і так колись попадуть до Неба, але з нашими молитвами - швидше. Можемо, звісно, жертувавати не тільки молитви, а й будь-які добрі вчинки. Таким чином наш "духовний капітал" зараховується в їх користь. Але так як Господь високо оцінює допомогу тим, хто страждає, ми також отримуємо нагороду. 
Ніхто не знає ні дня, ні години...